Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 12:27   #3781
gda
Zakorzenienie

Muminku - super wiadomość! Oby tak dalej!

Lucia - wreszcie w domku! Ja czekam niecierpliwie na opis porodu, lubię te hardkorowe, bo sama w sumie nie miałam lekkiego

Tamlin - to dobrze słyszeć, że Wy też miewacie takie bóle
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:42   #3782
colds
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

mam wiadomosc od katee

jest z Kubusiem w szpitalu, bo Malemu wyszla zoltaczka powyzej 20. Na szczescie moze byc przy Nim. Widziala tez coreczke Lidki. Mala ma 3680g. Katee pozdrawia wszystkie Mamuski!

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-10-02 o 12:44
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:49   #3783
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
mam wiadomosc od katee

jest z Kubusiem w szpitalu, bo Malemu wyszla zoltaczka powyzej 20. Na szczescie moze byc przy Nim. Widziala tez coreczke Lidki. Mala ma 3680g. Katee pozdrawia wszystkie Mamuski!
Biedny Kubuś czyli biedactwo musi być naświetlane...
Stary 2012-10-02, 12:55   #3784
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Dearlie- ja bym się chyba nie zdecydowała rodzić w szpitalu z tak fatalnymi opiniami... Myślę, że to 30 minut, nie zrobi wielkiej różnicy, bo niezwykle rzadko pierwsze dziecko rodzi się szybko, a komfort psychiczny będzie na pewno inny... Ja dzisiaj odbieram wynik i jak by był pozytywny to mam dzwonić do swojego lekarza, może Ty też się swojego poradź .
Widzisz ja jestem strasznie rozczarowana w tej konkretnej sytuacji moim lekarzem prowadzącym, gdyż ja wczoraj u niego byłam z tym wynikiem! Nie przekazał mi tych wszystkich informacji, o których dowiedziałam się z wątku. Gdy zapytałam z czym to wszystko się wiąże, to tylko powiedział, że wpina informację o nosicielstwie do karty ciąży oraz wiąże się to z podaniem antybiotyku okresie okołoporodowym. Uspokoił mnie tylko, że to normalne i mam się nie przejmować, bo wiele kobiet jest nosicielami tego paciorkowca oraz, że to nie jest nic poważnego. A tu nagle dowiaduję się, że to nie takie hop siup. Aż jestem na niego wściekła.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
u nas po operacji idzie ku lepszemu,pierwszy dzien jeszcze urosla o pol cm potem stanela w miejscuale plynow wciaz mniej bylo i wczoraj sie w koncu zmniejszyla o 1,5 cm....plyn juz jasny a poziom białka niski!!!az sie boje cieszyc!!
Wspaniała wiadomość! Nieustannie trzymam kciuki za Laurę i wierzę, że teraz już będzie tylko lepiej.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj dziewczynki!!!! Bosze czasu nie ma nawet chwiluni przy tym małym moim szkrabie Powiem tylko tyle ze troche mielismy problemy z karmieniem ale teraz mama produkcje mleka ma ogromną i jest juz super... dzidzia spi całe noce prawier znaczy jak sie naje przed snem to spi około 4,5-5 godzin, w dzien tak 2x po 3 godzinki gdzies sypia. O porodzie wam opowiem innym razem gdyz to dla mnie trauma na całe zycie i wolała bym sobie nie przypominac tego juz... a pobyt w szpitalu kolejna trauma i nie zamierzam tam juz nigdy rodzic... masakra. ale teraz nie mam czasu opowiadac musze szybko jechac odebrac wupis dziecka mojego ze szpitala i swój póki dzidzius spi
No nareszcie Lucia! Witamy w domu! Narodziny Twojego malucha chyba są najbardziej tajemnicze z dotychczasowych na wątku.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dearlie ja jednak pojechałabym do tego dalszego szpitala
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Dearlie ja bym tez bym wolala jechac te 30 km.
Kochane dziękuję za opinie. Chyba rzeczywiście zdecyduję się dojechać do tego oddalonego szpitala. No chyba, że będzie się działo coś bardzo niepokojącego, to wówczas podjadę tutaj u nas.

Cytat:
mam wiadomosc od katee

Ojej, to trzymamy mocno kciuki za zdrówko Kubusia. Trzymaj się malutki!

No i wielkie gratulacje dla Lidki!!!!
Stary 2012-10-02, 13:14   #3785
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Colds ten naczyniak na plecach - jak duzy jest? Nie wiem jak wyglada u Melci ale naczyniaki obserwuje sie i najczesciej do roku zanikaja.
Na plecach ma dużego, wstawie zdjęcie wieczorem. No i właśnie kazano go obserwować, ale kurcze.. jest okorpny . Drugiego ma na nóżce..
Stary 2012-10-02, 13:17   #3786
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Widzisz ja jestem strasznie rozczarowana w tej konkretnej sytuacji moim lekarzem prowadzącym, gdyż ja wczoraj u niego byłam z tym wynikiem! Nie przekazał mi tych wszystkich informacji, o których dowiedziałam się z wątku. Gdy zapytałam z czym to wszystko się wiąże, to tylko powiedział, że wpina informację o nosicielstwie do karty ciąży oraz wiąże się to z podaniem antybiotyku okresie okołoporodowym. Uspokoił mnie tylko, że to normalne i mam się nie przejmować, bo wiele kobiet jest nosicielami tego paciorkowca oraz, że to nie jest nic poważnego. A tu nagle dowiaduję się, że to nie takie hop siup. Aż jestem na niego wściekła.
Darlie a ja mam gronkowca lakarz przepisał mi teraz leki, juz je wybrałam i przy porodzie podadzą mi penicylinę ale jakos też nie panikował i ja nie panikuje. Miałam też wczoraj spotkanie z położna no i ona też jakoś się nie przejęła tylko kazała wyniki trzymać w karcie ciąży...
Stary 2012-10-02, 13:30   #3787
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Na plecach ma dużego, wstawie zdjęcie wieczorem. No i właśnie kazano go obserwować, ale kurcze.. jest okorpny . Drugiego ma na nóżce..
Pawelek mial na klatce ale takiego mikro - zywoczerwonego i zniknal.
Corcia kolezanki miala na czole jakby takiego placka - jak Gorbaczow -zaczynal sie miedzy brwiami- jak mala plakala to sie robil ciemniejszy i mocno go bylo widac - tez jej powiedzieli ze nie ma co sie przejmowac i faktycznie zanikl.

Dearlie nie denerwuj sie. Moj ginek w ogole uwaza to badanie za bezsensowne - ale On to naprawde jest niereformowalny. Z jednym sie zgodze - badanie robi sie w ktoryms tygdoniu - po 36 jakos??? i uwaza ze wcale nie jest powiedziane ze do 40 tygodnia ten paciorkowiec sie nie przypaleta - ale kolejnego badania juz nie robisz - wie tak naparwde nie wiadomo czy kobieta go ma podczas porodu czy nie.

Biedny Kubuś - niech szybko to zoltaczka minie.
I gratulacje dla Lidki - swoja droga fajnie ze sie spotkaly

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Lucia witaj w domku

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:43   #3788
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Ja po wizycie poloznej. Kuba ma juz 5kg. Przybral ponad 700 gram w 2 tygodnie. Mimo ze ulewa strasznie.

Iwoncia bo Twoj tez ulewa. Polozna mowila ze mozna sprobowac z Nutritonem - mam odciagnac pokarm i na wieczor podac z tym specyfikiem. ZEbym chociaz na noc miala spokoj. On zageszcza. kupic go mozna w aptece.
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...triton-instant
tylko cos czuje ze to drogie jest.

on mi tak bardzo nie ulewa już - no czasem tak ale już nie tragicznie
A dostałam od bratowej kaszke krupiczke i mówiła żeby tym zagęscic.
No nic, trza popróbować.

Cytat:
mam wiadomosc od katee

O kurcze buziaczki dla Kubunia żeby szybko wyzdrowiał i wracajcie szybko do domciu

A dziewczynki wiecie może jak radzic sobie w razie gorączki u takiej małej pociechy? Pora roku beznadziejna - raz zimno raz ciepło i moze sie cos przypałętać i potem jak sobie poradzić oprócz biegania do lekarza?????
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:58   #3789
Konczita
Zakorzenienie

Chyba dopada mnie jakiś kryzys ... jestem normalnie zmęczona
nie mam siły nosić Dusi, położyłam ją w łóżeczku a ta się zachodzi normalnie z płaczu ... aaa nic jej nie pomaga
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:03   #3790
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
nie mam siły nosić Dusi, położyłam ją w łóżeczku a ta się zachodzi normalnie z płaczu ... aaa nic jej nie pomaga
Oj kochana, my sie tak rolami kryzysowymi zamieniamy
Kurcze czasem to człowiek jest w stanie zaniesc sie płaczem jak te nasze skarbki.
Przetrzymasz to kochana, tak jak trzeba bo nie widze inaczej
Dasz rade tak jak zawsze dajesz boś silna kobietka jest

A ja zaraz znowu gościa bede mieć - mamunia moja
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:21   #3791
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
on mi tak bardzo nie ulewa już - no czasem tak ale już nie tragicznie
A dostałam od bratowej kaszke krupiczke i mówiła żeby tym zagęscic.
No nic, trza popróbować.

O kurcze buziaczki dla Kubunia żeby szybko wyzdrowiał i wracajcie szybko do domciu

A dziewczynki wiecie może jak radzic sobie w razie gorączki u takiej małej pociechy? Pora roku beznadziejna - raz zimno raz ciepło i moze sie cos przypałętać i potem jak sobie poradzić oprócz biegania do lekarza?????
Ja mam swój sposób- niezaowdny jak do tej pory.i obyywa się przy tym bez podawania żadnych nurofenów dla dzieci itp.
Mianowicie-najpierw chłodna kąpiel (nie zimna, ale chłodna woda) robie dziecku zimne okłady-biore 5 gazików- maczam je w lodowatej wodzie owijam nimi nadgarstki i stopy dziecka piąty kładę na czole, ewentualnie czoło mozna zamienić na kark. i gorączka pięknie schodzi, pamiętam jak Hanka miała temp 40stopni i drgawki od gorączki, po pół godzinie z okładami tempka pięknie zeszła.
Stary 2012-10-02, 14:24   #3792
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też co jaki czas wysypuje na buźce, mojej co jakiś czas pojawiają się krosteczki na buzi, jednego dnia są zaczerwienione drugie dnia bledną a trzeciego dnia znikają. Czy to może być od pokarmów jakie zjadam, dodam, że reszta ciałka jest w stanie nie zmienionym.
mój tak miał i wyczytałam że to może byc trądzik niemowlęcy i smarowałam kremem z emolium i już nie ma śladu. śliczne córeczki
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale te bóle miałaś takie naprawdę mocne...? Bo ja myślałam, że zemdleję tak mnie kłuło w całym brzuchu...

Myślałam, że zaraz na pogotowie będziemy jechać.
tak okropny ból, po parę razy a teraz już jest okej
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
hehe ja mam podpisane jajniki juz nigdy problemu wiecej :P

a ja wczesniej i cala ciaze problem a teraz moge isc nawet 2 razy na dzien

u nas po operacji idzie ku lepszemu,pierwszy dzien jeszcze urosla o pol cm potem stanela w miejscuale plynow wciaz mniej bylo i wczoraj sie w koncu zmniejszyla o 1,5 cm....plyn juz jasny a poziom białka niski!!!az sie boje cieszyc!!
super wiadomości
Cytat:
Hej dziewczyny!

Ja po wizycie poloznej. Kuba ma juz 5kg. Przybral ponad 700 gram w 2 tygodnie. Mimo ze ulewa strasznie.

niby dzieciaczki tak przybieraja 200 na tydzien.

Bafi moj tez ma takie krosteczki czasem. Pawel mial tak jak mamusia zjadla czekolade

Dearlie ja bym tez bym wolala jechac te 30 km.

Iwoncia bo Twoj tez ulewa. Polozna mowila ze mozna sprobowac z Nutritonem - mam odciagnac pokarm i na wieczor podac z tym specyfikiem. ZEbym chociaz na noc miala spokoj. On zageszcza. kupic go mozna w aptece.
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...triton-instant
tylko cos czuje ze to drogie jest.

Muminku bardzo sie ciesze

Angel wczoraj z jednej piersi odciagnelam 140 ml. Ale ja nie uzywam lakatora - tylko reka.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Asiulka wyslalabys mi ten przepis na barszczyk?? please

Colds ten naczyniak na plecach - jak duzy jest? Nie wiem jak wyglada u Melci ale naczyniaki obserwuje sie i najczesciej do roku zanikaja.
wyślę, ale mogę wieczorkiem bo teraz już nie dam rady, zabiegana dzisiaj jestem
Cytat:
mam wiadomosc od katee

fajniue że sie spotkały a Kubuś po naświetleniach napewno bedzie ok.
Cytat:
Zuzia miała na ustach i on sie powikeszal napoczatku i dermatolog nie kazała sie przjemowac i zreszta nawet nie apmietam kiedy zszedl jakos po roku czasu
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
biedna.. może wyskocz gdzies z kolezankami na pogauchy to zawsze dobrze robi a maz niech zostanie z Dusia??
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:31   #3793
LadyBeatta
Zadomowienie

hejka! zaraz troche ponadrabiam.

dzis wrocilismy ze szpitala, bylismy od czwartku z przedluzona zoltaczka ;/ ale juz jestesmy w domciu

grtauluje nowym mamusiom
Stary 2012-10-02, 14:42   #3794
Nisia4
Zadomowienie

Wpadłam się podzielić dobrą nowiną, jutro mamy wózek do odebrania! Nareszcie!
Stary 2012-10-02, 15:07   #3795
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Darlie a ja mam gronkowca lakarz przepisał mi teraz leki, juz je wybrałam i przy porodzie podadzą mi penicylinę ale jakos też nie panikował i ja nie panikuje. Miałam też wczoraj spotkanie z położna no i ona też jakoś się nie przejęła tylko kazała wyniki trzymać w karcie ciąży...
U mnie też wykryli gronkowca I gin nie panikował, a wie że do kliniki mam prawie 100km. Przez tydzień byłam na antybiotykach i przy porodzie też pewnie coś podadzą. W necie nic nie czytam, bo nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Oczywiście jak odebrałam wyniki to przebeczałam 2 dni, ale po rozmowie z lekarzem jestem spokojniejsza
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 15:29   #3796
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Cytat:

Dearlie nie denerwuj sie. Moj ginek w ogole uwaza to badanie za bezsensowne - ale On to naprawde jest niereformowalny. Z jednym sie zgodze - badanie robi sie w ktoryms tygdoniu - po 36 jakos??? i uwaza ze wcale nie jest powiedziane ze do 40 tygodnia ten paciorkowiec sie nie przypaleta - ale kolejnego badania juz nie robisz - wie tak naparwde nie wiadomo czy kobieta go ma podczas porodu czy nie.
I_K, Katiem dziękuję za te wiadomości, bo uspokoiłyście mnie nimi. Mam świadomość, że być może panikuję, ale to wszystko jest dla mnie takie nowe, a ja w dodatku zupełnie na tym wszystkim nie znam się.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
hejka! zaraz troche ponadrabiam.

dzis wrocilismy ze szpitala, bylismy od czwartku z przedluzona zoltaczka ;/ ale juz jestesmy w domciu

grtauluje nowym mamusiom
Witamy Was w domku!

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Wpadłam się podzielić dobrą nowiną, jutro mamy wózek do odebrania! Nareszcie!
Super! Na jaki model zdecydowaliście się? Przepraszam jeżeli wcześniej pisałaś, ale musiało mi umknąć. My w weekend być może odbierzemy naszą bryczkę.
Stary 2012-10-02, 15:41   #3797
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Super! Na jaki model zdecydowaliście się? Przepraszam jeżeli wcześniej pisałaś, ale musiało mi umknąć. My w weekend być może odbierzemy naszą bryczkę.
Nasza fura Model Roan Marita
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s-127.jpg (47,7 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-10-02 o 15:53
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:09   #3798
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma, która rodziła wiosną ma ten wózek i jest z niego bardzo zadowolona. Do tego świetnie prezentuje się wizualnie!

A ja myślę o naszej kochanej Aga_ton. Ciekawe czy Lenka już po drugiej stronie brzuszka.
Stary 2012-10-02, 16:10   #3799
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Czy którejś z Was dzieciaczek ma naczyniaka jamistego?
Moja Melcia ma dwa, jeden ogromny na plecach Kazali mi obserwować go tylko, ale zachciało mi się głupot czytać i Bóg wie co sobie wkręcam

moja ma cos na pleckach takiego czerwonego o wym 1x0,5cm i tez wydaje mi sie ze to naczyniak,bo sie troszke powiekszaw srode za tydzien mam wizyte u pediatry,wiec zapytam co to jest.
colds a co tobie lekarz powiedział?grożne to jest??zniknie?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:45   #3800
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Słodkie te Wasze szkraby

Ja też tak mam i strasznie mnie to denerwuje bo mała pije ok 60-70 co 2 godz a ja odciągam czasami 40 czasami 80 (jak mam dłuższą przerwę) co 3-4 godz i normalnie mi nie wystarcza i muszę jej dawać sztuczniaka (jak nazywamy mm ) a średnio mi się to podoba

A jakiego laktatora używasz?? Ja muszę już zmienić bo Tżt mi kupił taki najtańszy LaktaPlus i już jest taki brzydki
pożyczyłam od koleżanki aventa ręczny, myślałam, że lepszy będzie no ale nie jest nowy to może dlatego tak słabo mi nim idzie:/ a jakim mm dokarmiasz?i ile Ci dojada? bo moja małą na początku 30/40 mi jadła ale od tygodnia po cycu wsuwa nawet 100boję się, że mam mniej pokarmu, bo wcześniej to mi przez bluzkę leciało, o nocy nie wspomnę cała koszula zalana, a teraz nic no ale dzis od rana walczę z laktacją, bo boję się by nie zanikła

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

tamlin zgadza się, mi go położna kazała w szpitalu dac małej, bym miałachwilę czasu chociaż by zjejsc

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

katiem jestem w szoku, ja tez che tylko pokarmu albo chociaż te 80 z jednego sciagnąc. Co robisz, że tyle go masz? co ile przystawiasz Kubusia? bo Jagodę przystawiam co 2/3h

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:05   #3801
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Słodkie te Wasze szkraby

Ja też tak mam i strasznie mnie to denerwuje bo mała pije ok 60-70 co 2 godz a ja odciągam czasami 40 czasami 80 (jak mam dłuższą przerwę) co 3-4 godz i normalnie mi nie wystarcza i muszę jej dawać sztuczniaka (jak nazywamy mm ) a średnio mi się to podoba

A jakiego laktatora używasz?? Ja muszę już zmienić bo Tżt mi kupił taki najtańszy LaktaPlus i już jest taki brzydki
ja to samo sciagne 20/30 z jednej piersi i dla mojej to za malo. nie weim czy calkiem na mm nie przejde bo mnie zaczyna wkurzac juz to. choc staram sie zeby pokarm byl.

mam aventa recznego nowego i wydaje mi sie dobrze sciaga tylko pokarmu malo.

a co do plyty to wiadomo jak tluste to plynem do naczyn najpier a potem pronto takie u mamci sie sprawdza

Cytat:
mam wiadomosc od katee

trzymamy za kubusia!!!

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-10-02 o 17:07
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:10   #3802
marta1986222
Zakorzenienie

Witam popołudniowo

Pogoda masakryczna u nas,leje mam nadzieję że tylko dzisiaj bo chcę iść na spacer jutro.

Dzisiaj byłam złożyć papiery na becikowe,jak zobaczyłam kolejkę to miałam dość i takim sposobem stałam 3 godziny w kolejce by złozyć 3 papierki,masakra

Potem poszłam do mojego ulubionego ciucholandu i obkupiłam małą w piękne ciuszki

Sobie nic nie kupiłam,jakoś teraz jak gdzieś idę to myślę tylko żeby niuni coś kupić

Colds dziękuję za witaminki,dzisiaj doszły do mnie

LadyBetta witajcie w domku

Mam pytanie mamusie jak często Wasze dzidzie wstają w nocy bo ja nie ukrywam jestem wykończona tym wstawaniem,kładę małą o 21,wstaje o 24,2.30,4.30,6 z tego zanim ją nakarmię,odbije jej się,przebiorę to kładę się na godzinę,półtorej i mala znów domaga się jedzenia,kiedy mniej więcej to się wyreguluje?

Aha Zuzia ma niecały miesiąc a wypija 120-130 ml naraz.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja to samo sciagne 20/30 z jednej piersi i dla mojej to za malo. nie weim czy calkiem na mm nie przejde bo mnie zaczyna wkurzac juz to. choc staram sie zeby pokarm byl.
!!

Mam podobnie jak ściągnę 20-30 ml to wszystko.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:

Ładna bryka

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Kraven śliczny pokoik

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:16   #3803
Enigmama
Raczkowanie

Wpadłam aby pogratulować nowym Mamusiom
dziewczyny nie daje rady nadgonic Was i byc na bieżąco, moja trojka zabiera mi kazdą chwile wolną

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:37   #3804
Kalpana
Zakorzenienie

Ja jutro idę do szpitala. Podejrzenie gestozy, bo mam białko w moczu i dzisiaj wyszło mi wyższe ciśnienie.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:42   #3805
sandra23s
Zadomowienie

nakarmiłam małą o 12,o 12:30 zasnela i spi do tej pory.ciekawe co ona bedzie w nocy robila

Stary 2012-10-02, 17:43   #3806
katiem
Wtajemniczenie

Angel moj to straszny zarlok jest. najczesciej je taka jak jagodka - co2/3h ale czasem chce po godzinie. Baaaardzo duzo piję i w sumie jem tez sporo
Te 140 to z lewej piersi. Z prawej odciagam mniej. I mam wrazenie ze reka jestem w stanie wiecej odciagnac.
I mi caly czas leci z piersi. Jedna karmie z drugiej leci. I jak spojrze na mlodego to tez.

Iwoncia a u nas ulewanie masakra. Ale tez strasznie duzo przybral wiec nie ma co sie przejmowac

Marta moj sie budzi ze 3 razy - czyli w sumie tez czesto. Ale szybko i sprawnie to idzie. Pieluche zmieniasz za kazdym razem? Bo ja jak tylko jest kupka. A siusiu co 2 karmienie.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-02 o 17:45
Stary 2012-10-02, 17:49   #3807
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Angel moj to straszny zarlok jest. najczesciej je taka jak jagodka - co2/3h ale czasem chce po godzinie. Baaaardzo duzo piję i w sumie jem tez sporo
Te 140 to z lewej piersi. Z prawej odciagam mniej. I mam wrazenie ze reka jestem w stanie wiecej odciagnac.
I mi caly czas leci z piersi. Jedna karmie z drugiej leci. I jak spojrze na mlodego to tez.

Iwoncia a u nas ulewanie masakra. Ale tez strasznie duzo przybral wiec nie ma co sie przejmowac

Marta moj sie budzi ze 3 razy - czyli w sumie tez czesto. Ale szybko i sprawnie to idzie. Pieluche zmieniasz za kazdym razem? Bo ja jak tylko jest kupka. A siusiu co 2 karmienie.
a ile ci przybrał od wyjscia ze szpitala?

Stary 2012-10-02, 17:52   #3808
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja jutro idę do szpitala. Podejrzenie gestozy, bo mam białko w moczu i dzisiaj wyszło mi wyższe ciśnienie.
O kurcze. Trzymajcie się dzielnie. Zupełnie nie znam się na tym, ale mam nadzieję, że mimo białka i tego ciśnienia wykluczą zatrucie. Najważniejsze, że będziecie pod opieką specjalistów.
Stary 2012-10-02, 18:02   #3809
elena_100
Wtajemniczenie

cześć
tyle czasu nadrabiam i nie mogłam skończyć bo dzidzia głodna, teraz śpi, mam nadzieję, że na kąpanie się obudzi

Już nie jest taka grzeczna, pogrymasi, popłacze, cyca wiecznie się domaga nareszcie wiem, że mam dziecko.

I tyle nacytowałam i mi zjadło

Piekne wasze dzieci

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry
przyszłam się zameldować, bo kilka dni mnie nie było

ale mam usprawiedliwienie - festyn integracyjny w przedszkolu oraz 3 urodzinki mojej starszej córki

gratulacje dla nowych mamusiek
Całuski dla córki

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ojoj jak słodko nasza w szpitalu pierwszy raz spała ze smokiem, bo już mi cyce odpadałyoto foto
Ja też dałam w szpitalu smoka z tego samego powodu, ale widzę, że Kamilka go nie nadużywa. Wogóle mam mało wymyślne dziecko, smoka z aventa, butelkę z tt, nakładki silikonowe, gołego cyca - ona wszystko toleruje

Cytat:
M_Moni odpisała, że jest ciągle w dwupaku, miała mocniejsze skurcze, ale to jeszcze nie to Czekamy więc na kolejne Maluszki.
Tymczasem wrzucam Wam moją Małą ze smoczusiem
sweet

Cytat:
Dzień dobry!

Biedroneczkaolga, Maggie bardzo Wam dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie!!! Choć muszę się przyznać, że w tej sytuacji jestem pełna obaw, ponieważ zamierzałam rodzić z szpitalu oddalonym od nas o 30 km, a piszecie, że czas podania antybiotyku jest bardzo ważny, szczególnie, gdyby odeszły wody. Zupełnie teraz zgłupiałam i nie wiem co robić. Czy podejmować ryzyko i czy warto Niuńka narażać na cokolwiek, bo mamcia sobie ubzdurała ten, a nie inny szpital. Może powinnam urodzić tutaj u nas na miejscu? Tylko problem w tym, że nasz miejscowy szpital ma fatalną opinię oraz wielką aferę na koncie sprzed kilku lat, gdzie dochodziło do śmierci noworodków podczas porodów z winy lekarzy. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Błagam Was Kochane, doradzcie mi, co zrobić? Czy te 20-30minut, które ewentualnie będziemy potrzebować na dojazd, będą aż tak decydujące dla zdrowia Antosia?
Spoko, popatrz na mnie. Miałam paciorkowca, a poród w końcu wywoływali, zdążyli podać antybiotyki, a pęcherz przebili sami. Nie ma się co stresować na zapas

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Mati się buntuje i nie chce smoka. Chyba nie pasuje mu że z nim ładnie zasypia i to w łóżeczku a nie przy mamie W nocy walka była, ja mu smoka, on go wyciąga i rzuca i tak kilka razy. W końcu się poddał Ale od rana mi płacze. Teraz zasnął na szczęście.
Dziewczyny Wy jak pijecie te herbatki to Wam też ułatwiają załatwienie się?
Dzieciom na piersi podajecie herbatki?
Pytam bo te wytyczne co do karmienie, pojenia itp. ciągle się zmieniają i niewiem jak to teraz najlepiej jest.
Ja nie daję żadnych herbatek. Cyca tyle ile mam i raz dziennie mm jak braknie, najczęściej na noc. A herbatki te granulowane to nie szczycą się podobno najlepszym składem, bo cukier i coś tam. Podobno lepiej parzyć takie zwykłe torebkowe.

A sama piję rumianek i stosuję czopki jak nie idę kilka dni. Masakra. I łykam dalej wiesiołka, w ci.ąży mi pomagał.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj dziewczynki!!!! Bosze czasu nie ma nawet chwiluni przy tym małym moim szkrabie Powiem tylko tyle ze troche mielismy problemy z karmieniem ale teraz mama produkcje mleka ma ogromną i jest juz super... dzidzia spi całe noce prawier znaczy jak sie naje przed snem to spi około 4,5-5 godzin, w dzien tak 2x po 3 godzinki gdzies sypia. O porodzie wam opowiem innym razem gdyz to dla mnie trauma na całe zycie i wolała bym sobie nie przypominac tego juz... a pobyt w szpitalu kolejna trauma i nie zamierzam tam juz nigdy rodzic... masakra. ale teraz nie mam czasu opowiadac musze szybko jechac odebrac wupis dziecka mojego ze szpitala i swój póki dzidzius spi
Lucia

Cytat:
Słodkie te Wasze szkraby

E tam, może i brzydki ale tani i skuteczny

Cytat:
mam wiadomosc od katee

Całuski i gratulacje dla Lidzi i córeczki i oczywiście zdrówka dla Kubusia

Cytat:
Moja znajoma, która rodziła wiosną ma ten wózek i jest z niego bardzo zadowolona. Do tego świetnie prezentuje się wizualnie!

A ja myślę o naszej kochanej Aga_ton. Ciekawe czy Lenka już po drugiej stronie brzuszka.
Pisałam do Aga_ton ale nie odpisała. Może rodzi?

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Witam popołudniowo

Pogoda masakryczna u nas,leje mam nadzieję że tylko dzisiaj bo chcę iść na spacer jutro.

Dzisiaj byłam złożyć papiery na becikowe,jak zobaczyłam kolejkę to miałam dość i takim sposobem stałam 3 godziny w kolejce by złozyć 3 papierki,masakra

Potem poszłam do mojego ulubionego ciucholandu i obkupiłam małą w piękne ciuszki

Sobie nic nie kupiłam,jakoś teraz jak gdzieś idę to myślę tylko żeby niuni coś kupić

Colds dziękuję za witaminki,dzisiaj doszły do mnie

LadyBetta witajcie w domku

Mam pytanie mamusie jak często Wasze dzidzie wstają w nocy bo ja nie ukrywam jestem wykończona tym wstawaniem,kładę małą o 21,wstaje o 24,2.30,4.30,6 z tego zanim ją nakarmię,odbije jej się,przebiorę to kładę się na godzinę,półtorej i mala znów domaga się jedzenia,kiedy mniej więcej to się wyreguluje?

Aha Zuzia ma niecały miesiąc a wypija 120-130 ml naraz.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Mam podobnie jak ściągnę 20-30 ml to wszystko.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Ładna bryka

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Kraven śliczny pokoik
Właśnie to mi zjadło, Kraven pokój jest

Moja Maluszkowa budzi się albo raz albo dwa razy w nocy. Dwa razy jak jest na samym cycu, raz jak dokarmię wieczorem mm. Naprawdę mam luksus

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

A miałam jeszcze napisać, że wczoraj byłyśmy na wizycie u lekarza. Kamilka już ładnie przybrała, ale wagi urodzeniowej jeszcze nie osiągnęła. Poza tym ok, córka się rozwrzeszczała, bo jak ją rozbierałam to podejrzewała, że do kąpieli idzie a nie cierpi się kąpać i krzyczy okropnie I bidulka łuszczy się strasznie.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:03   #3810
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a ile ci przybrał od wyjscia ze szpitala?
1,5 kg czyli - jutro bedzie 5 tygodni.
ale teraz przez 2 tygodnie przybral 700 gram.

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości