Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 08:53   #4201
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Monis Sopha sto lat sto lat 100 maluszkow kresek też:P

hehe;*

ja zarobilam porcje z kilo mąki prawie i biorę się za lepienie. Już mam 6

paszam po kolei
Stary 2012-10-04, 09:15   #4202
Luna0
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny
Cytuje po troche bo znów mi połowy nie zacytuje

Byłam własnie na badaniach TSH i Ft4 i przyszłam taka głodna do domu a tu trzeba zjeść tabletke euthyrox i dupa pol godziny do sniadania odczekac

Mój TŻ ma urodziny 13 października, mam dla niego perfumy i chciałambym mu kupić kiedyś jaszczurke.. tylko szkoda bo drogie są a ja już te perfumy mam.. gdybym miała kupić samą jaszczurke to ok ale z akwarium itd to już za dużo jak na jedne urodziny
a może... kupie akwarium a za rok jaszczurke?

Do wieczora mnie wczoraj łapska parzyły

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
a ja się czuję,i nic mnie nie obchodzi,że test mówi inaczej jak równiez fakt,iż nigdy nie byłam w ciąży i nie wiem jak się czuć
Dobre

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Kobity czy widzicie ile postów mamy natrzaskane???
No, zapierdzielamy

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za wszystko. Wiem, ze kazda z nas co miesiac ma nadzieje to przezywa to wszystko gdy pozniej przychodzi rozczarowanie.. tylko czemu to takie trudne dobra, koniec smecenia. przyszedl mi wlasnie prezent dla tzta mamy, zmowilimy zegarek taki niedrogi http://dobrezegarki.pl/zegarek-timem...,prod,721.html i i do tego taka tace z home&you. nawet nie wiedzialam, ze taki ladny ten zegarek kurcze, naprawde jest ladny ik zaraz za tort trzeba sie zabrac
Zegarek prze piękny ale nie taki niedrogi jak na prezent.. mam nadzieje że będzie bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Ja ma jutro, też poproszę
Wszystkiego co najlepsze! Fasolki przede wszystkim

Cytat:
a ja się boję iść do toalety...bo jak będzie @ to koniec nadzieji....... trzymam i nie idę!!!
hahaha

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
W kwestii akwarium mój TŻ dogadałby się z Twoim. My właśnie jesteśmy na etapie zakładania akwarium w ścianie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u nas dziś przecudowna pogoda. Mój Tżcik wczoraj wziąl się w garść i powiedzial, ze nie mozemy tak wdomu leniuchowac i nawet nosa na dwor nie wystawiac... a naprawdę ostatnio się zapuściliśmy... spacery to tylko po markecie No i wczoraj mnie siłą wyciągnąl na spacer I zapowiedzial, że codziennie będziemy chodzić No więc dzis tez byliśmy... słoneczko grzało az za mocno
Wracając do domu nabyliśmy kurczaka z rożna i tak wygladal nasz obiad
I dobrze dobrze, chodzcie ile możecie i puki pogoda
ja z moim TŻ to chyba w blasku księżyca jak wychodzi jest ciemno i jak wraca też

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Karolina, nie panikuj. Ja też jak odebrałam pierwsze wyniki krwi i moczu w ciąży to oczywiście spanikowałam, bo przy kilku wierszach bylo L albo H - czyli za wysokie albo za niskie. Np. mialam sporo za malo czerwonych krwinek. Już się nastawiłam, ze mi gin coś o anemii wspomni... A ona powiedziała, ze wyniki sa dobre Tak więc spokojnie, poczekaj do wizyty. W ciąży prawdopodobnie odchylenia mogą być większe
Szczerze to ja wogole nie interesuje się takimi wynikami jak mocz czy morfologia bo nie mam o nich zielonego pojęcia wieć wymyślać nie będę!
TSH sprawdzam bo wiem ile mam mieć a reszte zostawiam lekarzowi

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:24   #4203
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
Cytuje po troche bo znów mi połowy nie zacytuje

Byłam własnie na badaniach TSH i Ft4 i przyszłam taka głodna do domu a tu trzeba zjeść tabletke euthyrox i dupa pol godziny do sniadania odczekac

Mój TŻ ma urodziny 13 października, mam dla niego perfumy i chciałambym mu kupić kiedyś jaszczurke.. tylko szkoda bo drogie są a ja już te perfumy mam.. gdybym miała kupić samą jaszczurke to ok ale z akwarium itd to już za dużo jak na jedne urodziny
a może... kupie akwarium a za rok jaszczurke?

Jeszcze są święta, to może pod choinkę będzie jaszczurka

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Chyba mam bóle owulacyjne...boli mnie brzuszek....
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:43   #4204
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No dobra dziewczyny nie odejdę od was
O dziękujemy Ci wielka

Cytat:
muszę Wam coś napisać...
od jakiegoś czasu szukam firmy, która dociepli i wykończy mi strych (pisałam Wam o tym) niestety pomimo wielu zgłoszeń spotkałam się tylko dwa razy z czego jeden facet był wyjątkowo gburowaty a druga ekipa nie odpowiada na maile... cóż chyba jednak budowlanka nie ma martwego sezonu...
anyway - przeglądam teraz ogłoszenie i co ja pacze - cytat: pracowałem intensywnie również pod magdą gessler...
to ja chyba nie chcę żeby ten pan pode mną intensywnie pracował
hahhaa nie dzięki

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiliśmy wózek!!
Wiem że to trochę za wcześnie ale była okazja i nie mogłam się powstrzymać
Kupiliśmy używany(bo nowego się nie opłaca kupować),za 245 zł
A o to i on
Super, naprawdę fajny!

Cytat:
śląsk

chyba też sobie naleję

gratuluję! Ja też już mam wybrany a nawet mam wybrane dwa + jeden wybrany przez Tżta i jak już stanę przed wyborem to się Was poradzę. A co!

ja też jeste za testowaniem u Ciebie

no nic zmykam pod prysznic a jutro z rana czeka mnie depilacja woskiem całe nogi + bikini. Jak nie umrę to się zamelduję

good night and good fight
Kwitka ślask a nie dolny śląsk? bo to nie tak daleko ode mnie... ja co prawda małopolska ale na dolny śląsk to się mogłabym jeszcze wybrać

My wybraliśmy wózek ale na allegro, po sklepach jeszcze nie jeździliśmy, ale mamy zamiar w listopadzie, bo musimy wcześniej zamówić jakby co kolor itp, żeby byl na grudzień
Widziałam w sklepie nowego x-landera i kurde podoba mi się.. a normalnie mi się nie podobał tylko na zywo taki zgrabny i tak się dobrze prowadzi najgorsze ze ja mam chyba tylko 3-4 sklepy z wozkami i bylam w jednym gdzie nie bylo ani jednego ktory mam na oku...

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
żeby regularnie czytać posty i być na bieżąco, to trzeba cały dzień przy lapku siedzieć! Właśnie doszłąm do tego wniosku.
A teraz mykam pod prysznic
Masz racje

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cześć można dołączyć? już od dłuższego czasu szukałam wątku staraczkowego i chyba przyszła pora sie przełamać
Witaj

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
[U][B]Hej!!! Dziewczyny klubowiczki, kto to do chole**y jest CoffeeHeaven i co robi ta osoba w klubie? Ujawniła się pod nowym zdjęciem Izy.
Iza nie stresuj się, klub jest pod moim panowaniem

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
W załączniku ja z moim misiakiem
I jak ja mam teraz powiedziec że nienawidze kotów.. jak łon taki piękny toz to tygrysek nie kot

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Isia chyba rozkminiłam zagadkę naszą
Aby dodać zdjęcia do Klubu to trzeba najpierw je wrzucić do swojego albumu w profilu Izka pewnie zrobiła album prywatny tylko dla przyjaciół. A że ma między innymi coffee w swoich zaprzyjaźnionych osobach to ona mogła dodać komenta w albumie pod fotką. A fotka jest w klubie wiec i komenta widać
dokładnie tak jest

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jak się kochałam z TŻ to mówil, że strasznie morko i to tak pierwszy raz mia,l, ale na wkladce nie ma nic.... więc się raczej poddaję...
Mi jak zaszłam w tej ciąży to było mokro własnie w środku jak się przytulaliśmy.. i TŻ nie narzekał ale ja czułam i nawet słyszałam bo odgłosy tego były

Cytat:
Witam się rano z kawcią i racuchami z jabłkami Dostałam od mamy, ale dzisiaj sama tez napieke chyba
Po namysłach związanych z kawą postanowiłam że na 1 normalną kawe z mlekiem dziennie moge sobie pozwolić. Czytałam ,że dopiero powyżej 3 dziennie szkodzi dziecku.. 1 rano musze bo inaczej chodze jak ćma, później już piję po południu 1 zbożową z mleczkiem.
Mąż się wyprawił do pracy, ja starszego do szkoły,młodszy dostał śniadanie i ogląda u siebie bajki i gada z pluszową małpą eheheh.
A ja w wyrku z kawką i oglądam porodówkę.
Jak zwykle pewnie do 9 się poobijam a potem trzeba ruszyć zadek i coś podziałać
Ja na początku piłam jedną słabą, ale zobaczysz samo Cie pewnie odrzuci Teraz nie ma szans.. raz oblizałam łyżeczkę i prawie sie w kibelku skończyło..

oo skończyłam moge iść robić śniadanie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:54   #4205
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam mojego pluszaka
Masz dachowca czy jakąś konkretną rasę?

Ale cudny brytek.

Cytat:
Laski kopnijcie mnie w doope bo po 22 a ja głodna się zrobiłam i tak,że pewnie bym nie zasnęła to musiałam sobie zrobić kolacje.
Kurde zostały mi ziemniaki z obiadu to je pociełam w plasterki i podsmażyłam z przyprawami na patelni,pod koniec wbiłam do tego 3 jaja i wszystko się razem super ścięło Na talerzu polałam keczupem i włala
Ale zrobiłam taką mega porcje,że mąż patrzy na mnie i mówi: jaaa pierdziele,ja to bym tyle nie pocisnął
Masz spust dziewczyno. Ja też się zawsze na wieczór nawciągam. Wczoraj zrobiłam sobie tosty, a potem jeszcze TŻ wyciągnął z barku czipsy, więc też nieco pożarłam.

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Śliczny.
Moja kotka jest mieszanką, mama była (bo samochód ją przejechał) rasy rosyjskiej (te takie szaro-niebieskie), a tata to dachowiec, ale przepiękny, bo cały biały (nie dała się tamta upilnować, o nie! ). Sierść ma białą, ale w strukturze (przy dotyku) przypomina rosyjskiego. A na czubku głowy szara plamę, takiego irokeza. Chciałam Wam wstawić zdjęcie jak spała na jednostce od komp ale aparat pożyczyła siostra. A do tel zgubiłam kabel....
O! Ja też mam mieszankę ruska z dachowcem. Tylko mój jest biało niebieski. Na górze niebieski, a podwozie ma białe.

Cytat:
Magdammm przyznaję bez bicia że nie bardzo poczytałam. Choruję na notoryczny brak czasu, po częsci spowodowany lenistwem. Ale poczytam, zanim zacznę zadawać pytania, slowo
No więc - Ela jestem mam 24 lata, ile sie znamy z TŻ i od kiedy jesteśmy małżeństwem widać w podpisie. W lipcu - dokładnie w 1 rocznicę ślubu - obroniłam mgr z fizjoterapii pracuję jako agent ubezpieczeniowy.
Miło mi
Witaj Ela

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u mnie @ ból brzucha, tempka spadła na dobre, @ przyjdzie dziś albo jutro. Pozamiatane.
5 jajek i d..a. I teraz myślę, czy zrobić jeszcze jeden cykl na Clo czy dać odpocząć organizmowi ...
Maru Może pociągnij jeszcze jeden cykl i potem przerwa.

Hejka,
Moja @ cały czas taka sama. 1 podpaska na dzień mi wystarcza, a i tak nie jest nawet w połowie zaplamiona. Boję się, że to jakieś niemałpowe krwawienie, które będzie się ciągnąć przez jeszcze dłuższy czas. A to juz trwa od niedzieli, kiedy się zaczęło plamienie. Jak do poniedziałku nie przestanę krwawić to idę do gina, bo nie podoba mi się to wszystko. Właściwie to jak przestanę to też pójdę, żeby sprawdzić co jest pięć.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:58   #4206
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

Hejka,
Moja @ cały czas taka sama. 1 podpaska na dzień mi wystarcza, a i tak nie jest nawet w połowie zaplamiona. Boję się, że to jakieś niemałpowe krwawienie, które będzie się ciągnąć przez jeszcze dłuższy czas. A to juz trwa od niedzieli, kiedy się zaczęło plamienie. Jak do poniedziałku nie przestanę krwawić to idę do gina, bo nie podoba mi się to wszystko. Właściwie to jak przestanę to też pójdę, żeby sprawdzić co jest pięć.
Ja przed wizytą u gina zrobiłabym test
Stary 2012-10-04, 10:21   #4207
nuna2
Zakorzenienie

ruskie skończone:P
85 pierogow;P właśnie pochloelam drozdzoke fancuską wypije kapuczino i ide sprzatc
Stary 2012-10-04, 10:28   #4208
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
ruskie skończone:P
85 pierogow;P właśnie pochloelam drozdzoke fancuską wypije kapuczino i ide sprzatc
Ale z Ciebie pracuś, ciężko pracujesz od rana
Stary 2012-10-04, 10:28   #4209
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam,,,, chyba jednak czymś się strulaam bo żygać mi sie chce;/
bo kurde nie normalna jestem najpierw pomidory ze śmietaną potem grzyby z keczupem i do tego kromka z osccypkiem kawa na mleku kielbasy.... zre jak świnia...

ja zawsze w II fazie tak mieszkam...i co miesiąc moj mnie pyta czy to już ciąża potrafie jak wczoraj np zjeść rybe w sosie pomidorowym , zagryźć kabanosem , popić miętą a na koniec wrąbać ptasie mleczko
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:38   #4210
nuna2
Zakorzenienie

troche sie rozluźnilam pozjemy zobaczymy nie ma co panikowac na zapas i blokowac sobie psychiki

ten cykl i ak nie by formą: ,,zapłodnijmy sie" tylko cieszyliśmy sie małżeństwe ale stwierdziliśmy ostatnio, że chcemy dzidzie to sie do tego przylozymy;d
Stary 2012-10-04, 10:38   #4211
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Jeszcze są święta, to może pod choinkę będzie jaszczurka

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Chyba mam bóle owulacyjne...boli mnie brzuszek....
No to działaj kochana działaj tam Jak dzisiaj masz bóle owulacyjne to znaczy ,że dzisiaj owu?? eeheh ja w ciąży a nie wiem takich rzeczy a pytam bo jeśli ostatnie przytulania u nas były 11 dc a bóle małpowe brzucha takie jak na owu były 12dc i 13dc to oznacza że owu była właśnie w tych dniach?
Wiem,że teraz jak już po ptokach to mało ważne ale ciekawi mnie to

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
O dziękujemy Ci wielka

hahhaa nie dzięki

Super, naprawdę fajny!

Kwitka ślask a nie dolny śląsk? bo to nie tak daleko ode mnie... ja co prawda małopolska ale na dolny śląsk to się mogłabym jeszcze wybrać

My wybraliśmy wózek ale na allegro, po sklepach jeszcze nie jeździliśmy, ale mamy zamiar w listopadzie, bo musimy wcześniej zamówić jakby co kolor itp, żeby byl na grudzień
Widziałam w sklepie nowego x-landera i kurde podoba mi się.. a normalnie mi się nie podobał tylko na zywo taki zgrabny i tak się dobrze prowadzi najgorsze ze ja mam chyba tylko 3-4 sklepy z wozkami i bylam w jednym gdzie nie bylo ani jednego ktory mam na oku...

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Masz racje

Witaj

Iza nie stresuj się, klub jest pod moim panowaniem

I jak ja mam teraz powiedziec że nienawidze kotów.. jak łon taki piękny toz to tygrysek nie kot

dokładnie tak jest

Mi jak zaszłam w tej ciąży to było mokro własnie w środku jak się przytulaliśmy.. i TŻ nie narzekał ale ja czułam i nawet słyszałam bo odgłosy tego były

Ja na początku piłam jedną słabą, ale zobaczysz samo Cie pewnie odrzuci Teraz nie ma szans.. raz oblizałam łyżeczkę i prawie sie w kibelku skończyło..

oo skończyłam moge iść robić śniadanie
Wiesz ja nie pije czarnej tylko od zawsze z mlekiem,innej nie umiem się napić I taka kawa póki co mnie nie odrzuca. No i nigdy nie piłam jej dużo bo 1 rano a drugą po południu albo wcale, no chyba,że kumpela na kawe wpadła to wyszło 3 na dzień. Teraz ograniczyłam się do 1 z mlekiem z rana prawdziwej kawy. A później jak mam chęć to zbożową Inkę sobie robię z mleczkiem

Cytat:
Ja przed wizytą u gina zrobiłabym test
Też jestem za

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ja zawsze w II fazie tak mieszkam...i co miesiąc moj mnie pyta czy to już ciąża potrafie jak wczoraj np zjeść rybe w sosie pomidorowym , zagryźć kabanosem , popić miętą a na koniec wrąbać ptasie mleczko
Linka litości błagam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:44   #4212
monini2507
Zakorzenienie

Sophia Moniś kochane nasze wszystkiego naj z okazji urodzinek sto latek i spełnienia tych najskrytszych marzeń

Eh ja już posprzątałam jak zaczęłam przed 8 tak teraz skończyła a to tylko 2 pokoje mój małż mówi że mi z tymi porzadkami to na mózg już siada eh ale ja lubię i jeszcze patrzeć później
A u mnie dziś 15dc do niechcianej 13 dni eh ciekawe nie nastawiam sie jak co

A i te racuszki poproszę będą w sam raz do kawy akurat teraz dopeiro będe pici delektować się moim porządkiem
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:45   #4213
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
No to działaj kochana działaj tam Jak dzisiaj masz bóle owulacyjne to znaczy ,że dzisiaj owu?? eeheh ja w ciąży a nie wiem takich rzeczy a pytam bo jeśli ostatnie przytulania u nas były 11 dc a bóle małpowe brzucha takie jak na owu były 12dc i 13dc to oznacza że owu była właśnie w tych dniach?
Wiem,że teraz jak już po ptokach to mało ważne ale ciekawi mnie to

Ja też nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale myślę, że takie bóle wskazują owulacje. Wczoraj gin mnie się pytał czy odczuwam takie bóle i powiedział, że to bardzo dobrze i jak zobaczył pęcherzyk, to kazał nam działać, bo to już ten moment
Stary 2012-10-04, 10:50   #4214
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Sophia Moniś kochane nasze wszystkiego naj z okazji urodzinek sto latek i spełnienia tych najskrytszych marzeń

Eh ja już posprzątałam jak zaczęłam przed 8 tak teraz skończyła a to tylko 2 pokoje mój małż mówi że mi z tymi porzadkami to na mózg już siada eh ale ja lubię i jeszcze patrzeć później

A i te racuszki poproszę będą w sam raz do kawy akurat teraz dopeiro będe pici delektować się moim porządkiem
mi do niechcianej tydzień
Stary 2012-10-04, 10:55   #4215
karolina2121
siedzę i myślę

Kotek dziękuję za wszystkie komplementy
Ja kiedyś nie lubiłam kotów, ale gdy poznałam koty brytyjskie to się w nich zakochałam
A w niedługim czasie mój kochany mąż mi takiego kupił

Najlepszego Monis i Shopia !

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-10-04 o 10:57
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:12   #4216
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Linka litości błagam
Przed@ zawsze tak mam nie zdarzyło się jeszcze abym nie miała pochłaniacza dlatego zawsze w II fazie nie jem tak zdrowo jak w I-szej , a ogólnie mam hopla na punkcie zdrowego odżywiania

Ból okołowoulacyjny jest dość zdradliwy , czasem jest przed pęknięciem pęcherzyka ,czasem w trakcie a czasem nawet pare dni po. Mnie boli duzo wcześniej niż owu , nawet 3-4 dni a u mnie konkretnie boli bo rośnie i rozpycha się pęcherzyk ale czasem mam tak ze ból wraca i wtedy prawdopodobnie oznacza pęknięcie , czasem jest lekki a czasem tak samo boleny jak @ . Dlatego sie go powinno nazywać okołoowulacyjny a nie jako tako owulacyjny

Nie do końca skreślilam ten cykl bo te plamienia wyłażą tylko jak mocno sie napinam i pre ( wiadomo o czym mowie ?) ale jako tako nic ze mnie nie leci poza białym gęstym śluzem. Dziś 27 dzien cyklu wiec do 31go jeszcze jest kilka dni nadzieji...brzuch mnie boli jak na @ i to bardzo mocno,że ibume się wspieram od 2 dni , i piersi bolą ogólnie..no nic zobaczymy , uwazam ze ten 1% jest...tak czy siak na pocieszenie ze @ idzie kupilam sobie dziś piękne buciki już na jesień

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Ja też nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale myślę, że takie bóle wskazują owulacje. Wczoraj gin mnie się pytał czy odczuwam takie bóle i powiedział, że to bardzo dobrze i jak zobaczył pęcherzyk, to kazał nam działać, bo to już ten moment
moge zapytać do którego gina chodzisz bo wiesze ze też jestes ze szczecina???
Stary 2012-10-04, 11:18   #4217
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Chodzę do dr Kłokockiego, przyjmuje na NFZ na Ku Słońcu, w przychodni.
Stary 2012-10-04, 11:18   #4218
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Przed@ zawsze tak mam nie zdarzyło się jeszcze abym nie miała pochłaniacza dlatego zawsze w II fazie nie jem tak zdrowo jak w I-szej , a ogólnie mam hopla na punkcie zdrowego odżywiania

Ból okołowoulacyjny jest dość zdradliwy , czasem jest przed pęknięciem pęcherzyka ,czasem w trakcie a czasem nawet pare dni po. Mnie boli duzo wcześniej niż owu , nawet 3-4 dni a u mnie konkretnie boli bo rośnie i rozpycha się pęcherzyk ale czasem mam tak ze ból wraca i wtedy prawdopodobnie oznacza pęknięcie , czasem jest lekki a czasem tak samo boleny jak @ . Dlatego sie go powinno nazywać okołoowulacyjny a nie jako tako owulacyjny

Nie do końca skreślilam ten cykl bo te plamienia wyłażą tylko jak mocno sie napinam i pre ( wiadomo o czym mowie ?) ale jako tako nic ze mnie nie leci poza białym gęstym śluzem. Dziś 27 dzien cyklu wiec do 31go jeszcze jest kilka dni nadzieji...brzuch mnie boli jak na @ i to bardzo mocno,że ibume się wspieram od 2 dni , i piersi bolą ogólnie..no nic zobaczymy , uwazam ze ten 1% jest...tak czy siak na pocieszenie ze @ idzie kupilam sobie dziś piękne buciki już na jesień

kochana ja bym uwazaa w razie czego z tabletkami. a może zrób test??
Stary 2012-10-04, 11:19   #4219
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
O kurczę, czyli jeśli ja czułam takie bóle dopiero po Clo, to znaczy, że wcześniej owu mogło nie być w ogóle?
W sumie wszystko jest możliwe ...
A co do tego, czy są przed czy po to już mniej ważne .. chociaż wiadomo, dobrze byłoby wiedzieć. U mnie, patrząc na wykres tempki to one są raczej przed albo w trakcie.
Eeeh chyba się jednak przejdę po receptę na Clo ...
Stary 2012-10-04, 11:22   #4220
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiliśmy wózek!!
Wiem że to trochę za wcześnie ale była okazja i nie mogłam się powstrzymać
Kupiliśmy używany(bo nowego się nie opłaca kupować),za 245 zł
A o to i on
Śliczny wózek, jak jest okazja to trzeba brać

Cytat:
Cześć można dołączyć? już od dłuższego czasu szukałam wątku staraczkowego i chyba przyszła pora sie przełamać
Witaj

Cytat:
My też zaczęliśmy się starać mniej więcej od sierpnia Życzę powodzonka

Ha ha wyobraziłam to sobie

Mój za to uwielbia wszelakie patyczki. Gdy mąż używa wykałaczki to siedzi przy nim i go obserwuje, aż w końcu próbuję delikatnie mu ją wytrącić łapką Najbardziej lubi patyczki do szaszłyków- wariuje z nimi, biega i nosi w pysku - wygląda wtedy komicznie
Hahah a ja myślałam ze tylko moja kotka ma takiego świra ona lubi wykalaczki ale uwielbia slomki, takie wiecie do drineczkow szaleje z nimi po całym mieszkaniu, a jak jej rzucisz to przyniesie ja w pyszczku jak pies

Cytat:
Uwielbiam mojego pluszaka
Masz dachowca czy jakąś konkretną rasę?

Slodziak ja mam dachowca, ale chciałabym bardzo neva masquerade

Mooonis i Sophia wszystkiego najlepszego za okazji urodzin! Dużo zdrowia, szczęścia i upragnionych II kresek

U mnie w pracy nudy, zaraz będę sobie pazurki robiła i może książkę poczytam
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:23   #4221
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
O kurczę, czyli jeśli ja czułam takie bóle dopiero po Clo, to znaczy, że wcześniej owu mogło nie być w ogóle?
W sumie wszystko jest możliwe ...
A co do tego, czy są przed czy po to już mniej ważne .. chociaż wiadomo, dobrze byłoby wiedzieć. U mnie, patrząc na wykres tempki to one są raczej przed albo w trakcie.
Eeeh chyba się jednak przejdę po receptę na Clo ...
Tak mi tłumaczył, pytał też o śluz jaki mam. Zapytał czy po owu zmienia się na taki biały grudkowaty, to jest oznaką, że pęcherzykł pękł.

Edytowane przez Szejda
Czas edycji: 2012-10-04 o 11:26
Stary 2012-10-04, 11:29   #4222
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzę do dr Kłokockiego, przyjmuje na NFZ na Ku Słońcu, w przychodni.

Są problemy aby sie do niego dostać?? robi monitoring?? wtedy daje skierowania na badania i jest za friko??
Stary 2012-10-04, 11:33   #4223
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Są problemy aby sie do niego dostać?? robi monitoring?? wtedy daje skierowania na badania i jest za friko??
Nie ma problemów z dostaniem sie do niego. Rejestrujesz się u babeczki w dzień wizyty. Ma fajne godziny przyjęć, bo przyjmuje wcześnie rano. Ma usg w gabinecie i z monitoringiem, chyba nie będzie problemu. Nie wiem jak jest z badaniami, bo jeszcze nic nie robiłam.
Stary 2012-10-04, 11:33   #4224
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ja bym uwazaa w razie czego z tabletkami. a może zrób test??

Ja mam tak silne bóle miesiączkowe od lat ze lekarz zalecił mi kilka dni przed@ już zaczać brać ibuprom 1 tab dziennie + 2-3 magnezy z nospą , chemia działa tak ze hamuje proglandyny czy jak to sie nazywa i nie bede mdleć z bólu i faktycznie działa. Potrafilam upaść z bólu wcześniej a teraz jak przychodzi ból to walcze tą metodą i jest ok. Tą wersję potwierdziła moja endokrynolog i od kilku miesięcy stosuję

A na test za wcześnie, ja miewam cykle miedzy 31-32 czasem nawet 36 dni więc 27 dzien jest zdecydowanie bez sensu sie napalać i testować.
Stary 2012-10-04, 11:37   #4225
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Ja mam tak silne bóle miesiączkowe od lat ze lekarz zalecił mi kilka dni przed@ już zaczać brać ibuprom 1 tab dziennie + 2-3 magnezy z nospą , chemia działa tak ze hamuje proglandyny czy jak to sie nazywa i nie bede mdleć z bólu i faktycznie działa. Potrafilam upaść z bólu wcześniej a teraz jak przychodzi ból to walcze tą metodą i jest ok. Tą wersję potwierdziła moja endokrynolog i od kilku miesięcy stosuję

A na test za wcześnie, ja miewam cykle miedzy 31-32 czasem nawet 36 dni więc 27 dzien jest zdecydowanie bez sensu sie napalać i testować.
A nie możesz brać czegoś innego niż ibuprom? Ibuprofen brany często podobno upośledza owulację.
Stary 2012-10-04, 11:43   #4226
nuna2
Zakorzenienie

co to jest to clo??

ja odczuwałam ból owulacyjny w środe a na kalendarzu niby mi wypada, że owulka na piatek....

w kazdym badz razie codziennie bylko lugubugu to powinno coś trafić...
Stary 2012-10-04, 11:45   #4227
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możesz brać czegoś innego niż ibuprom? Ibuprofen brany często podobno upośledza owulację.
Ale jedno i drugie mi mówiło ze ibuprofen ma działanie hamujące proglandyny ze taka chemia a nie inna niweluje tego typu bóle. I fakt jak umieram to nic nie pomaga poza ibu-czymś. Próbowałam już apapu,nuforenu,pyralginy, scopolanu,nospy,pabialgin y a nawet solphadeiny z kodeiną i nic nie pomaga na bóle ktore mnie rozwalają na łopatki. Nawet jak mnie kiedyś pogotowie zabierało z uczelni z bólem okresowym ratownik powiedział ze dadzą mi zastrzyk z mieszanki 2 substancji ale powinnam jeszcze zwykły ibu łykąc.
Stary 2012-10-04, 11:47   #4228
IsiaG
Zadomowienie

Witam Laseczki!!!

Najlepszego Monis i Shopia, zdrowia, spełnienia marzeń i II kresek oczywiście a potem dużego brzucha i słodkiego malucha.:roza :

Cytat:
Isia chyba rozkminiłam zagadkę naszą
Aby dodać zdjęcia do Klubu to trzeba najpierw je wrzucić do swojego albumu w profilu Izka pewnie zrobiła album prywatny tylko dla przyjaciół. A że ma między innymi coffee w swoich zaprzyjaźnionych osobach to ona mogła dodać komenta w albumie pod fotką. A fotka jest w klubie wiec i komenta widać

Coffee napewno nie ma wstępu do klubu bo byśmy o tym wiedziały

oooooo taki ze mnie szerlok
Ufff, to dobrze, bo się troszkę przestraszyłam.
Dzięki kochana,

Cytat:
Cudny brytol
Nam z TŻ marzy się kartuski

Dzień dobry, u mnie @ ból brzucha, tempka spadła na dobre, @ przyjdzie dziś albo jutro. Pozamiatane.
5 jajek i d..a. I teraz myślę, czy zrobić jeszcze jeden cykl na Clo czy dać odpocząć organizmowi ...

Maru, droga moja - nie ma @ to ciągle jest nadzieja. I powiem Ci, że nie tylko ja trzymam za Ciebie kciuki.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość

Też tak lubię, posprzątać a potem w ciszy i ładzie pozwolić sobie na celebrację mojej harówki. Cudne uczucie, zadowolenie i błogość.

Córcia mi zachorowała, byłam z nią u lekarza, dobrze, że szybko zareagowałam to ma tylko przeziębienie. Do szkoły nie poszła, jutro też nie pójdzie. Ale chyba mnie zaraziła, bo mnie gardło boli i mam kaszel. Też idę do lekarza na 14.
Na razie zmykam. Pa

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:52   #4229
Goyya
Raczkowanie

nic nie pomogło wczorajsze unikanie toalety.... zrobiłam drugi test,1 kreska-ja myślę,że on mógł być zepsuty na pewno nie miał drugiej kreski.....
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:56   #4230
nuna2
Zakorzenienie

Linka wiem co to znaczy mocne bóle... bo ja z bólu wymiotuje, mam biegunke, kiedyś nawet ketonal nie pomagal.. potem coś aczęłma cwiczyć brzuskzi i było lepiej a teraz jak tylko czulam ze sie zaczyna to 2 tabletki i słik z gorca wodą na brzuch. Tyle, że my wcześniej nie współzyliśmy przed ślubem...wiec tez sie zastanawiam, czy jakies sznse są...

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
nic nie pomogło wczorajsze unikanie toalety.... zrobiłam drugi test,1 kreska-ja myślę,że on mógł być zepsuty na pewno nie miał drugiej kreski.....
a @ jest??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości