|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Witam dziewczyny!
nie wiem, czy was nadrobię, wczoraj podczytywałam z telefonu i nawet próbowałam odpisywać, ale nie chciało mi wysyłać i nie wiem dlaczego Urodziłam wczoraj przez cc o 9:10 Liliankę o wadze 3580 i długą na 58 cm, zdjęcia wysłałam do /dearlie, żeby wrzuciła, bo nie mam kabla do telefonu. Mała cały dzień przespała, za to w nocy dała czadu i gdyby nie smok, to byłoby krucho, bo taki ma odruch ssania, że mimo iż odejmę ją od cyca bo śpi na przykład, to dalej ciumka i łapki do buzi wkłada. Całą twarz sobie podrapała wczoraj, zanim zauważyłam i założyłam jej niedrapki, ale dziś przez noc buźka się wygoiła. Z mężem oczywiście zwariowaliśmy na jej punkcie, i pozostała część rodziny też, bo jest przecudna jak to dziecko dla matki
|
|
|
|
#3872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro idziemy na kontrole do pediatry to sie dowiem jak przybiera na wadze. Cytat:
pępek ![]() ![]() ![]() sliczny !! ja akurat nie czulam jakiegos szarpania, mala bardzo szybko wyjeli...dla mnie bylo najgorsze takie ciezkie uczucie w klatce piersiowej, zle mi sie oddychalo..brrr chce zapomniec. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
na problemy z kupką czopki glicerynowe- przekroić (wzdłóż) na pół i zaaplikować
Lili śliczna!!!!!!!!!
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Zachustowałyśmy się
Fajna sprawa. Nie jest to łatwe na początku, ale myślę że z czasem nabiorę wprawy. Najlepsze, że Alicja popłakiwała w trakcie, a jak już przykleiłam ją do siebie tą chustą to siedzi cichutko i śpi. ![]() Zdjęcia wrzucam na maila. Proszę nie zwracać uwagi na moje cienie pod oczami, ale ostatnio tak głównie wyglądam |
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
My w domu. Wyszliśmy w dniu porodu wieczorem. Początki ciężkie, Robert wisi na cycku non stop, nie przepada za łóżeczkiem i nie uznaje smoczka. Z charakteru to absolutne przeciwieństwo mojej córki. Z wyglądu są podobni. W wolnej chwili wstawię zdjęcie. Mój synek to chyba jakiś cudak bo już podnosi główkę.
|
|
|
|
#3876 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja wpadam się przywitać i zmykam bo mam dziś kontrolę u gina - już tyle minęło od porodu - ale ten czas leci Cytat:
moje córki obie lubiły/lubią siedzieć w chuście i starsza i ten maluszek - ciepło, blisko mamy czego chcieć więcej
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wróciłam - całe szczęście kwasy w normie i mogę zostać w domu. Ale to oczekiwanie na wyniki było koszmarne. Rozmawiałam z ginem i to prawdopodobnie przez to że mały kopie mi po wątrobie. Za kilka dni mam skontrolować transaminazy.
Chyba pójdę spać bo mnie stres odpuszcza.
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no fajnie to wygląda ale ja bym nie mogła być tak uwiązana cały czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja siedzę sobie na dworku bo super cieplutko a mały śpi narazie ciekawe jak długo bo ostatnio to on coś spać nie chce za dużo zróbiłam ciasto na kruche ciasteczka i jak Zuzia przyjdzie z przedszkola to będziemy wykrawa ć i piec no i zaraz zabieram się za obiad pewnie się obudzi i bede leatac miedzy kuchnia a Jasiem wrzucam foto jak już ładnie 3ma główke ![]() Gda jak brzuch boli nadal ? czy już się uspokoiło? ja już miałam piekną ranę i teraz znowu mi sie paprze
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-10-03 o 13:55 |
||||
|
|
|
#3880 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie było jakoś tragicznie, myślę, że jak bym miała wybór jeszcze raz poszła bym tam mimo wszystko.No niestety ale nikogo nie było ze mną, rodzinka czekała na korytarzu to było najsmutniejsze bo przed zabiegiem nie mogłam się pożegnać ani nic, było minęło ![]() Cytat:
już nie długo, przyjdzie na Ciebie czas stękania hiihi ![]() ![]() Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też żadko robią siusiu? Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-10-03 o 14:05 |
|||
|
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wypróżniam się normalnie. ![]() A boli Cię brzuch w okolicach tej rany? Bo ja mam jeszcze mocno tkliwe to miejsce... Psikasz Octeniseptem? |
|
|
|
|
#3883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać na poprzedniej stronie, udało mi się wrzucić zdjęcia maleńkiej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jaki mały siłacz. O ile dobrze pamiętam, to Aaliyah chyba mieszka zagranicą. Z tego co wiem, to w niektórych krajach mają takie procedury, że tak szybko wypuszcza się mamę z dzieckiem, ale za to jest bardzo konkretna pomoc i opieka położnych w tych pierwszych dniach po porodzie.
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli poród był bez komplikacji, matka i dziecko się dobrze czują, to nawet lepiej dla nich, że trafiają do domku tak szybko
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Odebralam dzisiaj pesel malego i zlozylam wniosek o becikowe. Lilka piekna ![]() agnus super wyszlo. Jakie to wiązanie? ja wiaze w kieszonke. Wlasciwie tylko jak ide po starszego do zlobka co by miec wolne rece i parasolke pchac.
|
|
|
|
#3886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maleńka jest śliczna!!Cytat:
Cytat:
czemu puścili Was w dniu porodu??Ale się obżarłam ciastem, do jasnej ciasnej... a 17 kg na plusie |
|||
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Agnus zazdroszczę figury
Dziękuję mamusie za porady w sprawie brzuszka,dałam małej bobotic,wypierdziała się,zrobiła kupkę Byłyśmy na spacerku a teraz śpi od 11 aż nie mogę uwierzyć. Byłam w biedronce kupiłam naklejki na ścianę do Zuzi pokoiku a teraz się lenię ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Lidka z całego serca gratuluję pięknej córeczki
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele z tymi facetami - moim ogółem rzecz biorąc...
Czuje że będe musiała sie na jakiś czas wynieść z domu bo chyba go patelnią rozpingole ![]() Trzyma dziecko na rękach 20 minut przed wyjściem do pracy (ja go o to nie prosiłam) i na mnie sie wydziera żebym mleko zrobiła szybciej bo on czasu nie ma. Mały zaczął popłakiwać bo tak sie wydarł że szok. Myślałam że go rozpieprze czymkolwiek co mam pod ręką. Dziad zafajdany ogranicza sie tylko do chodzenia do roboty a przy dziecku jak siedzi żeby go nakarmić albo ponosić to mina jakby go z krzyża zdjęli bo go ręka boli, niewyspany jest i dziennie stoi 8 godzin w robocie. Ale robić przy aucie to ma siłe ![]() Już nie wspomne że jak miał 2 tyg wolnego to też wielce zmęczony i niewyspany. Coraz bardziej sie między nami psuje i chyba zepsuje sie całkiem. Ojciec mój przyszedł bo z nim jechałam na to usg to nie wyrobiłam i wybuchłam płaczem i sie wyżaliłam. Boże co ja za debila sobie wzięłam za ślubnego to szkoda słów. A i jeszcze jak mi dziecko dawał w nerwach to mało by mi nie spadł bo nim prawie może nie rzucił ale tą ręke spod główki tak szybko zabrał ze mały sie wystraszył. No i znowu Wam smęce |
|
|
|
#3889 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
wysłałam Malą na spacer i mogłam się wykąpać. Co za luksus. Tylko pogody mi szkoda bo fajna. No i jeszcze te głupie hemoroidy dają znać ![]() Cytat:
synek cudo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwi mnie tylko to, że dziecko nic nie zmieniło w zachowaniu tego Twojego mężula. Rozumiem, że żadne rozmowy nie przynoszą skutku? A jak te bioderka? Wszystko dobrze, tak?
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję kochana zachowania tż,może usiądzcie i porozmawiajcie na spokojnie co Wam na sercu leży,w końcu oboje jesteście rodzicami i on powinnien się starać Cię odciążać w obowiązkach,wierzę że wszystko się ułoży między wami a to tylko przejściowy kryzys
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie nie boli a zle sie goi tylko w jednym miejscu tak psikam napezemian z neomecyna. Mam nadzieje ze wreszcie sie zablizni.
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Przespałam się chwilke i byłam się przejść. Teraz odpoczywam i czytam o diecie wątrobowej, bo mi taką zalecono. Ogólnie nie wygląda źle.
Ale w nocy to się strachu najadłam, bo budze się i mnie cała prawa dłoń swędzi. Mysle - no ładnie nasila mi się świąd, pewnie jutro mnie w szpitalu położą. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, jak się okazało że komar mnie pogryzł. Pół godziny go goniłam, ale w końcu dopadłam. ![]() Iwoncia przytulam Cię mocno Dzieciaczki śliczne. Asiulka z Twojej Dzidzi prawdziwa siłaczka
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A reszta cieniutka. Też psikam Octeniseptem i smaruję Cicatridina ![]() Iwoncia - tak mi strasznie przykro, że na początku swojego macierzyństwa musisz przeżywać takie chwile... ![]() Może poważna rozmowa z mężem coś by dała...? |
|
|
|
|
#3895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On nawet jak robi maLemu mleko to zamiast sprawdzić czy nie jest za gorące albo za zimne to grzeje i od razu chce dac. No gdzie tu odpowiedzialnosc sie pytam?? A sto razy mu gadam to nie dociera Tak, z bioderkami super ![]() Pod koniec 3 miesiąca znowu trza to powtórzyc - dziękuje ze pytasz Cytat:
dzis przegiął pałe na maxa i nie wiem co z tym zrobie. Cytat:
a to wredne komarzysko stracha narobił ![]() Cytat:
Mam wrażenie że odziedziczył najgorsze geny po rodzinie :screwy: |
||||
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia nie wiem co ci poradzić... najlepiej byłoby porozmawiać, ale jak nie chce... najchętniej zdzieliłabym go
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w jakim proszku prałyście ubranka dla Maluchów? Bo ja piorę w Jelpie i wydaje mi się, że po nim ubranka śmierdzą
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki czy Was też tak głowa bolała? Mnie codziennie boli od kąd wróciłam ze szpitala i nie wiem co jest. Mogę coś wziąć przeciw bólowego jak karmię?
|
|
|
|
#3900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie dzwonil z pracy wielce zainteresowany czy bioderka okey i czy wszystko w porządku... Szkoda słów do niego. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

jak to dziecko dla matki

i tyle jej zawsze szykuje czasami zrobię jej więcej sztuczniaka to np 90 to zawsze zostawi 30
jutro idziemy na kontrole do pediatry to sie dowiem jak przybiera na wadze. 

zróbiłam ciasto na kruche ciasteczka i jak Zuzia przyjdzie z przedszkola to będziemy wykrawa ć i piec
no i zaraz zabieram się za obiad pewnie się obudzi i bede leatac miedzy kuchnia a Jasiem