Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 19:34   #271
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

edit:przepraszam musiałam usunąć zdjęcie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Tak jak w ciuchach, tak i w torebkach staram się zbudować pewne minimum. Tego co nie noszę pozbywam się (sprzedaje, oddaje). Zdecydowanie idę w jakość, nie w ilość. Kupuje modele droższe, ale porządniejsze. W najbliższych planach zakup torebki SP.
chyba jestem jedyną osobą na tym wątku, której nie podobają się torby Pani Pilewicz

Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Czas edycji: 2012-10-01 o 21:16
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:43   #272
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Hej dziewczyny
Mi się dzisiaj totalnie nic nie chce. Jestem tak wypompowana po pracy, że najchętniej bym poszła zaraz spać Mam nadzieję, że jutro będzie jakiś lepszy dzień

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Kupuję ją w takim zwykłym sklepie z kosmetykami. Poszukaj u siebie może masz takie małe drogerie
Dzięki Na pewno poszukam

Cytat:
Napisane przez alove Pokaż wiadomość
Dodaję jeszcze dzisiejszy zakupowy zestaw, miało być prosto i wygodnie, wyszło nudnie, ale w sumie chyba o to też mi chodziło. Spodnie - Zara,
Koszulka - Mohito,
Shopper - Zara <3
i zwykłe baleriny

Do tego miałam czarną, prostą marynarkę
Prosto, ale z klasą Fajnie wyglądasz

Cytat:
Wklejam dzisiejszy zestaw, fotki robione na szybko. Zestawy mam coraz mniej klasyczne, ale przy klasycznych kolorach pozostaję, bo bordowy można chyba uznać za klasykę T-shirt z h&m, spódnica z re, kurtka z orsay, botki z M&S. Mam pytanie czy mogę nosić takie botki do moich krótkich nóżek? Czy lepiej wkładać je do spodni?
Buty zdecydowanie do spodni A poza tym fajny zestawik

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Byłam w SPA i jeden z zabiegów zawierał obmycie ciała mydłem savon noir, więc miałam okazję je wypróbować I już jestem na 100% przekonana, że chcę je mieć, świetnie wygładza ciało. Choć śmierdzi jak linomag
Zazdroszczę SPA Też bym się chętnie poddała jakimś fajnym zabiegom, szczególnie masażom
A mydło rzeczywiście śmierdzi, jednak można się do tego przyzwyczaić na szczęście i po jakimś czasie użytkowania już ten zapach tak nie przeszkadza
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:43   #273
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annini Pokaż wiadomość
Czy tylko ja nie mogę znieść faktu, że jutro na uczelnię? nienawidzę wstawania o 6 rano, to piękności szkodzi!
Ja codziennie wstaję przed 6:00 do pracy Można się jednak do tego przyzwyczaić Najgorszy jest zdecydowanie poniedziałek, bo po weekendzie ja zawsze jestem jakaś dobita
Ale są też plusy wczesnego wstawania, ma się więcej dnia dla siebie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Kochane mierzyłam spódnicę i marynarkę w H&M, jak myślicie warto kupić? Spódnica jest z eko skóry, co sprawia, że mi się 10 razy bardziej podoba, oczywiście wolałabym prawdziwą skórę, no ale
Cudownie wyglądasz
Też się czaiłam na tę marynarkę, jednak na mnie ona zupełnie nie leżała. A szkoda..

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
A widzisz, bo to właśnie indywidualna lista Z jeansów zrezygnowałam, nie lubię tego typu spodni, a ogromna kolekcja szpilek pozwala mi zachować równowagę psychiczną Ja je muszę mieć Ta klasyczna sukienka o której pisałam może być czarna

Serio Wam pachną te czarne mydła? Moje ma baaaardzo delikatny aromat, ledwo wyczuwalny.
Pięknie to ujęłaś o tych szpilkach Mogę się pod tym podpisać obiema rękoma

A mydło mi śmierdzi, choć teraz już tak nie zwracam na to uwagi. Początkowo wyczuwałam smar samochodowy, teraz już nie zwracam na to uwagi
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:48   #274
tyene
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o listę, to miałam na myśli raczej ułożenie jej okazjami, kategoriami, nie wiem, jak to określić. Ja np. uważam, że w pewnym wieku wypada mieć jakieś czarne okrycie wierzchnie, które można założyć na pogrzeb. Klasyczna nie-czarna i nie-biała sukienka sprawdzi się zawsze na okazje typu ślub, imieniny cioci i tak dalej, i tak dalej.

Ale Wasze listy sobie zapiszę i zmodyfikuję do mojej, żeby skompletować garderobę idealną.

Zauważyłam, że wiele z Was styl klasyczny rozumie jako stonowane kolory i proste kroje. Ja z kolei uwielbiam np. styl Kate Middleton, który jest dość konserwatywny i pod względem krojów (a także odkrywania ciała) klasyczny, ale dopuszcza żywsze kolory czy niekiedy wzory.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

A i dzięki Wam na pewno wypróbuję mydło czarne - do tej pory używałam dziegciowego i polecam. W ogóle polecam zainteresowanie się kosmetykami naszych wschodnich sąsiadów .
tyene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:53   #275
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:

innocencee-gratuluję! Jestem z Ciebie dumna !
Jeszcze czekam na oficjalne potwierdzenie, wtedy będzie czas na świętowanie

Byłam dzisiaj w mango. Na stronie internetowej pojawiło się sporo ładnych rzeczy, ale nic nie widziałam u siebie niestety. Były tylko te płaszczyki. Nawet niezłe, na zimę się nie nadają, ale na jesień jak najbardziej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 73000554_10.jpg (17,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 73000554_03-73210673_10-73328264_TN-73619454_02-76601229_03.jpg (19,4 KB, 60 załadowań)

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:22   #276
Adele Marie
Raczkowanie

Mirell, czy bluzeczka z Zary z Twojego najnowszego posta to nowa kolekcja, dostępna w sklepach?
Adele Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:26   #277
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adele Marie Pokaż wiadomość
Mirell, czy bluzeczka z Zary z Twojego najnowszego posta to nowa kolekcja, dostępna w sklepach?
Niestety nie Kolekcja chyba sprzed 2 lat nawet. W sumie to zapomniałam o niej, odnalazłam w kartonie wyjmując swetry
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:42   #278
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Dziewczyny - to i ja się przywitam

Podczytuję Was od baaardzo dawna, ale jakoś nigdy nie było okazji, aby coś napisać. Widzę, że na tapecie czarne mydło - mam takie jak blekitne_niebo i również baaaardzo polecam (ja mam wersję neroli, bo niby bardziej nadaje się do naczynkowej cery).

LadyI
- ja dziś też kupiłam marynarkę Lany Spódnicę bordową również mierzyłam, ale niestety nie było rozmiaru 40, a w 38 czułam się za bardzo ściśnięta W ogóle ekstra jest ta spódnica Kupiłam też sweterek kaszmirowy (ech co ten wizaż robi z człowiekiem ) no i przepadłam totalnie. Cudny jest - taki mięciutki . Mam nadzieję, że będzie się dobrze nosił, a ja w zasadzie zastanawiam się nad kupnem jeszcze innego koloru...(wzięłam beżowy, myślę jeszcze nad musztardowym).
Iwi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:58   #279
lola23
Wtajemniczenie

Cytat:
Super! Muszę kupić to mydło
Ja też
Dziewczyny gdzie to mydło jest dostępne online? Jeśli z allegro to jakie wybrać bo jest ich tam sporo

Cytat:
Ja dzisiaj znowu kupiłam Savon Noir w Organique, za 100g + pudełko zapłaciłam jakieś 20zł, jest bardzo wydajne, więc nie ma co brać więcej.

Czy tylko ja nie mogę znieść faktu, że jutro na uczelnię? nienawidzę wstawania o 6 rano, to piękności szkodzi!

Jutro w okienku między zajęciami idę przymierzyć spodnie z MD, w składzie 100% wełny, więc mam nadzieję, że cieplutkie, w sam raz na zimę.
Jestem ciekawa Twojej opinii o spodniach.Chyba je widziałam w przelocie gdy wpadłam do MD na chwilkę i wydawały mi się piżamowate. Nie wiem czy nie pomyliłam, na zdjęciu wyglądają bardzo fajnie.

Cytat:
Czarna? Ja jakoś nie mam polotu

Kochane mierzyłam spódnicę i marynarkę w H&M, jak myślicie warto kupić? Spódnica jest z eko skóry, co sprawia, że mi się 10 razy bardziej podoba, oczywiście wolałabym prawdziwą skórę, no ale
Wyglądasz

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Taaak, dziś wstałam dokładnie o 6 na wykład Pomińmy już fakt, że czatowałam do 0.00 żeby zapisać się na fakultety.

Dostalam się na farmację na WUM w tym roku

Wyglądasz świetnie! Marynarka baaardzo mi się podoba.
Gratuluję dostania się na farmację Pamiętam jak pisałaś o swoich rozterkach związanych z dalszym kształceniem.

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:28   #280
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lola23 Pokaż wiadomość
Ja też
Dziewczyny gdzie to mydło jest dostępne online? Jeśli z allegro to jakie wybrać bo jest ich tam sporo
Online mydło dostępne jest np tutaj: http://www.mydlarnia.info/savon-noir...79-id-297.aspx
Błękitne niebo polecała właśnie to mydło
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:29   #281
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:

piękna spódnica, oczywiście, że kupić
Stary 2012-10-01, 22:53   #282
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie narzekajcie, ja codziennie wstaję do pracy między 5.00 a 5.30 i nie mam trzymiesięcznych wakacji. Z czasem można się przyzwyczaić Zresztą bywał już i tak, że nawet sama się budziłam zanim jeszcze budzik zadzwonił.

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
z czym byście połączyły tą spódnicę? pierwsza na myśl przyszła mi biała bluzka, ale to już takie oklepane w moim wydaniu Macie jakieś pomysły?
Ja jestem dosyć konserwatywna w doborze kolorów i widziałabym tu właściwie tylko biel, czerń i beż czyli to, co widnieje na spódnicy. Choć stawiałabym raczej na jasną bluzkę skoro góra spódnicy jest czarna.
Do tego dobrze skrojona marynarka.
Jeśli już koniecznie inny kolor to podoba mi się tylko wspomniane przez dziewczyny bordo. Choć ja pewnie i tak założyłabym białą lub beżową bluzkę, do tego czarną marynarkę i co najwyżej dodatki w kolorze wina

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Pogrubione również mam w planach a jeśli odżywkę 8w1 albo diamentową to polecam! Paznokcie mi rosną po nich jak szalone, a nigdy przedtem nie mogłam zapuścić
Kosmetyczka, która robiła mi ostatnio manicure zachwalała odżywkę Eveline 8w1 jako tańszy odpowiednik NailTeka. Tego drugiego nigdy nie używałam, więc nie mam porównania ale Evelinkę bardzo lubię

Cytat:
Napisane przez pattiaa Pokaż wiadomość
I może dziwne pytanie, ale jak macie ścięte włosy? Jestem miłośniczką klasyki, przez co zawsze mam je proste, równo obcięte, co niestety nie jest łatwe w pielęgnacji i utrzymaniu, bo fryzura wydaje się trochę ciężka. Jednak nie chciałabym mieć żadnych 'pazurków' na włosach Macie jakiś złoty środek?
Przez jakieś 2 lata nosiłam proste, długie włosy. Ostatnio jednak Anouk Aimee w filmie "Kobieta i mężczyzna" zainspirowała mnie do ścięcia włosów na klasycznego boba.
Taka fryzura bardzo kojarzy mi się z tzw. 'paryskim szykiem', stylem reprezentowanym przez Ines de la Fressange

Cytat:

Pięknie wyglądasz! Kupuj obie rzeczy

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, torebki jakich marek najczęściej kupujecie? Nie stać mnie na torebkę z Zary, a potrzebuję czegoś w miarę porządnego i pakownego na uczelnię. Możecie mi coś doradzić?
Z tańszych mam dwie duże z etorebki - Flavię i Madarę. Obie pojemne, wygodne, lubię je nosić jesienią i zimą. Na jakość nie mogę narzekać choć słyszałam opinie, że ostatnimi czasy etorebki są dużo gorszej jakości niż kiedyś.

Cytat:
Tak jak w ciuchach, tak i w torebkach staram się zbudować pewne minimum. Tego co nie noszę pozbywam się (sprzedaje, oddaje). Zdecydowanie idę w jakość, nie w ilość. Kupuje modele droższe, ale porządniejsze. W najbliższych planach zakup torebki SP.
To tak jak u mnie Już nawet dzisiaj uświadomiłam kumpla z pracy żeby szykował się na delegację do W-wy
Stary 2012-10-01, 23:13   #283
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość

Wierz lub nie ale właśnie wróciłam z terenu i obie te rzeczy dzisiaj mierzyłam w H&M i odłożyłam sobie do jutra
Btw, wyglądasz w nich bosko!

Hahaha wierzę, pisałam już jakiś czas temu, że mamy podobny gust.

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Cudownie wyglądasz
Też się czaiłam na tę marynarkę, jednak na mnie ona zupełnie nie leżała. A szkoda..
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Jeszcze czekam na oficjalne potwierdzenie, wtedy będzie czas na świętowanie

Byłam dzisiaj w mango. Na stronie internetowej pojawiło się sporo ładnych rzeczy, ale nic nie widziałam u siebie niestety. Były tylko te płaszczyki. Nawet niezłe, na zimę się nie nadają, ale na jesień jak najbardziej
Dobra, dobra ja w Ciebie wierzę. Też oglądałam te płaszczyki . Oczywiście spodobał mi się jasny, ale nie było rozmiaru. Pewnie bym od razu kliknęła online, ale mam zimowy z identycznymi guzikami, a kilka lat temu miałam kremowy z czarnymi o tym samym kroju, różniący się jedynie wycięciem pod szyją(żaden mój ciuch nie zebrał nigdy tylu komplementów), więc uznałam, że chyba sobie daruję , czas poszukać czegoś innego. Poza tym pewnie pół miasta będzie w nich chodzić
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 23:13   #284
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwi82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - to i ja się przywitam

Podczytuję Was od baaardzo dawna, ale jakoś nigdy nie było okazji, aby coś napisać. Widzę, że na tapecie czarne mydło - mam takie jak blekitne_niebo i również baaaardzo polecam (ja mam wersję neroli, bo niby bardziej nadaje się do naczynkowej cery).

LadyI
- ja dziś też kupiłam marynarkę Lany Spódnicę bordową również mierzyłam, ale niestety nie było rozmiaru 40, a w 38 czułam się za bardzo ściśnięta W ogóle ekstra jest ta spódnica Kupiłam też sweterek kaszmirowy (ech co ten wizaż robi z człowiekiem ) no i przepadłam totalnie. Cudny jest - taki mięciutki . Mam nadzieję, że będzie się dobrze nosił, a ja w zasadzie zastanawiam się nad kupnem jeszcze innego koloru...(wzięłam beżowy, myślę jeszcze nad musztardowym).
O proszę. Ja kompletnie się na nią nie nastawiałam, ale weszłam, popatrzyłam, przymierzyłam i mi się spodobała. Jeśli dobrze Ci w musztardowym to bierz, fajnie taki kolor będzie wyglądał z białą koszulą. Ja niestety wyglądam w żółtym tragicznie..

Cytat:

Wyglądasz
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
piękna spódnica, oczywiście, że kupić
już odłożyłam spódnicę

Cytat:

Dziekuję. Jedna już wisi w szafie, a po spódnicę jadę jutro.

Jeśli chodzi o torebki to fajne wzornictwo mają w Parfois. Jest sklep internetowy, więc można zamówić. E-torebek miałam kilka i ze wszystkich byłam zadowolona, dobrze się nosiły
Stary 2012-10-01, 23:33   #285
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
już odłożyłam spódnicę
Ja sobie odłożyłam płaszczyk w sisley. Jutro po niego śmigam
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 00:05   #286
Madzia19
Zadomowienie

Cytat:

Boski zestawik
Marynarka kusii ale mam bardzo podobna i niewiem czy jest sens kupować
Poczekam do wypłaty i wtedy zdecyduje
Madzia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 00:09   #287
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:

w obu rzeczach świetnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość

1. Adwokacka. Wg nieoficjalnych informacji dostałam się ale czekam na potwierdzenie

Wracam do żywych czeka mnie teraz relaks po egzaminie. Ostatnie miesiące mnie wykończyły
To dzisiejsze wyniki nie są oficjalne? Na pewno się dostałaś! mój chłopak startuje w przyszłym roku, w tym niestety z różnych przyczyn nie mogł długo się przygotowywałaś?

Cytat:
Nie narzekajcie, ja codziennie wstaję do pracy między 5.00 a 5.30 i nie mam trzymiesięcznych wakacji. Z czasem można się przyzwyczaić Zresztą bywał już i tak, że nawet sama się budziłam zanim jeszcze budzik zadzwonił.

Ja jestem dosyć konserwatywna w doborze kolorów i widziałabym tu właściwie tylko biel, czerń i beż czyli to, co widnieje na spódnicy. Choć stawiałabym raczej na jasną bluzkę skoro góra spódnicy jest czarna.
Jeśli już koniecznie inny kolor to podoba mi się tylko wspomniane przez dziewczyny bordo. Choć ja pewnie i tak założyłabym białą lub beżową bluzkę, do tego czarną marynarkę i co najwyżej dodatki w kolorze wina

Kosmetyczka, która robiła mi ostatnio manicure zachwalała odżywkę Eveline 8w1 jako tańszy odpowiednik NailTeka. Tego drugiego nigdy nie używałam, więc nie mam porównania ale Evelinkę bardzo lubię

Przez jakieś 2 lata nosiłam proste, długie włosy. Ostatnio jednak Anouk Aimee w filmie "Kobieta i mężczyzna" zainspirowała mnie do ścięcia włosów na klasycznego boba.
Taka fryzura bardzo kojarzy mi się z tzw. 'paryskim szykiem', stylem reprezentowanym przez Ines de la Fressange

Z tańszych mam dwie duże z etorebki - Flavię i Madarę. Obie pojemne, wygodne, lubię je nosić jesienią i zimą. Na jakość nie mogę narzekać choć słyszałam opinie, że ostatnimi czasy etorebki są dużo gorszej jakości niż kiedyś.

To tak jak u mnie Już nawet dzisiaj uświadomiłam kumpla z pracy żeby szykował się na delegację do W-wy
Ostatnio w RE oglądałam czarną a`la flavie, nie zdecydowałam się na zakup, bo rączki były małe - tylko na łokieć, a nie było dołączonego paska... wytrzymałe są te torebki?
a co do odżywki Eveline... zawiea formaldehyd, dlatego zastanawiam się czy trzeba robić jakieś przerwy w stosowaniu i maluję nią na przemian z jedną z odżywek wibo... i wciąż jestem w szoku jakie mam długie paznokcie

A od wczoraj łykam Vitapil + wcieranie Seboradinu z rzodkwią mam nadzieje, że wypadanie ustanie...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:01   #288
lola23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość
Online mydło dostępne jest np tutaj: http://www.mydlarnia.info/savon-noir...79-id-297.aspx
Błękitne niebo polecała właśnie to mydło
Dziękuję

Cytat:

Mam dylemat, ponieważ za jakiś czas wybieram się do fryzjera a nie wiem co zrobić z włosami. Teraz mam ombre bardzo sprane już i muszę zdecydować co dalej. Dość dobrze czuję się w ombre ale męczy mnie, że niemal co druga nastolatka ma takie. Ubieram się klasycznie i chciałabym aby włosy z resztą stanowiły spójny wizerunek.
Proste jednokolorowe włosy mam wrażenie, ze trochę mnie postarzają natomiast ombre doskonale odświeża lecz odczuwam lekki przesyt (tak jak podróbkami zarowego shoppera )

targowisko:

Stary 2012-10-02, 09:28   #289
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dylemat, ponieważ za jakiś czas wybieram się do fryzjera a nie wiem co zrobić z włosami. Teraz mam ombre bardzo sprane już i muszę zdecydować co dalej. Dość dobrze czuję się w ombre ale męczy mnie, że niemal co druga nastolatka ma takie. Ubieram się klasycznie i chciałabym aby włosy z resztą stanowiły spójny wizerunek.
Proste jednokolorowe włosy mam wrażenie, ze trochę mnie postarzają natomiast ombre doskonale odświeża lecz odczuwam lekki przesyt (tak jak podróbkami zarowego shoppera )
Ja obecnie noszę klasycznego boba mniej więcej do wysokości brody i farbuję na jeden kolor z tzw. refleksami, w sensie cała głowa ciemno-brązowa z takimi niby taflami jaśniejszego koloru, co wygląda jakbym miała cały czas światło we włosach, dzięki czemu włosy nie są płaskie i jednowymiarowe.

Ombre mi się podoba, ale ze względu na olbrzymią popularność oraz to, że mam proste i raczej gładkie włosy, nie jest to dla mnie

Fryzurę mam tego typu co w załączniku, tylko bez grzywki Jeszcze ze 2-3 miesiące i chyba i grzywkę przytnę, coby nadać włosom trochę "szaleństwa"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bob.jpg (17,8 KB, 134 załadowań)
Stary 2012-10-02, 09:41   #290
lola23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja obecnie noszę klasycznego boba mniej więcej do wysokości brody i farbuję na jeden kolor z tzw. refleksami, w sensie cała głowa ciemno-brązowa z takimi niby taflami jaśniejszego koloru, co wygląda jakbym miała cały czas światło we włosach, dzięki czemu włosy nie są płaskie i jednowymiarowe.

Ombre mi się podoba, ale ze względu na olbrzymią popularność oraz to, że mam proste i raczej gładkie włosy, nie jest to dla mnie

Fryzurę mam tego typu co w załączniku, tylko bez grzywki Jeszcze ze 2-3 miesiące i chyba i grzywkę przytnę, coby nadać włosom trochę "szaleństwa"
Boba miałam kiedyś przez dłuższy czas ale najlepiej jednak czuję się w dłuższych włosach.
Teraz moja fryzura/kolor przypomina taką jak ma Hanna Lis.
Te "tafle" jaśniejszego koloru jaką techniką są farbowane?

targowisko:

Stary 2012-10-02, 09:49   #291
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Boba miałam kiedyś przez dłuższy czas ale najlepiej jednak czuję się w dłuższych włosach.
Teraz moja fryzura/kolor przypomina taką jak ma Hanna Lis.
Te "tafle" jaśniejszego koloru jaką techniką są farbowane?
Teraz mnie zabij, ale ja siadam na fotelu u fryzjera i mówię, że robimy to co zawsze... A pierwszy raz zrobiłam to na zasadzie - chcę jak ta babka z plakatu i dostałam. Wiem, że salon pracuje na lorealu. Musiałabym do nich wpaść i zapytać jak to działa.

Swoją drogą zazdroszczę tak długich włosów, sama o taki marzę, ale przy moich włosach w tej długości wyglądałabym jak topielica albo coś gorszego
Stary 2012-10-02, 09:59   #292
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
czy po zakupie można liczyć na zdjęcia? sama zastanawiam się nad płaszczem ale jakoś zdecydować się nie mogę
Stary 2012-10-02, 10:12   #293
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Cytat:
Oj tak - poprosimy o zdjęcia
Też muszę kupić jakiś płaszcz na zimę. Spodobał mi się ten z mango - cena przystępna i ma aż 82% dziewiczej wełny, więc chyba powinien być ciepły. Co myślicie? (http://shop.mango.com/PL/p0/mango/od...=1349165030774)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg płaszcz.jpg (22,7 KB, 27 załadowań)
Iwi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:14   #294
zarina_
Zadomowienie

Dzień dobry dopiero dzisiaj zauważyłam, że jest już nowy wątek, poprzedni często podczytywałam ale rzadko sama się udzielałam, mam nadzieję, że w tym to się zmieni i znajdę więcej czasu
zarina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:17   #295
LadyI
Zakorzenienie

Ja też mam refleksy na włosach . Moja fryzjerka nakłada farbę na początku na odrosty, a później na grubsze pasma i skręca je jak dredy . Dzięki temu włosy nie są tak 'płaskie'

cosma - pokaż płaszcz
Stary 2012-10-02, 10:57   #296
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam refleksy na włosach . Moja fryzjerka nakłada farbę na początku na odrosty, a później na grubsze pasma i skręca je jak dredy . Dzięki temu włosy nie są tak 'płaskie'

cosma - pokaż płaszcz
Ciekawa metoda

Cosma - ja również przyłączam się do prośby o zdjęcia płaszcza
Stary 2012-10-02, 11:04   #297
julka910
Zakorzenienie

Wlaśnie zamówiłam czarne mydło na allegro:
http://allegro.pl/czarne-mydlo-savon...666227852.html

Będzie dobre?
Wzięłam też od nich olej arganowy.

Ja na włosach mam pasemka, dziś będę je farbować sama. Nie chcę już pasemek. Jak zepsuję to pójdę ratować się do fryzjera, ciekawość mnie zżera jak to wyjdzie
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:06   #298
zarina_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Wlaśnie zamówiłam czarne mydło na allegro:
http://allegro.pl/czarne-mydlo-savon...666227852.html

Będzie dobre?
Wzięłam też od nich olej arganowy.

Ja na włosach mam pasemka, dziś będę je farbować sama. Nie chcę już pasemek. Jak zepsuję to pójdę ratować się do fryzjera, ciekawość mnie zżera jak to wyjdzie
ostatnio wybrałam się do galerii kazimierz po czarne mydło ale nie było i Pani powiedziała, że nie wie kiedy będzie. Od razu pomyślałam, że to wizażanki wykupiły chyba zamówię też to z Twojego linka
zarina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:13   #299
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zarina_ Pokaż wiadomość
ostatnio wybrałam się do galerii kazimierz po czarne mydło ale nie było i Pani powiedziała, że nie wie kiedy będzie. Od razu pomyślałam, że to wizażanki wykupiły chyba zamówię też to z Twojego linka
Ja z lenistwa zamiast biegać po sklepach i szukać zmówiłam.
Poza tym byście widziały jakiego mam listonosza... odbieranie paczek i listów to czysta przyjemność.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:19   #300
fashionismypassion
Wtajemniczenie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36857826]
chyba jestem jedyną osobą na tym wątku, której nie podobają się torby Pani Pilewicz [/QUOTE]

Myślę, że nie jedyną

Odnośnie porannego wstawania to zaczyna się "gorsza" pora. Jak sobie pomyślę o wstawaniu w ciemnościach i powrocie do domu również w ciemnościach to Jednakże zgodnie z powiedzeniem " Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje" wierzę, że nie dzieje się to bez przyczyny

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Ja z lenistwa zamiast biegać po sklepach i szukać zmówiłam.
Poza tym byście widziały jakiego mam listonosza... odbieranie paczek i listów to czysta przyjemność.
hahahahahaha
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości