|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Dziękuję za linka-P. spróbuje coś takiego sam zrobić ![]() Jeszcze?? My już dawno zakończyliśmy wizyty. Jak wyniki TSH? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A byłaś/idziesz z tą nerką do lekarza? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A włosy też ,,robię" u fryzjera, bo ostatnio mam balejaż i też jasne kolory Teraz pójdę dopiero po porodzie, bo teraz to nie bardzo.Cytat:
Cytat:
![]() My co miesiąc odkleszczamy psa(płyn na sierść) i tylko właściwie zimą nie dostaje. Cytat:
moja też już coraz śmielej schodzi.Witam. Od rana padało, ale przestało-czekam aż Julcia wstanie i pójdziemy na spacerek. Byliśmy rano( w deszczu) na rynku-P. poszedł z Julką do garażu, a ja na zakupy
|
|||||||||
|
|
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
tez podczytuję z krzaków i nie zawsze odpisuje, chociaż czasami bym chciała, ale najpierw czytam, myślę sobie odpiszę później, a potem już zapominam co miałam odpisać ![]() Co do stosowanych kosmetyków - to ja używam podkładu i tuszu, bez tego nie wychodzę praktycznie nigdzie. Zgadadzam się z dziewczynami, że z kwasami lepiej nie eksperymentować, bo może być różnie. Scio - ja jeszcze nigdy nei byłam w Muzeum Powst. Warszawskiego, ale po Waszej reklamie się chyab przy njbliższej okazji wybiorę. Od poniedziałku do wtorku (wczoraj) byłam na delegacji z pracy w Grodzisku Mazowieckim i jest jeden plus z wyjazdu - spałam nieprzerwanie 8 godzin Marina - co za głupoty piszesz!!! Oczywiscie pisz o swoich problemach - jak nie tutaj to gdzie się wygadasz? Stronczek- ale masz spryciulę i Wiki jak dorośle wyglada, jaki rozmar teraz nosi, wydaje się duża. marzena - Twoja Hania jest urocza i to chyba nie ma znaczenia jaką czapkę ma na głowie Wracam do excela - jeszcze niecała godzinak i do domciu będe mogła pójść, a pracy zostało na dwie
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
marina co ty wogole piszesz za glupty !!!!!!!!!!!!!!! strzepal ci ktos tylek?? jak sie nie zaczniesz odzywac regularnie to cie znajde kurna w tym Mielcu i zobaczysz jak ci skore przetrzepe.
|
#3124 |
|
Rozeznanie
|
brumekBoska ta strona! Proste, funkcjonalne-juz w ulubionych
właśnie sie ostatnio zastanawialam w lesie kiedy Ewciabedzie na to gotowa.No i kartka dla choregoDdewikMi też ZAWSZE odpisuje tylko najukochanszy brumek Czapka przepiekna-tylko dlaczego taka droga ![]() Marzena Avatarek jak zawsze zgodnie z pora roku Hania Sowa piekna!!!Słodycz!Stronczek Zacznij Wiki zapuszczac paznokcie na nastepne spotkanie Jak jej szybko urosły włoski-i jakie błyszczace!!!!!!!!!Piekna Jakiego szamponu używacie:? ![]() AgaGdzie te problemy z cera???????Na zdjeciach piekna!!! MarinaPewnie u wiekszości z nas problemy finansowe... SłoneczkoJak ząbki Maksymilianka? Ewa ma bunt szczoteczkowy i juz nie mam pomysłu jak ja zachecic ![]() co do kosmetykow to ja tez mam jeden fluid z loreala i jeden tusz tez loreala-i nic wiecej...mam uczulenie nawszystko z oriflame,avonu,pudry itd
|
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek to chyba jedyna, która znajduje czas wszystkim odpisać
. Jeszce Marzenka zazwyczaj.Tż leży chory i na nic nie mam czasu .Ps. Marina
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka Wiki nosi 80-86. Ona od urodzenia duża była. Teraz pewnie z 12 kg waży
Isia używamy zwykłego bambino. Paznokcie juz zapuszczam Dopiero wstalam. Jestem jakaś nie przytomna. Ide dac dziecku zupę... |
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Lena nauczyła się mówić MAMA
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany oj to niewesolo...
Stronczek super Wiki, ladnie sobie radzi. Isia zdjecia przechodza moja cenzure, jak bardzo zle wygladam to nie wstawiam, ale na prawde na zywo to masakra nie cera. Marina ja tez tylko tak zrobie ![]() Justyna Kuba zarazil Tzta? Anka zazdroszcze snu 8-godzinnego. Zanka brawa dla Lenki. Antek mi przed chwila wymiotowal. Zjadl jogurt z bananem, rozkaszlal sie i wszystko poszlo. Raczej zwalam to na ten kaszel wlasnie, niby ten jogurt jadl pierwszy raz, ale teraz bawi sie normalnie. No prawie, bo w koncu spiacy... |
|
|
|
#3130 |
|
Rozeznanie
|
Wspczuje...te wole dwie chore Ewy niz jednego tz...
Niech szybko wraca do zdrowia ![]() Chyba mialysmy z bambino tylko mydlo-musze wyprobowac ![]() aaaaaaaa cudnie!!!!!!!!! oby szybko spadla... Ewka zepsula mi alt! Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-10-03 o 18:02 |
|
|
|
#3131 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. No to koniecznie musisz przyjechać! Cytat:
Cytat:
![]() O, awansowałyśmy ![]() Cytat:
Jak Tymka jeszcze nie było, to godzinami mogłam wybierać, dobierać, czytać o nich i z niczego się bardziej nie cieszyłam niż z dobrych kosmetyków. No, może jeszcze z gadżetów elektronicznych Cytat:
![]() Stosowałam Novynette. I tylko je, bo dobrze tolerowałam od początku. Brałam je przez jakieś 5 lat. Cytat:
Brawo Wikusia ![]() Fajna taka umiejętność. Teraz już spokojnie Tymka zostawiam na łóżku, bo bez problemu schodzi, kiedy ma ochotę ![]() Cytat:
Nie odmładzaj się, już wcale taka nowa nie jesteś
|
|
#3132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od wczoraj humor dopisuje, jak zawsze. Jedna trójka już prawie jest, drugą niestety tez już widać pod dziąsłem ![]() - Buziaki dla rekonwalescenta. Ja też mam całe życie katar, dlatego pytałam. I nikt nigdy nie umiał mi go skutecznie wyleczyć. Cytat:
Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Takie uczulenie ma swoje plusy - pozwala zaoszczędzić trochę kasy ![]() Cytat:
A myślisz że to od szczepionki? Bo Ala zakatarzona już od jakiegoś czasu, więc to może być też to... Cytat:
|
|
#3133 | |
|
Zadomowienie
|
ależ skąd 7 pobudek minimum
![]() Cytat:
taaaa na malutkie niewinne dzieciątko zwala ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- nie no co Ty miałam tylko dobry humor ![]() :b rzydal:
|
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta muzyka wyglada tak, ze przychodzi pani z magnetofonem. Puszcza piosenki i stosownie do nich pokazuje, tańczy i śpiewa a dzieci i mamy razem z nią. Jest taka piosenka z chusteczkami np. Wyprawia sie z nią cuda. Macha nad głowa, pod nogami, zwija i rozwija, zakłada na głowę itp wszystko wg slow piosenki.
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja polecam zajęcia metodą Gordona.
Moja szwagierka chodziła chyba w dwa miejsca na zajęcia i któreś polecała (ale chyba nie w yamaha). Ja mam chęć wziąć Agate na poranek do filharmonii. My właśnie domyłyśmy się po zabawie masą solną. Właśnie przyszła Agata i mówi nie ma, nie ma. I próbuje dociec czego nie ma
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka badania mam dobre ale i tak mam wizytę u endo- pewnie tylko wypisze recepte na hormony. Niestety już do końca życia mnie czeka branie leków na niedoczynność.
U ortopedy ok, już nie kazał przychodzić, chyba że coś nas zaniepokoi. Sara ładnie stopy stawia. Jeśli o kosmetykach mowa, kupiłam wcz podkład z essence jakiś nowy chyba - co za badziew. 15 zł, to nie majątek ale Na codzień tez się nie maluję. Jak gdzies jade, czy w niedzielę. Powiedzmy 2 razy w tyg. Marina nie pitol głupot.Zaneta dobrze że wyniki ok, ale powtórz jeszcze na robaki badania, wyrywkowo. Podobno alby wykryć robale musi być jajeczkowanie akurat w tym czasie.. Marzena cudnie Haniołek wygląda w sowie, i już widzę nowy avek. Hania jest bardzo podobna do córki mojej sąsiadki, miałam pisać kiedyś. Scio 'wychowawczo' się bawisz a Agatą... Sara to sama się chce bawić, jak jej podchodze coś zaczepiam to się złości. No chyba że czytam, to lubi. Alibany macie sie ostatnio z gorączkami i chorobami. A to ta kurtka z wczoraj ( Natka pytałaś o zdjęcia) ![]() Uploaded with ImageShack.us Sara mi nie spała znowu cały dzień. Za to od pół godz już śpi na noc.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-10-03 o 18:49 |
|
|
|
#3137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliweczka, my nawet wieczorem wychodzimy, ale u nas to inaczej, bo dużo miejsca wokół domu więc ma gdzie pobiegać A nie usiedzi w domu spokojnie, nie ma szans ![]() Cytat:
fajna wycieczka ![]() Cytat:
oj jest, jest niestety, paskudnik Sówka jest słodka! Cytat:
![]() oj wrzucam próbkę mojego tancerza, niestety niewielką, bo jak tylko zobaczy aparat, to momentalnie przestaje oglądał "jaka to melodia" I jak zwykle marna jakość, mobilizuje mnie to do myślenia o kamerze
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja odkryłam przyczynę pobudek Wiki w nocy. Maz mi mówi ze to ja ją budze swoim chrapaniem. Śmieszne wiem.... Musze cos z tym zrobić. Przyczyna są moje zatoki. Wiecznie zawalone. Co z tym zrobić. Macie jakieś skuteczne sposoby ?? Myśle nad zastosowaniem ibupromu zatoki ale czy to pomoże ?
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Marina u nas tez doły. Właśnie wpłynęła Mariusza wypłata, a właściwie 80% bez premii, nie wiem jak przetrwamy do następnej. Na leki wydaliśmy już tyle kasy
![]() Brumku świetna strona. Ja czytuje jeszcze: http://pomyskowo.blogspot.com/ http://wczesnaedukacjaantkaikuby.blogspot.com/ http://asiamipomyslowamama.blogspot.com/ http://bawimy-sie.blogspot.com/ http://kolorowedziecinstwo.blogspot.com/ http://dodziecizpasja.blogspot.com/ ale to głównie dla starszych dzieci |
|
|
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik Zuz też w dzień nie spała ani minuty (ale to dlatego, że rano spała do 8.20
). Teraz lata, za pół godziny idę ich położyć. Isia ja też wolę podwójnie chore dziecko niż Tż ![]() AgaG Tż nei zaraził się od Kuby, Kuba zdrowy. Sam się gdzieś załatwił, teraz pojechał na pogotowie, bo do lekarza się nie dostał a drugi dzień ma gorączkę 39,5 i nie możemy zbić.
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Melduję, że żyjemy. Nie mam ostatnio czasu, w pracy młyn, w domu wiadomo. Nie nadrobię, nie dam rady Myśle już tylko o wyjeździe - wylot w niedziele. Szkolenie przez 3,5 tygodnia. Nie wiem jak to będzie. Zapłaczę się z tęsknoty za Amelką Neta nie będę miała Na razie zmykam, jeszcze jakieś pranie przed wyjazdem muszę porobić W ogóle nie wiem jak się spakować na tyle czasu, żeby nadbagażu nie było Pozdrawiam Was cieplutko
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Aga Patik tak tak będziemy badali jeszcze kał we wtorek, bo pielęgniarka nawet w laboratorium mówiła, że jeżeli nic nie wyjdzie to powtórzyć dla pewności, natomiast jeżeli lambi nie ma to nie ma, a pasożyty mogą się nie zawsze pojawić.
A jak mi się pracuje... chodzę do pracy nie stresując się niczym.Idę bo idę, rozmawiam dużo z ludźmi kiedy kupują i nie rozmyślam co się dzieje z damą, psychicznie "odpoczywam" ale jak kończę pracę nawet jak robię 4h to nie robię zakupów tylko raz dwa się ubieram i jadę do domu,albo od razu do żłoba.Nie narzekam generalnie,czekam na pierwszą wypłatę i na pierwsze wydatki - chce zrobić już małe prezenty na święta nawet mam już urlop końcem października Stronczek nie pomogę z zatokami, bo nie mam z tym problemu, ale czy Ja wiem ze te ibuprom zatoki pomogą? mi teściowa zawsze powtarza, że zatoki to paskudna sprawa... ANiaaa ale bosko tańczy ! świetne ma ruchy ! Moja więcej raperuje ![]() Czy to jest normalne, że dziecko jeszcze je w nocy? Wydaję mi się, że 14miesięczna już nie powinna jeść, jak je tyle rzeczy w dzień i ma 5 posiłków? ! -może tylko mi się wydaje... |
|
|
|
#3143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja tesciowa stosowała plastry na nos, które niweluja chrapanie-ale guzik...chrapie dalej ![]() iustyna o qurcze, to niezle sie tż załatwił... sciodzieki za linki aniaa_20 nieziemski!!!!!!!! !Całym ciałem!!!!!!!!!shiramiałaś racje...alt wrócił Ewa całuje w usta ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- zanetaa88 nie wiem czy normalne ale Ewka budzi sie na mleko 2 razy...juz myslałam,ze sie udało bo przez miesiac budziła sie na łyka wody i zasypiała a teraz znowu...w dzien pije mleko do drzemki i wieczorem przed snem. Dzisiaj zjadła pół grzanki,z obiadu tylko makaron,jabłko polizała,banana zjadłam ja,jogurtu łyżeczke...wogole nie chce nic jesc w dzien |
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
isiaok moja mleko ma tylko na noc.W dzień dostaje butlę z wodą, dałam jej nie raz nie dwa butlę z wodą w nocy,ale ona się budziła i siadła i pokazywała na przewijak na którym zawsze mam przygotowane rzeczy do mleka...wiec kurde chyba nadal jest głodna, choć nie jest to nigdy o tych samych porach nie raz o 23 nie raz o 2 nie raz o 4 nad ranem, a mleko na nos zjada o 19-20 i nawet jak zje o 19 to wstaje o 23 i chce mleko...teraz ząbkuje i generalnie źle śpi,bo budzi się z płaczem,ale wydawało mi się że już czas na nie jedzenie w nocy...
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Co do jedzenia w dzień, to zjada to co przygotuję.Natomiast kiedy nie chce gryźć to wiem, że przez zęby... |
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Echh...dopiero ma chwile na neta. Byłam dzisiaj na szkoleniu z VAT'u i kompletnie nie miałam kiedy siąść do lapka.
Przyznaje sie bez bicia, ze pobieżnie przeczytałam ![]() DDEWIK mnie tez mało kto odpisuje mimo to staram sie chociaz raz dziennie odezwać ![]() MARZENKO Haniołek wygląda cudnie w tej czapie. Juz pokazałam TŻ, zeby szykował sie na kolejny wydatek I te jej blond włoski. Faktycznie wyglada jak H-Aniołek.Co do kosmetyków to ja uzywam podkładów (teraz Revlon) + tusz. Lakier do paznokci-tylko latem na odnóża ![]() EVE Martyna tez mi dzisiaj wlazła na półke z TV. Na szczesie tylko w pozycji siedzacej. Mysle, ze wszytsko przed nia ![]() Wczoraj spędziłysmy dzien na bawialni (moja alternatywa na deszczowe dni) Oto fotki + fotka z parku 1.jpg 2.jpg 3.jpg |
|
|
|
#3146 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jesli mialabym wybierac, to wole, zeby Tz chorowal, a nie dzieci. Zuzka probuje spac, ale kaszek jej to skutecznie uniemozliwia, Wiki nie moze zasnac przez ten kaszel, u Antka juz zmienialam posciel, bo znowu wymiotowal i teraz probuje spac kaszlac... mam pisac dalej o chorobach dzieci?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze w powtorkowych badaniach tez nic nie wyjdzie. Fajnie, ze dobrze sie czujesz w pracy. Co do jedzenia w nocy... albo je, bo glodna, albo z przyzwyczajenia? |
||||
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wychodziło by na to,ze przez przyzwyczajenie ale kilka dni próbowałam z woda i płacze wniebogłosy...Myhajaka Martynka drobniutka |
|
|
|
|
#3148 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoja droga, nie tka dawno miałaś dylemat czy dać młodego do żłobka a i tak nie unikneliście inwazji chorób....Zdrówka! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajna kurtka. Ciekawe czy Sarce tak zostanie to niespanie w dzień, A o której rano wstaje? Cytat:
Nie wyobrażałam sobie, że To tak wygląda Moja też bardziej raperuje, u Adasia to już coż w styl lambady BOSKOCytat:
Cytat:
Moja na szczęście od ponad miesiąca nie woła w nocy jeść a po przebudzeniu rano tez co najmniej po godzinie dostaje śniadanie, bo wczesniej nie chce. Temperatura zbita, teraz jest ok, ale ciągle doglądam i sprawdzam czy znowu nie rośnie. Przyszedł mi dziś kombinezon dla małej. Jest świetny. A mnie w tym miesiącu czekaja spore zakupy. Od kiedy wiem, że idę do pracy, odkryłam działy w sklepach z elegancka odzieżą. A zakup torebki rozważam nie pod kątem tego czy zmieszczą się tam pieluchy i ciuszki na zmianę, tylko czy wpasowywuje sie w trendy nadchodzącego sezonu Psychika odżyła...
|
||||||
|
|
|
#3149 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy juz pytałam...jak Wy to mamuski ogarniacie rano? Aga budzisz Antka czy wstae z dziewczynami? Jak złobkowe dzieciaczki? Wstaja? ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki za spokoja noc |
||
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka śliczna.
Alibany niestety nie dowiedziałam się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

moja też już coraz śmielej schodzi.

12.06.2010

.

Neta nie będę miała
nieziemski!!!!!!!! !Całym ciałem!!!!!!!!!