|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Colds, ja sama miałam na barku przy szyi takie coś, jak się urodziłam (podobno bardzo mięsiste i wystające). Teraz mam całkowicie blade, ale skóra w tym miejscu jest niezbyt ładna, ajk po bliźnie. Kiedyś strasznie się tym przejmowałam, bo myślałam, ze ludzie patrząc na mnie tylko to znamie widzą i w ogóle nie nosiłam nic na ramiączkach. Z czasem mi przeszło i nawet suknię ślubną miałam bez rękawków, ramiączek itp i nikt tego nie widział/
Cytat:
normalne, ze podnosi (przynajmniej tak misię wydaje), bo Zuzanka też w tym wieku zaczęła podnosić i teraz to już pięknie trzyma główkę. BTW kiedy można nosić maluszka w pionie?
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Colds mysle ze on zejdzie aczkolwiek przeszlabym sie z tym do dermatologa. Dowiesz sie co i jak.
Ale wy szybko zalatwiacie becikowe. Ja to mam papiery ale nie mam kiedy isc to zalatwic. Co do wychodzenia to ja mam johnny walkera od poczatku targany wszedzie dobrze ze jazde samochodem lubi Teraz w czwartek jedziemy do poznania bo w piatek szwagierka slub bierze. A to z dzieciaczkami a w sobote na wesele
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a najważniejsze żeby nic się z tego nie zrobiło.. ![]() Drugie ma na nóżce, ale o wiele wiele mniejsze. Ogólnie nawet nie wiem kiedy Jej się coś takiego zrobiło.. Tzn. miała w tym miejscu, w szpitalu, takie bezbarwne znamię - jak to określił pediatra. A jednego dnia w domu coś takiego ujrzałam
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też już chcę wszędzie małego brać, ale mam w sobie jakąś obawę, że za dużo bodźców mu zafunduję... A samochodem nasz też baaardzo lubi
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
:niniewiem:
|
||
|
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi dzieki za info o nutritonie
Gda normalne z ta glowka. Silny chlopak. I brawa za pepuszek
|
|
|
|
#3849 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Opiszę więc jak to u mnie wyglądało : Wstawiłam się 24.09 na IP do przyjęcia na odział patologi ze względu na ciśnienie, powiedział, że pewnie poleżę ze 4 dni na obserwacji i wyjdę do domciu. Wszystko było ok dostawałam lekarstwa które ciśnienie ze 160/110 zwaliło mi do 110/80 tak więc na czwartkowym obchodzie powiedziano mi, że wyjdę. W piątek zaproponowali mi cewnik foleya ponieważ stwierdzili, że ciąża jest donoszona a waga dziecka jak na 37 tydzień jest duża (3200) więc nie ma co dłużej czekać bo w takim tempie dziecko może ważyć 5 kg zgodziłam się. Nie było tak źle, samo założenie to takie mocniejsze badanie ginekologiczne czyli badanie migdałków przez pochwę hehehe, noszenie go to uczucie nie prawidłowo założonego tamponu ;pPo 24h i badaniu stwierdzono, że cewnik zmiękczył troszkę szyjkę i zrobił miejsce na 3 palce ale główka dziecka była za wysoko.Zjechałam z patologii na porodówkę o godzinie 11:40. Podłączono mnie pod oksytocynę, przecieli pęcherz płodowy co miało obniżyć łepetynkę dzidzi. Pojawiły się skurcze z krzyża, bolące jak cholera, ale rozwarcie nie postępowało...i tak siedziałam z TŻem 8h bez postępu. Zrobiono badanie czy dziecko nie bierze infekcji przez spuszczone wody. Lekarze zaczęli się zastanawiać czy nie wrócić mnie na patologie i na drugi dzień nie zacząć od nowa. Nie miałam już siły po tylu litrach oksytocyny i tych bólach i zaczęłam prosić o cesarkę...wyniki pokazały, że pomału zaczyna robić się infekcja u dzidzi więc szybkim tempem poszłam pod nóż, gdzie znieczulenie miałam wbijane 5 razy bo trafiłam na mało ogarniętą anestezjoloszkę o 21:30 pokazano mi chłopczyka który dostał 10 pkt ![]() wzruszenie jest nie do opanowania w takich chwilach. Ubrali go i zabrali do tatusia na korytarz bo niestety ale przy cesarce nie może być osoby towarzyszącej. Pozszywali mnie i pojechałam na salę poporodową czekać aż znieczulenie puści. Całą noc byłam pod opieką położnej i ze mną była dzidzia ![]() Po 5 godzinach mogłam już wstać, poszłam się wykąpać. No i chyba tyle... nie było tak źle. Nic nie jest straszne z tamtych dwóch dni jak patrzę na synka warto było, ojjj tak ![]() Aaaa i po dwóch dniach wyszłam do domu Dziecko grzeczne bardzo, chociaż od kiedy poczuł cyca zaczyna mi marudzić co godzinkę. Podobno ja byłam taka sama ![]() Chyba to wszystko
|
|
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Maksymilian 3200 i 54 cm
![]()
|
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds skonsultowac sie zawsze warto.
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Marzenka śliczny synus I wbrew pozorom opis optymistyczny |
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy TT, ale Mała właśnie z reguły jadła po 30ml, 40ml, max 60ml. Zmieniliśmy na Aventa i Melcia teraz bez problemu wypija 90ml. Przy tamtej za bardzo się męczyła.. No i czekam za przesyłką smoczków do butelki, bo w końcu czas zmienić na dwie dziurki |
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My czujemy sie dobrze,na 12 jade do położnej więc zobaczymy co i jak . Znająć moje szczęście,to pewnie nic sie nie dzieje.Monarika mój synek zawsze nie zjadał tyle co powinien mm,ale prawidłowo przybierał,więc sie nie martw ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
Konczi ja mam aparat, który ma może z 6-7 lat. To jest pierwszy z modeli Sony Cyber-shot. Zapłaciliśmy za niego wówczas coś koło 2000zł, tyle co za lustrzanke dziś
![]() Wczoraj było cieplutko a dziś leje, nawet nie chce się nosa z domu wystawiać. Tak więc cały dzień w domciu posiedzimy.
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super album śliczny synek Cytat:
Oby coś się zaczęło. Gda za pępek ![]() Mamusie pomóżcie mała nie może się wypróżnić,cała noc stękała,prężyła się tak mi jej żal ![]() Próbowaliśmy z termometrem i oliwką i nic z tego a mała płacze co mam robić
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny synek!
![]() A gdzie w końcu rodziłaś? Mąż nie mógł być przy cc? Bo u mnie była taka opcja za "jedyne" 200 zł. Skorzystaliśmy oczywiście. ![]() Teraz patrząc z perspektywy czasu, jestem zachwycona szpitalem na Madalińskiego! Po cesarce najpierw kładą dziecko na szyi mamy, a potem od razu przywożą dzidzię mamie, która leży na pooperacyjnej i kładą na piersi, żeby się przyssała.
|
|
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
co za pogoda... leje i nic się nie chce. Przynajmniej całą noc przespałam, co zdarza mi się ostatnio b. rzadko. Wszyscy mówią, żeby wypoczywać teraz bo potem nie będzie jak, ale jak się budzę o 3 rano i ni hu hu to co? Colds, bidna Melcia Marzenka dzięki za opis! Maks śliczny! ![]() Anusia też dziś do położnej jadę :P |
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to chyba naprawdę matka polka jestem bo całe 1000 zł wydałam na dzieciaki Cytat:
śliczny. No i jaka niespodzianka ![]() Dzien dobry Moja siostra jest z tego dnia i wytrygus jakich mało Ehh znowu męża n ie ma i dziecko mi świruje (starsza) już go opierdzieliłam że jak narazie nie może wyjezdzac bo to się źle odbija na Zuzi, strasznie źle. Nosz cholera jest prawie szefem wielkiej firmy a on jeździ ciągle.. a mi tak szkoda tej mojej pierdorodnej ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Colds mojej koleżanki córeczka miała takiego naczyniaka dużego na szyji i się wchłonął ładnie, więc się nie przejmuj na razie. Obserwuj oczywiście. Może co jakiś czas warto byłoby sie przejść do dermatologa, by gołym okiem czegoś nie przegapić. Cytat:
![]() a mialysmy prawie ten sam termin porodu, a ja nadal w dwupaku. gratuluję ślicznego synka Witam się i ja, u mnie na szczęście nie leje, ale znów mi się nic nie chce
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A ja od rana mam dla Was prezent! Przedstawiam Wam córeczkę Lidki0308 - Lilianę ( mam nadzieję, że nic się nie zmieniło w kwestii imienia, bo nie otrzymałam więcej informacji od Lidki poza zdjęciami). Prawda, że piękna?
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Oj przegapiłam, że moj Szkrabek skończył wczoraj miesiąc
jak ten czas pędzi.No to świętuje z biszkoptami i herbatą. Z pracy sie odzywają... eh jak mi się nie chce... jak już mam chwile dla siebie to wolałabym zająć się choćby sprzątaniem niż projektami. No ale troche szkoda mi ich tak zostawić. Cudowna królewna ![]() Konczi wczoraj przyszła chusta. Material przyjemny i bardzo ładny kolor. Pierwsza próba zakończyła się niepowodzeniem więc dzisiaj muszę jeszcze poćwiczyć nad tym wiązaniem najtrudniej jest zrobić to tak żeby małej główka nie latała. Jak uda mi się nas zachustować to pokaże fotkę.---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
A to imię bardzo do niej pasuje. |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam
![]() Colds ja podobnie jak Maggie urodziłam się z takim naczyniowym znamieniem tyle, że właśnie na pleckach, tak jak u Melci. Z tym, że u mnie zdecydowano się na chirurgiczne usunięcie tego. Jednak jeżeli mam być szczera, to cała reszta pokrywa się z tym, co Maggie napisała o sobie. Wiadomo, że byłam maleńka, gdy je usunęli i blizna wówczas też była malutka. Jak zaczęłam rosnąć, to niestety blizna rosła razem ze mną i zaczęła się rozciągać. Skóra w tym miejscu jest pofalowana, troszkę przypomina bliznę po poparzeniu. Przez wiele lat stanowiła dla mnie ogromny kompleks, szczególnie w wieku nastoletnim. Wstydziłam się ubrać dwuczęściowego stroju kąpielowego lub bluzek odsłaniających plecy. Z wiekiem oczywiście minęło to wszystko i już teraz zapominam o istnieniu tej blizny. Tylko czasami ktoś mi o niej przypomni, np. pytając o to czy to blizna po jakimś wypadku. Cytat:
![]() A wiadomości z wizyty bardzo pozytywne, więc gratuluję. ![]() Postaram się! Brawa dla Henia! ![]() Śliczny synek! Dziękujemy za opis. Agnus21 najlepsze życzenia dla Alicji z okazji skończonego miesiąca!
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
|
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jejusiu jakie te nasze dzieciaczki cudowne
a jak piszecie o ich zachowaniach to wypisz wymaluj moja Sonia np. podnoszenie główki w 2 tygodniu życia Cytat:
bardzo bardzo ja już też przelałam ci pieniążki ![]() Co do naczyniaka, obserwuj go, bardzo uważnie, naturalnie powinien się wchłonąć, mojego brata córka miała na wewnętrznej części stopy i też lekarz zalecił obserwację i pięknie zeszło. Moja kuzynka niestety nie miała takiego szczęścia, jej córeczce miesiąc po porodzie pojawił się pod noskiem i zaczęła się masakra, bo rósł w błyskawicznym tempie zajmując nos, usta i podniebienie a jak zrobili USG to paskudztwo rozprzestrzenione było na całą twarz, mała przeszła szereg operacji. Trafili w pewnym momencie na super lekarkę z Wrocka, która zajmuje się leczeniem naczyniaków i do trzeciego roku życia walczyli z tym bo naczyniak leczy się najlepiej do pierwszego roku życia, ale słali ich od Annasza do Kajfasza bo co lekarz to mądrzejszy. Tu poczytajcie informacje o tym http://www.naczyniaki.pl/printview.p...d2b2aa0e37410f ona właśnie leczyła tym lekiem po którym to ładnie zeszło, ostrzykiwanie sterydami i operacje nie wiele pomogły bo to się nie chciało wchłaniać. Dzisiaj małą czeka już tylko plastyka ust, bo te najbardziej ucierpiały po tych operacjach. Cytat:
czyli to jest sprawca, bo np. pije kawę zbożową z mlekiem to się coś pojawia ale to dwie trzy maksymalnie. Po jogurcie i ciasteczkach twarz wysypana łącznie z główką.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-10-03 o 11:02 |
||
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Colds wracając jeszcze do tematu naczyniaka, to chcę tylko napisać o oczywistej rzeczy, jaką jest fakt, że był on u mnie usuwany prawie 25 lat temu ( nie pamiętam ile miałam wówczas miesięcy, bo początkowo go obserwowano czy powiększa się ). Od tego czasu medycyna poszła znacznie do przodu, tak jak zresztą wspomina powyżej o tym Bafi o możliwości leczenia lekami.
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, dzisiaj na 14 idziemy na usg bioderek i jakoś sie boje że mały sie rozryczy i go nie uspokoje
potem znowu goscia bede mieć Ciemny gwint no wiecznie coś a ja chce spokoju
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiało być Wam ciężko. U mnie nie jest tak źle. Pomaga jej zwłaszcza leżenie z gołą pupą na przewijaku. Uwielbia uwalić cały przewijak czym się tylko da |
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulko, ja miałam taką akcję wczoraj mała nie umiała się odgazować i był masakryczny płacz, masowałam, przyciągałam nóżki, dopiero kropelki nam pomogły, bo po nich pół godziny później pięknie pierdzioszki wypuściła i była spokojna. Ten pierwszy pierdzioszek był mega wielki i już wiedziałam jak bardzo musiało ją boleć.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-10-03 o 11:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

dobrze ze jazde samochodem lubi
, a najważniejsze żeby nic się z tego nie zrobiło..
:niniewiem:

zgodziłam się. Nie było tak źle, samo założenie to takie mocniejsze badanie ginekologiczne czyli badanie migdałków przez pochwę hehehe, noszenie go to uczucie nie prawidłowo założonego tamponu ;p

Wiadomo, że byłam maleńka, gdy je usunęli i blizna wówczas też była malutka. Jak zaczęłam rosnąć, to niestety blizna rosła razem ze mną i zaczęła się rozciągać. Skóra w tym miejscu jest pofalowana, troszkę przypomina bliznę po poparzeniu. Przez wiele lat stanowiła dla mnie ogromny kompleks, szczególnie w wieku nastoletnim. Wstydziłam się ubrać dwuczęściowego stroju kąpielowego lub bluzek odsłaniających plecy. Z wiekiem oczywiście minęło to wszystko i już teraz zapominam o istnieniu tej blizny. Tylko czasami ktoś mi o niej przypomni, np. pytając o to czy to blizna po jakimś wypadku. 
np. podnoszenie główki w 2 tygodniu życia