Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 13:57   #1621
aaagga
Raczkowanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Gratuluję ząbka Faktycznie synek pędzi z umiejętnościami

Moja córcia leniwa, nie chce się jej zbytnio na brzuszek odwracać, choć już potrafi a i lekko tylko tyłeczek próbuje podnosić ale sił nie ma jeszcze i strasznie stęka przy tym a po chwili krzyk i muszę z powrotem dziecko na plecy odwrócić. Zobaczymy może nie będzie chciała raczkować wcale jak jej to nie pasuje za to widzę, że coraz lepiej i dłużej siedzi bez podpierania
no właśnie, a mój za to siedzi niechętnie i krótko, zaraz się przekręca

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
gratuluję ząbka
No to masz już małego ciekawskiego w domu
nazywamy go od dawna Ciekawski Dominik

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

my w sobote przezylismy koszmar.. powoli dochodze do siebie, Mateuszek z dnia na dzien zaczął siedziec i stawac na czworaka i wychylac sie z lozeczka, Tz wsadzil Mateuszka do fotelika i go nie zapiął , bo chciał wpakowac torbe do auta i Mateuszek wychylil sie i upadł na buźke na ziemie z kamykami, ,oboje bylismy obok.., tak strasznie plakal, pojechalismy odrazu do szpitala, bo uderzyl sie kolo noska i w glowke, lekarka stwierdzila, ze nie widzi nic niepokojacego i zeby obserwowac, nie moge sobie darowac ,ze nie dopilnowalam i musial tak cierpiec, jeszcze nigdy tak nie wył

dziewczyny czy wasze dzieci maja jeszcze ciemiączko? Mateusz juz nie ma, z tego wszystkiego nie zapytalam czy to normalne..

i jeszcze mam jeden problem, Mateuszek przemieszcza sie po domu i wszystkiego chce dotknąc, ciagnac za firanki, kable i jak widze ze lapie cos nie przeznacoznego dla niego to mu zabieram,odrazu jest dziki krzyk, ja wiem ze on nie rozumie itd, ale ja juz widze sceny i lamenty jakie bedzie robil mi pozniej w domu i miejscach publicznych...
dobrze że nic się stało. Trochę wiem co przeżyłaś, bo jak Dominik miał miesiąc lub 2 zahaczyłam delikatnie główką o futrynę. Nic się nie stało, ale ciężko sobie wybaczyć.

Cytat:
aaa... i Oskar wczoraj odkrył że ma siusiaka
fajnie hehe

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czes dziewczynki
Emigra I Gosia super ze juz nocki lepsze I sie wyspalyscie.
Natkulec U nas np.wielorazowki bambusowe (jedne z drozszych,I polecane w magazynach dla mam I w necie...sie srednio sprawdzaja I nie jestem zadowolona,ale juz pisalam o tym wiele razy.na pewno nie bede odradzac,bo kazda skora dzidziusia jest Inna.gkatarzynka przeciez jest bardzo zadowolona.ja poprostu nie kupowalabym wielu na poczatek...tylko kilka na probe.
U nas wczoraj byly Hani chrzciny I bylo superopisze na dniach...ale jestesmy wszyscy bardzo zadowoleni...wiem ze to brzmi dziwnie ale to byl wesoly chrzestHania sie smiala,gaworzyla do rektorki jak ta podczas chrztu trzymala ja na rekach,moj tato mimo ze Nic nie rozumial to tez mu sie podobalo,pozniej zrobilismy grilla bo byla ladna pogoda.
Hania teraz robi sobie 3drzemki w dzien...chyba aby posiedziec dluzej wieczorem z goscmiwieczorami ma faze na smiech I wczoraj tak nas rozsmieszala ze az nas wszystkich od smiania sie buzie bolaly,a moj tato mowi ze tak rozesmianego dziecka to jeszcze nie widzialzdjecia wrzuce na dniach
gratulujemy udanych chrzcin

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

za zabka!No to slicznie wazy Maly,a moj mlodszy od twojego o prawie 2 miesiace tez prawie tyle wazy Ja go chyba za czesto karmie,jeszcze troche i w zadne ciuchy nie wejdzie na szerokosc
to jaki rozmiar mu ubierasz?
bo my 74

Edytowane przez aaagga
Czas edycji: 2012-10-01 o 13:59
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:26   #1622
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Ja zmienie z dnia na dzien. Wydaje mi sie ze jesli uzywa sie ta sama marke mleczka to nie powinno byc problemu
A Wy juz zmieniacie? Bo ja myslalam ze po 6 m-cu dopiero sie zmienia?
ja Antkowi zmieniałam mleko z 1 na 2 z dnia na dzień jak skończył 6 miesięcy Ani też tak zrobię czyli za dwa tygodnie zmiana mleka

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:57   #1623
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
to jaki rozmiar mu ubierasz?
bo my 74
Jeszcze 68,ale juz malawe sa,musze poszykowac 74 (czyli tut 6-9 m-ca),wyprac i pozegnac sie z 68.Eryk jest grubasek,ale krociutki poki co.
Stary 2012-10-01, 15:20   #1624
joanaros
Zakorzenienie

pozdrawiamy na szybko bo Wiki dostała kataru i ma podwyższoną temp. Zęby chyba też dokuczają. Marudna ostatnio i nie daje mi was poczytać.
Za tydzień do pracy. Odzwyczaiłam się
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:34   #1625
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

pozdrawiamy na szybko bo Wiki dostała kataru i ma podwyższoną temp. Zęby chyba też dokuczają. Marudna ostatnio i nie daje mi was poczytać.
Dużo zdrówka dla Wiki. Ja od dzisiaj przebywam na urlopie wypoczynkowym

Stary 2012-10-01, 15:35   #1626
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
I jak się leży? Fajnie pod tymi palmami? Dobre drinki ?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:37   #1627
Nikii89
Zakorzenienie

Desiu jeszcze nie zmieniam . Dopiero za jakieś 2-3 tygodnie bo wtedy kończymy 6miesięcy

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi w sprawie węzidełka.... Jutro lub środę wybieramy sie na szczepienie więc popytam lekarki co i jak

Muszę zmykac bo Oskar domaga się uwagi
Stary 2012-10-01, 15:39   #1628
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Mam nadzieję że szybko jej się poprawi bo żal mi jej
Stary 2012-10-01, 15:43   #1629
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
I jak się leży? Fajnie pod tymi palmami? Dobre drinki ?
ja leżę pod gruszką

Cytat:
dzięki Mam nadzieję że szybko jej się poprawi bo żal mi jej
my też się bujamy z katarem biedne te nasze dzieci Ania jak widzi fridę to od razu płacze

Stary 2012-10-01, 15:46   #1630
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
my też się bujamy z katarem biedne te nasze dzieci Ania jak widzi fridę to od razu płacze
Moja jak widzi to macha rękami i nogami, że nie idzie tego użyć. Tak macha że ta rurka wypada z tej końcówki którą mam w ustach
Stary 2012-10-01, 15:55   #1631
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Moja jak widzi to macha rękami i nogami, że nie idzie tego użyć. Tak macha że ta rurka wypada z tej końcówki którą mam w ustach
ja tylko zawsze sie modlę żeby nic mi do ust nie wpadło

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Antek miał zaśpiewać piosenkę Ani i zaśpiewał przybieżeli do betlejem pasterze

Stary 2012-10-01, 15:55   #1632
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja na wypoczynkowym jestem do 12 października od 6 września już

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:57   #1633
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja na wypoczynkowym jestem do 12 października od 6 września już
to już długo pod palmami leżysz

Stary 2012-10-01, 16:03   #1634
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
to już długo pod palmami leżysz
Karolca odleżyn dostaniesz
Stary 2012-10-01, 16:06   #1635
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja muszę być przynajmniej 10 dni na wypoczynkowym aby dostać wczasy pod gruszą za ten rok więc leżę pod gruszką

Stary 2012-10-01, 16:10   #1636
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę być przynajmniej 10 dni na wypoczynkowym aby dostać wczasy pod gruszą za ten rok więc leżę pod gruszką
ja juz olezalam , czekam na
'odszkodowanie" za to, ze nie było ktoregos z moich ulubiencow do wachlowania pod tymi gruszkami
Stary 2012-10-01, 16:11   #1637
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
'odszkodowanie" za to, ze nie było ktoregos z moich ulubiencow do wachlowania pod tymi gruszkami

Stary 2012-10-01, 16:20   #1638
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
ja na moja lekarkę nie moge narzekać, zawsze jest bardzo dokładna i przeważnie siedzimy u niej ok 15-20 min przez co zawsze są opóźnienia. Ja jej zasugerowałam płyn i ona stwierdziła że pewnie lepiej zaobserwowałam niż ona. Ale juz ponad 2 tyg jak wróciliśmy do oilana a tu jest coraz gorzej. myślę po przeczytaniu ulotki że to jednak ibuprofen, tylko dlaczego tylko wyskakuja tam gdzie pieluszka jest, może dlatego że tam wilgoć???
A na ulotce jest napisane ze wysypki skorne?
Fajnie miec taka zaufana lekarke, ktora poswieca odpowiedni czas dziecku!
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja podaje nurofen od 4 mca i nigdy nic sie nie dzialo, wydaje mi sie ze to indywidualna reakcja, jak ze wszystkim- jednym pomaga, innym szkodzi....

melduje sie po nocce prawie calej przespanej jak zasnela po 19 tak przebudzila sie o 22 na papu, a pozniej dopiero po 4 i dalej zasnela samiutenka i spalysmy do 6 czuje sie jak po weekendzie w spa
Super
Jednak jak czlowiek wyspany to moze zmierzyc sie ze wszystkim
Cytat:

No i zniosę chyba już spacerówkę aby Oskar się przyzwyczajał.
Dziś siedzimy w domu bo kiepska pogoda no i ze względu na ten katar i chrypkę. Niby mówią że jak nie ma gorączki to wychodzić na dwór bo to szybciej leczy... ale mi się wydaje że tymi spacerami w sobotę i wczoraj pogorszyłam choć było 20 stopni.
Ja tam mysle ze swieze powietrze mu nie zaszkodizlo jesli nie mial goraczki!
Pewnie i bez spaceru by sie pogorszylo.
A spacer na swiezym powietrzu wlasnie powinien udroznic troche drogi oddechowe, wiec sie nei zamartwiaj!
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

a my mamy pierwszego ząbka (7mcy+ 6 dni) i Dominik znów zaczął przesypiać noce . Jednak te zęby go męczyły trochę. Wiecie, że mój maluch waży już 9 kg! Raczkuje na całego. Odsuwa szuflady, otwiera szafki, próbuje wstawać. Nie sądziłam że tak szybko będę musiała zabezpieczyć dom przed maluchem.
Brawo za zabka
Ja zaczynam juz myslec o zabezpieczeniach
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

my w sobote przezylismy koszmar.. powoli dochodze do siebie, Mateuszek z dnia na dzien zaczął siedziec i stawac na czworaka i wychylac sie z lozeczka, Tz wsadzil Mateuszka do fotelika i go nie zapiął , bo chciał wpakowac torbe do auta i Mateuszek wychylil sie i upadł na buźke na ziemie z kamykami, ,oboje bylismy obok.., tak strasznie plakal, pojechalismy odrazu do szpitala, bo uderzyl sie kolo noska i w glowke, lekarka stwierdzila, ze nie widzi nic niepokojacego i zeby obserwowac, nie moge sobie darowac ,ze nie dopilnowalam i musial tak cierpiec, jeszcze nigdy tak nie wył

dziewczyny czy wasze dzieci maja jeszcze ciemiączko? Mateusz juz nie ma, z tego wszystkiego nie zapytalam czy to normalne..

i jeszcze mam jeden problem, Mateuszek przemieszcza sie po domu i wszystkiego chce dotknąc, ciagnac za firanki, kable i jak widze ze lapie cos nie przeznacoznego dla niego to mu zabieram,odrazu jest dziki krzyk, ja wiem ze on nie rozumie itd, ale ja juz widze sceny i lamenty jakie bedzie robil mi pozniej w domu i miejscach publicznych...
Dobrze ze skonczylo sie na strachu
Kazdemu zdarzaja sie wpadki, nalezy tylko z nich wyciagnac wnisoki
Ciemiaczko jeszcze mamy i wydaje mi sie ze byc powinno jeszcze dlugo.
Skonsultuj to lepiej z lekarzem.
Normalne ze dziecko protestuje, trzeba byc dla dobra dziecka konsekwentnym.
Co mozna to ja bede zabezpieczac, ale wiadomo, ze wszystkiego sie nie da!

Cytat:

Ja mam też pytanko do Was.
Jak wiecie Oskar ma mieć podcinane wiązadełko wiąże się to z minimum 3 dniowym pobytem w szpitalu i narkozą , bo muszą uspić dziecko. Oczywiście jest ryzyko że dziecko może się nie wybudzić lub być jakiś uszczerbek na zdrowiu. Papiery w szpitalu podpisuje rodzic że bierze za to pełną odpowiedzialność. Z jednej strony chcę zrobić to podcięcie bo nie chcę aby Oskar miał w razie czego wadę wymowy przez to a z drugiej strony trochę się boję. Co byście Wy zrobiły?? a może u którejś z Was osobiście lub w rodzinie u znajomych ktoś musiał dać dziecko pod narkozę?? Jak to wygląda i czy jest duże ryzyko??

aaa... i Oskar wczoraj odkrył że ma siusiaka
Adas mial zszywany palec pod narkoza bo mial paskudnie przytrzasniety, ale kosztowalo mnie to tyle nerwow, balam sie ze sie nie wybudzi bo moze sie i tak zdarzyc.
Powiem ze dla takiego powodu jakim jest podciecie wedzidelka nie zdecydowalabym sie na narkoze, szczegolnie dla takiego maluszka. Wiadomo ze jesli trzeba to trzeba , ale jesli mialabym wybor to napewno nie.
Ale tak jak dziewczyny pisza wydaje mi sie, ze robi sie to pod miejscowym znieczuleniem.
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka
Ja tam akurat nie jestem za klepaniem po łapkach ale widać, że metoda przyniosła jakiś skutek...
Ja chcę swojemu dziecku móc powiedzieć kiedyś jak będzie próbowało bić inne dzieci albo mnie (bo to się często zdarza), "ja Cię nigdy nie biłam i też nie chcę, żebyś Ty to robiła". Ale to już na przyszłość i jeszzcze nas nie dotyczy. Choć w sumie jak mnie Hania ostatnio łapie za włosy i ma wtedy dziką satysfakcję w oczach, to też mówię Jej, że tak nie chcę, bo mnie to boli i Ona (o dziwo) wypuszcza moje włosy...
Ja tez nie
[QUOTE=karo_z;36849202]
Ja przypinam Piotrusia tylko za pupkę...tzn nie wkładam rączek do pasów, bo inaczej mi się zsuwaQUOTE]
Powiem Ci z mojego doswiadczenia, ze jesli dziecko przyzwyczai sie ,ze jezdzi bez pasow to mozecie miec pozniej problem jak juz bedziecie chcieli Go zapiac
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czes dziewczynki
Emigra I Gosia super ze juz nocki lepsze I sie wyspalyscie.
Natkulec U nas np.wielorazowki bambusowe (jedne z drozszych,I polecane w magazynach dla mam I w necie...sie srednio sprawdzaja I nie jestem zadowolona,ale juz pisalam o tym wiele razy.na pewno nie bede odradzac,bo kazda skora dzidziusia jest Inna.gkatarzynka przeciez jest bardzo zadowolona.ja poprostu nie kupowalabym wielu na poczatek...tylko kilka na probe.
U nas wczoraj byly Hani chrzciny I bylo super opisze na dniach...ale jestesmy wszyscy bardzo zadowoleni...wiem ze to brzmi dziwnie ale to byl wesoly chrzest Hania sie smiala,gaworzyla do rektorki jak ta podczas chrztu trzymala ja na rekach,moj tato mimo ze Nic nie rozumial to tez mu sie podobalo,pozniej zrobilismy grilla bo byla ladna pogoda.
Hania teraz robi sobie 3drzemki w dzien...chyba aby posiedziec dluzej wieczorem z goscmi wieczorami ma faze na smiech I wczoraj tak nas rozsmieszala ze az nas wszystkich od smiania sie buzie bolaly,a moj tato mowi ze tak rozesmianego dziecka to jeszcze nie widzial zdjecia wrzuce na dniach
Super ze cgrzciny udane
Cytat:

ja wyrażę swoje zdanie ja bym w ogóle nie podcinała wady wymowy nie można jeszcze stwierdzić Antek też miał przyrośnięte i nie dałam podciać mimo że pediatra doradzał podcięcie na dzień dzisiejszy jak na czterolatka mówi bardzo dobrze

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Super że chrzciny się udały i że jesteście zadowoleni
Ja tez bym wolala poczekac z podcinaniem, tym bardziej wlasnie ze nie wiadomo, moze bedzie dobrze, a podciac zawsze mozna

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:33   #1639
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Karolca odleżyn dostaniesz

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:33   #1640
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
ja Antkowi zmieniałam mleko z 1 na 2 z dnia na dzień jak skończył 6 miesięcy Ani też tak zrobię czyli za dwa tygodnie zmiana mleka
No czyli dobrze myslalam
Cytat:
To milego wypoczywania
Cytat:
Desiu jeszcze nie zmieniam . Dopiero za jakieś 2-3 tygodnie bo wtedy kończymy 6miesięcy

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi w sprawie węzidełka.... Jutro lub środę wybieramy sie na szczepienie więc popytam lekarki co i jak

Muszę zmykac bo Oskar domaga się uwagi
My mamy wlasnie w srode szczepienie a ja juz zaczelam przezywac
No widzisz bo ja caly czas zapominam ze wlasciwie te 6 m-cy to juz tuz tuz!
Nawet u Viki najmlodszej bedzie za 4 tygodnie
Cytat:
Zdrowka zycze!
Cytat:
ja leżę pod gruszką

My na szczescie (odpukac) jeszcze kataru nie przerobilismy, az jestem sama zdziwiona bo tak wiele dzieciaczkow juz chorowalo
Zdrowka i dla Was!
Cytat:
A Ta to tylko o jednym caly czas

U nas wesolo bo wczoraj wieczorem dolecial do nas moj pol-syn Fredryk
Viki zakochana po uszy
Z wzajemnoscia zreszta
Oj owinieci wszyscy faceci w rodzinie wokol palca juz sa

Jak porobie zdjecie najstarszego to wrzuce na maila.
No i wydaje mi sie ze zeby nam znowu ida, nic nie widze ale slinka kapie, gryzaczki z lodowki zrobily sie popularne i chwilami zabiera sie za placz, ale szyko przechodzi. Zobaczymy jak dlugo i bolesnie bedzie tym razem.

A usmialam sie dzisiaj bo mowie: ale sie Viki dzisiaj slini , a na to mi Fredryk odpowiedzial : No wszystkie dziewczyny tak maja na moj widok
Zabawny jest

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-01, 17:34   #1641
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A usmialam sie dzisiaj bo mowie: ale sie Viki dzisiaj slini , a na to mi Fredryk odpowiedzial : No wszystkie dziewczyny tak maja na moj widok
Zabawny jest
A jaki skromny
A Fryderyk ile ma lat,bo nie pamietam?

My zaraz do sklepu wybywamy,znowu moj portfel ucierpi
Stary 2012-10-01, 17:35   #1642
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
ja leżę pod gruszką

Oskar to samo bo dziennie go od tygodnia męczę ;/ no ale jak trzeba to co poradzić

Cytat:
ja tylko zawsze sie modlę żeby nic mi do ust nie wpadło

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Antek miał zaśpiewać piosenkę Ani i zaśpiewał przybieżeli do betlejem pasterze
no co w końcu święta tuż, tuż

Cytat:
No czyli dobrze myslalam

To milego wypoczywania

My mamy wlasnie w srode szczepienie a ja juz zaczelam przezywac
No widzisz bo ja caly czas zapominam ze wlasciwie te 6 m-cy to juz tuz tuz!
Nawet u Viki najmlodszej bedzie za 4 tygodnie

Zdrowka zycze!

My na szczescie (odpukac) jeszcze kataru nie przerobilismy, az jestem sama zdziwiona bo tak wiele dzieciaczkow juz chorowalo
Zdrowka i dla Was!

A Ta to tylko o jednym caly czas

U nas wesolo bo wczoraj wieczorem dolecial do nas moj pol-syn Fredryk
Viki zakochana po uszy
Z wzajemnoscia zreszta
Oj owinieci wszyscy faceci w rodzinie wokol palca juz sa

Jak porobie zdjecie najstarszego to wrzuce na maila.
No i wydaje mi sie ze zeby nam znowu ida, nic nie widze ale slinka kapie, gryzaczki z lodowki zrobily sie popularne i chwilami zabiera sie za placz, ale szyko przechodzi. Zobaczymy jak dlugo i bolesnie bedzie tym razem.

Zabawny jest

a nie zrozumiałam tego pół- syn

Oskara drzemka nr 3 pewnie znów 30min wiec na szybkensa musze pozmywać ...
Stary 2012-10-01, 17:41   #1643
koniakonia
Zakorzenienie

Mam pytanko , czy te rajstopki do raczkowania wypadają duże?
Stary 2012-10-01, 17:44   #1644
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A jaki skromny
A Fryderyk ile ma lat,bo nie pamietam?

My zaraz do sklepu wybywamy,znowu moj portfel ucierpi
Ma 21, no On taki dowcipny jest, a tak w zyciu normalnie to dosyc niesmialy.
Cytat:
Oskar to samo bo dziennie go od tygodnia męczę ;/ no ale jak trzeba to co poradzić

no co w końcu święta tuż, tuż

a nie zrozumiałam tego pół- syn

Oskara drzemka nr 3 pewnie znów 30min wiec na szybkensa musze pozmywać ...
Tzn mezczyzna jest stuprocentowym tylko jest synem Tz-ta z wczesniejszego malzenstwa , a mowie ze pol syn bo od 12 roku zycia wychowywalam Go z tz-em. Mieszkal z nami a nie u swojej mamy.
Tak wiec w praktyce mam 3 dzieci

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Tez jestem ciekawa odpowiedzi bo zamierzam kupic.
Viki podciaga nozki pod brzuch i wypina tyleczek, ale widze, ze kolanka sie slizgaja i troche sie zlosci!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-01, 18:37   #1645
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Włączyli u nas ogrzewanie

Stary 2012-10-01, 18:44   #1646
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

od czwartku w lidlu mają byc z absem na kolankach i stópkach rajstopki i inne fajne nawet dzieciowe ciuszki

nowaken u nas od połowy września grzeją ae ja mam pozakręcane kaloryfery bo i bez tego mam bagatela 27 stopni w mieszkaniu

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:51   #1647
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
od czwartku w lidlu mają byc z absem na kolankach i stópkach rajstopki i inne fajne nawet dzieciowe ciuszki

nowaken u nas od połowy września grzeją ae ja mam pozakręcane kaloryfery bo i bez tego mam bagatela 27 stopni w mieszkaniu
no ja też na noc powyłączam bo mam rury na wierzchu więc jak sąsiedzi mają rozkręcone to ja mam ciepło

Stary 2012-10-01, 19:01   #1648
lena_mi
Zakorzenienie

Hej, hej, troszkę nadrabiam,

Desiu, sto lat dla Viki z okazji 5 miesięcy!

Cytat:
No juz po kroliku, wszedl gladziutko
Swoja droga biedny maly kroliczek
też tak sobie ostatnio myślałam

Widziałam, że była mowa o kolejnych dzieciaczkach - też mam już imię dla chłopczyka, ale jak byłaby dziewczynka to nie mam pojęcia Dziewczyny które pisały o imionach dla dziewczynek - jakie wybrałyście?

Dziewczyny, czym poicie dzieciaczki?
Ja już odpuściłam już wodę Kai, bo nie da rady po prostu - nie znosi
Dałam Jej dziś soczku dla dzieci (bez cukru) i rozrzedziłam wodą (ale dałam wody sporo i sam soczek było ledwo czuć..) i.. piła chętniej

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-10-01 o 19:02
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:07   #1649
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Włączyli u nas ogrzewanie
pod gruszką?

hej Lena
Ninie dawalam tak jak Ty wode z sokiem gerbera
Stary 2012-10-01, 19:14   #1650
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ania zasypia

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej, hej, troszkę nadrabiam,

Desiu, sto lat dla Viki z okazji 5 miesięcy!

też tak sobie ostatnio myślałam

Widziałam, że była mowa o kolejnych dzieciaczkach - też mam już imię dla chłopczyka, ale jak byłaby dziewczynka to nie mam pojęcia Dziewczyny które pisały o imionach dla dziewczynek - jakie wybrałyście?

Dziewczyny, czym poicie dzieciaczki?
Ja już odpuściłam już wodę Kai, bo nie da rady po prostu - nie znosi
Dałam Jej dziś soczku dla dzieci (bez cukru) i rozrzedziłam wodą (ale dałam wody sporo i sam soczek było ledwo czuć..) i.. piła chętniej

Ja daję albo herbatkę albo soczki albo wodę ale Ania mało coś pije ale ostatnio pytałam się pani pediatry czy mam się martwić to mi powiedziała że nie bo jak wypija swoje mleczko, zjada obiadki to ma dosyć wody a na odwodnioną nie wygląda

Cytat:
pod gruszką?

hej Lena
Ninie dawalam tak jak Ty wode z sokiem gerbera
Słońca brak to mi ogrzewanie pod gruszką włączyli i mam prawie jak latem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości