Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 22:01   #3151
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Ja też najbardziej lubię inglota, ale inne firmy też mi się zdarza kupić. Apropo ostatnio Julka w rosie stłukła jeden lakier
A włosy też ,,robię" u fryzjera, bo ostatnio mam balejaż i też jasne kolory Teraz pójdę dopiero po porodzie, bo teraz to nie bardzo.
Ja Ci Oliweczko radze isc teraz.Tez tak mowilam przed urodzeniem Borysa(juz nie mialam w ostatnim miesiacu ciazy na nic sily i nie poszlam).Po porodze nie miałam sily, ochoty(bo nieprzespane noce i tp sprawy) .Kupilam jakas farbe w drodze desperacji(bo odrost juz byl paskudny), maz mi farbowal.Do dzisiaj wlosy dochodza do stanu z przed urodzenia Borysa.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:03   #3152
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Z pewnością kaszel był tego przyczyną.
Swoja droga, nie tka dawno miałaś dylemat czy dać młodego do żłobka a i tak nie unikneliście inwazji chorób....Zdrówka!

Temperatura zbita, teraz jest ok, ale ciągle doglądam i sprawdzam czy znowu nie rośnie.
Przyszedł mi dziś kombinezon dla małej. Jest świetny.
A mnie w tym miesiącu czekaja spore zakupy. Od kiedy wiem, że idę do pracy, odkryłam działy w sklepach z elegancka odzieżą. A zakup torebki rozważam nie pod kątem tego czy zmieszczą się tam pieluchy i ciuszki na zmianę, tylko czy wpasowywuje sie w trendy nadchodzącego sezonu Psychika odżyła...
Ano widzisz tak to jest, jak baby znosza dziadostwa z przedszkola. Ja wiedziala, ze on i bez zlobka bedzie chorowac. Ale przynajmniej teraz nie musze brac w pracy opieki na nich, wiec jedno zmartwienie z glowy.

Oby goraczka juz nie wrocila. A moze to trzydniowka?

Ja te sklepy odkryje gdzies w lutym, jesli oczywiscie bede miala za co je odkrywac. Zakup torebki tez mnie czeka.

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Nie wiem czy juz pytałam...jak Wy to mamuski ogarniacie rano? Aga budzisz Antka czy wstae z dziewczynami? Jak złobkowe dzieciaczki? Wstaja?
Ja mam ten plus, ze to Tz odprowadza dziewczyny do przedszkola, wiec jak Antek spi, to ja z nim. Ale najczesciej on wstaje pierwszy o 6.45 i od razu laduje sie do pokoju dziewczyn, wiec automatycznie one sie budza. Potem wstaje Tz, ogarnia dziewczyny, ja dogorywam w lozku, no i najczesciej wstaje na czesanie Wiki i zeby dac Antkowi mleko.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:03   #3153
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Wielki come back

Trzymam kciuki za spokoja noc

Moja agentka poniżej Myję naczynia w kuchni i słyszę, że coś stęka. Wchodze do pokoju a ona leżakuje przed tv
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121003607.jpg (111,3 KB, 63 załadowań)
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:09   #3154
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Myha ale fajnie Martynka urzeduje przy kuchni. Rosnie Ci pomocnica.

Alibany sprytna Ala. A jak sie cieszy. I nie wyglada jakby jej cos dolegalo.

Ja juz sie zegnam, moze uda mi sie zlapac choc troche snu...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:11   #3155
marzena_S
Zadomowienie

Marinko, nie gadaj głupot. Wszyscy mamy jakieś problemy, jedne są większe inne mniejsze- jak leżą nam na sercu to dobrze jest się wygadać. Może pokaż się u lekarza z tą nerką?

Telik, ja już skreślam dni w kalendarzu. Szkoda, że Jaśka nie możesz zapakować do torby.

Stronczku, widać, że Wiki opanowała schodzenie do perfekcji i to z pełną gracją. Co do zatok nie pomogę. Chciałam pisać, że słyszałam o plastrach, ale Isia już napisała, że nieskuteczne.

Aania, no nie mogę- jakie wygibasy! BOSKI jest.

DDewik, super ta czapa z Zary! Tak, wersje puchaczy dla chłopców też widziałam - kupowałam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/piekna-szydelkowa-...679018717.html . Z tym, że poprosiłam o podszycie polarem-była taka opcja w opisie.
Takie chłopięce czapy mi się jeszcze podobały :
http://allegro.pl/kocham-czapki-rast...662167649.html
http://allegro.pl/kocham-czapki-czap...662139604.html
No i ta jest boska
http://allegro.pl/japan-style-hit-zi...661529704.html

Brumku, ja swój naturalny kolor mam ciemny brąz, jako dziecko to wręcz czarny, ale niestety teraz zaczęły siwieć więc się maskuję farbą. Spotkanie w przyszły weekend- mam rozumieć, że się przyłączysz?
Świetne strony podałaś, już wylądowały w ulubionych. Ten pomysł z pudełkiem od jajek rewelacyjny.

Aga, najpierw czarowałaś że masz brzuch, a teraz że kiepską cerę- nikt Ci nie uwierzy, w końcu jesteś klonem Ani Przybylskiej.
Zdrówka dla Antka.

Patik, mówisz, że Hania ma klona? Jak ma na imię? Podkradnij i wysyłaj do mnie, wychowam jak swoje. Kurtka bardzo ładna, też dzisiaj poszłam do mojego kochanego lumpeksu, ale nic ciekawego nie było.

Iustyna, uuuu chory facet w domu to dopiero Armagedon.

Żaneta, oby to rzeczywiście tylko antybiotyk przyczynił się do powiększenia wątroby. Mam nadzieję, że szybko wróci ona do normy, a badania kału nic nie wykażą. Hania niby nie je, ale za to pije wodę z sokiem (3 wielkie butle, budzi się milion razy)- żyję nadzieją, że to jej w końcu samo przejdzie.

Zanka, oj wzruszająca chwila- brawa dla Lenki.

Scio, no niezły szantaż- dam całusa, a Ty mamo mi pozwolisz broić. Widać poprawę u tż, jak leczenie?
Fajnie zapełniasz Agacie czas.

Agawoo, a gdzie jedziesz? Chciałam napisać, że może chociaż przez skype będziesz mogła zobaczyć Amelkę, ale mówisz że nie będzie dostępu do Internetu. Domyślam się, że będzie Ci ciężko, ale na pewno zostawiasz ją w dobrych rękach.

Isia, brawa dla Ewoludka, a z tym bananem mnie rozbroiłaś.

U Nas dzisiaj pogoda jak marzenie- słońce i 20 stopni. Miałyśmy dwa spacery, przy czym drugi późnym popołudniem. Znowu zbierałyśmy kasztany, bo Nasze wcześniejsze zdobycze zostały u dziadków- a wiadomo, że niczym tak fajnie się nie rzuca po mieszkaniu jak kasztanami. Jak wróciłyśmy to Hani była głodna, a ja próbując ją czymś zabawić/zagadać jednocześnie zmywając i robiąc kanapki mówię: Haniu a jak robi konik? Hania patrzy się na mnie jak na przygłupa i dosadnie mówi : AM, AM!
Stary 2012-10-03, 22:12   #3156
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Alibany sprytna Ala. A jak sie cieszy. I nie wyglada jakby jej cos dolegalo.

Ja juz sie zegnam, moze uda mi sie zlapac choc troche snu...
No właśnie mimo tego kataru, wychodzących ząbków teraz tej temperatury humor ma przedni. dziwne
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:19   #3157
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam ten plus, ze to Tz odprowadza dziewczyny do przedszkola, wiec jak Antek spi, to ja z nim. Ale najczesciej on wstaje pierwszy o 6.45 i od razu laduje sie do pokoju dziewczyn, wiec automatycznie one sie budza. Potem wstaje Tz, ogarnia dziewczyny, ja dogorywam w lozku, no i najczesciej wstaje na czesanie Wiki i zeby dac Antkowi mleko.
AAA
Rzeczywisci długobyś nie popracowała,moze nawet lepiej, ze Antek teraz choruje jak jestes w domu a żlobek lzej zniesie?Oby tak było

Wkurza mnie rozpalanie i wyłaczanie pieca...................a sezon dopiero sie zaczał

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

alibany leżaczek na miare

ide spać...może zdaze zasnac przed pierwsza pobudka
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:22   #3158
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek to chyba jedyna, która znajduje czas wszystkim odpisać . Jeszce Marzenka zazwyczaj.
Podpisuję się pod tym

Myha jaka kuchareczka z Martyny
Co ona tam pysznego gotuje

Alibany jak przeczytałam, że usłyszałaś stękanie Ali to pomyślałam, że na nocniku usiadła
Fajna jest, też mamy taki "leżak" ale wyniosłam do piwnicy bo wydawało mi się, że jest niepotrzebny. A tu proszę jakie wykorzystanie

Marzena czapkę Hanka ma genialną i świetnie w niej wygląda
Jak kiedyś trafisz na coś fajnego dla chłopca to wklej proszę link, ja nic nie umiem/nie chce mi się znaleźć

Marina głupoty wypisujesz! Jak to nie pasujesz tutaj? Dla mnie to jesteś niezastąpiona, uwielbiam Twoje posty. Nic nie owijasz, walisz prosto z grubej rury
Mam nadzieję, że w końcu się Wam ułoży.

BTW odnośnie nocników.
Mamy taki "zwykły" za około 20zł i Radek prawie zawsze siedząc na nocniku sika poza niego. Tak jakby ten przód był za nisko. Jak go posadzę to jest ok, ale później jak się trochę powierci to przysuwa się do przodu i dyngolem naciska nocnik.
Dlaczego?
Są specjalne nocniki dla chłopców?

Ale miałam dzisiaj dzień
5 minut nie usiadłam i cały czas coś do zrobienia miałam.
Radek jojczył, nakrzyczałam na niego, zaczął płakać bo się moich krzyków wystraszył
Totalnie nie mogłam się ogarnąć.

Agawoo a gdzie Ty wylatujesz na szkolenie? Do Niemiec? Dobrze pamiętam?
Ja bym nie przeżyła ponad 3 tygodni bez Radka.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:27   #3159
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Od poniedziałku do wtorku (wczoraj) byłam na delegacji z pracy w Grodzisku Mazowieckim i jest jeden plus z wyjazdu - spałam nieprzerwanie 8 godzin
O wow
Cytat:

Równo 8ma doba po szczepieniu i mamy temperaturę:/
po jakim szczepieniu jesteście?
Cytat:
Antek mi przed chwila wymiotowal. Zjadl jogurt z bananem, rozkaszlal sie i wszystko poszlo. Raczej zwalam to na ten kaszel wlasnie, niby ten jogurt jadl pierwszy raz, ale teraz bawi sie normalnie. No prawie, bo w koncu spiacy...
Pewnie to przez ten kaszel-tak jak mówisz
U dzieci wymioty mogą być z bardzo wielu powodów.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka badania mam dobre ale i tak mam wizytę u endo- pewnie tylko wypisze recepte na hormony. Niestety już do końca życia mnie czeka branie leków na niedoczynność.
U ortopedy ok, już nie kazał przychodzić, chyba że coś nas zaniepokoi. Sara ładnie stopy stawia.
Ja też do końca życia mam brać
A Sara już chodzi?
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

wrzucam próbkę mojego tancerza, niestety niewielką, bo jak tylko zobaczy aparat, to momentalnie przestaje oglądał "jaka to melodia"
I jak zwykle marna jakość, mobilizuje mnie to do myślenia o kamerze [/COLOR]
Ale ramionka chodzą-tancerz pełną gębą
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja odkryłam przyczynę pobudek Wiki w nocy. Maz mi mówi ze to ja ją budze swoim chrapaniem. Śmieszne wiem.... Musze cos z tym zrobić. Przyczyna są moje zatoki. Wiecznie zawalone. Co z tym zrobić. Macie jakieś skuteczne sposoby ?? Myśle nad zastosowaniem ibupromu zatoki ale czy to pomoże ?
Moim zdaniem powinnaś pójść do lekarza i byc pod stałą kontrolą skoro to zdarza się często, bo takie branie leków może tylko źle się skończyć dla żołądka/wątroby.
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Myśle już tylko o wyjeździe - wylot w niedziele. Szkolenie przez 3,5 tygodnia. Nie wiem jak to będzie. Zapłaczę się z tęsknoty za Amelką Neta nie będę miała Na razie zmykam, jeszcze jakieś pranie przed wyjazdem muszę porobić W ogóle nie wiem jak się spakować na tyle czasu, żeby nadbagażu nie było

Pozdrawiam Was cieplutko
dasz radę, ale współczuję
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czy to jest normalne, że dziecko jeszcze je w nocy?
Wydaję mi się, że 14miesięczna już nie powinna jeść,
jak je tyle rzeczy w dzień i ma 5 posiłków? !
-może tylko mi się wydaje...
Dla mnie to normalne, bo moja jadła, je i pewnie jeść będzie w nocy.
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Wczoraj spędziłysmy dzien na bawialni (moja alternatywa na deszczowe dni) Oto fotki + fotka z parku
Załącznik 4915248

Załącznik 4915249

Załącznik 4915250
Ale fajnie- a gdzie macie taką bawialnię? w jakimś centrum handlowym?

Byłyśmy na spacerku-nawet dwóch
Jeszcze zrobię opłaty i spać.
Wrzucam zdjęcia brzuszka34 tydzień.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:39   #3160
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

My właśnie domyłyśmy się po zabawie masą solną.

Właśnie przyszła Agata i mówi nie ma, nie ma. I próbuje dociec czego nie ma
hihi
Urocze to z tym " nie ma"
Zabawne że właśnie to dzieci załapują tak szybko
I nas Jasiek wygina tak śmiesznie lapki i mówi "ma" co oznacza nie ma

Cytat:

wrzucam próbkę mojego tancerza, niestety niewielką, bo jak tylko zobaczy aparat, to momentalnie przestaje oglądał "jaka to melodia"
I jak zwykle marna jakość, mobilizuje mnie to do myślenia o kamerze
niesamowity tancerz

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Telik, ja już skreślam dni w kalendarzu. Szkoda, że Jaśka nie możesz zapakować do torby.

U Nas dzisiaj pogoda jak marzenie- słońce i 20 stopni. Miałyśmy dwa spacery, przy czym drugi późnym popołudniem. Znowu zbierałyśmy kasztany, bo Nasze wcześniejsze zdobycze zostały u dziadków- a wiadomo, że niczym tak fajnie się nie rzuca po mieszkaniu jak kasztanami. Jak wróciłyśmy to Hani była głodna, a ja próbując ją czymś zabawić/zagadać jednocześnie zmywając i robiąc kanapki mówię: Haniu a jak robi konik? Hania patrzy się na mnie jak na przygłupa i dosadnie mówi : AM, AM!
Kochana Marzenko
Pewnie ze Jaś wyskakuje do torby
Nie zostawilabym go
Jedziemy w trójkę
Będziemy 13 i 14 w Poznaniu
Możemy nawet na spotkanie tztow przytargać

Wiadomo ze konik robi am am
Stary 2012-10-03, 22:41   #3161
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wróciłyśmy to Hani była głodna, a ja próbując ją czymś zabawić/zagadać jednocześnie zmywając i robiąc kanapki mówię: Haniu a jak robi konik? Hania patrzy się na mnie jak na przygłupa i dosadnie mówi : AM, AM!

Nasze dzieci już takie dorosłe i nie dadzą się oszukać

Aania
tańczący Adam jest rozbrajający

Wczoraj obierałam z Radkiem ziemniaki na ziemi. W pewnym momencie Radzio zaszedł mnie od tyłu, objął łapkami i zaczął konika naśladować.
Dziadek tak się z nim bawi i skubany pamięta
Stary 2012-10-03, 22:41   #3162
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
1.Boska ta strona! Proste, funkcjonalne-juz w ulubionych
DdewikMi też ZAWSZE odpisuje tylko najukochanszy brumek
Czapka przepiekna-tylko dlaczego taka droga

2. co do kosmetykow to ja tez mam jeden fluid z loreala i jeden tusz tez loreala-i nic wiecej...mam uczulenie nawszystko z oriflame,avonu,pudry itd
Ta strona faktycznie jest swietna(wiecie ja kiedys bylam taka kreatywna, bo w tym siedzialam, a teraz ...szkoda gadac.Mam nadzieje ze jak wroce do pracy to wroca pomysly

2. Ja wam polecam podklad Estee Lauder Double Wear(jest swietny -najlepszy jaki uzywalam, cera jest nieskazitelna), dobry na zime, na lato jest lżejsza wersja-jedyny minus to jest drogi
obecnie uzywam Vichy dermablend i tez polecam, ladnie wyglada, tylko trzeba uwazac z iloscia zeby nie przesadzic bo robi sie maska.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Tż leży chory i na nic nie mam czasu .
dla Ciebie, i zdrowka dla TZ

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena nauczyła się mówić MAMA
Gratuluje!

[QUOTE=brumek;3689176

1.Ja jestem uzależniona od kosmetyków, już nie raz pisałam Jak Tymka jeszcze nie było, to godzinami mogłam wybierać, dobierać, czytać o nich i z niczego się bardziej nie cieszyłam niż z dobrych kosmetyków. No, może jeszcze z gadżetów elektronicznych

2.A ja się właśnie zastanawiałam, czy by się na takie nie wybrać... Tylko też nie widzę jakoś tego, że Tymuś siedzi i jakkolwiek się interesuje. Tyle że by muzyka w tle leciała

3.Buziaki dla rekonwalescenta. Ja też mam całe życie katar, dlatego pytałam. I nikt nigdy nie umiał mi go skutecznie wyleczyć.

4.Boska Z laurek mi się jeszcze te dla taty spodobały. Mąż ma urodziny za 2 tygodnie, to mu chyba taką z Tymciem wykonamy

[/QUOTE]
1. Ja tak samo Brumku tez lubie kosmetyki i bizuterie(swego czasu sama robilam i nie chwaląc sie wychodzilo mi to świetnie)Teraz nie mam czasu na robienie, ale kupowanie tak, jeszcze buty (kupilam sobieostatnio rude clarksy-botk)i i torebki

2.Ja sie zastanawialam nas Ymaha, kolzenaka mi polecala, ale chyba jeszcze poczekam

3.Dziekuje!A ja mam tez ciagle katar i alergolog powiedzial ze mam sie u niego nie pokazywac jak nie zrobie przegrody.Na pierwszy ogien poszedl maz(krolik doswiadczalny), a ja mam zamiar tez sobie zrobic(troche mnie to przeraza, ale katar juz mnie meczy)

4. Ja kartki uwielbiam robic i zawszy wszyscy dostaja robione przeze mnie

Cytat:

Ja tez juz mam wszystko zakupione, ale jakos jeszcze nie bawilismy sie masa solna(Twoja coreczka dojrzalsza jak czytam, moj to pewnie by tylko rzucal tym ciastem), a jak Agatka bawi sie z Toba tą masą?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

A to ta kurtka z wczoraj ( Natka pytałaś o zdjęcia)

Uploaded with ImageShack.us

Sara mi nie spała znowu cały dzień. Za to od pół godz już śpi na noc.
Fajna kurteczka, trendy
Stary 2012-10-03, 22:44   #3163
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Mateusz rośnie

A Ty ślicznie wyglądasz.

Stronczek dla Wiki. Pięknie z łóżka schodzi.
Stary 2012-10-03, 22:51   #3164
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Je.tem żyję. Ale nie mam weny ani natchnienia.
Zle .ię czuję ogólnie, boli mnie nerka ( ta co z nią leżałam jak byłam w ciąży ) i w ogóle do dupy. Więc nie pi.zę, bo nie mam zbytnio czego i poza tym mam takie wrażenie, że do Wa. nie pa.uję - u mnie wiecznie jakie. doły itp
Marina, przestań! Dla mnie Ty jesteś nieodłączną częścią tego wątku. Od początku, zawsze charakterystyczna, piękna, mądra, tylko styrana życiem Własnie TU pasujesz!

Uwielbiam takie strony. Zaraz sie pogrążę w lekturze

Cytat:
Brumku ja polecam zajęcia metodą Gordona.
Moja szwagierka chodziła chyba w dwa miejsca na zajęcia i któreś polecała (ale chyba nie w yamaha). Ja mam chęć wziąć Agate na poranek do filharmonii.

Jak ja bym poszła z synem do filharmonii, to robiłby swoim śpiewem konkurencję artystom

Bawicie się już masą solną? Nie chce jej zjadać?

Cytat:

Cudny, cudny, cudny Ale ma "kocie ruchy"
Mój tez ciągle tańczy, ale tak bardziej rytmicznie, a mniej płynnie. Adaś to już wyższa szkoła jazdy

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja odkryłam przyczynę pobudek Wiki w nocy. Maz mi mówi ze to ja ją budze swoim chrapaniem. Śmieszne wiem.... Musze cos z tym zrobić. Przyczyna są moje zatoki. Wiecznie zawalone. Co z tym zrobić. Macie jakieś skuteczne sposoby ?? Myśle nad zastosowaniem ibupromu zatoki ale czy to pomoże ?
Myślisz, że to to?
A ibuprom nie pomoże, nie ma sie co łudzić niestety

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Myśle już tylko o wyjeździe - wylot w niedziele. Szkolenie przez 3,5 tygodnia. Nie wiem jak to będzie. Zapłaczę się z tęsknoty za Amelką Neta nie będę miała Na razie zmykam, jeszcze jakieś pranie przed wyjazdem muszę porobić W ogóle nie wiem jak się spakować na tyle czasu, żeby nadbagażu nie było
O rany, ciężkie to będzie. Ja sobie nawet tego nie wyobrażam. Nawet nie chcę wyobrażać
Oby szybko minęło!

Cytat:
Wczoraj spędziłysmy dzien na bawialni (moja alternatywa na deszczowe dni) Oto fotki + fotka z parku
Ale kuchareczka
My jeszcze nigdy nie byliśmy w takim miejscu, bo wydawało mi się że Tymuś za mały. Ale widać nie doceniam wieku swojego dziecka

Cytat:
Temperatura zbita, teraz jest ok, ale ciągle doglądam i sprawdzam czy znowu nie rośnie.
Przyszedł mi dziś kombinezon dla małej. Jest świetny.
A mnie w tym miesiącu czekaja spore zakupy. Od kiedy wiem, że idę do pracy, odkryłam działy w sklepach z elegancka odzieżą. A zakup torebki rozważam nie pod kątem tego czy zmieszczą się tam pieluchy i ciuszki na zmianę, tylko czy wpasowywuje sie w trendy nadchodzącego sezonu Psychika odżyła...
Dobrze, że spadła. Oby nie wróciła
Fajnie że się masz okazję tak wylaszczyć
Stary 2012-10-03, 22:52   #3165
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
DDewik, super ta czapa z Zary! Tak, wersje puchaczy dla chłopców też widziałam - kupowałam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/piekna-szydelkowa-...679018717.html . Z tym, że poprosiłam o podszycie polarem-była taka opcja w opisie.
No i ta jest boska

Brumku, ja swój naturalny kolor mam ciemny brąz, jako dziecko to wręcz czarny, ale niestety teraz zaczęły siwieć więc się maskuję farbą. Spotkanie w przyszły weekend- mam rozumieć, że się przyłączysz?
Świetne strony podałaś, już wylądowały w ulubionych. Ten pomysł z pudełkiem od jajek rewelacyjny.
20 stopni? Ale zazdroszczę
U nas lało do 17 i 14-15 stopni.

Dzięki Ci za te linki Czapy są boskie! Mało powiedziane - są bosko boskie!

Jajka super, fakt A się nie mogę doczekać na takie zabawy

A do Poznania by sie chciało I na razie na tym koniec...

Cytat:
No, wreszcie widać, ze to już wielki facet tam mieszka

Cytat:

Moja agentka poniżej Myję naczynia w kuchni i słyszę, że coś stęka. Wchodze do pokoju a ona leżakuje przed tv
Padłam
Co za poza! Co za leżak! Co za radość i swoboda
Tylko dzieci potrafią się tak szczerze, całym sobą, cieszyć z życia
Stary 2012-10-03, 22:56   #3166
Lili 83
Zakorzenienie

Jeszcze na domiar wszystkiego wzięłam się dzisiaj za kopytka.
Myślałam, że mnie szlag trafi.
Mąki musiałam dać więcej jak ziemniaków bo ciągle kleiło mi się do rąk.
Niepotrzebnie dałam jajo.
Ugotowałam kilka na próbę- okazały się dobre.
W miedzy czasie Radek się przebudził, musiałam iść go przytulić cycem.
Ciasto się rozpłynęło i wylądowało w koszu.

AAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaa aaaaaaaa
AAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaa aaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaa
aAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa

Dobranoc.
Mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie lepszy.
Stary 2012-10-03, 23:09   #3167
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kochana Marzenko
Pewnie ze Jaś wyskakuje do torby
Nie zostawilabym go
Jedziemy w trójkę
Będziemy 13 i 14 w Poznaniu
Możemy nawet na spotkanie tztow przytargać
No teraz to już leże i kwiczę z żalu

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
1.Ja wam polecam podklad Estee Lauder Double Wear(jest swietny -najlepszy jaki uzywalam, cera jest nieskazitelna), dobry na zime, na lato jest lżejsza wersja-jedyny minus to jest drogi
obecnie uzywam Vichy dermablend i tez polecam, ladnie wyglada, tylko trzeba uwazac z iloscia zeby nie przesadzic bo robi sie maska.

2. Ja tak samo Brumku tez lubie kosmetyki i bizuterie(swego czasu sama robilam i nie chwaląc sie wychodzilo mi to świetnie)Teraz nie mam czasu na robienie, ale kupowanie tak, jeszcze buty (kupilam sobieostatnio rude clarksy-botk)i i torebki

3. Ja sie zastanawialam nas Ymaha, kolzenaka mi polecala, ale chyba jeszcze poczekam
1. No to wreszcie się nie zgadzamy, bo ja nie znoszę Double Wear
Uwielbiam Kanebo i Lancome Photogenic. A z tańszych fajne są te w musie (np. Bourjois czy Essensce) i Pharmaceris intensywnie kryjący.

2. Torebki i buty tez kocham A raczej kochałam w poprzednim życiu teraz co najwyżej elefanteny

3. Musze o tym poczytac, bo za bardzo nie wiem, co to za tajemnicze coś
Stary 2012-10-03, 23:15   #3168
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No teraz to już leże i kwiczę z żalu

1. No to wreszcie się nie zgadzamy, bo ja nie znoszę Double Wear
Uwielbiam Kanebo i Lancome Photogenic. A z tańszych fajne są te w musie (np. Bourjois czy Essensce) i Pharmaceris intensywnie kryjący.

2. Torebki i buty tez kocham A raczej kochałam w poprzednim życiu teraz co najwyżej elefanteny

3. Musze o tym poczytac, bo za bardzo nie wiem, co to za tajemnicze coś

Brumciu przybywaj do Poznania!
Stary 2012-10-03, 23:20   #3169
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Jest swietna!!!

Cytat:
No i ta jest boska

Dziekuje

Cytat:

Załącznik 4915248

Załącznik 4915249

Załącznik 4915250
Super dziewczynka!,
Jeszcze z Boryskiem nie bylismy, mysle ze on jeszcze za maly na sale zabaw(nie odnalazłby sie tam)

A my po poludnie spedzilismy milo, poszlismy na spacerek z Tz(wypuscili do na godz ze szpitala), Boryskiem i rodzicam.Moj maz zwracal uwage(wyglada troszke jak swinka z mapetow, dziecko szczesliwe ze tate zobaczylo, az piszczal z radosci.Rodzice pojechali godz temu a ja zamiast spac to klikam.Dobra kochane ide spac.Dobranoc

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-10-03 o 23:27
Stary 2012-10-03, 23:30   #3170
marzena_S
Zadomowienie

Myha, Ty Martynkę do centrum rozrywki zabierasz, a ona po prostu chciała postać przy garach. Śliczna jest i do twarzy jej w chustce.

Aga, to już cała trójka choruje? Dziewczyno, podziwiam Cię że dajesz radę ze wszystkimi obowiązkami. No i ZDRÓWKA dla wszystkich- choróbska precz.

Telik, cała rodzina Telików- menelików? To jest zdecydowanie to co tygrysy lubią najbardziej! Bierzmy tżtów, w razie czego dzieci zabawią, a my spokojnie wypijemy kawę. Teraz to już chyba godziny zacznę odliczać.

Alibany, może Ala myślała, że to jakiś zmodernizowany nocnik.
Tak jak Brumek pisała, taką radość całym sobą można chyba tylko u dziecka zobaczyć.

Oliweczko,
mam wrażenie, że dopiero co wszystkie chwaliłyśmy się takimi brzuszkami, ale zleciało. Ślicznie wyglądasz, ciąża Ci naprawdę służy.

Lili, będzie lepiej - tylko już za kopytka się nie bierz.

Hania dziękuję ciotkom za komplementy. Co do koloru włosów, to w słońcu wydają się jaśniejsze i aparat trochę przekłamuje. W rzeczywistości nie są chyba aż tak jasne, choć widać że blond.

Stary 2012-10-04, 00:42   #3171
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Brumciu przybywaj do Poznania!
hlip hlip...

No właśnie, Agi mi nie zacytowało
Aga, ja nie wiem, jak Ty to ogarniasz. jedno chore dziecko to już ciężka sprawa. Dwoje chorych - armagedon. A więcej? nie wyobrażam sobie
Pewnie padasz na twarz

Dziubku, a jak Denis dziś? Czemu się nie odzywasz?

.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Zrobię takie Tymowi
http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...e-i-zamki.html

On kocha klamki, klucze i wkładanie ich do zamków
Stary 2012-10-04, 06:52   #3172
agni82
Zadomowienie

Dzień dobry
troszkę nie moge się zebrać, by włączyć się w rozmowy.Emil jest na prawdę mega absorbujący. Chodzące tornado. ściąga ze stołu wszystko co się da, niszczy co się da, brudzi co się da. u was to samo?
ja ze zmęczenia od ciągłego sprzątania już padam. a sterta prasowania wciąż leży. mam nadzieję, że wsyzstko ponadrabiam, jak Emil pójdzie do żlobka. bo... uwaga... od wtorku zaczynamy. mam nadzieję,że będzie ok. jak poszlismy obejrzeć ten żlobek, to podobało mu się, a że była pora obiadkowa, wyżebrał jedzenie od pani kucharki

o siebie się nie martwię, bo jestem na etapie takiego zmęczenia nim i tęsknoty za dorosłymi, że przeżyję. on? hmmmm.... to się okaże.

niestety żłobki sa tu cholernie drogie. ja za tydzień płacę tyle co moje koleżanki w Białymstoku za 3 miesiące

gdyby jednak żlobek nie wypalił, mam plan B. znajdę nianię na kilka godzin dziennie albo panią do prasowania i sprzątania i wyjdzie to znacznie taniej niż żłobek

choć mam nadziję, że jednak urwis poradzi sobie w żłobku.
Cytat:

Zrobię takie Tymowi

genialny pomysł.Emila jeszcze nie interesuja klucze i zamki. kable, telewizorowe przyciski i w ogóle wszelki przyciski
zgadnijcie co dostanie na gwiazdke? komplet kabli
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
. oj biedna ty. rozumiem doskonale. i ja dlatego nie gotuję przy Emilu, czegoś co wymaga czasu, bo albo nie skończę albo się zmarnuje
Cytat:
Ta strona faktycznie jest swietna(wiecie ja kiedys bylam taka kreatywna, bo w tym siedzialam, a teraz ...szkoda gadac.Mam nadzieje ze jak wroce do pracy to wroca pomysly
a wiesz że ja też, ale w ciąży to mnie zahibernowało. zero, nul. dopiero teraz wracam do życia i cieszę się. sama zrobiłam winietki, karty menu na wesele, a teraz robię karty z dziekuję. robie jakies obrazki (nie wymagające talentu artystycznego- bo takiego nie posiadam) i kartki świąteczne. często wykorzystuję kartki z poprzednich lat i recyclinguje je.
Cytat:
Wczoraj obierałam z Radkiem ziemniaki na ziemi. W pewnym momencie Radzio zaszedł mnie od tyłu, objął łapkami i zaczął konika naśladować.
Dziadek tak się z nim bawi i skubany pamięta
wow!jednak te nasz dzieci robią się dorosłe. ostatnio poprosiłam Emila by przyniósł swoje buciki, bo akurat wychodzilismy i przyniósł mi jeden usiadł swoim zwyczajem na moich kolanach i nakładałam mu bucik. w pewnym momencie widziałam na jego twarzy, że zorientował się, że jednego brakuje, wzrokiem powiódł po pokoju, namierzył bucik, wstał i przysiósł po czym usiadł i znowu nakładanie. normalnie dumna jestem, wiem że rozumie i trafia coś do jego głowy. dszkoda, że jak mówię "nie wolno", to dziwnym trafem, omija to jego ucho i leci w powietrze
Cytat:

wow oliweczko. cudnie wyglądasz. i 34 tydzie to juz tuz tuz. kiedy to zleciało

widze anię na pasku- za chwilę pojawi się zielona trzcionka

Marina - bo pasem po d..pie strzelę za takie teksty - nawet nie cytowałam twoich głupot. ja cię zaraz dopasuję

ide bo jaśnie wielmożny hrabia nie śpi od 5 (zresztą jak co dzień, a dokładnie od 4:50- codziennie).
ostatnio zapchałam go na noc kasza na dobranoc i mlekiem i wstał o 4:55 ryczac : mam mam mam(co znaczy dobre, gdzy go zapytać podczas jedzenia czy dobre jest, bądz jak chce jeśc. a jeśc chce zawsze
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 07:39   #3173
mamad1
Zadomowienie

Zdrówka dla wszystkich chorych!

Ja też się zdziwiłam, że Tymek Brumka śpi w dzień Wybiega się chłopak

Patryk też już dawno umie schodzić z łóżka, ale czasem uda mu się usiąść na brzegu łóżka, więc i tam muszę go pilnować.

Shira ja też w kupie Od kilku nocy to już pełną parą, bo się wybudza i muszę go usypiać kilka razy w nocy. Podejrzewam sławne trójki, bo paluszki tam wkłada. Wcześniej jadł w nocy tak ze dwa razy, więc się nawet nie zdążyłam dobrze obudzić, odkładałam go i spał dalej. Teraz gorzej.

Aania Adaś tancerz pierwsza klasa! Patryk teraz dopiero zaczął podrygiwać do muzyki i jeszcze śpiewa "aaaa" Uwielbiam ogrodniczki

Scio po Twoich postach widać, że jesteś mamą z pasją i lubisz swój zawód

Marina
a Ty myślisz, że ja tu pasuję? Nie gadaj głupot! Masz tu być z nami, pisać i kropka!

Oliweczka jaki masz zgrabny brzuszek
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:12   #3174
zapałeczka
Zadomowienie

Oliweczka pieknie wyglądasz !

Marina tak jak dziewczyny piszą, wiele z nas ma problemy... U mnie też masakra jakaś, też mamy kłopoty z pieniędzmi, dlatego maluszek musiał iść do tego %(^%#$ żłobka, żebym ja mogła pracy szukać..... Płacze jak cholera jak go zostawiam, nie chce mnie puścić, dziś mi aż włosy powyrywał.... Jestem taka smutna i zrezygnowana, że codziennie zastanawiam się czy nie zrezygnować.........
Stary 2012-10-04, 08:15   #3175
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

AAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaa aaaaaaaa
AAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaa aaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaa
aAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa

Dobranoc.
Mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie lepszy.
Z kopytkami to jest tak, że ziemniaki muszą być zupełnie wystudzone i trzeba ciasto bardzo szybko zagnieść, bo im dłużej zagniatasz tym bardziej się klei

Dobry
Dużo nie piszecie, ale może to i dobrze. Ta jesienna aura chyba nikomu nie sprzyja
Co do butów z ccc.. (wybacz marzenko, mam opóźnioną reakcję ) ja mam na zbyciu kilka zniżek 30% ważnych chyba do końca stycznia 2013. Więc jeśli któraś chętna, to pw machneli się w tym sezonie i każdy dostał po trzydzieśći sztuk

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2012-10-04 o 08:16
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:25   #3176
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Myha ale fajnie Martynka urzeduje przy kuchni. Rosnie Ci pomocnica.
Bardziej mojemu Tż bo on jest raczej tym gotujacym

Cytat:
O wow

po jakim szczepieniu jesteście?

Pewnie to przez ten kaszel-tak jak mówisz
U dzieci wymioty mogą być z bardzo wielu powodów.

Ja też do końca życia mam brać
A Sara już chodzi?

Ale ramionka chodzą-tancerz pełną gębą

Moim zdaniem powinnaś pójść do lekarza i byc pod stałą kontrolą skoro to zdarza się często, bo takie branie leków może tylko źle się skończyć dla żołądka/wątroby.

dasz radę, ale współczuję

Dla mnie to normalne, bo moja jadła, je i pewnie jeść będzie w nocy.

Ale fajnie- a gdzie macie taką bawialnię? w jakimś centrum handlowym?

Mam taka bawialnie niedaleko domu. jakies 15 minut spacerkiem
brzuszek

Cytat:

Ale kuchareczka
My jeszcze nigdy nie byliśmy w takim miejscu, bo wydawało mi się że Tymuś za mały. Ale widać nie doceniam wieku swojego dziecka
Właścicel bawialni mówił mi, ze ostatnio mieli 8 miesiecznego dzieciaczka i nie chciał wyjsc im z kulek.

Cytat:
Super dziewczynka!,
Jeszcze z Boryskiem nie bylismy, mysle ze on jeszcze za maly na sale zabaw(nie odnalazłby sie tam)
Ja mysle, ze Borysek odnalazłby sie w takim miejscu. Martyna była wniebowzięta nowymi zabawkami. Ona nie nalezy do osób śmiałych, podchodzi z dystansem do nowych miejsc i ludzi a tutaj poleciała sama do lalek.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:30   #3177
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się
znowu sie nie wyspałam tralalalala..kocham moje dziecko za to

Martynka, Wikusia, Adaś, Alicja

Oliweczka jak z Ciebie zgrabna mamusia

dla wszystkich chorowitków życzenia zdrówka, a dla wszystkich mam chorowitków dużo siły i cierpliwości

tak czytam o kosmetykach, które polecacie i stwierdzam, że jak znajdę chwilę to może coś wyszukam dla siebie i potestuję mam kilak koleżanek, które kochaja buty i torebki - i zawsze się cieszyłam, że mnie takie "pasje" nie dotknęły - zawsze to parę groszy w kieszeni.. ja uwielbiam kolczyki (mam ich całą stertę, już nie wiem, gdzie trzymać ), no i kiedyś kochałam spinki. teraz na nowo ta miłość się rozbudza, zaczynam kolekcję spinek dla Hani

Marinko - dziewczyny mają racje, pisząc, że głupoty opowiadasz!! i ja dołączam do nich z wracaj do nas kochana!!!!

Marzenko i Teliku ja będę też w Poznaniu 14 - przyjeżdżam z mężem na maraton spotykacie się w sobotę czy w niedziele?? ja co prawda mam w planach odwiedzić koleżankę i jej całkiem małego synka Fabianka, ale jakbyście widziały się 14 to może bym wpadła się chociaż przedstawić, poznać Was i Wasze dzieciaczki?? o ile nie macie nic przeciwko

agni no to Emil cie nie rozpieszcza tym porannym wstawaniem. a co do jedzenia to u nas tak samo-Hanka zjada cokolwiek się jej da. i jeszcze zawsze żebra od wszystkich i wszystko. więc póki co do restauracji jej nie zabieram trzymam kciuki żeby się emil w żłobku zaaklimatyzował. a Ty wracasz do pracy?? no i czekam na fotki ślubne

zapałeczko, dziubku aż mnie za serce ściska jak czytam o tych ciężkich żłobkowych chwilach ...

moja Hania już na dobre oswoiła się z nianią. jak ją budzę rano i sie pytam kto zaraz przyjdzie do Hani to ta odpowiada nania i jak tylko nania qwejdzie to hania cała szczęśliwa ciągnie ją do kuchni i każe sobie podac śniadanko. i rodzicom już macha papa żeby sobie poszli

marzenko no nie wiedziałaś, że głodny konik robi am, am

no nic biorę się za pracę. no i spróbuję koleżankę do lidla wyciągnąć - kusi mnie ta tuniczka i bluza z uszkami

cookie ja bym była chętna na zniżkę !!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-10-04 o 08:31
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:30   #3178
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobię takie Tymowi

genialne Martyna też ma manie kluczy i zamków. Może tez jej coś takiego "zmajstruje"

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-04, 08:36   #3179
patik87
Zakorzenienie

Agawoo a gdzie Ty wyjeżdżasz? ja nic neiw iem, chyba przeoczyłam, albo na biało dałaś. Współczuję, ja nie wiem jak to bym wytrzymała, ale dasz radę! Będziesz silna. Co to za szkolenie?

Zanetaa Sara tez je w nocy, i też nie ma zasady o której godz. Czasami o 23 juz wyje, czasami i 2.. dzisiaj jadła o 22 i o 6 np.
Fanie że tak w pracy odpoczywasz, 4 h to przyzwoity czas pracy. ( jak ja bym chciała mieszkać mieście..)

Alibany nie wiem czy jej tak zostanie czy nie, narazie w kratkę jest. Dzień śpi, dwa dni nie śpi, albo śpi 30 min. Jest cieżko jak narazie.
Ala dobra jest z leżakowaniem.

Cytat:

Nie wiem czy juz pytałam...jak Wy to mamuski ogarniacie rano? Aga budzisz Antka czy wstae z dziewczynami? Jak złobkowe dzieciaczki? Wstaja?
i ja się nad tym dzisiaj zastanawiałam. Jak mamy pracjące czy własnie Aga ogarniają cały mendel rano i siebie

Oliweczka
ślicznie wygladasz, super sukienka, brzuszek
Sara chodzi prowadzona od tyłu, ale unikam tego ( chociaż oratopeda wcz powiedział że już można tak ją prowadzać.) Sama też zrobi 2-3 kroczki, ale tak bokiem nogi dostawia. Pewnie lada dzień zacznie moja mała duża dzidzia.

Coś jeszcze chciałam...

AgaG macie się z chorobami. Super że mąż tak Ci pomaga i ogarnia dziewczyny rano

Myha
Martyna ma taką ciekawa urodę.

Brumek
nasze maluchy nie za małe na salę zabaw, Sara już w czerwcu tam zadebiutowała i lubi się bawić, obserwowac inne dzieci. Od razu jak wchodzimy ucieka mi z rąk i raczkuje.

Ja mam jakiś ból istnienia dzisiaj.
Stary 2012-10-04, 08:37   #3180
myha82
Wtajemniczenie

Ja znalazłam jeszcze coś fajnego
http://bawimy-sie.blogspot.com/2010/...-zakretki.html

Martynka

Natalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości