|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
W biedronce są takie naklejki na ścianę, szafki itd samoprzylepne dla bobasa za 7,99
Cudne są, a widziałam cos podobnego u tych co sprzedają literki z imieniem za dużo większa kasę Mi tez przydałyby sie jakieś legginsy ocieplane, ale mam 2 pary z Lidla zwykłych i jedne jeansy, sama nie wiem, ale do grudnia jeszcze jest sporo czasu, ja to boje sie o kurtkę, czy w cos wejdę. No i koniecznie muszę kupic jakieś botki. Czekam na męża z niespodzianka, zrobiłam tarte z jablkami
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-10-01 o 16:26 |
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
No nescafe tylko pisze ze bezkofeinowa .troszke mniejsza jest i tyle sie rozni .. ja w Tesco kupilam ..
Wreszcie wrocilam do domu .. bylysmy z siostra u siostry Potem po cos slodkiego do sklepu , obiadek juz zjedzony i czas na drzemke .. nasze chlopy beda dopiero po 20.. ![]() Kurier przyniosl mi posciel .. juz ladnie sie prezentuje w lozeczku .. czekam jeszcze na 2 kombinezony , rozek , kapcie i koszule do karmienia .. A wczoraj kupilam bebiko jedynke , herbatke z kopru wloskiego , krem na zime do buzi z Hippa , wielkie podpaski ( tak jak Weronika radzila ) octenisept i 20 ampulek soli fizjologicznej ..a i dla mnie szare mydlo bialy jelen .. no i jest juz wszystko .,. dzisiaj pakuje torby do szpitala Ide spac .. bye
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-10-01 o 16:20 |
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny piszecie o kocykach, to dodam 3 grosze od siebie. Mam 2:
http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350867.html (czerwony z lwem) oraz http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-b...660622984.html (kremowo-niebieski) Jeśli chodzi o pierwszy to po pierwsze produkowany w Chinach, po drugie - co mnie bardzo wkurzyło - jedna strona jest ładna, milusia, taka jak na zdjęciu, druga natomiast to mechacący się, skulkowany polar, nie nadaje się do pokazania ludziom :/ Jak dla mnie - badziewie. Kocyk z Womaru natomiast jest RE-WE-LA-CYJ-NY. Bardzo starannie wykonany, ciepły (choć nie jest bardzo gruby), w ubiegłym roku zdobył nawet nagrodę miesięcznika "M jak Mama". Wszystkie produkty firmy produkowane saw Polsce. Z czystym sumieniem polecam
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
nooo czaderskie ma
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jadę dziś do mojej promotorki... pięknie proszę o kciuki, bo jakoś bardzo się stresuję
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ....................... Żegnam się już dzisiaj ! Do jutra Dziewczyny
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dekajka a na co nam kobitkom szare mydło jelenia? bo ja kupiłam ale do kąpieli dla Małej, może nie codziennie bo zamierzam używać mydełko i oilatum na zmianę.
|
|
|
#878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Odnośnie tych płynów Babydream to jestem ciekawa czy ma to coś wspólnego z epidemią w Niemczech u dzieci i młodzieży. Bakteria z tego płynu podobno powoduje biegunki. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ch,279913.html |
||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeej siedze pod kocem z katarem ble. nie czuje smaaaaakuuuuuuu
![]() w nocy oko mi sie paprało od tego kataru co ja nigdy z oczami problemów nie miałam ![]() tz w pracy bo ma na drugą zmiane ahh zrobiłam porządki na półce szkolnej, wydrukowałam co miałam wydrukować i sie lenie ![]() aaaaaaaaaa w sobote kupiłam sobie stanik ![]() ale nie do karmienia tylko normalny uwaga uwaga 70 E ![]() ![]() E !!!!!!!!!! booze ![]() ![]() i to przeceniony z 61zł na 19.90 bo mamy taki sklep gdzie w koszu są przecenione staniczki jak zostają jakieś nietypowe rozmiary czy kolory.
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-10-01 o 16:39 |
|
|
|
#880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten drugi w kropki też mi się bardzo podoba - szczególnie te różowo-szare PS. może złóż reklamację na ten 1 kocyk? Cytat:
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to na prawdziwą okazję trafiłaś i gratuluję...... rozmiaru
|
|
#883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe, nie, reklamacji nie będę składać bo dość dawno go kupiłam, poza tym wiązało by się to z odesłaniem go na własny koszt (kupowałam na All), więc bez sensu. Może to podróbka rzeczywiście, nie mam pojęcia. Jedyne co różni mój czerwony kocyk od tego czerwonego ze zdjęcia to faktura materiału - ten, który mam w domu jest taki bardziej włochaty, nie polarowy, tylko chyba z mikrofibry (wygląda dokładnie jak te http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../01/2681950135) Ale producent ten sam, kolor, wzór... No nic, przeżyję ale wkurzona byłam nieźle, jak go zobaczyłam "na żywo"...
proście, a będzie wam dane Edytowane przez meiadeleite Czas edycji: 2012-10-01 o 16:49 |
|
|
|
|
#884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fakt po co do szpitala na posiew![]() Cytat:
laska naprawde wielkie problemy z tego robi, nie lubie takich ludziCytat:
Cytat:
dobrze, ze powoli malutki przybiera, pewnie jak 2kg bedzie miec to wypuszcza Was Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo zobacz na zdjęciach - taka sama cena, taki sam opis, wielkość kocyka, a na zdjęciu widać, że mają inną fakturę http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350867.html ten ja mam właśnie - ma czerwoną malutką metkę "bobobaby" a tu jest ten drugi: http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350880.html one mają taką kwadratową metkę gdyby się rzeczywiście pomylili, to powinni przysłać Ci dobry kocyk na swój koszt
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o cukier to współczuję, ale z drugiej strony jak będzie wszystko w porządku to chyba nie będziesz mieć żadnych diet skoro jak piszesz cukier jest w normie. A jaki wynik Ci wyszedł? |
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
od dziś w Mc Donald's hamburgery za 2zł
![]()
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak na chwilkę wróciłam
ale ze mnie piczon jeden no... tak strasznie chciałam zamówić pieluszki tetrowe i zamówiłam tylko że te małe
|
#889 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że poza tym jest w porządku ![]() Cytat:
|
|
#890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc pewnie bym reklamowała, ale od razu wyrzuciłam paragon, poodrywałam metki więc lipa (nauczka na przyszłość - najpierw obejrzeć towar, potem odrywać metki!).
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrzemnęłam sie i glowa mnie boli ....i zjadlam pakę krówek ja ostatnio mcdonalda nie moge jescw sobote kupilam frytki (i tak wiecej nic nie moge tam) to mnie cos brzuch bolał po nich . no ale zjadlam pozniej jak bede karmic se nie zjem.wogole sobie tego karmienia nie wyobrazam tzn tego jedzenia przy karmieniu moja siostra mnie straszy, że ona nic nie jadla dlatego po dwoch tyg rzucila karmienie, bo wyglądala jak kościotrup..no ale nic zobaczymyjak dostaane ta kase z zusu to ide do apteki i do rossmana i koncze te zakupy cale wyprawkowe i juz.na listopad zostawie tylko pieluchy.w aptece kupie octenisept (bede stosowac tez na krocze u siebie), sol foizjologiczną, nie wiem z tym roztworem do noska sie wstrzymam, bede zakraplac solą nosek , zapomnailam co tam jeszcze mam na liscie ..mleka modyfikowanego nie kupuje na razie.zobaczykmy jak pojdzie mi karmienie, w zielarskim lub zwyklym sklpeie kupie zioła w saszetkach koper włoski.moja siostra kupowala te zioła z hippa tzn te herbatki ziołowe ale dla mnei troche strata kasy , poza tym to jest dosładzane, wiec kupie naturalne i tyle. narazie kupuje minimum. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() ale podobno faktycznie te mydło jest ok. |
||
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
ło booooooże jak sobie zjem raz na miesiąc czy raz na 2 tygodnie hamburgera to mi sie nic nie stanie ... ostatnio frytki ktoś smażył i nie było mówienia, że to niezdrowe ;]
wczoraj sobie zaserowałam zdrową kolację. pieczoną doradę w folii z samym masełkiem, czosnkiem i pietruszką
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-10-01 o 17:30 |
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
kamilkak suuuper ze mały rosnie
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno nie bede jadła tych wzdymających bo bede sie bała, że na brzuszek dziecięcia to źle wpłynie ale też nie bede popadać w paranoje, że bede jadła wg tych tabelek różnych co do gazet wsadzają. co mozna a co nie ;]
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie w październiku, dzisiaj nawet do mojego tż dotarło, że to już niedługo
i że jesteśmy w lesie z wyprawką ale nadrobimy.Kamila, widziałam fotki rzeczy dla córci Peperoniku, śliczne zdjęcia, dla tżKamilka, dla Natanielka, niech zdrowo rośnie i ładnie przybiera.Muminku, bardzo się cieszę, że Laurka tak ładnie nadrabia, 2kg to już sporo, oby tak dalej Justa, zamówiłaś okrycie ![]() Aerien, gratuluję rocznicy ślubu ![]() ja się jutro szykuję na badania, a potem, oczywiście skoczę na ciuchy. Mam nadzieję, że coś fajnego Mikołajowi kupię, bo sobie na razie nie kupuję nic. zostało mi 1,5miesiąca wg terminu z OM. mam 2 pary spodni, ale i tak najczęściej to w leginsach takich zwykłych latam. Przez ten czas się jeszcze przemęczę, a potem liczę na grupę wsparcia i biorę się za siebie
|
#898 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
poucinalo cytaty:/ za duzo tego...wiec odpowiadam na to co sie zapisalo.
Cytat:
co do zaparc to gratuluje-ja niestety na codziennie wyproznianie nie mam co liczyc-co 3 dni jak jest to jest dobrze... Cytat:
Cytat:
[QUOTE=ImmortalWoman;36851 005]aaa wiecie co Wam chciałam napisać? wczoraj poszłam z młodym na plac zabaw. Poszłam kupić coś do picia do sklepu a jak wychodzę- to na murku i schodach siedzą dzieciaki- średnia wieku od 7-14 lat- i słyszę taki tekst- Trochę się jej przytyło!! moja mina taka i zjechałam jak psy- no wiecie co?? zero szacunku, wychowania i czegokolwiek- cwaniaki jedne a jak o☠☠☠☠☠☠☠iłam ich to żaden nawet w moją stronę nie miał odwagi popatrzeć.... Koleżankę sobie znaleźli ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- /QUOTE] to gnoje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla naszego malego mezczyzny!!!!!!moja Laura tez wiecznie roztrzepana-czasami wsty mi ja z przedszkola odbierac ma takie wlosy ze jak jej nie uczesze to wiecznie sajgon na glowie tyle ma dorostow ale i gaszcz na glowie-tak jej gestniejaIMMORTAL ja ostatnio fajne kupilam-wprawdzie nie zimowe ale zakrywaja tylek i nie przeswituja-polecam http://allegro.pl/legginsy-lycra-lat...592874013.html sa sexi mam tez jedne ocieplane takie sliskie dalam za nie 50 zl zastanawialam sie czy tyle za leginsy placic i zaluje ze nie wzielam dwoch par bo juz nigdzie nie moge ich znalezc nie no cos tam szamam przez ostatnie 4 dni dwa razy wiecej!!!
|
||||||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przecież napisałam to żartem. Ja sama od czasu skuszę się na ich produkty, bo lubię. Nie jem ich przecież na co dzień.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

*

bo mamy taki sklep gdzie w koszu są przecenione staniczki jak zostają jakieś nietypowe rozmiary czy kolory.
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

i fakt po co do szpitala na posiew

ma takie wlosy ze jak jej nie uczesze to wiecznie sajgon na glowie tyle ma dorostow ale i gaszcz na glowie-tak jej gestnieja