|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
O, Black, nawet TZ sie do zdjecia zalapal
![]() suzi, fajnie, ze maz wpadl na taki pomysl ![]() Jeslic chodzi o dzien chlopaka, to ja tez zapomnialam... Musze sie jakos wkupic w łaski TZ i kupic mu cos zaleglego. |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojemu mężowi z okazji dnia chłopaka dałam tylko czekoladę, którą od razu zjedliśmy
Ale 3 dni wcześniej miał imieniny, więc starczy mu prezentów
|
|
|
|
#754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pokój też, pościele, wózek Żeby nie było
|
||
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wróciłam po pracy
![]() Byłam w 2 pozostałych Rossmannach - i tam po wkładkach laktacyjnych ani śladu. Moze w ogóle im nie przyszły? ![]() Kupiłam za to oliwkę, płyn-żel do kąpieli i krem ochronny do twarzy (na zimę bedzie jak znalazł). Chciałam też upić krem na odparzenia w pudełku, ale nie dość, ze nie miał ceny promocyjnej (6,99), to zamiast ceny regularnej 7,99 jak w gazetce na półce była cena 8.49 ![]() W lumpku kupiłam dla dziecka spodnie ogrodniczki za 4,30zł (na wiosnę) a dla siebie bluzkę z długim rękawem rozpinaną na dekoldzie za 2 zł - z myślą o spaniu w niej (nie będę kupować specjalnie piżamy). Jeszcze upoluję 1-2 i będzie
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi powiedział że przejdzie mi po 4 dziecku Dziś znów mnie boli, mąż skacze koło mnie jak koło jajka. To dopiero połowa 6 miesiąca, a gdzie końcówka ciąży...Black brzuszek ślicznie rośnie Jak ten czas leci...Ja porodu trochę się boję. Wstępnie zdecydowałam się już gdzie będę rodzić, przynajmniej podają tam rutynowo znieczulenie, a w państwowym szpitalu nie mam co na to liczyć. Bólu boję się najbardziej. Już się stycznia doczekać nie mogę. |
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy własnie z mężem do domu.
Ja nie ogarniam. Rachunki, biedronkowe całomiesięczne zakupy (potem tylko pieczywo i wedlina na bieżąco idzie), apteka, paliwo i z wyjętej rano pensji została połowa.... A przecież kupujemy tylko rzeczy typu must have. I to wcale nie z najwyższej półki- głownie produkowane dla biedronki.... Z zachcianek zafundowaliśmy sobie tylko czipsy (mąż) i żelki wężowe (ja). A przy kasie ponad 300.... A jak dojdzie Zimorodek???? Ubranka to pryszcz- tu już mam praktykę typu zakupy za grosze. Ale inne rzeczy? Kosmetyki, pielęgnacyjne, pieluchy, apteka-odpukac...... |
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd tu nabrać na to wszystko?
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wkładek laktacyjnych- pisałam już kiedyś o tym- koleżanka sprzedała mi fajny pomysł. Przecinała na pół zwykłe wkładki higieniczne i przyklejała do biustonosza. Nigdy jej nie przemokło nic, co przy zwykłych laktacyjnych się zdarzało.
Ja na pewno spróbuję ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Ja też jestem w elitarnym gronie bezrobotnych magistrów uniwersyteckich.... I tylko pensja męża- na szczęście nie najniższa krajowa, bo wtedy chyba tylko chlebek i masełko, przy dzisiejszych kosztach podstawowych..... |
|
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie mnie przeraża najbardziej to że dzidzia może dużo chorować,a leki są mega drogie;/ ;/ ;/ ;/ Cytat:
ja też spróbuje a za 20 min wychodze do lekarza aaj
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez przerazaja wszystkie wydatki. Ja podobnie jak Wy nie pracuje, bedziemy miec tylko to, co TZ zarobi + pomoc od moich rodzicow.
Na szczescie mam dosyc sporo swoich oszczednosci, wiec na poczatek wystarczy. Przerazaja mnie niespodziewane wydatki - np teraz TZ musi zrobic 2 zęby, 400zł odpadnie... Dla mnie dodatkowo juz niedlugo zacznie sie takie typowe "dorosle zycie" - do tej pory mieszkalam sama, sama dla siebie gotowalam (albo i nie), a teraz bede bawic sie w żonę - od przyszlego miesiaca planujemy W KONCU zamieszkac z TZ. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-01 o 18:31 |
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Black ładnie
a mi się śmiać chce: nie ma TŻta - jest - nie ma - jest ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na początku różowo nie było - sporo się kłóciliśmy
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nudzi mi sie...
![]() Tak sie zastanawiam... Od srody zaczyna mi sie uczelnia. I to dosyc mocny poczatek bede miec - od 9 do 19. Zadnego okienka, jedynie 15min przerwy miedzy zajeciami. Juz mysle co by tu zabrac ze soba do jedzenia. Przeciez nie wytrzymam bez obiadu, szczegolnie teraz, kiedy jem jak szalona... |
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już będziesz musiała jesc gotowane bo dla jednej osoby nie bardzo się chce, ale już dla ukochanego to ho ho ho - jakie obiadki będą to już mi slinka cieknie a tak serio to dla dzieciątka najważniejsze, że mamusia i tatuś bedą razem szczęsliwi
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno na poczatku latwo nie bedzie. Oboje mamy trudne, zadziorne charaktery, z tym, ze ja jestem chyba bardziej ugodowa. Wole, zebysmy zamieszkali razem juz teraz - zdazymy sie do siebie przyzwyczaic. Potem jak pojawi sie dzidzius i tak bede miec wystarczajaco duzo stresow
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Hope: a no tak
Koło PKSu, na Jagiellońskiej i na Lwowskiej (na przeciwko restauracji Basztowa) ![]() Ja już się zdecydowałam na miejsce porodu, trochę daleko (ok 40 km). Tzn na chwilę obecną jestem pewna Może coś się "w akcji" się coś zmieni
|
#769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale coz - jak trzeba bedzie to tak zrobie.10h to jednak kawal czasu, bede musiala porzadnie sie zaopatrzyc. Cytat:
A teraz na pewno bedzie inaczej
|
||
|
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Popieram w 100%. Lepiej zacząć docierać się już teraz niż dopiero po urodzeniu dziecka |
||
|
|
|
#771 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i juz mam prezentacje 10 grudnia cholera wtedy to bedzie bebzol dobra ide do lekarza
|
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bedzie mial wolne to na pewno bedziemy razem gotowac - teraz tez czesto tak robimy. O, i udalo sie Wam tak szybko zalatwic wszelkie sprawy zwiazane ze slubem? ![]() Cytat:
![]() Chce zalatwic sobie indywidualny tok. Dowiadywalam sie w dziekanacie, ze w przypadku ciazy jak najbardziej jest mozliwy do uzyskania, tylko musze miec zaswiadczenie o ciazy. Problem w tym, ze moj gin obecnie gdzies wyjechal, a mi sie spieszy... A Ty bierzesz? Ja mysle, ze warto. Wiadomo, ze nie trzeba korzystac z niego na maksa, ale w razie czego lepiej miec niz sie niepotrzebnie stresowac nieobecnosciami. Wracaj szybko i opowiadaj jak wizyta
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-01 o 18:55 |
||
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zaganiany dzis dzień... bylam w szkole zawieźć zwolnienie, pogadalam z dyrkami, powiedziały ze bankowo musi byc chlopak bo ładnie wyglądam
niestety było juz późno i byly tylko 2 nauczycielki ale też było symaptycznie, wychwaliły mnie itd... Jak wjezdzałam na teren szkoły to zaraz dzieciaki sie rzuciły do samochodu, w rekach jakies zeszyty, smiałam się że przybiegły po autografy bardzo sympatycznie sie zachowuja te dzieciaczki, za każdym razem jak podjezdzam to zawsze mam wianuszek przy sobie, i o dziwo chlopcy tez w nim są ![]() Wracając wstapiłąm do sklepu i spotkałam znajomą, byla z dwojką dzieci w wieku pi razy drzwi przedszkolnym. Córcia spojrzała na mnie i z takim tekstem: -Proszę pani... -Tak? -Pani ma dzidziusia? -Tak, w brzuszku a to łapka do przodu, dotyka mnie i mówi -O! Kopie! Ale to było słitasne
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na uczelni nie ma Indywidualnego Toku
pytałam...nie rozumiem zupełnie. No nic będę się osobiście dogadywać z profesorami. Też się zastanawiam jak to będzie (z jedzeniem na pewno masakra z reklamówką trzeba będzie chodzić ) ale też z dojazdami z brzucholem ( mam 1h drogi środkami komunikacji).
|
|
|
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu tego nie lubię Codzienne wymyślanie obiadu i stanie w garach mnie strasznie denerwuje W sumie to zazdroszczę osobom, które lubią gotować ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane,
ja tylko na chwilę, wpadłam do domu i ległam na łóżku. Tak mnie zaczęło kłuć w prawym boku, że nie mogłam iść brzuch stwardniał, zrobił się taki duży. Już trochę lepiej. Byłam dziś po pracy z kolezanką na pysznej latte z białą i mleczną czekoladą to tyle z milszych rzeczy, odpocznę chwilkę i może potem zacznę nadrabiać, teraz umieram
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa, wiec nie robiliscie wesela, itp? Ostatnio marudzilam Wam o ciazowych rurkach z h&m. Znalazlam na allegro takie same jak przymierzalam w sklepie. Udalo mi sie wygrac aukcje ze snajperem, doslownie o 1zł ![]() http://allegro.pl/hm-mama-rurki-skin...tml#tabsAnchor troszke sporo wyszlo (uzywane sa), ale w sklepie i tak kosztuja 129zl. Ale sie ciesze
|
|
|
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wynajęliśmy taką małą restaurację na przyjęcie. Było ok 15 osób. Chyba trzy dania ciepłe, przekąski, ciasta, alko. No i tańce do 22 Także takie małe przyjęcie zrobiliśmy tylko dla najbliższych ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Mi powiedział że przejdzie mi po 4 dziecku 

Skąd tu nabrać na to wszystko?

ale spodziewałam się tego. Natomiast słuchałam serduszka i malusie zapiernicza 156

pytałam...nie rozumiem zupełnie. No nic będę się osobiście dogadywać z profesorami. Też się zastanawiam jak to będzie (z jedzeniem na pewno masakra