|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
).Dziewczyny pijące ziółka, może któraś coś doradzi? W tym miesiącu z racji że muszę zrobić przerwę od clo zaczęłam pić ziółka ojca sroki nr 3. W związku z tym mam jednak pewne wątpliwości do kiedy je pić? Na stronach które odnajduję jest napisane że cały cykl, ale analizując składniki mieszanki już sama nie wiem... W składzie znajduje się ruta, a to jej działanie: "Ruta w medycynie ludowej używana jako środek poronny. Przetwory z ruty nie mogą być stosowane u kobiet w ciąży". Może w takim razie lepiej pić do owulacji? |
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
musze troche zestopoać z myślnim
przecież to dopiero pierwszy cykl,jestesmy tydzień po slubie to nie ma co wariowac prawda??<pocieszcie mnie>:P
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U mnie 30 dc i cisza. Patrząc na poprzedni cykl (porównuję, bo też był na Clo) to jutro i w piątek powinnam już plamić przed @. No chyba, że @ w piątek przyjdzie, no ale i tak jutro powinno się pomału zaczynać. Jeśli do soboty nie zacznę plamić to w sobotę zatestuję na wszelki wypadek. Sobota to jest max, bo to będzie 14-15 dni fazy lutealnej. A i w sumie jak tak liczę to faktycznie tą betę zrobiłam za wcześnie, no ale i tak nie liczę na II.
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze. Jak się podejdzie do tego ze spokojem, na luzie, bez zbędnego nakręcania, to na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj kobieto nie fiksuj Co ma być to będzie. Na pewno będzie dobrze![]() Witajcie dziewczyny i od razu przepraszam że rzadko się udzielam. Puki co zawieszamy starania, trzeba jakoś poukładać to wszystko od nowa. Jest już dobrze, heh zawieszamy jak zawieszamy nie stosujemy antykoncepcji tylko najwyżej przerywany także jakby co to kto wie ![]() Dzisiaj wstałam przeziębiona znowu Nos zatkany gardło ściśnięte no masakra jakaś. Ale nie dam się jeszcze dwa tyg do urlopu nie mogę sobie teraz na chorobę pozwolić więc się kurujemy razem z Tż bo on też coś łapie. Będę jednak i tak tu zaglądać bo przywiązałam się do was i nie wyobrażam sobie żebym nie mogla cieszyć się waszymi fasolkami razem z wami Dlatego prosiłabym o nie wypisywanie mnie z waszego grona
|
|
#3997 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
WitajJa się witam dzisiaj poźniej, bo bylam na wizycie u gina. Pokazałam mu wyniki Tż i powiedział "zuch chłopak" . Zrobił mi usg z którego wyszło, że mam pęcherzyk 23mm . Ostatecznie umówiliśmy się na randkę po meczu, będzie się działo![]() Miłego dnia! ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Szejda a właśnie już któryś raz slysze, że ktoś idzie do gina, żeby sprawdzić pęcherzyk o co w tym wszystkim chodzi, jak to sie odbywa??
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
nie będe nic czytac w necie spokojnie powolutku
|
|
#3999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Monitoring cyklu lub monitoring owulacyjny to kolejny krok przy ustalaniu przyczyny braku ciąży. Jest to nic innego jak badanie USG dopochwowe, z tym że wykonywane kilkakrotnie w ciągu jednego cyklu. Pierwsza wizyta przypada najczęściej na okres przedowulacyjny i ma na celu określenie ilości wytwarzanych pęcherzyków. Podczas kolejnych przeprowadza się obserwacje jak pęcherzyki rosną, ustala, kiedy osiągają odpowiednią wielkość, a po dniu, w którym jest spodziewana owulacja sprawdza się, czy ona faktycznie wystąpiła. Dni wizyt ustala lekarz ginekolog. Często okazuje się, że pęcherzyki rosną, ale nie pękają. Monitoring pozwala ustalić, w którym momencie należy wspomóc organizm farmakologicznie, tak by wywołać pęknięcie pęcherzyka. Może być też sytuacja, że pęcherzyki rosną, ale nie osiągają odpowiedniej wielkości, wobec czego nie mogą pęknąć. Dzięki znajomości tego faktu łatwiej dobrać skuteczną metodę leczenia. |
|
|
|
|
#4000 |
|
siedzę i myślę
|
Witam!
Już po badaniach zabrali mi dużo krwi złodzieje Znowu mnie laboratorium zaskoczyła, bo byłam pewna, że wydam ze 300 zł - specjalnie 500zł wzięłam w razie czego, a zapłaciłam tylko 92zł
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Dżastinowa na 99 %
wczoraj już pojawiło się lekkie brudzenie a dziś już mam plamienie typowe dla mnie przed @. Zwykle trwa ono 2-10 dni nawet wiec małpa może być już jutro a może dopiero za tydzień..cholera ją wie. Borykam sie z tym już rok i chyba powinnam sie przyzwyczaić. Jak nie urok to sra*ka. Ot zwykła niedomoga fazy lutealnej. Bo chyba w ciązy nie ma plamień typowych dla niedomogi ciałka żółtego????W kazdym razie o tym nie słyszałam |
|
|
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4003 |
|
siedzę i myślę
|
No pewnie
Chyba się zdrzemnę - taka senna deszczowa aura za oknem
|
#4004 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w akcie desperacji to pewnie i ze 30 kropli bym chlapnęła. Cytat:
Cytat:
brawa dla TŻta! Cytat:
Cytat:
witam z rana cycki coś mnie zaczynają boleć ....
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
skomplikowane to wszystko....
a ty kiedy zaczęłaś monitorować Szejda? ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- kwitka a Ty kiedy testujesz??
|
#4006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś mam 14dc, narazie podchodze do tego na luzie, poszłam z ciekawości, żeby zobaczyć co się tam u mnie dzieje![]() a i jeszcze gin zaproponował mi i Tż, żebyśmy brali witaminy Probaby, sprawdziłam i one kosztują 120 zł osobno dla mnie i dla Tż czyli razem 240 zł. Jak dla mnie za drogo, chyba dam sobie spokój.
Edytowane przez Szejda Czas edycji: 2012-10-03 o 10:37 |
|
|
|
|
#4007 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie zaczęłam pić tych ziółek zacznę od nastepnego cyklu bo gdzieś wyczytała że trzeba je brać od 1 dc a że ja kupiłam jakoś 5 dnia to postanowilam że zacznę od kolejnego cyklu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo my się tu wszytskie ze sobą zżyłyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
nie dalabym 120 zł za witaminy
chyba ze to by było baaardzo istotne;* monini2507 dobre pocieszenie bo myślalam, ze fiksuje;P
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lunka może wyślij połówka na prawko zanim dzidziuś się pojawi, potem to i tak będzie mu potrzebne a teraz jest jeszcze czas no i z dojazdem do szpitala nie będzie problemu. Maru
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest skład. Poszukac tylko podobnego a folik np osobno a nie kurde tyle kasiury>
|
|
#4012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
Witam! Właśnie zjadłam makrelę w sosie pomidorowym!!!! A nienawidzę ryb. Od wczoraj za mną chodziła. Ale na noc stwierdziłam, że nie będę jej jadła. Ale zamiast tego zjadłam o 23 2 jajka z chlebem. Wchrzaniam jak najęta dziwne rzeczy.
Dziś odzyskam lodówkę!!!
|
#4014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gim mówił, że najważniejsza jest L-arginina i L-karnityna ale takich zamienników jest pełno i nie ma potrzeby wydawania tyle kasy.
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
moja mieszanka jedzeniowa:
rydze w ciescie nalesnikowym z keczupm a 5 minut późiej 2 kromki z oscypkiem zapikenae. obevnie uwazam , ze to fuj:P
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Szejda ja tez nie dalabym takich pieniedzy za witaminy, pojdziesz do apteki to znajda cos dobrego i tanszego
![]() dzien dobry. jakiegos dola lapie.. wiem, ze to niby dopiero 3 cykl, ale dla mnie to juz 3 cykl.. nie chce wyjsc na jakas egoistke.. taki jakis glupi dzien mam. ;| |
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4019 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hejka! Na szybko do was wpadłam nadrobić tyle o ile. Dziś w pracy mały sajgon, więc nie mam za dużo czasu na forum. Może jeszcze później wpadnę na troszkę. Z narożnika jestem super zadowolona. Jest bardzo wygodny, o takim marzyłam
|
||||
|
|
|
#4020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ten wątek jest taki ogolny, wszystko się tu znajdzie, porady damsko-męskie czy kulinarne ![]() Dlatego nawet się nie wygłupiaj a jak z TŻ? Skoro wyjaśnione już wszystko to czemu zawieszacie starania? Ja tez pewnie bym zawiesiła dopuki nie nabrałabym pewności i poczucia bezpieczenstwa w związku ![]() a jesieni nienawidze bo jest ciemno ![]() a tak wogole to teraz mi kazda pora roku pasuje jak mam swojego TŻta i jego dziecko w brzuchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam żeby go wysłać tylko narazie nie ma możliwości bo pracuje od 7-22-23 ale jak będzie więcej czasu to pewnie się zdecyduje
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

).
przecież to dopiero pierwszy cykl,jestesmy tydzień po slubie to nie ma co wariowac prawda??<pocieszcie mnie>:P

Nos zatkany gardło ściśnięte no masakra jakaś. Ale nie dam się jeszcze dwa tyg do urlopu nie mogę sobie teraz na chorobę pozwolić więc się kurujemy razem z Tż bo on też coś łapie. Będę jednak i tak tu zaglądać bo przywiązałam się do was i nie wyobrażam sobie żebym nie mogla cieszyć się waszymi fasolkami razem z wami

wczoraj już pojawiło się lekkie brudzenie a dziś już mam plamienie typowe dla mnie przed @. Zwykle trwa ono 2-10 dni nawet wiec małpa może być już jutro a może dopiero za tydzień..cholera ją wie. Borykam sie z tym już rok i chyba powinnam sie przyzwyczaić. Jak nie urok to sra*ka. 

czyli razem 240 zł. Jak dla mnie za drogo, chyba dam sobie spokój.