Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 22:10   #3781
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Niet niet, że facet musi być mądrzejszy i lepiej zarabiać, bo wtedy kobieta czuje się bezpieczniej i nim nie pomiata czy jakoś tak.
To ja żyję w oryginalnym związku . Jesteśmy rodziną Tofików .

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648583 dziewczę zaoszczędzi na kiecce i fryzjerze

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-10-03 o 22:13
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:13   #3782
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
To ja żyję w oryginalnym związku . Jesteśmy rodziną Tofików .
Pomysł wzięłam z tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648206 i wypowiedzi wizażanek, zwłaszcza SALIX, którą bardzo lubię, ale zastanowiło mnie to, co ona pisze . Po prostu mnie to dziwi okropnie.

Taki pogląd, że z facetem to jak z pękniętym jajem się obchodzić, nie być mądrzejszą, nie zarabiać więcej, bo będzie miał dyskomfort.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:18   #3783
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ciąża lekiem na wszystko, tak jak paracetamol . Jedyne, co zauważyłam po ciąży, to wypadające na potęgę kłaki. Ale to ponoć norma, więc mam to gdzieś.
Tak, to norma, bo spada poziom estrogenów. Za to w trakcie ciąży ten poziom był wysoki, przez co było więcej włosów

Cytat:
W ogóle kiedyś czytałam, że im więcej się tego wszystkiego używa, tym skóra jest bardziej zniszczona, co skutkuje wpadnięciem w takie koło.
Jak niby kremy miałyby zniszczyć skórę? Rozumiem, że są substancje szkodliwe dla skóry, ale nie każdy krem je ma.

Cytat:
Dziwi mnie, że ludzie uważają, że w związku powinien więcej zarabiać facet i facet powinien być mądrzejszy, bo inaczej w związku źle się dzieje.
I mieć wyższe wykształcenie Tak, też mnie dziwi ten pogląd

Cytat:
Niet niet, że facet musi być mądrzejszy i lepiej zarabiać, bo wtedy kobieta czuje się bezpieczniej i nim nie pomiata czy jakoś tak.
A facet nie ma kompleksów, że „baba ma wyższe wykształcenie niż on” Naprawdę dziwi mnie takie podejście.
Stary 2012-10-03, 22:23   #3784
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak, to norma, bo spada poziom estrogenów. Za to w trakcie ciąży ten poziom był wysoki, przez co było więcej włosów

Jak niby kremy miałyby zniszczyć skórę? Rozumiem, że są substancje szkodliwe dla skóry, ale nie każdy krem je ma.

I mieć wyższe wykształcenie Tak, też mnie dziwi ten pogląd

A facet nie ma kompleksów, że „baba ma wyższe wykształcenie niż on” Naprawdę dziwi mnie takie podejście.
Dokładnie nie wiem, jak to działa, bo się nie znam na kosmetologii. Ponoć tak jest, że jak się używa więcej specyfików, to się wpada w jakąś spiralę. Nie ogarniam tego. Ja używam jednego żelu do oczyszczania skóry, balsamu nivea i kremu coś a'la bb i tuszu do rzęs . Ogólnie taki makijaż, nie makijaż... żeby nie wyglądać na niewyspaną z sińcami pod oczami .
Stary 2012-10-03, 22:25   #3785
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dokładnie nie wiem, jak to działa, bo się nie znam na kosmetologii. Ponoć tak jest, że jak się używa więcej specyfików, to się wpada w jakąś spiralę. Nie ogarniam tego.
Bardzo naciągana teoria, moim zdaniem.
Stary 2012-10-03, 22:26   #3786
lone bird
Rozeznanie

Przeglądając wątek o sikaniu poza domem zdziwiło mnie, że ktoś w swoim domu własny kibelek przed wysikaniem się obkłada papierem toaletowym. Rozumiem w toaletach publicznych, czy u znajomych, ale w swojej domowej toalecie . No, ale może to ja jestem dziwna i jakoś nie przerażają mnie bakterie moich domowników. No ale w końcu wolnoć Tomku w swoim domku.

lone bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:27   #3787
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez lone bird Pokaż wiadomość
Przeglądając wątek o sikaniu poza domem zdziwiło mnie, że ktoś w swoim domu własny kibelek przed wysikaniem się obkłada papierem toaletowym. Rozumiem w toaletach publicznych, czy u znajomych, ale w swojej domowej toalecie . No, ale może to ja jestem dziwna i jakoś nie przerażają mnie bakterie moich domowników. No ale w końcu wolnoć Tomku w swoim domku.
też mnie to dziwi

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:32   #3788
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Chatul nie wnikam w jakieś teorie amerykańskich naukowców . Wiem tylko, że jak ograniczyłam używanie balsamu do ust, to okazało się, że tak na prawdę nie potrzebowałam go w takiej ilości.

Ja się bakterii swoich domowników nie brzydzę. Gorzej już poza domem .
Stary 2012-10-03, 22:32   #3789
asioollka
Zakorzenienie

E tam, ja to w ogóle słyszałam, że to niemożliwe, żeby kobieta więcej zarabiała i że np. na pewno facet normalnie więcej zarabia, tylko ma gorszy okres, a nad kobietą się zlitowali i dali podwyżkę. Pierdyliard wytłumaczeń "no bo jak to tak". Tak już abstrahując od porównania w parze - moja koleżanka ma bardzo dobre wyniki w pracy, dzięki temu sporo zarabia, to oczywiście wszyscy mówią, że na pewno się przespała z szefem...

Tak poza tym - moja babcia odkąd pamiętam powtarzała mi, że faceta to ja mam sobie znaleźć bardzo bogatego W sumie nie wiem, czy zmieniła zdanie, czy co, ale TŻ-a bardzo lubi, mimo że nie jeździ Mercem tylko Pandą ; p

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:33   #3790
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul nie wnikam w jakieś teorie amerykańskich naukowców . Wiem tylko, że jak ograniczyłam używanie balsamu do ust, to okazało się, że tak na prawdę nie potrzebowałam go w takiej ilości.
Co innego balsam, co innego krem do twarzy. Akurat balsamy, które znam, są na parafinie. A ta jak najbardziej może wysuszyć. Za to kremy do twarzy są naprawdę różne i nie sądzę, by te bez parafiny itd., mogły skórę wysuszyć. Bo i jak.
Stary 2012-10-03, 22:44   #3791
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Co innego balsam, co innego krem do twarzy. Akurat balsamy, które znam, są na parafinie. A ta jak najbardziej może wysuszyć. Za to kremy do twarzy są naprawdę różne i nie sądzę, by te bez parafiny itd., mogły skórę wysuszyć. Bo i jak.
Nie twierdzę, że jest inaczej. Nie znam się na tym i tyle .

Moja babcia też zawsze gadała, żebym miała bogatego męża z wykształceniem. Najlepiej lekarza albo prawnika . Noż kurczaczki... nie wyszło. Pewnie ma żal. No i w ogóle o parę innych rzeczy też. Bo jak to tak nie pracować w zawodzie albo na obce PKB . Okropieństwo.

A co do dziwnych zachowań... moja babcia jest hipochondryczką (ta od wymagań co do męża na poziomie ). Ciągle szuka u siebie raka, męczy lekarzy a oni naciągają ją na kosztowne badania. Potem się okazuje, że nic jej nie jest i psioczy, że ona taka chora a nikt jej nie chce pomóc, bo jej wmawiają, że nic jej nie jest .
Stary 2012-10-03, 23:22   #3792
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie twierdzę, że jest inaczej. Nie znam się na tym i tyle .
Nie no, ja też jakiejś ogromnej wiedzy nie mam. Ale co nieco wiem na temat składów kosmetyków i jednak nie zaryzykuję stwierdzenia, że kremy szkodzą. Niektóre mogą szkodzić, a inne mogą pomagać
Stary 2012-10-03, 23:28   #3793
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, ja też jakiejś ogromnej wiedzy nie mam. Ale co nieco wiem na temat składów kosmetyków i jednak nie zaryzykuję stwierdzenia, że kremy szkodzą. Niektóre mogą szkodzić, a inne mogą pomagać
Pewnie tak . Najlepiej nie przesadzać w żadną stronę.
Stary 2012-10-04, 00:00   #3794
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gnomcia Pokaż wiadomość
w Łodzi jednoprzejazdowy ulgowy 1,80 20-minutowy 1,20, 40-minutowy 1,60, a godzinny 2 zł normalne są 2x droższe (dobowe normalne coś koło 11 zł)
Ale 3 m-czny ulgowy kosztuje 96 zł

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 00:27   #3795
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
To samo dotyczy balsamów do ust. One fakt przydają się, jak jest bardzo zimno albo bardzo gorąco, ale można się szybko uzależnić od tego kojącego uczucia na ustach. Wg jakichś tam badań, większość kobiet nie potrzebuje używać non stop balsamów do ust, ale nie potrafi obejść się bez tego miłego uczucia na ustach. Przez to uświadomiłam sobie, że ja tak mam i... od dłuższego czasu udaje mi się żyć bez balsamu a usta mi jakoś nie odpadły .
Czy tylko dla mnie to nie jest mile uczucie?

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Pomysł wzięłam z tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648206 i wypowiedzi wizażanek, zwłaszcza SALIX, którą bardzo lubię, ale zastanowiło mnie to, co ona pisze . Po prostu mnie to dziwi okropnie.

Taki pogląd, że z facetem to jak z pękniętym jajem się obchodzić, nie być mądrzejszą, nie zarabiać więcej, bo będzie miał dyskomfort.
O tak, też się kłóciłam kiedyś z pewnymi wizażankami w podobnym temacie

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 07:52   #3796
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Nie tylko. Ja nie lubię czuć, że mam na ustach balsam, błyszczyk czy coś tam innego. Nie wspominam już o tym, że do takich posmarowanych ust zaraz się przyczepiają włosy itd..
Stary 2012-10-04, 08:07   #3797
201604191507
Konto usunięte

Cytat:
Nie no, dla mnie ta opcja też nie jest, właśnie z powodu mniej zaawansowanego technicznie telefonu. Ale fajnie, że opcja jest Choć jeśli mam być szczera, to nie znam nikogo, kto by korzystał z biletów kupowanych przez telefon
ja dość często kasuję bilet przez telefon, bo nie zawsze mam gdzie kupić zwykły papierowy
201604191507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:42   #3798
tszszecia
Raczkowanie

Cytat:
Czy tylko dla mnie to nie jest mile uczucie?[
Ja też tego nie lubię, mam wtedy wrażenie że czymś się ubrudzilam. Przylepiajace się włosy to już w ogóle zmora. W efekcie nie mam ani jednej szminki, a jedyny balsam jaki posiadam to zwykły carmex używany tylko w ekstremalnych przypadkach:-P

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-04, 10:08   #3799
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko. Ja nie lubię czuć, że mam na ustach balsam, błyszczyk czy coś tam innego. Nie wspominam już o tym, że do takich posmarowanych ust zaraz się przyczepiają włosy itd..
Odkąd przetrwałam odwyk balsamowy, to też mnie to uczucie denerwuje. W sensie przyklejające się włosy do ust.
Stary 2012-10-04, 13:55   #3800
coffee
and cigarettes

Cytat:
Dokładnie nie wiem, jak to działa, bo się nie znam na kosmetologii. Ponoć tak jest, że jak się używa więcej specyfików, to się wpada w jakąś spiralę. Nie ogarniam tego.
Trochę a propos.
Dziwi mnie bezrefleksyjne przyjmowanie zasłyszanych teorii i powtarzanie ich wszystkim wokół jako jedynych prawdziwych.
Ty dość świadomie podchodzisz do tego tematu szkodzenia kosmetyków, trochę sceptycznie (i dobrze) - więc tylko trochę a propos.
Spotkałam się niejednokrotnie z osobami, które przeczytały coś gdzieś, usłyszały w telewizji czy radiu i teraz uważają to za jedyną prawdę. Choć czasem te opinie są nielogiczne i nieprawdopodobne.
Na przykład: mój brat uważa, że programy antyplagiatowe sprawdzają WSZYSTKIE powstałe książki, artykuły, publikacje, teksty... Na moje pytanie 'jak?' niestety nie umie odpowiedzieć, tak na pewno jest, on to wie i już.
Dobra, nie znam się, może się mylę, ale nie wydaje mi się to możliwe, by naprawdę wszystkie książki i publikacje tudzież wszystkie tłumaczenia tych zagranicznych, były gdzieś w jakiejś bazie danych.
Na mojej byłej uczelni pewien doktor tłumaczył, że to nie jest tak, że wszystko jest w antyplagiacie, że nie jest to fizycznie możliwe, by każde słowo z każdej powstałej książki było w bazie antyplagiatu i często przy pisaniu prac dyplomowych promotorzy po prostu sieją postrach, by studentom nie przyszło do głowy przepisywanie z książek.
Jakaś część tekstów zapisanych zapewne jest, ale żeby bez zawahania i choćby chwili refleksji mówić z pełnym przekonaniem, że WSZYSTKIE?

Może któraś z Was wie dokładnie na jakiej zasadzie działają antyplagiaty?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:01   #3801
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwi tutejszy system wysyłania ostrzeżeń przez admina. Na wątku X jedna użytkowniczka dość niemiło mnie zaatakowała, więc jej odpyskowałam. Skutek... to ja mam ostrzeżenie, bo na nią naskoczyłam . Żenua.
Stary 2012-10-04, 15:21   #3802
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Mnie powiedziała, że po ciąży się wyleczę (miałam ze 20 lat i cerę właściwie zamiast cery jedną wielką siną, bolącą gulę)
Już tu chyba pisałam ale tacy lekarze to mogą z moją mamą zrobić haj fajw. Ciąża to lek na cale zło, od cery po stan organów wewnętrznych, a wreszcie po figurę (!!!!!!!!!). Co mnie kiedyś tylko dziwiło, a teraz po prostu wkurza

Oraz okres - cokolwiek mnie nie zaboli/nie wyskoczy mi na ryjnku itd. - "no tak bo jesteś przed/w trakcie/po okresie". Przeca zawsze kobieta w moim wieku jest przed/w trakcie/po okresie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:28   #3803
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Już tu chyba pisałam ale tacy lekarze to mogą z moją mamą zrobić haj fajw. Ciąża to lek na cale zło, od cery po stan organów wewnętrznych, a wreszcie po figurę (!!!!!!!!!). Co mnie kiedyś tylko dziwiło, a teraz po prostu wkurza

Oraz okres - cokolwiek mnie nie zaboli/nie wyskoczy mi na ryjnku itd. - "no tak bo jesteś przed/w trakcie/po okresie". Przeca zawsze kobieta w moim wieku jest przed/w trakcie/po okresie
Ach te baby, jak nie okresy to ciąże. Już nie można mieć chęci na wpierniczanie połowy lodówki, bo przed okresem... ani nie można być złą, bo okres... a jak nie wiem co... to najlepiej zajść w ciążę . Jakoś nie czuję się herosem .
Stary 2012-10-04, 15:45   #3804
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zgadzam się. Nie znoszę takiej argumentacji
Stary 2012-10-04, 15:48   #3805
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się. Nie znoszę takiej argumentacji
Nie znosisz, bo zaraz będziesz mieć okres . Jesteś niewolnicą hormonów .
Stary 2012-10-04, 16:29   #3806
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 16:37   #3807
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie znosisz, bo zaraz będziesz mieć okres . Jesteś niewolnicą hormonów .
No jasne

W ogóle bawi mnie to, że niektórzy uważają, że to kobiety są pod wpływem hormonów, a faceci nie Tak jakby faceci nie mieli hormonów. Nie wspominając już o wahaniach ich poziomu.
Stary 2012-10-04, 16:47   #3808
vogue1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A moim zdaniem reklamacja sie nie nalezy, bo "naskakujaca" uzytkowniczka miala calkowita racje
vogue1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:07   #3809
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie - tak jak już pisałam - okres nie jest żadną wymówką dla chamstwa, nie każdą zmianę w wyglądzie (jak pryszcz) trzeba nim tłumaczyć. Rozumiem kiepski nastrój, nawet to, że łatwo się pokłócić przed okresem albo w pierwsze dni, ale na pewno nie robienie awantur o byle co i potem usprawiedliwianie się taką debilną wymówką.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez vogue1987 Pokaż wiadomość
A moim zdaniem reklamacja sie nie nalezy, bo "naskakujaca" uzytkowniczka miala calkowita racje
Kurdę, jestem ciekawa tego wątku.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:08   #3810
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej rozśmieszyła rozpiska rzekomych kosmetyków które nakładamy, ich ceny i czas ile nam to zajmuje
plus fragment o wazelinie, szarym mydle i jeszcze taki o tym, że tłustej cery nie wolno nawilżać
akurat gdy ja swoją zaczęłam nawilżać, nieco mniej się świeciła a przy tym zlikwidowałam jej odwodnienie - wbrew pozorom cera tłusta może też być odwodniona.
Mnie wkurza jak faceci myslą, że KAŻDA kobieta spędza w łazience nie wiadomo ile czasu. Nie każda piękni się przed lustrem godzine żeby wyjść do ludzi. Ale wiadomo to kobieta, to normalne jest. Mój makijaż zajmuje mi 3 minuty, w porywach max. do 6 i dziękuję. Nie muszę spędzać godziny żeby nałożyć badziewia na twarz. A mój makijaż to tez nie jest tylko tusz i podkłąd więc bez przesady ze stwierdzeniami że wszystkie kobiety to pół życia w łazience spędzają.

Cytat:
Ciąża lekiem na wszystko, tak jak paracetamol . Jedyne, co zauważyłam po ciąży, to wypadające na potęgę kłaki. Ale to ponoć norma, więc mam to gdzieś.

Ten artykuł o kosmetykach uświadomił mi, że jestem jakąś fleją, bo nie mam nawet 1/100 tego, co tam wymienili . Jak dla mnie to przesada, jakieś kremy z kawioru. W ogóle kiedyś czytałam, że im więcej się tego wszystkiego używa, tym skóra jest bardziej zniszczona, co skutkuje wpadnięciem w takie koło. Kremy mi popsuły skórę tak, że bez nich wygląda jak 100 nieszczęść, więc muszę ją kremować. To samo dotyczy balsamów do ust. One fakt przydają się, jak jest bardzo zimno albo bardzo gorąco, ale można się szybko uzależnić od tego kojącego uczucia na ustach. Wg jakichś tam badań, większość kobiet nie potrzebuje używać non stop balsamów do ust, ale nie potrafi obejść się bez tego miłego uczucia na ustach. Przez to uświadomiłam sobie, że ja tak mam i... od dłuższego czasu udaje mi się żyć bez balsamu a usta mi jakoś nie odpadły .
Ja kiedyś też coś czytałam na ten temat gdzieś. Że generalnie to kobiety nie potrzebują tylu balsamów i ogólnie badziewi do ciała bo tym tylko przyzwyczajają i rozleniwiają skórę. Ale czy to może być prawda to nie wiem w sumie.

Cytat:
Czytałam kiedyś książkę pt. Mężczyźni którzy kochają zołzy i tam było napisane, że kobieta powinna przed facetem udawać bezbronną i np. udawać że boi się pająka, po to tylko żeby facet mógł się poczuć facetem i się lepiej czuć. To jest dla mnie mega durne na przykład.

Cytat:
Nie tylko dla Ciebie. Ja nic nie nakładam na usta bo obrzydza mnie to W sensie obrzydzają mnie błyszczyki itd. na ustach Klei się, lepi, masakra.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości