|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku - super wiadomość!
Oby tak dalej! Lucia - wreszcie w domku! Ja czekam niecierpliwie na opis porodu, lubię te hardkorowe, bo sama w sumie nie miałam lekkiego ![]() Tamlin - to dobrze słyszeć, że Wy też miewacie takie bóle
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
mam wiadomosc od katee
jest z Kubusiem w szpitalu, bo Malemu wyszla zoltaczka powyzej 20. Na szczescie moze byc przy Nim. Widziala tez coreczke Lidki. Mala ma 3680g. Katee pozdrawia wszystkie Mamuski! Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-10-02 o 12:44 |
|
|
|
#3783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli biedactwo musi być naświetlane...
|
|
#3784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kochane dziękuję za opinie. Cytat:
No i wielkie gratulacje dla Lidki!!!!
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No i właśnie kazano go obserwować, ale kurcze.. jest okorpny . Drugiego ma na nóżce..
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lakarz przepisał mi teraz leki, juz je wybrałam i przy porodzie podadzą mi penicylinę ale jakos też nie panikował i ja nie panikuje. Miałam też wczoraj spotkanie z położna no i ona też jakoś się nie przejęła tylko kazała wyniki trzymać w karcie ciąży...
|
|
|
|
|
#3787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Corcia kolezanki miala na czole jakby takiego placka - jak Gorbaczow -zaczynal sie miedzy brwiami- jak mala plakala to sie robil ciemniejszy i mocno go bylo widac - tez jej powiedzieli ze nie ma co sie przejmowac i faktycznie zanikl. Dearlie nie denerwuj sie. Moj ginek w ogole uwaza to badanie za bezsensowne - ale On to naprawde jest niereformowalny. Z jednym sie zgodze - badanie robi sie w ktoryms tygdoniu - po 36 jakos??? i uwaza ze wcale nie jest powiedziane ze do 40 tygodnia ten paciorkowiec sie nie przypaleta - ale kolejnego badania juz nie robisz - wie tak naparwde nie wiadomo czy kobieta go ma podczas porodu czy nie. Biedny Kubuś - niech szybko to zoltaczka minie. I gratulacje dla Lidki - swoja droga fajnie ze sie spotkaly ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Lucia witaj w domku |
|
|
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on mi tak bardzo nie ulewa już - no czasem tak ale już nie tragicznie ![]() A dostałam od bratowej kaszke krupiczke i mówiła żeby tym zagęscic. No nic, trza popróbować. Cytat:
buziaczki dla Kubunia żeby szybko wyzdrowiał i wracajcie szybko do domciu A dziewczynki wiecie może jak radzic sobie w razie gorączki u takiej małej pociechy? Pora roku beznadziejna - raz zimno raz ciepło i moze sie cos przypałętać i potem jak sobie poradzić oprócz biegania do lekarza????? |
||
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dopada mnie jakiś kryzys ... jestem normalnie zmęczona
nie mam siły nosić Dusi, położyłam ją w łóżeczku a ta się zachodzi normalnie z płaczu ... aaa nic jej nie pomaga
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze czasem to człowiek jest w stanie zaniesc sie płaczem jak te nasze skarbki. Przetrzymasz to kochana, tak jak trzeba bo nie widze inaczej ![]() Dasz rade tak jak zawsze dajesz boś silna kobietka jest A ja zaraz znowu gościa bede mieć - mamunia moja
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mianowicie-najpierw chłodna kąpiel (nie zimna, ale chłodna woda) robie dziecku zimne okłady-biore 5 gazików- maczam je w lodowatej wodzie owijam nimi nadgarstki i stopy dziecka piąty kładę na czole, ewentualnie czoło mozna zamienić na kark. i gorączka pięknie schodzi, pamiętam jak Hanka miała temp 40stopni i drgawki od gorączki, po pół godzinie z okładami tempka pięknie zeszła.
|
|
#3792 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo teraz już nie dam rady, zabiegana dzisiaj jestem ![]() Cytat:
a Kubuś po naświetleniach napewno bedzie ok. Cytat:
biedna.. może wyskocz gdzies z kolezankami na pogauchy to zawsze dobrze robi a maz niech zostanie z Dusia?? |
||||||
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
hejka! zaraz troche ponadrabiam.
dzis wrocilismy ze szpitala, bylismy od czwartku z przedluzona zoltaczka ;/ ale juz jestesmy w domciu grtauluje nowym mamusiom
|
#3795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I gin nie panikował, a wie że do kliniki mam prawie 100km. Przez tydzień byłam na antybiotykach i przy porodzie też pewnie coś podadzą. W necie nic nie czytam, bo nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Oczywiście jak odebrałam wyniki to przebeczałam 2 dni, ale po rozmowie z lekarzem jestem spokojniejsza |
|
|
|
|
#3796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My w weekend być może odbierzemy naszą bryczkę.
|
|
#3797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Model Roan Marita
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-10-02 o 15:53 |
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma, która rodziła wiosną ma ten wózek i jest z niego bardzo zadowolona.
Do tego świetnie prezentuje się wizualnie! ![]() A ja myślę o naszej kochanej Aga_ton. Ciekawe czy Lenka już po drugiej stronie brzuszka.
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ma cos na pleckach takiego czerwonego o wym 1x0,5cm i tez wydaje mi sie ze to naczyniak,bo sie troszke powieksza w srode za tydzien mam wizyte u pediatry,wiec zapytam co to jest.colds a co tobie lekarz powiedział?grożne to jest??zniknie?
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję się, że mam mniej pokarmu, bo wcześniej to mi przez bluzkę leciało, o nocy nie wspomnę cała koszula zalana, a teraz nic no ale dzis od rana walczę z laktacją, bo boję się by nie zanikła---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- tamlin zgadza się, mi go położna kazała w szpitalu dac małej, bym miałachwilę czasu chociaż by zjejsc ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- katiem jestem w szoku, ja tez che tylko pokarmu
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam aventa recznego nowego i wydaje mi sie dobrze sciaga tylko pokarmu malo. a co do plyty to wiadomo jak tluste to plynem do naczyn najpier a potem pronto takie u mamci sie sprawdza ![]() trzymamy za kubusia!!! Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-10-02 o 17:07 |
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam popołudniowo
![]() Pogoda masakryczna u nas,leje mam nadzieję że tylko dzisiaj bo chcę iść na spacer jutro. Dzisiaj byłam złożyć papiery na becikowe,jak zobaczyłam kolejkę to miałam dość i takim sposobem stałam 3 godziny w kolejce by złozyć 3 papierki,masakra Potem poszłam do mojego ulubionego ciucholandu i obkupiłam małą w piękne ciuszki Sobie nic nie kupiłam,jakoś teraz jak gdzieś idę to myślę tylko żeby niuni coś kupić ![]() Colds dziękuję za witaminki,dzisiaj doszły do mnie LadyBetta witajcie w domku Mam pytanie mamusie jak często Wasze dzidzie wstają w nocy bo ja nie ukrywam jestem wykończona tym wstawaniem,kładę małą o 21,wstaje o 24,2.30,4.30,6 z tego zanim ją nakarmię,odbije jej się,przebiorę to kładę się na godzinę,półtorej i mala znów domaga się jedzenia,kiedy mniej więcej to się wyreguluje? Aha Zuzia ma niecały miesiąc a wypija 120-130 ml naraz. ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Mam podobnie jak ściągnę 20-30 ml to wszystko. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Ładna bryka ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Kraven śliczny pokoik
|
|
#3803 |
|
Raczkowanie
|
Wpadłam aby pogratulować nowym Mamusiom
dziewczyny nie daje rady nadgonic Was i byc na bieżąco, moja trojka zabiera mi kazdą chwile wolną
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
nakarmiłam małą o 12,o 12:30 zasnela i spi do tej pory
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel moj to straszny zarlok jest. najczesciej je taka jak jagodka - co2/3h ale czasem chce po godzinie. Baaaardzo duzo piję i w sumie jem tez sporo
Te 140 to z lewej piersi. Z prawej odciagam mniej. I mam wrazenie ze reka jestem w stanie wiecej odciagnac. I mi caly czas leci z piersi. Jedna karmie z drugiej leci. I jak spojrze na mlodego to tez. Iwoncia a u nas ulewanie masakra. Ale tez strasznie duzo przybral wiec nie ma co sie przejmowac Marta moj sie budzi ze 3 razy - czyli w sumie tez czesto. Ale szybko i sprawnie to idzie. Pieluche zmieniasz za kazdym razem? Bo ja jak tylko jest kupka. A siusiu co 2 karmienie. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-02 o 17:45 |
|
|
|
#3807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3809 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
tyle czasu nadrabiam i nie mogłam skończyć bo dzidzia głodna, teraz śpi, mam nadzieję, że na kąpanie się obudzi ![]() Już nie jest taka grzeczna, pogrymasi, popłacze, cyca wiecznie się domaga nareszcie wiem, że mam dziecko.I tyle nacytowałam i mi zjadło Piekne wasze dzieci Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A sama piję rumianek i stosuję czopki jak nie idę kilka dni. Masakra. I łykam dalej wiesiołka, w ci.ąży mi pomagał. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja Maluszkowa budzi się albo raz albo dwa razy w nocy. Dwa razy jak jest na samym cycu, raz jak dokarmię wieczorem mm. Naprawdę mam luksus ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- A miałam jeszcze napisać, że wczoraj byłyśmy na wizycie u lekarza. Kamilka już ładnie przybrała, ale wagi urodzeniowej jeszcze nie osiągnęła. Poza tym ok, córka się rozwrzeszczała, bo jak ją rozbierałam to podejrzewała, że do kąpieli idzie a nie cierpi się kąpać i krzyczy okropnie I bidulka łuszczy się strasznie.
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
1,5 kg czyli - jutro bedzie 5 tygodni.
ale teraz przez 2 tygodnie przybral 700 gram. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Oby tak dalej!

czyli biedactwo musi być naświetlane...

. No i właśnie kazano go obserwować, ale kurcze.. jest okorpny
. Drugiego ma na nóżce..
lakarz przepisał mi teraz leki, juz je wybrałam i przy porodzie podadzą mi penicylinę ale jakos też nie panikował i ja nie panikuje. Miałam też wczoraj spotkanie z położna no i ona też jakoś się nie przejęła tylko kazała wyniki trzymać w karcie ciąży...

no ale dzis od rana walczę z laktacją, bo boję się by nie zanikła
jestem w szoku, ja tez che tylko pokarmu