|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Bry po ciezkiej nocy...
Marzenko, Brumku nie, nie, na szczescie Wiki jeszcze zdrowa i chodzi do przedszkola. (ona nie mogla wczoraj usnac, bo kaszel Zuzi jej przeszkadzal) Oliweczko ale masz sliczny brzuszek, a cyferka tygodnia ciazy jestem zdumiona, ze to juz tuz! Myha ooo to moj Tz tez z tych gotujacych. Lili he he, tos pogotowala... Agni trzymam kciuki za zlobek! I nie wiem co jeszcze, ide tymczasem nakarmic gloda. |
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co sie dzieje? |
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dzięki za odzew ![]() Kopytkom mówimy NIE Radek siedzi na nocniku i nie chce z niego zejść. Mówię: -Chodź -Aaa -Chodź -Ee -Chodź -Nieeee ![]() Siedzi dalej ![]() My cały czas w kupie, Radek budzi się nawet po 6 razy. Wystarczy, że dam U i śpimy dalej. |
|
|
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj zapowiada się ładna pogoda. Wczoraj padało, ale ia tak nam nie przeszkodziło to w przedpołudniowym spacerku (ku przerażeniu babci
). Dzień wcześniej kupiłam Małemu kalosze i była okazja je przetestować Nie wiem, skąd wiedział, że trzeba wejść do kałuży Był zachwycony. Po południu już nie padało, ale kalosze też się przydały przy przekopywaniu parku (Wasze dzieci też lubią kretowiska?). Po spacerze aż wstyd było wracać z takim ubłoconym dzieckiem![]() Wczoraj z ciekawości zaczęłam spisywać słowa wymawiane przez Patryka i już ponad 30 mi wyszło, a ciągle jakieś nowe przybywa
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się pochwalę postępami nocnikowymi
![]() Obiecuję, że będzie to ostatni raz ![]() Radek zobaczył nocnik i zaczął na niego pokazywać. Posadziłam go i zrobił co trzeba ![]() Rano jak wstał też Oszczędność pampersów jak nic
|
|
|
|
#3186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mam wrażenie, że ryczy bo nie głodna, a ryczy bo nie ma butli na już ![]() Jak jest głodna to tak śmiesznie mlaska i mówi am. Cytat:
Ja daję po butli z mlekiem jak jęczy wodę, ale potem i tak chce właśnie mleko po jakimś czasie, ale potem znowu dostaje wode. Jakoś spokojnie śpie, jeżeli wiem ze "przepłuka" buzię wodą ![]() Cytat:
Mnie się @ spóźnia już 3 tyd,ale tylko 1 kreska jest... Cytat:
czyli z mąką ziemniaczaną zwana też skrobią. Tylko po prostu wtedy nie kulam ich a kroję w poprzek jak robię rulon z ciasta bo zawsze tak jak Tobie przy zwykłek mące klei mi się wszystko.Nie musisz dodawać całego jajka, możę być samo żółtko,ale Ja zawsze daję 1 jajco i 1/4 mąki - 1/4 proporcjonalna do ziemniaków które mam...nie wiem czy wiesz o czym piszę? Cytat:
Po co tyle za żłobek płacić, jak możesz mieć nianie która ogarnię chałupę - a tak TY to musisz zrobić jak królewicz w żłobku i pójdzie z nim do dzieci np na plac zabaw, jakieś kluby itd![]() |
|||||
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli tez należysz do tych szczęsciar
|
|
|
|
#3188 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Nadrobiłam kawałek i zaczał się młyn znowu Ale tak na szybko Cytat:
Cytat:
Amelka zostaję z TZtem i babciami, jakos musimy to wszyscy przetrwać ... Marzenko, chyba Ty pytałaś jak teściowa sobie poradziła - w pierwszy dzień tak sobie, bo Amlelka była marudna; wczoraj juz podobno dobrze, nawet dzidziusia ładnie spała godzine Myślę, że z kazdym dniem będzie lepiej Nie mam innego wyjścia, muszę dać radę .. Cytat:
Bez niej sobie tego wątku nie wyobrażam .... A z wyjazdem .. jakos zleci, musi... ale nie wiem, czy po powrociie poznam własne dziecko .. dzieci się tak szybko zmieniaja a miesiąc to kawałek czasu Cytat:
Cytat:
Jakbym dała Amelkę do żlobka to nasze dzieciaki byłyby pewnie w tej samej grupie ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Oliweczko -zapomniałam - śliczny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- W Monachium ![]() Cytat:
Ale nie ma wyjścia, muszę dać radę ...
|
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja chyba tez musze rozpoczac nocnikowanie. Sprzet juz mamy. Tylko jakos nie wiem jak to zorganizowac
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta wiem o czym piszesz
Następnym razem, o ile takowy będzie, dodam mąki ziemniaczanej. I też kulam a później kroje po skosie ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Ja zaczęłam po drzemce w ciągu dnia, później doszły poranki a teraz sadzam jak widzę, że Radzio jest nocnikiem zainteresowany.
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo
wepcham się bezczelnie w rozmowe bo i tak nie nadrobię tyłów ![]() mój tz też z tych gotujących - rosół w niedzielę przeważnie to jego fucha, barszcz biały lubi gotować, jakies zupy które umie gotować, mielone kotlety, schabowe - generalnie daje sobie chłop radę w kuchnize sprzataniem po gotowaniu trochę gorzej ale nie narzekam ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Co do masy solnej to oczywiście, ze próbowała zjadać. Ale ponieważ to mąka, sól i woda raczej nic jej się nie stało
Po kilku probach stwierdziła, ze to jednak nie nadaje się do spożycia.Jak się bawiłyśmy - klepałyśmy, zagniatałśmy, robiłyśmy paluszkami dziurki, odbijałyśmy rączki, Agata skubała z kupki na kupke, zrobiłyśmy płaskorzeźbe misia. Mamad dziękuje |
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() jutro ide na kontrol do lekarza z Karolkiem, chociaż szczerze mówiąc mam wrażenie że nie przeszło mu ani troszkę. caly czas zachrypnięty, zasmarkany. Boje sie ze czeka nas szpital. Drugi antybiotyk a zamiast poprawy jest tylko gorzej. Muszę ogarnąć chałupe, ale tak mi się diabelsko nie chce że masakra...
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Myha a tak jakoś.
Źle się czuję, zimno mi. Nie mam siły i za nic się nie mogę zabrać, siedzę.. Pęcherz dokucza, i problemy natury ginekologicznej się odzywają. Zauważyłam, że waśnie zawsze jak mam coś z pęcherzem to i 'tam' coś się dzieje. Zaczęłam brać antybiotyk na pęcherz który mi ostatnio przepisali, ale mi samo wtedy przeszło i go nie łykałam. Umówiłam sie tez na jutro do gin. Muszę sie za siebie zabrać i doprowadzić do ładu.
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Natan... pewnie Ci serce pęka jak tak płacze jak go musisz oddać..ale na pewno sie przyzwyczai i będzie dobrze znosił żłobek ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja musze sie przyzanac, ze ostatni raz u gina byłam wpo okresie połogu
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) po działce bo kochana mama nie miala pieluchy na przebranie a kupsko ksiezniczka zrobiła. mokre jej nie przeszkadzało ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- ja tez ale juz umowiona na poniedzialek jestem |
|
|
|
|
#3202 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pewnie szybko nie pójde di gina. No chyab, ze cos sie bedzie działo albo zaciaze
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Gomra a jakie miał antybiotyki? Powodzenia
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Mnie też się do gina nie śpieszy, wg podniósł sobie doktorek stawkę o 20zł to już wg. Nawet chyba jak będę w ciąży to musiałabym jakiegoś innego znaleźć z NFZ, bo kurde dużo biorą
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
ja od urodzenia Sary to byłam już chyba z 5 razy
jak nie więcej. Prawie jak w ciąży...
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nawet teraz na nfz chodze do gina. wprawdzie trzeba bylo 2 mies poczekac ale az tak mi sie nie spieszylo
|
|
|
|
#3208 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W końcu ładna pogoda, więc trzeba na spacer lecieć. A, i dziś szturmujemy Lidle, pamiętacie? ![]() Dziewczyny z nosidłami Tuli - można prać, nic się nie dzieje Wyprałam w pralce, w 30 stopniach, na programie do wełny, bez wirowania i jest jak nowe Cytat:
Cytat:
![]() 2. A wracasz do pracy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- A, i jeszcze ogłoszenie: wybieram się na dniach do Ikei. Jak ktoś coś chce/potrzebuje, to proszę składać zamówienia ![]()
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabierzesz mnie?
|
|
|
|
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hi
Chora jestem. Zapalenie gardła, krtani i tchawicy :/ Masakr jakiś Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Domyślam się, że będzie Ci ciężko, ale na pewno zostawiasz ją w dobrych rękach. 

zębole