|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Boże, dziewczyny jak wy pędzicie z tym pisaniem
Nadrabiam, czas leci, spać się chce, ale cóż muszę wam odpisać ! Zacznę od tego, że miałam bardzo nietypowy poranek. Jak całe lato burze nas omijały, albo pohuczało, wiatr przegnał i poszło, tak dzisiaj dało czadu. Już wczoraj pod wieczór zaczęło huczeć, ale myślałam, że tylko mi się zdawało, teraz wszyscy w polach siedzą, myślałam, że to huk ciągników. Jednak się myliłam, nie dość, że ciuchy na dworze wywieszone były to o 3 rano jak się wiatr zerwał i lunęło tak dawno nie było. A po 6 tak się rozszalała burza, na początku daleko zaczęło grzmieć a tak szybko się przesunęła, że zanim pomyślałam o wyłączeniu wszystkiego z prądu to zdążyło mi spalić modem z TP-LINK'a , który sami sobie kupiliśmy, to u teścia w pokoju strzelił telewizor ( znaczy spalił się, ale to był huk jak strzał) 32 calowy cholerka, to jak mąż odłączył resztę to zanim doszedł do łóżka strzeliło poraz 3. I tu mówi: ''cholera, co jest? przecież wszystko wyłączyłem'' po burzy okazało się, że piorun strzelił tak blisko iż satelita cyfrowego p, go wyczuła, spaliło konwenter na 4 wyjścia i przez kabel satelity spaliło mi dekoder, 2 tyg miał bo umowę samo przedłużyłam! Być może ostatnia burza w tym roku a dała czadu! Tak z pamięci jeszcze to wam napiszę o ząbkowaniu: Gabrysia ma 9 miesięcy i ani jednego ząbka, jak była ostatnio u nas to kaszlała, katar był, źle spała, pojechali do siebie do warszawy i poprawy nie było, w końcu wczoraj Szwagierka umówiła małą do pediatry i poszły. Okazało się, że małej nic nie jest, osłuchowo jest czysta a katar i dość ostry kaszel jest efektem właśnie ząbkowania. Ślina małej podrażniała struny głosowe przez co odruch kaszlu i katar i najwyraźniej już bardzo niedługo pojawi się im pierwszy ząbek. Także kolejny dosyć nietypowy objaw ząbkowania. Co do zabawek. Ja mam takie dwie fajne po Maćku. Uważam, że są bardzo mocne dostał w prezencie, a on często rzuca zabawkami a te są niezniszczalne. Mam coś takiego: http://allegro.pl/edukacyjna-interak...647082409.html uważam, że warto sporo zabawy, dużo bajerów, dźwięków ma bardzo dużo, można śpiewać do mikrofonu i ślinę też wytrzymuje A z tego lusterka to jak się mikrofon uruchomi to pojawia się tam taka postać, świeci sobie a dziecko gada, tylko jak baterie ciutkę słabsze to już się nie wyświetla za to reszta chodzi bez zarzutu I nie mam garnka FB, fajne te zabawki ale drogie niestety, o wiele za drogie, bo ja nie pracuje a mąż dorywczo także fatalną mam teraz sytuację, ale takie powalone życie jest na lubelszczyźnie, tu są bardzo nikłe perspektywy pracy a o moim powiecie to już nie wspomnę... Mam takiego żółwia super jest, jak się włoży kształt to świecą się światełka u góry, są dźwieki i wibruje jak się na podłodze postawi to aż od tego się obraca i głowa mu się telepie, bardzo wytrzymały jest: Kurcze szukam go na all i nie ma poszukam jeszcze na innych stronach, to musi być jakaś firmówka bo koło 100 zł kosztował. Jak znajdę to dam linka Co do tych zabawek to myślę, że fajna rzecz to ten pilot z FB jak bym miała teraz za co to ani chwili bym się nie wahała nad tym. Mała jak zobaczy pilot to aż się cała ugina aby go dostać do rączek, interesują ją strasznie te przyciski, zwłaszcza jak widzi, że go się tak często używa a mama nie da się pobawić A i jak zobaczy jakiś Maćka ciągnik, czy przyczepę albo ten samochód jeździk to też mało nie wyskoczy mi z rąk, żeby dotknąć chociaż hehe ![]() Cytrynka też bym chciała czerwień ale mi odwagi brak , poza tym mąż się krzywi na ten pomysł, ale do odważnych świat należy i może jednak spróbuję ![]() Wczoraj w ciuchu byłam. Kupiłam małej parę niezniszczonych łaszków: bluzki, body, sukieneczkę, spódniczkę i sweterek. Parę rzeczy jeszcze za dużych, ale nic nie były zniszczone szkoda było mi zostawić i poczekają. Maćkowie sweter, 2 pary spodni i 2 bluzki ale jak nowe i na odchodnę od niechcenia wyhaczyłam sponie. Fajnie, że tam jest przebieralnia i można zmierzyć i za 13 zł mam oryginalne nie zniszczone jeansy, takie zakupy dają satysfakcję, 100 zł wydałam i ubrałam dzieci, siebie a i mąż skorzystał ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Tak zapomniałam dodać o tych zabawkach coś od siebie. Super są te świecące i grające zabawki, ale ja z własnego doświadczenia wiem, że co za dużo tol nie zdrowo. Lubię i podobają mi się takie zabawki ale niektóre głośne dziecko włącza i włącza i gra to szoku można dostać czasem głowa boli od tego a i tu zmień baterię i to nie jedno często w takich zabawkach to 3-4 nawet i kupuj i co i rusz wymieniaj, także uważam, że z rozwagą trzeba. No i pamiętam jak młody w chodaku jeździł i tam też przyciski i muzyka a on ciągle włączał, a to głośne było w końcu już tak dosyć miałam, że baterie wyciągnęłam. Teraz chodak spakowany leży i nie mam zamiaru wyciągać a i pewnie i tak nikt nie weźmie bo chodaki to przecież samo zło także niech stoi i się psuje ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- No mam znalazłam i uciekam spać To ten żółw : http://www.smyk.com/smiki-sorter-zol...y-dla-dzieci-p
|
|
#1952 |
|
Gang Iren
|
Mam na pierwsza czesc zimy kombinezon i kurtke,tylko do kurtki szukam jakies grube spodnie.Na druga czesc zimy mam dwa kombinezony.
|
#1954 |
|
Gang Iren
|
Zastanawiam sie czy czasem nie dostane @,bo takie pryszcze mi wyszly,ze szok.Chyba,ze dojrzewam
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś trzeba.Ja przed pierwszym okresem po porodzie nie miałam żadnych objawów. To była dla mnie niespodzianka!
|
|
#1956 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() I znowu zostalysmy tutaj same-nocne marki ![]() No ja to zaraz spac ide,a u ciebie jest pozniej o godzine
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisywalam koleżance na maila
Wyprowadzila się małpa do Włoch i cięzko jest się nam spotkać. Chce wpaść na koniec listopada na 3 dni... tylko ja będe już pracowała i tak mi średnio pasuje. No i zasiedziałam się na allegro
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien doberek nasza nocka w miare, mloda obudzila sie po 00:00 na papu i potem przed 5 i juz nie chcialo jej sie spac, teraz juz ma drzemke. Jak wstanie to chyba pojedziemy na zakupy. Co do zabawek to ja poki co nie mam zadnych faworytow, najczesciej kupuje mlodej takie ktore zwroca jej uwage w sklepie - ma kilka grajacych i one super odwracaja jej uwage od marudzenia, juz sama umie sobie przycisnac itp cieszy sie do nich, ale nadal woli zabawki do gryzienia.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nocka w miarę (liczyłam na coś jak wczoraj, a tu standard ) Hania obudziła się po 2 (jedzonko) i potem po 5 i znów zjadła i zasnęła. Obudziła się na dobre o 7. Poza tym kilka razy płakała dość mocno przez sen Stwierdziłam, że teraz już nie odpuszczę i idę dziś do tej nowej przychodni i spróbuję, może uda się, że od razu nas przyjmą... popytam o te nocne płacze i o kupki....Dobra, to ja zmykam, bo Marcin przewinął Młodą i pora zjeść jakieś sniadanie. |
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
Oskar ma 3 po 30-40min. Dłużej śpi tylko wtedy kiedy ja śpię z nim.Cytat:
![]() Cytat:
Witam nocka standard pobudka 21.40, 1,4 ,7 i na dobre 8.30. |
||||
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja mam kombinezon jeden i kurtkę zmierzam nabyć ,ale taką na zimę lekką , no bo na mróz jest kombinezon.Nina miała kurteczkę , ale badziewną taką . Uważam,że to zupełnie starczy....ja właśnie tak patrzę jak to było z Niną i przynajmniej wiem czego ile potrzeba, jest to fajne doświadczenie ,bo daje oszczędności.Idę , bo Nina się niespodzianki domaga myśli o cukierku, a to będzie jabłko ![]() Roksape ale mieliście szczęście,że Wam domu nie spaliło, współczuję strat, ale najważniejsze,że Wy się macie dobrze. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-04 o 10:18 |
|
|
|
#1963 | ||
|
Gang Iren
|
Hej!
U nas dobre nocki powrocily,juz ktoras z kolei z jednym karmieniem.I tak jak Eryk idzie spac 19-20,czesciej 19,to karmienie jest o raczej stalej porze kolo 4,a potem jeszcze spi do 7.Czyli chyba niezle,bo wytrzymuje w nocy bez jedzenia 8-9 godzin. Cytat:
Erykowi tez zdarzaly sie takie placze przez sen. Cytat:
Przy kolejnym jesli bedzie tak jak planuje to bedzie lepiej,bo bede pamietac wszystko na swiezo.Oj mama,no daj tego cukiereczka,moze po jabluszku,ale nie badz taka
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
U nas nocka jak na katar spoko nawet ![]() Powiedzcie mi bo się waham. Mała od niedzieli ma katar. Teraz już trochę lepiej ale wydzielina jest. Pokaszluje ale niezbyt często. Nie wiem sama czy iść z nią do lekarza?? Nie chciałabym żeby przeszło w coś poważniejszego |
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja widzisz wiem,że niby powinno starczyć to co mam po Ninie , bo nago nie chodziła, a jednak tez kupuję , bo to i przyjemność i tak mi szkoda Małej ,ze nic swojego by miała nie mieć. Ale czasem jak mi się gen oszczędności odzywa ( głebko ukryty niestety) to umiem się powstrzymać w sklepie, a potem tż mnie pyta czy ja tylko rzeczy przecenione umiem kupować Ale na poważenie to zima jednak nie jest taka długa i szybko przeleci, warto kupić coś większego ( za dużego ciut < bo i tak dziecko w tym nie chodzi, tylko jeździ) i mieć na cały sezon.Emigra a Ty chcesz ciuszki sprzedawać? A jak będzie Dziewczynka za niebawem ? ![]() :brzydal : Ja chcialam coś wystawić na all,bo mam parę rzeczy , ale w sumie chyba zostawię .
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Nocka już była trochę lepsza. Tzn zasnął o 19.30, godzinę później się obudził i musiałam dać cyca ale potem pierwszy raz jadł o 3 w międzyczasie musiałam ze trzy razy dać mu smoczka. Potem jedzenie o 5.30 i o 8 wstaliśmy. Teraz sobie drzemie, a jak wstanie to idziemy do lekarza. Choć już dziś praktycznie nie cieknie mu z nosa, to i tak się chcę upewnić, że nic tam do płucek nie spłynęło ![]() Poza tym dziś odbieram moje wyniki badań, mam nadzieję że wyjdą ok ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki kciukasy. Ja chodzę z małymi do lekarki jak tylko mi cos tam w głowie zaświta,mam przy drodze spacerowej przychodnie, zawsze spokojniejsza jestem jak mi je przesłucha. Karo Ty masz tą zumbę? To jest ta co na chomkiku ma 570 coś mb pojemności? |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wybaczcie że się mało udzielam, ale nim mi przeszło tamto z gardłem to 2 dni temu sie zgrzałam na spacerze i mnie przewiało wczoraj była masakra, katar spływa mi do gardła i strasznie swędzi i dusi. Przez to nocke miałam fatalnie, nie dość że spałam na prawie siedząco to jeszcze do tego mało było snu, co chwilę chciało mi się kaszleć przez to swędzenie, a żeby Madzi nie obudzić to latałam do łazienki.Madzia wieczorem też budziła się co trochę z płaczem, najpierw przytulenie się do cyca pomagało, a potem już nie, ok 23 daliśmy jej czopek przeciwbólowy i pospała do 5, potem jeszcze do 7. Ja w sumie ciągiem spałam 00:30-3 a potem to tylko drzemki jestem masakrycznie nie wyspana. Dziś też męczy mnie katar oby tylko Madzi nie zarazić.Ona tylko marudna z powodu ząbków, górne idą i wyjść nie mogą ale dziąsło boli, dentinox pomaga na chwilę. Jadę dzis do apteki po inny żel który poleciła padiatra który można stosować częściej niż dentinox no i muszę kupić czopki bo się skończyły. Odparzenia chyba powoli sie goją, nie ma nowych, stare zasuszam fioletem-pupa Madzi jest cała w fioletowe kropki, mąż stwierdził że wygląda jak Milka No to się opisałam ![]() Dziś przyjeżdżam moja mam na kilka dni więc nie będzie za bardzo czasu na net. Zapomniałabym ![]() Madzia kończy dziś 7 miesięcy
|
#1969 | |
|
Rozeznanie
|
Konia - tak 576 MB cardio party
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
A Ty zdrowiej! no i kciuki za to żeby Madzi nie dopadło choróbsko
|
|
#1970 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie zaszkodzi,zeby lekarz osluchal,bo to roznie bywa,tym bardziej jak to maluszek.Kaszelek moze byc od katarku,bo splywa do gardla i podraznia. Cytat:
Ja po Eryku wszystko zostawiam dla nastepnego dzidzia.Gorzej jak bedzie dzidziusiowa,bo wszystko raczej typowo chlopience mamy.Tutaj malo jest rzeczy uniwersalnych.Z drugiej strony te rzeczy dla dziewczynek sa piekne,ze fajnie byloby miec jeszcze coreczke.Ale przed ubieraniem przy domu w ciuszki z autkami nie mialabym chyba oporow. No i zdrowka zycze
|
|
#1971 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziendoberek z polskiej ziemi
![]() Ale ja mam kochana coreczke, podroz z nia to sama przyejmnosc :P Spala caly lot, potem jeszcze w drodze z lotniska. Na miejscu juz rozgadala sie i cala rodzine w sobie rozkochuje od 1 dnia ![]() Spala nawet dobrze, tlyko skubana strsznie juz sie po lozku przewala, ja ja na prawym boczku klade a ta zanim zasnie to jeszcze zmigruje w nogi i zasypia na lewym. W nocy ogolnie widze ze lubi sobie na brzuchu spac, pewnie dlatego ze na brzuchu latwiej jej smokersa zlokalizowac jak zgubi Od rana polecialam do sklepu po jedzonko dla malej, o jaaa jakie to w Polsce drogie! Niby 3,5 zl to tyle co 79c ale jednak to duzo jak na polskie warunki ![]() O ja tez chce zeby Ania sie tak przytulala Cytat:
Nikki, a ja sie wylamie i zaglosuje na te naturalne wlosy u Ciebie. Sama sie blondzilam i pewnie jeszcze bede ale teraz mam odchyl na naturalne kolory, a twoj jest baaaardzo ladny! Cytat:
Odnosnie dgajacych zabawek to Anka ma na razie tlyko dwie - karuzelke i pchacz. Pchacz kupilam bo byl przeceniony i znajomi zachwalali, ten panel grajacy sie zdejmuje. Tylko moj spiewa po ang, sie matka uczy slownictwa jak kogut, pisklak i odglosy zwierzakow ![]() http://www.toys.ie/Vtech-First-Steps...2-f2478d58045a Cytat:
|
|||
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Madzi
Viki też dziś 7 kończy
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Madziuli gratki i dla Viki także.No i cześć Zia , fajnie,że podróż super, ładna pogoda co? A nie mówiłam hhehehhehe ze będzie ładnie. A obiadki drogie , fakt. Dzisiaj doczytałam na hippie ( morela ) że jest z cukrem , dziwne nie? Chyba tylko gerber ma czyste owocki, bo hipp jeszcze grysik tam dorzuca, taka samo babydream. Hipp i Babydream są niemieckie chyba, co? i oni chyba wszystko zagęszczają, a szkoda . Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-04 o 11:16 |
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i buty tez bo mi sie pewnie inne beda podobac za te 3-4 latka Gratuluje skonczonych miesiecy bylysmy z mloda na zakupach, dobrze ze wzielam tesciowke bo nie dosc ze mala marudkowala to jeszcze mojej karty nie chcialo przy kasie odczytac - co za wstyd Julcia zasnela jak kamien zaraz jak wsiadlysmy do auta i spi do teraz (od 10) tylko ze na balkonie a ze chlodno i deszcz leje to jej sie dobrze spi hihi (balkon mamy caly zadaszony )dziewczyny ogladacie ''na dobre i na zle''???? nagralam sobie i wlasnie ogladam - co to za wozek ma Lena????? Zaczepisty!
|
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiedo najlepszego i dla Viki!
![]() Zia - super, że tak fajnie Wam się podróżowało
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wynikiCytat:
Cytat:
![]() Dzięki za zdanie odnośnie kolorku ![]() Również gratulacje ![]() No dzisiaj wytrzymałam 20min przy zumbie Oskar się obudził ale w spacerówce patrzał na wygibasy matki i się śmiał ![]() I mamy nową umiejętność Jak lezy na boczku to podnosi wysoko główkę Konia jak zumba ?? wzywać tą ekipę ratunkową ??:P Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-10-04 o 11:54 |
||||
|
|
|
#1978 |
|
Rozeznanie
|
nie widziałam, ale google czyni cuda. Orbit baby-wózek "gwiazd"
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Oskar dzisiaj mnie zadziwia
obracanie z plecków na brzuszek już od dłuższego czasu robi a dziś obrócił się 1 raz z brzuszka na plecy |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
a no właśnie, już kiedyś był w jakimś odcinku, to ten sam , którym jeździ Mucha , jak dla mnie obrzydlistwo, ciekawe ile im placą za promowanie np. takiego wózka? wygląda trochę jak wózek sklepowy
tak samo dziwny , jak mega dziwak stokke , http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/inne/...zek-xplory.jpg Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-04 o 12:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

A z tego lusterka to jak się mikrofon uruchomi to pojawia się tam taka postać, świeci sobie a dziecko gada, tylko jak baterie ciutkę słabsze to już się nie wyświetla za to reszta chodzi bez zarzutu 

nasza nocka w miare, mloda obudzila sie po 00:00 na papu i potem przed 5 i juz nie chcialo jej sie spac, teraz juz ma drzemke. Jak wstanie to chyba pojedziemy na zakupy.
) Hania obudziła się po 2 (jedzonko) i potem po 5 i znów zjadła i zasnęła. Obudziła się na dobre o 7. Poza tym kilka razy płakała dość mocno przez sen
Stwierdziłam, że teraz już nie odpuszczę i idę dziś do tej nowej przychodni i spróbuję, może uda się, że od razu nas przyjmą... popytam o te nocne płacze i o kupki....
za wizytę

:brzydal :