Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 16:13   #1561
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

albo ciasto z wisniami

Przepis:
* 140g miękkiego masła
* 140g cukru
* 3 duże lub 4 małe jajka
* 150g mąki pszennej
* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
* ok. 300-400 g owoców (tutaj dodałam ok. 400-500g wiśni, gdyż ja lubię dużo owoców )
* 1 łyżka cukru do posypania (dalam na pewno sporo wiecej

Wiśnie opłukać i osuszyć, następnie wydrylować.

Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, miksując dodawać po jednym jajku, następnie wsypywać po 2-3 łyżki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Zmiksować krótko, tylko do połączenia składników.
Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (w moim przypadku jest to forma okrągła o średnicy 28cm), ułożyć owoce.

Piec w temp. 170 stopni przez 40 minut. 5-10 minut przed końcem pieczenia posypać cukrem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0148.jpg (86,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0150.jpg (72,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0146.jpg (56,6 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-10-03 o 16:21
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:16   #1562
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
O matko ja bym na zawał padła, ale musiała bym się wyprowadzić bo chorobliwie nienawidzę wszystkich pająków, aż mnie ciarki przechodzą na sam widok...
mam to samo.. i boję się panicznie..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A więc zdaję relacje z zajęć w szkole rodzenia grupa nieduża bo na pierwsze zajęcia przyszło 9 kobietek i jeden mężczyzna spotkania będą dwa razy w tygodniu po 2 godziny przez 7 tygodni, czyli w sumie 14 spotkań. Będzie także wyjazd do szpitala na porodówkę gdzieś pod koniec zajęć. Sala jest fajna, ładnie przygotowana, dość duża - myślę, że około 50m2. Są materace, piłki do ćwiczeń, drabinki, tablice. Dużo zdjęć na ścianach dzieciaczków oraz mamuś ciężarnych.
Dziś było spotkanie organizacyjne oraz następnie rozmowa z ginekologiem, który mówił o przebiegu ciąży - szczególnie o trzech badaniach USG, co się bada, kiedy jak odczytywać badanie. Mówiliśmy także o badaniach moczu, krwi, badaniach zalecanych, obowiązkowych, dodatkowych. Przyjemna rozmowa. Na następnych zajęciach będziemy już ćwiczyć, mamy przyjść na sportowo. Będzie także pakowanie torby do porodu. Będą spotkania z położną, ginekologiem, neonatologiem, fizjoterapeutą, dietetykiem, psychologiem. Jestem zadowolona. na koniec zajęć dostałyśmy próbki z Johnsona, gazetkę Mam dziecko oraz kartę wyprawkową - książeczka gdzie jest wszystko opisane co trzeba mieć dla dziecka i w jakich ilościach z miejscem do odhaczania co się ma Jestem zadowolona i polecam tym co mają możliwość uczestniczenia w zajęciach w szkole rodzenia
super, że jesteś zadowolona..
to najważniejsze..

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

za 17tc

Zazdroszczę 8-9 kg to chyba wychodząc ze szpitala miałaś wagę sprzed ciąży? Albo momentalnie zrzuciłaś...Super

Odnośnie tematu porodówek. Mam w rodzinie położną i odnośnie Roztoki wypowiada się ona krótko i na temat. Może i w Roztoce jest piękne nowe wnętrze, kolorowe ściany, wanny, i tym podobne udogodnienia. Ale nie ma tam na miejscu pediatry i w przypadku gdy maluszkowi cokolwiek się dzieje po urodzeniu, nie ma tam kompetentnej osoby która potrafiłaby mu pomóc. A najbliższy szpital z pediatrą jest w Tarnowie. Więc takiego maluszka transportują zaraz po porodzie. Dla mnie to dyskwalifikuje taki szpital choćby był najpiękniejszy na świecie.
przynajmniej waga mnie oszczędza.. bo do szczuplaków nie należę.. niestety nie noszę rozmiaru 38..
prawda zrzuciłam bardzo szybko, oby teraz było podobnie..
tylko naciągnięty brzuch został, ale to już inna bajka..

co do szpitala.. jeśli to prawda to zgadzam się z Tobą.. umarłabym ze strachu, gdyby trzeba było dziecko przewozić, bo byłoby coś nie tak..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:16   #1563
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Też nie wiem co to
hehe.. bo to chyba regionalne cudo pochodze z podkarpacia
Stary 2012-10-03, 16:21   #1564
joanna200
Rozeznanie

Moderna jak mogłaś.. teraz jak czegoś podobnego nie zjem.. to chyba zwariuję.. chcę muffinkę z milkywayem..

Stary 2012-10-03, 16:26   #1565
bmma
Zadomowienie

Ojjjj
Ja też poproszę jedną mufinkę, może z toffefi

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:27   #1566
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Moderna jak mogłaś.. teraz jak czegoś podobnego nie zjem.. to chyba zwariuję.. chcę muffinkę z milkywayem..
psieplasiam
Stary 2012-10-03, 16:30   #1567
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

takie rzeczy to tylko mi sie moga przytrafic !!!!
nawet nie uwiezycie co dzis zrobilam wracajac z pracy do domu !!!!
zwymiotowalam w autobusie na szczescie zdarzylam zlapc mini kosz ma smieci bo akurat przy dzwiach siedzialam.
no ale qrwa wstyd na cale miasto, szczegolnie ze tym busem zawsze te same osoby jezdza ehhhh

dragusia88 - ja tez nie wiem co we mnie siedzi, dowiem sie 31na wizycie w klinice, jak bd widac, a jak niei tak lece 27listopada do PL wiec moze tam sie uda cos zobaczyc.
w sumie mialam juz 2 sny, raz ze chlopak drugi ze dziewczynka, nawet mojej siostrze sie wczoraj snilo ze musiala sie moim synem opiekowac haha

w sumie stippi mnie tez dopisac mozesz,
kasia86bgo ( Kasia , 26lat, bergen, tp 01.04.2013 - oczekuje Emil Jan / Emilia Nina )

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:37   #1568
megi-megi
Zakorzenienie

Moderna - ja też często robię te muffinki - znikają najszybciej póki są lekko ciepłe i w środku czekolada jeszcze płynna... mmmm... może dzisiaj je zrobię...?

Kasia - nie przejmuj się - co się stało, to się nie odstanie. A widać już ciążę? Jak nie, to za jakiś czas pojmą, jaka Ty biedna w tym autobusie byłaś
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:43   #1569
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kasia - nie przejmuj się - co się stało, to się nie odstanie. A widać już ciążę? Jak nie, to za jakiś czas pojmą, jaka Ty biedna w tym autobusie byłaś
dzieki, ale qrde te spojrzenia ludzi, wstyd do konca zycia. juz z rana czulam ze ten dzien bedzie do 4liter w sumie troche brzuch juz widac ale mam luzna kurtke wiec zbytnio spod niej akurat nie widac, chyba ze bym miala rozpieta ale u mnie dzis tylko 9 na plusie i pada wiec bylam zapieta pod sama szyje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:51   #1570
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
w tym "sęk" ,że mój braciszek "taaaaak" wygląda + osobowość.....,że jeszcze żadnej lasce nie przeszkadzały pająki......
to sie nazywa reklama

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Jutro chce w pracy podac oficjalna informacje o ciazy dla kolezanek.. stad te slodkosci
kochana jestes. a wygladaja pieknie

Cytat:
A więc zdaję relacje z zajęć w szkole rodzenia
przyszpitalna czy platna???
wlasnie rozwazam mozliwosci...

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
przynajmniej waga mnie oszczędza.. bo do szczuplaków nie należę.. niestety nie noszę rozmiaru 38..
wlalas nadzieje w moje serce

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nic fajnego, ale coz zycie... bedziesz miec co dzidzi opowiadac

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:52   #1571
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

zwymiotowalam w autobusie na szczescie zdarzylam zlapc mini kosz ma smieci bo akurat przy dzwiach siedzialam.
no ale qrwa wstyd na cale miasto, szczegolnie ze tym busem zawsze te same osoby jezdza ehhhh
ojejjj wspolczuje, ale uwierz mi, ze jutro nikt nie bedzie o tym pamietal
Stary 2012-10-03, 16:59   #1572
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Mokka opcja cytowania znika jak cie wyloguje ja czasem jak mam do rpzeczytania 2 czy 3 strony to tez mnie w miedzyczasie wyloguje trzeba sie od nowa zalogowac i cytowanie powróci
no domyśliłam się... ale nie wiem czemu mnie w międzyczasie wylogowało. Bo zazwyczaj to nawet jak jestm kilka godzin zalogowana na wizażu ale nic nie robie (komp zamknięty), to mnie nie wylogowuje

Cytat:
A więc zdaję relacje z zajęć w szkole rodzenia grupa nieduża bo na pierwsze zajęcia przyszło 9 kobietek i jeden mężczyzna spotkania będą dwa razy w tygodniu po 2 godziny przez 7 tygodni, czyli w sumie 14 spotkań. Będzie także wyjazd do szpitala na porodówkę gdzieś pod koniec zajęć. Sala jest fajna, ładnie przygotowana, dość duża - myślę, że około 50m2. Są materace, piłki do ćwiczeń, drabinki, tablice. Dużo zdjęć na ścianach dzieciaczków oraz mamuś ciężarnych.
Dziś było spotkanie organizacyjne oraz następnie rozmowa z ginekologiem, który mówił o przebiegu ciąży - szczególnie o trzech badaniach USG, co się bada, kiedy jak odczytywać badanie. Mówiliśmy także o badaniach moczu, krwi, badaniach zalecanych, obowiązkowych, dodatkowych. Przyjemna rozmowa. Na następnych zajęciach będziemy już ćwiczyć, mamy przyjść na sportowo. Będzie także pakowanie torby do porodu. Będą spotkania z położną, ginekologiem, neonatologiem, fizjoterapeutą, dietetykiem, psychologiem. Jestem zadowolona. na koniec zajęć dostałyśmy próbki z Johnsona, gazetkę Mam dziecko oraz kartę wyprawkową - książeczka gdzie jest wszystko opisane co trzeba mieć dla dziecka i w jakich ilościach z miejscem do odhaczania co się ma Jestem zadowolona i polecam tym co mają możliwość uczestniczenia w zajęciach w szkole rodzenia
o, super Ja się od 2 tygodni zbieram żeby podzwonić po szkolach rodzenia Ale ja tak do wszystkiego sie zbieram
Cytat:
proziaki to taki chlebek smazony na suchej patelni (maka, jajko, smietana, soda oczyszczona, sol)

a muffinki zawsze robie z tego przepisu, tresc skopiowana z mojego bloga

Muffinki mocno czekoladowe ze smartiesami, milky way, snikersem lub tofifee.

Składniki:
250 g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki ciemnego kakao
175 g cukru pudru (można tez użyć normalny cukier, ja daje tez go troche mniej, tak na oko 150 g)
100 g grubo posiekanej czekolady (mleczna i biała)
ok. 50-100g mini smartiesow
250 ml mleka
90 ml oleju
1 jajko
odrobina wanilii (lub cukier waniliowy)
alternatywnie mini smartiesy, mini milky way, mini snickers, toffifee

W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mokre wlewamy do suchych, mieszamy i ciasto wylewamy do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami (ciasto powinno zająć ok. 3/4 foremki, mnie najczęściej zdarza sie ok. 4/5 ).

Muffinki posypujemy mini smartiesami, lub wciskamy do środka toffifee, albo do polowy wciskamy 1/3 mini milky way czy snikersa.

Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Oryginalny przepis mozna znalezc na tej stronie (moj zmodyfikowałam na swoje potrzeby ): http://www.mojewypieki.com/przepis/c...e-chip-muffins
o kurcze... Moderna, ale mi smaka narobiłas
Dobrze, że zaraz też się biorę za pieczenie - ja robię milky way'a
Cytat:

Kasia... biedulko... No trudno, co sie stało to sie nie odstanie Za jakiś czas wszyscy zapomną
Stary 2012-10-03, 17:06   #1573
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Jakie pyszności....poproszę o jednego dorodnego mi milky way'em

Ale mi ochoty narobiłaś...ehhh
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:19   #1574
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dziewczyny ale dziś u nas cudowna pogoda - prawdziwa zlota polska jesień - 20stopni w cieniu. Choć myślę że za jakiś tydzień-dwa, gdy pojawi się więcej czerwonych liści to już w ogóle będzie cudnie Tzcik wyciągnąl mnie na spacerek - i dobrze, bo strasznie się rozleniwiłam. Wczoraj protestowałam jak spacer wymyślil, ale dziś już potulnie się ubrałam i heja w drogę
A wracając zakupiliśmy pół kurczaka z rożna i tak oto wyglądał nasz zdrowy obiad
Stary 2012-10-03, 17:21   #1575
nestelle
Zakorzenienie

nooo Moderna - jak tak dalej będzisz zachęcać tymi swoimi wypiekami to będziesz winna wieeeelu nadprogramowych kilogramów.......
Cytat:

..... kurczę no niezbyt przyjemne przeżycie-współczuję , ale przynajmniej kiedyś będziesz miała się z czego śmiać.....
Stary 2012-10-03, 17:38   #1576
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja wiem, ze ja w koło o tym samym...Ale od 20minut tłucze mi sie Ktos po brzuchu, ale to nie tak delikatnie jak wcześniej tylko takie bombelki, ale tak porządnie, jakby mnie kopał od środka.... Jej nie za wczesnie na takie wygibasy? Az się wystraszyłam, że cos się moze dzieje, tak mi zaczęło stukac w podbrzuszu, ale położyłam się i jest ok. Moze coś jest nie tak, ze nagle tak mocno poczułam ruchy?? Wiem, sa ruchy źle, nie ma tez niedobrze- ale ja jestem zielona w tym temacie i nie wiem co to oznacza. Pomóżcie doświadaczone MAmusie koleżance- panikarce.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:57   #1577
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dziś u nas cudowna pogoda - prawdziwa zlota polska jesień - 20stopni w cieniu. Choć myślę że za jakiś tydzień-dwa, gdy pojawi się więcej czerwonych liści to już w ogóle będzie cudnie Tzcik wyciągnąl mnie na spacerek - i dobrze, bo strasznie się rozleniwiłam. Wczoraj protestowałam jak spacer wymyślil, ale dziś już potulnie się ubrałam i heja w drogę
A wracając zakupiliśmy pół kurczaka z rożna i tak oto wyglądał nasz zdrowy obiad
a u mnie dziś pogoda "barowa", pochmurno od samego rana i cały czas kropi...nic tylko siedzieć w domu i nosa nie wychylać...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:58   #1578
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
hehe.. bo to chyba regionalne cudo pochodze z podkarpacia
O tak ja też z podkarpacia i też je bardzo lubię aczkolwiek sama nigdy nie robiłam zawsze mama
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:02   #1579
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a te plamki jak? poginęły?
u nas ok Julka przedszkoluje mieli tańce w przedszkolu i tak jej sie podobało ze potem w domu tańcowała tak jak ich pani uczyla Następne w piątek pewnie znów wróci zadowolona bo uwielbia tańcować, ale co się dziwić skoro do 7 miesiąca ciaży chodziłam na salse z nią w brzuchu ma to we krwi
plamki zniknęły były jednodniowe w sumie

no to super z przedszkolem Julci ooo tańce powiadasz, ja zapiszę Julkę moją w 2 roku, jak będzie miała 3 latka, bo teraz i tak więcej nie chodzi, niż chodzi

Cytat:

strippi - to dobrze,że z małą już lepiej... dzieci szybko dochodzą do siebie -gorzej z nami...
to prawda, zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Strippi (nie zacytowało mi) szkoda Twojej Julki że cierpi oby się wszystko ładnie zgoiło
dzięki

Cytat:

Składniki:
250 g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki ciemnego kakao
175 g cukru pudru (można tez użyć normalny cukier, ja daje tez go troche mniej, tak na oko 150 g)
100 g grubo posiekanej czekolady (mleczna i biała)
ok. 50-100g mini smartiesow
250 ml mleka
90 ml oleju
1 jajko
odrobina wanilii (lub cukier waniliowy)
alternatywnie mini smartiesy, mini milky way, mini snickers, toffifee

W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mokre wlewamy do suchych, mieszamy i ciasto wylewamy do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami (ciasto powinno zająć ok. 3/4 foremki, mnie najczęściej zdarza sie ok. 4/5 ).

Muffinki posypujemy mini smartiesami, lub wciskamy do środka toffifee, albo do polowy wciskamy 1/3 mini milky way czy snikersa.

Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Oryginalny przepis mozna znalezc na tej stronie (moj zmodyfikowałam na swoje potrzeby ): http://www.mojewypieki.com/przepis/c...e-chip-muffins

mmmm smakowe
ja ostatnio robiłam babeczki czekoladowe z karmelem kokosowym mmm pycha

Cytat:

dragusia88 - ja tez nie wiem co we mnie siedzi, dowiem sie 31na wizycie w klinice, jak bd widac, a jak niei tak lece 27listopada do PL wiec moze tam sie uda cos zobaczyc.
w sumie mialam juz 2 sny, raz ze chlopak drugi ze dziewczynka, nawet mojej siostrze sie wczoraj snilo ze musiala sie moim synem opiekowac haha

w sumie stippi mnie tez dopisac mozesz,
kasia86bgo ( Kasia , 26lat, bergen, tp 01.04.2013 - oczekuje Emil Jan / Emilia Nina )
dopisana

Nie przejmuj się, mi w 1 ciąży też prawie się to przytrafiło, ale jakoś powstrzymałam, z ledwością, bo koleżanki mnie przetrzymały, a byłam skłonna wysiąść byle gdzie, byle tylko wysiąść.
Wiem, że tutaj jednej mamusi zdarzyło się w markecie, więc nie jesteś sama z tym
Stary 2012-10-03, 18:05   #1580
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
O tak ja też z podkarpacia i też je bardzo lubię aczkolwiek sama nigdy nie robiłam zawsze mama
ostatnio w ugotowanych o nich było
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:49   #1581
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
no ja mam kilka takich przepisow od mamy
a proziaki robie z glowy, nawet nie wiedzialabym jakie proporcje wypisac

ciekawe czy proziaki poza podkarpaciem sa w ogole znane, moze pod inna nazwa?

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

mmmm smakowe
ja ostatnio robiłam babeczki czekoladowe z karmelem kokosowym mmm pycha
mhmmmm
musze sie keidys nauczyc robic babeczki, one sa zawsze tak ladnie udekorowane kremem

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
o proziakach?
u nas mama je robila, jak nie bylo chleba w domu (taki chlebek dla biednych )
na cieplo z maselkiem, ktore sie topi i do tego kakao albo kawa zbozowa z mlekiem fajnie jest miec takie wspomnienia z dziecinstwa, tak niewiele, a tyle radosci
Stary 2012-10-03, 18:59   #1582
Dragusia88
Zakorzenienie

hej ja juz siedze na dworcu i czekam na pociag oczywiscie jest opozniony eh. Jak jechalam do katowic to tez sie spoznil no ladnie sie zapowiada. Oj malo napisalyscie no ale nic dziwnego jak w kuchni siedzicie i pieczecie. Ja poprosze po muffince z kazdego smaku.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 19:13   #1583
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
Były proziaki bo był Rzeszów w Ugotowanych
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:01   #1584
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
kameleona ,ale mój tż marzy o legwanie (ok.1,5 metra i ok 15-20 kg).....
mój brat np ma pająki -takie duże,włochate,jadowite (dał im imię coś w typie zosia ..... ).....
nie wiem dlaczego faceci nie mogą marzyć o chomiczkach, świnkach ,króliczkach.......
Ja swojego czasu agamę brodatą z odzysku miałam (ojczym na lotnisku w hotelu dla zwierząt pracował i czasem różne 'odrzutki' do domu znosił... raz zjawił się z piszczącym pudłem pełnym kurczaków, bo klient nie chciał odebrać i by musieli je że tak powiem zlikwidować...
Ale pająków panicznie się boje i uciekałabym gdzie pieprz rośnie...

Cytat:
..........mamy jeszcze psy-buldoga ang. i yorka - i jak na złość waśnie yoreczek najbardziej kocha mojego męża-wszędzie za nim chodzi a jak nikt nie widzi/słyszy to mój mąż do psa "moja ty pipulko....." a ta łasi się do niego i wtula..... prawdziwa miłość.....
Hah psy zawsze sobie jednego 'pana' wybiorą, mój tż uwielbia naszą berneńkę a ona znowu uwielbia moją matkę, mimo że ta wcale jej nie rozpieszcza
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

ja na polowkowe ide w piatek za tydzien, ale najpierw JUTRO!!!!

ZGADNIJCIE CO ogladam na necie? szukam jak wyyglada dziewczynka na usg ale nie umiem znalesc normalnie szajba, juz sie boje ci mi sie dzis przysni
Może się ujawni (;
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wróciliśmy od lekarza. wygląda na to, że krwiak się wchłonął, został niby jakiś ślad po nim, ale to nie to co było. stopniowo mogę sobie dozować "aktywność fizyczną" poza tym chyba wszystko ok, serduszko biło, z wrażenia zapomniałam o co miałam pytać i nie dowiedziałam się czy na pewno chłopiec, ale pewnie nie byłoby widać bo dziecię takie przykurczone było i nawet zmierzyć się już nie dało, przypominało wystraszone kurczę, ale wg lekarza wyglądało normalnie.

po powrocie mąż stwierdził, że kawę mogę sobie już zrobić sama w ramach większej aktywności fizycznej, ale z zakupami tak łatwo mu nie pójdzie, on poleci do sklepu. ja dzisiaj w planach mam czynności siedzące, zacznę od prasowania po południu bo mam taką stertę z tych 2 tygodni a i z wcześniej, że masakra.
Super że krwiak się wchłonął

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dzięki, że pytasz
A w miarę, w sumie nie czuje bólu, rozrabia za dwóch.
Tylko dziś zmiana opatrunku i tego się boję najbardziej brrr
Oby się szybko zagoiło

Cytat:
proziaki to taki chlebek smazony na suchej patelni (maka, jajko, smietana, soda oczyszczona, sol)

(...)

Kurczę ale mi smaka zrobiłaś... ostatnio uwielbiam słodkie
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dziś u nas cudowna pogoda - prawdziwa zlota polska jesień - 20stopni w cieniu.
Podziel się pogodą

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
a u mnie dziś pogoda "barowa", pochmurno od samego rana i cały czas kropi...nic tylko siedzieć w domu i nosa nie wychylać...
U mnie to samo...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:15   #1585
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Też nie wiem co to

Wróciłam właśnie z nowego mieszkania i masakra Wszystko zkute, okazało się, że sasiedzi na dole sa podłączeni do naszego wodomierza!!Będziemy musieli ciągnąc rury od dołu i zakladać swój...Masakra czeka nas jeszcze dużo kosztów, pracy i nerwów...
Dla poprawy chumoru zapisałam się na warsztaty- Ciekawe czy będa miejsca jeszcze.
Nasze mieszkanie też miało być do zamieszkania od zaraz. A co się okazało trzeba było kłaść nową hydraulikę i elektrykę, skuwać wszystkie tynki zeszło dłużej i drożej ale jest nówcia nieśmigana

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

przyszpitalna czy platna???
wlasnie rozwazam mozliwosci...
Miejscowa bezpłatna. Do szpitala mam 20km i tam jest druga. A u nas w mieście funkcjonuje w ramach projektu unijnego od chyba 2007roku.

Cytat:
Dziewczyny, ja wiem, ze ja w koło o tym samym...Ale od 20minut tłucze mi sie Ktos po brzuchu, ale to nie tak delikatnie jak wcześniej tylko takie bombelki, ale tak porządnie, jakby mnie kopał od środka.... Jej nie za wczesnie na takie wygibasy? Az się wystraszyłam, że cos się moze dzieje, tak mi zaczęło stukac w podbrzuszu, ale położyłam się i jest ok. Moze coś jest nie tak, ze nagle tak mocno poczułam ruchy?? Wiem, sa ruchy źle, nie ma tez niedobrze- ale ja jestem zielona w tym temacie i nie wiem co to oznacza. Pomóżcie doświadaczone MAmusie koleżance- panikarce.
Według mnie, jeżeli można mnie uznać za bardziej doświadczoną to sądzę, że wszystko jest ok. U mnie też czasem bąbelkuje na maksa przez dłuższy czas Moja dzidzia dziś w kinie strasznie brykała, może było za głośno

A propo kina - byłam na filmie : Na tropie Marsupilami. Polecam fajny film, można się zrelaksować i pośmiać
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:23   #1586
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Może się ujawni (;
ja ci dam moze. Musi i koniec kropka!

Stary 2012-10-03, 20:25   #1587
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A propo kina - byłam na filmie : Na tropie Marsupilami. Polecam fajny film, można się zrelaksować i pośmiać
..dobrze wiedzieć... jak w sobotę byliśmy z dzieciakami to zastanawiałam się nad tym właśnie ale ostatecznie-niestety wybraliśmy " paranorman"...fatalna bajka....
Stary 2012-10-03, 20:32   #1588
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja ci dam moze. Musi i koniec kropka!
Przepraszam Poprawiam się...
Na pewno się ujawini (;

Mam nadzieję że moje też bo mnie ciekawość zżera (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:10   #1589
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
psieplasiam
mogłabyś chociaż pocztą jedną wysłać..

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

wlalas nadzieje w moje serce
no to cieszę się.. i oby się sprawdziło..

Cytat:
na pewno dzidziuś.. super.. więc ciesz się, że na razie takie bąbelki bo później jak przywali, to będą gwiazdki.. nad Twoją głową..
jak raz jechałam z siostrą autem ( 7/8 miesiąc ), tak mnie mała kopnęła, że podskoczyłam do sufitu i rozdarłam się jak nienormalna.. na szczęście byłam pasażerką..

dobrej nocki..
i do jutra..

Stary 2012-10-03, 21:35   #1590
Dragusia88
Zakorzenienie

witam sie z domku juz
a jutro wizyta!! tak powtarzam sie hehe
jestem strasznie głodna...
dzis nikt nie mial wizyty? a jutro oprocz mnie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości