|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
![]() ad.2 Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
ahaha...bardzo śmieszne
Mam podejrzenia, że ten skok właśnie przechodzimy, bo Mały urodził się 5 dni po terminie a liczy się od terminu planowanego porodu Nie jest źle, ale znacznie gorzej niż do tej pory
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
i znów to samo czy to moje dziecię przestanie tak marudzić
|
#3154 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja tak samo. Zasypia 21-22, potem koło 3 pobudka (częściej ja ją budzę...) a potem albo śpi do 8-9, albo jeszcze koło 6 się budzi na jedzenie, zależy ile poje w nocy -z tym że przy pobudkach o 6 idzie spać dalej i wstaje po 9 Cytat:
smoczek +2 ma ten przepływ wyraźnie szybszy, Luśka przyzwyczajona do butelek aventu, gdzie musiała się naprawdę dużo napracować żeby coś wypić, była mocno zdziwiona za pierwszym razem skąd ma tyle mleczka w buzi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze trochę i sam będzie stopniowo coraz mniej spał w dzień, tym samym pewnie i coraz dłużej w nocy
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe kiedy przydjzi emi nosidlo
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czasem po podłożeniu czystej Oczywiście nie rejestruję tego zawsze. Jak płacze, albo marudzi, bo ma mokro (używamy Pampersów!), to przestaje w chwili, w której wie, że ja wiem! Jak zdejmuję jej spodnie, albo czuje, że sprawdzam pieluszkę, to wiadomo, że zaraz będzie sucho i już się uśmiecha. |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Cytat:
Małą w ciągu dnia wybudzałam tylko na początku ponieważ zdarzało jej się spać dłużej niż 3 godziny. Teraz już tego nie robię, w dzień nie sypia dłużej niż trzy godziny. I też w żaden sposób nie reguluję jej rytmu dnia. Chce spać to śpi, nie chce to nie. Jednak na ogół w nocy nam śpi, ale tak było od samego początku. |
|
|
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Pisałyście chyba Prince o problemie przy siusianiu, gdzieś czytałam, że to może być zapalenie układu moczowego . Jak będzie się powtarzać , a nawet pojawi się płacz warto iść do pediatry, a teraz kcikasyCoś mi przeskoczyło w odcinku szyjnym lub do kręgosłup jak podnosiłam małą , o nie trochę boli ... Jutro jadę do dentysty ostatni raz z tym moim zębem i leczeniem kanałowym , a o 16 szczepienie małej , a w czwartek laryngolog w Bydgoszczy wreszcie Nadalka Nadia też jakby żuła swój język , ale to już trwa dość długo
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-02 o 09:28 |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek mamy szczepienie to przed jak bedzie Ją badała to powiem lkarce ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- ja po tej e coli co miala czesto baadam małej mocz. Ale zawsz emiala dobry. teraz pwoiem by pediatra wypisała znowu. Ona przy tym nie placze. A wdzien normalnie siusia
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
witam z bezkofeinowa
Sara cieszy sie do karuzeli, a jak ta przestaje sie krecic mowi "ej" dzisiaj mialysmy kiepska noc, czesto pobudki i dwie dluzsze przerwy na czuwanie, ale bez placzu. A 2 dni temu pierwszy raz dala koncert kilka godzin z przerwami na marudzenie),dzielnie sie trzymalam a maz byl w pracy wiec ja sama.. jak mama mnie odwiedzila i spojrzala na moja mine zapytala sie od razu, co jest?, a ja sie poplakalam. przejela mala a mnie wslala z psem, jak wrocilam to sara spala. oj chyba mimo moich staran opanowania czula ze mama jest juz wykonczona bezradnoscia. Moze tez jakis skok przechodzimy bo wlasnie zaczyna lapac przedmioty a glowa troche sie trzesie ale trzyma ekstra w porownaniu do tego co bylo ![]() jutro wiele z nas szczepi... brrrrr.... |
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Sol Kochana jaka czaderska koszula!!!!!!
jak ją zobaczyliśmy z tż to mało z krzeseł nie spadliśmy Oskarek dziękuje Fabiankowi |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala tarmosi kocyk nakrywa sie nim i sie cieszy
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- acha z ta moja laktacja to porazka nic nie odciagam....... kropelki leca..... musiala bym caly dzien chyba nie odciagac...... wiec jestem zmuzona dac sobie spokoj na dobre ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- a mialam kiedys pisac Oskarek nosi prezent od Rozalki???
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
witam z kawka bo sniadanie juz zjadlam
![]() u nas mala zasnela 21.30 o 23 ja karmilam na spiocha pozniej pobudka i 3 i o 7 ![]() po 7 ja wzielam na lozko i jeszcze ze mna usnela na pol godiznki teraz gada do karuzelki a matka wizazuje ;D |
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
mi tez zdazylo sie po nocy o 6 nie pezy sie ani nic a wd zmieniac pieluche a tam sucho...a w dzien siusia wiec do glowy nie biore
|
|
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
za nami noc ok-pobudka o 3, potem 5.20 i dalej o 8 ![]() teraz jeszcze lula, jak się obudzi to ją przebiorę, nafutruję i ruszamy na spacerek, bo Słońce świeci
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslisz ze jakby jakas z nas wierzyla ze bedzie koniec swiata za kilka miesiecy to by sie na dziecko zdecydowala? mozna nim w kogos rzucic |
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3168 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
zamowilam smoczki 2+ do butelki MAM wydaje mi sie ze z tej 0+ ona ie strasznie meczy.
Mamy butelkowe czy dalej uzywacie smoczkow 0+ ? |
|
|
|
#3170 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój wypija po 150ml ![]() Cytat:
![]() *** Tak się zastanawiam, bo muszę kupić małemu większą butlę, wypija po 150ml, a mam butlę aventu 125ml.. I nie wiem, czy kupić większą też z aventu, skoro nauczył się już z niej pić, czy z MAM ![]() Nie chcę zapeszać, ale od 3 dni nie podaję Adasiowi Infacolu i nic mu nie jest, żadnych kolek, bóli brzuszka....
|
||
|
|
|
#3171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam 0+, ale moja dopiero dziś kończy 8 tygodni, więc chyba jeszcze powinnam chwilkę odczekać z 2+, czy nie??
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście leżaczek tż się nie podoba.. co chwilę mówi "szit, szit szit"
No k.u.r.wa nie mam do niego nerwów już ... Mi się wydaje że on jest zazdrosny że ja jej coś kupiłam a nie jemu, bo zmiast leżaczka lepiej by mu było kupić jakąś grę za 200zł by mógł się zesr.ać z radości.. Kupiłam naklejki w biedronce to też już mu nie pasowało... kupiłam małej grzechotkę za 6zł to też pioruny puszczał... szkoda że nie darł mordy jak mi jęczał żebym mu kupiła fife13 i 2 joye.. Nie chce mi się z nim dzisiaj w ogóle gadać... I na dodatek jeszcze mnie coś w żebra kłuje ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
ja z 0+ na 3+ przeszłam kilka dni po skończonym 2mc. |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdrosny o dziecko?? przeciez jest ojcem, powinien sie cieszyć, ze dbasz o córkę.. sorki Nadalka ale Twoj mąż zachowuje się czasami jak 15-latek (nie obrazając ludzi w tym wieku )
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
należy....dzięki za radę odnośnie smoczka.... tylko myślę, że jak jeszcze karmię piersią, to jednak może lepiej niech jak najdłużej je z 0+(co nie sprawia jej raczej problemu), co by się nie przyzwyczajała do zbytni0 wygody-czyt. ciurkiem płynąca mleczko ze smoka 2+ Chyba dobrze myślę???
|
|
#3178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to jeśli chodzi o avent - nie pasował jej ani smoczek +0 ani +2 Cytat:
ja bym kupiła MAM, z aventem jest taki problem, że jak dzieci zaczynają swędzieć dziąsełka potrafią odrzucić te butelki (jak u mojej, bo do pewnego momentu piła z aventu i nie było problemu), a w takim przypadku czeka Cię ponowny wydatek Cytat:
![]() no tak, szkoda mu kasy na dziecko, utłukłabym mój małż chociaż też sknera, to jednak tak małej nie żałuje, kupujemy zabawki, różne akcesoria i nie ma problemu, przecież wiadomo, że dziecko ma też swoje potrzeby. Co za egoista z tego Twojego małża ![]() Karolka ja daje Luśce najpierw butelkę (raz dziennie) - smoczek +2 i potem bardzo chętnie łapie pierś i je
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-02 o 11:07 |
|||
|
|
|
#3179 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie! o Boze co ja mam ostanio za dni! Maly strasznie marudzi! OKROPNIE! najechetniej by chcia byc przy cycu caly czas...to musi byc ten skok 8 tyg. jak nie zwariuję do konca to będzie dobrze
![]() I jeszcze do tego straszna noc za nami! od 4:30 do 8:00 nie spał............ tylko stekał zeby zrobic kupke, której nie zrobił i popłakiwał . jestem wykoczona psychicznie i fizycznie................ ....... ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ciastuś spóźnione ale szczere życzenia wielu chwil w szczęściu i miłości z okazji Rocznicy Ślubu!!!
(wczoraj miałam jakiego muła na necie i kiedy chciałam napisać, to się cosik nie dało...) ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
ale jak pisałam na razie nie widzę aby ten smoczek sprawiał jej problem, jeśli tylko zauważę, to zmienię na 2+, bo już zakupiłam nam na odparzenie Bepanthen już nie mógł pomóc i w aptece polecono mi maść z cynkiem i nystatyną-zagoiło się ekspresowo, ale nie wiem czy istnieje w PL odpowiednik tej maści:/
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-10-02 o 11:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

jeszcze trochę i sam będzie stopniowo coraz mniej spał w dzień, tym samym pewnie i coraz dłużej w nocy

. Jak będzie się powtarzać , a nawet pojawi się płacz warto iść do pediatry, a teraz kcikasy
mój wypija po 150ml