|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2014 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie urodzila moja znajoma chlopca 60 cm i 4160 g takze spory czlowieczek, a ona taka szczuplutka i nieduzy brzuszek miala niewiele wieskzy od mojego, jaki mam terazto jej druga dzidzia i miala drugi raz cc ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() chetnie pooszczedzam |
||||
|
|
|
#2015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla kolezanki ) duzy chlopak )
|
||
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dojotka ja z Filipem nie mialam bolesnyh skurczy przed porodem, a teraz mam i to coraz czesciej. Skurcze porodowe sa inne one sie nasilaja z czasem w ciazgu godz bedziesz widziala rozniece, np od bolu miesiaczkowego przejdzie do bolu ze bedziesz musiala juz sobie posapac bo bedzie bolec. Halwaya jak tam u Ciebie pierwsza na naszej liscie jestes Judka brawa dla kolezanki, niezly chlop z maluszka ![]() Tak wogole czesc
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-04 o 11:28 |
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Objawy przedporodowe:
Objawy porodu pozornego:
Objawy porodu prawdziwego:
Wszystko to oznacza, że dziecko pcha się na świat. Już naprawdę za niedługo będziesz Mamą! Pamiętaj jednak, że lepiej jechać do szpitala lub zatelefonować do lekarza, nawet gdy nie jesteś pewna - chociażby dla własnego spokoju. Lepiej być bardziej czujnym! Na pewno jednak powinnaś pospieszyć się z przybyciem do szpitala, jeżeli:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
anitka szkoda ze tak wyszlo ale zaglądaj do nas i oby ci sie wszystko super ulozylo no i daj znac jak urodzisz
))ewcia oby z nogą bylo lepiej, tez mam rwe kulszową od dwoch dni i zgage ale to nihil novikamalika wspolczuje co do spadku wagi to prawda chociaz zalezy chyba tez od gabarytow kobiety?ja bym wolała jednak nie chudnac heh ja chce przytyc jeszcze z pare kilo przy moich 170 cm, 59 kilo jakie mam to wreszcie w granicach normy-i tak pewnie po ciazy wroce do wagi 47-49 wiec chce sie nacieszyc moj dzieciaczek w 33 tyg wazy 2500 ale kazde dziecko inaczej, gin powiedzial, ze jedne moga zahamowac juz w przyroscie i przytyc malo, inne dzidzie mohgą dopiero w ostatni,m miesiacu sie ruszyc z waga wiec roznie, nie ma co patrzec na to jak inne dzieci wazne ze w normie jest
|
|
|
|
#2020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i inne pierdoły ![]() Cytat:
na pewno dasz radę... kto jak ie Ty a może okaże się że jednak nie będzie tam tak źle myśl pozytywnie. Pozatym będziesz blisko tżta i to też ma swoje plusy!! Życzę Ci jak najlepiej kochana i pamietaj o nas daj koniecznie znać jak już się rozpakujesz W TERMINIE oczywiście POwodzenia!!Cytat:
i super że już taka duża jest!! A tak poza tym to witam się z wami
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wróciłam z książką ku mojej uciesze mam 606 stron czytania. Uwielbiam grube ksiażki !!!!! bo takie co maja 200-300 stron to masakra.... w jeden dzień kupie i wieczorem juz przeczytana ![]() "pięćdziesiat twarzy Greya" to pierwszy tom trylogii "Pięćdziesiąt odcieni." Drugi wyjdzie 7 listopada "ciemniejsza strona Greya" a trzeci wyjdzie 9 stycznia 2013 "Nowe oblicze Greya". rzecz jasna zaopatrze sie w II i III tom ![]()
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super ze z Mała wszystko ok, a co do odpoczynku to dasz radę!Cytat:
MiciaKicia ja tez borykam sie lub juz nie z torbiela...do chyba 13 tygodnia rosła i miała ok 5cmx4cm i wg gina powinna zniknąć przez hormony a mi rosła...no i bodajże w 17 tyg stwierdził na dopochwowym usg ze jej nie widzi..i powiedział ze jego zdaniem nie ma, ale w tej chwili dziecko zasłania obraz i nie jestw stanie jej znaleść nawet jeśli sie schowała. Do tego czasu sama czytając na internecie brałam pod uwagę cc...ale mój gin powiedział ze torbiel jeśli nie boli itd nie jest wskazaniem do cc, bo równie dobrze moze peknac w czasie porodu naturalnego i wtedy nic sie nie dzieje. Ja miałam tylko badanie pod katem czy to nie jakieś złośliwe itd, miałam podwyższone ale tylko na tyle ze to torbiel a nie jakiś nowotwór. Skoro rzeczywiście teraz juz jej nie da sie zobaczyć nawet jeśli siedzi, chociaż wtedy mi gmeral i gmeral i było czysto, to nie zamierzam pchnąć sie na cc. W lidlu są poduszki takie do spania na boku m.in dla ciężarnych i karmienia za 39 zł, kupiłam i chyba jest fantastyczna
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta poduszka fajna, widziałam ale ja juz dawno swojego rogala kupiłam ;P
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze fajna! ale znając życie zanim ja sie wybiorę to promocja się skończy albo wykupią :/
|
#2026 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie podniecam każdym ruchem małego, zwłaszcza jak tak sobie porządnie dokazuje, a tatusiek: Nie widziałem, poczekaj, acha no faktycznie. I po temacie Ale myślę, że faceci też to przeżywaja na swoj meski sposob, tylko nie bardzo okazuja... Cytat:
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się tez podoba ta fioletowa piżamka w lidlu super jest!
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- ciekawe czy ten termometr się sprawdza?? ma któraś z was taki?
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka- ja również zaczynam sie bac tego wszystkiego..
![]() Gabi- pokaż poduchę !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Dojotka damy rade, a jak czytam co napisalas to ja mam objawy przedporodowe i porodu pozornego, to co mam sie zaczac szykowac .... czy co ![]()
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było pełno. Właśnie ja piore z suszeniem, mam nadzieje ze przeżyje....wg metki musi![]() Na stronie Lidla jest zdjecie
|
|
|
#2031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż weszłam na konto sprawdzić czy u mnie wszystko ok. Z tą cytologią to też masakra. Tak naprawdę to w ogóle przecież nie musisz wiedzieć jakie badania są do zrobienia. To działka lekarza. Cytat:
Cytat:
Każdy skurcz będę przyjmować z uśmiechem na twarzy, nawet jak będzie mi rozrywać wnętrzności ![]() Nawiasem mówiąc to ja słyszałam, że ten ból porodowy jest też po to, żebyśmy wiedziały, że coś poważnego się dzieje. Choć mógłby jednak tak nie dawać w kość ![]() Cytat:
Cytat:
Moja w 30 i 6 dniu ważyła 1900 g wg. USG. To chyba zależy, bo mam kilka znajomych, które właśnie najwięcej przytyły w ostatnim miesiącu, a na dodatek spuchły. Być może kilka dni przed samym porodem już nie tyły, ale ten przyrost w ostatnim miesiącu był zauważalny gołym okiem. |
|||||
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi a jak te ciuszki dziecięce ? Bardzo podoba mi sie sweterek..pewnie jak pojadę wieczorkiem to już nic nie będzie..
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jestem ciekawa mąż rano go kupił |
|
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo do grudnia to trochę się jeszcze nacierpię , a ta podusia fajnie wygląda zdaj relację po nocy z nią
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam też te naklejki z Biedrony o których pisałaś. Fajne są, bo są wielorazowego użytku i nie brudzą ściany. |
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
muszę iśc na miasto... a tak mi się nie chce wychodzić ; /
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
no niby jestem pierwsza, ale wcześniej cesarki będą.. pozatym ja nie planuję przed czasem rodzić i mam nadzieję, że dziecko posłucha mamusi
na razie jest niby cool, ale lekki strach się wkrada ![]() Cytat:
hehee - ja w pracy czytałam po angielsku - u nas dostepne są już wszystkie części.
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy robicie ten Hbs ag?czy to konieczne do porodu?a jak nie zrobie to co? na porod mnie nie przyjma?
bo gin mi nic nie mow2il o tym badaniu a widze ze wy robicie-tutaj kieruje sie bardziej do dziewczyn ktore sa w koncowce 8 i w 9ym miesiacu?
|
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
A ja nadal jestem załamana moimi włosami po wczorajszej wizycie u fryzjera....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

ile bysmy zaoszczedzili na tych szafach na wymiar

za to kołysanki śpiewane przeze mnie lubi do dziś, mamy 4 ulubione: był sobie król, na Kubusia z popielnika, ta Dorotka i pieski małe dwa 

i zgage ale to nihil novi
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

zmieni się pewnie jak się Młody urodzi. A wczoraj siedzimy sobie wieczorem i mecz oglądamy i Szymek akurat wiercił sie jak szalony i mówię do meża zobacz jak sie kreci,a on no zaraz (bo tam jakaś akcja była) to mu mówię, że przecież nie powiem Małemu żeby poczekał,