Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 12:03   #3391
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
Hej, postanowiłam sie przywitać, bo czytam WS od baaardzo dawna tak w zasadzie od 5 miesiąca ciąży :P. Jestem mama lipcowa - Marianna urodzona 09.07.
Coś o mnie - mieszkam pod Warszawa mam 27 lat. Mam nadzieje, ze mnie do siebie przymiecie.
witaj

u nas dziś zdecydowanie lepiej niż wczoraj.

od kiedy kładłyście lub macie zamiar kłaść dziecię na macie edukacyjnej?
Jeśli powtarzam temat to wybaczcie

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:04   #3392
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mi 9 grudnia potem i tak nie wracam ale kasy już nie będzie
ja mam do polowy marca...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:06   #3393
Opalia
Raczkowanie

GG do Opalia

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Ja swoją kładkę od ok 2 tygodni czyli jak skończyła 10 to juz mata była w użyciu i mała potrafi nawet do godziny leżeć i gadać do zabawek
Opalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:07   #3394
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja niunia dzis konczy 12 tygodni

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Przeczytałam skoki rozwojowe i moje dziecko te z 12 tygodnia robi wszytsko

Cytat:
to witam sie i ja z kawką u nas dobrze, no może trochę się martwię długością snu mojego dziecka

mam pytanie do mam dzieci cycusiowych, ile razy na dobę teraz karmicie? bo u nas liczba karmień się zmniejszyła, w ogóle mam wrażenie że mały mniej je, wczoraj ważyłam go na wadze łazienkowej 2 razy i raz wyszło że schudł a raz że przytył, wniosek - muszę zmienić wagę
wezmę tą wagę, która odchudza

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej,my już po. Raczej dziś już nie wejdę...
Zabieg wygląda strasznie, Fabi aż był mokry od płaczu i strachu... Oczka wyglądają strasznie, czerwone i spuchnięte pod koniec miesiąca mamy przyjść go powtórzyć...

Tak w ogóle Fabiś skończył 3 miesiące
Biedny Fabianek
za miesiące

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Aaaaa dzis konczymy 10 tygodni!!! Toz to polowa macierzynskiego:-(

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
TO jeszcze trochę przypominało okrzyki z uśmiechem na twarzy, ale jednak bardziej śmiech.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Róża wieczorem spała 2-3 godziny na mojej poduszce, ale prawie na płasko. Jak położyłam ją do łóżeczka tak, jak leżała, czyli na pleckach, to po chwili ulała. Dobrze, że nie zdążyłam zasnąć.
Leżeć też nie lubi, chociaż już dłużej podnosi główkę bez krzyku i płaczu.
Spać musi! Na szczęście to chyba nie stanowi dla niej problemu.
Jak słodko, śmieje się
To ulewanei Różyczki to może do zawału doprowadzić i do nerwicy. Oby szybko się skończyło

Cytat:
ja też nie z tych co mają dorodną mleczarnie ale mojemu dziecku wystarcza - chyba - za to nie będziemy mieć potem piersi do pępka
Ja mam duże ale pokarmu mało i w sumie to nie powiększyły się od czasu jak byłam w ciąży Ale jednak w dotyku inne, takie miękkie... Będą mi sterczeć tylko jak będę podłogę na kolanach myć

Cytat:
Hej, postanowiłam sie przywitać, bo czytam WS od baaardzo dawna tak w zasadzie od 5 miesiąca ciąży :P. Jestem mama lipcowa - Marianna urodzona 09.07.
Coś o mnie - mieszkam pod Warszawa mam 27 lat. Mam nadzieje, ze mnie do siebie przymiecie.
Heloł

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Aaaa mi się macierzyński 30 listopada kończy!!! Ale jeszcze mam zaległy urlop więc do pracy wracam od 7 stycznia. Szczęśliwie tylko na pół etatu i praca z domu
Ale ten czas zapiernicza...
A ja to chyba wyrodna matka jestem bo w październiku czekają mnie dwa wyjazdy do pracy (na mega ważny audyt i na spotkanie koncernowe) i już się nie mogę doczekać tego "wychodnego" W końcu pobędę sama z sobą i będę mogła spokojnie pomyśleć bez wyczekiwania kiedy się dziecko obudzi i co będzie chciało Kocham nad życie tego mojego szkraba, ale jednak potrzebuję pobyć w pracy Zła kobieta ze mnie...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:11   #3395
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Ale ten czas zapiernicza...
A ja to chyba wyrodna matka jestem bo w październiku czekają mnie dwa wyjazdy do pracy (na mega ważny audyt i na spotkanie koncernowe) i już się nie mogę doczekać tego "wychodnego" W końcu pobędę sama z sobą i będę mogła spokojnie pomyśleć bez wyczekiwania kiedy się dziecko obudzi i co będzie chciało Kocham nad życie tego mojego szkraba, ale jednak potrzebuję pobyć w pracy Zła kobieta ze mnie...
eee tam zła:P ja cie rozumiem
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:12   #3396
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja mam do polowy marca...
Ja też
Ale jestem na samozatrudnieniu i i tak pracuję w domu (tzn. pracuję, a czy z tego jest kasa to już inna bajka ).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:16   #3397
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Druga sprawa- chciałam go przyzwyczaić do mm, gdyby brakło mojego mleka, jak będę w szkole, lub gdybym nie zdążyła odciągnąć. W tym roku mam taki plan, że siedzę w szkole głównie od 8 do 18, w zeszłym roku jak było tyle godzin to miałam przerwę między 14 a 15. W tym roku mam tylko 10min, cycki mi rozsadzi chyba
a nie wypuszcza cie z zajęć nawet na "siku"? albo jakbyś wprost powiedziała jaka jest sprawa, nauczyciel tez człowiek laktacja ci sie z czasem przyzwyczai do takiego rymu
Stary 2012-10-03, 12:20   #3398
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej ja tylko na chwilę bo nie za dobrze się u nas dzieje
okazuje się ze mała ma b. niskie przyrsty wagi, ponizej wszelkich norm... 80 g / tydz. i tak od 3 tyg.
jestem załamana
dziś byłam u pediatry...
z butelki nie chce jeść nadal mimo ze bankowo jest głodna
z moim pokarmem dramatycznie źle
nie wiem co robić
jednak intuicja mnie nie myliła, od dawna czułam, ze coś nie gra
o kurcze

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Nie ty jedynaMoja dzisiaj spała w nocy od 21 do 24, potem pobudka o 1:50, 3:20, 5:20, 7...a ja od 5:20, nakarmiłam małą, uśpiłam, zaczełam się doić i była już 6:40, położyłam się do łóżka, zamknełam oczy a moja niunia zaczeła się już budzić, masakra Na szczęście mój TŻ też karmi w nocy.
A wogóle niewiem czy wam pisałam, 16.10 idę na poprawę mojego podwozianormaln ie udusiłabym te babsko co mi spaprała podwozieJak sobie pomyślę, że czeka mnie znów cięcie, szycie to mi się wszystkiego odechciewaledwie mi się podwozie w miarę zagoiło to znów to samo
współczuję

Cytat:
Zacznij używać kapturków!
no muszę chyba zainwestować

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Heh, no musi Marcinkowi kiedyś przejść

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Podchodziłam sceptycznie do teorii skoków rozwojowych, ale widzę, że moje Dziecię wróciło po 8 dniach męczarni i umie np. nie tylko trzymać grzechotkę, ale też chwytać ją drugą ręką i się jej przyglądać
to super

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:21   #3399
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja piję bezkofeinową Mniej więcej pół na pół z mlekiem.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:23   #3400
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
moja szwagierka pije rozpuszczalną, słabą i dzieciątku nic nie jest.
ja piję tylko zbożową

Cytat:
Ja swoją kładkę od ok 2 tygodni czyli jak skończyła 10 to juz mata była w użyciu i mała potrafi nawet do godziny leżeć i gadać do zabawek
dzięki za odpowiedź

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:25   #3401
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
pije ale słaba i w prezencie za moje szaleństwo dostaje okrutnie śmierdzące baki
Stary 2012-10-03, 12:25   #3402
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki....
kurcze tak chcialabym byc na bieząco z Wami, ale nie daje rady... u mnie duzo sie pokomlikowalo i z kazdym dniem jest gorzej, ale spoko jakos dam rade
3mam caly czas za was i malenstwa kciuki
my dzis idziemy na 2 szczepienie i mam mega stres ehhh
sciskam Was
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:29   #3403
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ja pije zbożowa i bezkofeinowa.. no i czasami herbatę słabą wypije

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:40   #3404
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Róża wieczorem spała 2-3 godziny na mojej poduszce, ale prawie na płasko. Jak położyłam ją do łóżeczka tak, jak leżała, czyli na pleckach, to po chwili ulała. Dobrze, że nie zdążyłam zasnąć.
Leżeć też nie lubi, chociaż już dłużej podnosi główkę bez krzyku i płaczu.
Spać musi! Na szczęście to chyba nie stanowi dla niej problemu.
fajnie, u nas nie ma takiej opcji
Cytat:
Muszę wziąć trochę wychowawczego! Nie oddam jej jeszcze pod niczyją opiekę.
ech, ja musze do pracy
Cytat:
o wow pobil forumowych grubasków
hehehh no, choć wagowo jest chyba średni
Cytat:

Aaaa mi się macierzyński 30 listopada kończy!!! Ale jeszcze mam zaległy urlop więc do pracy wracam od 7 stycznia. Szczęśliwie tylko na pół etatu i praca z domu
a doliczyłas sobie ten dodtakowy misiąc, bo chyba mozna 4 tygodnie prawda?

moja dziecko spi od 10 nie wierzę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:49   #3405
Linka25
Zakorzenienie

Hej
powiem Wam, ze okropnie przeżyłam fakt, ze mała przybierała za mało.. Dziś ze stresu nawet wymiotowałam Dodatkowo nie mam zupełnie apetytu i cieżko mi cokolwiek przełknąć a przecież muszę bo dalej karmię piersią. Generalnie system SNS medeli się bardzo sprawdził, mała ssie pierś (raz z kapturkiem, raz nie, zależy czy sie uda) a tam płynie Hipp lub mój odciągniety wcześniej pokarm.
Postanowiłam karmić tylko lewą piersią, w prawej nadal mam pokarm, ale mało i nie chcę się katować rozkręcaniem laktacji. W lewej jest całkiem spoko. Mam plan ratowania sytuacji z karmieniem. A więc:
1. Kiedy się da karmie prosto z piersi (lewej) w miarę możliwości bez kapturka
2. Po każdym karmieniu odciągam resztki laktatorem - później dokarmiam tym małą przez SNS
3. Kiedy trzeba podaję jej Hipp przez SNS - mała ssie wtedy pierś i przy okazji wyciąga też pokarm z tej piersi

Mam stały kontakt z doradczynią laktacyjną ale nie wiem czy się spotkać , bo co ona mi jeszcze może doradzić? Może Wy macie jakieś pomysły co skorygować?

Cytat:
Zabieg wygląda strasznie, Fabi aż był mokry od płaczu i strachu... Oczka wyglądają strasznie, czerwone i spuchnięte pod koniec miesiąca mamy przyjść go powtórzyć...

Ojej, biedny Fabiś... Na pewno szybko zapomni

Cytat:
Muszę wziąć trochę wychowawczego! Nie oddam jej jeszcze pod niczyją opiekę.
ja tez!

Cytat:
hej bardzo ładne imię wybralaś dla córki

Cytat:
mi 9 grudnia potem i tak nie wracam ale kasy już nie będzie
ja do końca grudnia - póxniej urlop i wychowawczy

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
witaj

u nas dziś zdecydowanie lepiej niż wczoraj.

Ja kładłam od jakiegoś 7 tyg. Z tym że ja mam bardzo "ubogą" matę, prawie jak gruby koc, pled

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki....
kurcze tak chcialabym byc na bieząco z Wami, ale nie daje rady... u mnie duzo sie pokomlikowalo i z kazdym dniem jest gorzej, ale spoko jakos dam rade
sciskam Was
trzymaj się i zaglądaj do nas!

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Ja piję tylko zbożową, przeważnie orkiszową.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Dziewczyny mam jeszcze pytanie: jak często i jaką ilością dopajać dziecko w przypadku gdy 3/4 karmień to mleko z piersi a reszta mm?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:51   #3406
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
powiem Wam, ze okropnie przeżyłam fakt, ze mała przybierała za mało.. Dziś ze stresu nawet wymiotowałam Dodatkowo nie mam zupełnie apetytu i cieżko mi cokolwiek przełknąć a przecież muszę bo dalej karmię piersią. Generalnie system SNS medeli się bardzo sprawdził, mała ssie pierś (raz z kapturkiem, raz nie, zależy czy sie uda) a tam płynie Hipp lub mój odciągniety wcześniej pokarm.
Postanowiłam karmić tylko lewą piersią, w prawej nadal mam pokarm, ale mało i nie chcę się katować rozkręcaniem laktacji. W lewej jest całkiem spoko. Mam plan ratowania sytuacji z karmieniem. A więc:
2. Po każdym karmieniu odciągam resztki laktatorem - później dokarmiam tym małą przez SNS
3. Kiedy trzeba podaję jej Hipp przez SNS - mała ssie wtedy pierś i przy okazji wyciąga też pokarm z tej piersi

Mam stały kontakt z doradczynią laktacyjną ale nie wiem czy się spotkać , bo co ona mi jeszcze może doradzić? Może Wy macie jakieś pomysły co skorygować?
Linko super plan, będzie sukces zobaczysz Przede wszytskim zacznij jesć, bo Twoja dieta ma ogromne znaczenie dla jakości pokarmu, ma byc treściwy, więc dla dobra M. przełam sie i jedz Uważam że gdy "pogodzisz się" z sytuacją i stres minie to laktacje tez sie pobudzi, sama wiem ile mi stres wyrządził krzywdy przez 1 miesiąc. Dopieor jak pogodziłam się z tym że dokarmię mm, to okazało sie że nie muszę bo mam więcje mleczka. Ja bym się spokała z doradczynia, niech spojrzy jak karmisz, może jest jakiś błą,d nie wiem, ale ona ma doświadczenie i może wniesie coś nowego
Stary 2012-10-03, 12:52   #3407
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

więcej jeść wszystko masz pięknie zaplanowane więc wyluzuj troszkę, teraz musi być dobrze! ja jeszcze pobudzałabym prawa pierś laktatorem, a nuż uda się że mleczko i z tej też będzie ładnie płynęło
trzymam za Was kciuki
Stary 2012-10-03, 12:53   #3408
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny mam jeszcze pytanie: jak często i jaką ilością dopajać dziecko w przypadku gdy 3/4 karmień to mleko z piersi a reszta mm?
ale chodzi ci o dokarmienie zamiast piersi czy pierś i + mm?
Stary 2012-10-03, 12:54   #3409
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tylko pierś ale na Twoim miejscu bym nie dopajała ale ja się nie znam
Stary 2012-10-03, 12:58   #3410
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ja piję zwykłą, zaparzaną, i małej nic po niej nie jest. Na początku totalną słabiznę, teraz sobie pozwalam na nieco mocniejszą
Zresztą mi nawet położna powiedziała, że jeśli piłam w ciąży, to mogę spokojnie do południa nie za mocną kawkę sobie wypić
rozpuszczalnych nie pijam z zasady - raz że sporo w niej chemii, dwa - w ogóle mi nie smakuje

Cytat:
hej dziewczynki....
sciskam Was
oj a co się dzieje?
za szczepienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

a doliczyłas sobie ten dodtakowy misiąc, bo chyba mozna 4 tygodnie prawda?
doliczyłam już dzisiaj wysłałam podanie o ten dodatkowy i przy okazji o wychowawczy, bo pracować będę na umowę o dzieło teraz, tak wspólnie z szefem to ustaliliśmy

Cytat:
Hej
jest plan, i to dobry, więc na pewno będzie dobrze!
Kontakt z doradcą nie zaszkodzi, a może podpowie Ci jeszcze coś ciekawego? Ja tam bym się skonsultowała

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:05   #3411
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tz nie leci bo musi zostac z psem no i na swieta juz ma urlop zapisany ;/
czemu 2 razy, wiesz jak czlowiek ma w roku 21 dni urlopu to ciezko to bylo pogodzic a i koszta tez duze.
Aha, rozumiem

Cytat:
tak, gminne krakowskie, jeszcze musieliśmy dodatkowo kombinować i dosyłać dokumenty potwierdzające zamieszkanie tutaj, bo była luka w umowach najmu. Po dosłaniu dokumentów w 2 tyg mieliśmy decyzję pozytywną, a wczoraj przyszła kasa

Rano jak z psem wychodzę to nie biorę małej ze sobą, wychodzę ja co drugi dzień rano, zanim mąż wyjdzie do pracy

Mała się znowu obudziła z płaczem ale smoczek w dziób i zasnęła. Ewidentnie brzuszek
Byłam przekonana, że krakowskie dostają tylko osoby zameldowane w Krk co najmniej od roku przed urodzeniem dziecka. Myslałam, że wy nie jesteście zameldowani. Chyba, że są jeszcze jakieś inne zasady przyznawania

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie,
U nas nadal walka z kolkami trwa. Próbujemy wszystkiego. Maciek dostaje, Hippa dla dzieci z kolkami a od dziś mleko na receptę Bebilon Pepti. Ma być wprowadzany stopniowo i generalnie po 2 dniach tylko i wyłącznie podawany. Do tego idzie do każdego posiłku 7 kropli sab simlex i 2x dziennie debridat (z przepisu lekarza). Drugi dzień z rzędu budzi się z rykiem o 2-30 i jest walka do 5/6. Padam na pysk. Dziś miało być szczepienie - ale dupa nie było. Nie można dostać szczepionki 5w1. A hexą nie chciała mi zaszczepić bez zrobienia usg brzuszka.
Lekarka stwierdziła, że Maciek za dużo przybiera (waży 5200) i stąd nasilone problemy brzuszkowe. Zaczęłam też robić mleko na gotowanej przez 10 min wodzie z dodatkiem szczypty ziaren kopru. Zobaczymy co będzie. Położna poleciła aby aplikować Małemu czopek viburcol i stosujemy 3 dzień. ALe dziś został podany już o 21 a poprzednie dni o 4-00. Już w trakcie ryku kolkowego. Może to też przyniesie ulgę.

Czasami mam tak dość, że najchętniej bym uciekła... Ciężko mi bardzo. Kocham Mojego szkraba ale a) jestem mega zmęczona, b) serce mi pęka jak patrzę jak cierpi.
No ale byle do przodu. Tyle u nas.
Dziś święto bo kończymy 7 tygodni.
Trzymajcie się cieplutko.
Gdyby któraś chciała to mam do sprzedania laktator Medela mini. Kupiony w sierpniu. Na gwarancji. Świetny. (widziałam, że pisałyście o laktatorach).
Red, strasznie Ci współczuję problemów z maleństwem. No i rozumiem, że miłość miłością, ale zmęczenie psychiczne i fizyczne daje o sobie znać Trzymaj się !

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ale że co? czemu obrabiają? że nie dajesz psu obsikać kuchni, czy co właściwie?

Jeszcze w temacie zabawek - Zosia zaraz po narodzinach dostała od mojej przyjaciółki taką ośmiornicę*. Przypuszczam, że już powoli mogłaby być nią zainteresowana, ale nawet nie wyciągnęłam jej z pudełka, bo... nie podoba mi się jej gęba. Mi się nie podoba. Nienormalna jestem?

*link do angielskiej strony, bo na niemieckiej tak dobrze gęby nie widać
Bo moi sąsiedzi uważają, że chusta to jakiś nowoczesny wymysł, niszczy dziecku kręgosłup, a ja wyrodna matka, która lubi się lansować. Tego typu bzdury słyszę, oczywiście nie wprost, ale mówią tak do mojego tż, skarżą mu się, że znowu dziecko w chuście niosłam

Cytat:
moja niunia dzis konczy 12 tygodni

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Przeczytałam skoki rozwojowe i moje dziecko te z 12 tygodnia robi wszytsko
Gratulacje dla Rozalki i Ciebie

Cytat:

Jeju, biedactwo (

Wszystkiego najlepszego dla Fabisia i dla Blaneczki, która również dzisiaj kończy 3 miesiące ! Zleciało !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Heeej ! I dopiero teraz się odzywasz

Cytat:
hej dziewczynki....
sciskam Was
Co się dzieje?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:06   #3412
prince_polo
Zakorzenienie

bylam wywolac zdjecia niuni i fotograf powiedzial ze mała jest fotogeniczna i zebym orzyszła zrobi jej zdjecie ładne w truskaweczke Ją ubierze za free

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:13   #3413
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Byłam przekonana, że krakowskie dostają tylko osoby zameldowane w Krk co najmniej od roku przed urodzeniem dziecka. Myslałam, że wy nie jesteście zameldowani. Chyba, że są jeszcze jakieś inne zasady przyznawania
nie tylko zameldowane, wszystkie osoby zamieszkałe co najmniej od roku przed urodzeniem dziecka jeśli są w stanie to udowodnić. My przedstawiliśmy umowę najmu plus zaświadczenie z agencji nieruchomości, że przez taki a taki okres wynajmowaliśmy mieszkanie, bo jak nam się umowa na rok skończyła to przedłużyliśmy bez podpisywania papierków i z tym był problem, że była luka

co do chusty - brak słów. Ja na szczęście spotykam się z samymi pozytywnymi reakcjami, chociaż z chustą często nie wychodzę, na spacery wolę jednak wózek

Cytat:
bylam wywolac zdjecia niuni i fotograf powiedzial ze mała jest fotogeniczna i zebym orzyszła zrobi jej zdjecie ładne w truskaweczke Ją ubierze za free
no bo jest fotogeniczna fajnie tak, że za darmo

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:21   #3414
houserka
Rozeznanie

hej
Cytat:
Treść usunięta
ja pije fusiastą codziennie z 1 łyżeczki odkąd mała skończyła miesiąc, na Polę nie ma to wpływu, może dlatego że już w brzuchu była do niej przyzwyczajona( nie codziennie ale tak 3 x na tydzień)

Soleilka- współczuje widoku Fabisia cierpiącego

Moja "Gienia" śpi jak na razie, ale przebudza się bo jej smok wylatuje co jakiś czas. Miałam robić obiad, ale nie mam pietruszki, marchewki, śmietany i makaronu a przecież małej nie zostawię samej...

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
pije ale słaba i w prezencie za moje szaleństwo dostaje okrutnie śmierdzące baki
moja ma bezwonne :P
Linka- trzymam kciuki by Martynka nadrobiła szybciutko
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:25   #3415
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
eee tam zła:P ja cie rozumiem
dziękuję

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Bo moi sąsiedzi uważają, że chusta to jakiś nowoczesny wymysł, niszczy dziecku kręgosłup, a ja wyrodna matka, która lubi się lansować. Tego typu bzdury słyszę, oczywiście nie wprost, ale mówią tak do mojego tż, skarżą mu się, że znowu dziecko w chuście niosłam

Wszystkiego najlepszego dla Fabisia i dla Blaneczki, która również dzisiaj kończy 3 miesiące ! Zleciało !!!!!!!!!!!!!!
Żeby po pomoc społeczną nie zadzwonili

dla Blanki i Fabianka

Dziewczyny, herbatka uspokajająca z Hipp działa! Mój od wczoraj szalał jak zając w kapuście. Dałam Kubie herbatki (od 8 do 12 wypił prawie 100ml) i śpi jak aniołek. Nawet jak był głodny to kwękał śpiąc więc nakarmiłam (nawet oka nei otworzył) i śpi dalej

Stary 2012-10-03, 13:26   #3416
pumas
Zakorzenienie

Houserka, zmień menu Ja dzisiaj mam obiad, więc na szczęście nie muszę nigdzie iść - pogoda nie rozpieszcza!!!!!!!!
Moja mała dała mi koncercik, taka śpiąca była, że aż zasnąć nie mogła. W końcu po 30 min lulania zasnęła, ciekawe na jak długo..
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:33   #3417
houserka
Rozeznanie

Cytat:
może zostanie fotomodelka

pumas i soleilka- to już 3-miesięczne bobasy macie! nawet sie nie obejrzycie i będą mieć 3 lata
pumas- brzydko wiec w końcu siedzisz w domu?
opalia- witaj
agunia- ja tez nie przepadama za rozpuszczalną, śmierdzi mi
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:34   #3418
wvictoria
Wtajemniczenie

http://www.polityka.pl/nauka/czlowie...-i-dzieci.read

i niech mi nikt nie mowi, ze mam nie nosic

Stary 2012-10-03, 13:38   #3419
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

no bo jest fotogeniczna fajnie tak, że za darmo
nom juz trzeci raz wywolywalam tam a z tego pana synem chodzilam do klasy mpze dlatego? no i mala bedzie tam w albumie u nich wiec beda inni migli ogladac na wzor. Umowilam sie z nim na grudzien bo chce zzJej jeszcze w ubranku mikolaja zrobic dla moich rodzicow i tesciow na prezent od choinke wiec wtedy juz bedzie taka bardziej rozumna wiec ladniejsze wyjdaTo od razu zrobi jej ta truskawke:0 ma tez ubranko-mikołajka wlasnie, diabelka,psanterke, misia, kroliczka
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
może zostanie fotomodelka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:39   #3420
nadalka
Zakorzenienie

U nas herbatka z hippa nie działa:p

ja tak krótko bo głowa mnie boli:/ my po szczepieniu, mała była dzielna. Waży 6140gr. Do później

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości