Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 21:47   #871
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.

Today sliczny brzusio taki okraglutki, typowy dla dziewczynki

Madzia,Aaby
ja chociaz duzo ubranek dostalam od szwagierki i tak kupilam przez ebay uzywane Tymbardziej, ze Oliverek strasznie ulewa i kilka razy na dzien trzeba go przebierac, wiec ubranka ida strasznie szybko, a nie bede prac codziennie ciuszkow

nuna Czesc trzymam kciuki za staranka, zeby byly owocne

mona_ja zwierzatka sa slodkie

Bika o co chodzi z tym glosowaniem ... Acha doczytalam No wieeeeec...hmmm... ja stawiam na Emilke,ze bedzie pierwsza
A co jest do wygrania ???
Stary 2012-10-02, 21:47   #872
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
A ja wam sie pokaze z Maya w prawie 35 tyg
ooo jaka piekna pileczka
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Julcia dziś była drugi raz u chirurga. Niestety paznokcia trzeba było zerwać całego, bo zrobił się czarny i ropa zaczęła lecieć.
Eh (
do przedszkola nie posłałam jej, ani wczoraj, ani dziś bo baliśmy się, że jakby ją ktoś dotknął w tego palca to byłby straszny ból. Dodatkowo inne palce ma pocharatane i tych mamy nie bandażować, by szybciej się goiły. Tylko ten środkowy ma bandaż i musimy zmieniać codziennie opatrunek.
Dodatkowo wczoraj ją coś wysypało :ke: całe nogi miała jakby ją milion komarów pogryzło.
Pierwszy raz coś takiego miała, a nie jadła nic nowego, picie to samo co zwykle, także nie mam pojęcia od czego.
jezu nie moge tego czytac biedna Julcia
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Today wiesz, ze ja bym chciała w ciąży być non stop ale na rodzeństwo jest jeszcze za wcześnie.
ja tez bym mogla caly czas w ciazy chodzic
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ale ja nie mam co wyrwać, bo ona się nie przebiła Musiałabym iść do chirurga szczękowego, żeby go usunął....
mam to samo!!!!! i niestety ale do szczekowego nie pojde
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dzisiaj mija dokladnie rok od kiedy dowiedzialam sie ze bedziemy rodzicami Pamietam ten moment kiedy zobaczylam II kreseczki na tescie. Serducho zabilo mi mocniej, banan pojawil sie na buzi i chec wykrzyczenia calemu swiatu " Bede mama"
strasznie wzruszaja mnie takie chwile

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Niedawno mama do mnie dzwoniła, że znaleźli u nas martwego noworodka - na obrzeżach miasta prokuratora mówi, ze już ok. tygodnia tam leżał, a znaleźli go grzybiarze...
noszzzzzzzzzzz #%$&#*@^@!!!!!!! mac!!!! zabic takich to malo
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziękuje Ci ślicznie już postanowiłam, że jak tylko zęby wyjdą to bierzemy się za smoka teraz nie będę ją dodatkowo stresować, bo widze jak się męczy przez to ząbkowanie ten smok to ostatni element taki niemowlęcy w jej (naszym) życiu - odpieluchowana, śpi w dużym łóżku, butelki nie używa już kilka miesięcy.. jeszcze tylko ten smok, ale spoko, damy radę

moja pediatra tez radzi zeby nie zabierac smoka przy zabkowaniu (jesli smok pomaga) U nas smok nie byl niezbedny i dlatego juz go nie ma i nawet nie wiesz jak sie ciesze a z odpieluchowywaniem wydaje mi sie ze idzie nam coraz lepiej

też piątki? widać już coś na dziąśle? długo już idą? sorry za lawine pytań, ale szukam jakiegoś światełko w tunelu
piatki piatki u nas sprawa wyglada tak ze jedna dolna mamy juz prawie cala (jeszcze tylko dziaselko "wisi") i ona wyszla bezobjawowo. Teraz ma dziure w dziasle po drugiej stronie i zabek juz sie przebil ale to dziaselko jest cale rozpalone (Maja kazala sobie zelem posmarowac ) no i jednoczesnie wychodzi gorna prawa piatka. Oczy jej lzawia masakrycznie (wyglada jaby caly czas plakala) i leci jej katarek (woda) no i chodzi taka marudka mala

i nie przepraszaj za pytania. Wal smialo

Metko wydaje mi sie ze utrata ciazy to jednak jakas tragedia jest przynajmniej jakbym ja byla w takiej sytuacji to traktowalabym to jako tragedie

bylam dzis na zumbie..........powiem krotko: OGIEN po 10 minutach mialam mokre spodnie, majtki, koszulke i wlosy jakbym wyszla spod prysznica hahaha i tak pozostalo do konca zajec ale......podoba mi sie i to bardzo i wymyslilysmy z przyjaciolka ze bedziemy chodzic dwa razy w tygodniu:raz na zumbe raz na pilates/body dance (?)/body ball

i mam tyle energii ze normalnie okna bym pomyla gdyby nie bylo tak ciemno

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:53   #873
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje Ci ślicznie już postanowiłam, że jak tylko zęby wyjdą to bierzemy się za smoka teraz nie będę ją dodatkowo stresować, bo widze jak się męczy przez to ząbkowanie ten smok to ostatni element taki niemowlęcy w jej (naszym) życiu - odpieluchowana, śpi w dużym łóżku, butelki nie używa już kilka miesięcy.. jeszcze tylko ten smok, ale spoko, damy radę

super,z e tak Wam sprawnie poszlo
U Nas butelka jeszcze jest, ale do 3 urodzin juz ja zabiore
Chce by pil to mleczko jeszcze jak lubi, bo z kubka nie wypije
Aczkolwiek moglabym juz mu ja zabrac, bo duzo nabialu je, ale mysle, ze rano i wieczorem to krzywda sie nie dziejeZabki pod stala kontrola i wszystkie zdrowe

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

Metko wydaje mi sie ze utrata ciazy to jednak jakas tragedia jest przynajmniej jakbym ja byla w takiej sytuacji to traktowalabym to jako tragedie

bylam dzis na zumbie..........powiem krotko: OGIEN po 10 minutach mialam mokre spodnie, majtki, koszulke i wlosy jakbym wyszla spod prysznica hahaha i tak pozostalo do konca zajec ale......podoba mi sie i to bardzo i wymyslilysmy z przyjaciolka ze bedziemy chodzic dwa razy w tygodniu:raz na zumbe raz na pilates/body dance (?)/body ball

ale metka nie pisala nic o utracie ciazytylko o chorobie i zebach

Super, ze taka naładowana jestes i optymistycznie nastawiona
Stary 2012-10-02, 22:02   #874
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Butter[/B] zębów współczuję, bo wiem jaki to ból. Moje też odzywają się co jakiś czas Ale z kolei dentysty się nie boję i nie mam problemów iść, nawet rwać zęby
odezwijcie się, bo brakuje tutaj Waszej energii ! [/FONT]
Dodaja, ja też się nie boję dentysty.
Tylko po prostu za każdym razem ta 'akcja' zawsze kończy się po kilku dniach...więc nie wiem czy to ma sens. Zobacze ile mnie będzie męczyło tym razem.

Cytat:
....
Na pewno dacie radę
A Natala, gdyby ją tak podejść, żeby jej mówić, jaka z niej duża dziewczynka, jaka już samodzielna bla bla bla, a potem powiedzieć któregoś dnia przy akcji ze smoczkiem, że takie duże dziewczynki smoczka już nie potrzebują...nie wiem, tak tylko dywaguję.

Z drugiej strony sposób Kotka jest dobry, ze ktoś zabrał i tyle,,,nie odda, tylko trzeba to sensownie przemyśleć, żeby wybrać taką osobę, żeby ona potem nie miała 'urazy', że nie np sąsiadz, czy listonosz, czy ktośtam inny, bo się potem może Marysia bać...
Tak się tylko 'głośno' zastanawiam...

Cytat:
....no tak...
jestem 3,5 tygodnia po usunięciu martwej ciąży,o której wiem od 4,5 tygodnia. już do szpitala jak mąż po mnie z córką przyjechali to powitał mnie mega gil mojego dziecka. zamiast odpoczywać i uważać na siebie po zabiegu, zapitalałam dzień i noc wokół Marysi, bo była tak przeziębiona. Jak ona się trochę (trochę, nie znaczy całkiem) lepiej poczuła, ja złapałam zapalenie gardła. Dzień przed powrotem do pracy, a wrócić do niej już musiałam jak zaczęłam się czuć lepiej, Marysia zaczęła ząbkować i ta atrakcja trwa do dziś, końca nie widać.
podsumowując: od ponad miesiąca nie przespałam nocy, wstaję co 2-3 godziny do Marysi lub dusząc się własnym kaszlem, czasami godzine ją tule zanim znów zaśnie. Nad ranem z bólu gardła nie mówię. w pracy pęka mi głowa...
faktycznie, żadna mi tragedia, gorsze rzeczy ludzi spotykają ale, być może Cię zaskoczę, jestem nieco zmęczona i sfrustrowana, że wszystko to dzieje się naraz, i nie mam jak od tego "szczęścia" odsapnąć...

Przepraszam, że tak nerwowo, ale z lekka mnie ruszyło.. .
Kochana, doskonale Cię rozumiem, że się zdenerwowałaś. Masz do tego prawo i masz prawo czuć się gorzej i fizycznie i psychicznie
A może jak już Marysia i Ty troszkę się podkurujecie, to sprawisz sobie jakąś przyjemność, tylko dla siebie...żeby troszkę sie odstresować, postarać się choć troszkę odprężyć...

Żabciu, ale wspomnienia Cię dopadły.A Domino tak szybko rośnie

Malenstfo, może to faktycznie dzieciaczki buszują w brzuchu, ale fajnie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Bika o co chodzi z tym glosowaniem ... Acha doczytalam No wieeeeec...hmmm... ja stawiam na Emilke,ze bedzie pierwsza
A co jest do wygrania ???
Jak to co?? Toster!!

Mona, ja stawiam na zwierzątka...aha i stawiam, że Emilka pierwsza ujrzy światło dzienne

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:31   #875
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Aczkolwiek moglabym juz mu ja zabrac, bo duzo nabialu je, ale mysle, ze rano i wieczorem to krzywda sie nie dziejeZabki pod stala kontrola i wszystkie zdrowe

u nas mleko na noc z butelki jest ale pije tylko na wieczor na dobranoc. Narazie jest chora no i dopiero od tygodnia nie ma smoczka wiec narazie dam se siana z zabieraniem butli haha ale do konca roku mam ambitny plan 100%towe odpieluchowanie i zero butelki

dobry plan nie jest zly

tak napisala o chorobie i zebach ale duzy wplyw na zaprzestanie odsmoczkowywania miala utrata ciazy.

Przynajmniej ja to tak zrozumialam

ale jestem polamana pytanie tylko czy to zasluga zumby czy cos mnie bierze (bo katar juz mam )

Stary 2012-10-02, 22:41   #876
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu straty....

A to wszystko co się teraz u Ciebie dzieje to moim zdaniem bardzo dużo jak na jedną osobę. Masz prawo być zmęczona i sfrustrowana.
witaj i dziękuje za zrozumienie
Cytat:
u nas mleko Marysia pije z kubka ze słomką

no tak, tyle że ja pisząc:
"jakiś fatalny czas w naszym życiu nastał, oby to się już skończyło"
czyli to co skomentowała Metka, naprawdę nie miałam na myśli tylko mojego zachorowania i Marysi ząbków

Cytat:
Na pewno dacie radę
A Natala, gdyby ją tak podejść, żeby jej mówić, jaka z niej duża dziewczynka, jaka już samodzielna bla bla bla, a potem powiedzieć któregoś dnia przy akcji ze smoczkiem, że takie duże dziewczynki smoczka już nie potrzebują...nie wiem, tak tylko dywaguję.
a to już próbowaliśmy, niestety, ona już za cwana jest i jak jej mówię, że jest już dużą dziewczynką a duże dziewczynki nie używają smoka to mi mówi "ja mała dzidzia, nie duzia"

Z drugiej strony sposób Kotka jest dobry, ze ktoś zabrał i tyle,,,nie odda, tylko trzeba to sensownie przemyśleć, żeby wybrać taką osobę, żeby ona potem nie miała 'urazy', że nie np sąsiadz, czy listonosz, czy ktośtam inny, bo się potem może Marysia bać...
Tak się tylko 'głośno' zastanawiam...
myślę właśnie o np wróżce która w zamian przyniesie prezent albo o delikatnym uszkodzeniu smoczka ucięciu końcówki albo o przedziurawieniu...

Kochana, doskonale Cię rozumiem, że się zdenerwowałaś. Masz do tego prawo i masz prawo czuć się gorzej i fizycznie i psychicznie
A może jak już Marysia i Ty troszkę się podkurujecie, to sprawisz sobie jakąś przyjemność, tylko dla siebie...żeby troszkę sie odstresować, postarać się choć troszkę odprężyć...
dziękujea o chwili przyjemności dla siebie na pewno pomyślę

Cytat:
tak napisala o chorobie i zebach ale duzy wplyw na zaprzestanie odsmoczkowywania miala utrata ciazy.

Przynajmniej ja to tak zrozumialam
dokładnie tak....
zumba fajna jest, tylko mi kondycji brakowało
a i dziękuje za odpowiedź w sprawie piątek oby Mai szybko przeszło, biedne te dzieciaczki, ze tak się męczyć muszą

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2012-10-02 o 22:43
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:42   #877
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

napewno tak, to nie podlega dyskusji...
a ja to zrozumialam tak,ze choroba i zeby nie sa jakas wieksza tragedia od utraty ciazyi wierze ze Metka nie miala zamiaru sprawic przykrosci

Natala probowalam juz zeby pil przez słonke, bo napoje tak pije, ale niechce

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-10-02 o 22:45
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:45   #878
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to co?? Toster!!
Haha, to samo miałam napisać!!

Więc tak...wróciliśmy z kina...myślę, że film fajny....na początku nie wiedziałam, który to który, ale szybko potem się wyjaśnia...generalnie historia zastanawiająca...nie wiedziałam, że on był taki młody...heh...niby miał wszystko...a skończyło się jak skończyło...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 23:01   #879
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak....
zumba fajna jest, tylko mi kondycji brakowało
a i dziękuje za odpowiedź w sprawie piątek oby Mai szybko przeszło, biedne te dzieciaczki, ze tak się męczyć muszą
o dziekuje za odpowiedz bo juz myslalam ze cos zle zrozumialam

zumba super!!! nie powiem ze zadyszki nie mialam ale wyszlam cala mokra!!! wlacznie ze skarpetkami

mam nadzieje ze wyjda i bedzie spokoj bo mam juz dosc!!! ilez mozna patrzec na dziecko zabkujace!!! kto to wymyslil? powinno byc rachu ciachu i juz zabeczki
Cytat:
Natala probowalam juz zeby pil przez słonke, bo napoje tak pije, ale niechce
u nas bidon ze slomka jest caly czas ale ona pijac mleko z butelki lezy w lozku i mizia sie pieluszkami i jakby pila z bidonu to ciezko by bylo bo nic by jej nie lecialo i by sie wkurzala (mamy bidon ze slomka do dna) sprobuje z kubeczkiem ale to jak wyzdrowieje

no i oczywiscie ze Metkaa nie miala nic zlego na mysli poprostu zle zrozumiala wypowiedz Natalki

lece do lozka i jeszcze ksiazke poczytam (swoja droga S. King to ma wyobraznie czytalam min. opowiadanie o palcu wychodzacym z odplywu w umywalce )

branoc lasunie

Edytowane przez kotekk81
Czas edycji: 2012-10-02 o 23:04
Stary 2012-10-02, 23:15   #880
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
myślę właśnie o np wróżce która w zamian przyniesie prezent albo o delikatnym uszkodzeniu smoczka ucięciu końcówki albo o przedziurawieniu...
No to faktycznie cwaniara... ale można by np drążyć temat co jakiś czas, że duża dziewczynka, w jakichś mniej stresujących sytuacjach, a potem znowu uderzać w ton, że 'duża dziewczyna' w sytuacji smoczkowej i przypominać, jak w innych sytuacjach jest taką dużą dziewczynką

Twój pomysł z wróżką dobry Właśnie sobie przypomniałam (jakie to musi być silne wspomnienie, skoro pamiętam to z tak wczesnego dzieciństwa), że ja też nie chciałam oddać smoka (pisałam Wam,że miałam już pokrzywiony zgryz), to mama w końcu smoka mi zabrała, powiedziała, że właśnie oddała wróżce, która zamieniła go na taki prezent - i dostałam przepięknego storczyka, trochę kudłatego..i jak spytałam czemu ten kwiat taki mechaty, to powiedziała, że przecież smoczek leżał na ziemi i był w psich kudłach, to nawet te kudełki zostały na kwiatku. Tak mnie to zachwyciło i przekonało, że już nie marudziłam za smokiem chyba

A tak w ogóle Natala, to na pewno znasz swoją córeczkę najlepiej i będziesz wiedziała, która metoda zadziała najlepiej

Cytat:
dziękujea o chwili przyjemności dla siebie na pewno pomyślę
Koniecznie!!

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-10-02 o 23:17
Stary 2012-10-02, 23:44   #881
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
zwierzaki )
Mama mi dziś kupiła podobną z pojazdami w biedronce, są po 8zł bardzo ładne i wyraziste kolory, mi najbardziej zależało na samochodzie i mam go

Cytat:
biedna Julcia
to nadal zrywają pazurka? mój tato nie tak dawno przypierdzielił ostro w palucha i właśnie krew mi mocnoo podeszła i mu babeczka zrobiła tylko dziurkę w paznokciu i powiedziała, że już się nie zrywa... i właśnie krew tą dziurką spływała no i żeby ropa się nie zbierała...
no niestety ;/

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a My właśnie wróciliśmy od pediatry Tusiek ma gorączkę, kaszel , katar, z przedszkola do końća tyg nici. Ach...też wiedział kiedy się rozchorować akurat na przyjazd babci i taty
zdrówka

Cytat:

Strippi
bardzo mi przykro, że Juleńka musi cierpieć Dużo zdrówka dla Niej
dzięki kochana

Cytat:

jezu nie moge tego czytac biedna Julcia
eh a mi to serce niedługo wyskoczy z piersi jak widzę jej cierpienie
Stary 2012-10-02, 23:56   #882
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
zabciu no i dzięki Tobie mamy 3-3

Cytat:

no źle źle, głównie dlatego że to tyle już trwa - 2 tygodnie a jeszcze się nie przebiły

...
oby szybko zabki wyszly

Cytat:
Hej Dziewczyny,
Podczytuję Was troszkę,ale nadążyć za Wami....
Chciałabym się przyłączyć, jeżeli można...

Mam 26 lat, od 3 lat jestem mężatka, a od prawie roku staramy się o dzidziusia, bez rezultatu .... na razie.... Teraz mija nam 8 cs

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------
witaj

Cytat:

strasznie wzruszaja mnie takie chwile

dziekuje

aaa zumba uwielbialam na nia chodzic ja chodzilam 3 razy w tygodniu. na pilates bylam raz i wiecej nie poszlam jakos mi sie nie spodobalo.Bo to bardziej cwiczy sie miesnie niz spala tluszcz.

Cytat:

Żabciu, ale wspomnienia Cię dopadły.A Domino tak szybko rośnie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Więc tak...wróciliśmy z kina...myślę, że film fajny....na początku nie wiedziałam, który to który, ale szybko potem się wyjaśnia...generalnie historia zastanawiająca...nie wiedziałam, że on był taki młody...heh...niby miał wszystko...a skończyło się jak skończyło...
czyli polecasz film czy nie bardzo?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 00:00   #883
Amani
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny,
Mi sie weekend troche przedluzyl, pojechalam do kuzynki na dwa dni... Bylam z nia na wizycie u lekarza i ma podejrzenie zatrucia ciazowego musi przejsc na diete, duzo jesc ryzu i mocno kontrolowac wage... Dzis bylysmy razem na szkole rodzenia Spotkanie organizacyjne + pogadanka z dietetyczka. Bardzo fajnie bylo Jestem padnieta, troche postaram sie was nadrobic teraz bo jutro znow do niej jade...buziaki!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 07:29   #884
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bym nie załowała Aaby, mam zębów wystarczająco, żeby efektywnie przeżuwać... ale boję się iść do chirurga

Dziś choć ciut lepiej?

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Napewno dobrze by było , żeby tego zęba stomatolog obejrzał. Jak jest wszystko ok to po prostu rosnie i boli. Mi tak powiedział, bo już byłam w takim stanie , że nawet bym poszła i do chirurga szczękowego byle by sie bólu pozbyc
U mnie też niby rósł i bolał, poza tym wszystko było ok. Ale wszyscy dentyści powtarzają, że mam bardzo małą szczękę, a ogromne korzenie, więc gdybym je tak zostawiła, to mogłoby być jeszcze gorzej A też chciałam wyrwać "tylko dlatego, że bolało"...

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
tak wiec:
rocznik 1990 slub odby ię 10 dni temu, i cchemy od rzu mieć dzidzi ój mąż 5 at starszy. Decyzja przemyslana i był to nasz pierwszy cykl starań dni plodne były od 24 do 29 IX nie sprawdzalam tego nawet a mizi mizi było codziennie
tabletek antykoncepcyjnych innych środków hormonalnch nigdy nie brałam, niby żadnych przeciwskazan nie widze.
Może dla niektórych będe za mloda ale instynkt mam uż dawno i wiem, że baardzo chce tego dziecka.
Witaj

Cytat:
Mi tesciowa mowila ze w druga ciaze zaszla jak jej pierwsze dziecko mialo .. 3 miesiace
No i proszę, a mówią, że był niż

Cytat:
A mnie wzielo na wspomnienia ...

Dzisiaj mija dokladnie rok od kiedy dowiedzialam sie ze bedziemy rodzicami Pamietam ten moment kiedy zobaczylam II kreseczki na tescie. Serducho zabilo mi mocniej, banan pojawil sie na buzi i chec wykrzyczenia calemu swiatu " Bede mama"

A dzisiaj moje serducho konczy 15 tygodni
Pysk się śmieje, jak się czyta Twoje wypowiedzi Chciałabym w przyszłości być taką mamą, jaką Ty jesteś

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
A ja dziś miałam wrażenie, że czuję od wewnątrz kilka pojedynczych kopniaczków...się znaczy takich "puknięć" w dole brzucha...to nie byłby pierwszy raz...chociaż dzisiaj dosyć często się pojawiały...i to po zjedzeniu bułki słodkiej...i tak się zastanawiam...czy to nie były może dzieciaczki???

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja leżę pod kołdrą bo mnie coś bierze prawie całą noc nie spałam, zatoki mnie tak bolały, że masakra, gorąco mi było, mam mega katar, gardło ściśnięte
Kuruj się Mała

Cytat:
Wczoraj wróciłam z rehab. (na którą pojechałam prawie prosto z pracy po 8h i już wtedy miałam dość ) i w domu byłam o 22 poszłam spać o 24 a o 5 wstałam, bo na 6 do pracy... do tego męża nie było - nie spał całą noc... i ja też ciężko, bo po pierwsze się trochę martwiłam, a po drugie stresowałam, że zaśpię do pracy
Kochana, a to rehab. w związku z kręgosłupem? Cały czas chodzisz?

Co do drugiej części, to nawet jej nie zacytuję, bo mi się nóż w kieszeni otwiera Jakbym dorwała...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 07:29   #885
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś za mną pierwsze zajęcia na uczelni. Było miło. Kolega wszystkim podarował kołacza weselnego, bo za tydzień się żeni Nikt nic nie wiedział, ale każdy się ucieszył, nawet wykładowca. Jutro złożymy się na prezent, zaśpiewaliśmy sto lat i było fajnie

Jutro mam zajęcia od 9,50 do 18,50 i może być ciężko, ale trzeba dać radę
Ooo, miło ze strony kolegi Ale alko też mógł przynieść

O kurcze, długi masz dziś dzień Duuużo sił, nie umieraj nam tam
Ja miałam na II stopniu mnóstwo sobót spędzonych na uczelni od 8 do 19.20, bez okienka, bez dłuższej przerwy. Masakra!

Cytat:
Hej Dziewczyny,
Podczytuję Was troszkę,ale nadążyć za Wami....
Chciałabym się przyłączyć, jeżeli można...

Mam 26 lat, od 3 lat jestem mężatka, a od prawie roku staramy się o dzidziusia, bez rezultatu .... na razie.... Teraz mija nam 8 cs
Witaj
Trzymam kciuki za starania!

...
Znowu ból głowy Myślę, że te bóle mają jednak związek z cyklem, bo na.pie.prza mnie zawsze od pierwszego do ostatniego dnia miesiączki Cudnie. Czyli czeka mnie jeszcze co najmniej 35 lat bólu...

Wczoraj wykorzystałam popołudnie i pozmywałam, ogarnęłam, zrobiłam obiad, kolację... A jak zaczęłam składać pranie, to mąż zdziwiony "A ty co robisz? Toć niech jeszcze z dwa dni powisi" Takie to u nas są zwyczaje
A przed snem wyprasowałam sobie jeszcze ciuchy na dziś. Moc!

Dziewczyny, macie w pobliżu siebie paczkomat InPost? Na fb jest akcja zrobiona wspólnie z Winiary "Kuchnia 24/7" czy jakoś tak. Wejdźcie na profil Paczkomaty InPost, wejdźcie w aplikację konkursową, polubcie Paczkomaty i Winiary, zagłosujcie na jakiś przepis i nagrodą gwarantowaną za oddanie głosu jest ekologiczna torba z produktami Winiary do odbioru w wybranym paczkomacie Nie wiem, ile produktów jest w tej torbie, ale nawet jeśli mają to być 2 czy 3 produkty, to myślę, że warto - o ile nie musicie specjalnie jechać do paczkomatu na drugi koniec miasta

A na koniec jeszcze niedyskretne pytanie: czy któraś z Was używa trymera do bikini? Bo tak się zaczęłam zastanawiać nad kupnem

U mnie dziś mgła niemiłosierna! Ale ma być 20 stopni, także czekam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 08:10   #886
nuna2
Zakorzenienie

hejo.. Wczoraj pojadam czekoladek,o 23 ponad polowe z pudelka, bola piersi, czuje brzuszek... chyba @??.... chociaż do niej zostalo jeszcze 8 dni.... trza czekać....
Stary 2012-10-03, 08:18   #887
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Mona zwierzaczki

Kasiu, Kotku zdrówka

Ana straszne ech... nie wiem co ci ludzie teraz wyprawiają.

Gosiu zdrówka dla małego.

Natalko kochana przytulam zobaczysz, ze niedługo wyjdzie u Ciebie słonko

abby aby głowka szybko przeszła. Ja nie używam

Mąż wrócił z nocki, Majeczka jak usłyszła domofon to już nie spała tylko się w drzwi od sypialni wpatrywała. Mąz sie położył do nas a Maja rachu-ciachu i sie do niego przeturlała Chyba musiała być stęskniona. Więc się razem jeszcze pobawili

Dziś mam ostatnią jazdę. Wczoraj jechałam znowu sama samochodem (2 raz). Dziś mąż ma wolne i idziemy do znajomych więc znowu chce jechać

Maja zaczęła się rozpoznawać w lustrze bo wyciąga rączka i sie obmacuje tzn. tę osobę w lustrze i jest taka zdziwiona, że ona tez do niej rączkę wyciąga

aaaa i dziś pierwszy raz się za stopę złapała Bo wcześniej tylko za kolanka co chwila chwytała.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 08:24   #888
mysia1986
Zakorzenienie

Helo!!
Mnie dzisjaj dla odmiany boli ucho Chyba mnie przewiało wczoraj...
Ale plus jest taki, że panowie od schodu sie uwijają szybciutko
Kurcze, moze do jutra skonczą..
Poza tym pogoda jest paskudna, mgła i pada deszcz

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Cześć

Mąż wrócił z nocki, Majeczka jak usłyszła domofon to już nie spała tylko się w drzwi od sypialni wpatrywała. Mąz sie położył do nas a Maja rachu-ciachu i sie do niego przeturlała Chyba musiała być stęskniona. Więc się razem jeszcze pobawili

Dziś mam ostatnią jazdę. Wczoraj jechałam znowu sama samochodem (2 raz). Dziś mąż ma wolne i idziemy do znajomych więc znowu chce jechać

Maja zaczęła się rozpoznawać w lustrze bo wyciąga rączka i sie obmacuje tzn. tę osobę w lustrze i jest taka zdziwiona, że ona tez do niej rączkę wyciąga

aaaa i dziś pierwszy raz się za stopę złapała Bo wcześniej tylko za kolanka co chwila chwytała.
Z jazde trzymam kciuki, chyba juz sie pewniej czujesz za kółkiem??
A Maja super, już coraz bardziej kojarzy i nawiazuje kontakt, fajny taki szkrab
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 08:26   #889
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mysia zdrówka a ból ucha.. współczuję.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Z jazde trzymam kciuki, chyba juz sie pewniej czujesz za kółkiem??
A Maja super, już coraz bardziej kojarzy i nawiazuje kontakt, fajny taki szkrab
tak, tak coraz pewniej. Mąż mnie bardzo wspiera, choć przeżywa te jazdy chyba bardziej ode mnie. A majeczka z dnia na dzień się zmienia.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 08:30   #890
tomalinka
Wtajemniczenie

Cześć

Dziękuję Wam bardzo za życzonka
Rocznica udana w pełni. Byliśmy we włoskiej knajpie, a później w kinie na filmie Dwoje do poprawki. Baaardzo podobał mi się film
Tommy Lee Jones wymiata w tym filmie po prostu

Jedyne co to trochę mi przykro, że właściwie nie licząc mamy i teściowej nikt nie pamiętał o naszej rocznicy. Moi bracie pozapominali, brat męża też.. Niby nic ale jakoś tak mi się smutno zrobiło.

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Mi sie weekend troche przedluzyl, pojechalam do kuzynki na dwa dni... Bylam z nia na wizycie u lekarza i ma podejrzenie zatrucia ciazowego musi przejsc na diete, duzo jesc ryzu i mocno kontrolowac wage... Dzis bylysmy razem na szkole rodzenia Spotkanie organizacyjne + pogadanka z dietetyczka. Bardzo fajnie bylo Jestem padnieta, troche postaram sie was nadrobic teraz bo jutro znow do niej jade...buziaki!
Ojejku.. nie wiedziałam, że takie coś w ogóle jest.. To skąd się to choróbsko bierze?

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wczoraj wykorzystałam popołudnie i pozmywałam, ogarnęłam, zrobiłam obiad, kolację... A jak zaczęłam składać pranie, to mąż zdziwiony "A ty co robisz? Toć niech jeszcze z dwa dni powisi" Takie to u nas są zwyczaje
A przed snem wyprasowałam sobie jeszcze ciuchy na dziś. Moc!

A na koniec jeszcze niedyskretne pytanie: czy któraś z Was używa trymera do bikini? Bo tak się zaczęłam zastanawiać nad kupnem
Jest moc!! Ja też dziś planuję poćwiczyć sobie, zrobić pranie, ugotować obiadek, ogarnąć mieszkanie no zobaczymy co mi z tego wyjdzie...

A co do pytania to nie słyszałam w ogóle o czymś takim...

Witajcie Sophie i Nuna - powodzenia w starankach!

Sophie robiłaś już jakieś badania?

A w ogóle dziewczyny musze Wam powiedzieć, że powoli zaczynam odczuwać skutki pcos. Trądzik zaczyna się pojawiać - wysypało mnie strasznie, puchną mi nogi.. No i przytyłam znowu 2kg

Nikito odezwij się do nas
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 08:30   #891
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia zdrówka a ból ucha.. współczuję.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

tak, tak coraz pewniej. Mąż mnie bardzo wspiera, choć przeżywa te jazdy chyba bardziej ode mnie. A majeczka z dnia na dzień się zmienia.
Ehh z tym uchem , porażka jakas. Krople miałam w domu, to sobie zapusciłam. Fajna taka dzidziolka, oby mi sie szybko udało
Marcel <3

Stary 2012-10-03, 08:30   #892
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Dziś choć ciut lepiej?
Nie mam wrażenie, że gorzej się czuję. Doszedł mi katar.. i jakaś ogólna niedyspozycja..Dziś wracam po pracy do domu, mam korki, a potem wskakuję pod pierzynę!!

Aaby, żebyś nie myślała, że tylko u Ciebie tak jest (jak z tym praniem), to ja dziś powiedziałam mężowi 'Kochanie,tak się źle czuje, a tzreba by posprzątać'..a on mi na to 'EEeee, daj spokój jeszcze nie jest aż taki burdel'

Cytat:
Dziewczyny, macie w pobliżu siebie paczkomat InPost? Na fb jest akcja zrobiona wspólnie z Winiary "Kuchnia 24/7" czy jakoś tak. Wejdźcie na profil Paczkomaty InPost, wejdźcie w aplikację konkursową, polubcie Paczkomaty i Winiary, zagłosujcie na jakiś przepis i nagrodą gwarantowaną za oddanie głosu jest ekologiczna torba z produktami Winiary do odbioru w wybranym paczkomacie Nie wiem, ile produktów jest w tej torbie, ale nawet jeśli mają to być 2 czy 3 produkty, to myślę, że warto - o ile nie musicie specjalnie jechać do paczkomatu na drugi koniec miasta
Ooo, fajne, spróbuję

U mnie też pogoda jest przepaskudna, zimno, mokro, siąpi...

Hania

Stary 2012-10-03, 08:31   #893
201606201204
Konto usunięte

Cześć!
Wczoraj nie miałam kiedy wpaść. W pracy zamieszanie dalej, ale już bliżej jak dalej mam nadzieję. Do domu wróciłam po 17tej, zrobiłam jeść nam i tak zleciało jakoś nie wiem kiedy.
Dziś jeszcze zaspaliśmy pół godziny, bo zapomniałam ustawić budzik. Dobrze, ze się przebudziłam.

Natala trzymaj się Kochanie.
Strippi biedna ta Twoja kruszynka. Jak siedzi w domu to czesto mówi, że ją boli? Ucałuj ją.
Zaabcia jak Ty to pięknie opisujesz. Czas szybko płynie i niedługo bedziesz tak pisała o nasepnym maleństwie.
Maaadzia chyba Cię trochę rozumiem, że chcesz poczekac z następną ciążą. Ja też bym wolała, ale z drugiej strony nie chcę takiej różnicy wiekowej. Nie wiem, zobaczymy jak pojawi się jedno.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 08:33   #894
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Cześć

Dziękuję Wam bardzo za życzonka
Rocznica udana w pełni. Byliśmy we włoskiej knajpie, a później w kinie na filmie Dwoje do poprawki. Baaardzo podobał mi się film
Tommy Lee Jones wymiata w tym filmie po prostu

Jedyne co to trochę mi przykro, że właściwie nie licząc mamy i teściowej nikt nie pamiętał o naszej rocznicy. Moi bracie pozapominali, brat męża też.. Niby nic ale jakoś tak mi się smutno zrobiło.

A w ogóle dziewczyny musze Wam powiedzieć, że powoli zaczynam odczuwać skutki pcos. Trądzik zaczyna się pojawiać - wysypało mnie strasznie, puchną mi nogi.. No i przytyłam znowu 2kg

Super, że rocznica udana. Najważniejsze, że spedziliscie ją razem i było miło. Co do trądziku, to wiem, że to marne pocieszenie, ale ja też mam mimo , że nie choruje na pcos. Takie okropne podskórne gule
Marcel <3

Stary 2012-10-03, 08:33   #895
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaka ona jest kochana
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 08:34   #896
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
O dzięki za informację.
Cytat:
Wszystkiego dobrego i kolejnych lat.
Nie przejmuj się, tak naprawdę trudno żeby ludzie pamiętali wszystkie daty. Myślę, że ten dzień to przede wszystkim jest dla Was do świętowania.
Stary 2012-10-03, 08:39   #897
nuna2
Zakorzenienie

kurde żeby nas się teraz wysypao tak kazdej rachu ciachu i 2 krechy
Stary 2012-10-03, 08:40   #898
201606201204
Konto usunięte

W poniedziałek tak sobie wieczorem rozmawialiśmy z Tż i zaproponował czy byśmy sobie nie zaczęli chodzić na basen i może jakiś kurs tańca. Kurs fajnie, ale z basenem to się zastanowię po wizycie u ginekologa.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kurde żeby nas się teraz wysypao tak kazdej rachu ciachu i 2 krechy
Nie no, może nie każdej teraz.
Stary 2012-10-03, 08:42   #899
ButterBear
Zakorzenienie

Tomalinko, fajnie, że rocznica udana

Aaby, chciałam na tym FB zagłosować i nie da się. Blokuje się, jak głosuję na jakiś przepis. Też tak miałaś?

Hania

Stary 2012-10-03, 08:45   #900
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Kochana nic się nie martw a Ty zawsze pamiętasz i innych rocznicach ślubu??? Nam też nikt oprócz cioci męża nie składa życzeń z tej okazji i też tego nie wymagam...... jedynie z siostra sobie zawsze powiemy coś o rocznicy bo akurat mamy dzień po dniu.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości