Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 13:11   #1861
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mam Eferalgan (paracetamol) i nurofen
podaję zamiennie każdego dnia ale tylko na noc. W dzień nie mam potrzeby (Bo jak dziecko mi płacze to albo chce jeść albo spać - ale śpi o stałych godzinach po 30 minut).
Teraz ma właśnie drzemkę, ja coś zjem, ogarnę się, wstanie, dostanie obiadek i idziemy na spacer, jest piękna pogoda
U mnie od 2 dni jest masiakra - w nocy co 2-3h pobudka, a dzień wycie i piski plus o połowę krótszy czas spania. dałam paracetamol na zasadzie próby, bo ani temperatury nie ma, ani dziąsła spuchniete nie są... Ale działa, zasnęła a zazwyczaj pada o 14-14.30.
Stary 2012-10-03, 13:12   #1862
cziqua
Zadomowienie

a ja się męcze z laptopem porządkuję zdjęcia masakra jaki bajzel mama kupuje laptopa nasz idzie do mamay a nowy do nas i musze porzadek zrobic i jakoś doczyścic kremową klawiaturę macie jakiś patent na to ?

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:16   #1863
Mravka
Zadomowienie

helou
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Mravka hihiho ale mamy przewagę nad tymi naszymi rodzicami,że nasze dzieci będą żyć w mniej więcej podobnych czasach...rodzice nasi wg mnie to żyli w innej epoce, bez kompów , narkotyków itp. jedyne co to sobie mogli ze sztachetami od płota gdzieś na wiejskiej zabawi polatać ....dlatego tak wierzyli w te nasze kosmiczne opowieści....a przewaga nasza polega na tym,że jak nasze dzieci powiedzą ,że idą posiedzieć nad książkami to możemy spokojnie im wykładać zrobić o tym jak się należy zachowywać na imprezach, dlaczego nie mozna jeździć z pijanymi kierowcami itp. możemy czerpać z własnych doświadczeń Co nie znaczy ,że tego dresu moro nie zakupie i nie będę siedzieć z siatką maskującą gdzieś nie opodal moich dziewic nie opodal tzn. w krzaczorach rzecz jasna .
W sprawie Nasivinu proszę Cię ja bardzo

Dziewczyny dzisiaj byłam na usg kontrolnym z Kai nerką i miedniczka nie jest już widoczna Kamień z serca. Kaja wszystkich zaczepiała w poczekalni na piękne oczko i była grzeczna na badaniu, mimo iż musiałam Ją troszkę unieruchomić.
No i pochwalę się ,że matka polka dzisiaj dokonała wyczynu w postaci wizyty u fryzjera z dwójką dzieci. Kaja spała po cycowaniu u pani w salonie, a Nina leżała na tapczanie i jak miałam pół głowy obciętej ( 6 mm ) wolała :MAMO koniec koniec....no kurna śmiszne ładnie bym wygladała taka pół dynia pół łysol
Takim oto sposobem mam za☠☠☠iaszczy humor i dodatkowo wpierniczam leczo , jest mi dobrze
przede wszystkim gratuluje zdrowka Kai i wyników USG Super,ze juz sie nie musisz tym stresowac. Dzielna mamuska ,mozesz zjesc dokladke lecz znaj moje dobre serce;].

A co do naszego "uswiadomienia" potencjalnych przypałów to ja tylko zyje nadzieja, ze nie bedzie chciał "pobic" moich wyczynow. Choc oczywiscie nie zamierzam uswiadamiac co nawywijalam . Poki co Rob jest jak chodzacy kataklizm...gdzie dotrze tam slychac trzask łamania, huk spadania i wesołe "ahooooj" Im glosniej spada tym glosniejszy zachwyt. Dziecko demolka mi rosnie jak nic;]

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
I co zaopatrzylas sie juz w dodatkowe pary oczu i rak?
Fajnie,fajnie.Tak czlowiek czeka az zacznie robic postepy,przemieszczac sie,a w koncu sie pomysli jak to dobrze bylo gdy tylko lezal

No wlasnie czlowiek ma konflikt wewnetrzny,bo z jednej strony radosc,ze chodzi a z drugiej zastanawianie sie co mozna podczepic pod sufit . Ogolnie mysle,ze pastuch elektryczny to jednak nie takie glupi wynalazek :P (zartuje oczywiscie).

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Fredryk chetnie bierze Viki i Ona widac, ze do niego lgnie. Zabawia ja na macie, nosi a ona wpatrzona jak w obrazek. Adas tez go ciagnie na swoja strone, tak wiec zajety chlopak jest, jak juz wroci do szwecji to bedzie musial na wakacje chyba jechac
Ja tez myslalam o nasivinie na noc wlasnie jak bedzie zle to zeby mogla spac spkojnie. Ale jak narazie to jest super, nic w nosku nie ma, wiec troche jestem zdziwiona, ale sie ciesze!
Super wiesci ze ta zmiana na oczku plaska

Oj tak, ja tez tak kombinuje zeby nie byl kaleka zyciowym

Fajne masz schizy w nocy, z tego co pamietam to jzu mials jakies akcje nocne
No i znowu mnie rozsmieszylas i dzwnie na mnie spojrzano
Ten usmiech szalenca, wyobrazilam sobie takiegi slodkiego Robsona z obledem w oczach
Fajny taki weekend
Wlasnie ten nasivin tylko na noc dawalam. Mial gluty do pasa i ciezko Mu sie nawet jadlo o spaniu nie wspominajac. Na szczescie katar minal po tygodniu(jak to mawiaja...katar nie leczony trwa tydzien,a leczony 7 dni). Znienawidzil przez ten czas fride, ale coz ja moge..uszami smarkow sie nie da wyjac

Oj tak desiu ja mam czesto nocne jazdy i kiedys szukalam Roba miedzy szafka ,a lozkiem..Ba ja nawet szafke odsunelam.Innym razem rozebralam posciel,bo bylam pewna,ze GDZIES tam musi byc. Ot tak efekty zmeczenia.
Za to T.mial kiedys sen...ze zostal sam z Robem, ktory sie zmniejszal zmniejszal...i w koncu na Jego dloni zostala mała srubka..Biedny tak sie przerazil,ze ja Mu nie uwierze,ze Rob sie tak zmienil

Fajnie masz teraz jak Fryderyk jest..to pozabawia ekipe
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Hej Mravka

Trzymam kciuki żeby jak najszybciej poszło z tym żalastwem i przede wszystkim by przynosiło dalej skutki
My już powoli odstawiamy leki - wreszcie - bo to jednak - tak jak pisałaś - spora udręka dzieciaczkom wmuszać te tabketki i syropki.

aaa no i Mravka dołączasz do naszego klubu obserwacji, super z konią już się ugadałyśmy że będziemy w strojach moro czatować z lornetkami i czołówkami pod dyskotekami

Zia super Ania prezentowała się na wczasach a fotkę w okularach mamy prawie identyczną

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

u nas woda już na wszelkie sposoby była próbowana i nic, ale teraz pije soczek (mega rozrzedzony ) i jest lepiej. Też nie jestem fanką herbatek, dlatego jednak wybrałam soczek, a najlepiej byłabym za wodą u nas własnie i mąż i ja jesteśmy wodopijcami

Fajnie że taki Robsonik mobilny, u nas jeszcze daleko do tego, także mam jeszcze oczy tylko z przodu, a nie dookoła głowy
dziekowac Kochana...juz te zelazne kupska mnie doprowadzaja do rozpaczy. Conajmniej jak bron biologiczna. Dobrze,ze przed zmiana pieluchy moge sie nawdychac aromatem z paklanek,bo inaczej blado to widze;]
ani sie obejrzysz a Kaja ruszy na podboj mieszkania..a wtedy strzezcie sie wszystkie sprzety wolnostojace. Juz zaczynam rozumiec po co ktos wymyslil bramki antydzieciowe;].
Oo bedziemy czatowac w krzaczorach? to ja moge robic za sztuczny krzak i bedziemy sie bezszelestnie zblizac do okien..robic zdjecia,a potem rozrzucac na klatce schodowej;].Heh
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Mravka zapomniałam napisać - ja ostatnio do męża w nocy coś o marchewce nawijałam, oczywiście niczego potem nie pamiętałam, a tżcior miał ubaw

Desia fajnie, że Viki już lepiej i nie ma glutków oby tak zostało!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

a ja herbaciara jestem okropna! i kawkę tez lubię no ale teraz bardzo rzadko pijam, niestety nie bardzo mogę.
Wode tylko bez gazu, no i zamiast pepsi wolę colę, no ale teraz też niestety nie powinnam pijać gazowanych napojów.

Do zakonu powiadasz? no ja to akurat raczej wykluczam bo chcę kiedyś mieć wnuczęta
O to widze,ze Lenka tez sie nadajesz na male 'leczenie" ze schiz nocnych;]. Dobrze,ze nie chcialas Go nakarmic sloiczkiem,bo by sie biedny zdziwil
Cytat:
herbaciara powiadasz?

a ja tam wolę kawę

Nina od niedzieli idzie na zajęcia na basenie , ciekawe jak Jej się będzie podobało, ojciec kupił sprzęt...no średnio w moim guście, ale niech będzie...
a ja wole kakao a co;]/ Gazowanego nie znosze,bo sie czuje jakbym musiala przyjac konska(sorry konia;p) dawke Espumisanu
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Co do zasypiania to Viki ostatnio sobie zyczy zeby kolyske poziuziac az zasnie
Ale co mi tam, ziuziam grzecznie i tyle
ziuzac, ale fajowe slowo;] Kiedys juz slyszalam...od Pani ktora sie wychowala w Czestochowie. Ale Desia Ty przeciez Pyra jestes prawda?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:17   #1864
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja się męcze z laptopem porządkuję zdjęcia masakra jaki bajzel mama kupuje laptopa nasz idzie do mamay a nowy do nas i musze porzadek zrobic i jakoś doczyścic kremową klawiaturę macie jakiś patent na to ?
różowy w5 z lidla na patyczku do uszu i waciku, a przestrzenie pomiędzy odkurzaczem. wyczyściłam tak białego lapka palaczki nałogowej
Stary 2012-10-03, 13:17   #1865
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

My zaliczyliśmy spacer taka piękna pogoda u nas a na spacerze Antek się popłakał że nie może chodzić do przedszkola a jego koledzy chodzą

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:18   #1866
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
U mnie od 2 dni jest masiakra - w nocy co 2-3h pobudka, a dzień wycie i piski plus o połowę krótszy czas spania. dałam paracetamol na zasadzie próby, bo ani temperatury nie ma, ani dziąsła spuchniete nie są... Ale działa, zasnęła a zazwyczaj pada o 14-14.30.
U nas pobudki były co pół godziny z płaczem. Nie musi być zmian w dziąsłach aby to było ząbkowanie. Ból czujesz znacznie szybciej, jak ząb ma się przebić dopiero wtedy zaczyna coś się zmieniać na dziąśle i wtdy swędzi. Wcześniej boli. U Ewelinki ten proces trwał dwa miesiące (dolne jedynki). Temperatury też nie musi mieć, bo od czego? To tylko ząb robi sobie miejsce wychodząc z okostnej

Cytat:
Oj, ja muszę zgrać zdjęcia
Są specjalne piani do czyszczenia plastiku (na działach komputerowych. Na wyłączonego laptopa psikasz pianką, zostawiasz na jakiś czas, wycierasz i czekasz aż wyschnie Na klawiatury działa

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:23   #1867
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
różowy w5 z lidla na patyczku do uszu i waciku, a przestrzenie pomiędzy odkurzaczem. wyczyściłam tak białego lapka palaczki nałogowej
Cytat:
U nas pobudki były co pół godziny z płaczem. Nie musi być zmian w dziąsłach aby to było ząbkowanie. Ból czujesz znacznie szybciej, jak ząb ma się przebić dopiero wtedy zaczyna coś się zmieniać na dziąśle i wtdy swędzi. Wcześniej boli. U Ewelinki ten proces trwał dwa miesiące (dolne jedynki). Temperatury też nie musi mieć, bo od czego? To tylko ząb robi sobie miejsce wychodząc z okostnej

Oj, ja muszę zgrać zdjęcia
Są specjalne piani do czyszczenia plastiku (na działach komputerowych. Na wyłączonego laptopa psikasz pianką, zostawiasz na jakiś czas, wycierasz i czekasz aż wyschnie Na klawiatury działa

dzięki kobitki na pewno wypróbuję

a moich zdjęc jest jedynie ponad 2000 a gdzie reszta Filip rodzinne zwierzaki itd oj sprzątanko mnie czeka w tych katalogach

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2012-10-03 o 13:28
Stary 2012-10-03, 13:24   #1868
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Po 3 h wycia poddałam się - 3ml paracetamolu, pół h i dziecię padło i spokojnie spi. Jakich czopków używacie, poza paracetamolowymi? Nurofeny?
ja mam nurofen w syropku o smaku truskawkowym - Julka nie chciala pic z tej 'strzykawki'' co jes dolaczona wiec wlewam jej do smoczka od butelki i wypija w sekunde
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:30   #1869
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja mam nurofen w syropku o smaku truskawkowym - Julka nie chciala pic z tej 'strzykawki'' co jes dolaczona wiec wlewam jej do smoczka od butelki i wypija w sekunde
Ja też mam nurofen i Ania ładnie go łyka ze strzykawki a czopki też mamy takie jak Karolca po pierwszym szczepieniu kupiłam ale jeszcze ani razu nie używałam

Stary 2012-10-03, 13:31   #1870
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
tak własnie dałam jej paracetamol, a że antybiotyk tak jadła to się przyzwyczaiła.
Stary 2012-10-03, 13:45   #1871
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
myślę, że spokojnie możesz dać.

Ewelince nudzi się w pokoju wśród zabawek, właśnie wyczołgała się do przedpokoju i podziwia kurtki na wieszaku
ok super
więc dzisiaj kupie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Na początek były flipsy, potem jakieś Disneyowskie pałeczki kukurydziane z carrefoura. marka niewazna, ważne, żeby były bez soli i w miarę długie - ja Lence odbieram, gdy zostaje jej kawałek, który mogłaby połknąć.
Foto chrupogryza na skrzynce
ok więc kupie takie długie jak znajdę

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

karolca świetne zdjęcia Ewelinki już za buty się zabiera hehe ;D

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:01   #1872
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

my jesteśmy po trzeciej dawce żółtaczki i na rok mamy spokój z kluciem
na spacerze młody zasnął i teraz w domu spi 1,5h w wózku
pogoda paskudna dzis u nas
mlody wazy 7 kg i jest na dolnej granicy w centylach

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja też mam nurofen i Ania ładnie go łyka ze strzykawki a czopki też mamy takie jak Karolca po pierwszym szczepieniu kupiłam ale jeszcze ani razu nie używałam
tez kupilam czopki na goraczke po pierwszym szczepieniu i leza

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-10-03 o 14:09
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:18   #1873
emigra
Zakorzenienie

tez mamy czopki z paracetamolem ale nurofen lepiej sie u nas sprawdza. Czopki czasami po minucie ladowaly w pampersie z kleksem ....

wlasnie zaczelam przygode z ebay'em - wystawilam buty po mlodej, bo mi z pumek wyrosla mam mnostwo ubranek na sprzedaz - zobaczymy czy sie oplaci, czy pojda
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:36   #1874
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja mam takiego lenia że szok

Stary 2012-10-03, 14:38   #1875
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a mnie korci aby aby sie na rudo przefarbować
Stary 2012-10-03, 14:41   #1876
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a mnie korci aby aby sie na rudo przefarbować
A pofarbuje się a co Ci tam jak będzie źle to się przefarbujesz na inny kolor moja głowa już też woła o farbę i co najlepsze farba stoi tylko weny brak

Stary 2012-10-03, 14:42   #1877
Nikii89
Zakorzenienie

dziewczyny dałam na meila kilka zdjęć Oskara i mnie w wersji ciemne i jasne włoski... i chcę abyście doradziły czy zostać w ciemnych czy lepiej mi w jasnych?? no i jest tam też bonus :P
Stary 2012-10-03, 14:49   #1878
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
dziewczyny dałam na meila kilka zdjęć Oskara i mnie w wersji ciemne i jasne włoski... i chcę abyście doradziły czy zostać w ciemnych czy lepiej mi w jasnych?? no i jest tam też bonus :P
chyba jasne bardziej Ci pasują a to kto na tym bonusie?

Stary 2012-10-03, 14:52   #1879
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślę i zastanawiam się czy nie iść do fryzjera :P
a na bonusie mój młodszy brat (zrobiliśmy taką akcje mojemu TŻ na wykupinach)
Stary 2012-10-03, 14:52   #1880
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie jasniejsze
Stary 2012-10-03, 15:24   #1881
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
też tak myślę i zastanawiam się czy nie iść do fryzjera :P
a na bonusie mój młodszy brat (zrobiliśmy taką akcje mojemu TŻ na wykupinach)
na czym przepraszam

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Trzymajcie kciuki bo może w piątek uda się sprzedać auto

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Antek mnie powalił siedzi koło Ani i mówi a ty jesteś ludziem ale nie chodzącym

Stary 2012-10-03, 15:25   #1882
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
na czym przepraszam

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Trzymajcie kciuki bo może w piątek uda się sprzedać auto

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Antek mnie powalił siedzi koło Ani i mówi a ty jesteś ludziem ale nie chodzącym
Stary 2012-10-03, 15:49   #1883
lena_mi
Zakorzenienie

[QUOTE=desia888;36883174]Ja wyparzam i mam zamiar az do skonzonego 6 miesiaca. A to dlatego ze jak Adas byl maly to nie wyparzalam i ciagle mial problemy z brzuszkiem. A jakos Go kontakt z potencjalnym alergenem nie uchronil przed alergiami. Nastepnym powodem dla ktorego tak postanowilam jest to , ze nie karmie piersia w zwiazku z czym Viki nie otzrymuje ode mnie przeciwcial i mysle, ze jest na potencjalne infekcje bardziej narazona.

No to oby mu leki pomogly i szybko wrocil do zdrowka!
No i widze ze jednak znieczulenie miejscowe, to sie troszke pewnie uspokoilas?
Kiedy planujecie zabieg?

Zdrowka dla Piotrusia!

Adas dokladnie tak samo, zawsze jest osluchowo czysty na szczescie!
A ja jako szwedofanka wypowiem sie jak to z antybiotykami w szwecji, bo to akurat u nich popieram
Jak sie dzwoni z dzieckiem chorym to wlasnie zaraz nie przyjmuja, dopiero po 3 dniach, dlatego, ze wlasnie tak jak Konia pisala wirusowka powinna po 3 dniach przejsc, no a jak trzyma 4 dzien nadal to idzie sie do lekarza , wtedy badanie pzrze lekarza i szybkie badanie krwi z paluszka czy CRP podwyzszone, Wynik jest po kilku minutach i odpowiedz jest prosta jesli podwyzszone to infekcja bakteryjna i daja antybiotyk a jaesli w normie to wirus i przechodzi samo.
Uwazam, ze to fajna sprawa bo czasmi antybiotyk przepisany na oko moze wyrzadzic wiecej szkody niz pozytku.
A znam wielu lakarzy starej daty, ktorzy na kazde przeziebienie pakuja antybiotyk

U nas czasami byla infekcja dluzsza niz 3 dni a crp w normie, ale to twierdzili w szwecji ze wirusow jest tyle (tym bardziej jak dziecko chodzi do przedszkola) ze mozna kilkanrazy pod rzad czyms tam sie zarazic i to nadal jest wirus

No lepiej przelozyc, tydzien czy 2 nie maja wielkiego znaczenia, a organizm oslabiony moze zle zareagowac na szczepionke.
Cytat:
A widzisz,nie pomyslalam,ze to moze na to byc ten antybiotyk.
Ale biedne te dzieciaczki takie malutki,a juz takie chorobska co to antybiotyki trzeba

QUOTE]
No biedne, Viki juz w 3 dobie zycia antybiotyk brala

Ja tez choc teraz ciezko mi w to uwierzyc

A co to byly za kolczyki? Moze problem jest ze na cos tam jest uczulona, ja moge nosic tylko srebro lub zloto, wszystkie te tansze mnie uczulaja i wlasnie objawia sie to zaczerwienieniem i ropieniem ucha
Sprobuj spirytus salicylowy
No i ja napewno bym te kolczyki wyjela

No to niedobrze ze nie jestescie zgodni
Ja tam mysle ze jesl usypia w jakis inny sposob to bez sensu usypiac w hustawce, ale jesli nic innego nie dziala a hustawka tak to ja bym usypiala. Mi sie zdarzylo ze viki sama z siebie zasnela w hustawce. Ale to co innego.
A Julka chyba lepiej zasypiala w lozeczku ostatnio? To chyba faktycznie bez sensu zeby wprowadzac jakis inny spsob usypiania.

Emigra szukam u nas w necie tego spiworka do wozka bo bardzo go chce , ale nigdzie nie moge znalezc

Dzien Dobry dziewczynki!
U nas katarek ok, tylko torszke rano odciagnelam, wiec mam nadzieje ze wszystko na dobrej drodze
Goraczki nie ma wiec sie ciesze!
Desiu, fajnie w Szwecji z tym badaniem crp, super sprawa - lepiej sprawdzić niż pakować od razu antybiotyk, u nas jednak nadal nietórzy lekarze przesadzają i przez to uodporniamy się na bakterie..

Oczywiście czasem trzeba i to rozumiem.

Kai też juz glutki poszły precz, więc się cieszymy fajnie że Viki też zdrowieje

A butelki nadal też wyparzam z podobnym powodów, tylko zastanawiam się kiedy przestać i tylko myć. Czytałam trochę w necie że niektórzy do roku zalecają wyparzanie..

Tynka, fajnie że piszesz o szczepieniach na ospę, my też się zdecydujemy.

A wiecie co, mnie to przeraża jak niektórzy rodzice organizują ospa party i zarażają celowo dzieci.. W tych czasach gdy jest szczepionka.. Przecież to dużo bezpieczniejsze..

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Ja mam zabawki takie co czekaja sobie w szafie jak Eryk zacznie siedziec,bo wczesniej raczej sensu nie ma.takie:

domek odkrywczy swiecaco grajacy,rozne dzwieki:

http://www.ebay.co.uk/itm/Leapfrog-M...item256b95082c

baczek grajaco-swiecacy:

http://www.ebay.co.uk/itm/VTech-Spin...item23157841df

pilke swiecaco-grajaca:

http://www.ebay.co.uk/itm/VTech-Craw...item46083aba27

Najzwyklejszego baczka mam tez i kubeczki,kubek w kubek.
Garnuszka jeszcze nie mam,kupie pozniej,bo dziecko takie raczej jeszcze nie da rady odroznic ksztaltow i wlozyc we wlasciwe miejsca.A w planach zabawek mam mnostwo,bo uwielbiam
Gosiu mamy identyczną kulę i skubana mnie zadziwia jak to to sie rusza A używamy jej czasem jak Kaja na brzuszku leży, wtedy non stop trzeba Jej czymś machać bo inaczej zaczyna marudzić i odgina się by wylądować na pleckach.

Mamy też kubek w kubek (ale to jeszcze trzymam w szafie) i w planach bączka i garnuszek.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Nikki ja też jestem za blond

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-10-03 o 15:35
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:00   #1884
cziqua
Zadomowienie

godzinka zumby za mną z tyłka kapie pot oczka zalewa ale to dobrze znaczy się słoninka się wytapia i smalec sie robi uwielbiam to pozytywne zmęczenie

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-10-03, 16:19   #1885
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
my jesteśmy po trzeciej dawce żółtaczki i na rok mamy spokój z kluciem
na spacerze młody zasnął i teraz w domu spi 1,5h w wózku
pogoda paskudna dzis u nas
mlody wazy 7 kg i jest na dolnej granicy w centylach

tez kupilam czopki na goraczke po pierwszym szczepieniu i leza
Hej, w 13 miesiącu jest szczepienie różyczka, odra , świnka, więc chyba nie będzie roku przerwy

Lena ospa party to dla mnie jakiś chory pomysl, wiadomo,że dziecko może się zarazić w przedszkolu itd. no ale na to wpływu nie mamy, a tak specjalnie zarażać, , a co wtedy jak akurat dziecko może mieć w tym momencie jakąś inną infekcję, której jeszcze nie widać i się to nałoży ....powikłania gotowe...ludzie naprawdę nie mają wyobraźni

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
godzinka zumby za mną z tyłka kapie pot oczka zalewa ale to dobrze znaczy się słoninka się wytapia i smalec sie robi uwielbiam to pozytywne zmęczenie
chyba sobie ściągnę i zacznę dylać , bo 7 fajnie mieć z przodu , ale też trudno się powstrzymać przed czekoladką, a tak można sobie dziabnąć kawałeczek i wyzumbować

Gosia mialam tak samo z jednym uchem po przebiciu po jakimś czasie mi chorowalo...dlaczego nie wiem, odkażałam , przechodziło i wracało...ostatecznie dałam tej dziurce zarosnąć, a potem sama sobie zrobiłam 5 i wszystko grało i buczało...może Mała gdzieś zaciągnęła kolczykiem, powstał mikrouraz, wlazły bakterie i gotowe ...spróbuj odkażać octaniseptem , może się ładnie zagoi i będzie ok.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-10-03 o 16:22
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:47   #1886
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Mialam wam pisac,ze wczoraj wieczorem jak Eryk plakal przez sen to krzyknal cos co zabrzmialo jak mama,no bardziej takie mammm szczerze mowiac.Myslicie,ze to o mnie mu chodzilo?
moja jak płacze tak przez sen to krzyczy coś pomiędzy mama a meme i też się zastanawiam czy o mnie chodzi, smoczka wtedy nie chce tylko cyc ją uspokaja.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie zabawki warto kupic dla dziecka 6 m+ chodzi mi o proste zabawki , niedrogie, myslalam o bączku, ale nie wiem co jeszcze, ten garnuszek na klocuszek podobno jest fajny z fisher price kosztuje ok 50 zl, ale sa tansze zamienniki, co wy kupujecie dzieciaczkom?
Madzia dostała ten garnuszek od babci na 6m piosenki jej sie podobają i klocki są na razie "smaczne" ale najlepsza jest pokrywka i uderzanie nią o podłogę ma też szczeniaczka uczniaczka u którego fajne jest ucho do gryzienia i piosenki które się Madzi podobają. bączek też robi furorę
Stary 2012-10-03, 16:51   #1887
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Lena ospa party to dla mnie jakiś chory pomysl, wiadomo,że dziecko może się zarazić w przedszkolu itd. no ale na to wpływu nie mamy, a tak specjalnie zarażać, , a co wtedy jak akurat dziecko może mieć w tym momencie jakąś inną infekcję, której jeszcze nie widać i się to nałoży ....powikłania gotowe...ludzie naprawdę nie mają wyobraźni.
Ja chcę zapytać lekarkę o szczepionkę. Czy to się opłaca i czy jest skuteczne. Sama ospę przechodziłam koszmarnie (podobnie jak Tynka), jeśli mogę oszczędzić tego mojego dziecku to czemu nie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:58   #1888
Nikii89
Zakorzenienie

Nowaken -Wykupiny to stary zwyczaj, związany z tradycją wnoszenia do związku małżeńskiego posagu oraz „zapłaty” za wydanie dziewczyny przyszłemu małżonkowi. W obecnym wydaniu wykupiny panny młodej przypominają najczęściej wesołe pertraktacje między dwoma świadkami, za ile może być „sprzedana” panna młoda.

u Nas wyglądało to tak że ja byłam w pokoju a TŻ wraz ze swoją familią weszli tylko do przedpokoju i tam mój starszy brat i moja świadkowa prowadzili wykupiny. TŻ zaczynał od 1gr oni mówili że mało, więc 1zł, 2zł, 10zł, 20zł itd... w końcu stwierdzili że jest wystarczająco i że może zobaczyć pannę młodą wtedy mój młodszy brat przebrany w suknie bratowej i założonym welonie na twarz wyszedł była kupa śmiechu TŻ stwierdził że nie chce takiej żony cytuje " bo nie ma rąk ogolonych" więc musiał wykupywać dalej i szło 100zł, 200zł itd nawet pożyczał od rodziny no i w końcu wykupił

Cytat:

Kupiłam te naklejki z Biedronki jak znajdę czas to wrzucę foto

no i się obudził... zmykam
Stary 2012-10-03, 17:06   #1889
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nowaken -Wykupiny to stary zwyczaj, związany z tradycją wnoszenia do związku małżeńskiego posagu oraz „zapłaty” za wydanie dziewczyny przyszłemu małżonkowi. W obecnym wydaniu wykupiny panny młodej przypominają najczęściej wesołe pertraktacje między dwoma świadkami, za ile może być „sprzedana” panna młoda.

u Nas wyglądało to tak że ja byłam w pokoju a TŻ wraz ze swoją familią weszli tylko do przedpokoju i tam mój starszy brat i moja świadkowa prowadzili wykupiny. TŻ zaczynał od 1gr oni mówili że mało, więc 1zł, 2zł, 10zł, 20zł itd... w końcu stwierdzili że jest wystarczająco i że może zobaczyć pannę młodą wtedy mój młodszy brat przebrany w suknie bratowej i założonym welonie na twarz wyszedł była kupa śmiechu TŻ stwierdził że nie chce takiej żony cytuje " bo nie ma rąk ogolonych" więc musiał wykupywać dalej i szło 100zł, 200zł itd nawet pożyczał od rodziny no i w końcu wykupił

Kupiłam te naklejki z Biedronki jak znajdę czas to wrzucę foto

no i się obudził... zmykam
ciekawa jestem ktore kupilas
Stary 2012-10-03, 18:20   #1890
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
Ale pędzicie
Nadrobię jak położę Hanię spać... Ale muszę się podzielić wspaniałą nocką, bo nie dość, że Hania znów sama zasnęła w łóżeczku (coraz częściej zasypia w łóżeczku), to obudziła się na karmienie dopiero o 5.30, zjadła i dospała do 7.30 To była nocka bez paracetamolu, posmarowałam Jej tylko dziąsełka po kąpieli calgelem.
Na 9.30 poszłyśmy do przedszkola i Hania towarzyszyła mi podczas zajęć z przedszkolakami. O 10.35 zaczęła ziewać więc Ją włożyłam do mei taia i zasnęła na dobre 40min (spała cały czas w nosidle a ja prowadziłam zajęcia)... nie przeszkadzały Jej gadające dzieciaki, muzyka dość głośna... Po zajęciach o 12 Ją nakarmiłam i pogadałam z dziewczynami... ok 14 wróciłyśmy do domu a o 14.45 Hania poszła spać ( a ja razem z Nią) i pospałyśmy do 17
Teraz Hania dzikuje z Tatą na macie a ja mam chwilkę dla siebie... ale zaraz będziemy Ją kąpać i potem cały wieczorek dla mnie
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości