|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Ta karta akurat jest z BNP Paribas - zainterweniowali mega szybko, bo transakcje były zrealizowane 15:42 i 14:48 a teelfon od nich był juz 16:10 i wtedy zablokowałam kartę.
|
|
#1922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajnieee ja tez mam juz 10 kg.. ale niestety nie te tygodnie co Ty ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Witam się z rana ![]() U mnie noc średnia, co chwile tż wkurzony budził mnie, ze chrapię.... Nie mam żadnego kataru ani nic i już mnie na prawdę to denerwuje, bo nie dość, że nie wiem skąd to się bierze to jeszcze co noc jest to samo albo z nocy na noc jeszcze gorzej, a jeszcze tż non stop mnie budzii... Wrr... Brzuch oczywiscie po takiej nocy twardy i lekko boli mnie podbrzusze... Wiec zamiast w nocy chociaz odpoczac i zeby ten brzuszek się tak nie stawiał to jest jeszcze gorzej.... Jeszcze w dodatku Fela uwaliła się koło mnie i pierdzi mi z samego rana... Mmmmmmmmmmmm idealny poranek |
||
|
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis napewno bedzie lepszy dzien od wczorajszego ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz po badaniach .. od tego ciaglego klucia to juz reki nie czuje
Cytat:
![]() Brawo Ja swojej tez nie komentuje .. po co sie na sile dolowac nie ? ![]() Gdyby moja mi zdretwiala to jeszcze pol biedy .. ale ona spuchla o dwa rozmiary .. jeszcze dzisiaj troche zostalo .. ale noga sie zmiescila do buta wiec chyba nie jest tak zle .. Weroniczko - zdrowka dla Gabi
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
jakos mnie to wzruszylo
) Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU". ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- dokladnie za 3 miesiace zaczne sie marywic jak nie bedzie wiecej niz 60;p
|
|
|
|
#1926 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam,
wczoraj miałam taki dzień że bardziej mi się chciało niż nie. Do tego zdenerwowałam się na firmę wiszącą mojemu tż parę tysięcy - słabo mi się zrobiło jak okazało się że na kilka umów za jakie powinien dostać kasę to dostał za najmniejszą tyci umowę której płatność jeszcze nie minęła (minie dopiero za ponad 2 tyg czyli przed czasem) - uwaga 100 zł. Normalnie temu szefowi to myszy chyba na stół już wchodzą i z nim jedzą śniadania ![]() Ech, życie - już sobie daruję nerwy bo to nic nie zmieni. Cytat:
tak jak dziewczyny pokazywały jest w normie. A te usg jak już większość zna takie przypadki że często się mylą. Mówi się że o pół kg ale ja słyszałam o 1 kg różnicy.Chyba wolałabym usłyszeć że jest drobny (bo podobno wtedy łatwiej urodzić) niż miny które ja widzę że dziecko jest duuużo większe ![]() Poza tym co to ma być - mamy rodzić same kolosy ![]() Cytat:
Ja nie żartuję - takie patenty ma ![]() Cytat:
![]() I trzymam kciuki za brata oby to nie była ta choroba genetyczna. Cytat:
64 cm ![]() 33 tygodnia
|
||||
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie chyba rozpadam
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje tygodni
kamalika nooo masakratyczny dzien chyba bym siadla i wyla a moje dziwcze wysmarowala sie kremem i mowi mi jestem ladna dziewczynka a cala biala |
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana dziewczynki
Ale miałam dzisiaj głupie sny Boziu ratuj!!!!!!---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- AAAAAAAAAA i dzisiaj przyjdzie łóżeczko, już sie doczekać nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- ja już się do tego przyzwyczaiłam, miłe to nie jest niestety
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
Weronika - śliczne meble
![]() Dojotka - tak wiem o wymazie, ten wymaz z pochwy to wymaz na paciorkowca w kierunku Gbs. Ja miałam zrobiony ostatnio. Kamalika - dobrze że chociaż szybko zareagowali. Z mojego banku to by nawet się nie obudzili że coś jest nie tak.
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się budzę w nocy już nie tylko na siusiu ale właśnie dlatego że np. za chwilę eksploduje mi bok, biodro itd i próbuję na drugi bok się przekręcić (co też łatwe nie jest ).
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
No u mnie wczoraj też był pobierany wymaz na paciorkowca .... tym razem lekarz nie zapomniał
![]() I łóżeczko też już stoi skręcone w sypialni - ale to bosko wygląda
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam dokładnie to samo
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
Bry,
U mnie nocka tez nieciekawa- nie dość ze bez męża, to jeszcze cała noc śnił mi się koniec swiata, przed którym uciekalismy z meżem ![]() ![]() Kamalika, Naprawdę często spełnia się powiedzenie, ze nieszczęścia chodzą parami Nie denerwuj się, a w każdym razie SPRÓBUJ się nie denerwowac Ciekawe co zaintrygowalo bank, ze zadzwonili...bo karty nie zgubilas? Wszystko się ułoży, drzwiczki zareklamujecie, wanienke tez Weronika, Mebelki baaardzo ładne a sypialnia to już szczegolnie ![]() I przkro ze się nie wyspalas, bo jak znam życie to w dzień będzie Ci cieżko dospac... Marti, Ja naprawdę nie wiem jak skomentować słowa Twojego brata ![]() A co on ma takiego teraz do roboty, ze nie może ruszyć tylka i sprzedać ten towar sam zamiast wyreczać się swoją ciężarną siostra??? Sola, Wózek baaardzo ładny- lubię takie nowoczesne ![]() Musso, Gratki tygodnia ![]() ...a j miałam już 20 w pierwszy ciąży na tym etapie
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
karolkamankowa te koszmary to chyba tak z końcówką ciąży się zaczynają
W tym banku na bieżąco monitorują transakcje i jak widzą coś podejrzanego to dzwonią potwierdzić - tu jedna transakcja była z hotelu w USA a druga z Western Union
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też już chcę łóżeczko
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
DeKajka - nie martw się, ja mam jeszcze większą tragedię co noc wstaję siku co pół godziny dosłownie! Bo brzuch mam już tak nisko że mi uciska wszystko. Do tego pachwiny bolą, miednica, plecy, a na dodatek złapała mnie ta rwa kulszowa i nie ruszam lewą nogą ![]() Z moją mamą już dobrze, nawet lepiej się czuje ![]() A ja wyprałam już wszystkie ciuszki najmniejsze, rożki, kocyki itp dzisiaj ostatnie prasowanie wreszcie codziennie 2-3 godzinki przy żelazku to dla mnie jakaś masakra oczywiście na siedząco prasuję bo bym nie ustała na jednej nodze praktycznie ![]() No a ostatnio Wam wspominałam że moja znajoma miała termin na zeszłą środę. Wyobrażacie sobie że ona jeszcze nie urodziła??? Masakra! Tydzień w szpitalu leży i dopiero dziś jej będą wywoływać. Ja bym chyba oszalała... ![]() A nam zostało masakrycznie mało czasu!!! Jak to leci... Mi i Kubusiowi zostało maksymalnie 5 tygodni praktycznie... Chociaż znając moje szczęście to max 2 tygodnie
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
nooo u mnie nie ma szans pospac w dzien bo jest mala idziemy teraz skladac ciuszki niunia moze wreszcie jakies fotki zrobie i ukladac na polkach bo wczoraj ponad 3 godz prasowalam lacznie z naszymi i gabrysi
i jeszcze sukienki na wesele i poprawiny musze jej przygotowac tylko czekam az ostatnia przyjdzie ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- ewcia pociesz sie ze ja w przyszlym tygodniu odkladam fenoterol bo zaczynamy 37 i moze juz juz byc za tydzien i matkoooo dalej nie mam stanika |
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie - a ja prawie codziennie lecę na no-spie. Teraz to już w nocy tylko forte albo i dwie ze względu na skurcze. A od przyszłego wtorku (czyli za 5 dni) mam przestać brać (jak to było ładnie określone "przestajemy powstrzymywać") i czekamy, co ma być to będzie. Więc może też być już w przyszłym tygodniu albo za 3-4 (jakbym przenosiła).
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
na poczatku pachnialo;p ale po pewnym czasie zaczyna smierdziec;p jak wc hodze do pokoju Dawidka to czuje sie jak w tartaku;]
Cytat:
ja tez czuje ze za 2 tygodnie wyladuje na porodowce;p ale pewnie bedzie tak jak u Twojej kolezanki ze bedsa wywolywac po terminie;p powiedzcie mi czy zawsze skurcze przed porodowe bola??? teraz mam skurcze co chwile, ale nie bolesne... dobrze ze ide do lekarza dzis, to moze sie uspokoje troche;p ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- jaja jak arbuzy;p juz nie moge sie doczekac;] aaaaaaaaaaaaaaaaaaa;] podnieca mnie ta swiadomosc, ze za niedlugo bede czytac opisy porodow i ogladac zdjecia naszych dzieci ) bo w sumie wszystkie dzieci nasze sa )
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boziu boziu, ja tak coś czuje że koniec listopada sie rozpakuje,
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
ja do niedawna czułam że urodzę lada chwila
ale ostatnio właśnie jak gadałam z tą koleżanką moją to doszłam do wniosku że intuicja mi mówi że przenoszę... A ostatnio moja intuicja niestety się nie myli no ale co ma być to będzie, najważniejsze żeby obyło się bez komplikacji! ![]() u mnie w pokoju już widać że będzie dzidzia... (mam pokój u rodziców ten co do niedawna moja mama miała) kołyska stoi już przygotowana tylko prześcieradełko jeszcze trzeba rozłożyć ale to już jak urodzę w szafce pachnie dziecięcymi ciuszkami, wszędzie pełno kosmetyków dla Kubusia... Ajj piękne chwile przede mną mój Mati cały czas tylko o Kubusiu mówi, wyobraża sobie takie malutkie stópki...
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ja czuje ze 2 tygodnie i sie zacznie akcja porodowa u mnie;] w sumie to od samego poczatku, mowie ze urodze w polowie pazdziernika;p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

witam sie po bezsennej nocy... cala noc mialam skurcze;/ i myslala o porodzie... kiedy to nastapi... chyba sie stresuje... 

razem z 10 kg bagażem
ja tez mam juz 10 kg.. ale niestety nie te tygodnie co Ty 

.. jeszcze dzisiaj troche zostalo