Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 19:20   #1651
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Flower, super, że wyniki Morfika się poprawiają!

Rajstopek też jeszcze nie zakładamy pod spodenki, ale nózie są ciepłe.

Cotton też uwielbiam goldeny i labradory! za to nie przepadam za kotami, jakoś nie potrafię się przekonać

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Mozna dostać rajstopki z tymi antypoślizgami na stopach dla takich krasnoludków?
widziałam gdzieś na allegro takie, są też takie co antypoślizgi mają też na kolankach

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Karolca ja kupiłam takie http://allegro.pl/yo-rajstopki-rajst...643767781.html mają antypoślizgi i na stopkach i na kolankach...fajne są takie grubsze i miękkie...ale już widzę jak będą się kulkowały...
ooo właśnie te!

Desiu masz jakieś fotki ząbków Vikuni?
Kai już widać jak sie uśmiecha, szybciutko wychodzą czasem uda mi się uchwycić na zdjęciu te słodkie perełki

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-10-01 o 19:22
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:21   #1652
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ma 21, no On taki dowcipny jest, a tak w zyciu normalnie to dosyc niesmialy.

Tzn mezczyzna jest stuprocentowym tylko jest synem Tz-ta z wczesniejszego malzenstwa , a mowie ze pol syn bo od 12 roku zycia wychowywalam Go z tz-em. Mieszkal z nami a nie u swojej mamy.
Tak wiec w praktyce mam 3 dzieci

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Tez jestem ciekawa odpowiedzi bo zamierzam kupic.
Viki podciaga nozki pod brzuch i wypina tyleczek, ale widze, ze kolanka sie slizgaja i troche sie zlosci!
i że ja się nie domyśliłam

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Włączyli u nas ogrzewanie
super

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
od czwartku w lidlu mają byc z absem na kolankach i stópkach rajstopki i inne fajne nawet dzieciowe ciuszki

nowaken u nas od połowy września grzeją ae ja mam pozakręcane kaloryfery bo i bez tego mam bagatela 27 stopni w mieszkaniu
dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej, hej, troszkę nadrabiam,

Desiu, sto lat dla Viki z okazji 5 miesięcy!

też tak sobie ostatnio myślałam

Widziałam, że była mowa o kolejnych dzieciaczkach - też mam już imię dla chłopczyka, ale jak byłaby dziewczynka to nie mam pojęcia Dziewczyny które pisały o imionach dla dziewczynek - jakie wybrałyście?

Dziewczyny, czym poicie dzieciaczki?
Ja już odpuściłam już wodę Kai, bo nie da rady po prostu - nie znosi
Dałam Jej dziś soczku dla dzieci (bez cukru) i rozrzedziłam wodą (ale dałam wody sporo i sam soczek było ledwo czuć..) i.. piła chętniej
ja robię herbatki

Ale szalony wieczór ... Tż pojechał sobie po ryby a Oskar ok.18.20 ryk taki jak na głód więc ja na jednej ręce go a drugą robie mleko ale on nie chce tylko przysypia mi przy flaszce wiec czas na szybką kąpiel. Go do łóżeczka i latam tu z woda do wanienki tu zabawiać Oskara itp. Wykąpałam go sama , kwestia kosmetyczna , ubranie, chwilę na ręce i zaśpiewanie kołysanki z rytuałem gaszenia światła i zaświecenie małej lampki potem do łóżeczka i w 5 sekund Oskar odpłynął.
Stary 2012-10-01, 19:26   #1653
lena_mi
Zakorzenienie

Karo_z trzymam kciuki za wyniki!

A dla Gosi - by udało się przyjechać na Święta do kraju
My jak zwykle będziemy mieli zagwozdkę jak pogodzić święta w dwóch miastach.. Tym bardziej że teraz z nami Kajula, więc ciężej będzie to wszystko ogarnąć.

Swoją drogą nie mogę się doczekać Świąt - pierwsze w życiu naszych dzieciaczków
Stary 2012-10-01, 19:33   #1654
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ania już śpi zobaczymy kiedy się obudzi

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Karo_z trzymam kciuki za wyniki!

A dla Gosi - by udało się przyjechać na Święta do kraju
My jak zwykle będziemy mieli zagwozdkę jak pogodzić święta w dwóch miastach.. Tym bardziej że teraz z nami Kajula, więc ciężej będzie to wszystko ogarnąć.

Swoją drogą nie mogę się doczekać Świąt - pierwsze w życiu naszych dzieciaczków
Ja juz od 3 lat nie mam takiej zagwozdki teściowa mi problem rozwiązała i dlatego od 3 lat jeździmy do moich rodziców

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:36   #1655
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, hej, troszkę nadrabiam,

Desiu, sto lat dla Viki z okazji 5 miesięcy!

też tak sobie ostatnio myślałam

Widziałam, że była mowa o kolejnych dzieciaczkach - też mam już imię dla chłopczyka, ale jak byłaby dziewczynka to nie mam pojęcia Dziewczyny które pisały o imionach dla dziewczynek - jakie wybrałyście?

Dziewczyny, czym poicie dzieciaczki?
Ja już odpuściłam już wodę Kai, bo nie da rady po prostu - nie znosi
Dałam Jej dziś soczku dla dzieci (bez cukru) i rozrzedziłam wodą (ale dałam wody sporo i sam soczek było ledwo czuć..) i.. piła chętniej
Dziekujemy!
Ja ostatnio nawet zeby sprawdzic dalam wlasnie soczek jablkowy pol na pol z woda i za nic nie chciala tego pic
Wiec woli wode, ale wypija malutko, tylko do obiadu i do sniadania jak je kaszke. Nie wiem, moze lacznie 40 ml jakies.
Widocznie Jej to starcza skoro wiecej sie nie domaga!
Jesli Kaja nie chce pic wody tylko woli rozcienczony soczek to tak Jej dawaj, moze co jakis czas sprobuj czy sie przekona do wody. A jak nie to przeciez swiat sie nie zawali
Jakie macie imie dla chlopczyka?
A dla dziewczynki moze Viki?

Cytat:
Ania zasypia

Ja daję albo herbatkę albo soczki albo wodę ale Ania mało coś pije ale ostatnio pytałam się pani pediatry czy mam się martwić to mi powiedziała że nie bo jak wypija swoje mleczko, zjada obiadki to ma dosyć wody a na odwodnioną nie wygląda

Słońca brak to mi ogrzewanie pod gruszką włączyli i mam prawie jak latem
Viki tez zasypia
Cytat:

Cotton też uwielbiam goldeny i labradory! za to nie przepadam za kotami, jakoś nie potrafię się przekonać

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

widziałam gdzieś na allegro takie, są też takie co antypoślizgi mają też na kolankach

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

ooo właśnie te!

Kai już widać jak sie uśmiecha, szybciutko wychodzą czasem uda mi się uchwycić na zdjęciu te słodkie perełki
Cos tam mam, wybiore cos pozniej i wysle na maila
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
i że ja się nie domyśliłam

super

dobrze wiedzieć

ja robię herbatki

Ale szalony wieczór ... Tż pojechał sobie po ryby a Oskar ok.18.20 ryk taki jak na głód więc ja na jednej ręce go a drugą robie mleko ale on nie chce tylko przysypia mi przy flaszce wiec czas na szybką kąpiel. Go do łóżeczka i latam tu z woda do wanienki tu zabawiać Oskara itp. Wykąpałam go sama , kwestia kosmetyczna , ubranie, chwilę na ręce i zaśpiewanie kołysanki z rytuałem gaszenia światła i zaświecenie małej lampki potem do łóżeczka i w 5 sekund Oskar odpłynął.
No coz, ja czasami tez nie zajarze czegos, dopiero po jakims czasie do mnie dociera
Mamy w koncu duzo innych rzeczy na glowie!
Fajnie ze tak szybko zasnal

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-10-01 o 19:38
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:39   #1656
Nikii89
Zakorzenienie

Lena jak u Nas trafi się dziewczynka to wybraliśmy Maja chociaż podoba mi się też Zuzia (brat sobie zarezerwował dla córy:P), Lena i Nikola. Takie brałabym pod uwagę. Ale jak na razie na 99% zostaje Majka
Stary 2012-10-01, 19:44   #1657
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Włączyli u nas ogrzewanie
u nas tez
kupilismy naklejki na sciane
Stary 2012-10-01, 19:54   #1658
lena_mi
Zakorzenienie

gkatarzynka mozesz zmienić przychodnie, 2 zmiany są ok.

A my w moim mieście rodzinnym, spacerkujemy, super tereny tu mamy i pogoda dopisuje Rodzice dużo mi pomagają, więc odpoczywam. Prawie jak wakacje

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny ponawiam pytanie
Jak któraś z Was przechodziła na mm z 1 na 2 to robiłyście to z dnia na dzień ?? czy jak??
też się własnie nad tym zastanawiam, bo to od 6 miesiąca? czyli już niedługo. gdzieś czytałam, że najlepiej stopniowo zastępować jedynkę dwójką, ale nie pamiętam gdzie to czytałam.. musze poszukać.

Emigra, współczuję problemów i zmęczenia, mam nadzieję, że jak najszybciej uda Wam się wyjść na prostą i odżyjesz i Ty i Jula. Może to jednak ząbki malutkiej idą, niektóre dzieci z tego co opowiadali znajomi bardzo ciężko przechodzą ząbkowanie.. Trzymam mocno kciuki!

co do zabków - to u nas były jaśniejsze, ale nie rozpulchnione, jak zauważyłam kropeczki, potem kreseczki, to po kilku dniach przebiły się przez dziąsełka..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-10-01 o 20:06
Stary 2012-10-01, 19:59   #1659
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

ooo właśnie te!

a propos kulkowania ....są super maszynki do golenia tych kuleczek, kupiłam w biedronie, super sprawa, sweterki itp można ładnie odnowić , polecam
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:02   #1660
lena_mi
Zakorzenienie

cotton co to jednorożec podczas imprezowania? znając zycie to już to przeżyłam, tylko nie wiedziałam, że taką ma nazwę
Stary 2012-10-01, 20:09   #1661
19claudia91
Rozeznanie

JA PRZECHODZĘ WŁAŚNIE Z 1 na 2 i mieszam 3/3 na 180 ml. a jak robie 220 bo fabian mnie nie wypije to stopniowo robiłam 6 nabierek 1-ki , 1 nabierka 2-ki, później 5 nabierek 1 i 2 nabierki 2-ki i tak po dwa dni.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:11   #1662
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

a my mamy pierwszego ząbka (7mcy+ 6 dni) i Dominik znów zaczął przesypiać noce . Jednak te zęby go męczyły trochę. Wiecie, że mój maluch waży już 9 kg! Raczkuje na całego. Odsuwa szuflady, otwiera szafki, próbuje wstawać. Nie sądziłam że tak szybko będę musiała zabezpieczyć dom przed maluchem.
dzielny chłopczyk

A Ty aaaga jak się miewasz?
Stary 2012-10-01, 20:11   #1663
desia888
Wtajemniczenie

A zastanawiam sie czy Asika pisala cos o wynikach testow alergicznych Zuzi?
Bo dosyc dlugo juz czekaja chyba?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-01, 20:12   #1664
Nikii89
Zakorzenienie

Ten link co podała Cziqua dotyczący zumby jest już niedostępny z powodu rozszczenia praw autorskich firmy Zumba Fitnes ;/

lece prasować ;/
Stary 2012-10-01, 20:12   #1665
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
cotton co to jednorożec podczas imprezowania? znając zycie to już to przeżyłam, tylko nie wiedziałam, że taką ma nazwę
jednorożec to jednorożec. nie mój wynalazek niestety: jedna ręka ugięta w żurawia, przytknieta do czoła udaje róg, druga udaje ogon, a Ty hopsasz i krzyczysz "patataj"

ja na studiach miałam kilka swoich wybryków, które nie zawsze dobrze się kończyły. Przykładowo upadanie na zaspę i robienie aniołka. Kiedyś trafiłam w końcu na ukryty pod zaspą kosz na śmieci, a towarzyszka na ławkę. uroki zimy w beskidach
Stary 2012-10-01, 20:14   #1666
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
chyba pisała na fb,że nic nie wykazało, ale mogę się mylić

Lena
święta będą super, ja od tego roku muszę kupować po bombce co roku dla każdej z dziewczynek, ale takie jakieś ładne, miałam robić tak od kiedy jest Nina, no ale.... nie wyszlo, teraz to w życie wprowadzę, będą miały dziewczyny po ileś bombek w posagu
Stary 2012-10-01, 20:16   #1667
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

my w sobote przezylismy koszmar.. powoli dochodze do siebie, Mateuszek z dnia na dzien zaczął siedziec i stawac na czworaka i wychylac sie z lozeczka, Tz wsadzil Mateuszka do fotelika i go nie zapiął , bo chciał wpakowac torbe do auta i Mateuszek wychylil sie i upadł na buźke na ziemie z kamykami, ,oboje bylismy obok.., tak strasznie plakal, pojechalismy odrazu do szpitala, bo uderzyl sie kolo noska i w glowke, lekarka stwierdzila, ze nie widzi nic niepokojacego i zeby obserwowac, nie moge sobie darowac ,ze nie dopilnowalam i musial tak cierpiec, jeszcze nigdy tak nie wył

dziewczyny czy wasze dzieci maja jeszcze ciemiączko? Mateusz juz nie ma, z tego wszystkiego nie zapytalam czy to normalne..

i jeszcze mam jeden problem, Mateuszek przemieszcza sie po domu i wszystkiego chce dotknąc, ciagnac za firanki, kable i jak widze ze lapie cos nie przeznacoznego dla niego to mu zabieram,odrazu jest dziki krzyk, ja wiem ze on nie rozumie itd, ale ja juz widze sceny i lamenty jakie bedzie robil mi pozniej w domu i miejscach publicznych...
Tynka współczuję sytuacji, ale się nastresowaliście, niestety takie sytuacji się zdarzają, ale oby już więcej nie!

Kaja ma ciemiączko i to spore..

A co do "badania" wszystkich przedmiotów przez Mateuszka - może staraj sie mu spokojnie tłumaczyć, za którymś razem zrozumie. POdobno powinno się dziecku tłumaczyć wszystko, nie tylko powiedzieć "nie wolno", ale wytłumaczyć - dlaczego. Takim małym dzieciątkom pewnie trudno zrozumieć, ale myślę, że im wcześniej tym lepiej
Stary 2012-10-01, 20:17   #1668
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ten link co podała Cziqua dotyczący zumby jest już niedostępny z powodu rozszczenia praw autorskich firmy Zumba Fitnes ;/

lece prasować ;/
a ja jutro polecę prasować chyba że tz nie ma na jutro koszuli to polecę dzisiaj

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:38   #1669
gkatarzynka
Zadomowienie

Hanka śpi od 45minut, a ja objadam się ciastkami i popijam herbatą

Młoda dziś sobie wymyśliła, że nie będzie zasypiać przy piersi tylko na brzuszku więc teraz choddzę do Niej co chwila.... poczekam jeszcze troszkę aż zaśnie mocniej i przełożę Ją na plecki.
Musiałam dziś odpuścić wielorazowe pieluchowanie, bo trzeba było nasmarować pupcię linomagiem, a to zmniejsza chłonność pieluszek wielo... no i śpi w jednorazówce - mam nadzieję, że nie będzie gorzej. No i planuję Ją w nocy przewinąć, ale nie wiem czy to coś pomoże, bo wprawdzie zaczerwienienie znikło, ale wysypka jest nadal.
Dziś nie dałam Jej na noc paracetamolu, nasmarowałam dziąsełka calgelem (drugi raz dzisiaj więc bez tragedii) bo podczas karmienia strasznie mnie przygryzała a potem zrobiła Marcinowi malinkę na szyji
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:40   #1670
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem Cię że masz sobie za złe , ale pamiętaj że dużo rzeczy nie jesteśmy w stanie przewidzieć . Każdemu może to się zdarzyć w końcu Nasze dzieci z dnia na dzień zaczynają robić coś nowego : dzisiaj możesz go zostawić samego w foteliku na ziemi nie zapiętego bo wiesz że się nie przechyli, a jutro już nie bo właśnie zacznie się przechylać. Najważniejsze to to że nic złego się nie stało.

Oskar jeszcze ciemiączko ma.

No tak Mateuszek jest już ciekawy i wydaje mi się że nie tylko u Ciebie będzie lament i wyk przy odbieraniu nieodpowiednich rzeczy. W końcu on chce poznac co to a Ty mu nie pozwalasz.
Ja juz też zaczynam widzieć że Oskar zaczyna się buntować jak jest nie po jego myśli.
Lubi gdy jest się z nim przy oknie a jak już od okna odchodzisz to ryk. I trzeba na szybko zabawić czymś innym.

Wydaje mi się że jak dziennie dostaje to może to być nie dobrze. Wiem że nawet dorosłym sie mówi aby nie nadużywali leków.
Wiem że chcesz pomóc, ale może najlepiej przedzwonić do położnej czy lekarza i upewnić się czy to nie szkodzi w jakimś stopniu.
Bo podawać leki od czasu do czasu to co innego niż dziennie.

Ja mam też pytanko do Was.
Jak wiecie Oskar ma mieć podcinane wiązadełko wiąże się to z minimum 3 dniowym pobytem w szpitalu i narkozą , bo muszą uspić dziecko. Oczywiście jest ryzyko że dziecko może się nie wybudzić lub być jakiś uszczerbek na zdrowiu. Papiery w szpitalu podpisuje rodzic że bierze za to pełną odpowiedzialność. Z jednej strony chcę zrobić to podcięcie bo nie chcę aby Oskar miał w razie czego wadę wymowy przez to a z drugiej strony trochę się boję. Co byście Wy zrobiły?? a może u którejś z Was osobiście lub w rodzinie u znajomych ktoś musiał dać dziecko pod narkozę?? Jak to wygląda i czy jest duże ryzyko??

aaa... i Oskar wczoraj odkrył że ma siusiaka
a nie da się inaczej niż pod narkozą? my mieliśmy (tzn Kaja miała) podcinane wędzidełko, cały "zabieg" trwał minutę i bez znieczzulenia, a tym bardziej narkozy. Co prawda miała podcinane jak była dużo młodsza (podobno im wcześniej tym mniej boli, bo nie unerwione jeszcze to miejsce), alez drugiej strony przecież nasze dzieciaczki nadal sa malusie. Chyba że mowa o innym wędzidełku, a nie tym pod językiem?

edit: Kaja miała podcinane wędzidełko, dlatego tez że źle łapała brodawkę przy jedzonku, dlatego tak wcześnie, ale powiem szczerze że nie wiem kiedy się powinno jeśli chodzi o ew. wady wymowy, czy czekać, czy nie, czy można później czy lepiej wcześniej..

MOniaHan super, że chrzest się udał, my chyba dopiero na wiosnę..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-10-01 o 20:49
Stary 2012-10-01, 20:40   #1671
karo_z
Rozeznanie

Piotruś już śpi. Zasnął przy cycu a to dlatego ,że był i głodny i śpiący. Nie zjadł kaszki, bo zaczął płakać nie mam pojęcia o co chodzi. Wczoraj zjadł całą i gdybym miała więcej to też by zjadł, a dziś ryk. No nic.Chociaż pewnie to przez to że nie długo wcześniej zjadł słoiczek gruszki

Cytat:
Powiem Ci z mojego doswiadczenia, ze jesli dziecko przyzwyczai sie ,ze jezdzi bez pasow to mozecie miec pozniej problem jak juz bedziecie chcieli Go zapiac
Oj, nie pomyślałam, że tak to się może skończyć dzięki

Cytat:
Pisała, że wykazały że Zuzia jest zdrowa w 100% i na nic nie jest uczulona.
Czyli rzeczywiście potwierdziło to to, że testy u takich małych dzieci są niemiarodajne...:confused :
Cytat:

lece prasować ;/
ajajaj...a ja sobie to wcześniej puszczałam. Nie tańczyłam tylko oglądałam
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:47   #1672
MoniaHan
Wtajemniczenie

Gkatarzynka U nas podczas Hani odparzenia wlasnie jak najczestsze przewijanie pomoglo tak mi sie wydaje,do tej pory przewijam 2x w nocy,czasani sie obudzi..ale gdybym zostawila na 12h to odparzylaby sie na bank.

Ale sie usmialam jak pisalyscie o Waszych wypoczynkowych...normal nie full relaks nie?

Nikki alez Oskarek fajnie zasnal
aaaga gratuluje zabka.
Nasza Hania gryzie -atakuje rece...obojetnie czyje ma obok siebie.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:53   #1673
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
I jak się leży? Fajnie pod tymi palmami? Dobre drinki ?
Stary 2012-10-01, 20:55   #1674
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Piotruś już śpi. Zasnął przy cycu a to dlatego ,że był i głodny i śpiący. Nie zjadł kaszki, bo zaczął płakać nie mam pojęcia o co chodzi. Wczoraj zjadł całą i gdybym miała więcej to też by zjadł, a dziś ryk. No nic.Chociaż pewnie to przez to że nie długo wcześniej zjadł słoiczek gruszki

Oj, nie pomyślałam, że tak to się może skończyć dzięki

Pisała, że wykazały że Zuzia jest zdrowa w 100% i na nic nie jest uczulona.
Czyli rzeczywiście potwierdziło to to, że testy u takich małych dzieci są niemiarodajne...:confused :

ajajaj...a ja sobie to wcześniej puszczałam. Nie tańczyłam tylko oglądałam
No wiesz, to oczywiscie nie musi sie tak skonczyc bo dzieci sa rozne, tylko wiem ze kilku znajomych mialo wlasnie taki problem czy to z pasami w hustawce, w foteliku samochodowym nawet! No i wlasnie w spacerowce.
Wiec po prostu myslalam ze warto o tym wspomniec.
A to ciekawe z Zuzia, testy z krwi jak ja sobie robilam to mi tez powychodzily cyrki bo robilam kilka roznych paneli z krwi pobieraniej tydzien po tygodniu no i tam sie niektore pojedyncze alergeny powtarzaly no i mi wyszlo np silna alergia na siersc konia w jednym, a w tym drugim po tygodniu na konia 0
No i jeszcze inne takie dosc znaczace roznice.
No wiec rozne sa opinie o tych testach z krwi.
No ale jest jeszcze taka opcja ze uczula cos czego nie testowali
No ale chyba Zuzi nic juz nie jest bo ostatnie zdjecia na FB to miala sliczna buzke.
Moze to jakis wirus byl

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Gkatarzynka U nas podczas Hani odparzenia wlasnie jak najczestsze przewijanie pomoglo tak mi sie wydaje,do tej pory przewijam 2x w nocy,czasani sie obudzi..ale gdybym zostawila na 12h to odparzylaby sie na bank.

Ale sie usmialam jak pisalyscie o Waszych wypoczynkowych...normal nie full relaks nie?

aaaga gratuluje zabka.
No Viki tak samo dzisiaj gryzla co miala w zasiegu ust
Smiesznie to wyglada czasami

Viki 28.04.2012
Stary 2012-10-01, 20:57   #1675
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

my też się bujamy z katarem biedne te nasze dzieci Ania jak widzi fridę to od razu płacze
u nas było podobnie, płacz był niesamowoty..aż w końcu "przetłumaczyłam" Kai (wyobraziłam sobie konię jak sie kładzie na podłodze/tapczanie i teatralnie zabawia swoje dzieciaczki, )
że jest taki śmieszny "wąż głutojad" ew. "gluciarz" który zabierze wszystkie glutki i będzie się Jej lepiej oddychało śmichy chichy i teraz jest ok cierpliwie poddaje sie zabiegowi

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-10-01 o 21:45
Stary 2012-10-01, 21:01   #1676
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Tynka współczuję sytuacji, ale się nastresowaliście, niestety takie sytuacji się zdarzają, ale oby już więcej nie!

Kaja ma ciemiączko i to spore..

A co do "badania" wszystkich przedmiotów przez Mateuszka - może staraj sie mu spokojnie tłumaczyć, za którymś razem zrozumie. POdobno powinno się dziecku tłumaczyć wszystko, nie tylko powiedzieć "nie wolno", ale wytłumaczyć - dlaczego. Takim małym dzieciątkom pewnie trudno zrozumieć, ale myślę, że im wcześniej tym lepiej
jest z tym trochę jazdy, ale Nina najgorzej reagowała i reaguje na to słowo wszystko mozna było powiedzieć , tylko nie to , no i tłumaczyć tłumaczyć ......
Stary 2012-10-01, 21:10   #1677
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz olezalam , czekam na
'odszkodowanie" za to, ze nie było ktoregos z moich ulubiencow do wachlowania pod tymi gruszkami

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
No czyli dobrze myslalam

To milego wypoczywania

My mamy wlasnie w srode szczepienie a ja juz zaczelam przezywac
No widzisz bo ja caly czas zapominam ze wlasciwie te 6 m-cy to juz tuz tuz!
Nawet u Viki najmlodszej bedzie za 4 tygodnie

Zdrowka zycze!

My na szczescie (odpukac) jeszcze kataru nie przerobilismy, az jestem sama zdziwiona bo tak wiele dzieciaczkow juz chorowalo
Zdrowka i dla Was!

A Ta to tylko o jednym caly czas

U nas wesolo bo wczoraj wieczorem dolecial do nas moj pol-syn Fredryk
Viki zakochana po uszy
Z wzajemnoscia zreszta
Oj owinieci wszyscy faceci w rodzinie wokol palca juz sa

Jak porobie zdjecie najstarszego to wrzuce na maila.
No i wydaje mi sie ze zeby nam znowu ida, nic nie widze ale slinka kapie, gryzaczki z lodowki zrobily sie popularne i chwilami zabiera sie za placz, ale szyko przechodzi. Zobaczymy jak dlugo i bolesnie bedzie tym razem.

A usmialam sie dzisiaj bo mowie: ale sie Viki dzisiaj slini , a na to mi Fredryk odpowiedzial : No wszystkie dziewczyny tak maja na moj widok
Zabawny jest
hihi

Desiu ja też mam takie podejrzenia co do Kai - że idą kolejne ząbki..
Zgadały się te nasze dziewczyny

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
pod gruszką?

hej Lena
Ninie dawalam tak jak Ty wode z sokiem gerbera
a jakie smaki?
Stary 2012-10-01, 21:10   #1678
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

aaaga gratuluje zabka.
Monia, tak w ogóle, to super, że chrzciny się udały i czekamy na zdjęcia

A co do odparzenia, to ja mam wrażenie, że to jednak przez te ząbki co próbują wyjść... Hania ma nabrzmiałe dziąsełka w okolicach kłów i takie bardzo twarde gdzie górne jedynki powinny wyjść.... nie wiem, które wyjdą wcześniej NO i tak dziwny zapach ma Hani mocz, a gdzieś czytałam, że się zmienia zapach moczu przy ząbkowaniu. No nic, chyba się w tym tygodniu wybiorę do tej nowej przychodni zapisać i od razu sprawdzę nową pediatrę (bo nasza dotychczasowa to mniej wiedzy medycznej miała ode mnie) No i teraz to tam nie ma odparzenia tylko wysypka
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:11   #1679
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja daję albo herbatkę albo soczki albo wodę ale Ania mało coś pije ale ostatnio pytałam się pani pediatry czy mam się martwić to mi powiedziała że nie bo jak wypija swoje mleczko, zjada obiadki to ma dosyć wody a na odwodnioną nie wygląda
no własnie mi też tak mówił, ale ostatio Kaja miała zaparcia i twardsze kupki no to mówił żeby z tymi soczkami rozcieńczanymi próbować.
Stary 2012-10-01, 21:13   #1680
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

hihi

Desiu ja też mam takie podejrzenia co do Kai - że idą kolejne ząbki..
Zgadały się te nasze dziewczyny

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

a jakie smaki?
No to oby poszlo tym naszym dziewczynom bezbolesnie

Dodalam zdjecie zabkow na forum i jeszcze zdjecie fredryka
Jakby wiedzial to by mi dal
Bo fryzurka nie zrobiona itp
No ale nie wie i mu nie powiem

Viki 28.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości