|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Monis Sopha sto lat sto lat 100 maluszkow kresek też:P
hehe;* ja zarobilam porcje z kilo mąki prawie i biorę się za lepienie. Już mam 6 ![]() ![]() paszam po kolei
|
#4202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
![]() Cytuje po troche bo znów mi połowy nie zacytuje ![]() Byłam własnie na badaniach TSH i Ft4 i przyszłam taka głodna do domu a tu trzeba zjeść tabletke euthyrox i dupa pol godziny do sniadania odczekac Mój TŻ ma urodziny 13 października, mam dla niego perfumy i chciałambym mu kupić kiedyś jaszczurke.. tylko szkoda bo drogie są a ja już te perfumy mam.. gdybym miała kupić samą jaszczurke to ok ale z akwarium itd to już za dużo jak na jedne urodziny ![]() a może... kupie akwarium a za rok jaszczurke? Do wieczora mnie wczoraj łapska parzyły ![]() Cytat:
![]() No, zapierdzielamy ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego co najlepsze! Fasolki przede wszystkim Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z moim TŻ to chyba w blasku księżyca jak wychodzi jest ciemno i jak wraca też ![]() Cytat:
TSH sprawdzam bo wiem ile mam mieć a reszte zostawiam lekarzowi
|
||||||
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Chyba mam bóle owulacyjne...boli mnie brzuszek.... |
|
|
|
|
#4204 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
O dziękujemy Ci wielka
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo to nie tak daleko ode mnie... ja co prawda małopolska ale na dolny śląsk to się mogłabym jeszcze wybrać ![]() My wybraliśmy wózek ale na allegro, po sklepach jeszcze nie jeździliśmy, ale mamy zamiar w listopadzie, bo musimy wcześniej zamówić jakby co kolor itp, żeby byl na grudzień Widziałam w sklepie nowego x-landera i kurde podoba mi się.. a normalnie mi się nie podobał tylko na zywo taki zgrabny i tak się dobrze prowadzi ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jak ja mam teraz powiedziec że nienawidze kotów.. jak łon taki piękny ![]() Cytat:
dokładnie tak jest Cytat:
Cytat:
Teraz nie ma szans.. raz oblizałam łyżeczkę i prawie sie w kibelku skończyło.. ![]() oo skończyłam moge iść robić śniadanie |
|||||||||
|
|
|
#4205 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może pociągnij jeszcze jeden cykl i potem przerwa. Hejka, Moja @ cały czas taka sama. 1 podpaska na dzień mi wystarcza, a i tak nie jest nawet w połowie zaplamiona. Boję się, że to jakieś niemałpowe krwawienie, które będzie się ciągnąć przez jeszcze dłuższy czas. A to juz trwa od niedzieli, kiedy się zaczęło plamienie. Jak do poniedziałku nie przestanę krwawić to idę do gina, bo nie podoba mi się to wszystko. Właściwie to jak przestanę to też pójdę, żeby sprawdzić co jest pięć. |
|||||
|
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
ruskie skończone:P
85 pierogow;P właśnie pochloelam drozdzoke fancuską wypije kapuczino i ide sprzatc
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze w II fazie tak mieszkam...i co miesiąc moj mnie pyta czy to już ciąża potrafie jak wczoraj np zjeść rybe w sosie pomidorowym , zagryźć kabanosem , popić miętą a na koniec wrąbać ptasie mleczko
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
troche sie rozluźnilam pozjemy zobaczymy
nie ma co panikowac na zapas i blokowac sobie psychiki![]() ten cykl i ak nie by formą: ,,zapłodnijmy sie" tylko cieszyliśmy sie małżeństwe ale stwierdziliśmy ostatnio, że chcemy dzidzie to sie do tego przylozymy;d
|
#4211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak dzisiaj masz bóle owulacyjne to znaczy ,że dzisiaj owu?? eeheh ja w ciąży a nie wiem takich rzeczyWiem,że teraz jak już po ptokach to mało ważne ale ciekawi mnie to ![]() Cytat:
I taka kawa póki co mnie nie odrzuca. No i nigdy nie piłam jej dużo bo 1 rano a drugą po południu albo wcale, no chyba,że kumpela na kawe wpadła to wyszło 3 na dzień. Teraz ograniczyłam się do 1 z mlekiem z rana prawdziwej kawy. A później jak mam chęć to zbożową Inkę sobie robię z mleczkiem![]() Też jestem za ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Sophia Moniś kochane nasze wszystkiego naj z okazji urodzinek sto latek i spełnienia tych najskrytszych marzeń
Eh ja już posprzątałam jak zaczęłam przed 8 tak teraz skończyła a to tylko 2 pokoje mój małż mówi że mi z tymi porzadkami to na mózg już siada eh ale ja lubię i jeszcze patrzeć później A u mnie dziś 15dc do niechcianej 13 dni eh ciekawe nie nastawiam sie jak co A i te racuszki poproszę będą w sam raz do kawy akurat teraz dopeiro będe pici delektować się moim porządkiem
|
|
|
|
#4213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4215 |
|
siedzę i myślę
|
Kotek dziękuję za wszystkie komplementy
Ja kiedyś nie lubiłam kotów, ale gdy poznałam koty brytyjskie to się w nich zakochałam A w niedługim czasie mój kochany mąż mi takiego kupił Najlepszego Monis i Shopia
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-04 o 10:57 |
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Przed@ zawsze tak mam
nie zdarzyło się jeszcze abym nie miała pochłaniacza dlatego zawsze w II fazie nie jem tak zdrowo jak w I-szej , a ogólnie mam hopla na punkcie zdrowego odżywiania ![]() Ból okołowoulacyjny jest dość zdradliwy , czasem jest przed pęknięciem pęcherzyka ,czasem w trakcie a czasem nawet pare dni po. Mnie boli duzo wcześniej niż owu , nawet 3-4 dni a u mnie konkretnie boli bo rośnie i rozpycha się pęcherzyk Nie do końca skreślilam ten cykl bo te plamienia wyłażą tylko jak mocno sie napinam i pre ( wiadomo o czym mowie ? ) ale jako tako nic ze mnie nie leci poza białym gęstym śluzem. Dziś 27 dzien cyklu wiec do 31go jeszcze jest kilka dni nadzieji...brzuch mnie boli jak na @ i to bardzo mocno,że ibume się wspieram od 2 dni , i piersi bolą ogólnie..no nic zobaczymy , uwazam ze ten 1% jest...tak czy siak na pocieszenie ze @ idzie kupilam sobie dziś piękne buciki już na jesień ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- moge zapytać do którego gina chodzisz bo wiesze ze też jestes ze szczecina??? |
|
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie wszystko jest możliwe ... A co do tego, czy są przed czy po to już mniej ważne .. chociaż wiadomo, dobrze byłoby wiedzieć. U mnie, patrząc na wykres tempki to one są raczej przed albo w trakcie. Eeeh chyba się jednak przejdę po receptę na Clo ...
|
|
#4220 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szaleje z nimi po całym mieszkaniu, a jak jej rzucisz to przyniesie ja w pyszczku jak pies Cytat:
ja mam dachowca, ale chciałabym bardzo neva masquerade Mooonis i Sophia wszystkiego najlepszego za okazji urodzin! Dużo zdrowia, szczęścia i upragnionych II kresek U mnie w pracy nudy, zaraz będę sobie pazurki robiła i może książkę poczytam
|
||||
|
|
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Szejda Czas edycji: 2012-10-04 o 11:26 |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma problemów z dostaniem sie do niego. Rejestrujesz się u babeczki w dzień wizyty. Ma fajne godziny przyjęć, bo przyjmuje wcześnie rano. Ma usg w gabinecie i z monitoringiem, chyba nie będzie problemu. Nie wiem jak jest z badaniami, bo jeszcze nic nie robiłam.
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak silne bóle miesiączkowe od lat ze lekarz zalecił mi kilka dni przed@ już zaczać brać ibuprom 1 tab dziennie + 2-3 magnezy z nospą , chemia działa tak ze hamuje proglandyny czy jak to sie nazywa i nie bede mdleć z bólu i faktycznie działa. Potrafilam upaść z bólu wcześniej a teraz jak przychodzi ból to walcze tą metodą i jest ok. Tą wersję potwierdziła moja endokrynolog i od kilku miesięcy stosuję ![]() A na test za wcześnie, ja miewam cykle miedzy 31-32 czasem nawet 36 dni więc 27 dzien jest zdecydowanie bez sensu sie napalać i testować. |
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
co to jest to clo??
ja odczuwałam ból owulacyjny w środe a na kalendarzu niby mi wypada, że owulka na piatek.... w kazdym badz razie codziennie bylko lugubugu to powinno coś trafić...
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jedno i drugie mi mówiło ze ibuprofen ma działanie hamujące proglandyny ze taka chemia a nie inna niweluje tego typu bóle. I fakt jak umieram to nic nie pomaga poza ibu-czymś. Próbowałam już apapu,nuforenu,pyralginy, scopolanu,nospy,pabialgin y a nawet solphadeiny z kodeiną i nic nie pomaga na bóle ktore mnie rozwalają na łopatki. Nawet jak mnie kiedyś pogotowie zabierało z uczelni z bólem okresowym ratownik powiedział ze dadzą mi zastrzyk z mieszanki 2 substancji ale powinnam jeszcze zwykły ibu łykąc.
|
|
|
|
#4228 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Laseczki!!!
Najlepszego Monis i Shopia, zdrowia, spełnienia marzeń i II kresek oczywiście a potem dużego brzucha i słodkiego malucha. Cytat:
Dzięki kochana, Cytat:
Maru, droga moja - nie ma @ to ciągle jest nadzieja. I powiem Ci, że nie tylko ja trzymam za Ciebie kciuki. ![]() Cytat:
Córcia mi zachorowała, byłam z nią u lekarza, dobrze, że szybko zareagowałam to ma tylko przeziębienie. Do szkoły nie poszła, jutro też nie pójdzie. Ale chyba mnie zaraziła, bo mnie gardło boli i mam kaszel. Też idę do lekarza na 14. Na razie zmykam. Pa
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
nic nie pomogło wczorajsze unikanie toalety.... zrobiłam drugi test,1 kreska-ja myślę,że on mógł być zepsuty
na pewno nie miał drugiej kreski.....
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Linka wiem co to znaczy mocne bóle... bo ja z bólu wymiotuje, mam biegunke, kiedyś nawet ketonal nie pomagal.. potem coś aczęłma cwiczyć brzuskzi i było lepiej a teraz jak tylko czulam ze sie zaczyna to 2 tabletki i słik z gorca wodą na brzuch. Tyle, że my wcześniej nie współzyliśmy przed ślubem...wiec tez sie zastanawiam, czy jakies sznse są...
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- a @ jest??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

I zapowiedzial, że codziennie będziemy chodzić

bo to nie tak daleko ode mnie...
Może pociągnij jeszcze jeden cykl i potem przerwa.