Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 16:49   #4681
patiuszka
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
jest fatalnie.. Chce mi sie ryczec caly czas. Poronilam, tzn, ciaza obumarla bodajze w 6 tygodniu., poszlam na usg a tam z nog mnie zcielo. Pozniej skierowanie do szpital, zabieg, mam dosc. Dobrzez ze maz jest taki czuly i kochany bo nie wiem co bym zrobila. . Lekarz mowil zeby nie szukac winy ze czasami (nawet dosc czesto) tak sie zdarza bez przyczyny.Lezaly ze mna dwie bardzo mlode dzxiewczyny i tez je to dopadlo. Caly czas sobei tpowtarzam slowa lekarza zeby nie zwariowac. No mielosmy pecha, mam nadzieje ze to sie juz wiecej nie powtorzy, bo chyba kolejych prob bym zaprzestala. Za wiele to wszystko kosztuje,. milego weekendy dziewuszki
Basia, bardzo współczuję, cóż mogę powiedzieć, u mnie przed laty z zapłodnieniem było podobnie, zarodek obumarł, kiedy się już 2 czy 3 dni zagnieżdżał. Mimo tego to już się nazywało bodajże 3 t.c. Przyczyny nie było, byłam zdrowa, hormony ok. Mi lekarz powiedział, żeby za wcześnie nie robić testów i nie cieszyć się, bo to bardzo częste.
Będzie dobrze, trzymaj się Taki zabieg oczyszczania też często mają kobiety w różnych schorzeniach, i na nic on nie szkodzi, nawet nie zostawia wykrywalnych śladów, jeśli jest dobrze wykonany. Uda się niedługo, zobaczysz. Mam nadzieję, ze mi też.

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2012-09-29 o 16:50
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 18:29   #4682
zelka9o
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Sieeeeeeeeeema laska!!! Gadaj o u Ciebie!
a no wszystko po staremu powoli , powoli wracam do Was także będzie spameros

Losing Dzagooooooooo gdzie jesteś
Monia jak tam Kolin w przedszkolu zadomowił sie ? Jejj dodałaś zdjęcie ich wydaja mi się tacy dorośli już
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 19:53   #4683
Ladywithweapon
Zadomowienie

No skończylam już z jedzeniem!

Ś: jajecznica z 2jajek+2grzanki z serem+pół dużego pomidora+kakao
IIŚ: truskawkowy jogurt+truskawkowe musli+winogron
O: pyza z mięsem+kapusta
K:sałatka warzywna+2plasterki ogonówki+kawałek ogórka piklowanego

I zaraz na rowerek i chociaż z 10km przede mną :P Nie zdązyłam pobiegać, bo przyjechali do nas goście i siedzę jeszcze nad przepisywaniem z geo. Dziś chcialam skończyć, ale wątpie- najwyzej jutro lub w poniedziałek...
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 23:25   #4684
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
hmmm przygarniecie Kropkę ?
zelka gdzie Ty się tyle czasu ukrywałaś bez neta ja rozumiem awans, podwyżka ale żeby tak się zapracowywać żeby na Wizaż czasu nie mieć
Cytat:
S
Od kiedy wróciłam nie mogę za wiele jeść, mam tak ściśnięty z nerwów żołądek, że to jakaś masakra. Np. wczoraj zjadłam jogurt z otrębami na śniadanie, na 2 śniadanie kromkę chałki z dżemem, na obiad kromkę chałki z dżemem i na kolację jabłko, to wszystko:/ Nic mi nie przechodzi przez gardło...
A dzisiaj: śń jogurt z otrębami, a teraz na obiad zjadłam 2 mini paluszki rybne odsmażone na tłuszczu i koniec...już mi się nie chce jeść nic do tego obiadu. Mam nadzieję, że jak mi minie stres związany ze studiami no i przede wszystkim wyjazdem Tż to zacznę jeść normalnie.
Nic mi się nie chce:/ Leżę w łóżku od rana i oglądam seriale, nie mogę się do niczego zmobilizować...
zooska dobrze tak poleżeć dzień lub dwa, w końcu zaraz na uczelnie, do pracy i jeszcze wyjazd Tż - trzeba się bezmyślnie lub bardzo "myślnie" wyleżeć . Gorzej, że z posiłkami takie cyrki ale cóż nic na siłę, coś jesz więc nie zginiesz
Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
No skończylam już z jedzeniem!

Ś: jajecznica z 2jajek+2grzanki z serem+pół dużego pomidora+kakao
IIŚ: truskawkowy jogurt+truskawkowe musli+winogron
O: pyza z mięsem+kapusta
K:sałatka warzywna+2plasterki ogonówki+kawałek ogórka piklowanego
..
LadyWW mam dwa pytania: kakao to prawdziwe czy słodki rozpuszczalny ulepek? i do pyzy to kiszona kapusta czy zasmażany potworek? ? bo jadłospis wydaje się być fajny ale kapusta sama a zasmażana to jest zasadnicza różnica itd. Mogłabyś dokładniej pisać,w sensie ile tych winogron mniej więcej czy jogurt 200g czy większy Nie żebym upierdliwa była , jak jestem to przepraszam

Sama dziś poległam na całej linii, chlebków w jajku czy jak kto woli tostów francuskich mi się zachciało i 2 kromki i pożarłam na posiłek 6 po kolacji nie mówiąc o nadprogramowych 5 pierogach do podwieczorku cóż od jutra zaczynam od nowa, poddać się nie mogę. Zapuściłam się w prowadzeniu notatnika , czas wrócić do pisemnych spowiedzi.
Co do maszyny to właściwie do tych leginsów i spodni mi tylko potrzebne bo to wydaje mi się proste a sukienki czy koszule do poprawek to tylko do krawcowej. Taka maszyna za 100zł by mi po 5 parach zwróciła ale jak nie będę umiała albo faktycznie plącze nici i słaba to bez sensu.
Zrobię 100 ścisków na agrafce i idę spać .
Dobranoc
Stary 2012-09-29, 23:58   #4685
Ladywithweapon
Zadomowienie

Wybacz, ale uogólniam, bo sama nie liczę- teraz zacznę :P

Kakao rozpuszczalne- zalewam mlekiem i mam :P Jak się robi prawdziwe?
Kapuste robila moja mama a ja nie kręcę się raczej po jej kuchni Wiem, że używa własnej kapusty kiszonej i dodaje grzyby itd. i kisi to w wielkim garze na lekkim ogniu- tak jak bigos. Zapewne najlepiej jakbym samą kapuste kiszoną jadła, co nie? Ale uważam, że mogę się dostosowywać do tego co je się u mnie w domu, szczególnie, że używa się własnych produktów, a nie kupionych w sklepie.

Jogurt duży, jak to są te pitne jogurty, choć nie zjadłam całego. Musli to takie małe opakowanie- te co są polecane jako przekąski A winogron to taka mała kiść spokojnie w ręce się mieściła

Teraz wychodzi, że diabeł tkwi w szczególach I że jadłospis do niczego :P

a i pyza była z mięsem, bo my w domu bardzo mięsozerni jesteśmy, a ja sama srednio przepadam za "pustymi" pyzami ;p
Stary 2012-09-30, 00:19   #4686
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Wybacz, ale uogólniam, bo sama nie liczę- teraz zacznę :P

Kakao rozpuszczalne- zalewam mlekiem i mam :P Jak się robi prawdziwe?
Kapuste robila moja mama a ja nie kręcę się raczej po jej kuchni Wiem, że używa własnej kapusty kiszonej i dodaje grzyby itd. i kisi to w wielkim garze na lekkim ogniu- tak jak bigos. Zapewne najlepiej jakbym samą kapuste kiszoną jadła, co nie? Ale uważam, że mogę się dostosowywać do tego co je się u mnie w domu, szczególnie, że używa się własnych produktów, a nie kupionych w sklepie.

Jogurt duży, jak to są te pitne jogurty, choć nie zjadłam całego. Musli to takie małe opakowanie- te co są polecane jako przekąski A winogron to taka mała kiść spokojnie w ręce się mieściła

Teraz wychodzi, że diabeł tkwi w szczególach I że jadłospis do niczego :P

a i pyza była z mięsem, bo my w domu bardzo mięsozerni jesteśmy, a ja sama srednio przepadam za "pustymi" pyzami ;p
Ja tam się do pyzy nie czepiam, szczególnie jednej wszystko spoko tylko o ilość chodzi właśnie bo takiej samej kiszonej to można i cały talerz zjeść a takiej zrobionej to na dwóch łyżkach lepiej zaprzestać. Nie musisz skrupulatnie liczyć kcal ale dobrze mniej więcej wiedzieć co się je Kakao prawdziwe to takie co się gotuje na mleku i gorzkie ono ale i zdrowe bo magnez ma bo z prawdziwego ziarna kakaowca , na diecie to dużo lepsza opcja ale wiesz, trzeba jeść co się lubi , tylko świadomym trzeba być co się robi Ja też grzeszę ale wiem np. ze moja ulubione ciastko to masa tłuszczy trans, sztuczne barwniki itd ale wybieram zło czasami i tez musisz być świadoma, że musli z paczki to żadne musli - poczytaj skład z tyłu opakowania i sama pomyśl. Nie zabraniam tego jeść ,tylko wiedzieć trzeba co się je, bo niektórzy jedzą pewne rzeczy świecie przekonani ze to zdrowe a jakby znali prawdę to by może nie zjedli a jak by i zjedli to z pełna świadomością dlatego prosiłam o dokładniejsze info wiadomo w domu trudniej jest( pamiętam swoje przeboje w LO) ale masz wpływ na to ile jesz( pyzy z mięsem super o ile 12 sztuk nie wszamiesz) plus na przekąski czy posiłki jedzone w szkole
Stary 2012-09-30, 08:46   #4687
patiuszka
Zadomowienie

Hejka
Lady, kakao prawdziwe najlepiej przyrządzać tak jak budyń, rozrobić z zimna wodą lub mlekiem i po woli wlać do gotującego się w garnuszku mleka

Co do kapusty, to taka bigosowa z grzybami jest jak najbardziej ok, jeśli nie ma w niej mięsa, czy tłuszczu U nas w rodzinie to się nazywało "postny bigos".
A zasamażana to taka z mąką, na pewno byś poznała.

Wczoraj wpadł mi nadprogramowo duży kieliszek likieru, poza tym mniej więcej ok, tylko na rolkach byłam krótko, 45 minut i raczej kuśtykałam niż jeździłam, więc tempo było żałosne

Dzisiejszy plan:
1. 3 kromki chlebka fitness z żółtym serem, pomidorem i ogórkiem-300
2. banan + mleko z drożdżami - 150
3. leczo warzywne - nie wiem jak to wyjdzie, liczę ok. 350-400, bo dużo zjem
4. banan - 100
5. łosoś + ogórek + jogurt nat. - 200

Razem: 1150 kcal Mogę jeszcze sobie coś dorzucić, może wypiję sok lub zjem loda

Czas edycji: 2012-09-30 o 08:53
Stary 2012-09-30, 09:08   #4688
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Margot swoich oprawek to sę najpierw bałam- kto bierze rozowe oprawki?! Wszyscy w szoku, a teraz kazdy mowi, ze czarne mi nie pasują W ogóle dzieki tej zmianie strasznie zmieniło się to jak się ubieram- tak bardziej kolorowo itd. :P Uwielbiam je

patiuszka niby ładny, ale uważam, że banan nie może być liczony jako drugie śniadanie czy podwieczorek (poza tym wiesz, że o pozniej porze owoce są nie polecane:P), bo ma za mało wartości odzywczych. Skoro będziesz ćwiczyc mozesz coś dorzucić normalnego Bananem się człowiek głodny nie naje Dorzuć jakiś serek, krem śmietankowy i to możesz zjesc z bananem Albo kasze manna

Ja idę dopiero do lodówki, ale na sniadanie chce jajecznice+2kromki z serem+kakao

Potem sprzatamy!
Biorąc pod uwagę ogół kcal.całego dnia to nie ma znaczenia czy owoc zje się rano,czy po południu.Tak akurat jest w moim przypadku.I ja jak zjem banana to jest syta na ok.2godz.także ja myślę,że jest ok.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
jest fatalnie.. Chce mi sie ryczec caly czas. Poronilam, tzn, ciaza obumarla bodajze w 6 tygodniu., poszlam na usg a tam z nog mnie zcielo. Pozniej skierowanie do szpital, zabieg, mam dosc. Dobrzez ze maz jest taki czuly i kochany bo nie wiem co bym zrobila. . Lekarz mowil zeby nie szukac winy ze czasami (nawet dosc czesto) tak sie zdarza bez przyczyny.Lezaly ze mna dwie bardzo mlode dzxiewczyny i tez je to dopadlo. Caly czas sobei tpowtarzam slowa lekarza zeby nie zwariowac. No mielosmy pecha, mam nadzieje ze to sie juz wiecej nie powtorzy, bo chyba kolejych prob bym zaprzestala. Za wiele to wszystko kosztuje,. milego weekendy dziewuszki
O nie!Kochana aż mi łezki poleciały.Jejku ale mi przykro.Nawet nie wiem co ci powiedzieć:cm ok: trzymaj się.Wszystko będzie dobrze.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Zośka trzymaj się Leżenie w łózku nic nie zmieni, pamiętaj Lepiej się czymś zajmij zamiast ciągle o tym myśleć

Będzie dobrze

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

http://ccc.eu/en/woman/catalog/all/304122

coś w takim stylu chce kupić na zimę- obcas, stabilne no i ciepłe... kosztują 140 zł, więc nie będę płakać, nawet jak nie bede za dużo w nich chodzic...

Co myślicie? mierzylam wczoraj do czarnych rurek i miałam na sobie szarą marynarkę i myślę, że pasowało
Lady ja długo szukałam takich butów,dzięki normalnie za ten link.Kupię je na pewno,ale te brązowe.A powiedz skąd znasz cenę?
Stary 2012-09-30, 09:51   #4689
Ladywithweapon
Zadomowienie

Z opakowania
Mierzyłam je w ccc :P Tylko był taki fason, ale delikatnie inne- więc tego fasonu nie znam ceny. Moje rozniły się tylko tym, że u góry nie było tego napisu- tak mi się przynajmniej wydaje ;p
Te zapewne podobnie, bo to nie skóra Ja nie planuje ich codziennie nosic, więc skórzanych nie kupuje- mam jedne oficerki i noszę je bardzo rzadko, ale już 3rok się ładnie trzymają.

Like chodziło mi o to, że owoc to za mało na posiłek- nie dostarcza ci tylu wartości odżywczych jakich potrzebujesz To że syci to inna sprawa

Ja na śniadanie zjadam kawałek pizzy :P Miałam wczoraj ochotę, bo mama dobrą robi, ale uznałam, że na śniadanie sobie mogę pozwolić
Stary 2012-09-30, 10:06   #4690
patiuszka
Zadomowienie

Już kiedyś broniłam bananów w rozmowie z Monią
Banany uważam, za coś o wiele lepszego niż zwykła przekąska:
"Ten tropikalny owoc zawiera dużą ilość błonnika. Zbawienny wpływ błonnika zawartego w bananach na przemianę materii sprawia, że mogą one (wbrew powszechnym opiniom o ich wysokiej kaloryczności) być wiodącym składnikiem diet odchudzajacych. Banan zawiera również trzy rodzaje cukrów, sacharozę, glukozę i fruktozę z grupy węglowodanów, którym zawdzięcza swój słodki smak. Węglowodany te są głównym, najtańszym i najłatwiej dostępnym źródłem energii, służącej przede wszystkim do utrzymywania stałej ciepłoty ciała, pracy narządów wewnętrznych oraz do wykonywania pracy fizycznej. Ilość energii zawarta tylko w dwóch bananach, pozwala na 90-minutowe, intensywne ćwiczenia w siłowni. Nie powinnien więc dziwić fakt, że banan jest najbardziej popularnym owocem spożywanym przez sportowców."

http://owocee.prv.pl/banany.htm

Czas edycji: 2012-09-30 o 10:10
Stary 2012-09-30, 12:23   #4691
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:

Losing Dzagooooooooo gdzie jesteś
Jestem Rybciu Podczytuje cały czas ale nie udzielam się za bardzo bo nie dietuje ani nic, nie wiem ile waze. Bylam u gastrologa, mam opuchnięte jelito grube, nic tam się niby takiego nie dzieje ale nie pracuje ono jak powino, stad bóle, wzdecia itd. Mam jakieś leki na poprawienie pracy jelit, nie wolno mi jeść pewnych rzeczy, np surowych warzyw, owoców, oczywiście nic smażonego i tłustego, zero alkoholu, czekolady, słodyczy Biore lekiod paru dni i już widze spora poprawe i mam nadzieje ze bedzie cakiem dobrze

A co u Ciebie Zelciu ?

Basia jejku tak mi przykro To na pewno straszne przeżycie, trzymaj sie ciepło

LadyWW fajne buty

A co do bananów to ja uwielbiam i zawsze jadłam i nie patrzyłam na to, że są kaloryczne Jakoś bez problemu udało mi się schudnąć. Są bardzo zdrowe, wiec tez nie popadajmy w paranoje, bo od jednego banana grube nie będziemy
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 13:40   #4692
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Jestem Rybciu Podczytuje cały czas ale nie udzielam się za bardzo bo nie dietuje ani nic, nie wiem ile waze. Bylam u gastrologa, mam opuchnięte jelito grube, nic tam się niby takiego nie dzieje ale nie pracuje ono jak powino, stad bóle, wzdecia itd. Mam jakieś leki na poprawienie pracy jelit, nie wolno mi jeść pewnych rzeczy, np surowych warzyw, owoców, oczywiście nic smażonego i tłustego, zero alkoholu, czekolady, słodyczy Biore lekiod paru dni i już widze spora poprawe i mam nadzieje ze bedzie cakiem dobrze

A co u Ciebie Zelciu ?
kurde to nie fajnie masz ale mam nadzieję że Ci sie poprawi szybko wszystko !!
Co u Mnie ? wszystko po staremu pracuje cały czas , czasem nawet po 13 h także mało co bywam w domu ostatnio też pokazały mi sie bóle brzucha to byłam ponad tydzień w szpitalu ale bez operacji i cięcia sie obeszło jutro znów mam się wstawić do szpitala i pewnie kilka dni będę leżeć na obserwacji tak to po staremu wolnym krokiem wracam do Was niby jeszcze nie dietowo ale od listopada zacznę bardziej się pilnować

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
zelka gdzie Ty się tyle czasu ukrywałaś bez neta ja rozumiem awans, podwyżka ale żeby tak się zapracowywać żeby na Wizaż czasu nie mieć
Nie nie troszke dużo pracowałam ale i też troszkę w szpitalu siedziałam także to nie brak czasu bo dla Was bym znalazła ale spokojnie wracam już :brzyda l:

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Heroine czołem szefunio mam nadzieję że pamiętasz Mnie bo jak nie to

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

czbasia kurde jak mi Cie szkoda ! nawet nie mam słów jak by Cie podnieść na duchu ale wiec jedno nie załamuj się ! Trzymaj sie ciepło Basia !
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:03   #4693
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Już kiedyś broniłam bananów w rozmowie z Monią
Banany uważam, za coś o wiele lepszego niż zwykła przekąska:
"Ten tropikalny owoc zawiera dużą ilość błonnika. Zbawienny wpływ błonnika zawartego w bananach na przemianę materii sprawia, że mogą one (wbrew powszechnym opiniom o ich wysokiej kaloryczności) być wiodącym składnikiem diet odchudzajacych. Banan zawiera również trzy rodzaje cukrów, sacharozę, glukozę i fruktozę z grupy węglowodanów, którym zawdzięcza swój słodki smak. Węglowodany te są głównym, najtańszym i najłatwiej dostępnym źródłem energii, służącej przede wszystkim do utrzymywania stałej ciepłoty ciała, pracy narządów wewnętrznych oraz do wykonywania pracy fizycznej. Ilość energii zawarta tylko w dwóch bananach, pozwala na 90-minutowe, intensywne ćwiczenia w siłowni. Nie powinnien więc dziwić fakt, że banan jest najbardziej popularnym owocem spożywanym przez sportowców."

http://owocee.prv.pl/banany.htm
Dokładnie [LEFT][FONT="Arial Black"]Lady [FONT="Arial"] no one są z "plastikowej świni" czyt.eko-skóra.Ja zdecyduje się na te z Lasocki jutro jadę mierzyć www.ccc.eu/en/woman/catalog/all/286758

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dżaga i co tam?Jest już jakiś nius?
U mnie dzisiaj,jak co niedzielę-odstępstwo od diety i piekę sernik postaram się nie zjeść całego,albo zjem-nie będzie mnie kusił w następne dni,bo od jutra powrót do dietki
Rano wybrałam sie z mężem na grzybki i znaleźliśmy pełno.Koszyka brakło i TŻ zdjął bluzę i do niej zbieraliśmy.łaziłam po lesie 3 godz.

Edytowane przez Like_a_women
Czas edycji: 2012-09-30 o 13:59
Like_a_women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:34   #4694
Ladywithweapon
Zadomowienie

Like ja wolę kupić lepsze botki- rok temu swoje bardzo mocno schodziłam Chyba jutro kupie te kozaki- najwyżej zwroce Tylko żeby mi ich nie wykupili przez weekend ;p

W ogóle powinnam sie uczyć, a coś zle wstalam i ciagle boli mnie głowa- przymuszam się, ale jest tragicznie...
Stary 2012-09-30, 14:42   #4695
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Like ja wolę kupić lepsze botki- rok temu swoje bardzo mocno schodziłam Chyba jutro kupie te kozaki- najwyżej zwroce Tylko żeby mi ich nie wykupili przez weekend ;p

W ogóle powinnam sie uczyć, a coś zle wstalam i ciagle boli mnie głowa- przymuszam się, ale jest tragicznie...
No ja też wolę,więc jak już to te z Lasocki,przynajmniej są z skóry.U nas w mieście są 3 sklepy CCC to mam nadzieję,że gdzieś będą.
Stary 2012-09-30, 17:49   #4696
Margot85
Wtajemniczenie

witam chyba wszystkie dziewczyny korzystają z pięknej pogody i na spacery wybyły Ja 3 dzień w domku "gnije" żeby ozdrowieć do końca bo z własnej głupoty przeciągnęło mi się przeziębienie ( cały dzień nad morzem w deszczu, wietrze i mokrych butach) . Z dieta dziś ok ale , że wieczór przed nami to jeszcze różnie być może
Temat butów widzę króluje, cicho siedzę bo w tym sezonie nic nie kupuje i o trendach nie wiem za wiele

zelka po 13 godzin to wszystko wyjaśnia. A w tym szpitalu to dobre wieści otrzymałaś chociaż? Wyjaśniło się coś, pomogli Ci ? że operacji nie było to dobrze, ale najlepiej żeby w końcu wiedzieli dokładnie co Ci jest eh

patiuszka dziś do śniadania banana zjadłam a co zamiast kulek z toffi , to wręcz sukces był a kulki Tż do pracy oddam, niech kolegów podtuczy

Czytam dziś sobie cały dzień przewodnik po Tokio ( ten co od Tz dostałam) i ogólnie lenistwo błogie bo rosołek mam z wczoraj Też jestem ciekawa co u Pauli

Sama sobie odpowiem ok 1300kcal mi wyszło czyli ok , jeszcze jak głód mnie przyciśnie mam miejsce na jabłuszko po 100 przysiadów i wymachów i innych takich zaliczone nic tylko na Czas Honoru poczekać i zabalsamować się i pod kołderkę

Edytowane przez Margot85
Czas edycji: 2012-09-30 o 20:42
Margot85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 22:06   #4697
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
witam chyba wszystkie dziewczyny korzystają z pięknej pogody i na spacery wybyły Ja 3 dzień w domku "gnije" żeby ozdrowieć do końca bo z własnej głupoty przeciągnęło mi się przeziębienie ( cały dzień nad morzem w deszczu, wietrze i mokrych butach) . Z dieta dziś ok ale , że wieczór przed nami to jeszcze różnie być może
Temat butów widzę króluje, cicho siedzę bo w tym sezonie nic nie kupuje i o trendach nie wiem za wiele

zelka po 13 godzin to wszystko wyjaśnia. A w tym szpitalu to dobre wieści otrzymałaś chociaż? Wyjaśniło się coś, pomogli Ci ? że operacji nie było to dobrze, ale najlepiej żeby w końcu wiedzieli dokładnie co Ci jest eh

patiuszka dziś do śniadania banana zjadłam a co zamiast kulek z toffi , to wręcz sukces był a kulki Tż do pracy oddam, niech kolegów podtuczy

Czytam dziś sobie cały dzień przewodnik po Tokio ( ten co od Tz dostałam) i ogólnie lenistwo błogie bo rosołek mam z wczoraj Też jestem ciekawa co u Pauli

Sama sobie odpowiem ok 1300kcal mi wyszło czyli ok , jeszcze jak głód mnie przyciśnie mam miejsce na jabłuszko po 100 przysiadów i wymachów i innych takich zaliczone nic tylko na Czas Honoru poczekać i zabalsamować się i pod kołderkę
Ja też uwielbiam banany i jem albo na 2 śniadanie albo podwieczorek A na śniadanie Ty wcinasz kulki toffi a ja taką genialną mieszanke, że sie tu nawet nie przyznaje Kocham płatki

A swoją drogą patrze na Twój podpis na mój podpis i widze że jesteśmy w czarnej du.pie ja od jutra biore sie w garść moje 50kg musi stać sie realne a nie tylko wisieć w podpisie Także w sumie z ćwiczeniami jade już od paru dni oprócz dzisiaj, bo mam zakwasy po wczorajszym bieganiu. Wczoraj było bieganie, hh, p90x na brzuch.
Kochana musimy sie pilnowac i walczyć o marzenia !

Dzaga i co tam ? Bo my tu czekamy z niecierpliwością
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 22:49   #4698
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam banany i jem albo na 2 śniadanie albo podwieczorek A na śniadanie Ty wcinasz kulki toffi a ja taką genialną mieszanke, że sie tu nawet nie przyznaje Kocham płatki

A swoją drogą patrze na Twój podpis na mój podpis i widze że jesteśmy w czarnej du.pie ja od jutra biore sie w garść moje 50kg musi stać sie realne a nie tylko wisieć w podpisie Także w sumie z ćwiczeniami jade już od paru dni oprócz dzisiaj, bo mam zakwasy po wczorajszym bieganiu. Wczoraj było bieganie, hh, p90x na brzuch.
Kochana musimy sie pilnowac i walczyć o marzenia !
Coctail fakt, jestem w czarnej d... ale mam taką motywacje by z niej wyjść, że aż się sobie dziwie i widzę, że Ty też kulki już są w Tz plecaku i postanowienie na październik: nic samej ze sklepu słodkiego nie przynieść ( a to wyeliminuje dużą część zagrożeń) .
Stary 2012-10-01, 08:28   #4699
paulownia
Zakorzenienie

Hej, dziewuszki, ja juz po przeprowadzce! i ciesze sie, ze mam ten koszmar za soba. Juz w nowym mieszkaniu, na razie mam bajzel nieprzecietny i mnostwo roboty przy ukladaniu, rozpakowywaniu, praniu i sprzataniu.
Ostatni tydzien mialam pelen stresu, a jadlam co wpadlo pod reke - jak to przy przeprowadzkach. Nerwy, pizza i czekolada.
Nie wazylam sie, bo waga zapakowana i jeszcze jej nie wyciagalam. Juz mi sie teraz unormuje tryb zycia i - mam nadzieje - jadlospis.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:23   #4700
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Wczoraj wpadł mi nadprogramowo duży kieliszek likieru, poza tym mniej więcej ok, tylko na rolkach byłam krótko, 45 minut i raczej kuśtykałam niż jeździłam, więc tempo było żałosne
Daj spokój Kieliszek likieru to nie tragedia, mi wpadly wczoraj nadprogramowe 4 piwka i nie rozpaczam A najważniejsze, że miałaś ruch!

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Ja na śniadanie zjadam kawałek pizzy :P Miałam wczoraj ochotę, bo mama dobrą robi, ale uznałam, że na śniadanie sobie mogę pozwolić
Haha, też tak robię że pizza na śniadanie, jak teściowa zrobi to wciągam Tlumaczę sobie potem, że to robiona, domowa, mało oleju, wiele składników odzywczych i jest 9 rano to się spali !

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Losing Moja siostra na lekach była miesiąc i jej się znacznie poprawiły jelitka, ale dalej cierpi

Ja idę niedługo...ech, aż boję się ile za leki wybulę

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
A co do bananów to ja uwielbiam i zawsze jadłam i nie patrzyłam na to, że są kaloryczne Jakoś bez problemu udało mi się schudnąć. Są bardzo zdrowe, wiec tez nie popadajmy w paranoje, bo od jednego banana grube nie będziemy
Ach...banany, moja miłość od pierwszego zjedzenia

Uwielbiam je przecinać wzdłuż na 2 połowki, oprószam cynamonem, nacinam wzdłuż i leję tam rum albo wódkę, posypuje kakao i na chwile do piekarnika

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Hej, dziewuszki, ja juz po przeprowadzce! i ciesze sie, ze mam ten koszmar za soba. Juz w nowym mieszkaniu, na razie mam bajzel nieprzecietny i mnostwo roboty przy ukladaniu, rozpakowywaniu, praniu i sprzataniu.
Ostatni tydzien mialam pelen stresu, a jadlam co wpadlo pod reke - jak to przy przeprowadzkach. Nerwy, pizza i czekolada.
Nie wazylam sie, bo waga zapakowana i jeszcze jej nie wyciagalam. Juz mi sie teraz unormuje tryb zycia i - mam nadzieje - jadlospis.
Jeeeeeeeeej, no tak Ty się przeprowadzać miałaś! Prawie o tym zapomniałam No to miałaś roboty od groma na pewno
No to teraz z górki I z dietą i mieszkankiem!

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:30   #4701
zooska
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=eKeXkhxiq6I&feature=fvst

Dzisiaj się czillllujemy!!!

Co do mojego jadła...ech, w piątek jadłam do 15, w sobotę zjadłam jeszcze małą acyivię, serek wiejski z rzodkiewką i tosta ok 23, bo mnie ścisnęło po alko... Poszłam na imprezę się trochę rozerwać, bo ileż można leżeć w łóżku i rozpaczać Także poszłam, popiłam, poszalałam, wróciłam nad ranem do domu ok 7, a mama do mnie dzwoni, czy śpię, bo trzeba jechać z nią na plac bo ma wolne kilka godzin od zajmowania się moją młodszą siostrą i czy jej pomogę kupić coś do ubrania, no to ja jasne, o której (miałam nadzieję, że powie 12 czy coś) a mama, no to super 9.30 pod fontanną na placu.

Hm... to był mega wysiłek dla mnie, nie spałam od 2 dni, a jak spałam to z 2 godziny, wykąpałam się, przebrałam, wciągnęłam jogurt naturalny z otrębami i kawką i poszłam na plac. Łaziłam z mamą do 14, myślałam że padnę xD Ale butki kupiłam sobie (wieczorem zdj wkleje) i 2 chustki

Mamuśka się ładnie obkupiła, no i wróciłam z nią do domu, to obiadek zjadłam:P

3 kromki chleba razowego z masłem (małe te kromki były) do tego leczo wege (pomidory, cukinia, papryka, czosnek, cebula, przecier pomidorowy, zioła).
POtem wciągnęłam jabłko, plasterek sera żółtego i powyjadałam jogurtowe kulki z czokapików

Potem wpadłam ok 19 do koleżanki to 4 piwka wpadły, do tego popcorn i orzeszki w papryce, ale potrzebowałam takiej beztroski Zabawiłam u niej do 2 w nocy, teraz wstałam i zbieram się na uczelnię

Dzisiaj nie wiem jak dzień jedzeniowy planuję. Schudłam z ud 1 cm, czyli teraz mam 56cm Brzuszek niby bardziej płaski, ale jest taka górka i oponka pod pępkiem
Dzisiaj fit

śń: jogurt naturalny z otrębami
IIśń: jabłko
obiad: leczo z cukinii
podwieczorek, kolacja:????

Mam w lodówce jogurty naturalne, sok warzywny i siatkę jabłek, trochę rzodkiewek ciężko cos wymyślić

Walnęłam opowiadanie, a teraz buźka dziewczyny !!!!Miłego dnia

Stary 2012-10-01, 11:04   #4702
makaron91
Zadomowienie

Ahhh, ale mi narobiłas ochotę na serek z rzodkiewką...
To nie ładnie, za to piwo ale ja nie lepsza... Wczoraj z TŻ zjedliśmy spagetti, poszła połowa paczki makaronu i cały słoik sosu...

Dzisiaj już trochę lepiej, juz po drugim śniadaniu, pokręciłam już hula-hop 30 min, a to plan na dziś:

A6W dzień 27
buns & legs dzień 19
arms dzień 13
hula-hop 30 min
poniedziałkowa Tiffany

Kto wie, może jeszcze się szarpnę na bieg wieczorem
Stary 2012-10-01, 13:17   #4703
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

A ja dzisiaj wstałam zjadłam śniadanko i walczyłam z turbo spalaniem Ewy. Dałam rade Pocwiczyłam cały
Mam rozpiske w domu miałam robić codziennie p90x ale zmienie to że w poniedziałek, sroda, piątek Ewa a pozostałe dni p90x
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:33   #4704
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie mi przykro kochana nie napiszę nic więcej aby Cie nie dołować. Powiem tylko aby może odrobinkę Cie pocieszyć że takie rzeczy się zdarzają, ponoć 50% ciąż tak się właśnie kończy więc nie jesteś jedyna. Najważniejsze aby się nie poddawać i za jakiś czas znowu próbować. Na pewno w końcu się uda! Mam sporo koleżanek które przechodziły to samo nawet kilka razy, ale po jakimś czasie się udało i teraz są szczęśliwymi mamusiami. Moja koleżanka straciła pierwsze dziecko w 6 miesiącu. Zaszła znowu w ciąże i w 4 miesiącu dziecko znowu zmarło.... Musiała normalnie urodzić te dzieci bo były już całkiem spore. Nawet nie chcę myśleć co ona czuła. Po dokładnych badaniach okazało się że miała problemy z krwią tzn. była albo zbyt rzadka albo zbyt gęsta czy coś tam - nie pamiętam już dokładnie o co chodziło. Dostawała leki i zaszła znowu w ciąże i wszystko się dobrze skończyło teraz ma zdrową córeczkę Także trzeba walczyć zawsze do końca! Życzę Ci kochana dużo siły i aby tym razem się udało

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:

Monia jak tam Kolin w przedszkolu zadomowił sie ? Jejj dodałaś zdjęcie ich wydaja mi się tacy dorośli już
Noooo w końcu!!! Gdzieś Ty była łobuzie???

A no Kolin super już mu się bardzo podoba! Nie płacze i ładnie się bawi z dziećmi Oskar natomiast zakochany w przedszkolu! do domu nie chce nigdy wracać! Zaczyna juz mi gadać troche po niemiecku, codziennie jakieś nowe słówka poznaje. Na zdjęciu dorośli Ci się wydają ? hehehe no Oskar to może i tak ale Kolin to dalej taki ogóreczek mój mały

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:33   #4705
LosingMyWay
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Zelka oj biedactwo Ty to tez masz z tym brzuszkiem i co Ci powiedzieli w szpitalu ?

Zoska A co Twoja siostra ma z jelitkami ?

Dzaga jak tam Twoje BBL ?

Ja dzis zaczelam BBL i normalnie moja kondycha woła o momstę do nieba Niby ćwiczenia dość lajtowe, nie ma tragedii, a ja dyszałam jak po przebiegnięciu maratonu Już czuje jakie będę miała jutro zakwasy, juz mnie boli dwugłowy uda i pośladkowy wielki Ale przyjemne uczucie, po ponad miesiącu lenistwa Cwiczy któraś tez ?
Stary 2012-10-01, 13:35   #4706
monika01011986
Zakorzenienie

A u mnie ok. Chodzę na kurs, dzieci do przedszkola, mąż do pracy i tak dni płyną. Nic nowego się nie wydarzyło więc nie będę pisac posta giganta
Pogoda nie za ładna dzisiaj, ochłodziło się bardzo. Ja mam okres i brzuch mnie boli Jadę własnie po dzieci do przedszkola. Buziaki kochane

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:38   #4707
zooska
Zakorzenienie

Makaron Heh...Ty chyba jeszcze nie wiesz, że ja alkoholu nie wliczam do grzechów

A paczka makaronu, jak był razowy, to nie tragedia, bo pewnie Tż zjadł więcej niż pół Nie lubie kupnych sosów, bo mam wrażenie że tam śmieci są

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj wstałam zjadłam śniadanko i walczyłam z turbo spalaniem Ewy. Dałam rade Pocwiczyłam cały
Łaaaaaaaaaał Masz kondycję dziewczyno !!!!

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
A no Kolin super już mu się bardzo podoba! Nie płacze i ładnie się bawi z dziećmi Oskar natomiast zakochany w przedszkolu! do domu nie chce nigdy wracać! Zaczyna juz mi gadać troche po niemiecku, codziennie jakieś nowe słówka poznaje. Na zdjęciu dorośli Ci się wydają ? hehehe no Oskar to może i tak ale Kolin to dalej taki ogóreczek mój mały
No to super, już wszystko na najlepszej drodze!
Maluchy przedszkole lubią, masz spokojne sumienie, a i lepiej wchodzi niemiecki, to już coś !!!

Jak tam Twoje utrzymanie;>?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Zoska A co Twoja siostra ma z jelitkami ?

Ja dzis zaczelam BBL i normalnie moja kondycha woła o momstę do nieba Niby ćwiczenia dość lajtowe, nie ma tragedii, a ja dyszałam jak po przebiegnięciu maratonu Już czuje jakie będę miała jutro zakwasy, juz mnie boli dwugłowy uda i pośladkowy wielki Ale przyjemne uczucie, po ponad miesiącu lenistwa Cwiczy któraś tez ?
Ona to wgl ma rewelacje:
ma kamienie nerkowe
polipy na przełyku
refluks żółciowy
prbl z odźwiernikiem
zaczerwienioną i opuchnięta ściankę przełyku

ja mam wszystko co ona, oprócz kamieni i polipów:/

Oooo a skąd masz BBL? Bo ja też chciałam zacząć

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Na śń był sam jogurt naturalny z małym kawalkiem jabłecznika (dosłownie ukrojony i zjedzony z noża) bo okazało się, że otrębów nie mam
A na obiad:
leczo wege z 2 małymi kromkami razowymi

Teraz popijam herbatkę z miodem i się czilluję, niedługo fit

Stary 2012-10-01, 15:08   #4708
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Ona to wgl ma rewelacje:
ma kamienie nerkowe
polipy na przełyku
refluks żółciowy
prbl z odźwiernikiem
zaczerwienioną i opuchnięta ściankę przełyku

ja mam wszystko co ona, oprócz kamieni i polipów:/

Oooo a skąd masz BBL? Bo ja też chciałam zacząć
O cholera Ale ona chyba malutka jeszcze jest nie ? A BBL znalazłam przez google, nie pamiętam już gdzie, bo ściągałam chyba z miesiąc temu
Stary 2012-10-01, 15:09   #4709
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
O cholera Ale ona chyba malutka jeszcze jest nie ? A BBL znalazłam przez google, nie pamiętam już gdzie, bo ściągałam chyba z miesiąc temu
5 klasa podstawówki

Stary 2012-10-01, 15:17   #4710
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
5 klasa podstawówki
No to jeszcze dziecko, biedna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości