|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
[QUOTE=madziunia2;36862050]Online mydło dostępne jest np tutaj: http://www.mydlarnia.info/savon-noir...79-id-297.aspx
Błękitne niebo polecała właśnie to mydło [/QUOTETo mydło dostępne jest również w Mydlarni u Franciszka
|
#302 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
Przez wiele wiele last miałam długie włosy, później za namową jakiegoś wielkiego fryzjerskiego eksperta przy okazji obecności na targach fryzjerskich( już nie pamiętam jak się tam znalazłam) ścięłam na boba właśnie, ale jedynie w długich czuję się mega kobieco i ponętnie ![]() Mam szczęście, bo nie muszę specjalnie o nie dbać a jakoś tam wyglądają. Cytat:
Już po farbowaniu? ![]() [QUOTE=emely;36867254] Cytat:
|
|||
|
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=lola23;36867514]Przy najbliższej okazji podpytaj jak wygląda takie farbowanie.
Przez wiele wiele last miałam długie włosy, później za namową jakiegoś wielkiego fryzjerskiego eksperta przy okazji obecności na targach fryzjerskich( już nie pamiętam jak się tam znalazłam) ścięłam na boba właśnie, ale jedynie w długich czuję się mega kobieco i ponętnie ![]() Mam szczęście, bo nie muszę specjalnie o nie dbać a jakoś tam wyglądają. Zdaje się, że jakiś czas temu pisałaś, że planujesz ombre. Już po farbowaniu? ![]() Nie zauważyłam, że ten link który wcześniej wklejała madziunia jest właśnie z tej mydlarni . Zerknij sobie na stronę internetową oprócz zakupów online można odwiedzić ich sklep stacjonarny
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=emely;36867254]
Cytat:
Mam nadzieje ze mydło które zamowilam nie okaże sie jakimś bublem
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lola23;36867514]Przy najbliższej okazji podpytaj jak wygląda takie farbowanie.
Przez wiele wiele last miałam długie włosy, później za namową jakiegoś wielkiego fryzjerskiego eksperta przy okazji obecności na targach fryzjerskich( już nie pamiętam jak się tam znalazłam) ścięłam na boba właśnie, ale jedynie w długich czuję się mega kobieco i ponętnie ![]() Mam szczęście, bo nie muszę specjalnie o nie dbać a jakoś tam wyglądają. Zdaje się, że jakiś czas temu pisałaś, że planujesz ombre. Już po farbowaniu? ![]() Planowałam i nawet miałam nałożoną ciemniejszą farbę jak do ombre, bo końcówki chciałam zostawić takie jakie są, i wyobraźcie sobie, że farba nie wzięła (wcześnie j było wszystko ok). Podobno mam takie włosy kapryśne, ale ja domyślam się, że to po żelatynie |
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzucili te wyniki dosłownie na godzinę do internetu a potem wszystko zniknęło oficjalnie ma być wiadomo dopiero jutro ale z moim wyliczeń wynika że ten wynik co mi się pokazał jest prawdopodobny więc już się w myślach pakuję i szykuję do przeprowadzki
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36857826]edit:przepraszam musiałam usunąć zdjęcie
![]() chyba jestem jedyną osobą na tym wątku, której nie podobają się torby Pani Pilewicz [/QUOTE]A nie jedyną Za to Furla ![]() Co do torebek, to też polecam parfois ![]() Co do revlona, należę do zwolenniczek
|
#308 | ||
|
Raczkowanie
|
O rany 8 stron nadrabiania
Pędzicie dziewczyny jak szalone ![]() Cytat:
, a po drugie zbyt wulgarnie się z takimi czuje. Bardzo lubię dekolty w łódkę. Ale wracając bardzo jestem ciekawa Twojej listy "must have" Cytat:
![]() Daje swój wczorajszy strój. Wczoraj miałam swój pierwszy wykład i moje wrażenia określiłabym słowem "średnio". Na uczelni czułam się jak w szpitalu, wykłady mega nudne, ludzie nieciekawi.. Mam nadzieję, że później będzie lepiej ![]() PS. Przepraszam za odkurzacz na 3 zdjęciu, ale dopiero po jego zrobieniu zorientowałam się, że za mną stoi
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najchętniej cofnełabym czas do matury
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Dzię przy okazji polowania na buty wstąpiłam do kilku mydlarni w poszukiwaniu czarnego mydła, ale wszędzie były to mydła z dodatkami (pomarańcza, rumianek). Czy któraś z Was ma doświadczenia z mydłami z dodatkami czy może lepsze jest "czyste".?
|
|
|
|
#312 | |
|
Cytrynka
|
Cytat:
Skąd spodnie? Czy to Mohito? Idealnie leżąDziewczyny, bardzo rzadko się udzielam ale codziennie Was podczytuje
|
|
#313 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie też panie poinformowały, że czekają na dostawę, ale jednocześnie bardzo zachwalały te z dodatkami, ze są skierowane do konkretnych rodzajów skóry. Ale nie przypominałam sobie żeby któraś z Was wspominała o takim z dodatkami i nie dałam się skusić. Na szczęście jedna z mydlarnii jest obok mojej uczelni, wiec będę jeszcze zaglądać.
|
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o Colorstay Revlona, to ja używałam. Bardzo dobrze kryje, ale i tak nie kupiłabym drugi raz ze względu na to, że robił straszne smugi (mimo dokładnego rozcierania), a poza tym wydaje mi się trochę za ciężki
|
#316 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast pani w Mydlarni u Franciszka zachwalała i mówiła, że te z dodatkami działają na wiele osób lepiej niż tradycyjne. Powinni mi zapłacić prowizję za rozpropagowanie tego mydła
|
|
|
|
|
#319 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36857826]edit:przepraszam musiałam usunąć zdjęcie
![]() chyba jestem jedyną osobą na tym wątku, której nie podobają się torby Pani Pilewicz [/QUOTE]nie jedyną mnie jedynie podoba się modena, reszta niestety nie (a może na szczęście )Cytat:
u mnie jest listonoszką starsza Pani ale przynajmniej miła i można się z nią dogadać, bo niekiedy jak czytam na wizażu przygody z listonoszami to ręce opadająCytat:
Obecnie używam podkładu Pharmaceris i sobie chwalę ale i tak z utęsknieniem czekam na powrót do mineralnego ale niestety odcień jest na razie za jasny i muszę jeszcze trochę poczekać - na zimę będzie idealny Cytat:
|
|||
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
![]() chyba jestem jedyną osobą na tym wątku, której nie podobają się torby Pani Pilewicz [/QUOTE]Nie jesteś sama Jej torby nie mieszczą się w mojej estetyce.Co do wstawania to przebiję was wszystkie - gdy mam zajęcia na 8.00, wstaję ok. 4.30 Ale to tylko dlatego, że dojeżdżam i muszę to wliczać. Uwielbiam wstawać wcześnie, gdy jest jeszcze ciemnoMoje must have to: -świetnie skrojone, idealnie dobrane do sylwetki jeansy w jednolitym ciemnym kolorze -skórzana ramoneska bez udziwnień -baleriny -czarne oficerki -para czarnych szpilek -botki -workery -swetry i kardigany: czarny, szary, burgund, granat -bazowe t-shirty: biały, czarny -biała koszula -eleganckie bluzki ze zwiewnych materiałów -mała czarna -duża torba czarna lub w kolorze naturalnej skóry -dopasowana do figury spódnica (u mnie - rozkloszowana) -zegarek pasujący do wszystkiego i jeszcze dwie kwestie często pomijane: biżuteria (duże pierścionki, delikatne kolczyki, łańcuszek z ciekawą zawieszką), która często "robi" całą stylizację oraz doskonale dobrana bielizna (biustonosz!), bez której nic nie jest wyeksponowane jak trzeba. |
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36857826]
chyba jestem jedyną osobą na tym wątku, której nie podobają się torby Pani Pilewicz [/QUOTE]Nie jesteś jedyną. Nie ukrywam,że kilka modeli przykuło moją uwagę. Natomiast zdecydowana większość nie przypadła mi do gustu.![]() Cytat:
Możesz trochę o nich opowiedzieć? Pofarbowane końcówki są bardzo mocne? Masz może jakieś zdjecia, któe odzwierciedla Twój kolor?
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie miałam przygodę z kurierem Dowiedziałam się dziś od sąsiadki z góry, że był u mnie wczoraj z zamówionym aparatem. Aparat zostawił u niej się okazuje Ech..
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama miałam do czynienia z kurierem ksywa "Widmo" który niby był, ale jednak go nie było ... a on twierdził, że był tylko nie widział go nikt ... |
|
|
|
|
#325 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak żeby nudno nie było Cytat:
Mam nadzieję, że po pierwszym praniu problem zniknie. Dziękuję Dziewczyny macie jakiś złoty środek na zapychanie? Używam LRP Effaclar Duo, ale przestaje sobie radzić. Nawet nie wiem, co mnie tak zapycha. Obstawiam podkład (Healthy Mix) lub krem (Alterra z dziką różą), ale i jedno i drugie mam prawie pełne opakowanie i szkoda mi wyrzucać. Boję się też kupić sobie coś nowego żeby nie było tego samego. Zapycha mnie głównie na brodzie, ale na policzkach też
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O przygodach z listonoszem to ja bym mogła ksiązkę napisać
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no mój listonosz to cud miód i orzeszki
![]() ![]() Wcześniej miałam tez super listnosza, miał mój nr telefonu i dzwonił jak coś było lub... Rzucał na balkon (1 piętro) ja dużo rzeczy kupuje w internecie wiec muszę sie dogadywać z dostawcami ![]() Dziewczyny mam do skrócenia sukienkę. Ile to może kosztować w Warszawie? |
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#329 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinnaś zostać Ambasadorką Czarnego Mydła Cytat:
|
||
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ciekawostka - jak ktoś ma onycholizę należy zbadać hormony tarczycy) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

[/QUOTE

. Zerknij sobie na stronę internetową
(wcześnie j było wszystko ok). Podobno mam takie włosy kapryśne, ale ja domyślam się, że to po żelatynie
. Też oglądałam te płaszczyki
. Pewnie bym od razu kliknęła online, ale mam zimowy z identycznymi guzikami, a kilka lat temu miałam kremowy z czarnymi o tym samym kroju, różniący się jedynie wycięciem pod szyją(żaden mój ciuch nie zebrał nigdy tylu komplementów
, czas poszukać czegoś innego
długo się przygotowywałaś?

Pędzicie dziewczyny jak szalone