|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Flower, super, że wyniki Morfika się poprawiają!
![]() Rajstopek też jeszcze nie zakładamy pod spodenki, ale nózie są ciepłe. Cotton też uwielbiam goldeny i labradory! za to nie przepadam za kotami, jakoś nie potrafię się przekonać![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() Desiu masz jakieś fotki ząbków Vikuni? Kai już widać jak sie uśmiecha, szybciutko wychodzą czasem uda mi się uchwycić na zdjęciu te słodkie perełki
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-01 o 19:22 |
||
|
|
|
#1652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
![]() Cytat:
Ale szalony wieczór ... Tż pojechał sobie po ryby a Oskar ok.18.20 ryk taki jak na głód więc ja na jednej ręce go a drugą robie mleko ale on nie chce tylko przysypia mi przy flaszce wiec czas na szybką kąpiel. Go do łóżeczka i latam tu z woda do wanienki tu zabawiać Oskara itp. Wykąpałam go sama , kwestia kosmetyczna , ubranie, chwilę na ręce i zaśpiewanie kołysanki z rytuałem gaszenia światła i zaświecenie małej lampki potem do łóżeczka i w 5 sekund Oskar odpłynął.
|
|||
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Karo_z trzymam kciuki za wyniki!
A dla Gosi - by udało się przyjechać na Święta do kraju My jak zwykle będziemy mieli zagwozdkę jak pogodzić święta w dwóch miastach.. Tym bardziej że teraz z nami Kajula, więc ciężej będzie to wszystko ogarnąć. Swoją drogą nie mogę się doczekać Świąt - pierwsze w życiu naszych dzieciaczków
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania już śpi zobaczymy kiedy się obudzi
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1655 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio nawet zeby sprawdzic dalam wlasnie soczek jablkowy pol na pol z woda i za nic nie chciala tego pic ![]() Wiec woli wode, ale wypija malutko, tylko do obiadu i do sniadania jak je kaszke. Nie wiem, moze lacznie 40 ml jakies. Widocznie Jej to starcza skoro wiecej sie nie domaga! Jesli Kaja nie chce pic wody tylko woli rozcienczony soczek to tak Jej dawaj, moze co jakis czas sprobuj czy sie przekona do wody. A jak nie to przeciez swiat sie nie zawali Jakie macie imie dla chlopczyka? A dla dziewczynki moze Viki? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mamy w koncu duzo innych rzeczy na glowie! Fajnie ze tak szybko zasnal
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-10-01 o 19:38 |
||||
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Lena jak u Nas trafi się dziewczynka to wybraliśmy Maja
chociaż podoba mi się też Zuzia (brat sobie zarezerwował dla córy:P), Lena i Nikola. Takie brałabym pod uwagę. Ale jak na razie na 99% zostaje Majka
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka mozesz zmienić przychodnie, 2 zmiany są ok.
A my w moim mieście rodzinnym, spacerkujemy, super tereny tu mamy i pogoda dopisuje Rodzice dużo mi pomagają, więc odpoczywam. Prawie jak wakacje![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
musze poszukać.Emigra, współczuję problemów i zmęczenia, mam nadzieję, że jak najszybciej uda Wam się wyjść na prostą i odżyjesz i Ty i Jula. Może to jednak ząbki malutkiej idą, niektóre dzieci z tego co opowiadali znajomi bardzo ciężko przechodzą ząbkowanie.. Trzymam mocno kciuki! co do zabków - to u nas były jaśniejsze, ale nie rozpulchnione, jak zauważyłam kropeczki, potem kreseczki, to po kilku dniach przebiły się przez dziąsełka.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-01 o 20:06 |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
cotton co to jednorożec podczas imprezowania? znając zycie to już to przeżyłam, tylko nie wiedziałam, że taką ma nazwę
|
|
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
JA PRZECHODZĘ WŁAŚNIE Z 1 na 2 i mieszam 3/3 na 180 ml. a jak robie 220 bo fabian mnie nie wypije to stopniowo robiłam 6 nabierek 1-ki , 1 nabierka 2-ki, później 5 nabierek 1 i 2 nabierki 2-ki
i tak po dwa dni.
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielny chłopczyk![]() A Ty aaaga jak się miewasz? |
|
|
|
|
#1663 |
|
Wtajemniczenie
|
A zastanawiam sie czy Asika pisala cos o wynikach testow alergicznych Zuzi?
Bo dosyc dlugo juz czekaja chyba?
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Ten link co podała Cziqua dotyczący zumby jest już niedostępny z powodu rozszczenia praw autorskich firmy Zumba Fitnes ;/
lece prasować ;/ |
|
|
|
#1665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja na studiach miałam kilka swoich wybryków, które nie zawsze dobrze się kończyły. Przykładowo upadanie na zaspę i robienie aniołka. Kiedyś trafiłam w końcu na ukryty pod zaspą kosz na śmieci, a towarzyszka na ławkę. uroki zimy w beskidach
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena święta będą super, ja od tego roku muszę kupować po bombce co roku dla każdej z dziewczynek, ale takie jakieś ładne, miałam robić tak od kiedy jest Nina, no ale.... nie wyszlo, teraz to w życie wprowadzę, będą miały dziewczyny po ileś bombek w posagu
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaja ma ciemiączko i to spore.. A co do "badania" wszystkich przedmiotów przez Mateuszka - może staraj sie mu spokojnie tłumaczyć, za którymś razem zrozumie. POdobno powinno się dziecku tłumaczyć wszystko, nie tylko powiedzieć "nie wolno", ale wytłumaczyć - dlaczego. Takim małym dzieciątkom pewnie trudno zrozumieć, ale myślę, że im wcześniej tym lepiej
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
Hanka śpi od 45minut, a ja objadam się ciastkami i popijam herbatą
![]() Młoda dziś sobie wymyśliła, że nie będzie zasypiać przy piersi tylko na brzuszku Musiałam dziś odpuścić wielorazowe pieluchowanie, bo trzeba było nasmarować pupcię linomagiem, a to zmniejsza chłonność pieluszek wielo... no i śpi w jednorazówce - mam nadzieję, że nie będzie gorzej. No i planuję Ją w nocy przewinąć, ale nie wiem czy to coś pomoże, bo wprawdzie zaczerwienienie znikło, ale wysypka jest nadal. Dziś nie dałam Jej na noc paracetamolu, nasmarowałam dziąsełka calgelem (drugi raz dzisiaj więc bez tragedii) bo podczas karmienia strasznie mnie przygryzała a potem zrobiła Marcinowi malinkę na szyji
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Kaja miała podcinane wędzidełko, dlatego tez że źle łapała brodawkę przy jedzonku, dlatego tak wcześnie, ale powiem szczerze że nie wiem kiedy się powinno jeśli chodzi o ew. wady wymowy, czy czekać, czy nie, czy można później czy lepiej wcześniej.. MOniaHan super, że chrzest się udał, my chyba dopiero na wiosnę.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-01 o 20:49 |
|
|
|
|
#1671 | |||
|
Rozeznanie
|
Piotruś już śpi. Zasnął przy cycu a to dlatego ,że był i głodny i śpiący. Nie zjadł kaszki, bo zaczął płakać
nie mam pojęcia o co chodzi. Wczoraj zjadł całą i gdybym miała więcej to też by zjadł, a dziś ryk. No nic.Chociaż pewnie to przez to że nie długo wcześniej zjadł słoiczek gruszki![]() Cytat:
dzięki Cytat:
![]() Czyli rzeczywiście potwierdziło to to, że testy u takich małych dzieci są niemiarodajne...:confused : Cytat:
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Gkatarzynka U nas podczas Hani odparzenia wlasnie jak najczestsze przewijanie pomoglo tak mi sie wydaje,do tej pory przewijam 2x w nocy,czasani sie obudzi..ale gdybym zostawila na 12h to odparzylaby sie na bank.
Ale sie usmialam jak pisalyscie o Waszych wypoczynkowych ...normal nie full relaks nie?![]() Nikki alez Oskarek fajnie zasnal ![]() aaaga gratuluje zabka. Nasza Hania gryzie -atakuje rece...obojetnie czyje ma obok siebie. |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec po prostu myslalam ze warto o tym wspomniec. A to ciekawe z Zuzia, testy z krwi jak ja sobie robilam to mi tez powychodzily cyrki bo robilam kilka roznych paneli z krwi pobieraniej tydzien po tygodniu no i tam sie niektore pojedyncze alergeny powtarzaly no i mi wyszlo np silna alergia na siersc konia w jednym, a w tym drugim po tygodniu na konia 0 ![]() No i jeszcze inne takie dosc znaczace roznice. No wiec rozne sa opinie o tych testach z krwi. No ale jest jeszcze taka opcja ze uczula cos czego nie testowali ![]() No ale chyba Zuzi nic juz nie jest bo ostatnie zdjecia na FB to miala sliczna buzke. Moze to jakis wirus byl ![]() Cytat:
![]() Smiesznie to wyglada czasami
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, )że jest taki śmieszny "wąż głutojad" ew. "gluciarz" który zabierze wszystkie glutki i będzie się Jej lepiej oddychało śmichy chichy i teraz jest ok cierpliwie poddaje sie zabiegowi
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-01 o 21:45 |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko mozna było powiedzieć , tylko nie to , no i tłumaczyć tłumaczyć ......
|
|
|
|
|
#1677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Desiu ja też mam takie podejrzenia co do Kai - że idą kolejne ząbki.. ![]() Zgadały się te nasze dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do odparzenia, to ja mam wrażenie, że to jednak przez te ząbki co próbują wyjść... Hania ma nabrzmiałe dziąsełka w okolicach kłów i takie bardzo twarde gdzie górne jedynki powinny wyjść.... nie wiem, które wyjdą wcześniej |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie mi też tak mówił, ale ostatio Kaja miała zaparcia i twardsze kupki no to mówił żeby z tymi soczkami rozcieńczanymi próbować.
|
|
|
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodalam zdjecie zabkow na forum i jeszcze zdjecie fredryka ![]() Jakby wiedzial to by mi dal ![]() Bo fryzurka nie zrobiona itp No ale nie wie i mu nie powiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

musze poszukać.

dzięki