|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
i nadrabiania koniec zmykam bo mała płacze ale mi pospała
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Witam się i życzę miłego dnia!
Napisałam dzisiaj do M_moni bo od kilku dni nie ma jej na forum, a termin już dawno minął, czekam na odpowiedź
|
#3753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zmiana mleka polega na mieszaniu miarek np dajesz 2 miearki bebiko i 1 nowego i tak pare karmien potem dowrtonie a potem juz tylko nowe mleczko
|
||
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
M_Moni odpisała, że jest ciągle w dwupaku, miała mocniejsze skurcze, ale to jeszcze nie to
Czekamy więc na kolejne Maluszki.Tymczasem wrzucam Wam moją Małą ze smoczusiem
|
#3756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3757 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
Cytat:
Zupełnie teraz zgłupiałam i nie wiem co robić. Czy podejmować ryzyko i czy warto Niuńka narażać na cokolwiek, bo mamcia sobie ubzdurała ten, a nie inny szpital. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Błagam Was Kochane, doradzcie mi, co zrobić? Czy te 20-30minut, które ewentualnie będziemy potrzebować na dojazd, będą aż tak decydujące dla zdrowia Antosia? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej witam się, gratuluję wszystkim mamusiom
które już tulą swoje skarby i trzymam za wszystkie mamusie oczekujące i wkraczające w coraz wyższe tygodnie październik już nastał tak więc za moment będzie komplecik ![]() U nas nauka smoczka też trwała chwilę i Sonia tak jak Dusia od Konczi z sześciu smoczków, które mieliśmy zakupione najbardziej zaakceptowała Lovi . Ciumka nam go gdzieś prawie od tygodnia i wygoda dzięki temu bo mniej płaczu. A tu moja Sonia ze smoczkiem Lovi zdjęcie pyknięte wczoraj przed pójściem do przedszkola i zgadza się te smoczki mają śliczne wzory ![]() PA016378.jpg co do ubioru bo i taki temat tutaj padł, wczoraj ją ubrałam w takie ocieplane spodnie, pod spodem miała śpioszki, kapciuszki, bodziak, bluza i ta kurteczka mała nie była przegrzana, miała ciepły karczek ale nie spocony. i ze swoją siostrzyczką ![]() P9306331.jpg to zdjęcie z niedzieli, mała ma na sobie kombinezonik, a pod nim śpioszki i body z długim rękawem, nie była przegrzana ani zmarznięta ![]() Jeśli chodzi o łuszczącą się skórę, bo padł taki temat to Sonii łuszczyła się dwa tygodnie, wtedy też kąpałam małą w emolium, który dość ładnie ją nawilżał, te podstawowe kosmetyki do pielęgnacji maluszka nie radziły sobie z tym. Powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też co jaki czas wysypuje na buźce, mojej co jakiś czas pojawiają się krosteczki na buzi, jednego dnia są zaczerwienione drugie dnia bledną a trzeciego dnia znikają. Czy to może być od pokarmów jakie zjadam, dodam, że reszta ciałka jest w stanie nie zmienionym.
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam jeszcze dopisać, pisałyście, że w niektórych przypadkach mleko NAN się nie sprawdziło. Zależy od dziecka, w Nance jest sporo żelaza, które ma właściwości zatwardzające. Moja starsza córa ładnie akceptowała to mleko a siostry synek niestety miał po nim wzdęcia i problemy z wypróżnianiem i u niej świetnie sprawdził się Bebilon.
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
Tak, tak spokojnie. i myślę że lepiej się poratowac czopkiem w ekstremalnych sytuacjach niż przeć na siłe i napinać mięsnie brzucha.
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Dopiero wstałam
![]() Dziewczyny mam pytanie, czy któraś tez tak miała lub ma, że stopy mam w ogóle nie opuchnięte a puchną same dłonie? Bo ja już od kilku dni wstaje z opuchniętymi dłońmi. Wyniki i cisnienie w normie. Konczi pytasz o album na zdjęcia? Za chwile cykne i wrzuce zdjęcie.
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj miałam ciężką noc, brzuch mnie bolał jak na okres, może to znak, że poród się zbliża, bo już powoli powinno się coś dziać
. Wszystkie dzieci śliczne .Dearlie- ja bym się chyba nie zdecydowała rodzić w szpitalu z tak fatalnymi opiniami... Myślę, że to 30 minut, nie zrobi wielkiej różnicy, bo niezwykle rzadko pierwsze dziecko rodzi się szybko, a komfort psychiczny będzie na pewno inny... Ja dzisiaj odbieram wynik i jak by był pozytywny to mam dzwonić do swojego lekarza, może Ty też się swojego poradź .Aneczka_G- nie czytaj nic w necie, bo to najprostsza droga, żeby sobie nakręcać i utrudnić życie, ja już podchodzę z dystansem do wszystkich takich rewelacji, po tym jak miałam kiedyś duszący ból gardła i się naczytałam w necie, że to najprawdopodobniej oznacza nowotwór, którego oczywiście nie mam i nie miałam
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-10-02 o 10:50 |
|
|
|
#3766 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nisia, Bafi maluchy śliczne Cytat:
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jem śniedanie i znowu zaczyna boleć
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia coś wiem na temat szklanych kuchenek, ja miałam wolno stojąca kuchenkę ze szklanym przodem czyli piekarnik, szuflada i tam gdzie te pokrętła marki Bosh - nie powiem, ale niezłe wiązanki leciały przy czyszczeniu tej kuchenki. Ja miałam sposób taki, najpierw wszystko co tłust myłam porządnie namoczoną gąbką z płynem do naczyń, następnie ścierałam gąbką namoczoną w czystej wodzie a na koniec szedł płyn do mycia szyb i suchym ręcznikiem polerowałam na błysk. Czysta była do pierwszego gotowania
|
#3769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas po operacji idzie ku lepszemu,pierwszy dzien jeszcze urosla o pol cm potem stanela w miejscuale plynow wciaz mniej bylo i wczoraj sie w koncu zmniejszyla o 1,5 cm....plyn juz jasny a poziom białka niski!!!az sie boje cieszyc!! |
||
|
|
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Laurki. Jest bardzo silna i na pewno da sobie radę. Ja wierzę że już niedługo będziesz mogła cieszyć się nią w domu.
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mati się buntuje i nie chce smoka. Chyba nie pasuje mu że z nim ładnie zasypia i to w łóżeczku a nie przy mamie W nocy walka była, ja mu smoka, on go wyciąga i rzuca i tak kilka razy. W końcu się poddał Ale od rana mi płacze. Teraz zasnął na szczęście.Dziewczyny Wy jak pijecie te herbatki to Wam też ułatwiają załatwienie się? Dzieciom na piersi podajecie herbatki? Pytam bo te wytyczne co do karmienie, pojenia itp. ciągle się zmieniają i niewiem jak to teraz najlepiej jest. Cytat:
Śliczny Cytat:
|
||
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Haj dziewczynki!!!! Bosze czasu nie ma nawet chwiluni przy tym małym moim szkrabie
Powiem tylko tyle ze troche mielismy problemy z karmieniem ale teraz mama produkcje mleka ma ogromną i jest juz super... dzidzia spi całe noce prawier znaczy jak sie naje przed snem to spi około 4,5-5 godzin, w dzien tak 2x po 3 godzinki gdzies sypia. O porodzie wam opowiem innym razem gdyz to dla mnie trauma na całe zycie i wolała bym sobie nie przypominac tego juz... a pobyt w szpitalu kolejna trauma i nie zamierzam tam juz nigdy rodzic... masakra. ale teraz nie mam czasu opowiadac musze szybko jechac odebrac wupis dziecka mojego ze szpitala i swój póki dzidzius spi
|
|
|
|
#3774 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie te Wasze szkraby
Cytat:
i strasznie mnie to denerwuje bo mała pije ok 60-70 co 2 godz a ja odciągam czasami 40 czasami 80 (jak mam dłuższą przerwę) co 3-4 godz i normalnie mi nie wystarcza i muszę jej dawać sztuczniaka (jak nazywamy mm ) a średnio mi się to podoba A jakiego laktatora używasz?? Ja muszę już zmienić bo Tżt mi kupił taki najtańszy LaktaPlus i już jest taki brzydki Cytat:
w ogóle moja teściowa to ma jakiś dar bo czasami mała drze się w niebogłosy nie mogę jej uspokoić i nagle cisza i za sekundkę wchodzi teściowa i mówię jej, że mała przed chwilą się darła a ona co ty mówisz to takie grzeczne dziecko ona nigdy nie płacze Ale opowiadała mi, że jeszcze wcześniej jak jeździła na patronaże do noworodków to też matki mówiły, że dzieci się przy niej uspokajały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak narazie najlepiej sprawdza się płyn do mycia szyb dopóki nie zaświecę lampki na okapie wtedy to idzie się załamać bo takie smugi widać, że coś strasznego :/
|
|||||
|
|
|
#3775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Oliwka dziś rano zaczęła się pięknie uśmiechać do mamusi ![]() Co do antykoncepcji polecam wkładkę,bardzo wygodne tylko nie wiem czy teraz też będę mogła założyć bo już raz miałam. |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia czyli tak już pod koniec jest
![]() Muminku cudowne wieści.
|
#3777 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mati go bardziej lubi od Nuka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dearlie ja jednak pojechałabym do tego dalszego szpitala .Muminku super, e y maleńką lepiej, dalej będziemy się modliły .
|
|
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Ja po wizycie poloznej. Kuba ma juz 5kg. Przybral ponad 700 gram w 2 tygodnie. Mimo ze ulewa strasznie. niby dzieciaczki tak przybieraja 200 na tydzien. Bafi moj tez ma takie krosteczki czasem. Pawel mial tak jak mamusia zjadla czekolade Dearlie ja bym tez bym wolala jechac te 30 km. Iwoncia bo Twoj tez ulewa. Polozna mowila ze mozna sprobowac z Nutritonem - mam odciagnac pokarm i na wieczor podac z tym specyfikiem. ZEbym chociaz na noc miala spokoj. On zageszcza. kupic go mozna w aptece. http://www.bangla.babyonline.pl/opin...triton-instant tylko cos czuje ze to drogie jest. Muminku bardzo sie ciesze Angel wczoraj z jednej piersi odciagnelam 140 ml. Ale ja nie uzywam lakatora - tylko reka. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Asiulka wyslalabys mi ten przepis na barszczyk?? please ![]() Colds ten naczyniak na plecach - jak duzy jest? Nie wiem jak wyglada u Melci ale naczyniaki obserwuje sie i najczesciej do roku zanikaja. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-02 o 12:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

dziś to normalnie mi szkodea małej było, bo prwie wszystko co zjadła to ulała i to prawie godzinę po jedzonku
c mimo to, że porzadnie się jej odbiło
zaciskam kciuki
zmiana mleka polega na mieszaniu miarek np dajesz 2 miearki bebiko i 1 nowego i tak pare karmien potem dowrtonie a potem juz tylko nowe mleczko
Strasznie się boję... 
Czy podejmować ryzyko i czy warto Niuńka narażać na cokolwiek, bo mamcia sobie ubzdurała ten, a nie inny szpital. 

.
i strasznie mnie to denerwuje bo mała pije ok 60-70 co 2 godz a ja odciągam czasami 40 czasami 80 (jak mam dłuższą przerwę) co 3-4 godz i normalnie mi nie wystarcza i muszę jej dawać sztuczniaka (jak nazywamy mm
w ogóle moja teściowa to ma jakiś dar bo czasami mała drze się w niebogłosy nie mogę jej uspokoić i nagle cisza i za sekundkę wchodzi teściowa i mówię jej, że mała przed chwilą się darła a ona co ty mówisz to takie grzeczne dziecko ona nigdy nie płacze