|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
Lence się powinna spodobać, kocha czerwone, żółte i zielone rzeczy. Ale czerwone najbardziej.
|
||
|
|
|
#1922 | ||
|
Gang Iren
|
[QUOTE=koniakonia;36893453]
Cytat:
Cytat:
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1924 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Podobna kierownice tez mam upatrzona no i piramidke oczywiscie tez kupie,ale jeszcze nie zdecydowalam ktora,bo podoba mi sie kilka
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotelika są tak a nie inaczej montowane do pewnego wieku...po pewnym czasie główka już tak szybko nie rośnie
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(koniakonia przynajmniej jedna impreza nam odpada do czatowania w moro kombinezonie gkatarzynka super, że dzionek udany i Hani lepiej sie spało ![]() Co do "poziuziaj" to też nie znałam, ale brzmi słodko
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-03 o 21:25 |
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Julia ma chyba 42,5 obwod glowki ale nie pamietam jaki miala przy porodzie, chyba 34. Moja niunia juz spi, jakos boje sie nocki ech. Byly problemy z zasnieciem dzisiaj, choc udalo sie w lozeczku i bez placzu. Maz oglada mecz a ja nadrabiam, bo nie mam sily sprzatac - zostawie to na jutro
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dużo wiedzy Kai wejdzie) ![]() potem sprawdze dokładnie w książeczce, to napiszę. A Mati ile ma? ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
ale fajnie! strasznie mi sie podoba jak dzieciaczki "jedzą" swoje stópki..Ale Kajulka jeszcze nie kosztowała swoich. Czasem łapie tylko lewą, choć ostatnio rzadziej. |
||
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Lenka wdg ostatniego mierzenia 46, wdg mojego wczorajszego 47.
zmykam spac głowa mi pęka, dobranoc dziewczyny
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
z fp mamy zabawki, faktycznie niezniszczalne, ale większość takich zabawek grająco-świecących zabawiało Ninę średnio długo
, lubimy też zabawki z firmy playskool takie kubeczki rosną z Niną , kiedyś to układała, były używane w kąpieli jako garnuszki, awaryjnie robiły za foremki no i są niezniszczalne http://www.mazakzabawki.pl/data/gfx/...9/3/6639_1.jpg lubiła także to i mogła w to walić dłuuuugo ( podobne miała, ale jeszcze te elementy do wbijania miały różne kształty) http://nokautimg2.pl/p-9b-36-9b36859...goki-58954.jpg sprawdzają się bardzo zabawki tego typu http://www.niuniolandia.pl/img/p/170-455-large.jpg kółeczka się toczą, dziecko może to gryźć, może poznien układać i zachwycać rodzica,że potrafi to zrobić w odpowiedniej kolejności to są zabawki dla troszkę starszych dzieci, ale polecam ![]() a no i bardzo długo bawiła się też tym http://img.szafka.pl/ubrania/1/00080...rmy-elefun.jpg Kai też muszę coś kupić, ale wiem że raczej pojdziemy w stronę jakiś układenek,na bank kupimy jeździk i to już niebawem , bo dzieciaczki to uwielbiają, Nina nie miała i jak gdzieś widzi to do dzisiaj to ujeżdża coś takiego , ale wiadomo,że nie takie księżniczkowe http://misio.superhost.pl/images/dis...i_dd_sklep.jpg Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-03 o 21:42 |
|
|
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=koniakonia;36893453]
Cytat:
![]() Tynka u nas ostatnio mierzona główka była miesiąc temu u lekrza- Kaja miała 41,5. |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Swoją drogą mój Tż szukał ostatnio dla małego Moskwicza (wspomnienie z jego dzieciństwa)...jakiś samochód na pedały metalowy i był zawiedziony że nie ma nic w tym stylu..a tu dziś znalazłam coś w tym stylu http://www.dadum.pl/deauville-samoch...y-baghera.html
|
|
|
|
#1934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kuli - długo sie zastanawiałam, czy wziąć, ale mnie to samoistne poruszanie "ujęło" - fajnie zajmuje uwagę Kai przy brzuszkowaniu. A zabawkę ostatecznie Kaja w zasadzie dostała w prezencie od prababci ![]() Super, że Morficzek fajnie zniósł rehab, my mamy teraz tygodniową przerwę, ciekawe jak będzie po powrocie ![]() Zięć w avatarku przesłodki, muszę chyba zaprezentować Kai jakiego ma super narzeczonego ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
u nas też czerwień króluje no i mocno różowe też przyciąga Kai wzrok, dziewczynka w 100%..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-03 o 21:48 |
|||
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
mieliśmy też to , ale się złamała noga w dość ekstremalnym zdarzeniu bez udziały dzieci
![]() http://www.urwis.pl/sklep/zdjecia/z2/6767/1.jpg i to było fajne, nie jako pchacz , ale jako panel , gdzie sobie Nina wrzucała te kuleczki, w kojcu waliła w to nóżkami i tez był super wiem ,że nie zawsze to co mnie zachwyca podobało się Jej np. to matka kupiła a Nina bawiła się średnio, z tym,że dostała to chyba za późno , Kaja skorzysta bardziej chyba http://ecsmedia.pl/c/fisher-price-ro...ext6106269.jpg a najlepszy numer zrobiliśmy z tz kupując telefon i organki w jednym
|
|
|
|
#1936 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/VTech-Firs...item2a11146fc0
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdarzenie bez udziału dzieci i jeszcze ekstremalne
|
|
|
|
|
#1938 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Nasza dzisiejsza nocka znowu była masakryczna!Piotruś budził się co godzine! o północy wzięłam go już do siebie do łóżka, bo tż na nocce. Już nie miałam siły wstawać. Nie wiem czy to przez ten katarek Jutro idę do lekarza i zobaczę co poradzi. Oby dziś lepiej spał... ![]() Dziś już nie cieknie mu tak z noska, tak więc myślę że może jutro już cakiem zniknie ten katarek, ale i tak się przejdę do lekarza ![]() Cytat:
![]() Hehe nieźle z tym snem może coś tam w podświadomości pozostało... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak więc wybrałabym jasne ![]() Cytat:
A to to auto o którym wam kiedyś pisałam że kupiliśmy okazyjnie i mieliśmy na nim zarobić... A co do tekstu Antka Cytat:
fajnie! Cytat:
Cytat:
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o potwierdzenie tego, że dzieci są różne to powiem, że córa koleżanki mając rok i 7 m-cy wazy 8,4 kg i mierzy około 80 cm gdzie Ewelinka mając pół roku wazy 8 kg i mierzy około 70 cm (piszę około, bo dawno jej nie mierzyłam). Cytat:
|
|
#1940 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie dałam rady zrobić dziś foto więc jutro. Ale wybrałam te na których jest księżyc, lew, słonik, żółw, konik, gwiazdki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=desia888;36893221]Cena wydaje mi sie jak najbardziej w porzadku! Jak szukalam w necie to tak od 100 zl az do prawie 500 sa, wiec duzy rozrzut cenowy. Zamowie go sobie na dniach! Jeszcze raz dziekuje bardzo ![]() A rozumiem , ze jestes z niego zadowolona? Ja uzywam tylko syropkow, mam i panadol i nurofen ![]() Wlasnie pamietalam ze szukalas malutkiego Roba w poscieli No ja rodowita pyrka, ale u nas chyba sie zawsze ziuzia wozek, niech sie inne poznanianki wypowiedza Cytat:
chociaż wykupiny dokładnie kończą się wtedy kiedy pan młody da na tacę klucze z domu wtedy oznacza to że przyjmuję żonę do swojego domu i zapewnia jej bezpieczeństwo itp. dla Viki za palucha w buzi :PCytat:
no i że widać postępy ![]() Oskar śpi. Było go ciężko uspać bo teściowa zaś darła ryja (głośno gadała) musiałam wyjść i ostro uciszyć. No i zasnął o 20 a o 21.40 pobudka na mleko . Ugotowałam produkty na obiadki dla Oskara ale mimo tego że blender głośno nie chodzi to Oskar się budzi, więc muszę jutro dokończyć. Chyba się nic nie stanie jak ugotowane poleży do jutra a dopiero wtedy będę blenderować. A jak długo mogą stać takie dania w słoiczkach po wekowaniu??? Dzięki za odpowiedź w sprawie kolorku włosów też mi się jasne podobają... tylko muszę znaleźć czas na fryzjera .... a wiecie że miałam też czarne:P w załączeniu foto
|
||||||
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
O widzę, że temat zabawkowy... a ja jak dziś czytałam w przedszkolu dzieciom opowiadania bruno ferrero, to z wielkim zdziwieniem zobaczyłam, że Hania słuchała jak zaklęta. Oczywiście odpowiednia intonacja i zabawa głosem to coś, co dzieciaki lubią najbardziej, ale byłam w szoku, że i niemowlak tak długo może się skupić na czytaniu... i tam nie było obrazków. No i poszłam za ciosem i zamówiłam Hani książeczki, które miałam upatrzone. Polecam książeczki Erica Carle (wyd. tatarak) http://www.ericcarle.pl/.... normalnie ostatnio widziałam jak roczniak w jedną z nich "wsiąknął" na prawie godzinę
![]() Zamówiłam też księgę dźwięków, no i planuję zacząć Hance teraz czytać codziennie. Jutro zacznę od tego samego opowiadania Bruno Ferrero i zobaczę czy też będzie słuchać... Co do zabawek, to Hania ma ich niedużo, ale największą furorę robią przedmioty użytku codziennego: kubeczek jednorazowy, butelka z wodą lub bez, miseczka plastikowa, opakowanie chusteczek nawilżanych, na widok pieluszki moje dziecko spazmów radości dostaje i wygląda jakby chciała ją całą wchłonąć. No i ja planuję inwestować w zabawki przede wszystkim drewniane (uczą dziecko kreatywności), no i planuję sama robić Hance zabawki - zboczenie przedszkolanki - ale wynika to też niestety z kiepskiej sytuacji finansowej http://allegro.pl/klocki-drewniane-2...675520830.html http://allegro.pl/eichhorn-edukacyjn...650014387.html |
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Ja się z Paniami na dzisiaj żegnam jutro na 10 mamy wizytę do kontorloli Spokojnych nocek
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam do oglądania książeczki z tej serii
http://republika.pl/blog_nt_4946028/...7-54-9_300.jpg a do czytanie mamy baśnie i zestaw wierszy dla dzieci tż od tego jest, bo ja nie lubię czytac na głos, a powinnam to robić
|
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
Nikii, Hania jest Haniołkiem prawie zawsze... poza tymi momentami, kiedy nie jest
Możecie mnie kopnąć jak następnym razem będę na Nią narzekać
|
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
Konia rzeczywiście bardzo fajne te książeczki...ja już małemu kupiłam prawie wszystkie z tej serii , z tym że narazie to najczęściej lądują w buziaku
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie są takie drogie te książeczki, zawsze jak mam okazję to wrzucam do koszyka jakąś mamy ich kilkanaście , był czas ,że Nina spała z nimi
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wiecie
w Carrefour Express jest promocja na wielką pake pampersów Activ Baby. Te kartonowe pudła stoją w cenie 79.90 Oby moja wypłata wpłynęła na konto o czasie, bo chce kupić
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np. w Bydgoszczy jest ta promocja na słoiczki i na pieluszki też na stronie inter można sobie gazetkę dla każdego miasta obejrzeć Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-03 o 22:57 |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Gang Iren
|
Trzymam
![]() O w tych czarnych tez bardzo ladnie.Na tym pierwszym zdjeciu rewelacja! Cytat:
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w aptece chciała kupić syropek, ale była taka kolejka że mi się odechciało stać i czekać.
Kupiłam chrupki zwykłe bo tych dużych pałek nie było. Michałek zjadł ponad pół a po 30min drugiego prawie całego. Byłam w Pepco są fajne kurteczki za 39,99zł nie wiem czy brać mu czy nie ![]() A Wy w co będziecie ubierać maluchy zimną kurtka czy kombinezon? A w Pepco kupiłam 2 pary dresów, sweterek, śpioszki i zabawke dla Michałka :P Dziś znowu czeka mnie noc częstego wstawania ![]() Kiedy ja się wyśpię to nie wiem... Ja muszę zmienić gondole na spacerówke ![]() Boję się jutrzejszego dnia pierwszy raz zostawiam Michałka matce na ok 2h
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Lence się powinna spodobać, kocha czerwone, żółte i zielone rzeczy. Ale czerwone najbardziej.

w wózku