Zespół na wesele - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 18:41   #511
anyulcia
Przyczajenie

Dot.: Zespół na wesele

dziewczyny ja już nie mam siły słuchać tych wszystkich "demo", przesłuchałam pond 30 zespołów i na nic nie mogę się zdecydować :/ mam na uwadze takie zespoły:

Ratoro , Bieruńskie bajery, West fest, Bez-nazwy, Kostar, Kings of the salons, Duo Klang, Exel, Nancy, Flowers, Szafir.

Jestem ze Śląska wiec tam poszukuję zespołu, a może jeszcze coś polecicie albo znacie te zespoły? Jest mi trudno bo studiuje w innym woj i nie mam czasu jeździć na próby zespołów lub wesele itp.
Musze zdecydować do ślubu zostało 10 miesięcy
anyulcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 08:31   #512
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyulcia Pokaż wiadomość
dziewczyny ja już nie mam siły słuchać tych wszystkich "demo", przesłuchałam pond 30 zespołów i na nic nie mogę się zdecydować :/ mam na uwadze takie zespoły:

Ratoro , Bieruńskie bajery, West fest, Bez-nazwy, Kostar, Kings of the salons, Duo Klang, Exel, Nancy, Flowers, Szafir.

Jestem ze Śląska wiec tam poszukuję zespołu, a może jeszcze coś polecicie albo znacie te zespoły? Jest mi trudno bo studiuje w innym woj i nie mam czasu jeździć na próby zespołów lub wesele itp.
A jaki repertuar Cię interesuje? Tradycyjny weselny czy nowoczesny?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 14:43   #513
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:

dzwoniłąś, czy w ogóle mają terminy?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 15:07   #514
laska4
BAN stały

Cytat:

http://www.sektor444.republika.pl/,zobacz ten zespół ,ja go będę miała,grają zarąbiście,sprawdź ich stronkę czy mają wolny termin
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 15:09   #515
anyulcia
Przyczajenie

tak dzwoniłam wszystkie zespoły mają terminy ponieważ nasze wesele jest w czwartek szukam zespołu z repertuarem bardziej klasycznym, w składzie 3,4 osoby, w okolicach 2-3 tyś.
anyulcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 21:00   #516
justynka1989
Raczkowanie

Pomocy! Właśnie rozsypał się nasz zespół i jak wszystko mieliśmy załatwione 1, 5 roku przed ślubem tak teraz, na niecałe 8 miesięcy przed jesteśmy bez zespołu Polecie mi kogoś! Okolice, Barlinek, Choszczno, Lipiany, Myślibórz, może by Szczecin, czy Stargard. zwoniłam do wielu i mają zajęty termin. Ale wolny mają zespół ACORD ze Szczecina, FART - Myślibórz, REWIA Pyrzyce oraz bracia Lisiewscy z Mieszkowic. Znacie któryś? Możecie coś powiedziec na ich temat???

justynka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 12:57   #517
zaczarowana 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
A jaki repertuar Cię interesuje? Tradycyjny weselny czy nowoczesny?
Hej a wy macie juz dj czy zespol?My we srode podpisujemy umowe z zespolem blue transfer sa super ale cena miażdzy no ale coż robić ja Bozia obdarowala sluchem muzycznym to byle kogo nie wezme
zaczarowana 18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-16, 08:20   #518
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowana 18 Pokaż wiadomość
Hej a wy macie juz dj czy zespol?My we srode podpisujemy umowe z zespolem blue transfer sa super ale cena miażdzy no ale coż robić ja Bozia obdarowala sluchem muzycznym to byle kogo nie wezme
Mamy od prawie roku zespół.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 13:36   #519
misiova
Przyczajenie

Poszukuję opinii na temat zespołu DIONIZOS. Są oni z okolic Sierpca. Słyszał ktoś, coś o nich?;>
misiova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 22:19   #520
kuba 85
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Zespół na wesele

hey
Jeśli jeszcze nie masz zespołu polecam APLAUS przez "S" grali u mnie , jestem Słupska oni ze Szczecina, też myślałem że za daleko a do Ciebie mają bliżej. Wesele było naprawdę udane, nakręcali zabawę do rana.
kuba 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 14:29   #521
Vegetka
Zakorzenienie

jeżeli chodzi o zespół ze śląska to ja serdecznie mogę polecić zespół DROPSY. grali 2 miesiące temu na weselu mojej siostry, i byłam nimi zachwycona. z zawodu sama jestem muzykiem więc znalezienie dobrego zespołu w dobrej cenie graniczyło z cudem. a kiedy usłyszałam ich na weselu siostry to tylko spojrzeliśmy na siebie z TŻ-tem i od razu było wiadome, że ich bierzemy. Cena ok 3000 tys. gra i śpiewa 4 facetów. wszystko super profesjojanlne nawet stroje mają jednakowe jeżeli jesteście zainteresowane to mogę wysłać kontakt na priv
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 20:07   #522
madlenrc
Przyczajenie

Hej,

Ja poleca zespół Exel
Tydzień temu grali u mnie na weselu
Jestem bardzo zadowolona super kontakt z gośćmi, bardzo fajny repertuar weselny. Ciekawe zabawy integracyjne dla gości i dla Państwa Młodych
madlenrc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 17:27   #523
poziomka1985
Przyczajenie

Cytat:

To nie wybieraj żadnego to moja uniwersalna zasada, jak się waham wybierz coś spoza listy, mogę polecić np. Zespół Kwartet z małopolski. Jak sobie wyguglasz, to powinien wyskoczyć jako jeden z pierwszych wyników. Grają naprawdę fajnie, są sympatyczni, młodzi i dostosują się do Twoich życzeń - np. my nie chcieliśmy disco polo ani żadnych zabaw, to nie cisnęli nam nic na siłę. nasze wesele rodzina wspomina do tej pory, udało się naprawdę super! a wiadomo, że jak zespól nie wydoli, to się wszystko sypie... Zadzwoń sobie tam do nich, może będą mieli wolny termin! pozdrawiam i powodzenia w wielkim dniu!!
poziomka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 14:53   #524
kreoolka
Rozeznanie

Zależy od gości czy są to ludzie ze wsi czy miastowi czy mieszani. Nie chce tu nikogo urazic ale bylam na wielu weselach i muzyka dobierana byla pod gości. Mianowicie byłam na weselach w remizach gdzie zespoly graly tyklko wiejskie kawałki disco i wszyscy sie świenie bawili. Ale byłam też na konkretnych weselach w 5 gwiazdkowych hotelech gdzie każdy stół miał swojego kelnera a większoś ludzi była wykształcona lekarze , piloci i adwokaci. I tam był dj + zespól, było może ze 2 disco a reszta to hity taneczne w stylu dyskotekowym lat 80. I ci goście również się świetnie bawlili. Zalezy od nas samych i naszych gości. Moim Zdaniem trzeba wypośrodkowac żeby dla każdego cos się znalazlo
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 15:05   #525
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
Zależy od gości czy są to ludzie ze wsi czy miastowi czy mieszani. Nie chce tu nikogo urazic ale bylam na wielu weselach i muzyka dobierana byla pod gości. Mianowicie byłam na weselach w remizach gdzie zespoly graly tyklko wiejskie kawałki disco i wszyscy sie świenie bawili. Ale byłam też na konkretnych weselach w 5 gwiazdkowych hotelech gdzie każdy stół miał swojego kelnera a większoś ludzi była wykształcona lekarze , piloci i adwokaci. I tam był dj + zespól, było może ze 2 disco a reszta to hity taneczne w stylu dyskotekowym lat 80. I ci goście również się świetnie bawlili. Zalezy od nas samych i naszych gości. Moim Zdaniem trzeba wypośrodkowac żeby dla każdego cos się znalazlo
Ale się uśmiałam,to porównanie gości ze wsi i gości z miasta.Po drugie to mało gdzie są remizy a hotele 5 gwiazdkowe też są na wsiach
Stary 2012-11-14, 15:43   #526
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Ale się uśmiałam,to porównanie gości ze wsi i gości z miasta.Po drugie to mało gdzie są remizy a hotele 5 gwiazdkowe też są na wsiach
To chyba sie nie orientujesz ja mieszkam teraz w krekowie i na obrzeżach jest pełno remiz!! A pozatym niestety miastowi różnią się od ludzie ze wsi .... a bardzo łatwo to zobaczyc na weselach
Stary 2012-11-15, 12:31   #527
ana2307
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Zespół na wesele

ja polecam i zawsze będę polecać zespół BŁYSK
http://zespolblysk.zespoly-weselne.pl/
Grają na terenie całej Polski
My jesteśmy z nich ogromnie zadowoleni jak i nasi goście

Nasz fotograf popsuł nam całe wesele ale dzięki nim potrafiliśmy o tym zapomnieć i się świetnie bawić
POZDRAWIAMY
ana2307 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 10:15   #528
kreoolka
Rozeznanie

Ratunku dalej nie mam zespołu ;((( Wydzwoniłam już chyba wszystkie zespoły jakie znalazłam w interenecie i nic . Potrzebuje zespół ktory zagra mi marsza i ave maryja na skrzypcach . Chce kogos sprawdzonego kto sprawi, że nasi goście będą się świetnie bawic....
Stary 2012-11-22, 09:57   #529
poziomka1985
Przyczajenie

Próbowałaś u Kwartetu?
Stary 2012-11-28, 16:08   #530
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poziomka1985 Pokaż wiadomość
Próbowałaś u Kwartetu?
tak dzwoniłam tam ....
Stary 2012-11-29, 09:26   #531
poziomka1985
Przyczajenie

To jeszcze znam zespół Anonym Band, zaprzyjaźniony z Kwartetem - nie słyszałam ich nigdy na weselu, ale znam tych gości. Oni są ze Słowacji, ale grają wesela w Polsce. Grają bardzo fajnie, i gadają po polsku do gości, wprawdzie z trochę śmiesznym akcentem, ale po kilku flaszkach myślę, że nikomu nie będzie to już przeszkadzało
Może spróbuj jeszcze tam? Nie znam adresu ich strony internetowej, ale Kwartet powinien mieć do nich namiary.
Stary 2012-11-29, 10:48   #532
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
To chyba sie nie orientujesz ja mieszkam teraz w krekowie i na obrzeżach jest pełno remiz!! A pozatym niestety miastowi różnią się od ludzie ze wsi .... a bardzo łatwo to zobaczyc na weselach
Dziewczyny ,nie pomyślcie że się zgrywam ,ale wytłumaczcie mi co to są ,,remizy,,Dla mnie remiza kojarzy się ze strażą pożarną,wujek gogle tez mi takie odpowiedzi dawał.
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 18:24   #533
turkusowa_poziomka
Raczkowanie

No i właśnie w takich siedzibach straży pożarnej zawsze jest jakas wieksza sala, w której dawniej robiło się bardzo często wesela. Teraz się od tego odchodzi.

06.06.2008

26.07.2014

Edytowane przez turkusowa_poziomka
Czas edycji: 2012-12-01 o 18:27
turkusowa_poziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 20:13   #534
kolo86
Przyczajenie

ale może też znaleźć remizę przystosowaną do organizowania wesle ( tzn. profesjonalna kuchnia, łazienki itp.) u mnie na Lubleszczyźnie to dużo jest takich miejsc

więc jak poszuka to na bank coś znajdzie.

nawet w google wpisz i coś znajdziejsz
kolo86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 19:01   #535
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ,nie pomyślcie że się zgrywam ,ale wytłumaczcie mi co to są ,,remizy,,Dla mnie remiza kojarzy się ze strażą pożarną,wujek gogle tez mi takie odpowiedzi dawał.
Bo remiza to sala Straży Pożarnej,często taka sala ma swoje zaplecze kuchenno sanitarne i wtedy Straż Pożarna wynajmuje chętnym na różne imprezy ,zamawiasz kucharki albo catering .Czasami na działkach pracowniczych są takie sale ,Domy Kultury tez posiadają takie sale ale wtedy to nie są remizy.Remiza jest tylko wtedy gdy jest w posiadaniu Straży Pozarnej.Mam nadzieję że dokładnie wytłumaczyłam.
Stary 2012-12-06, 10:35   #536
misiadelko
BAN stały

No w remizach na wsiach robią niektórzy wesela, no i nie we wszystkich remizach, bo np. w remizie u moich rodziców na wsi jest dyskoteka a nie sala weselna Nigdy nie byłam na weselu w remizie, ale z opowiadań jednej wizażanki tam jest normalnie jak na zwykłej sali bankietowej.
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 22:16   #537
kolo86
Przyczajenie

sala w remizie wygląda tak: http://ksawerowka.osp.org.pl/oferta.html

tak dla Tych którzy nigdy nie widzieli. pozdr
kolo86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 11:46   #538
kreoolka
Rozeznanie

Dziękuje wam dziewczyny mam nadzieję , że wspólnymi siłami wyjaśniłyśmy koleżance co to remiza
Stary 2012-12-14, 20:28   #539
12enia
Przyczajenie

Cytat:
30 to i tak niezły wynik ja przesłuchałam 150 i z ledwością wyłoniłam kilku finalistów. Ratoro też się mi spodobali ale mój przyszły powiedział, że śpiewają jak na stypie więc zostali skreśleni ... Może jakieś opinie o 3 i pół bo obecnie nad nimi się zastanawiam ?
12enia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 14:34   #540
nusia1005
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 12enia Pokaż wiadomość
30 to i tak niezły wynik ja przesłuchałam 150 i z ledwością wyłoniłam kilku finalistów. Ratoro też się mi spodobali ale mój przyszły powiedział, że śpiewają jak na stypie więc zostali skreśleni ... Może jakieś opinie o 3 i pół bo obecnie nad nimi się zastanawiam ?

Ja generalnie nie miałam problemów - w mojej rodzinie kuzynka robiła wesele i grał u nich zespół kapelanawesela.pl - grali świetnie! Prowadzenie zabawy było na prawdę na poziomie, sami świetnie bawiliśmy się na tym weselu - wytańczyliśmy się za kilka wesel (mieliśmy 3 wesela na przestrzeni sierpnia-września, masakra!) i w ogóle. Jest to zespół z Warszawy, ale dojeżdżają (ślub kuzynki był w Białymstoku). No ogólnie same och i ach
Czy któraś z Was też korzystała z usług tego zespołu? Pytam, bo jestem ciekawa jak tam wygląda u nich sprawa związana ze stroną formalną - jak ceny, organizacja, kontakt itd. (Kuzynki nie mogę zapytać, bo od ubiegłego roku jest w Anglii i nie mam z nią kontaktu). Ktoś, coś?
nusia1005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości