|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Mój też patrzył z takim zaciekawieniem na te zdjęcia, uważnie słuchał jak mu mówiłam co gdzie się znajduje
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja narazie wogóle niemyśle, bo boje się że to zawcześnie i na dodatek ciągle słysze ,że niepowinno się nic kupować aż do porodu......jedna z drugą ci tak powiedzą i już człowiek się zastanawia czy w tym co mówią jest coś prawdy????A Wy jak myślicie, że lepiej już pomału coś zacząć kupować czy lepiej pod koniec ciąży- (zakładając, że niezwracamy uwagi narazie na płeć i kupujemy np. śpioszki, body w neutralnych kolorach np. bieli ??????????Ja się tak zastanwiam, bo u mnie w parcy ostatnio skończyły się wyprzedaże i mogłam np. kupić komplet 5 sztuk kaftaników za 30 zł + zniżka pracownicza, a normalnie kosztują 85zł, ale że byliśmy dopiero z mężem na etapie starnek o dziecko, więc niechciałam "kusić losu" i nieskorzystałam z tak fajnych przecen jakie były....ale z zimowej przeceny licze ,że skorzystam
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się termin przesunął na 29.05 ale to się pewnie jeszcze z 10 razy zmieni. Czekam na zdjęcie Twojej dzidzi ![]() Atena to teraz jak masz L4 to częściej będziesz gościć trzymam kciuki za bijące serduszko. A o toksoplazmozie poczytaj na necie, jak jest któryś tam wynik wysoki to nie jest źle bo to oznacza że jesteś już zarażona. Gorzej jakbyś się zaraziła w czasie ciąży. Ale nie pamiętam który z nim może być wysoki. A jak odbierałaś wyniki to nic Ci nie powiedzieli? Mi pani wyjaśniła co i jak.Ja zakupy zacznę w 2 trymestrze ciąży bo wtedy już praktycznie nie ma ryzyka poronienia. Na pewno nie będę czekać do końca ciąży, zwłaszcza że chcemy te wydatki rozłożyć na raty. Ja jednak mam kartę LuxMedu. Nie wiecie czy muszę mieć skierowanie żeby porobić tam badania? nawet nie wiem gdzie mogę to sprawdzić. |
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja właśnie wróciłam z lux medu i internistka mi odmówiła wypisania skierowania na badania
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to niby dlaczego odmówiła ![]() Obyś jutro nie miała problemów
|
|
|
|
|
#606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tych moich wyników to napewno juz wczesniej chorowałam, bo IgG ma wysokie, a one świadcza o przebytej wczesniej chorobie, ale wynik IgM wyszedł niejednoznaczny ,bo 0.920 S/CO i wynik ten niedaje jednoznacznej odpowiedzi czy jest dodtani czy ujemny, czyli może byc prawdoposobieństwo, że moge byc teraz chora, ato niedobrze!!!! poczekam do niedzieli, a bede musiała tez powtórzyc to badanie za 2-3 tyg
|
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
bo oni niby nie robią badań dla lekarzy z zewnątrz... no kurde. przecież ja za to płacę.
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie badania krwi ok, ale zastanawiam się czy robić Toksoplazmozę i zapalenie wątroby bo to nie jest na NFZ.
Tokso miałam rok temu jak planowaliśmy i wyszło, że kontakt był i przeciwciała są, ale choroby nie ma, więc nie wiem czy warto znowu robić. A wątroba mi nie dolega, więc chyba też nie ma sensu. TŻ oczywiście powiedział, że to ja mam decydować ... Nudności nie mam, czasami mnie coś jakby gniecie, ale nie zbiera mnie nawet na wymioty, to chyba dobrze ![]() Za to wczoraj padłam spać o 21 ... a rano ledwo się zwlokłam o 6:30 ![]() A, też tak macie, że macie awersję do jedzenia a jesteście głodne? Jak otwieram lodówkę to na nic nie mam ochoty, muszę się przekonać, że muszę coś zjeść, to się później nie mogę oderwać. Wczoraj tak miałam z ogórkami kiszonymi.
|
#610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjęcie wrzucę dziś, ale trochę później bo na razie leżę w pozycji zdechłej wiewiórki i próbuję odzyskać normalny stan zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
ale mi zrobiłaś smaka na ogórki kiszone! i jeszcze chodzą za mną placki ziemniaczane, racuchy i naleśniki hehehe
|
||
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie wciągnęłam spaghetti hand made by mój mąż
bo u mnie w domu to mój mąż gotuje
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atena ale jak się człowiek zarazi to już chyba tak zostaje. Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się że jak byłaś już chora to nic Ci nie grozi. xal ja chodzę spać o 22 i nie mogę się zwlec o 8 Aaś nie za dobrze Ci z tym mężem? ![]() U mnie też miało być spaghetii ale tak pada że mi się nie chciało iść po coś na sos, więc robię mięsko z sosem + kasza. Tylko trochę późno się zabrałam za ten obiad i nie wiem czy zdążę go zrobić zanim TŻ wróci z pracy
|
|
|
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem w szoku, że Atenie nie wypisali. Ciekawe czy jak ja pójdę prywatnie i bede chciała od np lekarza rodzinnego skierowania to czy mi da. Kurcze dziołchy nie za wcześnie do gina by usłyszeć serducho w 6tyg+1 dzien? wiem wiem, że to indywidualna sprawa, ale nie widzi mi się iść teraz w piątek, a jak nie będzie to znów w następnym tygodniu by potwierdzić i za każdym razem płacić.
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam zamiar tak zrobić. Z tego co wiem to zależy od lekarza.
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za badania - nawet te podstawowe też płaciłam, bo internista powiedział, że skoro mam skierowanie od gin. to on już mi nie musi wystawiać..
Byłam zdziwiona gdy nagle się okazało, że za mocz, morfologię też mam zapłacić... No ale już takie uroki życia w PL :-( Co do kupowania ubranek, pieluch itp.. to ja wolę dmuchać na zimne.. chyba coś w tym jest, że nie ma się co z tym spieszyć... Z doświadczeia wiem, że nawet podczas porodu mogą wyniknąć komplikacje... więc ja wolę odkładać na rachunek oszczędnościowy i kupić wszystko po porodzie ![]() Jak mnie przyjmowali do szpitala na porodówkę, to przyjechała dziewczyna chyba w 7 m-cu ciąży, która przestała czuć ruchy dziecka... i okazało się, że dziecko nie żyje... Także to, że nie poroniłyśmy do 12 tyg nie oznacza, że wszystko już później będzie ok... Sorki za takie dziwne wizje ale po prostu różnie to w życiu bywa...
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś sobie nie wyobrażam że po porodzie dopiero kupuję łóżeczko, pampersy i jakieś kosmetyki dla dzieciątka. Raczej inne rzeczy będę miała wtedy na głowie.
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-03 o 14:32 |
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny byłam jeszcze raz w lux medzie. tym razem u ginekologa. bardzo miła babka, dała mi skierowanie na pierdyliard badań (nawet więcej niż zaleciła moja pani doktor
ale co się nachodziłam i nastresowałam to moje... |
|
|
|
#618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale widać było, że coś bardzo jakby pulsuje i lekarka powiedziała, że serduszko bije i puls w normie, więc to chyba było to.U moich sąsiadów z dołu remont. Właśnie znowu włączyli wiertarkę z udarem, mam już dość! Ale pocieszam się, że my też będziemy robić remont pokoju w tym miesiącu ( planujemy już 2gi rok, ale zawsze coś wyskoczy) to też im damy popalić ![]() Dla dziecka jeszcze nic nie kupujemy, wszystko na spokojnie. Łóżeczko wezmę po moim kuzynie (stoi u rodziców w piwnicy) dokupimy materacyk i będzie. Tylko muszę się do taty uśmiechnąć żeby przemalował na ciemniejszy kolor ![]() W sobotę mówimy rodziców, bo będą wszyscy razem na imprezie to im przekażemy, żeby zaczynali odkładać na wózek dla wnuczęcia
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Ciezaroweczki
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy mnie choc troche kojarzycie bo zadko wczesniej bywalam,bo jak wracalam z pracy to juz nie mialam sily i ochoty,no ale z pracy zostalam zwolniona wiec teraz bede miala troche wiecej czasu zeby sobie z Wami pogadac... Staram sie nie przejmowac,tylko wkoncu zaczac cieszyc sie ciaza,odliczam dni do pierwszego USG ![]() A jak Wy sie czujecie,brzuszki juz widoczne??? Milutkiego popoludnia
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę w piątek ![]() A my hmmm musimy się najpierw dowiedzieć co odziedziczymy w spadku po dziecku siostry TŻ i po dzieciach dwóch przyjaciółek, a później będziemy kompletować resztę z biegiem czasu, by nie kupować wszystkiego na raz dwa. Duża część idzie tak jak u candance na oszczędnościowe i będzie użytkowane już po urodzeniu
|
|
#622 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale szczerze też mam złe przejścia z ginami w Luxmedzie w Wawie, poczytałam opinie też na znanylekarz.pl i nie mają zbyt dobrych. Jako lekarza prowadzącego wybrałam w końcu dr Maciejewskiego, dyrektora Instytutu Matki i dziecka - tam chcę rodzić. Chodziła do niego przyjaciółka, jest b. zadowolona i opinie ma super. Generalnie chodzę do Luxmedu robić badania ale skierowania mam od prywatnego lekarza i nie ma problemu.. Cytat:
|
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Ja na uslyszenie serduszka i zobaczenie maluszka musze poczekac do 12tc...ale juz niedlugo,juz zaczynam odliczac dni
![]() Ohh placki ziemniaczane :marzy: chodza za mna juz dobry tydzien,a najlepiej jeszcze po wegiersku
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#624 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
Wiola_La_Wi Nom niestety ;(
Mieszkam i pracuje heh pracowalam w UK,przez agencje wiec bylam jakby pracownikiem do wynajeciai nagle gdy szef dowiedzial sie ze jestem w ciazy to na drugi dzien poprosil moja przelozona zeby mi przekazala ze poki co nie ma dla mnie pracy i mam czekac na telefon,gdzie oczywiste jest ze juz nie zadzwonia. Koles strasznie kombinuje,wiec jakby w swietle prawa mnie nie zwolnil tylko dal mi bezplatny urlop,a w agencjach tak jest ze jesli przez 2 tyg nie bede pracowac to automatycznie jestem usuwana z systemu pracownikow. Wiec ja dwa razy nie myslaca poszlam odrazu do lekarza i wyżebrałam zwolnienie lekarskie i tak bede je przeciagac jak dlugo sie da,skoro swinia nie chcial mi placic za prace to bedzie mi placil za siedzenie w domu. Na niedziele jestem umowiona z prawniczka wiec dowiem sie co i jak,poki co nie jest wesolo,martwie sie jak to bedzie
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W PL jest to 100%, więc czy się pracuje czy się w domu siedzi to bez różnicy...
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem ile to jest ważne, muszę poszukać gdzieś książeczki pracowniczej, bo tam było wbijane.
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od lux medu chciałam tylko badania bo jakoś nie mam zaufania do tamtejszych ginów...
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że moja menagerka jakby dowiedziała się o mojej ciąży i bym nadal musiała chodzić do pracy to mi by też jazdy robiła okropne i napewno bym z nią lekko niemiała, bo dla niej to najważniejszy jest budżet do wykonania i patrzy przez pryzmat liczb i cyferek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- A powiedzcie mi czy wy pisząć np. 6t 1d macie na myśli "wiek ciąży" od ostatniej miesiączki, czy od prawdopodobnego terminu poczęcia????? Pytam, bo wg terminu od ostatniej miesiączki mojej to teraz jest 7t 5d, a wg moich obliczeń od terminu owulacji (mogę się mylić 1-2 dni) to 4t 4d (z uwagi na moje zazwyczaj 36 dniowe cykle owulacje miałam późno, bo po 20 dniu cyklu). A tak wogóle to dziewczyny chodzicie prywatnie do gina czy państwowo?? Ja z Tż postanowiliśmy ,że bede prywatnie m.in z uwagi na mojej dotychczasowe historie z ginami na NFZ do których chodziłam- jakaś porażka...a w szczegółności jedna taka franca, która tylko potrafiła krzyczeć jak dowiedziała się ,że się planuje ciąże!!! lub inna, u której w gabinecie stał tylko fotel i jej biurko, a podczas badania pielęgniarka wchodziła i wychodziła kiedy chciała, a że za ścianą był dentysta, więc panów sporo na korytarzu i chętnie zaglądali do gabinetu ginki jak pielęgniarki wchodziły i wychodziły Za badania też płacę wszytkie...
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-10-03 o 17:33 |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tak jak lekarz podaje, a później jak dzidzia większa to podaje jeszcze wiek dziecka czyli wtedy kiedy prawdopodobnie było poczęte.Ja już pisałam. Prywatnie, do zupełnie nowego ginekologa. Mój poprzedni z którym byłam związana kilka lat, nie przyjmuje u nas w mieście ponadto nie ma praktyki prywatnej, potem już w ciąży był jeden, ale mimo, że był miły to czułam się taka olana, bo nie dostałam skierowań na badania, bo pewnie uznał, że za wczesna ciąza. Poza tym ja lubię sobie pogadać, pośmiać się, a ten nowy właśnie takie ma opinię i dowiem się w piątek. Jak nie będzie ok, to już nie wiem co zrobię
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Mój też patrzył z takim zaciekawieniem na te zdjęcia, uważnie słuchał jak mu mówiłam co gdzie się znajduje 
ja narazie wogóle niemyśle, bo boje się że to zawcześnie i na dodatek ciągle słysze ,że niepowinno się nic kupować aż do porodu......jedna z drugą ci tak powiedzą i już człowiek się zastanawia czy w tym co mówią jest coś prawdy????
trzymam kciuki za bijące serduszko. A o toksoplazmozie poczytaj na necie, jak jest któryś tam wynik wysoki to nie jest źle bo to oznacza że jesteś już zarażona. Gorzej jakbyś się zaraziła w czasie ciąży. Ale nie pamiętam który z nim może być wysoki. A jak odbierałaś wyniki to nic Ci nie powiedzieli? Mi pani wyjaśniła co i jak.
A to niby dlaczego odmówiła
poczekam do niedzieli, a bede musiała tez powtórzyc to badanie za 2-3 tyg

ale widać było, że coś bardzo jakby pulsuje i lekarka powiedziała, że serduszko bije i puls w normie, więc to chyba było to.
28.08.2010r. g. 17.00