Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 11:22   #4021
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

miodem
:d
ale najlepiej na noc jak zasnie bo nie zliże.. ja tak nałozyłam na noc i wyleczyło ..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:28   #4022
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam...

jak fajnie jest miec ugotowana zupke wieczorem:d

Michalina powiedziała że dostała wczoraj jednego żelka-cukiera jakiegos.. ja do mamy że przeciez mieli nie dawać.. a ona że tylko jednego na dzien .!!
szlag... i od rana awantura buuuuuuu
No niby niefajnie że dała mimo że prosiłaś żeby tego nie robili. Jednak skoro Michasia dostawała codziennie jakieś smakołyki to i u jednej i u drugiej strony będzie ciężko tak z dnia na dzień zrezygnować. Wyobraź sobie jak się czujesz przechodząc na drastyczną dietę mocno ograniczającą (eliminującą) cukier i słodycze. Szczęśliwa pewnie nie jesteś. Myślę że lepiej dać takiego jednego żelka ale otwarcie i za Twoim pozwoleniem oczywiście niż np. dać i namawiać później Miśkę do kłamstwa.
Może delikatnie spróbuj zrezygnować ze słodyczy dla niej.
Wiem że pewne rzeczy należy robić zdecydowanie ale jakoś mi jej żal mimo że wiem że to dla jej dobra. Cóż sama jestem uzależniona od cukru

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Nataszka ja mam jeszcze krem na karmiące cycki i jak coś takiego się dzieje to nim smaruję choć bardziej u siebie bo u Zosi nie miałam na szczęście okazji.
Kup jej może taką bezbarwną ochronną pomadkę w aptece
Stary 2012-10-02, 11:54   #4023
madziwnia
Zakorzenienie

iza hehe ja nie jem słodyczy.. znaczy jem ale ich nie kupuje prawie wcale... jak jestesmy u kogos albo jak ciasto upiekę.. za to mój tomek uwielbia słodycze tylko ma je kupowac i przynosic tak aby Michalina nie widziała.. i tak robi ja od czasu do czasu na mieście jak jestem zjem jakąs błke słodka z naszej pysznej cukierni... ale na zakupach nigdy nic słodkiego .. i nie słodze...

ona od nas najmniej dostawała zrezygnowalismy bo widziałam ile wszedzie jej daja..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-10-02, 11:57   #4024
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

Zdrówka dla chorowitków

Aneczka będzie dobrze, to normalne że Maciuś nie był szczęśliwy po przerwie. Musi się znowu przyzwyczajać.

Beata wydaje mi sie że nie dobrze że Twoja córcia ciągle je. W jakiejś superniani albo innym podobnym programie mówili że dziecko musi mieć min. 2 godz. przerwy między posiłkami włączając w to również przekąski typu jabłko.
2 parówki + kromka to sporo jak dla mnie i jedzenie później jeszcze płatków nawet na sucho (jakie ?) ? A jak ona je, stawiasz jej na stoliku, bez bajek ? Czy może chce tak jeść jak ogląda bajki ? Jeżeli je równocześnie oglądając bajki to po prostu nie kontroluje tego co robi.
No właśnie tez słyszałam o tych odstępach między posiłkami i się trochę zmartwiłam że ona tyle je. Parówki były małe. Je przy bajkach ale nie tylko. Jak już pisałam postaram się jej odmawiać te przekąski i zająć się czymś innym np. zabawą
Stary 2012-10-02, 11:57   #4025
madziwnia
Zakorzenienie

aha

izz nie ma co jej żałowac.. bo ona np. dzis zawołała kinder jajko.. to jej wytłumaczyłam że kupimy banana i juz ma zastepnik.. uwielbia papryke jak jej kupie tez sie cieszy:d jak ze słodyczy..

A poza tym z braku funduszy ona nigdy jakos tak specjalnie słodyczy nie jadła .. tylko ta rodzinka kupuje lizaczka i cuksy na wage i tak po jednym po 2 jej daja .. a potem tata i tak wkoło.. trzeba to przypilnowac..
tragedii z nia nie ma.. bo faktycznie jakas spasiona nie jest ale wole teraz juz przypilnowac niz miec potem problemy.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-10-02, 12:01   #4026
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
iza hehe ja nie jem słodyczy.. znaczy jem ale ich nie kupuje prawie wcale... jak jestesmy u kogos albo jak ciasto upiekę.. za to mój tomek uwielbia słodycze tylko ma je kupowac i przynosic tak aby Michalina nie widziała.. i tak robi ja od czasu do czasu na mieście jak jestem zjem jakąs błke słodka z naszej pysznej cukierni... ale na zakupach nigdy nic słodkiego .. i nie słodze...

ona od nas najmniej dostawała zrezygnowalismy bo widziałam ile wszedzie jej daja..
Dokładnie u nas jest to samo, ja jej w domu nie daję słodyczy bo jak pojedziemy do kogoś to zawsze wystawią pełno i słodkiego a ona je,najbardziej mnie wkurza teściowa zawsze czekolady jej kupuje ja mówie że nie może tyle czekolady a ona nic jej nie będzie i weź z nią gadaj mądrzejsza ode mnie.
Stary 2012-10-02, 12:02   #4027
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Moje młodsze ma dzisiach chrypke i trochę mnie to martwi bo mieliśmy jutro na pneumo iść a tu nici z tego chyba. A powinna być juz z miesiąc temu zaszczepiona.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:05   #4028
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

To może już lepiej tę paprykę zamiast banana.

Ja tyle razy już prosiłam żeby mi rodzina nie znosiła słodyczy dla Zosi jak przychodzą. Lepiej jabłuszko albo coś podobnego jeżeli już bardzo chcą. Zawsze coś przytargają czekoladowego a później mamy problem. To chyba zostało ze starych kryzysowych czasów że zawsze trzeba było coś upolować i do nikogo nie można było iść "z pustymi rękami"
Też ograniczam i np. czekoladkę kroję na mniejsze kawałki i mamy zamiast jednego "dużo" kawałeczków
Stary 2012-10-02, 13:22   #4029
madziwnia
Zakorzenienie

hihi juz bez przesady z ta papryka nic jej od banana nie bedzie a poza
tym ona nie am jakies otyłości tylko o 2 kg moze ze duzo.
Michalina je poza słodyczami baardzo zdrowo ma ta diete dosć bogata bo ona kocha wszystko parwie.
Ah wiecie ile taki łosoc ma dobrodziejstw.. a ona uwielbia rybki

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-10-02, 13:26   #4030
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
hihi juz bez przesady z ta papryka nic jej od banana nie bedzie a poza
tym ona nie am jakies otyłości tylko o 2 kg moze ze duzo.
Michalina je poza słodyczami baardzo zdrowo ma ta diete dosć bogata bo ona kocha wszystko parwie.
Ah wiecie ile taki łosoc ma dobrodziejstw.. a ona uwielbia rybki
A ile córcia waży? Maja była ważona ostatnio na bilansie 2 latka i ważyła 12,5 kg. Moja też uwielbia rybki
Stary 2012-10-02, 13:37   #4031
madziwnia
Zakorzenienie

12,10 to michalina miała na roczek na bilansie - taaakie pożywne mamusi cyckowe mleko było :d

Ale jest wysoka ma 99 cm i 18 kg.. ale zważe ją jutro rano

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-10-02, 13:51   #4032
megi-megi
Zakorzenienie

Haha... Igor miał na bilansie dwulatka 13,300 gr.
I jak tu mierzyć nasze dzieci jedną miarą?
Teraz ma koło 98 cm i waży koło 14 kg.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:03   #4033
mloda1989
Zakorzenienie

Moj chyba najmniejszy 12kg i 92cm
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:05   #4034
BeataR89
Rozeznanie

No więc nie ma co porównywać każde dziecko inaczej się rozwija.
Majka śpi już 2 godziny a ja się już nudzę niech wstaje,pójdziemy na spacer ładna pogoda jest kaszel ma i katar ale gorączki nie to krótki spacer dobrze jej zrobi
Stary 2012-10-02, 14:11   #4035
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

poszlam z mala zbierac kasztany zebysmy mialy tworcze zajecie na wieczorek,oczywiscie radocha co nie miara nagle stanela ryk,myslalam ze cos jej sie stalo ale nie ona zaczela urzadzac histerie bo....chcialab do taty!!
zadwonilam do tz pogadal z nia chwile wiec pozniej zrobila kolejna awanture dobrze poprzedniej nie konczac ze chce jak tata isc do pracy
za kare sama musiala isc spac dzisiaj ,wiedziala ze zle robi...to wszystko wymuszone ale do tego stopnia ze az sie zanosila!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:15   #4036
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Madziwnia moj jako przekaski ma glownie orzechy bez soli z biedrony,lub mu slonecznik przypieke. Sporo jablek je. Dostaje tez pieczywo wasa. Moze jak dziadki juz cos musza dawac to cos takiego.

Dzisiaj na placu byla mama z dwoma chlopcami rok po roku. Ale rozwydrzone. Glowna zabawa to popchnac,kopnac,kazdy patyczek byl uzywany do udawanego palenia papierosa :/. Wkurzaja mnie takie dzieci glownie przez to ze matka siedzi i slowem nie upomni. A jak cos mojemu sie przez nich oberwalo to okrzyczalam,to ona tez nic. Jak innym dzieciakom dokuczali to ewentualnie mowila ze zaraz mama tej dziewczynki czy chlopca cie okrzyczy,zamiast sama zwrocic uwage.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:17   #4037
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Ja tez nie lubie prasowac!

Monka wlaśnie przyszedl twoj podklad, kiedy ja mam go wyslac?

kobitki czym posmarować Melce popękane usta?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Kurcze nie fajnie, w czym im to pomoze ze dadza jej jeden, a nawyk zostanie...
ja Zosi smarowałam pomadką ochroną z nie pamięam firmy ale ona z miodem była,wiem że to jakaś dobra firma

Zosia na bilansie 2 latka ważyła 13 kg a miała ok 90 cm wzrostu, teraz waży 14 i ma ok 96cm. 18 kg to troche dużo mi się wydaje. Moja Zosia waży 4 mniej i nie jest jakaś bardzo szczuplutka, nie wyobrażam sobie jej mającej 4 kg więcej.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:31   #4038
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Maciek poszedł do przedszkola po chorobie , wychodząc z domu strasznie płakał mam czuja że babki będą po mnie dzwonić za jakiś czas, żebym go zabrała.
I co dzwonili?
Misiek dziś też płakał (a wczoraj po 4dniach przerwy poszedł bez płaczu) ale szybko się uspokoił, ładnie pracował, tańczył, nawet w dzienniczku naklejkę i pochwałę dostał
Za to w domu diabełek wcielony, teraz tz na urlopie to mam 100razy częściej dość! Marudzą mi te chłopaki

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Mamy ten plus ze dzieci juz wszystko powiedzą, moja też juz opowie wszystko tz jak wraca ze zrobila bam, ze plakala itd itd
Michał czasem nie chce mówić co robili w przedszkolu ale pewnie mu ciężko opowiedzieć jeszcze. Zawsze wieczorem przed spaniem siadamy we trójkę i opowiada nam co się w ciągu dnia wydarzyło

Cytat:
Ja tyle razy już prosiłam żeby mi rodzina nie znosiła słodyczy dla Zosi jak przychodzą. Lepiej jabłuszko albo coś podobnego jeżeli już bardzo chcą. Zawsze coś przytargają czekoladowego a później mamy problem. To chyba zostało ze starych kryzysowych czasów że zawsze trzeba było coś upolować i do nikogo nie można było iść "z pustymi rękami"
Też ograniczam i np. czekoladkę kroję na mniejsze kawałki i mamy zamiast jednego "dużo" kawałeczków
Tz-a babcia to pewnie wszystkich pobije - wszystkich świetych 2010 - Misiek miał pół roku. Babcia karmiła go cukierkami czekoladowymi - upominanie babci nic nie dawało, bo starsza bo w trudnych warunkach się wychowywała, bo niedosłysząca.... - dawała mu do ręki, jak nie patrzyła zabierałam cukierka i jadłam a Misiek bawił się papierkiem, jak dostrzegła że już nie ma to dawała następnego... W efekcie pewnie po tym jednym wieczorze miałam +2kg i przesłodzona na maksa byłam.
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Zważę i zmierzę Michała to się okaże Ale chyba ma więcej jak 12kg i ostatnio trochę urósł...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:35   #4039
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja Zosi smarowałam pomadką ochroną z nie pamięam firmy ale ona z miodem była,wiem że to jakaś dobra firma

Zosia na bilansie 2 latka ważyła 13 kg a miała ok 90 cm wzrostu, teraz waży 14 i ma ok 96cm. 18 kg to troche dużo mi się wydaje. Moja Zosia waży 4 mniej i nie jest jakaś bardzo szczuplutka, nie wyobrażam sobie jej mającej 4 kg więcej.

tylko ze kazde dziecko ma tez inna budowe ciala i to tez nalezy brac pod uwage to tak jak z doroslym,dwie osoby z taka sama waga wygladaja zupelnie inaczej.

Moja Oliwia na bilansie wazyla 15,600 ale nie pamietam ile miala wzrostu;/
A.Camus
Stary 2012-10-02, 15:49   #4040
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Myślę że nie ma co porównywać dzieciaków. Każde miało inną wagę urodzeniową, każde ma inny apetyt, budowę itp.
W każdej diecie myślę że trzeba zachować zdrowy umiar, wszystko jest dla ludzi, słodycze również. Nie ma co przesadzać. Ja naprawdę znam dzieciaki, które są bardzo zdrowo żywione a wyglądają na utuczone mimo że nie zaznały jeszcze smaku czekolady.
Ja daję Zosi słodycze i co ktoś mnie zamknie za to ? Może się komuś nie podobać, trudno, jego problem. Najbardziej mnie tylko denerwuje że jak proszę żeby jej nie dawać bez mojej wcześniejszej wiedzy albo żeby to zastąpić owocem to mnie nie słuchają. Ja jej dam tę czekoladkę tylko w takiej ilości jaką uznam za stosowną.
Jak już kiedyś pisałam słodycze u nas są zamykane i większość z nich nie dostają dzieciaki tylko my z Tżem zjadamy . W przeciwnym razie mielibyśmy 2 małe świnki a tak są tylko 2 duże

Jesli chodzi o wagę to teraz u Zosi się waha pomiędzy 15,500 a 15,800 a wzrost nie mniej niż 95 cm. Nie potrafię jej dokładnie zmierzyć bo to żmija jest wijąca

No i nie mam absolutnie nic przeciwko wprowadzaniu zdrowych nawyków. Dla mnie to normalne posiłki bez podjadania (teraz właśnie podjadam), ruch na powietrzu a jak nie to dom lub sala gimnastyczna, owoce, warzywa, słodycze w rozsądnych ilościach.

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-10-02 o 16:15
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:17   #4041
monka23
Zakorzenienie

Ja mojego teraz zwazylam i ma 13 kg .

Iza a wytłumacz mi to bo mnie to ciekawi, jak dzieciaki zdrowo odzywiane mogą wyglądać na utuczone , jakos to się kupy nie trzyma . Jeżeli nie jedzą słodkiego,smazonego, tlustego , macznego , to jak się utuczyli ? , A wiadomo ze to jest przyczyna nadwagi . Może się przejadaja , za duże porcje jedzą ?
Tak się trabi o zdrowym odzywianiu a tu pada cała idea aby schudnąć i być zdrowym trzeba jest zdrowo .
Ja rozumiem ze ktoś może być grubej kości i nie musi wyglądać jak wychudzony , a dwa to co to znaczy dla ciebie być utuczonym , bo dla mnie to już pulpecik z nadwagę .
Ile maja lat bo to wiadomo roczne dziecko wyglada inaczej jak dwulatki , pięciolatki czy nastolatki.
Tak z ciekawości pytam.
Może to się tak wydaje ze je się zdrowo , bo zrobi się pierogi zamiast z tlustego sera to z chudego albo rybke ale smazona i optoczona w mace zamiast na parze czy w piekarniku. Albo kurczaczek pieczony , przecież zdrowy tylko ze pieczony w tłuszczu a ni w worku .
Wiesz o co mi chodzi.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:28   #4042
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Monka sama nie wiem jak to się wydarzyło że dziewczynki (bliźniaczki) konkretnie wyglądały dość okrągło jak je pamiętam. Teraz są starsze ale jak je ostatnio widziałam miały po 5 lat. Ich mama miała świra na punkcie "zdrowego" jedzenia. Nie wiem co konkretnie jadły ale nie znały czekolady, nie jadły chrupek, ciasteczek, batoników, chipsów i innych orzeszków, czyli wszystkich fajnych zapychaczy. Jak moja mama chciała im dać właśnie po tej przysłowiowej czekoladzie to się mamusia rzuciła i oddała mojej mamie mówiąc żeby zabrała to świństwo.
Jakoś, może przez tę czekoladę, mocno utkwiły mi w pamięci.
Stary 2012-10-02, 16:40   #4043
monka23
Zakorzenienie

Iza no dziwi mnie to właśnie , ale wiesz jak to jest , jabłka tez są zdrowe a przecież w dużej ilości bardziej szkodzą , ze względu na cukier , albo banan , jasne ze zdrowy ale jeden dwa a nie 5 czy 7 .
Ja tam uważam ze zdrowe ma być ciało i dusza i kostka czekolady czy batonik krzywdy dziecku nie zrobią ale dopiero ich wieksza ilośc . Pozatym gorzka czekolada to zdrowie hehe
Orzechy tez sa zdrowe ale większa ilośc w końcu będzie się odkładać tu i owdzie hehe .
Więc może w tym problem był z ilością i częstotliwością jedzenia . Można tak mnożyć co nie.
Kij z tym , ale tak mnie to zaciekawilo. Fajnie jakbyś kiedyś zagadala co jedzą itd tak żeby zaspokoić ciekawość ( moja) hehe
Ja staram się zdrowo ale bez przesady pierogi z poltlustego robię raz na tydzień dwa zjedzą to nic im nie będzie a lubią.
Dziś zrobiłam pomidorowa ale jakby się jej bliżej przyjrzeć to zdrowa już się tak nie wydaje bo po pierwsze jest biały makaron, puszka pomidorów i koncentrat a niby na rosolku bez sztucznych przypraw.

Dziewczyny ze starszymi dziećmi , lakowalyscie 6 tki? Ja się umowilam w pl bo tutaj mi odradzil
Stary 2012-10-02, 16:46   #4044
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Monka ja mlodemu nie lakowalam bo mi odradzal dentysta,ale juz nie wiem czemu.
Moj maly teraz troche przytyl od jedzenia kanapek. Ale ciagle ma tak chuda pupe ze kapielowki na 68cm nosi wazy okolo 16kg

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:14   #4045
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
to do mojej małej by pasował a i jeszcze małą na rękach by mógł nosić

posmarowalam jej miodkiem jak spala popoludniu,dzięki kobitki
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:08   #4046
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Monka będzie ciężko zapytać bo my się widujemy raz na kilka lat

Syn Tż miał lakowane 6 i nic się nie dzieje. Dentystka nie miała jakiś preferencji

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Czy macie sprawdzony przepis na "wuzetki" ? Ostatnio się pojawił http://www.mojewypieki.com/przepis/wuzetka, robiłyście może ?
Stary 2012-10-02, 19:55   #4047
evitka21
Zakorzenienie

w lidlu od 8.10 znów maja być butki zimowe

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:10   #4048
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Monka będzie ciężko zapytać bo my się widujemy raz na kilka lat

Syn Tż miał lakowane 6 i nic się nie dzieje. Dentystka nie miała jakiś preferencji

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Czy macie sprawdzony przepis na "wuzetki" ? Ostatnio się pojawił http://www.mojewypieki.com/przepis/wuzetka, robiłyście może ?
Ja nie mieć ale z miła chęcią chciałabym takim plackiem po ryju dostać już to widzę jak się wtryzam , mhmmmm

Miałam ta szarlotke zrobić bo mnie korci mega , ale nie mam biszkoptow uffff.
To ja teraz nie wiem idzie ze są dwie szkoły , lakowac i nie lakowac . Muszę poczytać trochę może czegoś konkretnego się dowiem , mam tydz na to .
Stary 2012-10-02, 20:22   #4049
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Apropo wagi mela dwanascie czterysta wazyla jakis czas temu
A.Camus
Stary 2012-10-02, 20:33   #4050
madziwnia
Zakorzenienie

Alez dziś Michaske przypilnowałam:d.. 5 posiłków i koniec.. starsznie krzyczała za mlekiem do drzemki miałam nie dac ale że rano nie dostała bo póxno wstała to jej zrobiłam pół szklaneczki bez kaszki :d i tez wypiła

Nasz dzisiejszy jadłospis:
sniadanie: płatki z mlekiem ale ona je dosłownie garstkę i ciut mleka
i zjadła moją!!! kanapkę taka malutka z ciemnego chleba z ziarnami z serem hit nisko tłuszczowym i wedlinka drobiowa plus mega gruby plaster pomidora..

drugie sniad.: nektarynka i ryżowy krążek sobie zchrupała

obiad : tylko wczorajsza ogórkowa oczywiscie dietetyczna lekko jog. naturalnym zaprawiona

potem banan i malinki z krzaczka pojadła

i na kolację.. zamiast butli na razie zjadła budyń kurka kilka miesiecy juz nie robiłam :d

Ale najlepsze w sklepie: poszłam bo kupowałam udka i w worku robiłam T na obaid i Michasce aby jutro miała
a ona przy kasie:
" Mamo kupisz loda o tego dokładnie tego.."
nie michasiu
- hmmm to może kinder jajko??
NIE...
- nie??? a może lizaczka o tam sa ??
- michalina jaka była umowa w domku??..
i cisza.. hihihi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości