Mole książkowe - pogaduchy :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 07:36   #4201
joakoz86
Rozeznanie

Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)

Dzień dobry

Jak minęła wam nocka? Ja wczoraj wieczorem jeszcze długo czytałam, ale dziś obudziłam się wyspana

Jakie plany na dziś? Ja oczywiście będę dalej sprzątała, potem stała przy garach w kuchni, muszę załatwić jeszcze parę spraw na mieście, jakieś zakupy, no i weterynarz. Na pewno znajdę też czas na książkę
joakoz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:06   #4202
scarlett26
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Ja wczoraj padłam i tyle. Dzięki za podtrzymywanie na duchu. Mariola pytała o wynik - NT jest OK, ale inne rzeczy nie w porządku, dlatego mam stresa. Pewność daje dopiero amniopunkcja, to badanie krwi też w ograniczonym zakresie. Ale jak zmniejszy ryzyko to gin mówił, że by się zastanawiał czy ją robić, zwłaszcza, że już raz straciłam ciążę.

Od rana zawiesza mi się komp i coraz gorzej to wygląda - najpierw tu wielocytowałam i pisałam coś do każdej, ale totalnie mi się posypał wtedy, nie mogłam nawet wyłączyć.

Moje ciągłe pawie zaniepokoiły lekarza, zlecił mi więcej badań, no ale co robić.... Póki co kolejny miesiąc zwolnienia i bliskich związków z łazienką....

Chociaż taki pożytek, że trochę książki w mieszkaniu przetrzebię.... Jakaś równowaga musi być, nawet na wizażu.... KAchaaaa stosy donosi (chyba największe z nas) - ja się pozbywam - nie w tym samym tempie, ale zawsze...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:45   #4203
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joakoz86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak minęła wam nocka? Ja wczoraj wieczorem jeszcze długo czytałam, ale dziś obudziłam się wyspana

Jakie plany na dziś? Ja oczywiście będę dalej sprzątała, potem stała przy garach w kuchni, muszę załatwić jeszcze parę spraw na mieście, jakieś zakupy, no i weterynarz. Na pewno znajdę też czas na książkę
Ja poczytalam ale nie dużo bo usnelam więc doopa

Dzis ostatni dzień do pracy piątek sobota niedziela wolne, jutro ogarnę dom a piątek i sobota u Tż więc rzadko będę tutaj
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:55   #4204
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Dzień dobry

Też obudziłam się wyspana

A dziś u mnie czytanie, odbiór książek z Weltbilda, oglądanie z przyjaciółką trzeciego odcinka ,,Gry o tron''

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:56   #4205
scarlett26
Zakorzenienie

Mój TŻ wziął się do galopu z wymyślaniem co dalej w mieszkaniu i chyba już w sumie kończy projekt tej zabudowy - może w weekend zamówimy te milion desek - pewnie z tydzień na to poczekamy, a potem skręcanko też potrwa. No i mam nadzieję, że pawie też mi trochę odpuszczą, bo chciałabym wybrać się na Ikeę po segregatory i pudełka różne i zabrać się za zagospodarowywanie tego naszego biura/biblioteki jak tylko będzie taka opcja, że już. Na razie pokój który będzie pokojem ET jest składnicą książek, żeby dało radę robić coś w tamtym.... Gdzie też jest składnica książek, ale jak dowalimy je do pokoju ET to tam się wejść nie da... A pokój ET powoli powinien stawać się składnicą rzeczy dla ET...

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość

A dziś u mnie czytanie, odbiór książek z Weltbilda, oglądanie z przyjaciółką trzeciego odcinka ,,Gry o tron''
Ja się właśnie zastanawiam nad przejrzeniem wycinków z Weltbilda i ew zamówieniem czegoś... Ale mam problem, bo nie pamiętam co już mam w tych kartonach

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-10-04, 09:17   #4206
joakoz86
Rozeznanie

Cytat:

Jakie książki kupiłaś?
Stary 2012-10-04, 09:29   #4207
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

A, takie Wczoraj tą pierwszą w sklepie taniej książki, a pozostałe dwie z Weltbilda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaaaaaaaaa.jpg (24,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bbbbbbbbb.jpg (25,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cccccccc.jpg (15,4 KB, 7 załadowań)

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
Stary 2012-10-04, 09:31   #4208
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Hej

ja spalam dobrze, wstalam jakos 7.20 i nadrabiam seriale pomalowalam tez paznokcie. mialam jechac na uczelnie, ale jednak jade na 13.15 probowac zalatwic cwiczenia z warunku ale moze byc ciezko

po poludniu musze z mama jakies zakupy zrobic bo juz nie ma co jesc

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:32   #4209
joakoz86
Rozeznanie

A co to ta "Japońska sztuka kaligrafii"? Książka pokazuje jak pisać te znaki?
Stary 2012-10-04, 09:33   #4210
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
Ja poczytalam ale nie dużo bo usnelam więc doopa

Dzis ostatni dzień do pracy piątek sobota niedziela wolne, jutro ogarnę dom a piątek i sobota u Tż więc rzadko będę tutaj
ja piatek i sobote tez spedzam z tz tylko w piatek bede jeszcze na uczelni lub na kursie, no i do babci pojedziemy jesli zdazymy

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:46   #4211
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za kciuki, niestety nie do końca dobrze... ET prawdopodobnie jest Moliczką, bo nic tam nie wystaje w okolicy, ale na podstawie wszystkich pomiarów, które udało się zrobić (niektórych ważnych się nie udało, bo mimo że badanie trwało baaaardzo długo to ET nie chciało się ułożyć jak powinno - mimo wszystkich wysiłków lekarza, miętoszenia mi brzucha na wszystkie strony, kaszlu itp) wyszło, że jest podwyższone ryzyko z. Downa. Lekarz zrobił mi dodatkowe badania z krwi, wyniki za 2 dni - jeśli tam będzie porównywalne lub wyższe to amniopunkcja. Mam stresa, bo po amniopunkcji ryzyko poronienia jest jednak większe niż tego Downa teraz, a jest ryzyko, że straciłabym drugą ciążę.... Chyba znowu nie pośpię dziś....

Z rzeczy humorystycznych, to czekaliśmy na jakiś fajny ruch ET, które położyło sobie rękę na klatce i generalnie poza wykręcaniem się nie w tą stronę co trzeba miało nas w d..., ale w pewnym momencie podniosło rękę z tej klatki i strzeliło se centralnie pięścią w twarz

Rozmnażajcie się już, bo wychodzi, że 31 lat to za stara d na dziecko.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

ściskam Cię mocno...
Trzymam kciuki kochana będzie dobrze
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:47   #4212
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
A co to ta "Japońska sztuka kaligrafii"? Książka pokazuje jak pisać te znaki?
Tak Może chociaż w minimalnym stopniu nauczę się rozróżniać chiński od japońskiego ciekawe, czy coś z niej zrozumiem, ale za dychę to wzięłam

There is no cure.
Stary 2012-10-04, 09:47   #4213
Gumisiek007
Zadomowienie

Dzień dobry.
Cytat:
Dzień dobry

Nocka minęła mi koszmarnie, co chwilę się budziłam i nie mogłam spać dalej. Jestem bardziej zmęczona niż gdybym nie spała w ogóle. Wieczorem strasznie zaczęło mnie boleć i nie do końca wiem co, czy jajnik czy wyrostek - ciężko zlokalizować mi źródło bólu. Mam nadzieję, że już dziś nie będzie bolało bo aż mnie skręcało wczoraj.
Cytat:
A, takie Wczoraj tą pierwszą w sklepie taniej książki, a pozostałe dwie z Weltbilda
Książki z serii Focusa ostatnio widziałam w media markt po 1,99, ale żadna mnie nie zainteresowała.
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:06   #4214
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry,
Ja wczoraj padłam i tyle. Dzięki za podtrzymywanie na duchu. Mariola pytała o wynik - NT jest OK, ale inne rzeczy nie w porządku, dlatego mam stresa. Pewność daje dopiero amniopunkcja, to badanie krwi też w ograniczonym zakresie. Ale jak zmniejszy ryzyko to gin mówił, że by się zastanawiał czy ją robić, zwłaszcza, że już raz straciłam ciążę.
OK rozumiem, jednak sama pisalas, ze pewnych waznych pomiarow nie udalo sie zrobic, wiec badz dobrej mysli . Trzymam kciuki za pomyslne wyniki krwi i ewentualne powtorzone usg, ktore byloby bardziej miarodajne i mogloby rozwiac wszystkie watpliwosci.
Cytat:
ciekawe zakupy , dla mnie szczegolnie ta o zjawiskach paranormalnych
Stary 2012-10-04, 10:23   #4215
Blondi2989
Blond forever!

Dzień dobry
Ja mam nadzieję skończyć dzisiaj "Zaćmienie" i dziś albo jutro oddać je do biblioteki, zwłaszcza, że termin goni.
Stary 2012-10-04, 10:46   #4216
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:

ja niewyspana okropnie
Stary 2012-10-04, 10:59   #4217
nada13
Zakorzenienie

Hej dziewczyny !!

Trochę do nadrobienia więc z góry przepraszam za długiego posta

Cytat:
Cytat:
Tak Może chociaż w minimalnym stopniu nauczę się rozróżniać chiński od japońskiego ciekawe, czy coś z niej zrozumiem, ale za dychę to wzięłam
muszę się zapisać do klubu żeby kupić w promocyjnej cenie? Siostra TŻ ma urodziny niedługo i strasznie ją te tematy kręcą (w ogóle wybrała sobie sobie, że będzie koreanistykę studiować co jej odradzam zaparcie :P) więc to byłby spoko prezent ogólnie planuje jej kupić 18 szt bransoletek (bo to w końcu 18stka) myślicie, że spoko pomysł? A książka byłaby małym dodatkiem

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Hej

ja spalam dobrze, wstalam jakos 7.20 i nadrabiam seriale pomalowalam tez paznokcie. mialam jechac na uczelnie, ale jednak jade na 13.15 probowac zalatwic cwiczenia z warunku ale moze byc ciezko

po poludniu musze z mama jakies zakupy zrobic bo juz nie ma co jesc
o matko. ja jestem takim śpiochem nigdy bym sama z siebie nie wstała o 7 XD chyba, że coś musiałabym zrobić a i tak byłoby ciężko. Od pół roku mam postanowienie, że przed pracą będę chodzić na siłownie i na razie nic mi z tego nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Brawo!!! Ekspres!

A ja poleciałam do księgarni i już skończyłam czytac Mcdusię Najsmutniejsza częśc jak dla mnie, no może poza Kalamburką (która podobała mi się jako taka, tylko wkurzaja mnie nieścisłości, które wyniknęly z ukazania sie tej ksiązki). JAk dla mnie - treść nadaje się na zakończenie cyklu,, ale do 20 na pewno dobije...

Ja też koooocham W McDusi pojawaiają się postaci z przeszłości Choćby poprzez wspomnienie drobne - ale tego brakowało mi do tej pory
Gorzej, ze MM tylu bohaterów zagranice powysyłała...

To mam na co czekać Za 1,5 miesąca w Polsce premiera.

Ściskam mocno i współczuję.

Trzymam kciuki, żeby się ułożyło i żeby jednak ET było zdrowe

Dawno tyle nie czytałam, ale byłam tak ciekawa, że musiałam.
MCDUSIA przeczytana achhhh Mam nadzieję, że na następną cześć nie trzeba będzie tyle czekać...
jeju ale CI zazdroszczę! Ja dopiero w sobotę dorwę ją podobno Pani Musierowicz za bardzo zajęta wnukami jest i nie chce się jej pisać już za bardzo ale może McDusia ją rozkręci a wydawcy przycisną :P

Fioleciasto i Scarlett trzymajcie się kochane wszystkie tutaj jesteśmy z wami

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja niewyspana okropnie
a ile godzin spałaś? Mój TŻ ma teorię (z jakiegoś discavery czy skadś tam to wziął), że trzeba spać wielokrotność 1,5h żeby się wyspać dlatego po 3h snu jakoś się trzymamy a po 4h padamy na twarz :P
nada13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:06   #4218
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nada13 Pokaż wiadomość
muszę się zapisać do klubu żeby kupić w promocyjnej cenie? Siostra TŻ ma urodziny niedługo i strasznie ją te tematy kręcą (w ogóle wybrała sobie sobie, że będzie koreanistykę studiować co jej odradzam zaparcie :P)
O jaaaa pierniczę - powiedz temu beztroskiemu dziewczęciu, żeby sobie jakieś życiowe studia wybrała, bo co ona potem będzie robić??? Niech se o Korei książki czyta, czy na wycieczkę zbiera jak ją temat kręci... Mam nadzieję, że ktoś poza Tobą usiłuje jej jeszcze wybić temat z głowy??? Dla mnie to taki sam niewypał jak moja kumpela co nie miała pomysłu na siebie, więc poszła chemię studiować, bo chemię lubiła w liceum, a teraz siedzi w biurze, wklepuje faktury do komputera i zastanawia się po co jej to mgr było, bo w szkole nie chce pracować... Pewnie są i jakies fuchy dla takich, ale nieliczne i dla nielicznych...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-10-04, 11:08   #4219
2018070520180950
Konto usunięte

nie wiem dokladnie bo sie pare razy budzilam ale chyba 8,5h

ale na szczescie jutro juz z T Ż nocka wiec sie wyspie z nim
Stary 2012-10-04, 11:45   #4220
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez Gumisiek007 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Nocka minęła mi koszmarnie, co chwilę się budziłam i nie mogłam spać dalej. Jestem bardziej zmęczona niż gdybym nie spała w ogóle. Wieczorem strasznie zaczęło mnie boleć i nie do końca wiem co, czy jajnik czy wyrostek - ciężko zlokalizować mi źródło bólu. Mam nadzieję, że już dziś nie będzie bolało bo aż mnie skręcało wczoraj.

Książki z serii Focusa ostatnio widziałam w media markt po 1,99, ale żadna mnie nie zainteresowała.
O kurczę, a ja za 15. 1,99 to naprawdę okazja A pamiętasz może jakieś tytuły?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
OK rozumiem, jednak sama pisalas, ze pewnych waznych pomiarow nie udalo sie zrobic, wiec badz dobrej mysli . Trzymam kciuki za pomyslne wyniki krwi i ewentualne powtorzone usg, ktore byloby bardziej miarodajne i mogloby rozwiac wszystkie watpliwosci.

ciekawe zakupy , dla mnie szczegolnie ta o zjawiskach paranormalnych
Nie jestem sama

Cytat:
Hej dziewczyny !!

Trochę do nadrobienia więc z góry przepraszam za długiego posta

muszę się zapisać do klubu żeby kupić w promocyjnej cenie? Siostra TŻ ma urodziny niedługo i strasznie ją te tematy kręcą (w ogóle wybrała sobie sobie, że będzie koreanistykę studiować co jej odradzam zaparcie :P) więc to byłby spoko prezent ogólnie planuje jej kupić 18 szt bransoletek (bo to w końcu 18stka) myślicie, że spoko pomysł? A książka byłaby małym dodatkiem

Nie, bo teraz ogólnie jest jesienna promocja: http://www.weltbild.pl/milion-ksiazek-na-jesien
Jeśli lubi bransoletki to czemu nie (a jak wyglądają?)

A ja nawet nie wiem, czy w Weltbildzie jest klub jako taki

Cytat:
O jaaaa pierniczę - powiedz temu beztroskiemu dziewczęciu, żeby sobie jakieś życiowe studia wybrała, bo co ona potem będzie robić??? Niech se o Korei książki czyta, czy na wycieczkę zbiera jak ją temat kręci... Mam nadzieję, że ktoś poza Tobą usiłuje jej jeszcze wybić temat z głowy??? Dla mnie to taki sam niewypał jak moja kumpela co nie miała pomysłu na siebie, więc poszła chemię studiować, bo chemię lubiła w liceum, a teraz siedzi w biurze, wklepuje faktury do komputera i zastanawia się po co jej to mgr było, bo w szkole nie chce pracować... Pewnie są i jakies fuchy dla takich, ale nieliczne i dla nielicznych...
Niby tak. O moim kierunku (resocjalizacja) słyszałam podobne i gorsze opinie. Ale jakbym miała słuchać ludzi, gdzie ja mam nie iść, to stałabym w miejscu. Niektórzy mają zadziwiającą potrzebę decydowania o innych. Może dlatego, że studia powinno się przede wszystkim lubić. Jak interesuje się Koreą, to czemu ma tego nie studiować? Może nie chce zostać pseudobiznesmenem czy kimś podobnym. Nie każdy musi iść w szeregu ustanowionym przez innych. A właśnie na ,,życiowych'' może skończyć na prochach, bo nie będzie wyrabiała i się męczyła przez 5 lat żeby zadowalać innych. Po co? Chemik może zarabiać krocie w firmie kosmetycznej, a ta dziewczyna kokosy w tłumaczeniu czy czymś innym.

Może mam ostre podejście do takich rzeczy, ale ja nikomu nie pozwalałam sobie dmuchać w kaszę

There is no cure.
Stary 2012-10-04, 12:10   #4221
nada13
Zakorzenienie

Cytat:
dużo osób jej odradza, bo żeby chociaż język po tym miała biegły a ona skończy tą szkołę z certyfikatem B1 :/ mówie jej żeby poszła na inną filologie np Hiszpański albo Sinologie jak już koniecznie chce azjatyckie klimaty bo po tym jest praca. A TŻ twierdzi, że ma na zaoczne iść, trochę się o to pokłóciliśmy bo mi szkoda dziewczyny. Pójdzie na zaoczne i od razu do pracy i to tak już na poważnie... Lepiej pójść na dzienne i sobie coś tam dorywczo znaleźć w jakiś ciuchach np. Ja tak pracowałam.

Cytat:
Nie, bo teraz ogólnie jest jesienna promocja: http://www.weltbild.pl/milion-ksiazek-na-jesien

Niby tak. O moim kierunku (resocjalizacja) słyszałam podobne i gorsze opinie. Ale jakbym miała słuchać ludzi, gdzie ja mam nie iść, to stałabym w miejscu. Niektórzy mają zadziwiającą potrzebę decydowania o innych. Może dlatego, że studia powinno się przede wszystkim lubić. Jak interesuje się Koreą, to czemu ma tego nie studiować? Może nie chce zostać pseudobiznesmenem czy kimś podobnym. Nie każdy musi iść w szeregu ustanowionym przez innych. A właśnie na ,,życiowych'' może skończyć na prochach, bo nie będzie wyrabiała i się męczyła przez 5 lat żeby zadowalać innych. Po co? Chemik może zarabiać krocie w firmie kosmetycznej, a ta dziewczyna kokosy w tłumaczeniu czy czymś innym.

Może mam ostre podejście do takich rzeczy, ale ja nikomu nie pozwalałam sobie dmuchać w kaszę
No niby. Ale po koreanistyce może pracować albo w LG albo w Samsungu bo to chyba jedyne firmy na Polskim rynku z Korei. W Samsungu pracuje mój TŻ ale kto to wie co będzie za 3 lata jak dostanie licencjata?
Moje studia też niby mało przyszłościowe są dlatego na 2 poszłam :P

Co do bransoletek to coś w tym stylu http://allegro.pl/bransoletki-sznurk...613692648.html różne wzory. Chciałam jej kupić czegoś 18 sztuk więc pomyślałam o tym

Myślałam, że trzeba się zapisywać. Bo Weltbild to stary Klub Książki, tak? A tam trzeba było wyrobić sobie kartę stałego klienta i co miesiąc coś kupić.
Stary 2012-10-04, 12:22   #4222
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:

A ja myślę odwrotnie i mam trochę pretensję o to, że nikt mi nie doradził i poszłam na pierwsze studia totalnie nieprzyszłościowe i mamiłam się opowieściami na temat tego gdzie ja to nie będę pracować. Na szczęście po licencjacie trochę oprzytomniałam, zmieniłam uczelnię i studia (niektórzy też mogą uważać, że nieprzyszłościowe, ale są bardziej konkretne niż moje poprzednie) i dodatkowo poszłam do szkoły policealnej, aby mieć alternatywę w razie Wu.

A co do pogrubionego to chyba nie masz znajomych po chemii.

Temat studiowania jest never ending story i ja to dopiero mam ostre podejście jak powinno wyglądać studiowanie u nas w kraju, ale może nie będę się nim dzielić
Stary 2012-10-04, 12:29   #4223
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
dużo osób jej odradza, bo żeby chociaż język po tym miała biegły a ona skończy tą szkołę z certyfikatem B1 :/ mówie jej żeby poszła na inną filologie np Hiszpański albo Sinologie jak już koniecznie chce azjatyckie klimaty bo po tym jest praca. A TŻ twierdzi, że ma na zaoczne iść, trochę się o to pokłóciliśmy bo mi szkoda dziewczyny. Pójdzie na zaoczne i od razu do pracy i to tak już na poważnie... Lepiej pójść na dzienne i sobie coś tam dorywczo znaleźć w jakiś ciuchach np. Ja tak pracowałam.

No niby. Ale po koreanistyce może pracować albo w LG albo w Samsungu bo to chyba jedyne firmy na Polskim rynku z Korei. W Samsungu pracuje mój TŻ ale kto to wie co będzie za 3 lata jak dostanie licencjata?
Moje studia też niby mało przyszłościowe są dlatego na 2 poszłam :P

Co do bransoletek to coś w tym stylu http://allegro.pl/bransoletki-sznurk...613692648.html różne wzory. Chciałam jej kupić czegoś 18 sztuk więc pomyślałam o tym

Myślałam, że trzeba się zapisywać. Bo Weltbild to stary Klub Książki, tak? A tam trzeba było wyrobić sobie kartę stałego klienta i co miesiąc coś kupić.
Pojęcia nie mam
Ładne te bransoletki

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A ja myślę odwrotnie i mam trochę pretensję o to, że nikt mi nie doradził i poszłam na pierwsze studia totalnie nieprzyszłościowe i mamiłam się opowieściami na temat tego gdzie ja to nie będę pracować. Na szczęście po licencjacie trochę oprzytomniałam, zmieniłam uczelnię i studia (niektórzy też mogą uważać, że nieprzyszłościowe, ale są bardziej konkretne niż moje poprzednie) i dodatkowo poszłam do szkoły policealnej, aby mieć alternatywę w razie Wu.

A co do pogrubionego to chyba nie masz znajomych po chemii.

Temat studiowania jest never ending story i ja to dopiero mam ostre podejście jak powinno wyglądać studiowanie u nas w kraju, ale może nie będę się nim dzielić
Nie mam, to były moje podejrzenia.

Ale jeśli się na nich dobrze czułaś, to chyba wybór nie był taki tragiczny Ja też mogę żałować że po moich nie znajdę pracy, ale przynajmniej naprawdę je lubię i nie mam z nimi problemów. Jestem w zgodzie sama ze sobą.

Ogólnie chodziło mi też o to, jak ludzie lubią decydować o życiu innych

There is no cure.
Stary 2012-10-04, 12:36   #4224
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jestem sama

Chemik? Mało prawdopodobne - prędzej biotechnolog albo kosmetolog. Wiesz, ja się akurat też tłumaczeniami zajmuję, ale związanymi z moją główną pracą, zgodną ze studiami. A bez sensu moim zdaniem iść na studia tylko z ciekawości, a pracować w innym zawodzie - po grzyba? - chyba, że ktoś już ma dobrą pracę, kupę kasy, nie wie co z czasem robić i chce sobie hobbystycznie postudiować....

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Weltbild to stary Klub Dla Ciebie, a połączyli się ze Światem Książki. Mam tam kartę stałego klienta, ale musu na zakupy żadnego nie ma. Raz w miesiącu przysyłają katalog do domu i tyle - korzystałam tylko ze stacjonarnych zakupów, wysyłkowo nie zamawiałam, ale chyba spróbuję też.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-10-04, 13:00   #4225
nada13
Zakorzenienie

Cytat:
Chemik? Mało prawdopodobne - prędzej biotechnolog albo kosmetolog. Wiesz, ja się akurat też tłumaczeniami zajmuję, ale związanymi z moją główną pracą, zgodną ze studiami. A bez sensu moim zdaniem iść na studia tylko z ciekawości, a pracować w innym zawodzie - po grzyba? - chyba, że ktoś już ma dobrą pracę, kupę kasy, nie wie co z czasem robić i chce sobie hobbystycznie postudiować....

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Weltbild to stary Klub Dla Ciebie, a połączyli się ze Światem Książki. Mam tam kartę stałego klienta, ale musu na zakupy żadnego nie ma. Raz w miesiącu przysyłają katalog do domu i tyle - korzystałam tylko ze stacjonarnych zakupów, wysyłkowo nie zamawiałam, ale chyba spróbuję też.
o to fajowsko coś jak z YR

ja co do mojej Administracji miałam kryzys na 2 roku z przedmiotem Prawko Konstytucyjne ale nie mogłam zrezygnować bo by mi zabrali rentę i już nie oddali w dodatku konsekwentna jestem strasznie z natury i jak już coś zacznę to po trupach
ciekawe co sobie wybierze i na co się dostanie. Bo to 2 kwestia jeszcze się dostać :P ogólnie okropne o jest, że człowiek ma 18 lat i musi już podjąć decyzję która ukształtuje prawie całe jego życie. Ja do tej pory nie umiem powiedzieć czemu poszłam na Administrację

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Ogólnie chodziło mi też o to, jak ludzie lubią decydować o życiu innych
fakt. Ja się staram jak mogę powstrzymywać ale jak widzę jakie ludzie głupoty robią to a najtrudniej jest z ludźmi na których mi zależy. Np ostatnio koleżanka podpisała totalnie niekorzystną umowę dla niej w Orange, a ja pracuje w Play i wiem, że u mnie dostała by dużo dużo lepszą ofertę (i nie mówię tak bo mam z tego jakieś profity) nawet w tym Orange by jej dali lepszą jakby poczekała jeszcze z miesiąc no z tydzień nie mogłam przestać o tym myśleć, że taką głupotę zrobiła :| straszna jestem
Stary 2012-10-04, 13:08   #4226
Gumisiek007
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, w tym momencie juuż się pogubiłam bo TŻ twierdzi, że to był Saturn i cena 6,99. W każdym bądź razie troszkę taniej niż Ty kupiłaś.
Tytułów niestety nie potrafię sobie przypomnieć Ale wiem, że sporo ich było.
Stary 2012-10-04, 13:44   #4227
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszego sezonu? W drugim coś pokombinowali

Cytat:
Nie, nie teraz kupujesz kiedy masz ochotę

Co do studiów to też trzeba zauważyć, że ciężko wybrać coś co będzie przyszłościowe za 5 lat, rynek pracy się zmienia jak kameleon
Stary 2012-10-04, 14:05   #4228
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Jezu dziewczyny!!! Ale miałam zamotkę! Już wracam do Was musiałam ogarnąć pierwszy tydzień zajęć.
Uwaga chwalę się :P zapisałam się na francuski A2 i niemiecki A1 macie do polecenia jakiś fajny program do powtórki gramatyki francuskiej? Albo stronę?
Kupiłam dziś sobie książkę Gregory'ego Maguire "Wicked". Ponoć fajna! O Złej Czarownicy z Czarnoksiężnika z Krainy OZ - dlaczego stała się zła, czyli spojrzenie wstecz może być ciekawa, ma całkiem niezłe oceny

AnnaVanDort - dziś odbieram od koleżanki tego Greya. Kupujesz?

odchudzanie

Przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę
Ku chwale Helma!
waniliowymakeup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:07   #4229
Gumisiek007
Zadomowienie

brawo
Niestety nie znam żadnych stron żeby Ci polecić, ale sama mam w planach zapisanie się na jakiś kurs językowy, tylko hajsu brak
Stary 2012-10-04, 14:10   #4230
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

mnie zostały z poprzedniego kierunku żetony na lektoraty więc je wykorzystałam. Ale za rok niestety już będę musiała organizować sobie jakiś płatny kurs

odchudzanie

Przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę
Ku chwale Helma!
waniliowymakeup jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości