Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 08:54   #3751
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

i nadrabiania koniec zmykam bo mała płacze ale mi pospała

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:39   #3752
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Witam się i życzę miłego dnia!
Napisałam dzisiaj do M_moni bo od kilku dni nie ma jej na forum, a termin już dawno minął, czekam na odpowiedź
Stary 2012-10-02, 09:43   #3753
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki kobietki! Jednak nie zatrzymali mnie w szpitalu, a bałam się tego. Dla mnie to większy stres, jechałam tam jak na szpilkach
A operacja brata poszła świetnie, teraz dochodzi do siebie

Zastanawiam się czy to prawda że przed samym porodem dzieciaczek jest mniej ruchliwy. Zaobserwowalyscie coś takiego? Albo czy miałyście bóle jak na okres pare dni przed? U mnie nic z tych opisywanych objawów nie wysrepuje. Nawet tą obfitsza wydzieline miałam tylko raptem 3 dni.

Weronika, wspaniale że Jasio już w domku. Zdrowka dużo!!

Wiecie co, cały czas podziwiam Was, że dalyscie radę podczas poridu. Mnie ogarnął strach, jak patrzę na swój wielki brzuch i wąską miednicę to nie wiem jak to się uda...
Wczoraj urodziła moja koleżanka dziewczynkę 56 cm i 3 kilo. do czego zmierzam ona od początku miała zalecenie cc ze wzgledu na wąską miednicę ona wogóle taka dorbinka ze lekarz jej powiedział że w zyciu nie urodzi naturalnie a tuy niespodzianka do tego przyjechala do szpitala o 7 a o 8.20 dzidzia była na swiecie także nie boj sie głowa do góry.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
tamlin no to super, że znalazłaś sposób na małego u nas tez smok poszedł w ruch, bo mała nawet gdy dokarmimy ją butlą chce ciumkac cyca

kochane mam pytanie co do zmiany mleka modyfikowanego przy karmieniu piersią. Jagódkę dokarmiamy bebiko, bo męzul je kupił zamiast bebilonu gdy wyszłyśmy ze szpitala zauważyłam jednak, że mała ni najada już się nim tak jak wcześniej, a co najgordze strasznei się jej po nim ulewa dziś to normalnie mi szkodea małej było, bo prwie wszystko co zjadła to ulała i to prawie godzinę po jedzonkuc mimo to, że porzadnie się jej odbiło czytałam właśnie w necie, że to "uroki" bebiko:/
jakie inne mm polecacie i jak ma wyglądać to przejście o którym piszą na opakowaniach? więcej nowego mm, a mniej bebiko?

mam jeszcze pytanko ile Wam się udaje odciągnąć z piersi pokarmu? bo mi z jednej 20/40 max

konczita to widzę, że Dusia rośnie jak na drożdżach. My też już ubranka na 50 schowaliśmy i cześć na 56. Jeszcze troszkę i małą w 62 przeskoczy, no teraz półspiochy nosi na 62, bo ma nie proporcjonalnie długie nogii stópki także chyba będzie wysoka

sandra ja nie miałam jej w ciąży także się nei wypowiem

colds ja tez chce taką wagę

aliyahzaciskam kciuki

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

anusia ś.iczniutki no ja muszę w tym tyg nowe foty Jagódki zgrac, bo 5 skonczy nam miesiac
ja stsouje bebilon KoncZIta Hipp bio combotik (Konczi popraw mnie jesli zle pisze) i z tego co wywnioskowałam jedno i drugie dobre zmiana mleka polega na mieszaniu miarek np dajesz 2 miearki bebiko i 1 nowego i tak pare karmien potem dowrtonie a potem juz tylko nowe mleczko
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:07   #3754
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jezu jestem przerażona... Wczoraj wieczorem zasypiając, miałam taki ostry, kłujący atak bólu brzucha. Poszłam do toalety i w męczarniach się wypróżniłam i po jakimś czasie przeszło. Ale teraz sobie czytam, że po cesarce może wystąpić niedrożność jelit! I że to jest niebezpieczne i do leczenia operacyjnego Strasznie się boję...
kochana też przechodzę takie katusze. Pisałam wam jakiś tydzień po porodzie że mnie zgina z bólu i chodzić nie mogłam i że poratowałam się czopkiem glicerynowym bo za nic nie moglam się wypróżnić. i pomogło!! teraz jak tylko czuje że znów się coś zaczyna zapychać w jelitach to ide na tron jak najszybciej to z siebie wypchać :P
Stary 2012-10-02, 10:08   #3755
Nisia4
Zadomowienie

M_Moni odpisała, że jest ciągle w dwupaku, miała mocniejsze skurcze, ale to jeszcze nie to Czekamy więc na kolejne Maluszki.
Tymczasem wrzucam Wam moją Małą ze smoczusiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 020a.jpg (39,5 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-10-02, 10:11   #3756
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Zastanawiam się czy to prawda że przed samym porodem dzieciaczek jest mniej ruchliwy. Zaobserwowalyscie coś takiego? Albo czy miałyście bóle jak na okres pare dni przed? U mnie nic z tych opisywanych objawów nie wysrepuje. Nawet tą obfitsza wydzieline miałam tylko raptem 3 dni.
Niekoniecznie, ja nie miałam takich objawów. Moja niunia była bardzo ruchliwa nawet w dzień porodu. Bóle okresowe się zdarzały, ale wcześniej niż pare dni przed porodem. Wydzieliny też nie zaobserwowałam

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
ojoj jak słodko nasza w szpitalu pierwszy raz spała ze smokiem, bo już mi cyce odpadałyoto foto
Uroczy widok
Stary 2012-10-02, 10:12   #3757
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Ja coprawda nie z tego wątku ale chętnie odpowiem Ci na pytanie
Ja miałam paciorkowca w 1 ciąży. Anybiotyk należy podać jak najszybciej po pęknięciu worka owodniowego - mi niestety tak się przytrafiło i w nocy odeszły mi wody i bez skurczów jechałam naporodówkę. Po krótkich formalnościach i braku postępu porodu dostałam oksytocyne i zastrzyk z antybiotykiem. Zastrzyk oczywiście do kroplówki więc spoko. Ponieważ ryzyko zainfekowania rośnie wraz z czasem - po odejściu wód- poród przyspiesza się na maxa - zdaje się, że najlepiej urodzić w ciągu 18 godzin po odejściu wód. W trakcie porodu ( trwał u mnie 14h) dostałam 3 dawki antybiotyku. Młody nie dostał bo nie było takiej potrzeby. Zresztą jest nawet rozporządzenie dla kobiet w ciąży zarożonych paciorkowcem - można znaleźć w necie. Teraz ponownie jestem w ciąży i w środę wybieram się na posiew i jestem więcej niż pewna, że to g&^%^o dalej tam jest bo ciężko to draństwo wypędzić.
Mam nadzieję, że pomogłam.
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dearlie, najważniejsze, żebyś jak najszybciej dostała antybiotyk. Najlepiej jeszcze przed odejściem wód, wtedy prawdopodobieństwo zainfekowania dzidziusia jest praktycznie zerowe. Antybiotyk podawany jest w zastrzyku co 8 godzin do zakończenia porodu. ja miałam podanych łącznie 5 dawek antybiotyku. Po porodzie Maluszek będzie 3 lub 4 razy dziennie zabierany na kilkunastominutowe monitorowanie czynności życiowych i jeśli wszystko będzie ok, żaden antybiotyk nie będzie potrzebny
Biedroneczkaolga, Maggie bardzo Wam dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie!!! Choć muszę się przyznać, że w tej sytuacji jestem pełna obaw, ponieważ zamierzałam rodzić z szpitalu oddalonym od nas o 30 km, a piszecie, że czas podania antybiotyku jest bardzo ważny, szczególnie, gdyby odeszły wody. Zupełnie teraz zgłupiałam i nie wiem co robić. Czy podejmować ryzyko i czy warto Niuńka narażać na cokolwiek, bo mamcia sobie ubzdurała ten, a nie inny szpital. Może powinnam urodzić tutaj u nas na miejscu? Tylko problem w tym, że nasz miejscowy szpital ma fatalną opinię oraz wielką aferę na koncie sprzed kilku lat, gdzie dochodziło do śmierci noworodków podczas porodów z winy lekarzy. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Błagam Was Kochane, doradzcie mi, co zrobić? Czy te 20-30minut, które ewentualnie będziemy potrzebować na dojazd, będą aż tak decydujące dla zdrowia Antosia?

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis
Gratuluję!!!!

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się z Wami kochane mamusie, my od wczoraj z Mateuszkiem już w domku, wszystko ok, ja czuje się w marę dobrze, uczymy się siebie, postaram się jutro opisac poród, gratuluje wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za rozpakowywane
Witamy w domku. Życzę, aby ta nauka siebie przechodziła w błyskawicznym tempie oraz bezproblemowo.

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość

No właśnie ja mam to paskudztwo i bardzo się boję, ale lekarz mnie uspokaja i twierdzi, że dostanę antybiotyk przed porodem i będzie wszystko dobrze. Mam taką nadzieję, bo historiach które poczytałam w necie jestem przerażona... Choć coraz bardziej przekonuję się, żeby z większym dystansem podchodzić do takich rewelacji...
Na dokładkę dorobiłam się jeszcze przepukliny pępkowej która teraz pobolewa co wcale mnie nie uspokaja.
Z resztą dziś przyznałam się małżonkowi, że tgo drugiego porodu boję się jakoś bardziej ale sama sobie tłumaczę, że to na pewno dlatemu, że już wiem jak to wygląda.
Ja właśnie ze względów opisanych powyżej także jestem pełna obaw. Do tej pory nie zagłębiałam się w szczegóły dotyczące tego paciorkowca i myślałam, że to nic takiego i nie wiąże się z żadnym ryzykiem dla maluszka, a tutaj klops.
Stary 2012-10-02, 10:17   #3758
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej hej witam się, gratuluję wszystkim mamusiom które już tulą swoje skarby i trzymam za wszystkie mamusie oczekujące i wkraczające w coraz wyższe tygodnie październik już nastał tak więc za moment będzie komplecik

U nas nauka smoczka też trwała chwilę i Sonia tak jak Dusia od Konczi z sześciu smoczków, które mieliśmy zakupione najbardziej zaakceptowała Lovi . Ciumka nam go gdzieś prawie od tygodnia i wygoda dzięki temu bo mniej płaczu.

A tu moja Sonia ze smoczkiem Lovi zdjęcie pyknięte wczoraj przed pójściem do przedszkola i zgadza się te smoczki mają śliczne wzory

PA016378.jpg

co do ubioru bo i taki temat tutaj padł, wczoraj ją ubrałam w takie ocieplane spodnie, pod spodem miała śpioszki, kapciuszki, bodziak, bluza i ta kurteczka mała nie była przegrzana, miała ciepły karczek ale nie spocony.

i ze swoją siostrzyczką

P9306331.jpg

to zdjęcie z niedzieli, mała ma na sobie kombinezonik, a pod nim śpioszki i body z długim rękawem, nie była przegrzana ani zmarznięta

Chciałam sie pochwalić, że pupa naszej malizny pięknie się zagoiła, teraz mam sposób, że jak małą przewijam to kremem do pupy smaruję bardzo grubo tak, żeby stworzyć barierę między pieluchą, a skórą i dzięki temu młoda nawet jak walnie kupkę w trakcie spania i ją potem przewijam nie ma żadnych symptomów odparzenia. W każdym razie maltan pięknie wygoił, większośc natomiast kremikiem wygoiłam już resztę małych ranek.

Jeśli chodzi o łuszczącą się skórę, bo padł taki temat to Sonii łuszczyła się dwa tygodnie, wtedy też kąpałam małą w emolium, który dość ładnie ją nawilżał, te podstawowe kosmetyki do pielęgnacji maluszka nie radziły sobie z tym.

Powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też co jaki czas wysypuje na buźce, mojej co jakiś czas pojawiają się krosteczki na buzi, jednego dnia są zaczerwienione drugie dnia bledną a trzeciego dnia znikają. Czy to może być od pokarmów jakie zjadam, dodam, że reszta ciałka jest w stanie nie zmienionym.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:21   #3759
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

A miałam jeszcze dopisać, pisałyście, że w niektórych przypadkach mleko NAN się nie sprawdziło. Zależy od dziecka, w Nance jest sporo żelaza, które ma właściwości zatwardzające. Moja starsza córa ładnie akceptowała to mleko a siostry synek niestety miał po nim wzdęcia i problemy z wypróżnianiem i u niej świetnie sprawdził się Bebilon.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-10-02, 10:24   #3760
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja tez mialam takie bole lekarz mowil ze to jeszcze obkurczanie sie macicy. Do 6 tyg ma peawo
Ale te bóle miałaś takie naprawdę mocne...? Bo ja myślałam, że zemdleję tak mnie kłuło w całym brzuchu...

Myślałam, że zaraz na pogotowie będziemy jechać.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:24   #3761
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też co jaki czas wysypuje na buźce, mojej co jakiś czas pojawiają się krosteczki na buzi, jednego dnia są zaczerwienione drugie dnia bledną a trzeciego dnia znikają. Czy to może być od pokarmów jakie zjadam, dodam, że reszta ciałka jest w stanie nie zmienionym.
Moja też tak ma. Mam wrażenie, że jednego dnia ma jakieś krostki a drugiego już ich nie ma. Na ciele nic jej nie wyskakuje. Ale skąd to to nie mam pojęcia.
Stary 2012-10-02, 10:33   #3762
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
kochana też przechodzę takie katusze. Pisałam wam jakiś tydzień po porodzie że mnie zgina z bólu i chodzić nie mogłam i że poratowałam się czopkiem glicerynowym bo za nic nie moglam się wypróżnić. i pomogło!! teraz jak tylko czuje że znów się coś zaczyna zapychać w jelitach to ide na tron jak najszybciej to z siebie wypchać :P
Ojej, czyli to normalne po cc? Bo wcześniej wypróżniałam się bez problemu, a tu nagle taka akcja...
Stary 2012-10-02, 10:35   #3763
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Ojej, czyli to normalne po cc? Bo wcześniej wypróżniałam się bez problemu, a tu nagle taka akcja...
Tak, tak spokojnie. i myślę że lepiej się poratowac czopkiem w ekstremalnych sytuacjach niż przeć na siłe i napinać mięsnie brzucha.
Stary 2012-10-02, 10:39   #3764
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Dopiero wstałam

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś tez tak miała lub ma, że stopy mam w ogóle nie opuchnięte a puchną same dłonie? Bo ja już od kilku dni wstaje z opuchniętymi dłońmi. Wyniki i cisnienie w normie.

Konczi pytasz o album na zdjęcia? Za chwile cykne i wrzuce zdjęcie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:46   #3765
lilka00
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj miałam ciężką noc, brzuch mnie bolał jak na okres, może to znak, że poród się zbliża, bo już powoli powinno się coś dziać .

Wszystkie dzieci śliczne .

Dearlie- ja bym się chyba nie zdecydowała rodzić w szpitalu z tak fatalnymi opiniami... Myślę, że to 30 minut, nie zrobi wielkiej różnicy, bo niezwykle rzadko pierwsze dziecko rodzi się szybko, a komfort psychiczny będzie na pewno inny... Ja dzisiaj odbieram wynik i jak by był pozytywny to mam dzwonić do swojego lekarza, może Ty też się swojego poradź .

Aneczka_G- nie czytaj nic w necie, bo to najprostsza droga, żeby sobie nakręcać i utrudnić życie, ja już podchodzę z dystansem do wszystkich takich rewelacji, po tym jak miałam kiedyś duszący ból gardła i się naczytałam w necie, że to najprawdopodobniej oznacza nowotwór, którego oczywiście nie mam i nie miałam

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-10-02 o 10:50
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:56   #3766
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć

A możesz mi napisać czym Twoja mama ją czyści bo ja już nie mam siły do niej wszystkiego próbowałam i cały czas wychodzą straszne mazaje
Monarika ja mam taką płytę, też z Mastercooka i też mnie cholera bierze bo wszystko na niej znać i codziennie trza ją czyścić.mam różne specyfiki ale właśnie one zostawiają maziaje. teraz przecieram płyte gąbką z płynem do mycia naczyń i wycieram recznikiem do sucha. moze nie lśni idealnie ale jest czysta i ja sie przy tym nie narobie jak głupia. ile ja sie nabluźnilam na tę kuchnię to tylko ja wiem...
Nisia, Bafi maluchy śliczne
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. Dopiero wstałam

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś tez tak miała lub ma, że stopy mam w ogóle nie opuchnięte a puchną same dłonie? Bo ja już od kilku dni wstaje z opuchniętymi dłońmi. Wyniki i cisnienie w normie.

Konczi pytasz o album na zdjęcia? Za chwile cykne i wrzuce zdjęcie.
Kraven ja mam tak od czwartku. pisałam ostatnio, paluchy mam jak serdelki - rano po wstaniu i wieczorem najbardziej opuchniete. ciśnienie tez mam dobre i nigdzie wiecej nie puchnę.no moze jeszcze tam między nogami
Stary 2012-10-02, 11:00   #3767
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Tak, tak spokojnie. i myślę że lepiej się poratowac czopkiem w ekstremalnych sytuacjach niż przeć na siłe i napinać mięsnie brzucha.
Ta, za przeproszeniem, kupa wyszła bez problemu, więc czopków już nie potrzebowałam, tylko ból przeraźliwy temu tym razem towarzyszył.

A teraz jem śniedanie i znowu zaczyna boleć
Stary 2012-10-02, 11:02   #3768
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Martusia coś wiem na temat szklanych kuchenek, ja miałam wolno stojąca kuchenkę ze szklanym przodem czyli piekarnik, szuflada i tam gdzie te pokrętła marki Bosh - nie powiem, ale niezłe wiązanki leciały przy czyszczeniu tej kuchenki. Ja miałam sposób taki, najpierw wszystko co tłust myłam porządnie namoczoną gąbką z płynem do naczyń, następnie ścierałam gąbką namoczoną w czystej wodzie a na koniec szedł płyn do mycia szyb i suchym ręcznikiem polerowałam na błysk. Czysta była do pierwszego gotowania

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-10-02, 11:14   #3769
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaką stosujecie po porodzie antykoncepcję,tabletki czy coś innego bo nie wiem na co się zdecydowac a za 2 tygodnie idę na przegląd do ginka i trzeba cos wybrac.
hehe ja mam podpisane jajniki juz nigdy problemu wiecej :P

Cytat:
a ja wczesniej i cala ciaze problem a teraz moge isc nawet 2 razy na dzien

u nas po operacji idzie ku lepszemu,pierwszy dzien jeszcze urosla o pol cm potem stanela w miejscuale plynow wciaz mniej bylo i wczoraj sie w koncu zmniejszyla o 1,5 cm....plyn juz jasny a poziom białka niski!!!az sie boje cieszyc!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:16   #3770
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
u nas po operacji idzie ku lepszemu,pierwszy dzien jeszcze urosla o pol cm potem stanela w miejscuale plynow wciaz mniej bylo i wczoraj sie w koncu zmniejszyla o 1,5 cm....plyn juz jasny a poziom białka niski!!!az sie boje cieszyc!!
To wspaniale, trzymamy dalej kciuki!
Stary 2012-10-02, 11:20   #3771
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
hehe ja mam podpisane jajniki juz nigdy problemu wiecej :P

a ja wczesniej i cala ciaze problem a teraz moge isc nawet 2 razy na dzien

świetne wiadomości. dla Laurki. Jest bardzo silna i na pewno da sobie radę. Ja wierzę że już niedługo będziesz mogła cieszyć się nią w domu.
Stary 2012-10-02, 11:25   #3772
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Mati się buntuje i nie chce smoka. Chyba nie pasuje mu że z nim ładnie zasypia i to w łóżeczku a nie przy mamie W nocy walka była, ja mu smoka, on go wyciąga i rzuca i tak kilka razy. W końcu się poddał Ale od rana mi płacze. Teraz zasnął na szczęście.
Dziewczyny Wy jak pijecie te herbatki to Wam też ułatwiają załatwienie się?
Dzieciom na piersi podajecie herbatki?
Pytam bo te wytyczne co do karmienie, pojenia itp. ciągle się zmieniają i niewiem jak to teraz najlepiej jest.
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki jak mnie dawno tu nie było a to wszystko przez całe dnie spędzane w szpitalu ...

Dziś Jaś wyszedł do domu płucka czyste natomiast walczymy z katarkiem.

Przy czasie opiszę w końcu swój poród myślę że to będzie jeszcze dziś

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusią
Wiatmy Jasieńka w domku

Cytat:
To chwale sie pokoikiem
Śliczny

Cytat:
Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis
Gratulacje
Stary 2012-10-02, 11:28   #3773
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haj dziewczynki!!!! Bosze czasu nie ma nawet chwiluni przy tym małym moim szkrabie Powiem tylko tyle ze troche mielismy problemy z karmieniem ale teraz mama produkcje mleka ma ogromną i jest juz super... dzidzia spi całe noce prawier znaczy jak sie naje przed snem to spi około 4,5-5 godzin, w dzien tak 2x po 3 godzinki gdzies sypia. O porodzie wam opowiem innym razem gdyz to dla mnie trauma na całe zycie i wolała bym sobie nie przypominac tego juz... a pobyt w szpitalu kolejna trauma i nie zamierzam tam juz nigdy rodzic... masakra. ale teraz nie mam czasu opowiadac musze szybko jechac odebrac wupis dziecka mojego ze szpitala i swój póki dzidzius spi

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:31   #3774
monarika
Wtajemniczenie

Słodkie te Wasze szkraby

Cytat:
mam jeszcze pytanko ile Wam się udaje odciągnąć z piersi pokarmu? bo mi z jednej 20/40 max
Ja też tak mam i strasznie mnie to denerwuje bo mała pije ok 60-70 co 2 godz a ja odciągam czasami 40 czasami 80 (jak mam dłuższą przerwę) co 3-4 godz i normalnie mi nie wystarcza i muszę jej dawać sztuczniaka (jak nazywamy mm ) a średnio mi się to podoba

A jakiego laktatora używasz?? Ja muszę już zmienić bo Tżt mi kupił taki najtańszy LaktaPlus i już jest taki brzydki

Cytat:
Moja małą też ma takie krostki dziwne na policzkach aż do uszka i w dzień są a po południu jak wpada do nas teściowa i chcę jej pokazać (pielęgniarka) to nie ma ich w ogóle moja teściowa to ma jakiś dar bo czasami mała drze się w niebogłosy nie mogę jej uspokoić i nagle cisza i za sekundkę wchodzi teściowa i mówię jej, że mała przed chwilą się darła a ona co ty mówisz to takie grzeczne dziecko ona nigdy nie płacze
Ale opowiadała mi, że jeszcze wcześniej jak jeździła na patronaże do noworodków to też matki mówiły, że dzieci się przy niej uspokajały

Cytat:
A miałam jeszcze dopisać, pisałyście, że w niektórych przypadkach mleko NAN się nie sprawdziło. Zależy od dziecka, w Nance jest sporo żelaza, które ma właściwości zatwardzające. Moja starsza córa ładnie akceptowała to mleko a siostry synek niestety miał po nim wzdęcia i problemy z wypróżnianiem i u niej świetnie sprawdził się Bebilon.
No właśnie a moja dostaje jeszcze dodatkowo żelazo w kropelkach więc się męczy bida

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Monarika ja mam taką płytę, też z Mastercooka i też mnie cholera bierze bo wszystko na niej znać i codziennie trza ją czyścić.mam różne specyfiki ale właśnie one zostawiają maziaje. teraz przecieram płyte gąbką z płynem do mycia naczyń i wycieram recznikiem do sucha. moze nie lśni idealnie ale jest czysta i ja sie przy tym nie narobie jak głupia. ile ja sie nabluźnilam na tę kuchnię to tylko ja wiem...
Nisia, Bafi maluchy śliczne

Kraven ja mam tak od czwartku. pisałam ostatnio, paluchy mam jak serdelki - rano po wstaniu i wieczorem najbardziej opuchniete. ciśnienie tez mam dobre i nigdzie wiecej nie puchnę.no moze jeszcze tam między nogami
Cytat:
Martusia coś wiem na temat szklanych kuchenek, ja miałam wolno stojąca kuchenkę ze szklanym przodem czyli piekarnik, szuflada i tam gdzie te pokrętła marki Bosh - nie powiem, ale niezłe wiązanki leciały przy czyszczeniu tej kuchenki. Ja miałam sposób taki, najpierw wszystko co tłust myłam porządnie namoczoną gąbką z płynem do naczyń, następnie ścierałam gąbką namoczoną w czystej wodzie a na koniec szedł płyn do mycia szyb i suchym ręcznikiem polerowałam na błysk. Czysta była do pierwszego gotowania
O matko to widzę, że będę się tak z nią męczyła tż już nawet kupił specjalny jakiś specyfik do czyszczenia takich płyt ale jest do niczego zostawia takie tłuste maziaje jak narazie najlepiej sprawdza się płyn do mycia szyb dopóki nie zaświecę lampki na okapie wtedy to idzie się załamać bo takie smugi widać, że coś strasznego :/
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:41   #3775
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Muminku fantastyczne wieści!!!
A Oliwka dziś rano zaczęła się pięknie uśmiechać do mamusi
Co do antykoncepcji polecam wkładkę,bardzo wygodne tylko nie wiem czy teraz też będę mogła założyć bo już raz miałam.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:45   #3776
kraven
Zakorzenienie

Martusia czyli tak już pod koniec jest

Muminku cudowne wieści.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:45   #3777
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia! Trzymamy za Was kciuki.

Przyszłam się pożalić... Moja piękna w czasie ciąży cera, zaczyna wracać do stanu "z przed"... Coraz więcej czerwonych krostek wyskakuje! Jestem załamana, bo karmiąc piersią, nie mogę używać kremu, który zawsze ratował sytuację. A Acnosan też nie działa!
Mi się znów włosy strasznie szybko przetłuszczają. W ciąży mogłam myć raz na tydzień i były piękne, a teraz co dwa dni muszę.

Cytat:
Jezu jestem przerażona... Wczoraj wieczorem zasypiając, miałam taki ostry, kłujący atak bólu brzucha. Poszłam do toalety i w męczarniach się wypróżniłam i po jakimś czasie przeszło. Ale teraz sobie czytam, że po cesarce może wystąpić niedrożność jelit! I że to jest niebezpieczne i do leczenia operacyjnego Strasznie się boję...
Ja tak mam jak mi się na kibelek chce. Brzuch kłuje tak nagle i ostro.

Cytat:
Mati się mniej ruszał jakieś trzy dni przed porodem, musiałam szturchać go i kombinować aby go poczuć. Schizy miałam okropne. Bóle jak na okres też miałam i z trzy dni wcześniej pojawiły się bóle pleców.

Cytat:
ojoj jak słodko nasza w szpitalu pierwszy raz spała ze smokiem, bo już mi cyce odpadałyoto foto
Też mam tego smoka. W szpitalu dawali, nie? Mati go bardziej lubi od Nuka.

Cytat:
Mi też dlonie puchły, nogi nie. Rano najbardziej i w ciągu dnia przechodziło. Lekarz twierdził że wszystko jest dobrze.

Cytat:
Ja też mam taki przód i robię tak samo jak Ty. Z tym że zamiast wodą z płynem to ja psikam cillitem do tłuszczu.

Cytat:
Stary 2012-10-02, 11:50   #3778
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:

Moje małe ufo też tak ma
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:50   #3779
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dearlie ja jednak pojechałabym do tego dalszego szpitala.
Muminku super, e y maleńką lepiej, dalej będziemy się modliły.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:10   #3780
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!

Ja po wizycie poloznej. Kuba ma juz 5kg. Przybral ponad 700 gram w 2 tygodnie. Mimo ze ulewa strasznie.

niby dzieciaczki tak przybieraja 200 na tydzien.

Bafi moj tez ma takie krosteczki czasem. Pawel mial tak jak mamusia zjadla czekolade

Dearlie ja bym tez bym wolala jechac te 30 km.

Iwoncia bo Twoj tez ulewa. Polozna mowila ze mozna sprobowac z Nutritonem - mam odciagnac pokarm i na wieczor podac z tym specyfikiem. ZEbym chociaz na noc miala spokoj. On zageszcza. kupic go mozna w aptece.
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...triton-instant
tylko cos czuje ze to drogie jest.

Muminku bardzo sie ciesze

Angel wczoraj z jednej piersi odciagnelam 140 ml. Ale ja nie uzywam lakatora - tylko reka.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Asiulka wyslalabys mi ten przepis na barszczyk?? please

Colds ten naczyniak na plecach - jak duzy jest? Nie wiem jak wyglada u Melci ale naczyniaki obserwuje sie i najczesciej do roku zanikaja.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-02 o 12:15
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości