Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 15:01   #3121
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymkowi w muzeum podobało sie bardzo, bo to nowoczesne muzeum, więc wszędzie coś świeci, rusza się, można dotykać, psrtykać itp
Super
Dziękuję za linka-P. spróbuje coś takiego sam zrobić
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Jedziemy po południu z Sarą " na bioderka"
Jeszcze?? My już dawno zakończyliśmy wizyty.
Jak wyniki TSH?
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
No i dla wszystkich zainteresowanych sowią czapą muszę powiedzieć, że jest naprawdę super. Cieplutka, na zimę się na pewno nada no i Hania wygląda w niej uroczo.
BOSKO w niej wygląda- a ta Jej grzywka, jest po prostu świetna
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Je.tem żyję. Ale nie mam weny ani natchnienia.
Zle .ię czuję ogólnie, boli mnie nerka ( ta co z nią leżałam jak byłam w ciąży ) i w ogóle do dupy. Więc nie pi.zę, bo nie mam zbytnio czego i poza tym mam takie wrażenie, że do Wa. nie pa.uję - u mnie wiecznie jakie. doły itp.
Czyś Ty oszalała? Jak to nie pasujesz
A byłaś/idziesz z tą nerką do lekarza?
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tak a propo nie wolno. Moja córka wypracowała od kilku dniu sposób jak mówię nie wolno to przybiega wystawia buziaka do całuska i wraca z powrotem
Bierze Cię na litość
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Ja teraz mam manię pieczenia, w niedzielę piekłam sarlotkę z bezą, przedwczoraj owoce zalewane biszkoptem a wczoraj ciasto marchewkowe i tak się obżeram
Szalona
Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dziekuje za trzymanie kciuków(innym kobietka tez,co trzymaly za mojego TZ)

Jezeli chodzi o lakiery to ja uwielbiam inglota(w piatek malowalam i jeszcze mam go na paznokciach-wyglada jeszcze ladnie), Avonu nie lubuie bo na moich pazkociach trzyma sie jeden dzien. Ja jak poloze lakier to malujer jeszcze przezroczystym lakierem utwardzającym(inglot-Diamond top coat)-jest rewelacyjny!Lakier na stopach trzyma mi sie juz 4 tydzien

Jezeli chodiz o farby do wlosow to ja chodze do fryzjera, ladny, naturalny blond cizeko uzyskac taka" farba sklepowa".Zazdroszcze brunetka, ze moga same farbowac wlosy bo ladnie wychodza te wszystkie ciemne " sklepowe" kolory(i pieniążki w portfelu zaoszczedzone)

U nas tez na zachodzie wiecha musi byc i opijanie rowniez
Ja też najbardziej lubię inglota, ale inne firmy też mi się zdarza kupić. Apropo ostatnio Julka w rosie stłukła jeden lakier
A włosy też ,,robię" u fryzjera, bo ostatnio mam balejaż i też jasne kolory Teraz pójdę dopiero po porodzie, bo teraz to nie bardzo.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sie, nie odniose sie do wszystkich bo.... glowa mi peka, katar mega, gardlo boli i mam wkur... Marysia wlasnie usnela wiec mam chwile dla siebie, wiec wpadam i znikam w te wasze Krzaki
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
dziewczyny, o jakim Wy deszczu piszecie?
U mnie piekna zlota jesień już drugi dzień słoneczko, 17stopni, ciepły wiaterek, Ala wstanie i idziemy na spacer
Może głupie pytanie, nie bijcie, ale czy kleszcze jeszcze są w lesie? bo kojarzą mi się tlyko z latem, a teraz...?
Są napewno jeszcze są dopiero chyba przy pierwszych mrozach można się już ich nie obawiać
My co miesiąc odkleszczamy psa(płyn na sierść) i tylko właściwie zimą nie dostaje.
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
no juz, juz, dobra.... wylaze

za kare, ze nie dacie mi posiedziec w cieplutkich krzaczorkach pokaze Wam jak Wiki radzi sobie z lozkiem
http://www.youtube.com/watch?v=fqrjq...ature=youtu.be
moja też już coraz śmielej schodzi.

Witam. Od rana padało, ale przestało-czekam aż Julcia wstanie i pójdziemy na spacerek.
Byliśmy rano( w deszczu) na rynku-P. poszedł z Julką do garażu, a ja na zakupy

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:16   #3122
anka_1984
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

tez podczytuję z krzaków i nie zawsze odpisuje, chociaż czasami bym chciała, ale najpierw czytam, myślę sobie odpiszę później, a potem już zapominam co miałam odpisać

Co do stosowanych kosmetyków - to ja używam podkładu i tuszu, bez tego nie wychodzę praktycznie nigdzie.
Zgadadzam się z dziewczynami, że z kwasami lepiej nie eksperymentować, bo może być różnie.

Scio - ja jeszcze nigdy nei byłam w Muzeum Powst. Warszawskiego, ale po Waszej reklamie się chyab przy njbliższej okazji wybiorę.

Od poniedziałku do wtorku (wczoraj) byłam na delegacji z pracy w Grodzisku Mazowieckim i jest jeden plus z wyjazdu - spałam nieprzerwanie 8 godzin

Marina - co za głupoty piszesz!!! Oczywiscie pisz o swoich problemach - jak nie tutaj to gdzie się wygadasz?

Stronczek- ale masz spryciulę i Wiki jak dorośle wyglada, jaki rozmar teraz nosi, wydaje się duża.

marzena - Twoja Hania jest urocza i to chyba nie ma znaczenia jaką czapkę ma na głowie

Wracam do excela - jeszcze niecała godzinak i do domciu będe mogła pójść, a pracy zostało na dwie
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:25   #3123
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marina co ty wogole piszesz za glupty !!!!!!!!!!!!!!! strzepal ci ktos tylek?? jak sie nie zaczniesz odzywac regularnie to cie znajde kurna w tym Mielcu i zobaczysz jak ci skore przetrzepe.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:48   #3124
isiaok
Rozeznanie

brumekBoska ta strona! Proste, funkcjonalne-juz w ulubionych Widze, ze Ciebie tez zainspirowało pudełko po jajkachwłaśnie sie ostatnio zastanawialam w lesie kiedy Ewciabedzie na to gotowa.No i kartka dla chorego

DdewikMi też ZAWSZE odpisuje tylko najukochanszy brumek
Czapka przepiekna-tylko dlaczego taka droga

Marzena Avatarek jak zawsze zgodnie z pora rokuHania Sowa piekna!!!Słodycz!

Stronczek Zacznij Wiki zapuszczac paznokcie na nastepne spotkanie Jak jej szybko urosły włoski-i jakie błyszczace!!!!!!!!!Piekna
Jakiego szamponu używacie:?

AgaGdzie te problemy z cera???????Na zdjeciach piekna!!!

MarinaPewnie u wiekszości z nas problemy finansowe...My własnie zapłaciliśmy dwa ubezpieczenia za auto, 2przeglądy, prad za 3 miesiace,leki i jestesmy splukaniiiiiiiiiiiiiiiiii ii. Własnie sie zastanawiam co sprzedac z chaty zeby nazbierac na kurtke i buty

SłoneczkoJak ząbki Maksymilianka? Ewa ma bunt szczoteczkowy i juz nie mam pomysłu jak ja zachecic

co do kosmetykow to ja tez mam jeden fluid z loreala i jeden tusz tez loreala-i nic wiecej...mam uczulenie nawszystko z oriflame,avonu,pudry itd
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:04   #3125
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek to chyba jedyna, która znajduje czas wszystkim odpisać . Jeszce Marzenka zazwyczaj.

Tż leży chory i na nic nie mam czasu .

Ps. Marina
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:04   #3126
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Anka Wiki nosi 80-86. Ona od urodzenia duża była. Teraz pewnie z 12 kg waży

Isia używamy zwykłego bambino. Paznokcie juz zapuszczam

Dopiero wstalam. Jestem jakaś nie przytomna. Ide dac dziecku zupę...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:19   #3127
zanka205
Zakorzenienie

Lena nauczyła się mówić MAMA

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:39   #3128
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

Równo 8ma doba po szczepieniu i mamy temperaturę:/
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:51   #3129
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Alibany oj to niewesolo...
Stronczek super Wiki, ladnie sobie radzi.
Isia zdjecia przechodza moja cenzure, jak bardzo zle wygladam to nie wstawiam, ale na prawde na zywo to masakra nie cera.
Marina ja tez tylko tak zrobie
Justyna Kuba zarazil Tzta?
Anka zazdroszcze snu 8-godzinnego.
Zanka brawa dla Lenki.

Antek mi przed chwila wymiotowal. Zjadl jogurt z bananem, rozkaszlal sie i wszystko poszlo. Raczej zwalam to na ten kaszel wlasnie, niby ten jogurt jadl pierwszy raz, ale teraz bawi sie normalnie. No prawie, bo w koncu spiacy...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:00   #3130
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Tż leży chory i na nic nie mam czasu .
Wspczuje...te wole dwie chore Ewy niz jednego tz...
Niech szybko wraca do zdrowia

Cytat:

Isia używamy zwykłego bambino. Paznokcie juz zapuszczam
Chyba mialysmy z bambino tylko mydlo-musze wyprobowac

Cytat:
aaaaaaaa cudnie!!!!!!!!!

Cytat:

oby szybko spadla...

Ewka zepsula mi alt!

Edytowane przez isiaok
Czas edycji: 2012-10-03 o 18:02
Stary 2012-10-03, 18:15   #3131
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
1. szczepienie za nami. Hania zapłakała przez sekundę i to - o dziwo - przy wyciąganiu igiełki. więc to było naprawdę sekundę

2. Brumku ja też jak pomyślę o zimie to mnie trafia coś... nie znoszę zimy, śniegu ..blee...
lata też nie uwielbiam. moja pora to wiosna teraz za oknem u mnie cudnie, ale nie potrafię się tą pogodą "cieszyć" na 100% bo wiem, że i tak się niebawem skończy...
wystawy zazdroszczę. zamierzam się kiedyś wybrać do tego muzeum. w ogóle do W-wy bo wstyd przyznać, ale nie byłam w stolicy nigdy. blisko, bo w Sękocinie byłam, ale w samej W-wie to się nie zdarzyło
1. ale twardzielka
2. No to koniecznie musisz przyjechać!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Emilie nie ma robaków w kale,ani lambi,
więc najprawdopodobniej powiększona wątroba przez antybiotyk.
W pon idziemy do doktorki.
No to całe szczęście!

Cytat:
http://www.dadum.pl/deauville-samoch...y-baghera.html - jak zobaczyłam to od razu pomyślałam, ze idealnie pasuje do Natkowego Domka
Masz rację, idealnie!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kocice
O, awansowałyśmy

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
nawet nie wiem co powinna używać 30-letnia kobieta kupiłam nawet ostatnio jakiś krem-żel pod oczy, ale tyle tego jest w sklepach, że nawet nie wiem, czy dobry, odpowiedni itp no i coś przeciwzmarsczkowego chyba by wypadało?? bo z tego co widziałam to wszystkie 30+ są już przeciwzmarszczkowe...tak ostatnio na nie patrzałam, i patrzałam i nie wzięłam nie dociera do mnie jeszcze, że mogę mieć zmarszczki
Ja jestem uzależniona od kosmetyków, już nie raz pisałam Jak Tymka jeszcze nie było, to godzinami mogłam wybierać, dobierać, czytać o nich i z niczego się bardziej nie cieszyłam niż z dobrych kosmetyków. No, może jeszcze z gadżetów elektronicznych

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku co ja widze... Tymek spi w dzien?
Co do anty... jakie stosowalas? Ja dojrzewam do tej decyzji, kieeedys w zamierzchlych czasach przez krotki czas bralam anty i faktycznie cere mialam dobra, wiec moze by teraz tez to podzialalo?
Śpi od jakiegoś czasu 40 minut - godzinkę od 12 do 13

Stosowałam Novynette. I tylko je, bo dobrze tolerowałam od początku. Brałam je przez jakieś 5 lat.

Cytat:
za kare, ze nie dacie mi posiedziec w cieplutkich krzaczorkach pokaze Wam jak Wiki radzi sobie z lozkiem
Ale sroga kara
Brawo Wikusia
Fajna taka umiejętność. Teraz już spokojnie Tymka zostawiam na łóżku, bo bez problemu schodzi, kiedy ma ochotę

Cytat:
Tez mam wrazenie ze nikt mi nie odpowiada(Brumek zawsze), pewnie dlatego ze dziewczyny znaja sie lepiej a ja nowa

Nie odmładzaj się, już wcale taka nowa nie jesteś
Stary 2012-10-03, 18:15   #3132
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilismy z muzyki. Porażka. Wiki zamiast interesować sie muzyka i dziećmi to była wszędzie i wyciągala książki z półek ( zajęcia odbywają sie w bibliotece). A ja musialam za nia biegac i ukladac wszytko spowrotem. Zdecydowanie za Mala jeszcze jest na takie rozrywki.
Zostaje nam tylko grupa w poniedziałki.
A ja się właśnie zastanawiałam, czy by się na takie nie wybrać... Tylko też nie widzę jakoś tego, że Tymuś siedzi i jakkolwiek się interesuje. Tyle że by muzyka w tle leciała

Cytat:
A jak Tymuś dzisiaj?
Boryskowi wyszla nareszcie gorna lewa czworka, i druga prawa tez sie pacha, marudek z mego synka dzisiaj-teraz spi

Koncze dziwczynki, bo musze sie pomalowac, niedlugo rodzice przyjada i czas do meza pojechac, obiadek mu podac i utulic obolałego.
Pytalas Brumku o powód operacji-tak ciagle katary-zwiazane z krzywa przegroda.
- Dobrze, dziękuję
Od wczoraj humor dopisuje, jak zawsze. Jedna trójka już prawie jest, drugą niestety tez już widać pod dziąsłem
- Buziaki dla rekonwalescenta. Ja też mam całe życie katar, dlatego pytałam. I nikt nigdy nie umiał mi go skutecznie wyleczyć.

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Scio - ja jeszcze nigdy nei byłam w Muzeum Powst. Warszawskiego, ale po Waszej reklamie się chyab przy njbliższej okazji wybiorę.
To najwspanialsze muzeum jakie widziałam W sumie nie przypomina takiego tradycyjnego muzeum, tylko raczej interaktywne centrum nauki. W takim miejscu wiedza sama wchodzi do głowy. Milion razy skuteczniej niż na nudnych lekcjach historii.

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
1. brumekBoska ta strona! Proste, funkcjonalne-juz w ulubionych Widze, ze Ciebie tez zainspirowało pudełko po jajkachwłaśnie sie ostatnio zastanawialam w lesie kiedy Ewciabedzie na to gotowa.No i kartka dla chorego

2. DdewikMi też ZAWSZE odpisuje tylko najukochanszy brumek
Czapka przepiekna-tylko dlaczego taka droga

3. co do kosmetykow to ja tez mam jeden fluid z loreala i jeden tusz tez loreala-i nic wiecej...mam uczulenie nawszystko z oriflame,avonu,pudry itd
1. Boska Z laurek mi się jeszcze te dla taty spodobały. Mąż ma urodziny za 2 tygodnie, to mu chyba taką z Tymciem wykonamy

2.

3. Takie uczulenie ma swoje plusy - pozwala zaoszczędzić trochę kasy

Cytat:
Brumek to chyba jedyna, która znajduje czas wszystkim odpisać . Jeszce Marzenka zazwyczaj.
Kosztem pracy, kosztem męża, wizaż rządzi

Cytat:

Cytat:
A myślisz że to od szczepionki? Bo Ala zakatarzona już od jakiegoś czasu, więc to może być też to...

Cytat:
Antek mi przed chwila wymiotowal. Zjadl jogurt z bananem, rozkaszlal sie i wszystko poszlo. Raczej zwalam to na ten kaszel wlasnie, niby ten jogurt jadl pierwszy raz, ale teraz bawi sie normalnie. No prawie, bo w koncu spiacy...
Masz rację, że to pewnie przez kaszel U Tymcia to samo niestety było.
Stary 2012-10-03, 18:23   #3133
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Shira a jak u Was? Zbik spi w nocy? Tendencja sie zachowala?

.
ależ skąd 7 pobudek minimum kuuuuppppaaaaaa

Cytat:
no juz, juz, dobra.... wylaze

no grzeczna mała
Cytat:

Ewka zepsula mi alt!
taaaa na malutkie niewinne dzieciątko zwala

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

O, awansowałyśmy

nie no co Ty miałam tylko dobry humor:b rzydal:
Stary 2012-10-03, 18:24   #3134
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ta muzyka wyglada tak, ze przychodzi pani z magnetofonem. Puszcza piosenki i stosownie do nich pokazuje, tańczy i śpiewa a dzieci i mamy razem z nią. Jest taka piosenka z chusteczkami np. Wyprawia sie z nią cuda. Macha nad głowa, pod nogami, zwija i rozwija, zakłada na głowę itp wszystko wg slow piosenki.
Stary 2012-10-03, 18:35   #3135
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku ja polecam zajęcia metodą Gordona.
Moja szwagierka chodziła chyba w dwa miejsca na zajęcia i któreś polecała (ale chyba nie w yamaha). Ja mam chęć wziąć Agate na poranek do filharmonii.

My właśnie domyłyśmy się po zabawie masą solną.

Właśnie przyszła Agata i mówi nie ma, nie ma. I próbuje dociec czego nie ma

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:46   #3136
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka badania mam dobre ale i tak mam wizytę u endo- pewnie tylko wypisze recepte na hormony. Niestety już do końca życia mnie czeka branie leków na niedoczynność.
U ortopedy ok, już nie kazał przychodzić, chyba że coś nas zaniepokoi. Sara ładnie stopy stawia.

Jeśli o kosmetykach mowa, kupiłam wcz podkład z essence jakiś nowy chyba - co za badziew. 15 zł, to nie majątek ale - a ostatnio miałam mus z essence właśnie, też w tej cenie i był rewelacyjny. To zachciało mi się nowości.
Na codzień tez się nie maluję. Jak gdzies jade, czy w niedzielę. Powiedzmy 2 razy w tyg.

Marina nie pitol głupot.

Zaneta
dobrze że wyniki ok, ale powtórz jeszcze na robaki badania, wyrywkowo. Podobno alby wykryć robale musi być jajeczkowanie akurat w tym czasie..

Marzena cudnie Haniołek wygląda w sowie, i już widzę nowy avek. Hania jest bardzo podobna do córki mojej sąsiadki, miałam pisać kiedyś.

Scio
'wychowawczo' się bawisz a Agatą... Sara to sama się chce bawić, jak jej podchodze coś zaczepiam to się złości. No chyba że czytam, to lubi.

Alibany macie sie ostatnio z gorączkami i chorobami.

A to ta kurtka z wczoraj ( Natka pytałaś o zdjęcia)

Uploaded with ImageShack.us

Sara mi nie spała znowu cały dzień. Za to od pół godz już śpi na noc.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-10-03 o 18:49
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:48   #3137
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Źle się czuję, głowa nie odpuszcza, godzinę tylko wytrzymałam na spacerze bo nie miałam siły, zimne poty mnie oblewały. I pęcherz dokucza.Szkoda takiej pogody marnowac na siedzenie w domu
Oliweczka na dwór jak ciemno nie wychodzę, ale na wsi to inaczej wygląda, wiadomo...

Oliweczka, my nawet wieczorem wychodzimy, ale u nas to inaczej, bo dużo miejsca wokół domu więc ma gdzie pobiegać A nie usiedzi w domu spokojnie, nie ma szans

Cytat:
Jedziemy za chwilkę na wernisaż wystawy w Muzeum Powstania Warszawskiego. Bo mój mąż przygotowywał jej część od strony informatycznej To będzie pierwszy raz Tymusia w muzeum

fajna wycieczka

Cytat:
AniaPieknie wygladacie w trójeczke!Adas jaka boska stylizacja góralska

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aniu, Adaś jak zawsze czarujący i w twój tłuszczyk też mi się nie chce wierzyć.

oj jest, jest niestety, paskudnik

Sówka jest słodka!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Je.tem żyję. Ale nie mam weny ani natchnienia.
Zle .ię czuję ogólnie, boli mnie nerka ( ta co z nią leżałam jak byłam w ciąży ) i w ogóle do dupy. Więc nie pi.zę, bo nie mam zbytnio czego i poza tym mam takie wrażenie, że do Wa. nie pa.uję - u mnie wiecznie jakie. doły itp. \
no wiesz co? Nawet tak nie pisz
Cytat:
oj

wrzucam próbkę mojego tancerza, niestety niewielką, bo jak tylko zobaczy aparat, to momentalnie przestaje oglądał "jaka to melodia"
I jak zwykle marna jakość, mobilizuje mnie to do myślenia o kamerze

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 19:06   #3138
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziewczyny a ja odkryłam przyczynę pobudek Wiki w nocy. Maz mi mówi ze to ja ją budze swoim chrapaniem. Śmieszne wiem.... Musze cos z tym zrobić. Przyczyna są moje zatoki. Wiecznie zawalone. Co z tym zrobić. Macie jakieś skuteczne sposoby ?? Myśle nad zastosowaniem ibupromu zatoki ale czy to pomoże ?
Stary 2012-10-03, 19:21   #3139
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marina u nas tez doły. Właśnie wpłynęła Mariusza wypłata, a właściwie 80% bez premii, nie wiem jak przetrwamy do następnej. Na leki wydaliśmy już tyle kasy

Brumku świetna strona.

Ja czytuje jeszcze:
http://pomyskowo.blogspot.com/
http://wczesnaedukacjaantkaikuby.blogspot.com/
http://asiamipomyslowamama.blogspot.com/
http://bawimy-sie.blogspot.com/
http://kolorowedziecinstwo.blogspot.com/
http://dodziecizpasja.blogspot.com/
ale to głównie dla starszych dzieci

Agatka jest już z nami
Stary 2012-10-03, 19:32   #3140
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik Zuz też w dzień nie spała ani minuty (ale to dlatego, że rano spała do 8.20 ). Teraz lata, za pół godziny idę ich położyć.

Isia ja też wolę podwójnie chore dziecko niż Tż
AgaG Tż nei zaraził się od Kuby, Kuba zdrowy. Sam się gdzieś załatwił, teraz pojechał na pogotowie, bo do lekarza się nie dostał a drugi dzień ma gorączkę 39,5 i nie możemy zbić.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:15   #3141
agawoo
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Melduję, że żyjemy. Nie mam ostatnio czasu, w pracy młyn, w domu wiadomo. Nie nadrobię, nie dam rady

Myśle już tylko o wyjeździe - wylot w niedziele. Szkolenie przez 3,5 tygodnia. Nie wiem jak to będzie. Zapłaczę się z tęsknoty za Amelką Neta nie będę miała Na razie zmykam, jeszcze jakieś pranie przed wyjazdem muszę porobić W ogóle nie wiem jak się spakować na tyle czasu, żeby nadbagażu nie było

Pozdrawiam Was cieplutko

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:31   #3142
zanetaa88
Zakorzenienie

Aga Patik tak tak będziemy badali jeszcze kał we wtorek, bo pielęgniarka nawet w laboratorium mówiła, że jeżeli nic nie wyjdzie to powtórzyć dla pewności, natomiast jeżeli lambi nie ma to nie ma, a pasożyty mogą się nie zawsze pojawić.

A jak mi się pracuje... chodzę do pracy nie stresując się niczym.Idę bo idę, rozmawiam dużo z ludźmi kiedy kupują i nie rozmyślam co się dzieje z damą, psychicznie "odpoczywam" ale jak kończę pracę nawet jak robię 4h to nie robię zakupów tylko raz dwa się ubieram i jadę do domu,albo od razu do żłoba.Nie narzekam generalnie,czekam na pierwszą wypłatę i na pierwsze wydatki - chce zrobić już małe prezenty na święta nawet mam już urlop końcem października te 4-6h dobrze mi robi,teraz np miałam 2 dni wolnego..

Stronczek nie pomogę z zatokami, bo nie mam z tym problemu, ale czy Ja wiem ze te ibuprom zatoki pomogą? mi teściowa zawsze powtarza, że zatoki to paskudna sprawa...

ANiaaa
ale bosko tańczy ! świetne ma ruchy ! Moja więcej raperuje

Czy to jest normalne, że dziecko jeszcze je w nocy?
Wydaję mi się, że 14miesięczna już nie powinna jeść,
jak je tyle rzeczy w dzień i ma 5 posiłków? !
-może tylko mi się wydaje...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:42   #3143
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a ja odkryłam przyczynę pobudek Wiki w nocy. Maz mi mówi ze to ja ją budze swoim chrapaniem. Śmieszne wiem.... Musze cos z tym zrobić. Przyczyna są moje zatoki. Wiecznie zawalone. Co z tym zrobić. Macie jakieś skuteczne sposoby ?? Myśle nad zastosowaniem ibupromu zatoki ale czy to pomoże ?
Ja co prawda nie chrapie ale czesto mam chore zatoki...trafiłam w końcu na super lekarza,który znalazł przyczyne-tak jak u ddewika tż-przegroda nosowa...wątpie zeby w takich przewlekłych stanach pomógł ibuprom
Moja tesciowa stosowała plastry na nos, które niweluja chrapanie-ale guzik...chrapie dalej

iustyna o qurcze, to niezle sie tż załatwił...

sciodzieki za linki

aniaa_20nieziemski!!!!!!!! !Całym ciałem!!!!!!!!!koni ecznie musisz kupic kamere!!!!!!!!

shiramiałaś racje...alt wrócił

Ewa całuje w usta

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

zanetaa88 nie wiem czy normalne ale Ewka budzi sie na mleko 2 razy...juz myslałam,ze sie udało bo przez miesiac budziła sie na łyka wody i zasypiała a teraz znowu...w dzien pije mleko do drzemki i wieczorem przed snem. Dzisiaj zjadła pół grzanki,z obiadu tylko makaron,jabłko polizała,banana zjadłam ja,jogurtu łyżeczke...wogole nie chce nic jesc w dzien
Stary 2012-10-03, 21:21   #3144
zanetaa88
Zakorzenienie

isiaok moja mleko ma tylko na noc.W dzień dostaje butlę z wodą, dałam jej nie raz nie dwa butlę z wodą w nocy,ale ona się budziła i siadła i pokazywała na przewijak na którym zawsze mam przygotowane rzeczy do mleka...wiec kurde chyba nadal jest głodna, choć nie jest to nigdy o tych samych porach nie raz o 23 nie raz o 2 nie raz o 4 nad ranem, a mleko na nos zjada o 19-20 i nawet jak zje o 19 to wstaje o 23 i chce mleko...teraz ząbkuje i generalnie źle śpi,bo budzi się z płaczem,ale wydawało mi się że już czas na nie jedzenie w nocy...

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Co do jedzenia w dzień, to zjada to co przygotuję.Natomiast kiedy nie chce gryźć to wiem, że przez zęby...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:25   #3145
myha82
Wtajemniczenie

Echh...dopiero ma chwile na neta. Byłam dzisiaj na szkoleniu z VAT'u i kompletnie nie miałam kiedy siąść do lapka.
Przyznaje sie bez bicia, ze pobieżnie przeczytałam

DDEWIK mnie tez mało kto odpisuje mimo to staram sie chociaz raz dziennie odezwać
MARZENKO Haniołek wygląda cudnie w tej czapie. Juz pokazałam TŻ, zeby szykował sie na kolejny wydatek I te jej blond włoski. Faktycznie wyglada jak H-Aniołek.

Co do kosmetyków to ja uzywam podkładów (teraz Revlon) + tusz. Lakier do paznokci-tylko latem na odnóża

EVE Martyna tez mi dzisiaj wlazła na półke z TV. Na szczesie tylko w pozycji siedzacej. Mysle, ze wszytsko przed nia

Wczoraj spędziłysmy dzien na bawialni (moja alternatywa na deszczowe dni) Oto fotki + fotka z parku
1.jpg

2.jpg

3.jpg

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:32   #3146
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Jesli mialabym wybierac, to wole, zeby Tz chorowal, a nie dzieci. Zuzka probuje spac, ale kaszek jej to skutecznie uniemozliwia, Wiki nie moze zasnac przez ten kaszel, u Antka juz zmienialam posciel, bo znowu wymiotowal i teraz probuje spac kaszlac... mam pisac dalej o chorobach dzieci?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
wrzucam próbkę mojego tancerza, niestety niewielką, bo jak tylko zobaczy aparat, to momentalnie przestaje oglądał "jaka to melodia"
Ania!!! SUUUUUPER! No nie moge jak on swietnie tanczy.

Cytat:
AgaG Tż nei zaraził się od Kuby, Kuba zdrowy. Sam się gdzieś załatwił, teraz pojechał na pogotowie, bo do lekarza się nie dostał a drugi dzień ma gorączkę 39,5 i nie możemy zbić.
To choc tyle, ze Kuba zdrowy.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Myśle już tylko o wyjeździe - wylot w niedziele. Szkolenie przez 3,5 tygodnia. Nie wiem jak to będzie. Zapłaczę się z tęsknoty za Amelką Neta nie będę miała Na razie zmykam, jeszcze jakieś pranie przed wyjazdem muszę porobić W ogóle nie wiem jak się spakować na tyle czasu, żeby nadbagażu nie było

Pozdrawiam Was cieplutko
A gdzie to szkolenie? Bo chyba mi umknelo?

Cytat:
Aga Patik tak tak będziemy badali jeszcze kał we wtorek, bo pielęgniarka nawet w laboratorium mówiła, że jeżeli nic nie wyjdzie to powtórzyć dla pewności, natomiast jeżeli lambi nie ma to nie ma, a pasożyty mogą się nie zawsze pojawić.

A jak mi się pracuje... chodzę do pracy nie stresując się niczym.Idę bo idę, rozmawiam dużo z ludźmi kiedy kupują i nie rozmyślam co się dzieje z damą, psychicznie "odpoczywam" ale jak kończę pracę nawet jak robię 4h to nie robię zakupów tylko raz dwa się ubieram i jadę do domu,albo od razu do żłoba.Nie narzekam generalnie,czekam na pierwszą wypłatę i na pierwsze wydatki - chce zrobić już małe prezenty na święta nawet mam już urlop końcem października te 4-6h dobrze mi robi,teraz np miałam 2 dni wolnego..

Mam nadzieje, ze w powtorkowych badaniach tez nic nie wyjdzie.

Fajnie, ze dobrze sie czujesz w pracy.

Co do jedzenia w nocy... albo je, bo glodna, albo z przyzwyczajenia?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:37   #3147
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
isiaok moja mleko ma tylko na noc.W dzień dostaje butlę z wodą, dałam jej nie raz nie dwa butlę z wodą w nocy,ale ona się budziła i siadła i pokazywała na przewijak na którym zawsze mam przygotowane rzeczy do mleka...wiec kurde chyba nadal jest głodna, choć nie jest to nigdy o tych samych porach nie raz o 23 nie raz o 2 nie raz o 4 nad ranem, a mleko na nos zjada o 19-20 i nawet jak zje o 19 to wstaje o 23 i chce mleko...teraz ząbkuje i generalnie źle śpi,bo budzi się z płaczem,ale wydawało mi się że już czas na nie jedzenie w nocy...

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Co do jedzenia w dzień, to zjada to co przygotuję.Natomiast kiedy nie chce gryźć to wiem, że przez zęby...
No własnie...Ewa tez je przed 20 a budzi sie pierwszy raz o 23,potem po 2 i o 5 wychodziło by na to,ze przez przyzwyczajenie ale kilka dni próbowałam z woda i płacze wniebogłosy...

Myhajaka Martynka drobniutka
Stary 2012-10-03, 21:43   #3148
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Z pewnością kaszel był tego przyczyną.
Swoja droga, nie tka dawno miałaś dylemat czy dać młodego do żłobka a i tak nie unikneliście inwazji chorób....Zdrówka!

Cytat:

A myślisz że to od szczepionki? Bo Ala zakatarzona już od jakiegoś czasu, więc to może być też to...
Pewności nie mam oczywiście, za dużo się zbiegło na raz, katar, ząbkowanie, szczepienie. Obseruje póki co....

Cytat:
Brumku ja polecam zajęcia metodą Gordona.
Moja szwagierka chodziła chyba w dwa miejsca na zajęcia i któreś polecała (ale chyba nie w yamaha). Ja mam chęć wziąć Agate na poranek do filharmonii.

My właśnie domyłyśmy się po zabawie masą solną.

Właśnie przyszła Agata i mówi nie ma, nie ma. I próbuje dociec czego nie ma
I czego nie ma?

Cytat:
Jeśli o kosmetykach mowa, kupiłam wcz podkład z essence jakiś nowy chyba - co za badziew. 15 zł, to nie majątek ale - a ostatnio miałam mus z essence właśnie, też w tej cenie i był rewelacyjny. To zachciało mi się nowości.
Na codzień tez się nie maluję. Jak gdzies jade, czy w niedzielę. Powiedzmy 2 razy w tyg.
Alibany macie sie ostatnio z gorączkami i chorobami.

A to ta kurtka z wczoraj ( Natka pytałaś o zdjęcia)

Sara mi nie spała znowu cały dzień. Za to od pół godz już śpi na noc.
Ja z podkładów jestem megaśnie zadowolona z astor age vitality.
Fajna kurtka.
Ciekawe czy Sarce tak zostanie to niespanie w dzień, A o której rano wstaje?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

No bosko tańczy!
Nie wyobrażałam sobie, że To tak wygląda Moja też bardziej raperuje, u Adasia to już coż w styl lambady BOSKO

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Melduję, że żyjemy. Nie mam ostatnio czasu, w pracy młyn, w domu wiadomo. Nie nadrobię, nie dam rady

Pozdrawiam Was cieplutko
O losie, nie wyobrazam sobie tak długiej rozłąki! Trzymaj się dzielnie!

Cytat:

Nie wiem czy to normalne....każde dziecko ma inaczej.
Moja na szczęście od ponad miesiąca nie woła w nocy jeść a po przebudzeniu rano tez co najmniej po godzinie dostaje śniadanie, bo wczesniej nie chce.

Temperatura zbita, teraz jest ok, ale ciągle doglądam i sprawdzam czy znowu nie rośnie.
Przyszedł mi dziś kombinezon dla małej. Jest świetny.
A mnie w tym miesiącu czekaja spore zakupy. Od kiedy wiem, że idę do pracy, odkryłam działy w sklepach z elegancka odzieżą. A zakup torebki rozważam nie pod kątem tego czy zmieszczą się tam pieluchy i ciuszki na zmianę, tylko czy wpasowywuje sie w trendy nadchodzącego sezonu Psychika odżyła...
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:52   #3149
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Jesli mialabym wybierac, to wole, zeby Tz chorowal, a nie dzieci. Zuzka probuje spac, ale kaszek jej to skutecznie uniemozliwia, Wiki nie moze zasnac przez ten kaszel, u Antka juz zmienialam posciel, bo znowu wymiotowal i teraz probuje spac kaszlac... mam pisac dalej o chorobach dzieci?

Nie wiem czy juz pytałam...jak Wy to mamuski ogarniacie rano? Aga budzisz Antka czy wstae z dziewczynami? Jak złobkowe dzieciaczki? Wstaja?

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Swoja droga, nie tka dawno miałaś dylemat czy dać młodego do żłobka a i
A mnie w tym miesiącu czekaja spore zakupy. Od kiedy wiem, że idę do pracy, odkryłam działy w sklepach z elegancka odzieżą. A zakup torebki rozważam nie pod kątem tego czy zmieszczą się tam pieluchy i ciuszki na zmianę, tylko czy wpasowywuje sie w trendy nadchodzącego sezonu Psychika odżyła...
Wielki come back

Trzymam kciuki za spokoja noc
Stary 2012-10-03, 22:01   #3150
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Martynka śliczna.

Alibany niestety nie dowiedziałam się

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości