Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 12:51   #1411
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez klaudynkaja Pokaż wiadomość
nie, ale możesz napisać pw jeśli coś konkretnego masz na myśli.
dobrze wiedzieć.. spodobało mi się tam coś.. więc jak się zdecyduję dam znać..

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Kupiliśmy taki http://www.juk-mebel.pl/2/22/tigris_ii_-_36
ta leżanka jest tylko z lewej strony. Stwierdziliśmy, że podzielimy pokój na część telewizyjna i jadalną. Będzie to najwygodniejsze i najbardziej optymalne. Teściowie mieli wcześniej wszytko wokół telewizora i była bardzo mała przestrzeń. My zaś mamy bardzo duży telewizor i musimy go umiejscowić w kącie pokoju. A narożnik miał świetną cene, bo 2090zł, przeceniony o sześć stów.
świetny zakup.. też poluję na jakiś..

ale się dziś do bani czuję..
cały czas mi nie dobrze i słabo..
staram się leżeć.. ale córa za bardzo mi nie daje..
mam w ogóle niskie ciśnienie.. w sobotę miałam 98/77, ledwo chodziłam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:04   #1412
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Kochane, używacie balsamów na rozstępy?
Na razie stosuję Ziajkę na rozstępy kupiłam na wyprzedaży w Rossmanie z 14zł na 8zł więc wzięłam 2 opakowania a jak się skończy kupie coś droższego mam nadzieję i lepszego.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:33   #1413
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
Widzę, że wciąż pojawiają się nowe Mamusie! To super! Oldzinx, Klaudynkaja witamy

Kasia86bgo mnie też "Pamiętniki Wampirów" wciągnęły Już prawie skończyłam 3 sezon.. ale potem trzeba będzie trochę poczekać na kolejne odcinki...

Małpka, Kwiatuszek trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja też się dzisiaj wybieram - na 18:00. Myślę, że powinnam mieć USG

Dziewczyny, jaki ja miałam dzisiaj głupi sen.. miałam iść do porodu, ale byłam w 5 miesiącu!! Lekarz mnie położył i mówi, że za chwilę będę rodzić.. niby siłami natury, ale za chwilę przychodzi drugi gość (Ojciec Mateusz - nie wiem skąd mi się to wzięło, bo tego nawet nie oglądam ) i mówi, że cesarka.. Nagle wyciąga skalpel i bach przez brzuch, no to ja jeszcze w trakcie cięcia wołam "a mam znieczulenie??" i za chwilę kładą mi na brzuchu dziecko, oczywiście wyglądające na normalne, donoszone Ale za chwilę mi zabierają, bo coś tam odkryli u dziecka, jakąś torbiel czy coś, a mnie taką dopiero co zszytą wypuścili o tak. I to chyba w samym ręczniku Masakra jakaś.. W każdym razie, powiedzieli mi, że chłopiec:P Chyba coś z moją głową jest nie tak
Mi dziś wyznaczyli wizyte za tydzień ale bez usg 19 też mam u drugiego i tez bez usg musze się upomnieć o skierowanie by móc podejrzeć łobuziaka

a co do snów tez dzis mi się snił przedwczesny poród naturalny az się sama dziwowałm ze tak łatwo szkrab ze mnie wyszedł ale ze poród był w 14 tyg dzidzia nie przeżyła ... tez był to chłopczyk. maciek do niego mówiłam i o dziwo miał bujną czarną czupryne i pampersa. tu ludzie dzwonią z gratulacjami o ciązy a tu maluch nie żyje... strasznie się umeczyłam

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć.. spodobało mi się tam coś.. więc jak się zdecyduję dam znać..

świetny zakup.. też poluję na jakiś..

ja dopiero mam dzień w głowie mi się kreci i nie jestem nic podnieść ledwie z zakupów wróciłam teraz mysle nad obiadem bo zapomniałm kupić fileta piersiowego ech... i chyba tz bedzie jajko jadł
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:47   #1414
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
witam,

rzadko ostatnio zagladam, bo przygotowuje sie do slubu.
Dzis bylismy u lekarza i nasz dzidzius ma 6,8 cm jest wszystko ok. Pomierzyl, popatrzyl zrobil nam zdj pysia w 4d czekamy do listopada na kolejne badanka.
Czy mdlosci znikaja po 3 miesiacu?? bo mnie mecza...ostatnio czesto przez kilka dni w tyg
za wizytę
za ślub

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
czytam was od pary tygodni i postanowiłam się ujawnić. Termin porodu lekarz ustalił na 20.04. Pierwszą wizytę miałam w 8 tyg. Wszystko jest bardzo dobrze, wyniki (krew i mocz też super), nie mam żadnych mdłości itd.
Martwi mnie jedynie jedna rzecz, na usg mój "ginek" oprócz bobaska (1,8cm wykrył również torbiel. Twierdzi że samo powinno się wchłonąć. Następną wizytę mam za 2 tyg. Boję się trochę ale może nie ma o co. Ma lub miała któraś z was podobny problem?
Z miłą chęcią chciała bym dołączyć do waszego grona szczęśliwych mamuś to moja pierwsza ciąża
Pozdrawiam
witaj i gratulacje

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a ja dziś kupiłam body w h&m I love mum a drugie I love dad
na poprawe humoru bo drugi zab mi sie ukruszył bo konca ciazy bede bez zebow.
Ja mam inne perypetie z zębami bo mam ósemki już na wieszchu i nie zdążyłąm ich usunąć mam nadzieję że się nie popsują.
A do tego jeszcze krwawią mi dziąsła, wcześniej miałam taki problem ale to było nic a teraz mi się nasiliło i podobno w ciąży tak się zdarza

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Pochwalę się jakie mi próbki przyszły z Mustela
fajne

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi. W piątek będą wyniki czy zrobił się konflikt czy nie. Trzymajcie kciuki - to bardzo, bardzo dla nas ważne, żeby było dobrze.

Wracam do pracy... a taaaaak mi się nie chce.
to trzymamy oby nie było

Cytat:

o niskim ciśnieniu to wiem coś bo ja mam na co dzień niskie i chodzę i ziewam lekarz przepisał mi nawet krople ale nic nie pomagają więc nie biorę
Stary 2012-10-02, 13:55   #1415
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja dopiero mam dzień w głowie mi się kreci i nie jestem nic podnieść ledwie z zakupów wróciłam teraz mysle nad obiadem bo zapomniałm kupić fileta piersiowego ech... i chyba tz bedzie jajko jadł
a mój właśnie jedzie do domu z filetami.. do tego frytki i buraczki.. mniam..
a jajeczko też pożywne..

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ja mam inne perypetie z zębami bo mam ósemki już na wieszchu i nie zdążyłąm ich usunąć mam nadzieję że się nie popsują.
A do tego jeszcze krwawią mi dziąsła, wcześniej miałam taki problem ale to było nic a teraz mi się nasiliło i podobno w ciąży tak się zdarza

o niskim ciśnieniu to wiem coś bo ja mam na co dzień niskie i chodzę i ziewam lekarz przepisał mi nawet krople ale nic nie pomagają więc nie biorę
mi też krwawią.. w ciąży to normalne..
ja się zastanawiałam, czy nie powiedzieć gin o tym niskim ciśnieniu, ale z tego co wiem to wysokie jest groźne, a niskie to nie mam pojęcia..

Stary 2012-10-02, 14:05   #1416
maczek35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a ona nie od czwartku???? nie strasz tez poluję
jeśli od czwartku, to jest nadzieja,

w tej samej ulotce było też urządzenie do smażenia naleśników (nie zdawałam sobie sprawy że to takie duże naleśniki, jak kierowca od samochodu ) i już wczoraj mieli na sklepie, nowy nabytek Tż-ta,
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:15   #1417
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
a mój właśnie jedzie do domu z filetami.. do tego frytki i buraczki.. mniam..
a jajeczko też pożywne..

mi też krwawią.. w ciąży to normalne..
ja się zastanawiałam, czy nie powiedzieć gin o tym niskim ciśnieniu, ale z tego co wiem to wysokie jest groźne, a niskie to nie mam pojęcia..
No ja właśnie powiedziałam mojemu i on właśnie powiedział że to nie jest groźne tylko wysokie. Ale ja mu mówię że ledwo funkcjonuję że spałabym cały czas itd. no to mówi że przepisze krople i po nich będzie się regulować.
W sumie teraz to już tak bardzo tego nie od czuwam, gorzej było w I trym.
Stary 2012-10-02, 14:20   #1418
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Julcia dziś była drugi raz u chirurga. Niestety paznokcia trzeba było zerwać całego, bo zrobił się czarny i ropa zaczęła lecieć.
Eh (
do przedszkola nie posłałam jej, ani wczoraj, ani dziś bo baliśmy się, że jakby ją ktoś dotknął w tego palca to byłby straszny ból. Dodatkowo inne palce ma pocharatane i tych mamy nie bandażować, by szybciej się goiły. Tylko ten środkowy ma bandaż i musimy zmieniać codziennie opatrunek.
Dodatkowo wczoraj ją coś wysypało :ke: całe nogi miała jakby ją milion komarów pogryzło.
Pierwszy raz coś takiego miała, a nie jadła nic nowego, picie to samo co zwykle, także nie mam pojęcia od czego.
Stary 2012-10-02, 14:32   #1419
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Strippi a nie dostała jakiś nowych leków?
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:34   #1420
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Julcia dziś była drugi raz u chirurga. Niestety paznokcia trzeba było zerwać całego, bo zrobił się czarny i ropa zaczęła lecieć.
Eh (
do przedszkola nie posłałam jej, ani wczoraj, ani dziś bo baliśmy się, że jakby ją ktoś dotknął w tego palca to byłby straszny ból. Dodatkowo inne palce ma pocharatane i tych mamy nie bandażować, by szybciej się goiły. Tylko ten środkowy ma bandaż i musimy zmieniać codziennie opatrunek.
Dodatkowo wczoraj ją coś wysypało :ke: całe nogi miała jakby ją milion komarów pogryzło.
Pierwszy raz coś takiego miała, a nie jadła nic nowego, picie to samo co zwykle, także nie mam pojęcia od czego.
oj bidulka
a te krostki to tylko na nogach ma? a swędzi ją? bo może to ten Rumień co i Julka moja niedawno przechodziła a może jakieś uczulenie na leki jeśli dostała coś na te paluszki nowego?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:52   #1421
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Strippi a nie dostała jakiś nowych leków?
no właśnie nieee

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
oj bidulka
a te krostki to tylko na nogach ma? a swędzi ją? bo może to ten Rumień co i Julka moja niedawno przechodziła a może jakieś uczulenie na leki jeśli dostała coś na te paluszki nowego?
to nawet nie są krostki, tylko takie czerwone plamy-kółka, takie jak po ugryzieniu komara są (nie bąble). Na całych nogach ma w licznej ilości, pupce i rękach.
Lekarka nic nie dała, nawet nie chciała dziecka oglądać (mąż był sam). Powiedziała, że ma pić wapno i tyle.
Stary 2012-10-02, 14:57   #1422
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

to nawet nie są krostki, tylko takie czerwone plamy-kółka, takie jak po ugryzieniu komara są (nie bąble). Na całych nogach ma w licznej ilości, pupce i rękach.
Lekarka nic nie dała, nawet nie chciała dziecka oglądać (mąż był sam). Powiedziała, że ma pić wapno i tyle.
plamki Julka miała plamki tez zaczeły sie na brodzie na drugi dzień pojawiły sie na nogach, na dłoniach i nawet w gardle miała na podniebieniu i u nas to był rumień i dostała syropy na to
Stary 2012-10-02, 15:00   #1423
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
jeśli od czwartku, to jest nadzieja,

w tej samej ulotce było też urządzenie do smażenia naleśników (nie zdawałam sobie sprawy że to takie duże naleśniki, jak kierowca od samochodu ) i już wczoraj mieli na sklepie, nowy nabytek Tż-ta,
gigant naleśnik.. albo gigant krokiet..

Cytat:
Eh (
trzymajcie się cieplutko..
uściski dla Julki..

Cytat:
no właśnie nieee

co za baba!
oczywiście wapno.. a nawet nie obejrzała.. a niby dlaczego nie chciała tego zobaczyć?

Stary 2012-10-02, 15:01   #1424
Malpka
Zakorzenienie

a tak wogóle to czemu lekarka nawet nie chciała dziecka oglądac
Stary 2012-10-02, 15:10   #1425
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
plamki Julka miała plamki tez zaczeły sie na brodzie na drugi dzień pojawiły sie na nogach, na dłoniach i nawet w gardle miała na podniebieniu i u nas to był rumień i dostała syropy na to
u nas tylko na nogach i rękach i pupce z tyłu. Dziś już jest mało widoczne, także tylko wczoraj miała. Nic nie swędziało, w ogóle zero reakcji.
Koleżanka mi napisała, że wysypka często pojawia się przy stresie, a przecież miała sporo stresu z tą rączką.

Cytat:
trzymajcie się cieplutko..
uściski dla Julki..

co za baba!
oczywiście wapno.. a nawet nie obejrzała.. a niby dlaczego nie chciała tego zobaczyć?
Już kolejny raz mnie wkurzyła ta lekarka, nie wiem czemu nie chciała obejrzeć ;/ powiedziała że wapno wystarczy

Cytat:
a tak wogóle to czemu lekarka nawet nie chciała dziecka oglądac
nie wiem, ona w ogóle jest dziwna
przy mocnym przeziębieniu Julki, gdzie miała taki kaszel aż wymiotowała ona przepisała taki biały gęsty syrop jej, Julka nie chciała tego jeść, więc leży otwarte nie zjedzone, a wyleczyliśmy Julkę domowymi sposobami - syropem z cebuli, malinkami, herbata z miodem i cytryną i na noc smarowaliśmy wickiem i amolem.
Stary 2012-10-02, 15:12   #1426
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
czytam was od pary tygodni i postanowiłam się ujawnić. Termin porodu lekarz ustalił na 20.04. Pierwszą wizytę miałam w 8 tyg. Wszystko jest bardzo dobrze, wyniki (krew i mocz też super), nie mam żadnych mdłości itd.
Martwi mnie jedynie jedna rzecz, na usg mój "ginek" oprócz bobaska (1,8cm wykrył również torbiel. Twierdzi że samo powinno się wchłonąć. Następną wizytę mam za 2 tyg. Boję się trochę ale może nie ma o co. Ma lub miała któraś z was podobny problem?
Z miłą chęcią chciała bym dołączyć do waszego grona szczęśliwych mamuś to moja pierwsza ciąża
Pozdrawiam
Witaj!

Cytat:

a ja dziś kupiłam body w h&m I love mum a drugie I love dad
na poprawe humoru bo drugi zab mi sie ukruszył bo konca ciazy bede bez zebow.
Też je widziałam są słodkie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

A u jakiego sprzedawcy kupowałaś? Bo też chciałabym zamówić jakieś.
http://allegro.pl/getry-leginsy-legg...619965678.html jeszcze ich nie prałam to nie wiem jak się będą zachowywać po praniu. Wzrostu mam 170cm. Wzięłam rozmiar L i są akurat. Normalnie noszę M ale tu chyba rozmiar trochę zawyżony?zaniżony?

Cytat:

Dziewczyny, jaki ja miałam dzisiaj głupi sen.. miałam iść do porodu, ale byłam w 5 miesiącu!! Lekarz mnie położył i mówi, że za chwilę będę rodzić.. niby siłami natury, ale za chwilę przychodzi drugi gość (Ojciec Mateusz - nie wiem skąd mi się to wzięło, bo tego nawet nie oglądam ) i mówi, że cesarka.. Nagle wyciąga skalpel i bach przez brzuch, no to ja jeszcze w trakcie cięcia wołam "a mam znieczulenie??" i za chwilę kładą mi na brzuchu dziecko, oczywiście wyglądające na normalne, donoszone Ale za chwilę mi zabierają, bo coś tam odkryli u dziecka, jakąś torbiel czy coś, a mnie taką dopiero co zszytą wypuścili o tak. I to chyba w samym ręczniku Masakra jakaś.. W każdym razie, powiedzieli mi, że chłopiec:P Chyba coś z moją głową jest nie tak
Ojciec Mateusz przy porodzie hehehe dobre

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Przepraszam, że tak z doskoku ale brak czasu a nie mam kogo się spytać.

Dziewczyny strasznie mnie ciągnie w lewej pachwinie od wczoraj i nie wiem czy to normalne czy martwić się owszem ciągnęło mnie na początku ale od czasu do czasu przez chwilę a nie cały czas do tego takie dziwne uczucie
Normalne. Mnie ostatnio tak bolały pachwiny, że chodzić nie mogłam. Ale za dzień przeszło.

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie i rozwianie moich torbielowych watpliwoci.
Dziewczyny jak śpicie w nocy? Tzn. na boku czy na plecach? Staram się spac na lewym boku bo podobno najlepiej ale bardzo w nocy się kręce i jest mi nie wygodnie. a jak rano wstaje to leżę na plecach i często ręce mam wyciągniete za głowę. Boje się że coś naciągne czy jak. Brzuch też jeszcze nie duży ale czy można na nim leżeć.
Macie jakies psosoby żeby w nocy nie "chodzić" po całym łóżku?
Też się kręcę w nocy. Śpie różnie, plecy, lewa strona, prawa. Nie mogę się jakoś dobrze ułożyć.

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy któraś z was kupiła tą poduszkę do spania w ciąży co od wczoraj miała być w promocji w Lidlu, Tż szukał wczoraj od rana, ale niestety ani śladu po niej
Właśnie u mnie też nie było. Ja myślałam, że miała być wczoraj nie w czwartek

Cytat:

Ja mam niskie na wizytach u gin. przeważnie 110/60. Przed ciążą miałam zwykle 120-130/80

Cytat:
Eh (
O jeju ale u Was z tym zdrowiem się porobiło. Wszystko po kolei. Biedna Juleczka
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 15:16   #1427
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tylko na nogach i rękach i pupce z tyłu. Dziś już jest mało widoczne, także tylko wczoraj miała. Nic nie swędziało, w ogóle zero reakcji.
Koleżanka mi napisała, że wysypka często pojawia się przy stresie, a przecież miała sporo stresu z tą rączką.

nie wiem, ona w ogóle jest dziwna
przy mocnym przeziębieniu Julki, gdzie miała taki kaszel aż wymiotowała ona przepisała taki biały gęsty syrop jej, Julka nie chciała tego jeść, więc leży otwarte nie zjedzone, a wyleczyliśmy Julkę domowymi sposobami - syropem z cebuli, malinkami, herbata z miodem i cytryną i na noc smarowaliśmy wickiem i amolem.
a to być może ze i ze stresu mam nadzieje ze szybko zniknie
Stary 2012-10-02, 15:19   #1428
Dragusia88
Zakorzenienie

witam sie juz z domu.
probki pozamawialam.
dzisiaj ostatnia paczuszka ciuszkow do mnie przyszła
strippi biedna ta twoja córcia a ta lekarka brak słów.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 15:47   #1429
angel-b
Raczkowanie

Booziaczek całe szczęście, że to tylko sen chociaż potrafię sobie wyobrazić jaki był Twój humor, jak się po takim czymś obudziłaś.. ale widać, że chyba nam gdzieś już siedzi ten poród w głowie..

Strippi biedna ta Twoja Julcia. mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia..

a ja odebrałam od sąsiada przesyłkę z bluzeczkami trochę się bałam, czy będą dobre, bo pierwszy raz ciuchy przez internet zamawiałam, ale zmierzyłam i wszystko gra

a za jakieś 2 godziny wizytka...
Stary 2012-10-02, 15:59   #1430
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a ja odebrałam od sąsiada przesyłkę z bluzeczkami trochę się bałam, czy będą dobre, bo pierwszy raz ciuchy przez internet zamawiałam, ale zmierzyłam i wszystko gra

a za jakieś 2 godziny wizytka...
no to dawaj zdj ;p

no a tak sie zastanawialam kiedy masz wizyte. a to dzis juz plec hehe i tylko ja zostane z tych poczatkowych co wiem;/ ale mam nadzieje tylko do czwartku. ciekawe czy bedziesz miala chlopczyka czy dziewczynke

i dawaj szybko znac

Stary 2012-10-02, 16:05   #1431
angel-b
Raczkowanie

Cytat:
no to dawaj zdj ;p

no a tak sie zastanawialam kiedy masz wizyte. a to dzis juz plec hehe i tylko ja zostane z tych poczatkowych co wiem;/ ale mam nadzieje tylko do czwartku. ciekawe czy bedziesz miala chlopczyka czy dziewczynke

i dawaj szybko znac
bluzeczki takie zwykłe wybrałam
http://allegro.pl/sliczne-bluzeczki-...643015622.html
i jeszcze wzięłam taką jedną z długim rękawem.

Płci sama jestem ciekawa!! i na pewno jak się tylko dowiem i dorwę się do komputera, to się pochwalę a ja trzymam kciuki za Twoją czwartkową wizytę co by Ci się dzidzia też przedstawiła
Stary 2012-10-02, 16:16   #1432
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
bluzeczki takie zwykłe wybrałam
http://allegro.pl/sliczne-bluzeczki-...643015622.html
i jeszcze wzięłam taką jedną z długim rękawem.

Płci sama jestem ciekawa!! i na pewno jak się tylko dowiem i dorwę się do komputera, to się pochwalę a ja trzymam kciuki za Twoją czwartkową wizytę co by Ci się dzidzia też przedstawiła
aaaaa ja myslalam ze dla maluszka

no jak nie wyjde w czwartek z gabinetu poki sie nie dowiem

Stary 2012-10-02, 16:21   #1433
angel-b
Raczkowanie

Dragusia miałabym trochę problem ze zmierzeniem tych ciuszków hihi.. dla dziecka na razie nic nie kupuję, chociaż czuję, że jak poznam płeć, to już nie będę się umiała powstrzymać
Stary 2012-10-02, 16:41   #1434
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Już kolejny raz mnie wkurzyła ta lekarka, nie wiem czemu nie chciała obejrzeć ;/ powiedziała że wapno wystarczy
brak słów.. dobrze, że się poprawiło..

angel to powodzenia z płcią..

Stary 2012-10-02, 16:42   #1435
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia miałabym trochę problem ze zmierzeniem tych ciuszków hihi.. dla dziecka na razie nic nie kupuję, chociaż czuję, że jak poznam płeć, to już nie będę się umiała powstrzymać
ja już trochę mam ale narazie chwila oddechu. choć jeszcze jednego sprzedawce na allegro mam upatrzonego wiec moze zamówie jeszcze niedługo

Stary 2012-10-02, 16:44   #1436
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Witam
Oto kilka sprawdzonyc stron z próbkami
Zabieram się za zamawianie

Cytat:
ja sobie kupiłam rossmanowski balsam, ale przyznam się, zapominam go używać.
Ja też mam rossmanowski, postawiłam go przed tv i co siedzę na kanapie to smaruję brzuchol..
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:58   #1437
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Czytam Was i czytam z zamiarem odezwania sie jak Was w koncu nadrobie, ale nie daje rady nadrobic. Dzis zaczynam czytac pierwsza strone z czesci drugiej. Niestety mam bardzo intensywna prace, a jeszcze probujemy kupic dom przed narodzeniem naszej malej.
Mam nadzieje, ze mnie jeszcze przyjmiecie.
Mam 29lati na imie Magda, to moja pierwsza ciaza.
Powinnam urodzic 16/03/2013 i spodziewam sie dziewuszki.
Wolalam chlopca, ale co zrobic, nastepnym razem :P
Ciesze sie, ze jest zdrowa.
witaj z nami

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

stripii boshe, wazne ze Juli sie nic nie stalo, ja ost czytalam w gazecie ze w jakims centrum w norge byl podobny przypadek, ino ze chlopczyku lat 4 tak nieszczesnie reke wkrecilo ze az po rece .
( dobrze, że u nas tak to się skończyło
nawet na sekundę nie można spuścić wzroku z dziecka

Cytat:
witam
i ja chętnie dołączę jeśli mnie zechcecie.
witaj

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
....wiecie co , zaczynam się zastanawiać......
oprócz przyrostów -tu i tam -ciałka , i większego zmęczenia nie mam żadnych objawów.... i nie miałam nigdy...... i może ok , ale nawet już przestałam czuć ruchy.... tak jak wcześniej poczułam(już niepamiętam -musiałabym się cofnąć w moich postach -bo tylko tam zapisałam ,ale tak ok przed 14 tyg.) to teraz -od dawna - nic . Kurczę zaczynam się denerwować i czasami mam głupie myśli .....
Wizytę mam dopiero 12 ...
na pewno wszystko ok
ja teraz znowu tak lekko czuję, że nie wiem czy to jelita, czy dzidziol

Cytat:
Strippi - normalnie historia z Julką powaliła mnie z nóg. Ja to wredna jestem, więc życie tż'ta po czymś takim byłoby zagrożone. Nawet nie wyobrażam sobie, jak mała musiała płakać, przecież to naprawdę musiało boleć. Współczuję przeżycia i naprawdę ulga, że dobrze się to skończyło.
za krwiak, oby poszedł i już nie wrócił!!

No ja na początku wkurzona byłam nieziemsko, ale potem zrozumiałam jak bardzo on był zestresowany i przejęty tym, w końcu Julcia to jego oczko w głowie, córeczka tatusia.

Cytat:
Strippi jak dzisiaj rączka Julki? kurcze, a słyszałam kiedyś, że takie schody są tak konstruowane, żeby były bezpieczne, a tu masz...
oby w pracy Cię nie zarazili
jak tam po wizycie??

a dziś niestety paznokieć czarny z ropą i niestety musieli go wyrwać

Cytat:
strippi dla Julci mocne uściski..
ja bym chyba umarła..
noo ja prawie umarłam, mimo że nie widziałam całego zajścia, dopiero jak wrócili ze szpitala

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzień dobry poniedzialkowo

ehhh a ja mialam dzisiaj koszmarna noc nocne wymiotowanie, w dodatku kwasem żołądkowym, wypalilo mi cale gardlo,a pozniej jeszcze kilka godzin czulam/mialam ten kwas w gardle, przy kazdym przełykaniu, no cos okropnego dopiero ok 3-4 usnelam..

a prania do prasowania utworzylo mi sie juz pasmo Himalajów.. nie wiem jak zaczac
biedna

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

Strppii strasznie żal mi twojej Julci, mam nadzieję, że jest już lepiej...
Leon fajne imię

No mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej. Jutro może podejdziemy do przedszkola odwiedzić panią.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Strippi, ucałuj Julkę, biedna miała nieprzyjemnną przygodę.
ja też jestem mało rozmowna i mało towarzyska i szczerze mówiąc dobrze mi w domu i nigdzie nie chce mi się chodzić

no nieprzyjemną ehh
Stary 2012-10-02, 17:10   #1438
megi-megi
Zakorzenienie

A smarujcie się raz czy 2 razy dziennie?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:11   #1439
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziewczyny, tak zaciekawiłyście mnie tą ciążową poduszką z Lidla, że chyba też bedę na nią polować ) Pora przestać męczyć kołdrę, hehe
Zrobiłam obiadek dla męża i czekam. Nie znoszę jak na pytanie: "Co byś zjadł na obiad kochanie?" słyszę "Obojętnie/Cokolwiek/ Co zrobisz". I chociaż uwielbiam gotować to wtedy mi się odechciewa.

W listopadzie czeka mnie L4. Teściowa stwierdziła, że nauczy mnie szydełkowania i robienia na drutach, bo ona to sie nigdy nie nudziła, a to zielarstwem sie interesowała, a to czym innym. Znalazłam dowody! W szafkach kuchenny pełno było zasuszonego "czegoś" Podziękowałam grzecznie. Choćbym miała oglądać od początku "Trudne Sprawy" i czytać Potter`a, to sobie poradzę sama )

Mama była dziś w Textil Market i zakupiła mi 2 pary legginsów ciążowych. Jeszcze ich nie widziałam, ale mówiła, że fajne. Za 20zł

Dziękuję za rady co do balsamu! Za oliwki podziękuje, ale nie uzywam ) Nie znoszę ich

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:29   #1440
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
wow super

w jakich cenach masz je?

Cytat:
Muszę to napisać - małe się rozszalało! Po przyłożeniu ręki do brzucha czuć je!!!!!!!!!!
Aż mi łzy napłynęły.
cudowne uczucie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
witam,

rzadko ostatnio zagladam, bo przygotowuje sie do slubu.
Dzis bylismy u lekarza i nasz dzidzius ma 6,8 cm jest wszystko ok. Pomierzyl, popatrzyl zrobil nam zdj pysia w 4d czekamy do listopada na kolejne badanka.
Czy mdlosci znikaja po 3 miesiacu?? bo mnie mecza...ostatnio czesto przez kilka dni w tyg
za wizytę
i powodzenia z ostatnimi przygotowaniami

co do wymiotów, to leci mi 19tydzień i mdłości mam, wymiotów brak, choć dziś zastanawiałam się czy już nie biec do wc

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Pozdrawiam
witaj

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

O jeju ale u Was z tym zdrowiem się porobiło. Wszystko po kolei. Biedna Juleczka
no niestety ciągle coś ehh

Cytat:
a to być może ze i ze stresu mam nadzieje ze szybko zniknie
no właśnie sama już nie wiem

Cytat:
strippi biedna ta twoja córcia a ta lekarka brak słów.
no brak słów i myślę o zmianie, znowuuu

Cytat:

Strippi biedna ta Twoja Julcia. mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia..
oby, bo już ją roznosi w domu

Cytat:
brak słów.. dobrze, że się poprawiło..
no całe szczęście

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości