|
|
#511 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zespół na wesele
dziewczyny ja już nie mam siły słuchać tych wszystkich "demo", przesłuchałam pond 30 zespołów i na nic nie mogę się zdecydować :/ mam na uwadze takie zespoły:
Ratoro , Bieruńskie bajery, West fest, Bez-nazwy, Kostar, Kings of the salons, Duo Klang, Exel, Nancy, Flowers, Szafir. Jestem ze Śląska wiec tam poszukuję zespołu, a może jeszcze coś polecicie albo znacie te zespoły? Jest mi trudno bo studiuje w innym woj i nie mam czasu jeździć na próby zespołów lub wesele itp. Musze zdecydować do ślubu zostało 10 miesięcy
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#514 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#515 |
|
Przyczajenie
|
tak dzwoniłam wszystkie zespoły mają terminy ponieważ nasze wesele jest w czwartek
szukam zespołu z repertuarem bardziej klasycznym, w składzie 3,4 osoby, w okolicach 2-3 tyś.
|
|
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Pomocy! Właśnie rozsypał się nasz zespół
i jak wszystko mieliśmy załatwione 1, 5 roku przed ślubem tak teraz, na niecałe 8 miesięcy przed jesteśmy bez zespołu Polecie mi kogoś! Okolice, Barlinek, Choszczno, Lipiany, Myślibórz, może by Szczecin, czy Stargard. zwoniłam do wielu i mają zajęty termin. Ale wolny mają zespół ACORD ze Szczecina, FART - Myślibórz, REWIA Pyrzyce oraz bracia Lisiewscy z Mieszkowic. Znacie któryś? Możecie coś powiedziec na ich temat???
|
|
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zespół.
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Przyczajenie
|
Poszukuję opinii na temat zespołu DIONIZOS. Są oni z okolic Sierpca. Słyszał ktoś, coś o nich?;>
|
|
|
|
|
#520 |
|
Przyczajenie
|
hey
Jeśli jeszcze nie masz zespołu polecam APLAUS przez "S" grali u mnie , jestem Słupska oni ze Szczecina, też myślałem że za daleko a do Ciebie mają bliżej. Wesele było naprawdę udane, nakręcali zabawę do rana.
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o zespół ze śląska to ja serdecznie mogę polecić zespół DROPSY. grali 2 miesiące temu na weselu mojej siostry, i byłam nimi zachwycona. z zawodu sama jestem muzykiem więc znalezienie dobrego zespołu w dobrej cenie graniczyło z cudem. a kiedy usłyszałam ich na weselu siostry to tylko spojrzeliśmy na siebie z TŻ-tem i od razu było wiadome, że ich bierzemy. Cena ok 3000 tys. gra i śpiewa 4 facetów. wszystko super profesjojanlne nawet stroje mają jednakowe
jeżeli jesteście zainteresowane to mogę wysłać kontakt na priv
|
|
#522 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Ja poleca zespół Exel ![]() Tydzień temu grali u mnie na weselu Jestem bardzo zadowolona super kontakt z gośćmi, bardzo fajny repertuar weselny. Ciekawe zabawy integracyjne dla gości i dla Państwa Młodych
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to moja uniwersalna zasada, jak się waham wybierz coś spoza listy, mogę polecić np. Zespół Kwartet z małopolski. Jak sobie wyguglasz, to powinien wyskoczyć jako jeden z pierwszych wyników. Grają naprawdę fajnie, są sympatyczni, młodzi i dostosują się do Twoich życzeń - np. my nie chcieliśmy disco polo ani żadnych zabaw, to nie cisnęli nam nic na siłę. nasze wesele rodzina wspomina do tej pory, udało się naprawdę super! a wiadomo, że jak zespól nie wydoli, to się wszystko sypie... Zadzwoń sobie tam do nich, może będą mieli wolny termin! pozdrawiam i powodzenia w wielkim dniu!!
|
|
|
|
|
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
Zależy od gości czy są to ludzie ze wsi czy miastowi czy mieszani. Nie chce tu nikogo urazic ale bylam na wielu weselach i muzyka dobierana byla pod gości. Mianowicie byłam na weselach w remizach gdzie zespoly graly tyklko wiejskie kawałki disco i wszyscy sie świenie bawili. Ale byłam też na konkretnych weselach w 5 gwiazdkowych hotelech gdzie każdy stół miał swojego kelnera a większoś ludzi była wykształcona lekarze , piloci i adwokaci. I tam był dj + zespól, było może ze 2 disco a reszta to hity taneczne w stylu dyskotekowym lat 80. I ci goście również się świetnie bawlili. Zalezy od nas samych i naszych gości. Moim Zdaniem trzeba wypośrodkowac żeby dla każdego cos się znalazlo
|
|
|
|
|
#525 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#527 |
|
Przyczajenie
|
ja polecam i zawsze będę polecać zespół BŁYSK
http://zespolblysk.zespoly-weselne.pl/ Grają na terenie całej Polski My jesteśmy z nich ogromnie zadowoleni jak i nasi goście Nasz fotograf popsuł nam całe wesele ale dzięki nim potrafiliśmy o tym zapomnieć i się świetnie bawić POZDRAWIAMY |
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Ratunku dalej nie mam zespołu ;((( Wydzwoniłam już chyba wszystkie zespoły jakie znalazłam w interenecie i nic . Potrzebuje zespół ktory zagra mi marsza i ave maryja na skrzypcach . Chce kogos sprawdzonego kto sprawi, że nasi goście będą się świetnie bawic....
|
|
|
|
|
#529 |
|
Przyczajenie
|
Próbowałaś u Kwartetu?
|
|
|
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Przyczajenie
|
To jeszcze znam zespół Anonym Band, zaprzyjaźniony z Kwartetem - nie słyszałam ich nigdy na weselu, ale znam tych gości. Oni są ze Słowacji, ale grają wesela w Polsce. Grają bardzo fajnie, i gadają po polsku do gości, wprawdzie z trochę śmiesznym akcentem, ale po kilku flaszkach myślę, że nikomu nie będzie to już przeszkadzało
![]() Może spróbuj jeszcze tam? Nie znam adresu ich strony internetowej, ale Kwartet powinien mieć do nich namiary.
|
|
|
|
|
#532 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ,nie pomyślcie że się zgrywam ,ale wytłumaczcie mi co to są ,,remizy,,Dla mnie remiza kojarzy się ze strażą pożarną,wujek gogle tez mi takie odpowiedzi dawał.
|
|
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
No i właśnie w takich siedzibach straży pożarnej zawsze jest jakas wieksza sala, w której dawniej robiło się bardzo często wesela. Teraz się od tego odchodzi.
Edytowane przez turkusowa_poziomka Czas edycji: 2012-12-01 o 18:27 |
|
|
|
|
#534 |
|
Przyczajenie
|
ale może też znaleźć remizę przystosowaną do organizowania wesle ( tzn. profesjonalna kuchnia, łazienki itp.) u mnie na Lubleszczyźnie to dużo jest takich miejsc
więc jak poszuka to na bank coś znajdzie. nawet w google wpisz i coś znajdziejsz |
|
|
|
|
#535 |
|
BAN stały
|
Bo remiza to sala Straży Pożarnej,często taka sala ma swoje zaplecze kuchenno sanitarne i wtedy Straż Pożarna wynajmuje chętnym na różne imprezy ,zamawiasz kucharki albo catering .Czasami na działkach pracowniczych są takie sale ,Domy Kultury tez posiadają takie sale ale wtedy to nie są remizy.Remiza jest tylko wtedy gdy jest w posiadaniu Straży Pozarnej.Mam nadzieję że dokładnie wytłumaczyłam.
|
|
|
|
|
#536 |
|
BAN stały
|
No w remizach na wsiach robią niektórzy wesela, no i nie we wszystkich remizach, bo np. w remizie u moich rodziców na wsi jest dyskoteka a nie sala weselna
Nigdy nie byłam na weselu w remizie, ale z opowiadań jednej wizażanki tam jest normalnie jak na zwykłej sali bankietowej.
|
|
|
|
|
#537 |
|
Przyczajenie
|
sala w remizie wygląda tak: http://ksawerowka.osp.org.pl/oferta.html
tak dla Tych którzy nigdy nie widzieli. pozdr |
|
|
|
|
#538 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje wam dziewczyny mam nadzieję , że wspólnymi siłami wyjaśniłyśmy koleżance co to remiza
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja generalnie nie miałam problemów - w mojej rodzinie kuzynka robiła wesele i grał u nich zespół kapelanawesela.pl - grali świetnie! Prowadzenie zabawy było na prawdę na poziomie, sami świetnie bawiliśmy się na tym weselu - wytańczyliśmy się za kilka wesel (mieliśmy 3 wesela na przestrzeni sierpnia-września, masakra!) i w ogóle. Jest to zespół z Warszawy, ale dojeżdżają (ślub kuzynki był w Białymstoku). No ogólnie same och i ach ![]() Czy któraś z Was też korzystała z usług tego zespołu? Pytam, bo jestem ciekawa jak tam wygląda u nich sprawa związana ze stroną formalną - jak ceny, organizacja, kontakt itd. (Kuzynki nie mogę zapytać, bo od ubiegłego roku jest w Anglii i nie mam z nią kontaktu). Ktoś, coś? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

klik!
szukam zespołu z repertuarem bardziej klasycznym, w składzie 3,4 osoby, w okolicach 2-3 tyś.

no ale coż robić ja Bozia obdarowala sluchem muzycznym to byle kogo nie wezme

26.07.2014