Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 17:36   #751
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To kokardka.
Sorki, widocznie ze wzrokiem u mnie nie najlepiej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:43   #752
nafiyqa
Zakorzenienie

O, Black, nawet TZ sie do zdjecia zalapal

suzi, fajnie, ze maz wpadl na taki pomysl

Jeslic chodzi o dzien chlopaka, to ja tez zapomnialam... Musze sie jakos wkupic w łaski TZ i kupic mu cos zaleglego.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:54   #753
Ewik86
Zakorzenienie

Ja swojemu mężowi z okazji dnia chłopaka dałam tylko czekoladę, którą od razu zjedliśmy Ale 3 dni wcześniej miał imieniny, więc starczy mu prezentów

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-01, 17:55   #754
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
ja w końcu w przyszłym tygodniu dodam swoje, bo w poniedziałek idę na sesję z brzuszkiem.
Ooo ciekawa jestem, to czekam na fotki
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam wizytę, wyniki glukozy wporządku . Miałam tez usg... i pan mi powiedział : " przez chwilę wydawało mi się że to facet, ale głowy nie dam, za wcześnie jest"... no i mam teraz zagwozkę...Ostatnio na połówkowym w prywatnym gabinecie pani mi mowiła że NA PEWNO dziewczynka a ten mi dziś mówi że może facecik...
Jak myślicie że to możliwe żeby Blaneczce coś wyrosło czy moze to pępowina?
Nie to ze mam cos przeciwko synkowi ale juz ciuszków pelna szafa różowych
No właśnie... ja też nie ufam w 100% temu co mi powiedział lekarz. Ciuszki staram się zbierać unisex Pokój też, pościele, wózek Żeby nie było
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:55   #755
Hosenka*
Zakorzenienie

Dopiero wróciłam po pracy
Byłam w 2 pozostałych Rossmannach - i tam po wkładkach laktacyjnych ani śladu. Moze w ogóle im nie przyszły?

Kupiłam za to oliwkę, płyn-żel do kąpieli i krem ochronny do twarzy (na zimę bedzie jak znalazł). Chciałam też upić krem na odparzenia w pudełku, ale nie dość, ze nie miał ceny promocyjnej (6,99), to zamiast ceny regularnej 7,99 jak w gazetce na półce była cena 8.49

W lumpku kupiłam dla dziecka spodnie ogrodniczki za 4,30zł (na wiosnę) a dla siebie bluzkę z długim rękawem rozpinaną na dekoldzie za 2 zł - z myślą o spaniu w niej (nie będę kupować specjalnie piżamy). Jeszcze upoluję 1-2 i będzie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:00   #756
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Trzymajcie się

Ja tez tak mam z tą watroba nie moge się najadać a jak gin o tym mówiłam to stwierdził ze potem bedzie jeszcze gorzej
Nie jest to pocieszające Mi powiedział że przejdzie mi po 4 dziecku Dziś znów mnie boli, mąż skacze koło mnie jak koło jajka. To dopiero połowa 6 miesiąca, a gdzie końcówka ciąży...

Black brzuszek ślicznie rośnie Jak ten czas leci...

Ja porodu trochę się boję. Wstępnie zdecydowałam się już gdzie będę rodzić, przynajmniej podają tam rutynowo znieczulenie, a w państwowym szpitalu nie mam co na to liczyć. Bólu boję się najbardziej. Już się stycznia doczekać nie mogę.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:18   #757
sylwietta1988
Zakorzenienie

Wróciliśmy własnie z mężem do domu.
Ja nie ogarniam. Rachunki, biedronkowe całomiesięczne zakupy (potem tylko pieczywo i wedlina na bieżąco idzie), apteka, paliwo i z wyjętej rano pensji została połowa....
A przecież kupujemy tylko rzeczy typu must have. I to wcale nie z najwyższej półki- głownie produkowane dla biedronki....
Z zachcianek zafundowaliśmy sobie tylko czipsy (mąż) i żelki wężowe (ja). A przy kasie ponad 300....

A jak dojdzie Zimorodek???? Ubranka to pryszcz- tu już mam praktykę typu zakupy za grosze. Ale inne rzeczy? Kosmetyki, pielęgnacyjne, pieluchy, apteka-odpukac......
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:22   #758
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja nie ogarniam. Rachunki, biedronkowe całomiesięczne zakupy (potem tylko pieczywo i wedlina na bieżąco idzie), apteka, paliwo i z wyjętej rano pensji została połowa....
A przecież kupujemy tylko rzeczy typu must have. I to wcale nie z najwyższej półki- głownie produkowane dla biedronki....
Z zachcianek zafundowaliśmy sobie tylko czipsy (mąż) i żelki wężowe (ja). A przy kasie ponad 300....

A jak dojdzie Zimorodek???? Ubranka to pryszcz- tu już mam praktykę typu zakupy za grosze. Ale inne rzeczy? Kosmetyki, pielęgnacyjne, pieluchy, apteka-odpukac......
Niestety, kasa idzie jak woda... Mnie też przerażają te wszystkie wydatki jak mała dojdzie, zwłaszcza, że ja nie pracuję (macierzyńskiego mieć nie będę), więc jedziemy tylko z jednej marnej pensji Skąd tu nabrać na to wszystko?

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-01, 18:26   #759
sylwietta1988
Zakorzenienie

Co do wkładek laktacyjnych- pisałam już kiedyś o tym- koleżanka sprzedała mi fajny pomysł. Przecinała na pół zwykłe wkładki higieniczne i przyklejała do biustonosza. Nigdy jej nie przemokło nic, co przy zwykłych laktacyjnych się zdarzało.
Ja na pewno spróbuję

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Niestety, kasa idzie jak woda... Mnie też przerażają te wszystkie wydatki jak mała dojdzie, zwłaszcza, że ja nie pracuję (macierzyńskiego mieć nie będę), więc jedziemy tylko z jednej marnej pensji Skąd tu nabrać na to wszystko?
Ja też jestem w elitarnym gronie bezrobotnych magistrów uniwersyteckich.... I tylko pensja męża- na szczęście nie najniższa krajowa, bo wtedy chyba tylko chlebek i masełko, przy dzisiejszych kosztach podstawowych.....
Stary 2012-10-01, 18:27   #760
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

heh, ja robie miesiąc w miesiąc dokładnie ile musimy wydać na opłaty... we wrzesniu to się uzbierało...a w październiku trzeba zrobić jeszcze przegląd i oc... i opony kupić.. masakra...

wlasnie mnie przeraża najbardziej to że dzidzia może dużo chorować,a leki są mega drogie;/ ;/ ;/ ;/

Cytat:
Co do wkładek laktacyjnych- pisałam już kiedyś o tym- koleżanka sprzedała mi fajny pomysł. Przecinała na pół zwykłe wkładki higieniczne i przyklejała do biustonosza. Nigdy jej nie przemokło nic, co przy zwykłych laktacyjnych się zdarzało.
Ja na pewno spróbuję
też slyszalam o tym sposobie ja też spróbuje
a za 20 min wychodze do lekarza aaj

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:30   #761
nafiyqa
Zakorzenienie

Mnie tez przerazaja wszystkie wydatki. Ja podobnie jak Wy nie pracuje, bedziemy miec tylko to, co TZ zarobi + pomoc od moich rodzicow.
Na szczescie mam dosyc sporo swoich oszczednosci, wiec na poczatek wystarczy.
Przerazaja mnie niespodziewane wydatki - np teraz TZ musi zrobic 2 zęby, 400zł odpadnie...

Dla mnie dodatkowo juz niedlugo zacznie sie takie typowe "dorosle zycie" - do tej pory mieszkalam sama, sama dla siebie gotowalam (albo i nie), a teraz bede bawic sie w żonę - od przyszlego miesiaca planujemy W KONCU zamieszkac z TZ.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-10-01 o 18:31
Stary 2012-10-01, 18:31   #762
hope01
Zakorzenienie

Black ładnie
a mi się śmiać chce: nie ma TŻta - jest - nie ma - jest

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dopiero wróciłam po pracy
Byłam w 2 pozostałych Rossmannach - i tam po wkładkach laktacyjnych ani śladu. Moze w ogóle im nie przyszły?

Kupiłam za to oliwkę, płyn-żel do kąpieli i krem ochronny do twarzy (na zimę bedzie jak znalazł). Chciałam też upić krem na odparzenia w pudełku, ale nie dość, ze nie miał ceny promocyjnej (6,99), to zamiast ceny regularnej 7,99 jak w gazetce na półce była cena 8.49

W lumpku kupiłam dla dziecka spodnie ogrodniczki za 4,30zł (na wiosnę) a dla siebie bluzkę z długim rękawem rozpinaną na dekoldzie za 2 zł - z myślą o spaniu w niej (nie będę kupować specjalnie piżamy). Jeszcze upoluję 1-2 i będzie
to 3 Rossmany są w ns?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a za 20 min wychodze do lekarza aaj

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:34   #763
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mnie tez przerazaja wszystkie wydatki. Ja podobnie jak Wy nie pracuje, bedziemy miec tylko to, co TZ zarobi + pomoc od moich rodzicow.
Przerazaja mnie niespodziewane wydatki - np teraz TZ musi zrobic 2 zęby, 400zł odpadnie...

Dla mnie dodatkowo juz niedlugo zacznie sie takie typowe "dorosle zycie" - do tej pory mieszkalam sama, sama dla siebie gotowalam (albo i nie), a teraz bede bawic sie w żonę - od przyszlego miesiaca planujemy W KONCU zamieszkac z TZ.
Ciekawe jak Wam się będzie wspólnie mieszkać- oby dobrze U mnie na początku różowo nie było - sporo się kłóciliśmy

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-01, 18:36   #764
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurcze, nudzi mi sie...

Tak sie zastanawiam... Od srody zaczyna mi sie uczelnia. I to dosyc mocny poczatek bede miec - od 9 do 19. Zadnego okienka, jedynie 15min przerwy miedzy zajeciami.
Juz mysle co by tu zabrac ze soba do jedzenia. Przeciez nie wytrzymam bez obiadu, szczegolnie teraz, kiedy jem jak szalona...

Stary 2012-10-01, 18:37   #765
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nudzi mi sie...

Tak sie zastanawiam... Od srody zaczyna mi sie uczelnia. I to dosyc mocny poczatek bede miec - od 9 do 19. Zadnego okienka, jedynie 15min przerwy miedzy zajeciami.
Juz mysle co by tu zabrac ze soba do jedzenia. Przeciez nie wytrzymam bez obiadu, szczegolnie teraz, kiedy jem jak szalona...
Może będą jakieś zajęcia, z których będziesz mogła się urwać na obiad. My z kumpelą zawsze znalazłyśmy trochę czasu na jedzonko

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-01, 18:38   #766
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

to supeeeer teraz już będziesz musiała jesc gotowane bo dla jednej osoby nie bardzo się chce, ale już dla ukochanego to ho ho ho - jakie obiadki będą to już mi slinka cieknie
a tak serio to dla dzieciątka najważniejsze, że mamusia i tatuś bedą razem szczęsliwi
Stary 2012-10-01, 18:39   #767
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak Wam się będzie wspólnie mieszkać- oby dobrze U mnie na początku różowo nie było - sporo się kłóciliśmy
Zamieszkalas z mezem po slubie czy juz wczesniej?

Na pewno na poczatku latwo nie bedzie. Oboje mamy trudne, zadziorne charaktery, z tym, ze ja jestem chyba bardziej ugodowa.
Wole, zebysmy zamieszkali razem juz teraz - zdazymy sie do siebie przyzwyczaic. Potem jak pojawi sie dzidzius i tak bede miec wystarczajaco duzo stresow

Stary 2012-10-01, 18:42   #768
Hosenka*
Zakorzenienie

Hope: a no tak Koło PKSu, na Jagiellońskiej i na Lwowskiej (na przeciwko restauracji Basztowa)

Ja już się zdecydowałam na miejsce porodu, trochę daleko (ok 40 km). Tzn na chwilę obecną jestem pewna Może coś się "w akcji" się coś zmieni

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:44   #769
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Może będą jakieś zajęcia, z których będziesz mogła się urwać na obiad. My z kumpelą zawsze znalazłyśmy trochę czasu na jedzonko
Ja jestem przykladny student i nie lubie wagarow Ale coz - jak trzeba bedzie to tak zrobie.
10h to jednak kawal czasu, bede musiala porzadnie sie zaopatrzyc.

Cytat:
to supeeeer teraz już będziesz musiała jesc gotowane bo dla jednej osoby nie bardzo się chce, ale już dla ukochanego to ho ho ho - jakie obiadki będą to już mi slinka cieknie
a tak serio to dla dzieciątka najważniejsze, że mamusia i tatuś bedą razem szczęsliwi
To prawda, dla siebie jednej czesto nie chcialo mi sie gotowac albo mialam 1 obiad przez 3 dni.
A teraz na pewno bedzie inaczej

Stary 2012-10-01, 18:44   #770
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, różnie wygląda z tym gotowaniem. Ja tam mężowi rzadko sama coś gotuję, bo po pierwsze nie umiem, a po drugie nie lubię. Jak coś robimy to raczej wspólnie, z tym, że mąż rządzi. On na szczęście lubi i umie gotować

Cytat:
Zamieszkalas z mezem po slubie czy juz wczesniej?

Na pewno na poczatku latwo nie bedzie. Oboje mamy trudne, zadziorne charaktery, z tym, ze ja jestem chyba bardziej ugodowa.
Wole, zebysmy zamieszkali razem juz teraz - zdazymy sie do siebie przyzwyczaic. Potem jak pojawi sie dzidzius i tak bede miec wystarczajaco duzo stresow
Zamieszkaliśmy 4 miesiące przed ślubem. W sumie to miesiąc czy dwa po zamieszkaniu zdecydowaliśmy się na ślub

Popieram w 100%. Lepiej zacząć docierać się już teraz niż dopiero po urodzeniu dziecka

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-01, 18:45   #771
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja jestem po wizycie. USG nie zrobiła,bo miałam połówkowe ale spodziewałam się tego. Natomiast słuchałam serduszka i malusie zapiernicza 156
Zaglądnęła mówi że wszystko ok, ale to że tak mówi, nie znaczy, że wolno szaleć. Generalnie ostatni raz za 4 tygodnie mam przyjść i potem już wizyty co dwa tygodnie no i mam się oszczędzać
Szkoda, że USG nie miałaś, ale najważniejsze, że wszystko dobrze i serduszko pięknie bije

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witajcie !
Niestety nie odniosę się do wszystkich Waszych wypowiedzi bo nie dam rady, jestem w trakcie przeprowadzki, w sobote bylo pakowanie, wczoraj przewożenie a dziś rozpakowywanie i sprzatanie, wszystko w kartonach i pelno brudu i kurzu nie wiem kiedy ja to ogarne ;(

Lady witaj po urlopie Przykre to co przeżyłaś, na prawde nie zazdroszczę . Oby tamta kobieta i maluch mieli się dobrze!

Bokeh pięknie wygladaliscie!

Ja dziś miałam wizytę, wyniki glukozy wporządku . Miałam tez usg... i pan mi powiedział : " przez chwilę wydawało mi się że to facet, ale głowy nie dam, za wcześnie jest"... no i mam teraz zagwozkę...Ostatnio na połówkowym w prywabtnym gabinecie pani mi mowiła że NA PEWNO dziewczynka a ten mi dziś mówi że może facecik...
Jak myślicie że to możliwe żeby Blaneczce coś wyrosło czy moze to pępowina?
Nie to ze mam cos przeciwko synkowi ale juz ciuszków pelna szafa różowych
O kurcze to teraz będziesz myśleć co tam w brzuszku siedzi, trzymam kciuki, żeby to jednak Blanka była

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Uff, nadrobiłam Was, ale się naczytałam
Bokeh - spóźnione, ale serdeczne życzenia z okazji Waszego ślubu, dużo miłości, wzajemnego zrozumienia i oczywiście pociechy z maluszka
Ja miałam przecudowny weekend, w sobotę mieliśmy 5 rocznicę ślubu i mąż zaprosił nas na wyjazd do Karpacza. Było super, w końcu mogliśmy spędzić razem czas z córką i jakoś tak poczułam, że naprawdę bardzo się kochamy i że te lata spędzone razem to jest wielki dar

Gratuluję udanych wizyt, poznanych płci, zakupów dla maluszków.
Zdjecia w klubie są super, ja w końcu w przyszłym tygodniu dodam swoje, bo w poniedziałek idę na sesję z brzuszkiem.
Najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja zapomniałam. Dzisiaj przy śniadaniu przeprosiłam go za to, a mama do mnie "Ale jaki on chłopak dla Ciebie?", na co ja mówię, że przecież jeszcze mi się nie oświadczył. Mama wywaliła gały i powiedziała, że skoro jest pierścionek, to trzeba zrobić zaręczyny jak najszybciej i najlepiej w ten weekend zorganizować już imprezę z tej okazji, tzn TŻ powinien przyjść z kwiatami, ja powinnam zrobić tort i kolację itp itd.

Ja tak samo - porodu się nie boję ani trochę, chcę mieć go szybko za sobą i tyle, ale też mam takie przemyślenia, jak Hosenka... Z jednej strony niepewność, jak to będzie wszystko wyglądało, bo przecież nasze życie się ogromnie zmieni, a z drugiej ogromna niecierpliwość, bo chciałabym już przytulić naszą Oliwkę.

Dobra, no to jak mamy 24. tydzień, to trzeba też zrobić fotkę. Nie mogę wstawić do albumu, bo mam jakiś error, to wstawię tutaj, zwyczajnie, moją facjatę i tak już znacie przecież, nie mam czego chować.

Ps. To, co mam na głowie, zawiązana wstążka - tzn kokardka, by mi grzywka nie przeszkadzała.
Brzuszek pierwsza klasa

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:46   #772
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tak samo, ale juz się dotarliśmy, tzn wiadomo, są sprzeczki itd, ale to nie jest to samo co na początku... trzeba się dotrzeć

Cytat:
Kurcze, nudzi mi sie...

uu to ja mam w sumie lajtowy plan, a bierzesz jakis indywidualny tok nauczania?ja musze w tym tygodniu zalatwić go...
i juz mam prezentacje 10 grudnia cholera wtedy to bedzie bebzol dobra ide do lekarza

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:53   #773
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, różnie wygląda z tym gotowaniem. Ja tam mężowi rzadko sama coś gotuję, bo po pierwsze nie umiem, a po drugie nie lubię. Jak coś robimy to raczej wspólnie, z tym, że mąż rządzi. On na szczęście lubi i umie gotować

Zamieszkaliśmy 4 miesiące przed ślubem. W sumie to miesiąc czy dwa po zamieszkaniu zdecydowaliśmy się na ślub

Popieram w 100%. Lepiej zacząć docierać się już teraz niż dopiero po urodzeniu dziecka
Ja nie bede pracowac, TZ bedzie, wiec nie wyobrazam sobie, ze mialby wrocic z pracy i jeszcze stac przy garach, skoro ja mam wolny caly dzien

Jak bedzie mial wolne to na pewno bedziemy razem gotowac - teraz tez czesto tak robimy.

O, i udalo sie Wam tak szybko zalatwic wszelkie sprawy zwiazane ze slubem?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
uu to ja mam w sumie lajtowy plan, a bierzesz jakis indywidualny tok nauczania?ja musze w tym tygodniu zalatwić go...
i juz mam prezentacje 10 grudnia cholera wtedy to bedzie bebzol dobra ide do lekarza
Ja taka hardkorowa mam tylko srode, w pozostale dni mam 1-2, max 3h zajec, takze jest ok

Chce zalatwic sobie indywidualny tok. Dowiadywalam sie w dziekanacie, ze w przypadku ciazy jak najbardziej jest mozliwy do uzyskania, tylko musze miec zaswiadczenie o ciazy.
Problem w tym, ze moj gin obecnie gdzies wyjechal, a mi sie spieszy...

A Ty bierzesz? Ja mysle, ze warto. Wiadomo, ze nie trzeba korzystac z niego na maksa, ale w razie czego lepiej miec niz sie niepotrzebnie stresowac nieobecnosciami.

Wracaj szybko i opowiadaj jak wizyta

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-10-01 o 18:55
Stary 2012-10-01, 19:18   #774
pstryczek84
Zakorzenienie

Ale zaganiany dzis dzień... bylam w szkole zawieźć zwolnienie, pogadalam z dyrkami, powiedziały ze bankowo musi byc chlopak bo ładnie wyglądam niestety było juz późno i byly tylko 2 nauczycielki ale też było symaptycznie, wychwaliły mnie itd... Jak wjezdzałam na teren szkoły to zaraz dzieciaki sie rzuciły do samochodu, w rekach jakies zeszyty, smiałam się że przybiegły po autografy bardzo sympatycznie sie zachowuja te dzieciaczki, za każdym razem jak podjezdzam to zawsze mam wianuszek przy sobie, i o dziwo chlopcy tez w nim są

Wracając wstapiłąm do sklepu i spotkałam znajomą, byla z dwojką dzieci w wieku pi razy drzwi przedszkolnym. Córcia spojrzała na mnie i z takim tekstem:
-Proszę pani...
-Tak?
-Pani ma dzidziusia?
-Tak, w brzuszku
a to łapka do przodu, dotyka mnie i mówi
-O! Kopie!
Ale to było słitasne z mega bananem ze sklepu wyszłam, az sklepowa się śmiała

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:19   #775
meduzza
Zadomowienie

U mnie na uczelni nie ma Indywidualnego Toku pytałam...nie rozumiem zupełnie. No nic będę się osobiście dogadywać z profesorami. Też się zastanawiam jak to będzie (z jedzeniem na pewno masakra z reklamówką trzeba będzie chodzić) ale też z dojazdami z brzucholem ( mam 1h drogi środkami komunikacji).
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:19   #776
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie bede pracowac, TZ bedzie, wiec nie wyobrazam sobie, ze mialby wrocic z pracy i jeszcze stac przy garach, skoro ja mam wolny caly dzien
No widzisz, u mnie jest tak samo, tylko, że TŻ pracuje od 16, a jednak gotujemy razem Ja po prostu tego nie lubię Codzienne wymyślanie obiadu i stanie w garach mnie strasznie denerwuje W sumie to zazdroszczę osobom, które lubią gotować

Cytat:
O, i udalo sie Wam tak szybko zalatwic wszelkie sprawy zwiazane ze slubem?
My jesteśmy po cywilnym, więc nie było problemu z załatwieniem

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-01, 19:23   #777
charlizz
Zadomowienie

Witajcie kochane,
ja tylko na chwilę, wpadłam do domu i ległam na łóżku. Tak mnie zaczęło kłuć w prawym boku, że nie mogłam iść brzuch stwardniał, zrobił się taki duży. Już trochę lepiej.
Byłam dziś po pracy z kolezanką na pysznej latte z białą i mleczną czekoladą to tyle z milszych rzeczy, odpocznę chwilkę i może potem zacznę nadrabiać, teraz umieram
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:28   #778
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witajcie kochane,
ja tylko na chwilę, wpadłam do domu i ległam na łóżku. Tak mnie zaczęło kłuć w prawym boku, że nie mogłam iść brzuch stwardniał, zrobił się taki duży. Już trochę lepiej.
Byłam dziś po pracy z kolezanką na pysznej latte z białą i mleczną czekoladą to tyle z milszych rzeczy, odpocznę chwilkę i może potem zacznę nadrabiać, teraz umieram
Odpoczywaj Może nospę weź na ten twardy brzuch.

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-01, 19:29   #779
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, u mnie jest tak samo, tylko, że TŻ pracuje od 16, a jednak gotujemy razem Ja po prostu tego nie lubię Codzienne wymyślanie obiadu i stanie w garach mnie strasznie denerwuje W sumie to zazdroszczę osobom, które lubią gotować

My jesteśmy po cywilnym, więc nie było problemu z załatwieniem
Mi by bylo jakos szkoda biedaka, wiec wiem, ze bede gotowac jak tylko bede mogla. Jakis czas temu nawet to polubilam, choc jeszcze niewiele rzeczy umiem zrobic

Aaaa, wiec nie robiliscie wesela, itp?

Ostatnio marudzilam Wam o ciazowych rurkach z h&m.
Znalazlam na allegro takie same jak przymierzalam w sklepie.
Udalo mi sie wygrac aukcje ze snajperem, doslownie o 1zł
http://allegro.pl/hm-mama-rurki-skin...tml#tabsAnchor troszke sporo wyszlo (uzywane sa), ale w sklepie i tak kosztuja 129zl.
Ale sie ciesze

Stary 2012-10-01, 19:35   #780
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Mi by bylo jakos szkoda biedaka, wiec wiem, ze bede gotowac jak tylko bede mogla. Jakis czas temu nawet to polubilam, choc jeszcze niewiele rzeczy umiem zrobic
Najważniejsze, że to lubisz i masz chęci - to już połowa sukcesu

Cytat:
Aaaa, wiec nie robiliscie wesela, itp?
Wynajęliśmy taką małą restaurację na przyjęcie. Było ok 15 osób. Chyba trzy dania ciepłe, przekąski, ciasta, alko. No i tańce do 22 Także takie małe przyjęcie zrobiliśmy tylko dla najbliższych

Cytat:
Ostatnio marudzilam Wam o ciazowych rurkach z h&m.
Znalazlam na allegro takie same jak przymierzalam w sklepie.
Udalo mi sie wygrac aukcje ze snajperem, doslownie o 1zł
http://allegro.pl/hm-mama-rurki-skin...tml#tabsAnchor troszke sporo wyszlo (uzywane sa), ale w sklepie i tak kosztuja 129zl.
Ale sie ciesze
Bardzo fajne te spodnie

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości