|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Kto mi zabrał moje dziecko a podłożył jakiegoś terrorystę
Mati tylko żre, bo już jedzeniem nie idzie tego nazwać, on żre, beka i żre nadal. Między żarciem się drze. Brzuch ma mięciutki, bąki wali, kupy też. On chce być ciągle przy cycu. Smoczek trochę pomaga, ale jak mu ucieknie to wpada w furię i naciąga się strasznie. Mam delikatnie rzecz ujmują kur... dość. Dopajacie dzieci na piersi? Nie mam sił przeszukiwać wątku, ale o co chodzi z tą witaminą K czy D, że dzieci jej nie tolerują niektóre? Odstawiłam mu na dwa dni i nie to dziecko. |
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie dopajam niczym i wiem, że nie ma takiej potrzeby. Ja już też na dzisiaj mam dość. O ile rano udało się ją uspokoić chustą, tak teraz oprócz cycka to nic nie pomaga. Obiad jak zwykle nie zrobiony, a ja jestem głodna, sterta prania do zrobienia. Mąż ciągle w robocie... Chciałam podać jej mm i nie ma... nie będzie tego jadła... cyc i już. Jestem zmęczoona. |
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na początku dawałam też płyn do płukania dla dzieci, ale ponoć to płyny są uczulające więc przestałam używać. A po Loveli ubranka nie pachną w ogóle albo mam węch stępiony ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Przytyłam 12kg a został mi 1-2 kg do wagi sprzed ciąży. Aleńka wysysa ze mnie tłuszczyk wraz z mlekiem. Jakoś nie mam problemów z wagą, pomimo że jako nastolatka borykałam się z nadwagą. |
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
ale ty szczuplutka
![]() ja sie chyba tez na chuste skusze ![]() u mnie dzis dzien szary,bury i ponury... małż caly dzien w domu bo tu dzis swieto.bylismy na spacerku ale zaczelo padac.Mała spi,starszy sie bawi a my lezymy pod kocykiem-szkoda,ze jeszcze w celibacie musze życ te 2 tyg.oj ciezko
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co na to Twój ojciec? Nie kazał Ci się pakować i zostawić dziada? |
|
|
|
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin wspolczuje. a nie daje sie oszukac smokiem?
Juz doczytalam ze nie.... Mi sie wydaje ze cyc tutaj do uspokojenia, a nie dlatego ze jest glodny. Ja mojego troszke przetrzymalam - ktos powie jak moglam - jestem zla matka, ale mam jeszcze Pawla ktory tez jest malutki i potrzebuje uwagi mamusi, a nie ze caly czas brat na rekach. Przyszla polozna. Zaczelysmy w spokoju rozmawiac, mlody sie obudzil, zaczal marudzic. Byl najedzony, przebrany, brzuszke miekki. Polozna zaczela draznic mu wargi smoczkiem. Mlody zaczal sie wkurzac coraz bardziej.I naparwde bylo widac, ze to jest zlosc. To Ona zaczela go przekladac - na brzuszek, na plecki, i tak w kolko. Caly czas w spokoju gadalysmy. I uspokoil sie nagle - wzial smoka. I uwierz od poniedzialku to nie moje dziecko - grzeczne, spokojne. W koncu mam dwoje dzieci. mozecie mnie skrytykowac. taka akcje musialam powtorzyc chyba jeszcze ze 2 razy. pelen spokoj. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-03 o 18:56 |
|
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I na pocieszenie moje dziecko też najchętniej na cycku siedzi. Dopajałam mm dwa dni. Teraz znów mam nawał więc muszę obciągać cyce bandażem. Iwonka ten twój chłop to naprawdę przesadza A co do proszku to ja piorę w lovelli teraz, wcześniej w dzidziusiu. Ubranka pachną bardzo delikatnie, ale nie śmierdzą. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Dziewczynki jak długo się rozpuszczają szwy. Bo położna mi niby te nierozpuszczalne zdjęła, ale kłuje mnie tam coś i czuję jakby nitkę ale pod skórą. I nie wiem czy się dziad nie rozpuścił, czy może mi zarosnął taki zwykły.
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Elena ja samą pierś daję. Mm nie daje Mateuszowi. Tylko chciałam wodę czy herbatke mu dać, aby odpocząć chwilę bo na cycu przez całą dobę wisi.
No ale w każdym bądź razie dałam mu wodę przegotowaną. Wypił jak dziki, ale i tak kombinuje. Jutro znów mu nie dam tej witaminy. Zobaczymy. |
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
u nas niestety radosc nie moze trwac za dlugo...plyn zaczal sie saczyc przez rane,albo źle zszyli albo sie cos zatkalo,glowka jeszcze 1 cm zmalala i dzis 2 dzien juz bez punkcji ale jutro operacja....
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że małe Diabełki wkrótce zamienią się z Aniołki
![]() Muminku będe sie modlić żeby wszystko przebiegło bez komplikacji
|
#3912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tą witamine tez spróbuje na dwa dni odpuscic i zobacze co sie bedzie działo z maluchem . Ja dopajam mm bo cycki opróznia i nadal głodny. Cytat:
widze że jest nas tu troche że nam to macierzyństwo daje popalić ![]() Cytat:
Nie mam siły dzisiaj juz na nic - na szczęscie chociaz dzidziuń mi spi juz 3 godziny a ja sobie chyba kimne zaraz. |
|||
|
|
|
#3913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muminku trzymam kciuki i modlę się żeby już wszystko bylo dobrze z malutką ![]() wstawiam zdj mojego Szymonka, już mi wyrósł z niektórych ciuszków o_O
|
|
#3914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo mi przykro, że nie masz wsparcia w swoim chłopie ... leci jak z bicza strzelił po wizycie u gina, wszytsko ok, płytki wróciły na właściwy poziom, tylko żelastwa mam mało
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie wieczorkiem
![]() Piękne te Wasze dzieciaczki,że już sie swojego doczekać nie moge ![]() Iwoncia a trzeba było użyć tej patelni cholera! najlepsz a w takiej sytuacji jest rozmowa,ale jak sie nie da to nie wiem...trzymam kciuki aby zmądrzał poprostu i był dla Ciebie oparciemMuminku tule mocno i trzymam kciuki za operacje Laurose i jak po wizycie u położnej? Bo nie widziałam relacji .Tamlin mój Gracjan był taki cyckowy wisielec i ja mu dawałam wode zeby go czasami zatkać,bo mimo,ze był najedzony to po wyjeciu cyca zawsze sie darl A u Nas dobrze wszystko,byłam u położnej,szyjki juz praktycznie nie ma,wszystko zgladzone i miekkie tylko glowne ujscie jeszcze stawia opor,a rozwarcie jest na 2 palce .Polozna zbadala mnie dotkliwie dzisiaj,aby to ujscie puscilo i jak nie urodze do przyszlego wtorku to mam wpaść zobaczymy czy cos postepuje ale twierdzi,ze powinnam urodzic w terminie a nie przenosic po tym badaniu mam teraz sporo brudnego sluzu i przyjemne to nie bylo.Ale nie moglam sie napatrzec na te malenstwa jak je wozili po korytarzu,az uwierzyc nie moglam,ze to takie male sie rodzi
|
|
|
|
#3916 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już odpisywałam na Twoje pytanie, ale chyba nie widziałaś - nie dopajam niczym. Jedynie siebie katuję koprem (nawet już do tego smaku sie przyzwyczaiłam) ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
bardzo mądre podejście. Mam nadzieję, ze znajdziecie wspólny język dla Waszego dobra i dobra dziecka
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Przepraszam ze nie cytuje ale nie mam sił ani humor. Wpadam do was z samymi złymi wiadomościami. Jak wam ciągle pisałam ze mam dziecko anioła, nie płacze, pieknie śpi że nawet katarek mu nie przeszkadza. no i dzisiaj w przedszkolu Pani predszkolanka przytrzasneła Zuzi paluszek. Cały jej spuchł więc zdecydowałam się zeby jechac do naszego pediatry by go obejrzał, Ogólnie musielismy jechac do szpitala 30 km od mojego miasta gdzie mój pediatra pracuje. i ogólnie Jaśka chciałam zostawic z tesciowa a jechac z sama Zuzia ale Tesciowa powiedziała ze zabierzemy go niech go osłucha bo wkoncu ma katar. no i pojechaliśmy więc z Zuzia okej natomiast osłuchał Jasia i co? moje kpochane biedne dziecko ma zapalenie oskrzeli
dla mnie jasiu był zdrowym dzieckiem. Lekarz nie kazał mi sie obwiniać bo powiedział ze nie byłam w stanie tego wykryc, bo ani nie kaszlal ani nie goraczkowal przy okazji pokazalam moja rane wiec walczymy jeszcze jednym sposobem jesli to nie pomoze bede musiala miec zakladamy szew tam gdzie sie rozlazlo. |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Po łebkach przeczytałam i widzę, że nie tylko my mamy gorszy dzień..
w sumie to wieczór jestem wykonczona. 4 bite godziny ciaglego RYKU, znowu brak mi slow. nie wiem od czego, bo bylo juz przeciez okej ![]() w sumie to wygladalo to tak, ze Mala jadla o 17, pozniej dopiero o 20. i od 20 ciagly ryk i jedzenie jej w glowie. wypila 120ml mleka i na to przyjela 100ml herbatki. po tym bylo Jej malo!!!! chcialam Ja uspokoic, wiec chcialam poglaskac po policzku, a ta jak wyczula.. od razu w ruch buzia i szukanie butli.. obled jakis.. nienajedzone dziecko!!! a jak Jej dawalam butelke, z 30ml mleka, to pocyckala, pobawila sie smokiem i wypluwala. po czym znowu ryk i powtorka z rozrywki! smoczka natomiast brac nie chce, wypluwa |
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
marta, marzenka śliczne maluszki
kochane wpadłam tylko na chwile zdac relację ze wczorajszej wizyty w poradnii neonantologicznej i z usg. Więc tak bioderka już są ok więc wczoraj pożegnaliśmy podwójne pieluszkowanie neonantolog powiedziała, że to inne określenie torbielka, że to ślad jaki po nim pozostał. 31 mam się zgłosic z małą jeszcze raz zobaczyc jak to wygląda ale powiedziała by się nie przejmowac![]() gorzej sytuacja z wagą malutkiej ![]() UWAGA! waży już 3508 ![]() w ciągu tygodnia przybrała 408g mam zalecenie trzymac ją na samej piersi, a bebiko ograniczyc do minimum a najlepiej wykluczyc łatwo im powiedziec, wczoraj była na piersi od wizyty- czyli od 12 jakoś do 18 i płakała non stop jak męzul wrócił z pracy to stwierdził, że pie*doli co mówią i kazał jej dac butlę bo wyła w niebogłosy i wyżywała się już na cycu zjadła 90 i spała po niej 5h siedzieliśmy przy łóżeczku poschizowanii czekając co godzinę kiedy sie obudzi, a tu cisza, spokój w nocy próbowałam ominąc znó butelkę ale ni cholery, ona aż biedna wyje z rozpaczy i jak tu jej nie dac papu myslałam, że znów zje 90 ale zjadła tylko 30 i spała do 6, teraz zasnęła po samym cycu![]() dobra zmykam kochane, bo o 8 mam ortopedę(nie wiem po co mam teraz isc skoro bioderka już są ok ), a o 9 pediatrę u nas w przychodni i znów się nasłucham, że zapasłam dziecko w ogóle jutro kończy miesiąc
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Rozumiem dziewczyny co przeżywacie z tym placzem maluszków,mój Gracjanek miał tak samo ![]() Wczoraj zdałam relacje z wizyty ale nikt nie zwrócił uwagi U Nas dobrze nic sie nie dzieje
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() O 9 lecę do Lidla obejrzeć te ciuszki. ![]() Dziewczyny współczuję przeżyć z maluchami. Sama nie mogę w żaden sposób Wam doradzić, bo jeszcze wszystkie takie akcje przede mną, a ja sama nie wiem z czym to się je. ![]() Angel najlepsze życzenia dla Jagódki z okazji skończonego miesiąca. Jak ten czas ucieka! No i super, że bioderka w porządku. ![]() Oj kobitki zabiegane i wypęczone przez swoje pociechy. Gratuluję wizyty i jednocześnie zazdroszczę, bo ja jeszcze trochę i sama bym chciała, żeby Antek przyspieszył. Dzisiaj kończymy 37 tydzień, a jutro zaczynamy 38, więc na dobrą sprawę... Wczoraj miałam 2 dość silne skurcze co 15 minut. Drżałam jak galareta. Niestety trzeciego, ani kolejnych w tak krótkim czasie się nie doczekaliśmy,chociaż brzuch spinał się cały wieczór.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-10-04 o 08:23 |
|
|
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
Anusia nie byłam jednak u położnej, umówiłyśmy się na niedzielę. Widać że już gotowości nabierasz
![]() Dearlie brawo już coraz bliżej niż dalej
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny.. umieram normalnie!!
Nie wiem co mi jest, boli jak skurczysyn, po środku jak się żebra kończą, a właściwie między ostatnimi żebrami, jakby ktoś mi igły tam wbijał masakra jakaś, nie moge siedzieć, leżeć, chodzić, najlepiej mi jest kiedy siedze skulona z kolanami pod brodą. Co tam kurde być ??!! Tż mówi że może to żołądek ja nie wiem od czego miałby mnie boleć??!!
|
#3924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obyście wszyscy jak najszybciej wyzdrowieli Cytat:
|
||
|
|
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
CZesc laseczki
![]() Widze ze sie dzieciaczki zmowily by mamusiom troche dac w kosc. ![]() Asiulka biedny Jas. I naprawde nie mial zadnych innych objawow? jakies pokaslywanie? moj tez juz jakis czas ma katarek, ale tak dziwnie bo nic mu nie wycieka z noska tylko po prostu slysze ze mu jakas wydzielina przeszkadza i mu odciagam. Tylko trwa to juz dosc dlugo. Dearlie gratuluje tygodnia. To co? kolejne dzidzie sie na swiat szykuja? |
|
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Kurde biedny Jasiek.. i we w takiej sytuacji człowieku mądry bąd, niby tylko niewinny katarek...
uff ból na szczęście po 2 godzinach przeszedł!
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
posyłam przytulasy dla wszystkich zmęczonych mam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Jakie to wiązanie? ja wiaze w kieszonke. Wlasciwie tylko jak ide po starszego do zlobka co by miec wolne rece i parasolke pchac.
te 2 tyg.oj ciezko

Jestem żonką 

dla mnie jasiu był zdrowym dzieckiem. Lekarz nie kazał mi sie obwiniać bo powiedział ze nie byłam w stanie tego wykryc, bo ani nie kaszlal ani nie goraczkowal 
łatwo im powiedziec, wczoraj była na piersi od wizyty- czyli od 12 jakoś do 18 i płakała non stop
siedzieliśmy przy łóżeczku poschizowanii czekając co godzinę kiedy sie obudzi, a tu cisza, spokój