|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
dziewczynki do salonu zamowilismy http://www.kera-meble.pl/oferta/JADALNIE,k92 taka komode i do tego 2 witrynki ale nie widze ich na zdj http://brw.com.pl/pl/produkt/15803-R...C3%B3j+dzienny z tych tylko przody takie szklane jak przy komodzie
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- http://www.galeriehandlowe.pl/go.liv...red-white.html |
|
|
|
#1892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie planuje przemeblowanie sypialni by łóżeczko tam jakoś sensownie umiejscowić - zrobiłam plan na papierze i powycinałam w skali meble i teraz na papierze przesuwam i kombinuje
Cytat:
![]() A co do porodu rodzinnego to ja też chciałam na początku być sama -ale jednak zmieniłam zdanie - chcę by tż był przy mnie - chcę by mógł się popłakać ze wzruszenia i być przy pierwszych chwilach życia dziecka - myślę, że to nas emocjonalnie zbliży do siebie i to będą takie przeżycia, że chcę z nim je dzielić. Najpierw nie chciałam w ogóle by ze mną tam był - bo ból, krew itp - ale to przecież normalne, naturalne - i niech chłop wie jak się namęczyłam Cytat:
ja bym się wkurzyła niemiłosiernie ![]() na Twoim miejscu wymusiłabym by brat tż płacił tę różnice w ubezpieczeniu teraz skoro przez niego zniżki poleciały Cytat:
![]() weroniczka - ale będziecie mieli piękne gniazdko.. kasę trzeba włożyć - ale to będzie na lata ![]() daj zdjęcie kotka! uwielbiam kociaki
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-03 o 21:43 |
|||
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki komoda z 3 linku bo z 1 sie nie wczytuje ogolnie z kolekcji raflo
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- i do tego zamowilismy naroznik w kolorach boki ciemny braz a fronty tzn siedzisko i oparcie w kolorze komody i stol zamowimy na all kiedys pokazyywalam ten ze szkalnym blatem |
|
|
|
#1894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmykam do łóżka. Dobrej nocy
|
||
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
kochana zapraszam mam litrowe pychota wcinamy z tz
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/sypialnia-r-02poly...684174809.html sypialnie zamowilismy taka z tym ze loze bedzie czarny czerwony czarny i szafa bialo czarna i komoda bialo czarna
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
no powiem Ci, że ja się wkurzyłam na tę całą historię..
eh, co za pech.. na przyszłość nie pożyczajcie samochodu - są w końcu taksówki.. eh
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za☠☠☠iste!!!!!!!!!!!! a jakie drogie![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
a jutro wizyta jupijeeej
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Wytlumaczylam jej, za przeproszeniem, jak krowie na rowie.... A ona mi po wszystkim mowi, ze zaden mistrz fryzjerstwa nie zrobi mi doskonale... Juz nie wspomne o tym, ze mam ranke przy nasadzie wlosow od rozjasniacza, choc mial byc lzejszy...
![]() A chcialam wygladac jak czlowiek wreszcie
|
#1904 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
siema
) czytam Was caly czas ale jakos nie mam weny pisac;p caly czas zyje tym ze juz tak blisko porodu... nie moge myslec o niczym innym... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za v20 tyg okaze sie ze jest za duzy;p bedzie dobrze te usg nie jest takie pewne w 100% wszystko jest w przyblizeniu, tak samo jak normy ile dziecko ma miec... Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- dziewczyny nie wiem czy wiecie ale podobno do porodu jest potrzebny wymaz z pochwy z 33-35 tyg... ja mam miec robiony za tydzien, bo mam z 29tyg. (jak bylam w szpitalu to mi robili) i moj gin. powiedzial ze bedzie musial mi zrobic w 34tyg. bede 3mac kciuki ja jutro tez ide na wizyty ale do innego lekarza (do kobiety |
||||||
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
idę do wyra bo mi kręgosłup siada. jak zwykle
![]() buzioleeee do jutra ![]()
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muminku- ciepło myśle o Twojej coreczce, wszystko bedzie dobrze!
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam sie pozeganc
Wszyscy sie ze mnie smieja .. z moich nóg .to znaczy dokladnie z jednej.. gralismy w karty.. siadlam sobie na stopie i zapomnialam o tym ze nie wolno .. wstalam a moja kostka jak bania . stopa powiekszyla 2 razy swoj rozmiar .. no wyglada to komicznie ![]() Do jutra
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zamówiłam sobie spacerówkę Quinny Zapp Extra 2012, której stelaż pasuje do fotelika Maxi Cosi Cabrio Fix. Na początku będę używać fotelika i tego stelaża - na zakupy lub krótkie wyjścia.
http://allegro.pl/quinny-zapp-xtra-2...674589607.html Nawiasem mówiąc Quinny i Maxi Cosi to ta sama firma. Stelaż jest mały ( jeden z najmniejszych na rynku), lekki. Dzięki niemu w bagażniku auta zmieszczą się jeszcze zakupy. Chodziło mi o coś dzięki czemu będę mogła sprawnie się poruszać na zakupy. Mam gondolę i spacerówkę z pompowanymi kołami na jakieś trudne tereny i dłuższe spacery, więc nie zależało mi na kołach, ale podobno te dają radę np. na trawniku. Jak dziecko będzie większe i będzie cieplej to od razu będę mieć spacerówkę. Fajne jest to, że spacerówkę można położyć w pozycji leżącej i można ją zamontować w dwóch kierunkach. Czytałam opinie, że jest to jedna z fajniejszych spacerówek na tereny miejskie. Minus jest taki, że są dosyć drogie dodatki do niej. Reszta wyjdzie w praniu
|
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
micia ja piernize, wspolczuje,a gnojka bym udusila
kciuki za jutrzejsza wizyte weronika sliczne meble sola gratuluje udanego zakupu ![]() dobranoc buziaczki
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
witam sie po bezsennej nocy... cala noc mialam skurcze;/ i myslala o porodzie... kiedy to nastapi... chyba sie stresuje...
|
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki,
ja też się witam po ciężkiej nocy, nie dość że wstawałam na mocz o północy, o 2 i po 5, to jeszcze budziło mnie drętwienie palców prawej dłoni, masakra jaki ból ![]() ale fajny temat wczoraj podjęłyście, melodie z dzieciństwa czasem puszczam Kubusiowi Zająca Poziomkę, Kulfona i Monikę ale on woli Gummy Bear tendencyjne za to kołysanki śpiewane przeze mnie lubi do dziś, mamy 4 ulubione: był sobie król, na Kubusia z popielnika, ta Dorotka i pieski małe dwa śpiewam mu je od urodzenia i wciąż nie ma dosyć ![]() No nic, dzisiaj mam labę od gotowania, jest wczorajszy rosół i wciągniemy mrożoną pizzę z salami z lidla ![]() Miłego dnia kochane ![]() ![]() i gratulacje nowych tygodni
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w 33 tygodniu
razem z 10 kg bagażem
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł ..
Ja zaraz wychodze na badania .. musze zrobic ten antygen HBs ..a tak mi sie dobrze spalo Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty ![]() I miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- brawoJa na Twoim miejscu bym sie cieszyla ze to tylko 10
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dzieki kochane ja tez po ciezkiej nocy katar jakis sie przypeletal do mlodej pewnie wczoraj zmarzla alebo sie zarazila od cory kolezanki bo wymienialy sie smoczkami a tamta chora i coooo do 2 nie spala tylko wylo bo boli nosek wysmarowalam popsikalam i mam nadzieje ze dzis lepiej bedzie a jak juz zasnela to sie budzila i wolala kotka wie cmusimy jechac do mamy go dzis odwiedzic cooo do mebli to powiem wam ze troche sie wachalam bo nagielismy budzet ale normalnie rzadna sypialnia sie nam nie podobala wszystko to samoooo na jedno kopyto a ta wlasnie byla taka inna, do salonu tez chcialam tansze ale tz sie uparl ze jak robimy to ma byc ladnie bo za chwiel nie bedziemy zmieniac ii ja chce spaaacccccc ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- mussoooo gratuluje tyg i kg a mi od 3 tyg utzrymuje sie 16 a myslalam ze sie zalamie jak wstane na wadze bo ostatnio nic tylko [pizza frytki batony lody
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja się cieszę
bo w pierwszej ciąży na tym etapie miałam 15 kg na plusie
|
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dzisiaj po wczorajszym pechowym dniu
Gin się na mnie nawydzierał czemu nie mam jeszcze cytologii zrobionej .... ale to co ja sama sobie ciążę prowadzę? ![]() Potem dostałam telefon z banku że ktoś dokonuje transakcji moją kartą kredytową ..... czeka mnie wycieczka na policję i składanie reklamacji w banku - zdążyli wyprowadzić 1540 zł dobrze że w porę bank zareagował i zastrzegliśmy kartę Kupiliśmy półsłupek do łazienki i w domu okazało się że w paczce nie ma drzwiczek ....... Kupiliśmy stelaż mothercare pod wanienkę do którego nie pasuje ichniejsza wanienka Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
to ja sie witam w 34 tygodniu a swojej wagi komentowac nie bede;p Cytat:
za badania Cytat:
a co do mebli, to czasami lepiej dac wiecej bo one sluza latami Cytat:
a w jakim banku jestes? |
|||
|
|
|
#1920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
głupie tłumaczenie.Cytat:
a co do kobiety, to ja cały czas chodzę, nigdy u faceta nie byłamCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Weronika, śliczne mebelki też mam fioletową sypialnię, tylko z ciemnymi meblami i ją strasznie lubię.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

A ja siedze na tylku i czas mi miedzy palcami ucieka
Moze to ja mam jakies dziwne podejscie, ale wolalabym byc sama, a on chce byc przy mnie i pepowine przecinac 
.
Sie wsciekne zaraz....
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

ale za☠☠☠iste!!!!!!!!!!!! a jakie drogie

Adam 18.11.2012