|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Kurde uwielbiam takich ludzi jak ten kurier dzisiejszy, dzwoni że będzie między 15 a 17, pytam, czy może być później lub wcześniej, to powiedział, że nie ma opcji. I co? I jeszcze kretyn nie dotarł... A ja spokojnie bym sobie wyszła z psem i dzieckiem jakbym wiedziała, a tak to
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurier jakis nie powazny;/ tez tego nie lubie ![]() ciekawe kiedy moje nosidlo przyjdzie...... ![]() szukam jakiejs maty. Wezcie mnie pogoncie z allegro bo tylko iedze i malej kupuje ciuszki albo inne rzeczy nawet nie chce zliczac ile w miesiacu kasy wydalam ...
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-03 o 17:28 |
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Na moje cudeńka z MAM czekam
![]() tego kuriera chyba rozniosę ![]() męża też, bo mu mówiłam, żeby się dzisiaj w pracy nie zasiedział bo nie wiem czy dam radę z psem wyjść, to on jeszcze siedzi
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tez jeszcze w pracy
|
|
#3455 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i czasem rzygnie ale to jak doje po kokardy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie pomogla Cytat:
ale nie widac tego po nim tylko on juz pomalutku przestaje wchodzic w rozmiar 62 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kombinezon fajny ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Na wątku polecamy - odradzamy jedna dziewczyna podała linka: http://www.antykoncepcja.com.pl/article2_1.htm teraz to ja będę ciągle moje maleństwo przytulać i nosić
|
||||||||
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, ze mała była grzeczna wszystkiego najlepszego ![]()
|
|
#3457 |
|
Raczkowanie
|
KarolinaPW ja mieszkam we wschodniej części przy drodze na Minsk Mazowiecki czyli niestety z zupełnie innej strony
![]() Prince my mamy taka mate http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...645668955.html i jest bardzo fajna, Marianka najbardziej lubi slonika fioletowego ![]() Ja nawet nie próbuje liczyć ile pieniędzy wydaje na dziecko |
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opie.rdz.ieliłam kebaba
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Katharinaaaaa ja wychodze zdzieckiem codziennie i to 2 x dziennie po 2 h, nawet jak jest zimno i brzydko nawet jak kropi, jak mocno pads to nie, ale gdy przestanie od razu ide. Chyba nie bylo dnia bezspaceru
|
|
|
|
#3460 | ||||
|
Zadomowienie
|
no właśnie. Ale ona sama sobie ustaliła taki rytm, czasem jak płacze - a ja próbuję ją przystawić - to odsuwa się od piersi. I to już mamy od dobrych 5-6 tygodni (że "odmawia" jeśli nie jest głodna)
Cytat:
Ale. Właśnie włączyłam kalkulator i konto online, i przeliczyłam pobieżnie. No i też pięknie - wyszło mi 140€ (tego co pamiętam, a na pewno już mi coś zdążyło wylecieć z głowy). Z tym że ja w tym miesiącu poszalałam z książeczkami - kupiłam ich 11, za jakieś 50€ ![]() Cytat:
Ucałuj go od wizażowych ciotekCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak, od początku piję, raz odstawiłam na kilka dni by sprawdzić, czy mała będzie np. więcej spać, ale nic się nie zmieniło
|
||||
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Fabi śpi, więc mam chwilkę... Przeżyna mi brzuch bardzo i nie wiem co się dzieje, masakrycznie boli
![]() Z rzeczy ciekawych: zapisałam się na prawko ![]() No i napiszę Wam o zabiegu, ale na biało. Nie chcę nikogo zmuszać do czytania... O 10 się zaczęło. Fabi usnął w poczekalni, okulistka kazała go położyć na leżance. Musiałam się na nim położyć tak, żeby trzymać mu nieruchomo ręce i nogi. Asystentka nieruchomo trzymała głowę. Okulistka znieczuliła oczy kroplami, Fabi w tym momencie zaczął przeraźliwie płakać. Wywinęła mu powieki i wyciągnęła igły: na grubość takie jak igła do szycia na maszynie... Najpierw jedną zrobiła dziurkę, drugą ją powiększyła. Wzięła strzykawkę z igłą (igła krótka i zakrzywiona w literkę L) i wbiła w wewnętrzny kącik oka. Zaczęła wpuszczać płyn, w tym momencie zaczął wypływać okiem razem z glutami i ropą. To samo drugie oczko... Fabi darł się jak opętany Po zabiegu był cały mokry od potu i strachu, trząsł się bardzo.... Oczka wyglądały strasznie, były spuchnięte i bardzo czerwone. Po zabiegu Fabi non stop spał i był lekko marudny. Teraz też śpi, ale nie w sosie jest i najchętniej chciałby tylko ssać cyca
|
|
|
|
#3462 |
|
Rozeznanie
|
prince- wg mnie najładniejsza sówka, ta bardziej kolorowa
zrobiłam dziś przegląd ciuchów Polci i teraz wchodzi w rozmiar 62, 0-3, rozmiar 3-6 musi jeszcze trochę poczekać, ale o dziwo czapeczka-biedronka na której jest rozmiarówka 3-6 jest na nią za mała!, chyba pomylili sie albo moja córa ma dużą głowę - 40 cm mierzone nad uchem( przy urodzeniu miała 35) a ile Wasze dzieciątka mierzą w tym miejscu
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
jestem mamą Laury z 29 tc,Olivka odeszła,teraz walczymy o jej siostrzyczke,nie jest łatwo.Jestesmy po obrzeku serduszka,wylewach a teraz wodogłowie...Juz było w miare dobrze po operacji ale u nas niestety radosc nie moze trwac za dlugo...plyn zaczal sie saczyc przez rane,albo źle zszyli albo sie cos zatkalo,glowka jeszcze 1 cm zmalala i dzis 2 dzien juz bez punkcji ale jutro jednak druga operacja....pozatym mała ladnie je,czasem z piersi tez,osiągnelismy juz 2 kg i przenieslismy sie z inkubatora do łóżeczka,mała ładnie reaguje a my modlimy sie o kolejny cud...
|
|
|
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
phdwao, victoria- mam do Was pytanie bo wiem, że macie laktator medela swing- wyłącza Wam się on w trakcie używania, bo mi często jak np go poruszę , wkurza mnie to
![]() soleilka- współczuje, strasznie to musiało wyglądać....a najgorsze ze za m-c czeka Was to samo...jedyne pocieszenie, że skończy się problem. OBY. kasik- dużo miłości, szacunku i namiętności z okazji " skórzanej"rocznicy
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za życzenia kochane jesteście Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-03 o 19:32 |
|
|
|
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- pora kąpania więc cisza na wątku , a moja jeszcze śpi, tatuś ją pięknie ululał
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ten smoczek Mam to pasuje do butelek Avent? Albo Canpol? Bo po co mi kupować drogą butlę, jak mogłabym tańszą a same smoczki do tego
![]() Dobra idę kąpać Fabiego
|
|
|
|
#3468 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie codziennie, nie wychodze jak leje, albo mały tak mi da w popalic, że nie mam sił. Wystawianie wózka na taras srednio sie udaje bo jak wózek nie jedzie to jest wycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo bysmy sie mogły na jakis spacer wybrac![]() Cytat:
A ten zabieg to wystarczy jednorazowo czy jeszcze raz Was to czeka? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dla jego dobra, ale szkoda mi go bardzo![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3470 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Ale się za Wami stęskniłam.... ![]() Normalnie nie mam ostatnio czasu na wizaż ![]() Weekend spędziliśmy w Cieszynie, a od poniedziałku Leoś jest chory A nawet od niedzieli. Dziś byliśmy u lekarza i stwierdził zapalenie gardła. Do tego katar. Biedny maluszek... Na szczęście jest już troszkę lepiej.Tak jak Rozalka, Leoś skończył dziś 12 tygodni. Dokładnie o tej właśnie godzinie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Mi się macierzyński kończy 28 listopada, a potem up zacznie mnie ścigać Ale powrót do pracy zawodowej planuję na wiosnę![]() Cytat:
piję słabą rozpuszczalną z dużą ilością mleka i jest ok. Cytat:
ja wcale nie dopajam, a zdarza mi się podawać mm
|
|
#3471 | ||
|
Rozeznanie
|
My dziś kąpiel odpuszczamy bo leci żur z kranu. Musiałam lecieć po wodę 5 litrową żeby mieć na mleko dla Małego.
Cześć Mamusie, Cytat:
Cytat:
Dużo siły i cierpliwości życzę.Z ciekawostek - dostałam @. Wizyta popołogowa w poniedziałek.Po 3 tyg od odstawienia piersi i w 8 tygodni po porodzie. Brzuch mędzi a krzyże chcą mi odpaść. Ale w sumie nie wiem czy od dolegliwości czy od noszenia Małego. Maciek zrobił się małym terrorystą i czasem jak nie jest na rękach i to odwrócony facjatą do świata to się buntuje. A mamunia grzecznie dziecię bierze na rączki. Teraz dźwigam 5 kg, a z każdym tygodniem będzie więcej. W nocy był kolejny atak kolki. Już boję się kolejne nocy. No ale co tam, kolejny dzień za nami i coraz bliżej do dnia kiedy kolki nam odpuszczą
|
||
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
Mały przysnął po całym dniu wojowania, więc mogę skrobnąć więcej
![]() Dziś mieliśmy dośc intensywny dzień- rano o 7 był facet wymierzyć jakie grzejniki trzeba kupić (tak, tak, jeszcze nie są założone ) więc musiałm być już na chodzie i dom mieć ogarnięty w miarę, przed południem poszliśmy zapisać się na szczepienia (drugie podejście, bo wczoraj byłam za późno- czynne do 13)oczywiście w rejestracji Marcinek koncertował zagłuszając dziecko w punkcie szczepień![]() Po południu pojechałam do dermatologa (ze sobą) ale że nie miałam z kim zostawić małego więc byliśmy razem, znów dał czadu, panie go zabawiały jak mogły, nawet w pewnym momencie leżał na mnie podczas gdy pani zajmowałą sie moją twarzą ![]() Od paru dni stosujemy zagęszczacz Nutriton i chyba Marcinkowi nie służy. Robi dużo bardzo rzadkich kup a ostatnia była aż pienista Ulewanie wydawało mi się że jest mniejsze ale dziś przeszedł sam siebie, zjadł 130 ml wcześniej pojadłszy z piersi i nie dał sobie odebrać butli. Po czym mimo trzymania pionowo i kilkakrotnego odbijania ulewał silnie co kilka, kilkanaście minut. Ostatnie ulania były juz strawionym mlekiem przebierałam go 5 razy dziś, śliniaki się niestety nie sprawdziły bo ta treść jakoś zawsze wpłynie pod śliniak. Każde ulanie poprzedzone jest krzykiem i bardzo nerwowym machaniem rączek i nóżek, chwila spokoju i od nowa. Odstawię ten zagęszczacz na jeden dzień i zobaczę co będzie. Może jeszcze spróbuję tego kleiku co Asia, sama nie wiem
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
głowa mi pęka. Mam big dola kupe mysli i chyba dzis nie zasne.
mam wrazenie ze lada moment zmieni sie moje zycie.....
|
#3475 |
|
Rozeznanie
|
wpadłam tylko na chwilkę wróciliśmy dziś ze szpitala mamy rota wirusa małego boli brzuszek rozżalony bardzo a ja wykończona psychicznie i fizycznie jutro napiszę więcej gdybym nie karmiła piersią byłoby dużo gorzej
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak poważnie-zobaczysz jeszcze troche i będzie lepiej, widzę, że Marcinek to mały łakomczuszek-mój Jaś tez tak miewał, teraz sie to uspokoilo ech pewnie koncertuje bo go brzucsiu świdruje, dziś jaś pocil się aż kapało jak rano brzuszek go bolał
|
|
|
|
|
#3477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za Laurkę![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
|
#3478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Dziękuję Cytat:
Cytat:
Ojej biedny Wojtuś |
|||
|
|
|
#3479 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki
![]() ![]() Depoison ile te herbatki z Milupy kosztują i gdzie je można dostać? ![]() Słodziak Cytat:
kpina normalnie...Cytat:
![]() Moja siostra miała ten sam problem, a teraz kawał baby z niej (ma 11 lat )A ja uważam, że można sobie poradzić bez kapturków. Miałam kilka razy poranione sutki (ostatnio naderwany lekko) pomogło wietrzenie i smarowanie Ziajką maścią. Do tego nie karmiłam 12h tą piersią i przeszło... A tak bolało, że wargi do krwi sobie pogryzłam Teraz karmię normalnie i nic nie boli Cytat:
Cytat:
ale mi też się nie podoba ![]() Cytat:
dobra ta kawa chociaż była? |
|||||
|
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
Polly śpi nadal... zasnęła o 19.00, chyba dziś odpuścimy kąpanie...a 5 h temu jadła, zaraz ją pewnie głód obudzi
![]() Irmusia- oby Leoś szybko wyzdrowiał, co Wam przepisał lekarz? karolina- ale masz stresy z tym wychodzeniem z małym, podziwiam Cię! ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Soleilka- herbatki deposion sprzedaje na allegro
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

nawet nie chce zliczac ile w miesiacu kasy wydalam ...

i czasem rzygnie ale to jak doje po kokardy 
ale nie widac tego po nim 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dużo siły i cierpliwości życzę.
ech pewnie koncertuje bo go brzucsiu świdruje, dziś jaś pocil się aż kapało jak rano brzuszek go bolał

kpina normalnie...