|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
znowu za Wami nie nadazam
zaliczylysmy zakupy i spacer, na obiad mamy sushi, Julka spi wiec mam chwile dla siebie... maz mnie jutro znowu na grzyby ciagnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co za zmiane Robson ma w oku? Bo chyba przegapilam? |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Lenka a co tam ja tez dorzuce swoje 5gr;]. pytalas o pojenie Malucha. U nas teraz jest sama woda i wciaga az milo. Jednakze na poczatku nie bardzo chcial pic. robilam herbatke z hippa, ktora coraz bardziej rozrzedzalam, az doszlismy do samej wody
. Nie mam nic do herbatek, ale jednak wole aby pil wode, a herbatki raz na jakis czas. Wiadomo,ze wtedy i przed snem moze sobie chlapnac bez obawy o zeby(ktorych teraz nie ma,ale wiadomo,ze przyzwyczajenia to druga skora czlowieka;]). Jednak wiadomo,ze jak nie bedzie chciala pic samej wody to do gardla sila nie wlejesz. Ja tez jestem antywodowa i w sumie jakos calkiem niezle mi sie zyje . A tak serio to mimo,ze wiem,ze powinnam poprostu nie smakuje mi sama woda i nic z tym zrobic nie potrafie. Zawsze sobie doladuje jakis soczek do smaku.A tak apropo dziwactw to dzis w srodku nocy pytalam T.czy zabral rzeczy Roba z dywanu,bo On zaraz je zje. Nijak nie mogl mi wytlumaczyc,ze to tylko sen i prawie sila zatrzymal w lozku,bo chcialam isc "zbadac" czy na podlodze jakies graty nie leza . Matko ja mam jednak nierowno pod sufitem.Swoja droga moj dziec rozpoczal podbijanie swiata na dobre;]. Pełzanie to juz przypomina bieg z przeszkodami na torze wojskowym. A ja tylko zaciskam zeby jak widze,ze probuje "przebic" kolejna fose z poduchy;]. Jego miloscia są narzedzia do utrzymywania porzadku tj odkurzacz i wszelakiego rodzaju szczotki. Jak tylko ujrzy jakas na horyzoncie widac ten blysk w oku i usmiech szalenca pt "teraz juz jestes moja" . Na drugim miejscu sa kontakty i chec "wyrwania" ich ze sciany. Od wczoraj siada sobie podparty o cokolwiek i zajaczkuje gora dol. Dziwnie to wyglada ,a jeszcze dziwniejsze odglosy przy tym wydaje,ale pelnia szczescia. Wtedy tez potrafi siedziec prosto na swoich łydkach,bo tak to preferuje lewy poldupek;]. mam nadzieje,ze Mu tak nie zostanie,bo tak jeden wklesly a drugi wypukly to nie halo bedzie wygladalo;]Ja spedzilam weekend z przyjaciolka i przez 2 dni skupilam sie na sobie. Jakie to bylo cudne uczucie. T.zostal tata na caly etat(no poza karmieniem z cyca,bo tutaj juz natura utrudnila;p). Postanowilismy,ze przynajmniej jeden weekend w mc bedzie taki "na odwrot" i mysle,ze wszyscy beda zadowoleni. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ tu dzisiaj ruch
![]() Witam Drogie Panie Szwedofanki i Reszta ![]() Zia miłego pobytu w Polsce, niech lot przebiegnie sprawnie i będzie Wam tu u nas dobrze, pogoda ma być ładna , więc zaznacie złotej polskiej jesieni ...oby ![]() Szczęście ,że komoda runęła jak było pusto przed nią Mravka hihiho ale mamy przewagę nad tymi naszymi rodzicami,że nasze dzieci będą żyć w mniej więcej podobnych czasach...rodzice nasi wg mnie to żyli w innej epoce, bez kompów , narkotyków itp. jedyne co to sobie mogli ze sztachetami od płota gdzieś na wiejskiej zabawi polatać ....dlatego tak wierzyli w te nasze kosmiczne opowieści....a przewaga nasza polega na tym,że jak nasze dzieci powiedzą ,że idą posiedzieć nad książkami to możemy spokojnie im wykładać zrobić o tym jak się należy zachowywać na imprezach, dlaczego nie mozna jeździć z pijanymi kierowcami itp. możemy czerpać z własnych doświadczeń Co nie znaczy ,że tego dresu moro nie zakupie i nie będę siedzieć z siatką maskującą gdzieś nie opodal moich dziewic nie opodal tzn. w krzaczorach rzecz jasna .W sprawie Nasivinu proszę Cię ja bardzo ![]() Desia zdrówka dla Małej Niuni ps. trawnik gotowy na lądowanie mioteł ? ![]() Nowaken gratuluję rocznicy Ivonka u Niny zęby szły swoją kolejnością, nieklasyczną, najpierw 4 jedynki na raz, potem trójki, potem dwójki ....wszystko poźno, teraz jeszcze piątki się kończą wybijać a to już 32 miesiąc, a ponoć wychodzą jak dziecko ma 24 miechy Dziewczyny dzisiaj byłam na usg kontrolnym z Kai nerką i miedniczka nie jest już widoczna i była grzeczna na badaniu, mimo iż musiałam Ją troszkę unieruchomić. No i pochwalę się ,że matka polka dzisiaj dokonała wyczynu w postaci wizyty u fryzjera z dwójką dzieci. Kaja spała po cycowaniu u pani w salonie, a Nina leżała na tapczanie i jak miałam pół głowy obciętej ( 6 mm ) wolała :MAMO koniec koniec....no kurna śmiszne ładnie bym wygladała taka pół dynia pół łysol ![]() Takim oto sposobem mam za☠☠☠iaszczy humor i dodatkowo wpierniczam leczo , jest mi dobrze
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do wizyty u fryca to szczerze podziwiam ![]() O no i hip hip hurra z okazji Kajowej nerki. Ja wiedzialam ze tak bedzie :P |
|
|
|
|
#1776 | |||||
|
Gang Iren
|
Wrocilismy z Manchesteru.Wlasnie pije kawke.
Zla jestem troche,bo chcielismy sobie pozwiedzac,jeszcze tam nie bylismy,a lalo strasznie,parasola nie zabralismy i zmoklismy strasznie.Oprocz Eryka,bo on mial folie na wozek.Wyczekalismy sie tez strasznie,mimo ze zapisani na godzine.Czekalismy 2,5 godziny ![]() Ale odbior na 12 pazdziernika,musze tylko jutro nowe zdjecie zrobic Erykowi i przeslac im,bo zrobilam mu zdjecie na czarnym tle,bo taki akurat mialam golf na sobie ![]() Cytat:
![]() Fajne,tez macie trojwymiarowe Ja mam cos podobnego. Cytat:
[QUOTE=lena_mi;36868044] Gosia kciuki za paszport! ![]() /QUOTE] Dzieki Bardzo szybko jest do odbioru,bo na 12 pazdziernika. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie,fajnie.Tak czlowiek czeka az zacznie robic postepy,przemieszczac sie,a w koncu sie pomysli jak to dobrze bylo gdy tylko lezal ![]() Cytat:
Moglas posluchac corci,fryzura bylaby jedyna w swoim rodzaju
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gosia261282;3687334 0]Wrocilismy z Manchesteru.Wlasnie pije kawke.
Zla jestem troche,bo chcielismy sobie pozwiedzac,jeszcze tam nie bylismy,a lalo strasznie,parasola nie zabralismy i zmoklismy strasznie.Oprocz Eryka,bo on mial folie na wozek.Wyczekalismy sie tez strasznie,mimo ze zapisani na godzine.Czekalismy 2,5 godziny ![]() Ale odbior na 12 pazdziernika,musze tylko jutro nowe zdjecie zrobic Erykowi i przeslac im,bo zrobilam mu zdjecie na czarnym tle,bo taki akurat mialam golf na sobie ![]() Chyba z reguly na dole wychodza.I ja tam wlasnie szukam u Eryka,a na gore nawet nie zagladalam.Chyba tam zajrze ![]() Fajne,tez macie trojwymiarowe Ja mam cos podobnego. Tez mamy te komody,sprawdzilam wlasnie i raczej stabilne sa.Ale przezycia,masakra! Cytat:
no ale u nas to teraz też będzie różnie.A co do fryzjera to taką wycieczkę zrobiłam pierwszy raz i chyba ostatni,bo właśnie po to są wyjścia do fryzjera ,żeby się od tych moich dziewczynek oderwać na moment.To też jeden z powodów ścinania na krótko , lubię łazić do fryzjera, a przy takich włosach to co 3-4 tygodnie trzeba iść, oooo jak mi przykro hihihi
|
|
|
|
|
#1778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez myslalam o nasivinie na noc wlasnie jak bedzie zle to zeby mogla spac spkojnie. Ale jak narazie to jest super, nic w nosku nie ma, wiec troche jestem zdziwiona, ale sie ciesze! Super wiesci ze ta zmiana na oczku plaska Cytat:
[QUOTE=Mravka;36871387] A tak apropo dziwactw to dzis w srodku nocy pytalam T.czy zabral rzeczy Roba z dywanu,bo On zaraz je zje. Nijak nie mogl mi wytlumaczyc,ze to tylko sen i prawie sila zatrzymal w lozku,bo chcialam isc "zbadac" czy na podlodze jakies graty nie leza. Matko ja mam jednak nierowno pod sufitem. Swoja droga moj dziec rozpoczal podbijanie swiata na dobre;]. Pełzanie to juz przypomina bieg z przeszkodami na torze wojskowym. A ja tylko zaciskam zeby jak widze,ze probuje "przebic" kolejna fose z poduchy;]. Jego miloscia są narzedzia do utrzymywania porzadku tj odkurzacz i wszelakiego rodzaju szczotki. Jak tylko ujrzy jakas na horyzoncie widac ten blysk w oku i usmiech szalenca pt "teraz juz jestes moja" . Na drugim miejscu sa kontakty i chec "wyrwania" ich ze sciany. Od wczoraj siada sobie podparty o cokolwiek i zajaczkuje gora dol. Dziwnie to wyglada ,a jeszcze dziwniejsze odglosy przy tym wydaje,ale pelnia szczescia. Wtedy tez potrafi siedziec prosto na swoich łydkach,bo tak to preferuje lewy poldupek;]. mam nadzieje,ze Mu tak nie zostanie,bo tak jeden wklesly a drugi wypukly to nie halo bedzie wygladalo;]Ja spedzilam weekend z przyjaciolka i przez 2 dni skupilam sie na sobie. Jakie to bylo cudne uczucie. T.zostal tata na caly etat(no poza karmieniem z cyca,bo tutaj juz natura utrudnila;p). Postanowilismy,ze przynajmniej jeden weekend w mc bedzie taki "na odwrot" i mysle,ze wszyscy beda zadowoleni. QUOTE] Fajne masz schizy w nocy, z tego co pamietam to jzu mials jakies akcje nocne No i znowu mnie rozsmieszylas i dzwnie na mnie spojrzano Ten usmiech szalenca, wyobrazilam sobie takiegi slodkiego Robsona z obledem w oczach Fajny taki weekend Cytat:
SUPER Z TA NERECZKA No i fryzurka nowa, ale masz fajny dzionek, i to leczo ![]() Oj zawsze mi tak zrobisz ,ze sie poslinie Ale wybaczam Ci ![]() Dziekujemy za zyczenia, na chwile obecna jest calkiem dobrze wiec moze tak jej tylko w nocy naszlo, nie wiem juz!
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Podalam dziś Ewelince domowy sok jabłowy z doidy cup i piła całkiem ładnie. Obeszło się bez śliniaka i zmiany ubranek ale musiałam trzymac bródkę, bo głowa dookoła chodziła
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby jak najszybciej poszło z tym żalastwem i przede wszystkim by przynosiło dalej skutki My już powoli odstawiamy leki - wreszcie - bo to jednak - tak jak pisałaś - spora udręka dzieciaczkom wmuszać te tabketki i syropki. aaa no i Mravka dołączasz do naszego klubu obserwacji, super z konią już się ugadałyśmy że będziemy w strojach moro czatować z lornetkami i czołówkami pod dyskotekami![]() Zia super Ania prezentowała się na wczasach a fotkę w okularach mamy prawie identyczną ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
) i jest lepiej. Też nie jestem fanką herbatek, dlatego jednak wybrałam soczek, a najlepiej byłabym za wodą u nas własnie i mąż i ja jesteśmy wodopijcami Fajnie że taki Robsonik mobilny, u nas jeszcze daleko do tego, także mam jeszcze oczy tylko z przodu, a nie dookoła głowy
|
||
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i przede wszystkim że Kajulkowi wszystko się unormowało z nereczką! ![]() A co do pogrubionego to własnie pisałam Mravce o naszym klubie obserwacyjnym
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze poziom zelaza sie normuje Ja tez lubie wode gazowana najbardziej, nie pogardze tez pepsi max, normalna pepsi nawet mi nie smakuje, ale jakies soki owocowe czy inne slodzone napoje odpadaja. Po prostu nie lubie. Herbate od swieta, no kawe jeszcze lubie, ale 2 kubki rano i wiecej juz nie pije.
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Mravka zapomniałam napisać - ja ostatnio do męża w nocy coś o marchewce nawijałam, oczywiście niczego potem nie pamiętałam, a tżcior miał ubaw
Desia fajnie, że Viki już lepiej i nie ma glutków oby tak zostało!---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Wode tylko bez gazu, no i zamiast pepsi wolę colę, no ale teraz też niestety nie powinnam pijać gazowanych napojów. Do zakonu powiadasz? no ja to akurat raczej wykluczam bo chcę kiedyś mieć wnuczęta
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja tam wolę kawę ![]() Nina od niedzieli idzie na zajęcia na basenie , ciekawe jak Jej się będzie podobało, ojciec kupił sprzęt...no średnio w moim guście, ale niech będzie...
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-02 o 18:48 |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Julka za to zrobila debiut picia z butelki ... zwyklej od wody.... ani kropli nie ulala ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Konia super z ta nereczka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki sprzęt zakupił tż? pomysł z basenem przedni!
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie nic to...wazne ze wzial sobie do serca szkolenie w temacie on , nina i basen a to beda taki zajecia dla 2-3 latkow...w razie choroby mozna ten przepadly czas odrobic na normalnym pobycie z dzieckiem w dowolnym terminie.... |
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super że u Kaji poprawa i za wizytę u fryzjera pół dynia pasowała by na halloween jak znalazł |
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to Kai chyba nigdy jeszcze nic nie kupił (w sensie nie wybrał) pewnie boi się mojego sądu hihiDziewczyny, mam pytanko - czy wygotowujecie/wyparzacie jeszcze butelki? od kiedy wystarczy samo mycie? |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Konia wrzuć na maila fryzurkę
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Ja już od dłuższego czasu myję i zalewam wrzątkiem i czasami bo mam szklane to myję w zmywarce. A kaszki Ania je z naszych miseczek
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Rozeznanie
|
tak, ale rzadko. ale tylko dlatego, że nie zawsze chce mi się myć wieczorem, a jak się pokisi do rana to wolę wybić bakterie.
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Ania już ładnie śpi
|
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Zia twoja Ania pasowałaby mi na synowa
no ale nie ma co za dzieciaki decydowac ale fajna dziewczynka![]() ja dalej wyparzam butelki nie mam siły, na szczescie Mateuszek juz spi, od kilu dni pobudka o 5 i koniec spania.
|
#1794 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A ja musze jakas ochrone rodzicielska zastosowac,bo moja Wiki zaczela czatowac z chlopakami.Niby w jakiejs grze i o grze gadaja,ale kurcze zaczelam sie denerwowac.Nigdy nie wiadomo kto w necie siedzi ![]() Cytat:
![]() Ja tylko raz wygotowalam jak byly nowe.A tak to przelewam wrzatkiem tylko,ale uzywam tez rzadko do wody/herbatki.
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukamy fotelika do karmienia, mamy upatrzony na allegro uzywany upatrzony
|
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Cytat:
Cytat:
Byliśmy u lekarza... teraz relacja ... Oskar ma bardziej czerwone gardło niż ostatnio, ale osłuchowo jest OK. Mamy antybiotyk i inne leki. Co do węzidełka to lekarka powiedziała że raczej znieczulenie miejscowe i szpital tylko w czasie zabiegu czyli może z 5 min :P Wieczorem Oskar znów miał gorączkę 38,5 dałam czopek, zapodałam leki i ciężko było uspać , ale w końcu się udało. Teraz gotuję obiadek mu na jutro i deserek. Oby ta nocka była lepsza i mój skarbek szybko wyzdrowiał. Na wizytę kontrolną w poniedziałek więc się leczymy. |
||
|
|
|
#1797 | ||
|
Rozeznanie
|
no o chyba nie ma się co martwić
Gratulacje!!! Cytat:
dzięki! Cytat:
Piotrusia dziś pierwszy raz od urodzenia dopadł katarek no i czasem pokasłuje...nici z czwartkowego szczepienia. Narazie leci mu z noska taka woda i nie ma zatkanego noska, więc nie przeszkadza mu to w oddychaniu, jedzeniu. Mam nadzieję że nie przerodzi się to w nic poważniejszego ![]() Idę zaraz spać, muszę odespać tę nockę. Dziś podałam Piotrusiowi czopek na noc...ciekawe czy pośpi lepiej...
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ...w takich ilościach ,że wylatuje
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-02 o 21:36 |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zycze zdrowka Oskarkowi!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

trzymam mocno kciuki za udany lot.
i Reszta 

no ale u nas to teraz też będzie różnie.

). Przyznam, ze pomagal, ja psikalam tylko na noc i sie tak biedny nie meczyl. Musze Ci pogratulowac przystojnego pol-syna...ehh gdybym ja byla ciut mlodsza;p...Ma pewnie branie w kraju blondwlosych kobit