|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Oliweczka widziałam, na priv się spiszemy. Przyszły tydzień mi pasuje cały.
Koszt wymyty, w szafce tych meszek już nie ma, tylko w okolicach okna i po nim łażą i fruwają nad garami. Jakie to wkurzające. Źle się czuję, głowa nie odpuszcza, godzinę tylko wytrzymałam na spacerze bo nie miałam siły, zimne poty mnie oblewały. I pęcherz dokucza.Szkoda takiej pogody marnowac na siedzenie w domu ![]() Oliweczka na dwór jak ciemno nie wychodzę, ale na wsi to inaczej wygląda, wiadomo... A Sara nie śpi i jojczy
|
#3062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale chciałam tę: http://www.bajkowachatka.pl/product/...BY-DAN/?id=197 2. W zeszłą zimę chodziła czasem, ale rzadko. Tylko wtedy jak Tymuś w domu płakał i niczym innym go nie mogłam uspokoić. Cytat:
![]() Jedziemy za chwilkę na wernisaż wystawy w Muzeum Powstania Warszawskiego. Bo mój mąż przygotowywał jej część od strony informatycznej To będzie pierwszy raz Tymusia w muzeum
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poradźcie mi....
Idula choruje już 3 tydzień (obecnie katar i kaszel) i tyle też już wcina różne medykamenty, w tym od 3 tygodni bez przerwy syrop Neosine. Od wczoraj po wizycie ma nowe syropy ect. Wczoraj wieczorem zrobiła kupę ze śluzem, dziś każda kupa (a było ich z 5) była ze śluzem. Były też same śluzowe pieluchy, a najgorsze jest to, że kilka ostatnich "kup" to była niestrawiona zupa. Kawałki marchewki, groszku ect i sluz. Nic poza tym, zero tradycyjnej kupy. Fakt że zupę gotował mąż i warzywa są w dużych kawałkach - ale wszytsko miekkie i małej smakowało. Nie wiem co o tym myśleć. Poradźcie coś proszę. Czy te niestrawione kawałki to dlatego, że zbyt duże??? Martwię się.... |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy co tak długo choruje? może ten syrop nie był trafiony, nie działa?
Nie sądzę żeby śluz był od tych niestrawionych resztek. A Ida jest alergiczką jak dobrze pamiętam? może coś zjadła? Nie wiem co Ci sensownego doradzić.
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Śluz to albo objaw chorobowy, albo nie toleruje jakiegos lekarstwa, albo cos co zdjadla ja uczuliło. Martwi mnie strasznie to, ze praktycznie nie strawila zupy....
A syrop ponoć przeciw wirusowy i uodparaniający.... Zaczeło się od niezidentyfikowanej goraczki (na zęby jak się później okazało) i było podejrzenie wirusa to dostała ten syrop. Później miała faktycznie infekcję to kontynuacja i cięgnie się do teraz
Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2012-10-02 o 19:13 |
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Muszę, bo jeżeli zrezygnuje ze żłobka to potem niewiadomo czy i kiedy jakieś miejsce by młody dostał....
|
#3067 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I jak zniósł rozłąke?patik87http://warsztatmamy.com/2012/08/21/p...kom-owocowkom/ ale czy działa? ![]() brumek kulturalny wieczór, no,no no , a już myślałam,ze siedzisz w burakach Tymkowi na pewno sie spodoba![]() A Telik ma chyba Thermo....mixa Ja notorycznie podkradam go mamie i tez marze o KANatkaJak szybko rośnie!!!!! coraz piekniejszy!!! AniaPieknie wygladacie w trójeczke!Adas jaka boska stylizacja góralska ![]() Oliweczko Nie wierze!!!!!Jeszcze tylko 2 miesiace???????? Byliśmy dzisiaj w domu-cała trójca-wszyscy chorzy Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-10-02 o 20:09 |
||
|
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
podczytuję Was i tym samym wije gniazdko w krzaczorach Shira nie bij. Ale juz pewnie tam mnie będzie więcej gdy zacznę pracę. A możliwe, że nie od grudnia a od początku listopada, czekam na informację z firmy. Najwazniejsze- opiekunkę do Ali już mam. Smutno się czyta o tym płaczu maluchów żłobkowiczów i Waszych mamuśkowych rozterkach z tym związanych. Jedne dzieci przechodzą aklimatyzację szybciej i "bezboleśnie" inne potrzebują na to więcej czasu. Crazy a może ten śluz to wina długotrwale zażywanego syropu? Może podrażnił jelita...nie znam się, ale dziwne, że po tak długim czasie lekarka nie zmieniła, nie kazała odstawić leku skoro nie przynosi efektu. Zdrówka dla Was! Natka domek okazały! Uda Wam się zamknąć stan surowy przed zimą w takim tempie Patik śliczne z Was kobietki Aga jak napisałam o Antku i roczniaku, to pomyślałam, że pewnie gafę palnęłam ![]() W temacie chorób Ala nadal sie inhaluje, w sumie 5razy dziennie. dwa razy sól plus pulmicort i 3 razy dziennie sama sól jakas robiona w aptece na receptę, świetnie udrażnia drogi oddechowe, od razu lepiej jej się oddycha. Uważam, że taki inhalator, to oprócz bidonu i paputków 3 świetny wynalazek ![]() Stosowała z Was któraś ten sepcyfik? http://allegro.pl/l-oreal-inneov-ges...662122326.html Warto inwestowac? Podobno 3 mce minimum trzeba zażywać i efekty są....podobno....:/ Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-10-02 o 20:41 |
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też słyszałam że innym pomagało super
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy a możesz podać jej coś takiego jak Acidolac Baby lub coś w tym stylu, może pomoże na jelita jeśli coś z nimi nie tak?
|
#3072 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. 3. U nas tez inhalator to przyjaciel rodziny. Aktualnie zaprzyjaznia sie z nim Zuzka. |
|||
|
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieci juz śpią 1,5 godziny. tzn. tz i Agaty.
Przeczytałyśmy na dobranoc całego tupcia chrupcia, lubię jak mi Agata tak odpływa przy bajeczce nie pamietam co komu miałam pisać. Jakas rozkojarzona jestem
|
|
|
|
#3075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn. Agata leży w swoim łóżeczku czy jak?
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Podłogi pomyte, więc mogę spokojnie zajrzeć na wizaż ![]() Moje chłopaki już śpią. Dzisiaj obcięłam Dominowi sama włosy Jutro dokładnie zobaczę jak to wygląda![]() Dzisiaj prawie całe popołudnie spędziliśmy na budowie. SAMI! ![]() Jutro trzymajcie kciuki, bo przyjeżdża chętny na mój samochód. Już go oglądał, jechał nim. Strasznie jest napalony, ale chce jeszcze żeby zobaczył go jego mechanik Mam nadzieję, że się sprzeda. Chociaż na sama myśl mi się łezka w oku kręci![]() Pędzimy pędzimy Jak przeczytałam Twojego posta to nie wiedziała o co chodzi, ale wygooglowałam sobie i powiem Ci, że pierwszy raz o takim czymśsłyszę U Was się to praktykuje? ![]() Cytat:
![]() Na jaki kolor farbowałaś? Tak, na garażem jeden pokój i taras Pokaz kurtkę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak szczepienie? ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ojej boroczki z Was Zdrówka dla całej trójcyIsiu, Wy się już przeprowadziliście do Wrocławia? Cytat:
Fajnie, że Ali pomaga inhalowanie. Właśnie, kupiłam ten inhalator w lidlu, ciekawe jak się sprawdzi. Mam nadzieję, że nie prędko będę miała okazję się o tym przekonać Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-10-02 o 23:15 |
|||||||
|
|
|
#3078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za samochód trzymam kciuki bardzo mocno, bo jak go sprzedasz i kupisz Mondaska, to szybko zapomnisz o wszelkich sentymentach ten mój lubię coraz bardziej. A mąż mi go zazdrości na maxa, choć ten jego teoretycznie lepszy, bo nowy i bardziej luksusowy. Ale mój dieselek ma kopa, jak żaden inny, no i pali 7,2l ![]() Cytat:
Cytat:
Buraki zostawiłam sobie na jutro Teraz siedzę nad fakturami. A kto za mnie artykuły napisze, to już nie wiem Tymkowi w muzeum podobało sie bardzo, bo to nowoczesne muzeum, więc wszędzie coś świeci, rusza się, można dotykać, psrtykać itp ![]() 2. Kurujcie się!
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko dobry wieczór powiem
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam absolutnie genialną stronę: http://warsztatmamy.com/
Aż żałuję, że Tymuś nie jest trochę starszy, bo zabawy, które tam pokazują, to mistrzostwo świata. Ale wklejam, bo może mamom kilkulatków się przyda
|
#3081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajne ![]() a ja nie śpię...
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
A my znowu w domku, kurujemy sie dalej. Mam nadzieje,ze jutro rusze do pracy Natka_Jeszcze mieszkamy na wsi...dostałam u taty propozycje pracy do grudnia, wiec zostajemy(mimo,ze uciekło nam boskie mieszkanie )Jesli znajdziemy cos taniego w grudniu to sie przeprowadzamy, jesli nie zostajemy do wakacji... Para, która ma od nas wynajac dom tezsie ciagle zastanawia ![]() U nas wiecha tez na kazdym kominie przed polozeniem dachu ![]() Brumek Super,ze wypad udany ![]() Czas na sniadanie ![]() stronczku co Cie tak mało???? |
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek ma Wiki jeszcze te krostki o których kiedyś pisałyśmy?
Radkowi wyszły kolejne, ma nawet dwie na buzi. Z jednej na ręce zrobił się strupek ![]() Nie wiem co to może być. Nic innego mu nie dolega. Monia83 dzięki, już zrobiłam z galaretką
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Leje całą noc, leje jak diabli, podwórko płynie. Piwnoooka a czego nie śpisz o 2 w nocy? Jedziemy po południu z Sarą " na bioderka"
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry z Poznania.
Pieleszko, trzymam kciuki żeby ten szew już pozostał w jednym miejscu i nie robił bałaganu- Wy to się nadenerwujecie. Jak Hania zniosła szczepienie?Crazy, lepiej skonsultować to z lekarzem, choćby telefonicznie. Bierzecie coś osłonowego typu dicoflor? Aniu, Adaś jak zawsze czarujący i w twój tłuszczyk też mi się nie chce wierzyć. ![]() Madzia, zachodziłam w głowę o jakim białym sweterku mówisz. Dopiero jak weszłam w odnośnik do sweterków to go zobaczyłam. Jak najbardziej pasuje dla chłopca. ![]() Brumku, Natko, jaki kolor? Platynowy blond. Żartuję,nie mam odwagi na eksperymenty więc standardowo ciemny brąz, który wychodzi prawie jak czarny. Żaneta jak Emi? Wiadomo już coś więcej od czego wątroba się tak powiększyła? ![]() Alibany, super Wam się z nianią ułożyło- dobrze jest mieć taką zaufaną osobę. Piwnooka, dyżur, czy bezsenność? ![]() Na Kujawach też wiesza się wiechę na kominie i koniecznie opija się ten etap budowy. ![]() Kitchen Aid ![]() No i dla wszystkich zainteresowanych sowią czapą muszę powiedzieć, że jest naprawdę super.
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- PRYWATA: która ma ten KRĄŻEK NUVA RING? potrzebuje na pw najlepiej - jak sie czuje (czujecie ) i wszystko od kogos kto tego używa ![]() pyt nr 2: KTO STOSOWAŁ KWASY AHA/BHA (glikolowy, salicylowy czy migdałowy) na trądzikową buzie? albo wogóle która stosowała? macie jakies sprawdzone (niedrogie ) kosmetyki, najlepiej z rossa lub all? i jakich toników uzywacie (czy płynów micelarnych, czy jak im tam...)? moja twarz od kiedy wróciła @ to obraz nedzy i rozpaczy...
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany fajna taka niania .... też chciałabym taką sąsiadkę ... kurde ja będę miec problem
Marzena czapeczka super, Hania wygląda uroczo ... chłopczykowe takie czapki już ie sa takie fajne a szkoda bo chętnie taka bym małemu kupiła Zapałeczka jak Natanek? poszedł do żłobka? masz już jakąś pracę na oku? Marinko gdzie się podziewasz? jak tam sprawy mieszkaniowe? Natka mój Maks miał już 3 razy ścinane włosy maszynką i o dziwo siedział grzecznie ![]() Scio fajnie masz z tymi bajeczkami, mój syn nie potrafi skupic się jak mu czytam bajeczkę ... szkoda pogoda do niczego .... od 3 rano nie spałam .... kiedy wyjdą te zęby ... jeść nie chce, wyje tylko, juz dłużej nie wytrzymam
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też, nie wiem jak u was, ale u nas brygada czeka na wiche i wódkę jak na nic innego
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia z tego co pamietam Brunetka miała ten krążek.
Lili u Wiki te trzy krosty są. Nic sie z nimi nie dzieje, nowych brak. Wgl juz całkiem wyzdrowiala. Isiaok jakoś nie mam weny do pisania. Ostatnio napisałam posta i nikt sie nie odezwał mam cieplutkie gniazdko w krzaczkach i czytam na biezaco. Idziemy dzis z Wiki na muzykę. Musze oswajać ja z dziećmi bo mi na dzikusa wyrośnie jak syn mojej Szwagierki. Madziulka miłego wypoczynku w PL ![]() AGNI pytam jeszcze raz!!!! Wrocilas ???? Przyszła mi ramka, jest rewelacyjna Wracam w krzaki co by mi nikt mojego miejsca nie zajął
|
|
|
|
#3090 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja też jestem ciekawa o NUVA RING! Ktoś używa? Jakby co, to też proszę PW
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

budzik miałam na 6, ale się zbudziłam, miałam masę do zrobienia, a wieczorami jakoś nie jestem w stanie

I jak zniósł rozłąke?

ale też słyszałam że innym pomagało super
zębole

Zdrówka dla całej trójcy
Buraki zostawiłam sobie na jutro
)