Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 19:47   #1231
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Uff, pierwszy dluuugi dzien na uczelni za mna
Jak tylko weszlam do budynku, zobaczylam kolezanke, a ona spojrzala na brzuch, potem na mnie i wypalila: "co bedziesz miala?". Ani "czesc", ani nic, tylko od razu tu
Az nie wiedzialam czy chodzi jej o brzuch czy np o najblizsze zajecia

Pozostale kolezanki nie byly tak wscibskie i delikatnie zaczely podpytywac

Ide Was nadrabiac, bo ladnie zaszalalyscie dzis

Mniaaam
A ja taaka glodna...
Trzeba było powiedziec, że dziecko moja mama w taki sposób opędza się od znajomych, którzy na bezczelnego pytają co ja będe miec
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 19:55   #1232
marsi11
Zakorzenienie

dopiero się obudziłam
wykończyła mnie dziś ta wizyta u lekarza, ale już się troszkę podbudowałam

dziewczyny- zaczepiła mnie dziś położna w ośrodku zdrowia jak poszłam z Samuelem do lekarza- dała swój numer i powiedziała,żebym koniecznie dziś zadzwoniła i że musimy się jeszcze spotkać przed porodem
kurde po co to? nie wiecie?
hm ja myślałam,że dopiero po porodzie będą mnie werbować

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Zrobiłam dziś sobie na obiad kotleciki z kurczaka i platków owsianych (chciałam na zdrowo) Wyszły ochydne!!! Do tej pory mam niesmak. Już nie będę chyba nic wymyślać na siłę
następnym razem zrób w kukurydzianych- są zjawiskowe
robiłam tez kiedyś wg przepisu Nigelli- pokroj mięso w grube paski, zamocz w maślance, kefirze lub jogo naturalnym, obtocz w rozkruszonych krakersach i wrzuć do piekarnika na blaszce wysłanej folią aluminiową
też dobre tylko zależy jaki masz piekarnik bo raz piekłam u teściowej to mi takie miękkie i mało chrupiące wyszły
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:09   #1233
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
JA biorę z polecenia pani farmaceutki Calperos 1000 mg. Jest fajny, bo jest do jelitowy. Wczoraj mąż mi kupił 100 tabletek i będę miała spokój na dłuższy czas.
O, dzieki, rozejrze sie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
więcej....ja mam na 17.02
Juz chyba pisalam, ze mamy ten sam termin

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale jestem wkurzona....
Wróciłam z uczelni, ogólnie zbieram podpisy od nauczycieli aby sie zgodzili na Indywidualny tok nauczania i wiecie co jedna z tych glupich dewotek wykladowców do mnie? ze ona to nie wie czy sie zgodzi. Teraz tyle osób chce to indwywidualne i pyta czy mam zaswiadczenie od lekarza ze potrzebuje ze względu na zagrożenie ciązy itd. a ja mówie TAK, lekarz wlasnie ma jutro mi wypisać ten papierek. Później poszlam do niej po zajęciach czy mi w końcu podpisze, podpisala a co jeszcze napisala? ze mam byc na zajeciach jak reszta grupy i ze mam zrobic jakąś jedną dodatkową prace!! co za dewotka.. w ogóle nie normalna baba, ciągle gada o swojej córeczce, a w tamtym semestrze prawie na każdych zajęciach pytała nas co to jest CHWOST, coś jej się ubzdurało ! wogóle fajne przedmioty mam z nią ale ona ich kompletnie nie umie prowadzić, zresztą, ciężko powiedzieć o prowadzeniu skoro ona się zajmuje tylko tym co nie jest ważne. ;/ w☠☠☠☠$%#$iona jestem mega.
Jeszcze sie zle czuje po tych antybiotykach chyba, niedobrze mi ;/
no to sie pozalilam wrrr ...
Kurcze, naprawde u Ciebie trzeba zbierac te podpisy, zeby przedstawic je dziekanowi?
U mnie pisze sie jedynie podanie do dziekana wlasnie i to on podejmuje decyzje.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Trzeba było powiedziec, że dziecko moja mama w taki sposób opędza się od znajomych, którzy na bezczelnego pytają co ja będe miec
Hehhe, w sumie racja
Tak mnie zszokowala, ze nie wiedzialam co powiedziec

Za to inne kolezanki dluzej sie czaily - chyba nie wiedzialy czy faktycznie jestem w ciazy, czy mi sie pojadlo przez wakacje

Ufff, nadrobilam. Gaduly jedne!!

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Aaaaaaaa, kocham kurczaka w ciescie nalesnikowym i w platkach kukurydzianych.
Maczany w sosie czosnkowym i do tego salatka z feta.
Umrzec moglabym za to!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:22   #1234
e_vel
Wtajemniczenie

Marsi mam nadzieję, że będzie dobrze, ale postaraj się dbać o siebie bardziej

Ja jutro wizytę zaliczę, bo ostatnio byłam w piątek i kurcze tyle kobiet było, że 3 godziny czekałam. Już się nie mogę doczekać podglądania
Przez ostatnie dni mniej czuję Maleńką, ale kopie tylko rzadziej - tłumaczę sobie tym, że zabiegana jestem... Ale już od piątku mam zamiar odpocząć więcej - bo dziś powiesiłam firanki i zasłony i finito z tym cholernym wymianem okna Zadowolona jestem bardzo ale i umordowana...

Jutro postaram się skoczyć do Lidla w celu zlukania tych welurkowych dresików. A dziś byłam w Biedronce i kupiłam sobie szalik do kurtki zimowej Są też fajne balsamy serum do ust z Eveline za niecałe 4 zł

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Black, a próbowałaś podkładów z Oriflame Giordani Gold? Bo teraz niedawno wyszedł właśnie krem z podkładem Ja używam podkładu (okazyjnie) ale mimo że też jestem bieluch to mi odpowiada
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:31   #1235
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A masz ta komodę już u siebie czy dopiero zamówiłaś??
Czekam na nią może w piątek będzie, na początek myślę, że będzie ok. A poźniej jakis sliczniusi pokoik sie zrobi, tak jak moja siostra ma, przepiękny.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:40   #1236
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Czekam na nią może w piątek będzie, na początek myślę, że będzie ok. A poźniej jakis sliczniusi pokoik sie zrobi, tak jak moja siostra ma, przepiękny.
To koniecznie daj znać, jak z jakością, czy nie jest słaba i krucha, bo mojemu TŻowi się spodobała. Mieliśmy kupić z Bodzio Meble, ale ta jest tańsza, a trochę większa, a poza tym w Bodziu nie mają koloru, który by pasował do naszych mebli.

E_vel - nie miałam okazji wypróbować, bo z moich znajomych niestety nikt nie rozprowadza Ori, więc nie mam nawet jak zamówić, zaraz przejrzę katalog na stronie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:46   #1237
eff8
Zakorzenienie

Ja wpadlam tylko na chwilke nadrobilam co pisalyscie zeby nie miec za duzych zaleglosci i zabieram sie za ukladanie w szafie bo u Nas dzis bylo male przemeblowanko

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

co do podkladu ja uzywam True match i jestem zadowolona.. tyle ze nie wiem jak to jest z tymi kolorami do bladej cery i czy by Tobie tez spasowal Black

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-10-03 o 20:48
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:49   #1238
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tylko ja podkłady to mam, nawet sporo (nie licząc już w ogóle tych, które mam dla klientek, bo ich oczywiście nie używam na sobie, szkoda by mi było ), tylko pytałam o krem tonujący, bo nie lubię sobie robić tapety i zapychać cery, a niestety muszę się teraz troszkę maskować przez Oliwkę. Chciałam coś lekkiego, ale wszystkie tonujące są ciemne i wyglądam beznadziejnie w nich.
Stary 2012-10-03, 20:50   #1239
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To koniecznie daj znać, jak z jakością, czy nie jest słaba i krucha, bo mojemu TŻowi się spodobała. Mieliśmy kupić z Bodzio Meble, ale ta jest tańsza, a trochę większa, a poza tym w Bodziu nie mają koloru, który by pasował do naszych mebli.
To daj znać jak z jakością. Chodź nie łudźmy się, za 150 zł to nie będzie jakieś ekstra super. Ale fajnie by było jakby dobrze wyglądało i było w miarę. Też się nad nią zastanawiam.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:53   #1240
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

E_vel - nie miałam okazji wypróbować, bo z moich znajomych niestety nikt nie rozprowadza Ori, więc nie mam nawet jak zamówić, zaraz przejrzę katalog na stronie.
ja mam siostrę w Oriflame więc jest zawsze trochę taniej tylko patrz na Giordani Gold bo to jest naprawdę dobra seria I nie w każdym katalogu jest ten krem

http://allegro.pl/podklad-krem-kolor...683186764.html
http://allegro.pl/oriflame-krem-nawi...679709784.html

w aktualnym katalogu jest na stronie 67, a w przyszłym go nie będzie

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-10-03 o 20:59
Stary 2012-10-03, 20:56   #1241
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja mam siostrę w Oriflame więc jest zawsze trochę taniej tylko patrz na Giordani Gold bo to jest naprawdę dobra seria I nie w każdym katalogu jest ten krem
W aktualnym jest, nawet dobra cena, tylko nie mam nawet jak sprawdzić, czy nie będzie dla mnie za ciemny, a znając standardy - będzie.

Dziewczyny, zastanawiam się, czy któraś z Was kupiła kozaki, które wczoraj wklejałam, czy jednak żadnej się nie spodobały.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-03 o 21:02
Stary 2012-10-03, 21:04   #1242
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
W aktualnym jest, nawet dobra cena, tylko nie mam nawet jak sprawdzić, czy nie będzie dla mnie za ciemny, a znając standardy - będzie.

Dziewczyny, zastanawiam się, czy któraś z Was kupiła kozaki, które wczoraj wklejałam, czy jednak żadnej się nie spodobały.
a nie masz gdzieś biura oriflame w pobliżu? powinni mieć możliwość wypróbowania
apropo kozaków to ja nie myślę kupować, bo wszystkie które mi się podobają mają mega obcasy, a mam z tamtego roku takie niższe i myślę je schodzić :p
Stary 2012-10-03, 21:05   #1243
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Jakie piękne te wasze ubranka, no nadziwić się nie mogę.

Co prawda to prawda, pepluchy jedne. Mnie też pół dnia nie było i 4 strony do nadrobienia.
Ja też to już takie małe słoniątko jestem, żebyście widziały jak ostatnio paznokcie u stóp obcinałam, ale piździochę jeszcze sama golę.

Fajne są te wózki, ale dla mnie trochę za drogie. Szwagierka ostatnio samą spacerówkę xlandera prawie za dwa koła kupiła.

No więc, poszalałam dzisiaj w Pepco. Trochę dzidziołkowi kupiłam, sobie kurtkę zimową (za 50 zł są jak któraś będzie zainteresowana), trochę do domu. W ogóle dzień zalatany mam. Zaraz idę naleśniki smażyć i potem z psiurem do weta. Jeszcze muszę mu dłuuuuuuuugi spacer zafundować, co by kupsztala walnął, bo trzeba zbadać, czy robali nie ma. I tak 3 kupy z rzędu będę zbierać. No ale każdy robi to co lubi.

Wczoraj zamówiłam do Oli pokoju komodę samba kolor śliwa/biały, potem dokupię z tej samej kolecji jeszcze mini szafę, bo nie mam gdzie jej ciuszków schować i póki co wszystko na wyrze w kupce leży
http://allegro.pl/komoda-mikeaa-5-me...645127545.html

Kobiety jeśli macie kredyt hipoteczny w złotówkach to mam złą wiadomość. Rada Polityki Pieniężnej ma nas w dupie i nie obniżyła stóp procentowych.

I to na dzisiaj tyle info, idę smażyć te naleśniki.
Ale ja spacerówke z gondola za 1599 widziałam.... to zalezy jaki model pewnie mi sie podoba ten xa (nie wiem czy dobrze napisalam) ale najpopularniejszy chyba

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a mi się przypomniało co mi się śniło napatrzyłam się wczoraj na bloga Bokeh i mi się śniło, że byłyśmy na jakiejś imprezie czy coś, później że na FC zaproszenie sobie wysłałyśmy i pisałyśmy coś tam
Hah że my we dwie? czy wszystkie ?

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Ja wpadlam tylko na chwilke nadrobilam co pisalyscie zeby nie miec za duzych zaleglosci i zabieram sie za ukladanie w szafie bo u Nas dzis bylo male przemeblowanko

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

co do podkladu ja uzywam True match i jestem zadowolona.. tyle ze nie wiem jak to jest z tymi kolorami do bladej cery i czy by Tobie tez spasowal Black
Ja też używam true match i strasznie go lubie raz że jest wydajny dobrze kryje i ładne kolory wiem że mowa była o czym innym ale :P

Ja dziś zjadłam cheesburgera i frytki w Mc te frytki to przez szaje, i jak jadłam to mnie mała tak kopała

w piątek ide oglądać mieszkanie... ciekawe co to bedzie ciekawego tam?
Stary 2012-10-03, 21:10   #1244
sylwietta1988
Zakorzenienie

To znalazłam na bejbibumie

po paru minutach prysznica czuje sie coraz dziwniej boli jak cholera do tego nie zrobili mi lewatywy bo u nas nie robia i czuje ze musze na wc... myslalam ze naprawde musze sie załatwic.... usiadalam na trona i zamiast kupy to poczulam parcie główki dotknelam sie za krocze i faktycznie główka już wychodzila.... musialam wtedy glosno ryknąć "GŁÓWKA?!!!" bo przyleciala polozna odrazu, kaze mi wejsc na jakies dziwne łóżko co niby mialo sluzyc dla wygody przed porodem (bylo takie krzywe w litere S" i sprawdzila czy faktycznie to głóka bo mi nie wirzyla ze tak szybko... i "FAKTYCZNIE PEŁNE ROZWARCIE, MIGIEM NIECH PANI IDZIE NA PORODOWKE" "nie dojde przeciez...." moj maz wiec proboje mnie wziasc na rece, z tym ze lapie mnie za jedno udo..... i proboje podniesc (jego przerazonej miny nie zapomnie do dzis) mowie mu"zostaw mnei sama dojde" i szybko zanim mnie kolejny skorcz zaatakowal zeszlam z tego wyra.... i na golasa pedem na porodowek korytarzem a za mna biegł mój mąż i krzyczał "czekaj wolniej, ja potrzymam" mysle kurde co on chce potrzymac ?... chcial potrzymac glowke malego... bo myslal ze wypadnie i biegl za mna trzymajac rece miedzy moimi nogami-
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:12   #1245
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ja dziś zjadłam cheesburgera i frytki w Mc te frytki to przez szaje, i jak jadłam to mnie mała tak kopała
ja też dziś byłam w Mc na otarcie łez po lekarzu- zjadłam kanapkę z rybą i kurczaczki
mój młody też zawsze radośnie kopie jak zjem coś dobrego

a tak właśnie sobie przeglądam aukcje i zastanawiam się czy kupić małą kołyskę albo dostawkę do łózka
nie wierzę,że będę w nocy wstawać i leźć na piętro do dzieci
a z drugiej strony już mnie życie nauczyło,że jak się dziecko weźmie do łózka to już tak zostanie na kolejne dwa lata
Stary 2012-10-03, 21:14   #1246
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

po paru minutach prysznica czuje sie coraz dziwniej boli jak cholera do tego nie zrobili mi lewatywy bo u nas nie robia i czuje ze musze na wc... myslalam ze naprawde musze sie załatwic.... usiadalam na trona i zamiast kupy to poczulam parcie główki dotknelam sie za krocze i faktycznie główka już wychodzila.... musialam wtedy glosno ryknąć "GŁÓWKA?!!!" bo przyleciala polozna odrazu, kaze mi wejsc na jakies dziwne łóżko co niby mialo sluzyc dla wygody przed porodem (bylo takie krzywe w litere S" i sprawdzila czy faktycznie to głóka bo mi nie wirzyla ze tak szybko... i "FAKTYCZNIE PEŁNE ROZWARCIE, MIGIEM NIECH PANI IDZIE NA PORODOWKE" "nie dojde przeciez...." moj maz wiec proboje mnie wziasc na rece, z tym ze lapie mnie za jedno udo..... i proboje podniesc (jego przerazonej miny nie zapomnie do dzis) mowie mu"zostaw mnei sama dojde" i szybko zanim mnie kolejny skorcz zaatakowal zeszlam z tego wyra.... i na golasa pedem na porodowek korytarzem a za mna biegł mój mąż i krzyczał "czekaj wolniej, ja potrzymam" mysle kurde co on chce potrzymac ?... chcial potrzymac glowke malego... bo myslal ze wypadnie i biegl za mna trzymajac rece miedzy moimi nogami-
hahahah sikam
Stary 2012-10-03, 21:16   #1247
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja spacerówke z gondola za 1599 widziałam.... to zalezy jaki model pewnie mi sie podoba ten xa (nie wiem czy dobrze napisalam) ale najpopularniejszy chyba

Hah że my we dwie? czy wszystkie ?

Ja też używam true match i strasznie go lubie raz że jest wydajny dobrze kryje i ładne kolory wiem że mowa była o czym innym ale :P

w piątek ide oglądać mieszkanie... ciekawe co to bedzie ciekawego tam?
na dżampie my dwie a na fc do wszystkich słałyśmy

Cytat:

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:22   #1248
elllmi
Zakorzenienie

co do kremów tonujących, to kupiłam jakiś czas temu kilka próbek i na razie użyłam Missha M Perfect Cover BB Cream i Skin79 i nawet niezłe, Missha lepsza dla mnie, tylko chyba nie mają takich jaśniutkich; jeszcze mam 3 do wypróbowania

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
to znalazłam na bejbibumie
:d

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:25   #1249
e_vel
Wtajemniczenie

http://www.huggies.allegro.pl/ jakby któraś się decydowała na Huggies
Stary 2012-10-03, 21:25   #1250
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
na dżampie my dwie a na fc do wszystkich słałyśmy

wyrwałysmy chociaż ?
Stary 2012-10-03, 21:26   #1251
e_vel
Wtajemniczenie

uciekam się wtulić w Mężulka i lulu bo padnięta jestem
Stary 2012-10-03, 21:27   #1252
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi uwazaj na siebie i lez plackiem, ja 3 tyg dalam na luz i staralam sie normalnie funkcjonowac i widzisz, tez musze lezec przez cholerna szyjke.
Wybralas juz meble dla Malucha? Czy dalej sie zastanawiasz?

Dzisiaj parszywy dzien jak nie wiem najgorsze jest to ze czuje sie kurcze chyba najlepiej odkad jestem w ciazy a musze lezec :-( i jakis dol mnie zlapal przez to

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:42   #1253
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
wyrwałysmy chociaż ?
no nie bo z TŻtami byłyśmy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:44   #1254
marsi11
Zakorzenienie

słucham Mozarta a moje Baby podskakuje
chyba mu się podoba

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi uwazaj na siebie i lez plackiem, ja 3 tyg dalam na luz i staralam sie normalnie funkcjonowac i widzisz, tez musze lezec przez cholerna szyjke.
Wybralas juz meble dla Malucha? Czy dalej sie zastanawiasz?
no raczej ikea ze względów ekonomicznych- 2 tysiące a 5 to różnica
tym bardziej że muszę jeszcze Samuelowi pokój urządzić i pozostałe 3, plus dwie łazienki

Cytat:

sikam po nogach
piękne!

ale co do załatwiania się to u mnie właśnie tak się zaczęły objawy porodu- sraczką przez całą noc
Stary 2012-10-03, 21:45   #1255
nafiyqa
Zakorzenienie

Zapomnialam pisac - ostatnio jak lezalam dluzej to W KONCU zauwazylam jak dzidzius daje mi kopniaczki - tzn w koncu bylo widac, jak brzuch sie rusza (musialam przylozyc lusterko, bo maly bardzo nisko sie usadowil).
Cudny widok, jak raz zobaczylam, to lezalam gapiac sie co najmniej godzine!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:26   #1256
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zapomnialam pisac - ostatnio jak lezalam dluzej to W KONCU zauwazylam jak dzidzius daje mi kopniaczki - tzn w koncu bylo widac, jak brzuch sie rusza (musialam przylozyc lusterko, bo maly bardzo nisko sie usadowil).
Cudny widok, jak raz zobaczylam, to lezalam gapiac sie co najmniej godzine!
doczekałaś się nareszcie

ja zaraz dostanę pier....lca normalnie z tymi łóżeczkamichcę ciemny brąz z szerokimi listewkami i jak już są szerokie i brązowe, to drogie, albo szerokie i białe (ładne, ale do niczego mi nie pasuje), albo z jakimiś wstawkami z żyrafkami na szczycie jojczę mężowi, że nic nie ma, to mi mówi, że też problem wielki wybrać łóżeczko to już nawet nie zaczynałam z pościelą

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:44   #1257
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
doczekałaś się nareszcie

ja zaraz dostanę pier....lca normalnie z tymi łóżeczkamichcę ciemny brąz z szerokimi listewkami i jak już są szerokie i brązowe, to drogie, albo szerokie i białe (ładne, ale do niczego mi nie pasuje), albo z jakimiś wstawkami z żyrafkami na szczycie jojczę mężowi, że nic nie ma, to mi mówi, że też problem wielki wybrać łóżeczko to już nawet nie zaczynałam z pościelą
nic się nie martw ja mam tak samo
jak dochodzi co do czego to już nic mi nie pasuje
a jak nie byłam przygotowana $$ na zakupy to wszystko mi się wtedy podobało
Stary 2012-10-04, 00:05   #1258
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja i UW
Aczkolwiek tam chyba mają też niezłe jazdy z organizacją.
Chodzi o to że wybrałam sobie taki kierunek drogi jak jasna cholera-psychologia. No i akurat na mojej uczelni to jest najtaniej w Warszawie.
Ja też psychologia, ze semestr prawie 2500tysiąca - zaocznie.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje różowych ubranek Może trzeba będzie komuś podarować albo mi się drugi syn urodzi

Już po. Kupiłam 2 bodziaki na długi rekaw.

Ojjj biedna mała, tyle badań

Dla synka, że synkiem pozostał

Marsi Trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej dawała radę i nie musiała leżeć!!! Ale może spróbuj się oszczędzać bardziej...

Delicjanko Ja jak na razie spotkałam się z pozytywną reakcją profesorów na uczelni. Niestety ten semestr to u mnie same laboratoria I mogę chodzić tylko na 1 zajęcia z 4 (reszta do odrobienia po urlopie w takim razie....) Oczywiście nie obędzie się bez pisania do dziekana (uwielbiam)
Dziewczyny jak się staracie o stypendium? Ja mieszkam z moim chłopakiem u teściów, rodzice mnie nie utrzymują, ja nie pracuje a nie mogę się doprosić stypendium bo nie mam jak pokazać rozliczenia moich rodziców (mieszkaja za granicą, nie mają żadnych stałych prac) Ehh i mnie, której się należy pomoc nic się nie dostanie

Zrobiłam dziś sobie na obiad kotleciki z kurczaka i platków owsianych (chciałam na zdrowo) Wyszły ochydne!!! Do tej pory mam niesmak. Już nie będę chyba nic wymyślać na siłę

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Aha, powiem Wam, że mam bardzo mały brzuszek Rozmawiam właśnie z profesorką a ona się pyta: bo to poczatki ciąży? A ja: eeee 6 miesiąc
Po drugie połowa znajomych z uczelni się nie zorientowała dopóki nie powiedziałam
Cieszę się bardzo! Mała rośnie zdrowo, jest o tydzień większa niż wynikałoby jej z jej wieku więc po co ja mam się męczyć z dużym bebzonem

Wiecie co Teściowie wyjechali na 2 tyg i chcemy im zrobić taki suprajs-remont przedpokoju Wkurzą się? Chyba powinni się cieszyć?
Ojjj, nie nie, akurat nie popieram bardzo takich pomysłów, wiem, że Wy z dobrego serca, ale każdy ma inny gust, inny plan na to, ja bym się chyba nie ucieszyła, wolałabym sama wybierać, pod siebie itp itd. Za duża ingerencja w czyiś dom, odpada.

Marsi : Oszczędzaj się kochana, martwię się tym Twoim mięśniakiem!
Ale dobrze, że synek pięknie rośnie i zdrowo)

Szaja : Help : kiedyś umieszczałaś takie śliczne ubranka z allegro, Co pisałam, że mi się właśnie kolorystyka podoba, sporo było w brązach dla chłopca - pamiętasz użytkownika może czy zamotałam?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 06:30   #1259
meduzza
Zadomowienie

Hosenko, Debrah Tylko, że moi teście to sami się nigdy za to nie wezmą... Jest jak jest od 30 lat i mówią, że jest dobrze Teściowa ucieszyłaby się na pewno, że ma zrobione i z głowy ale teść może za 2 miesiące wyskoczyć, że on WŁAŚNIE miał się za to brać Jasne
Jeszcze się zastanowimy TŻ jest przekonany, bo często robi im takie niespodzianki i oni już wiedzą czego się po nim spodziewać
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 06:45   #1260
ilkas
BAN stały

cześć kochane

Dzisiaj mam wczesną pobudkę bo mam dużo do załatwienia. Najpierw muszę jechać na badania do lekarza medycyny pracy. Ciekawa jestem czy się zorientuje, że jestem w ciąży...lepiej żeby nie...ale jesli tak to tragedii też nie będzie...

Potem chyba skoczę od razu na badania, bo muszę morfo zrobić, przeciwciałą i chyba toxo. Ile razy się toxo robi?Już raz robiłam, ale mam koty więć wole dmuchać na zimne..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości