|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
![]() No chyba, ze tak jak mowisz - woleli nie wiedziec a zachowac twarz. Ja mam zamiar robic inaczej, ale jak bedzie to wyjdzie w praniu , bo ten strach o dziecko jest taki silny ze wiadomo, najchetniej to by sie z domu nie wypuscilo, z oka nie spuscilo
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak Twoja szkoła
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuje
|
|
#1714 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe czy też będę miała tyyyyle cierpliwości
|
|
#1715 | |||
|
Gang Iren
|
No ja wlasnie za bardzo nie poje.Jakos Eryk nie ma takiej potrzeby,w zasadzie to on malo je,wiec chyba nie musze go dopajac.U nas podstawa to cycek.
Dzieki Jakie? My tez mamy,ale nie powiesilam,bo zostawiam jak sie przeprowadzimy. Tutaj mamy Kubusia.A nowe to rozne i zwierzatka i autka,trojwymiarowe. Cytat:
![]() Cytat:
U mnie tak samo ![]() Cytat:
Moge polecic z firmy Bobas,nie sa drogie a bardzo fajne,cieplutkie np taki: http://bobas.skycms.pl/76/koc_maly_t...unny_bear.html
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
Piotruś też albo z podniesioną pupką sunie twarzą po podłożu, albo ramiona proste a nogi leżą
![]() Ale juz niedługo się zacznie... trzeba będzie pozabezpieczać parę rzeczy w mieszkaniu...
|
#1717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przemysl to sobie dobrze
|
|
#1718 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
no ale dylemat z główy, ja nic.. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() maszynką do golenia też kiedyś się orało swetry, oj tak ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
co by powspominać szalone czasy, ale jednorożec mnie ominął, nie bardzo sobie nawet potrafię to wyobrazić..---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() potem z roku na rok coraz lepiej i teraz już się zaczął orientować że to chyba dziadek, bo miał takie same ciapy na nogach ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- chyba jedyne przyjemne tycie![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
cycuś daje pic![]() Desia jakbym młodsza była to bym się zakręciła koło tego Twojego Fryderyka a wysoki jest?
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-01 o 23:13 |
||||||||
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny jest ten Fryderyk, ryczące trzydziechy by go zjadły na poczekaniu ![]() ![]() Desia weź Go do sejfu, bo jutro tam możesz mieć zlot czarownic na ogrodzie. Lena chciałam Ci tą maskę w google wyszukać, ale tych strasznych nie ma, doktor google ich nawet nie pamięta , alem stara jest |
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cycuś, ach ten cycuś
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem mała, więc wiesz.. no ale wysokich lubię, nie powiem![]() jutro Desia będzie miała kolejke w ogrodzie, a jak! Ale ja tak na żarty, szaleje, bo słomiana wdowa jestem ale Tżciora przecie nie zostawię,w sumie też młody chyba że On mnie kiedyś dla młodszej, to i ja koło takiego dwudziestaka może się zakręce![]() a co do maski.. konia nie takaś stara ale gdzieś na pewno wujek google zarchiwizował te maski![]() edit konia no i wejść muszęna maila z powrotem i obejrzeć szafki Desi bom nie zwróciła uwagi.. ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- ach, ach, też bym chciała.. nie cycusia a cycusiem (karmić) rzecz jasna..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-01 o 23:18 |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Aguśka, Szymonek jeszcze trochę będzie taki duzy jak Filipek fajnych masz chłopaków. W ogóle Szymonek ma taką piekną skórę na zdjęciach. Taka napięta i w ogóle. Miło patrzeć!
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nocka kiepska... Hania wybudzała się co godzinę z okropnym płaczem - prawie jak po szczepieniu więc płacz bólowy Nie chciała piersi, przysypiała mi na rękach i nie chciała spać normalnie. Nawet jak już była przytulona do mnie w naszym łóżku po 5minutach cznów był płacz. Gdzieś ok 5 posmarowałam Jej dziąsełka calgelem i udało mi się położyć razem z Hanią na moim brzuchu i dospałyśmy do 6 a potem to już takie szarpane 5-10min snu...Nie wiem już co robić... czy podawać Jej na noc paracetamol czy to za często będzie.... w dzień jakoś dajemy radę, choć jest mega marudna, ale idzie to przeżyć. |
|
|
|
#1724 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bo one to juz tu byly przede mna Ja tam chetnie te czarowncie ugoszcze, tylko ciekawe co Fredryk powie ![]() Cytat:
Wiecie co? Przysiegam ze juz nigdy nie pochwale niczego! Wczoraj pisalam ze jeszcze nie przeszlismy z Viki przeziebienia a dzisiaj o 6 obudzila sie z tak zawalonym noskiem ze gile miala nawet na wlosach (nie wiem jak to zrobila )No wiec odciagnelam, dalam mleczka, wypila tylko 100 a normalnie 200 no i oczywiscie po spaniu! Temperatury narazie nie ma ![]() No ale musze zaraz zadzwonicdo przychodni bo z jutrzejszego szczepienia napewno nici! Ciekawe tylko czy knfekcja spowodowana zabkowaniem? No i chyba jestem pierwsza ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Wspolczuje, wiesz ja bym ten panadol podawala skoro to tylko na noc! A od ilu dni dajesz? Ja bym dala bo przeciez nie moze tak Ja bolec ![]() Ale podpytalabym jakas lekarke dla swietego spokoju! Jednka pandol nie jest silnym lekiem a nikt dla zabawy nie daje przeciez.
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas dobra noc z jednym karmieniem Wpadlam na chwile,bo za godz wyjezdzamy do Manchesteru zlozyc wniosek na paszport Eryka.Na stronie wyczytalam,ze czas oczekiwania 3 tyg,wiec nie wiem czemu kolezanka czekala tak dlugo. No to oby tylko bylo nas stac na bilety i mozemy leciec do Polski.Oszczedzac czas zaczac ![]() Odezwe sie wieczorem.Milego dnia dziewczynki Cytat:
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
ide Was troche poczytac ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak Viki wychodzily te dolne jedynki to mi pediatra powiedziala ze mam sie nie bac syropkow, ja podawalam nurofen bo panadol nie dzialal. To mowila ze tak jak na ulotce 3 razy dziennie mozna dac, wiec mysle ze kilka dni panadol tylko na noc to nie jest problem. Ale wiadomo ze lekarzem nie jestem, wiec lepiej sie upewnic
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
u nas nocka w miarę nawet nie pamiętam ile razy sięgałam ręką do łóżeczka żeby smoczka wsadzić ale o dziwo Ania nie jadła w nocy Cytat:
Cytat:
Jestem ciekawa jaki mieli wyraz twarzy jak tak na Ciebie patrzyli Cytat:
dla mnie to jest trochę przykre. Masz być z czego albo raczej z kogo dumna to niech Cię rozpiera Ty za stara a nawet jeśli to jak młodo wyglądaszCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
gkatarzynka łaczę się w bólu
aż przebudził się patrzę a on cały przesikany także nie jestem w stanie w sumie zliczyc ie razy sie obudził ![]() czuję sie jak koń po westernie a miałąm ambitny plan zacząc znowu przygodę z zumbą jak mama wezmie mi młodego na spacer no ale cóż dam radę cza byc twardym nie miętkim![]() a ten gummi miś ta piosenka to jakis ewenement Filip może byc nie wiem jak marudny a włączę mu to to przy pierwszych dźwiękach taki usmiech że szok i w głos się zasmiewa
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-10-02 o 09:05 |
|
|
|
#1732 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Ciemiączko zarasta się do 2 roku życia. Ewa raczkuje po całym mieszkaniu i staje przy mebelkach, staram się ją odciągać od tych zakazanych miejsc np. wołając do siebie-czasami słucha i pędzi do mnie a czasami przychodzę i mówię "nu, nu, nu" tutaj nie wolno! Może kiedyś załapie ![]() Cytat:
Cytat:
Próbowaliście Dentinox N? po nim Ewa zasypia w minute więc działa na dziąsełka mocno. |
|||
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Lena chodzi o ten pod języczkiem
Desia przystojniak z Fryderyka Witam Oskar ładnie , szybko zasnął ale nocka kiepska nawet nie wiem ile razy wstawałam ale często. Oskar całą noc był rozpalony, gorączka 38 , walnął taką kupę jakby biegunkę miał;/ Dałam czopek i trochę pomogło. Miałam iść na szczepienie ale pewnie znowu nici z niego. Od tygodnia coś go męczy, jak nie chrypka to katar lub gorączka. A z wesołych rzeczy napiszę Wam co mój TŻ śpiewał sobie wieczorem "mam 2 lewe ręce i se nimi kręce, kręce , kręce w obie strony bo się bardzo boję żony" zmykam bo Oskar marudzi wejdę jak pójdzie na drzemkę |
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś mija 8 lat jak się zaręczyłam z moim tz
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() gosia takie nakejki kupilismy w biedronce ![]() ale mlody znow ladne pospal od 21.30 do 9 http://gazetka.biedronka.pl/g13,spec...1_10_2012.htmlstrona 6/7 ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-10-02 o 09:45 |
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ładnie pospał
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
malemy sie tak spodobaly ze na przewijaku sie rozbieral lezac na brzuszku a jak mowilam mezowi zeby mu teraz tego nie pokazywal to powiedzial oj tak oj tam to mial pozniej
|
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Wypadlam troche z rytmu internetowo-forumowego. Musze podczytac co tam ciekawego u Was sie dzieje . Tymczasem zdrowka dla wszystkich mamus i maluchow w te paskudna pogode. Oby przeziebienia omijaly szerokim łukiem.Miłego dnia!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ze nasi rodzice inaczej wychowywali, my mamy teraz zupelnie inny dostep do wiadomosci na temat dzieciowy, napewno nie robili tego celowo przeciez. Ja tez sie samopas po osiedlu nalatalam, oj tak! Zawsze bylo starsze rodzenstwo w poblizu w razie czego , sasiedzi byli, obiad jadlo sie gdzie poapadnie. Ale ludzie kiedys nie byli tacy zabiegani i zajeci soba, teraz to strach na dwor samo wypuscic. A troche szkoda bo cos jednak te nasz dzieci przez to straca ![]() Dobry pomysl z tym zamrozeniem ![]() I dzieki za zyczenia zdrowka, narzie nie jest zle, pewnie przez noc sie tyle zebralo, tym bardziej jak lezala. Mam nadzieje ze obedzie sie bez goraczki! Cytat:
![]() Adas tez uwielbial gumi misia A Viki jeszcze nawet nie puszczalam , ja czesto gram baby radio przez kompa ![]() Cytat:
Fajne sa te filmiki, warto obejrzec U nas dentinox dziala na 5 min niestety. Ja podalam panadol i nie pomoglo,wiec sprobowalam nurofen i pomogl. Ale dluzsze podawanie wlasnie konsultowalam z pediatra i pozwolila. Wiec wiadomo zawsze lepiej sie upewnic. U nas akurat ten najgorszy bol to byla chyba kwestia 3-4 dni i podawalam max 2 razy na dobe, wiec jeszcze nie bylo tak zle. Cytat:
No ja juz przesunelam szczepienie na nastepna srode. Zycze zdrowka dla biednego malenstwa! Gratulowac czy skladac kondolencje? ![]() Oczywiscie zartuje, gratuluje Wam
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() i zazdroszczę takiego spania ![]() No i Oskar zasnął... w spacerówce przełożyłam aby się przyzwyczajał pomału ![]() Chyba wybiorę się z nim do lekarza bo martwi mnie ten ciągły katar i ta gorączka ...Chyba nie panikuję za bardzo co?? No ale ponad tydzień go to męczy za niedługo będzie 2. a tu nie ma poprawy ;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

chyba jednak dobrze,że znam te wszystkie numery, będzie dziecko bardziej przewidywalne, moi rodzice byli jacyś nieuświadomieni albo chcieli być tacy 

Filip może byc nie wiem jak marudny a włączę mu to to przy pierwszych dźwiękach taki usmiech że szok