|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
|
|
|
|
#1682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, mysle ze na porodowce podejmiemy ostateczna decyzje dopieroweszlam zobaczyc Twoj brzusio ![]() piekny jest i mam podbny kolor sciany w salonie, brazowy tylko chyba ciemniejszy troszeczke
|
||||
|
|
|
#1683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie lubię, odrzuca mnie.
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałam że o kąpaniu było i spaniu z dzieckiem. My na początku kapaliśmy co drugi dzień a w przerwach myłam tylko pupę wacikami z wodą i mydełkiem. Teraz pewnie będzie tak samo. Później już co dzień.
A co do spania i innych mocnych postanowień typu-TV, zdrowe odżywianie, słodycze, tylko woda itp to wiecie co różnie to bywa. Największe postanowienia obracają się często w nic nie warte frazesy jak stajemy się rodzicami. Moja radykalna postawa sprzed porodu teraz mnie tylko już śmieszy. Po moich doświadczeniach powiem tak-będzie jak będzie. A jak będzie to się okaże. A na wprost co do spania-sa dzieci, które śpią same od razu. Są takie, że po kolejnej zarwanej nocy polegającej na tym, że jak tylko zamkniesz oczy dziecko zaczyna płakać-nawet największy twardziel ma dość i bierze do łóżka
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm ja mam ściany też ciemne (z resztą ten pokój jest w ciągłym remoncie :P) tylko na zdjęciach wyszedł sraczkowaty jakiś
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie masz racje, nie ma co być radykalnym bo ja teraz mądra a pozniej nie wiadomo ale co do spania to nei chcialabym bo wiem jak to sie moze skonczyc.no ale zobaczymy
|
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wódy jako takiej nie lubię ale przy weselu czy innej grubszej imprezie sie napije ale duuuuużo popity musze miec;] no chyba, że to cytrynówka albo grejfrutówka lubelska najlepeij ![]() ![]()
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooooo dokładnie też czasami mam wrażenie, że tak myślą.... hahaha Najbardziej mnie rozwaliło kiedyś w pracy, jak taka największa plotkara dowiedziała się, że jestem w ciąży i wszystkim oczywiście to dalej rozpowiadała i mówiła, że mam przewalone... i jakieś głupie teksty Nie wiem o co jej dokładnie chodziło.. Już taka strasznie młoda nie jestem, mam 23 lata, z mężem (już teraz) w styczniu będzie 5 lat, 3 lata ponad razem mieszkamy i już praktycznie od 20 roku życia sama się utrzymuję, mamy mieszkanie, samochód , ogolnie jakoś nie narzekam. Nikt mnie nie musi utrzymywać itp ale oczywiście mam przewalone teraz jak nie wiem coo |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wodke lubilam..oczyuwiscie w drinkach bo tak z kielicha to nie, whiskey tez lubie z colą mmm
a co do imion jeszcze to moja siostra dala swojej na imię Olimpia-wszyscy sie dziwili co to za imie, przekręcali na Oliwia a to zupelnie inne.ksiądz nei chcial ochrzcic na poczatku ze co to za imię , no ale w koncu jest Olimpia , a zdrabniamy-Limcia, Limpia, Limpusia, Olimpcia, moja siostra jkak sie zdenerwuje na mała to mowi do niej-Olimpiada mała oczywiscie uwielbia mitologie , Herkulesa oglądala chyba ze 20 razy , bo on mieszka na Olimpie heh, a jak jest olimpiada sportoea to cala dumna chodzila , że mowią o niej
|
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym nie chciała małego w łóżku, ale wiem że jak zarwę kilka nocy to naprawdę polegnę na wszystkim byleby przespać ciągiem ze 4h chociaż. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba sobi eprzylepie dowod osobisty do czola zeby mogly zobaczyc ile mam lat, bo wiecie ja z brzuchem i jeszcze maly szkarbek uciekajacy przede mna , albo unieruchomiony w wozku ![]() to za duzo jak dla nich ![]() ale jestem zla, namkneli wode, najpierw nie bylo cieplet bez tej przezyje ale teraz nawet zimnej nie ma ![]() zadnej kartki nigdzie ze nie bedzie , ani pocaluj mnie w dupe ![]() chcialam sobie inke zrobic, to nie pranie sie kisi w pralce a obiad nie wiem, nawet miesa nie mam w czym umyc ![]() mam troche mineralnej ale niewiele |
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh... ludziom to nigdy nie dogodzisz. Dlatego mnie śmieszą takie bzdury. |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak na drugie daliśmy Damian to też coś tam burczał pod nosem a Oski też lubi jak w telewizji mówią o oscarach bo mysli że o nim hahaha
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mężatką jestem ponad rok, jesteśmy razem od 2008, a mieszkamy od 2010, utrzymujemy się sami, studiujemy oboje...dorabiamy się w dalszym ciągu, ale niczego nam nie brakuje i ciąża była w 100% planowana. Tyle, że...PLOTKARY ZAWSZE WIEDZĄ LEPIEJ ![]() :brzyda l:
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wódki nie lubię żadnej... :/ ale np martini...czy jakieś piwko smakowe tyle teraz tego porobili - to chętnie chociaż kurde kiedyś piłam i wódkę i piwo normalne... teraz na starość tylko jakieś redsy itp |
|
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane polezalam i troche mi lepiej, ale dalej brzuch czuje tak jakby na okres.
Akurat dzwonila sasiadka ktora pracuje w prywatnym szpitalu ginekoloicznym tutaj i pytala sie jak sie czuje, t jej wszystko powiedzialam a ona ze mam sie powoli szykowac bo jej sie nie podoba ( sadzi ze urodze wczesniej, moze nie teraz ale wczesniej) no i opieprz dostalam ze torba nie spakowana. Wiec chyba nie bede czekac do 15 tylko w weekend spakuje sobie torbe dla swietego spokoju ![]() Judka boski brzuszek jaki ksztaltny
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak uważam, że warto gromadzić wcześniej informacje co jest lepsze, czego raczej unikać i ugruntować sobie wcześniej jakiś światopogląd, nadać jakiś kierunek, a potem dać to po prostu do zweryfikowania życiu. Wydaje mi się, że co innego jest jak próbujesz nauczyć spać dziecko oddzielnie i Ci się nie udaje, a co innego jak od razu ładujesz je do swojego łóżka nie mając świadomości, że może lepiej jednak żeby spało oddzielnie. |
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatnio mi koleżanka powiedziała, że jak ona rodziła to połozna jej powiedziała : Ze jaki masz okres i bóle mieśiączkowe to taki będzie poród"
Te co rodziły może się odniosą, ciekawa jestem jak to sie ma w praktyce
|
#1703 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też tego uczucia nie znoszę, a niestety czasem mi się przytrafia Cytat:
śliczny brzuszek, a Tomuś też myślałam o nim, ale chyba ostatecznie stanie na jumper x Cytat:
Cytat:
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja lat 27 i wpadka i to drugie dziecko no wszyscy mi wspolczuli Cytat:
cholerka, jeszcze nie rodz, poczekaj troszke
|
|||
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() straszne bóle mam..... dzień wyjęty z życia... ;/ ;/
|
|
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd się takie buraki biorą, to ja nie wiem. Mnie ksiądz się czepiał tak przed bierzmowaniem, bo wymyślili sobie, że jak ktoś ma święte pierwsze imię, to już innego nie może wziąć. Wypaliłam mu wtedy, że mam kiepski przykład, bo on ma aż trzy święte i nic to nie pomogło. Dlatego ja przy jednym (drugiego nie mam), nie zamierzam się ograniczać I tym sposobem oto mam Magdalena Weronika, bo gościa zatkało
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani_Jasiowa rozumiem ze jej chodzilo jak przechodzisz okres taki bedzie porod. Heheheh Wiec raczej sie NIE ZGADZA |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

klask i:
)
, mysle ze na porodowce podejmiemy ostateczna decyzje dopiero

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Nie wiem o co jej dokładnie chodziło.. Już taka strasznie młoda nie jestem, mam 23 lata, z mężem (już teraz) w styczniu będzie 5 lat, 3 lata ponad razem mieszkamy i już praktycznie od 20 roku życia sama się utrzymuję, mamy mieszkanie, samochód , ogolnie jakoś nie narzekam. Nikt mnie nie musi utrzymywać itp ale oczywiście mam przewalone teraz jak nie wiem coo 

a Oski też lubi jak w telewizji mówią o oscarach bo mysli że o nim hahaha