|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
dziecko mi śpi już 4 godziny.....moze ja w nocy go na brzuchu bede kłaść....
|
#3092 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My już po kontroli wagi. Alex waży 4950, czyli przybrał 600g przez tydzień! Nadrobił zaległości z poprzednich dwóch, kiedy to przybrał tylko 200g w 2 tygodnie. Ciekawe, ile by przybrał, gdybym nie zdecydowała się na dokarmianie
|
|||
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
moja myszka
dla Oskarka
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-01 o 15:02 |
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
o jaaaaacie ale cudo
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik, no widzisz
moja spała 4h zjadła 170ml i nawet nie drgnęła przy tym Ale śliczna Rozalka A no i dziękuję wszystkim za odpowiedź co do kawy. Dzisiaj nie piłam i jest o wiele lepiej
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
POtwierdzam Rozalka cudo Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-01 o 15:33 |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja po krótkiej przerwie
weekend pod znakiem, plotek, odwiedzin i odwiedzających, dziś tez umówiłam się na ploty ja też we wtorek i nie jestem leniwa chociaż ostatnio nic mi sie nie chce ![]() za to pierwszy syn urodzony w niedziele jest leniem, wszystkie obowiązki wykonuje z "aa musze?" na ustach, dobrze że się słucha bo nerwicy bym dostała Cytat:
też żałuje, już widzę ten zbiorowy spacer![]() spódnica jest w kolanko, ubieram jeszcze bluzkę i żakiet, już mierzyłam i dobrze to wygląda ciastek wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-01 o 15:38 |
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik, no ostatnio jej się zdarza spać po 4-5h w dzień. Bo ona śpi do 5-5.30 i nie chce już spać a potem w dzień nadrabia
|
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Mojer dziecie wstalo po 4 godzinkach, zjadło 45 minut z jednej piersi a teraz lezy i robi kupe
Kupa gigant bedzie
|
#3101 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Niekiedy nie ma wyjścia
Ja bardzo chciałam karmić tylko piersią ale mam mało pokarmu, choć bym na głowie stawała mały się tym nie najeCytat:
http://allegro.pl/bright-starts-sens...649314930.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że sam zasypia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Martynki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas nic nowego niestety, w weekend był ciut spokojniejszy, może dlatego, że mąż też z nami był a jak jest ze mną to od rana daje czadu ![]() Musiałam sporo nagrzeszyc w poprzednim życiu, że mam taką pokutę
|
|||||||||
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno wystarczy, że sama tą herbatkę wypijesz. Jak niedawno wypiłam dwie koperkowe, to mała wrzeszczała, prężyła się i miała większy, niż zwykle problem z gazami, co potwierdza teorię, że nadmiar koperkowej wywołuje skutek odwrotny. I moja dieta zdecydowanie ma wpływ na brzuszek córci. Zupełnie odstawiłam produkty mleczne, wzdymające i większość owoców. Za tydzień mała skończy 3 miesiące, więc zamierzam powoli zacząć je wprowadzać. Zobaczymy, czy się uda.
Kupy robi z mniejszym wysiłkiem odkąd podaję zagęszczacz do mleka i herbatkę rumiankową. Spróbuj dopajać ją wodą (najlepiej ciepłą, tj. ok. 37 stopni), albo herbatka rumiankową, jednak jej nadmiar może wywołać rozwolnienie, a te z Hipp-a mają dużo glukozy i dziecku smakują, ale dostarczają też sporo kalorii, więc faktycznie dziecię może nie upominać się po nich o mleko. Delicol i Infacol na razie podaję do każdej porcji mm. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-01 o 16:44 |
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
no i po chwilowej fascynacji karuzelką, zaczyna mi dziecie płakać wiec sie zegnam
do pozniej
|
#3104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z powodu wzdęć bym nie dopajała. Raczej z powodu trudności w zrobieniu kupy (nie mylić z częstotliwością). To jedna z porad położnej z czasu przed wprowadzeniem mm. Ponieważ brałam wtedy żelazo, to kazała mi też jeść marchew i buraki. Poza tym możesz kupić kropelki i masować brzuszek. Resztę napisałam przed chwilą. ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Na początku zainteresowanie wzbudzał tylko czarno-biały kalendarz. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Zaszalałam dzisiaj, zrobiłam ciasto ze śliwkami
obiad miałam gotowy a na ciasto mnie wzięło ![]() aha i z cyklu zasłyszane na spacerze: "pac, taka mała dzidzia ma takiego duzego wilcura" rzekła na oko 2,5 latka do tatusia jak ich mijałam z dzieckiem i psem
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ciasta też się jeszcze trochę ostało![]() Niezły tekst
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Rozalka sama słodycz
Ja dziś robię dla męża fasolkę po bretońsku a mi mama zrobi pierogi ruskie, tyle że z twarogiem kozim Aga zazdroszczę placuszka |
|
|
|
#3108 | |||||
|
Zadomowienie
|
wszystkiego dobrego na kolejne lata!
Cytat:
![]() Ja mam na razie tylko takie coś (prapabcia Zosi podarowała) http://sklep.mambaby.pl/produkty_pie...bite_play.html i jestem zachwycona, jak to solidnie wygląda Żaden tam kicz, jarmark i chińszczyzna, tylko jakoś tak.. fajnie ![]() Wczoraj oglądałam w sklepie tego zająca do masowania dziąsełek, też chyba wezmę ![]() Cytat:
Teraz idzie jej to ponad 2 razy szybciej - ciągnie jak jamochłon, kilka minut i cyce puste ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie śliczności! Kochana, powinno być już coraz lepiej Zosia jaka była - wszystkie wiedziałyście - ale w okolicach 7 tygodnia już dawało się przy niej cokolwiek zrobić. Spać - nie spała, ale przynajmniej już nie darła się tak bez przerwy, potrafiła 15 minut wysiedzieć w spokoju (w leżaczku). Jednocześnie i ja zaczęłam się przyzwyczajać do nieregularnego, krótkiego snu, braku czasu dla siebie itd - i przestałam się słaniać ze zmęczenia zachodząc w głowę, co jest z tym dzieckiem nie tak. Teraz mała rozpoczęła 15 tydzień i wciąż sporo marudzi, niemało płacze - ale w porównaniu z tym sajgonem, który miałam wcześniej, to jest niebo a ziemia. Przypuszczam, że i wy zaczniecie powoli wychodzić na prostą, przecież to nie może trwać wiecznie (dla pocieszenia dodam też, że Zosia teraz - starsza prawie dwukrotnie - śpi więcej, niż w 1 i 2 miesiącu życia) Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
cudna
Wcale mu się nie dziwię ![]() Sama byłam w szoku! Ale to mogło wynikać choćby z tego, że tydzień temu ważony był 2h po jedzeniu oraz po zmianie dwóch pełnych kupy i siuśków pampków. Dziś natomiast, ważenie wypadło niedługo po jedzeniu i przed kupą ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
no w końcu to owczar, a u nas owczarki niemieckie w końcu nazywa się pospolicie wilczurami
więc biały wilczur hehe
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
mąż wziął sie za przygotowywanie pokoju do malowania, jutro z moim bratem maluja i za kilka dni Jas bedzie mial swoj pokoik
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wy robicioe zdjecia z lampa????????? czy bez?
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez, zawsze bez. Ale ja w ogóle nie używam lampy, nawet nie ze względu na dziecko, tylko tak po prostu, bo nie lubię, nie podoba mi się efekt, jaki daje, wolę nie zrobić zdjęcia w ogóle, niż robić z fleszem
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
acha a ja kilka razy zrobilam z. Niemam lustrzanki wiec bez nie wychodzi ładne(juz ladniejsze telefonem)
myslicie ze to bardzo zle?
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz naswietlic malej oczy,ktore sie rozwijaja calt czas , lepiej wiec tego nie robic.
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce jeść od poniedziałku, kiedy to zaczęłam podawać Bobotic. Może powinnam odstawić Prince, nic się nie stało, jak zdarzyło Ci się strzelić z lampa |
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
bez
właściwie to niemalże jest białe owczarki szwajcarskie i owczarki niemieckie to początkowo było jedno i to samo (kiedyś owczarki niemieckie występowały w dowolnym umaszczeniu), właściwie dziadek psa uznanego za pierwszego typowego przedstawiciela owczarków niemieckich był biały (do tej pory w miotach owczarków niemieckich zdarzają się szczenięta o białym umaszczeniu, ale nie albinosy). Potem linie się trochę rozeszły, u białych owczarków nastąpiła jakaś domieszka (prawdopodobnie collie) i teraz to są już odrębne rasy, podobne, ale jednak z wyraźnymi różnicami w psychice i budowie ciała
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

znaczy mozliwe ze zasnał głodny, w sumie cały czas pakuje raczki do buzi....w ogóle to nowa jego umiejetnosc jest....i myslałam ze on tak po prostu lubi...Jestem zła matką

szkoda tylko, że nie mieszkamy wszystkie w jednym mieście. To by się wtedy działo
też żałuje, już widzę ten zbiorowy spacer

wzielam znowu tabletke.
Stawiam ciasto bananowe