|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , no ale wiadomo każdy tam sobie sam wybiera co chcę, z tym,że nie sądzę,żeby coś takiego jak stokke w wersji spacerowej, gdzie na mega wysokiej nodze jest umieszczone dziecko było stabilne, przecież to jest jak wysokie krzesło obrotowe
|
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla kochanej Ani.Cytat:
Super!
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Ehh... te wózki są conajmniej dziwne, nie mówiąc już o tym, że po prostu wyglądają jakby się miały zaraz przewrócić...
Ale cóż... o gustach się nie dyskutuje... A my wróciłyśmy z przychodni - zapisaliśmy się do innej a przy okazji zaliczyliśmy kontrolę, bo akurat pani doktor nie miała pacjentów i stwierdziła, że zaprasza Obejrzała Hankę, pozachwycała się Nią, że silna, uśmiechnięta i kontaktowa. Stwierdziła, że ząbki idą jak nic i powiedziała, że ten paracetamol to spokojnie możemy dawać nawet codziennie wieczór - bo jedna dawka na dobę napewno nie zaszkodzi. Kazała też dawać gryzaki i jeśli już wprowadzałam gluten, to możemy spróbować skórkę z chleba.... zastanawiam się czy to dobry pomysł.... ale Ona stwierdziła, że to stary sposób naszym mam i babć i sami tak właśnie memlaliśmy te skórki (czyli też mieliśmy wprowadzany gluten w ten sposób) i jakoś nic nam nie jest. Kazała tylko mocno kontrolować a najlepiej trzymać tą skórkę. Ja sobie tak myślę, że jeszcze chwilkę ze skórką poczekam. Aaaa.... i jeszcze dopytywałam o te kupki śluzowate, ale powiedziała, że skoro pod wpływem pokarmów stałych ten śluz zniknął, to jak najbardziej wprowadzać różne różności (z mięskiem się jeszcze wstrzymać do dwóch-trzech tygodni) a potem od łyżeczki zacząć... Lekarka wywarła na mnie dość pozytywne wrażenie i odpowiadała na pytania a nie mruczała jak poprzednia... A Hance się właśnie jakaś mała wysypka pojawiła koło ust... ząbkowanie?? ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Nikii, brawa dla Oskara za nową umiejętność. A co do drzemek, to ja przez pewien czas, żeby Hani wydłużyć te półgodzinne drzemki, jak się przebudzała, to szłam do Niej, kładłam się z Nią i spałyśmy razem tą drugą część drzemki - może z tydzień tak Jej pilnowałam (nie zawsze się udało, ale w większości jescze dosypiałyśmy) i potem już nie musiałam a drzemki się Jej wydłużyły. Teraz też mi się czasem zdarza, że po godzinie Jej drzemki idę się położyć koło Niej (mimo, że się nie budzi) - poprostu lubię tak leżeć i patrzeć na moje SłonkoWszystkiego najlepszego dla Madzi i Viki na 7 miesięcy Zia, dobrze, że podróż udana. Roksape, współczuję przeżyć... to ja już wiem, gdzie wczoraj rano taka burza była... bo w Lublinie to tylko trochę pogrzmiało nad ranem ale ogólnie było spokojnie. |
|
|
|
#1985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mnie się ten stokke kojarzy z ręczną drezyną ![]() http://www.gkw.pl/images/rudy022.jpg |
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my po wizycie dzieciaki zdrowe ale chociaż Was nadrobię
|
|
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to Hania jak robi drzemki to śpi u Was w łóżku czy w łóżeczku i potem ją przenosisz do łóżka i dosypiacie?? Właśnie odnośnie glutenu - kiedy się go wprowadza i jak?? wiem że było już kilka razy pisane ale szczerze to nie zainteresowałam się tym wtedy bo jeszcze był czas... Oskara drzemka 2 .... U Nas Oskar śpi w dzień w wózku bo tak mi lepiej go usypiać niż bujać na rękach. |
||
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Nikii, Hania czasem zaśnie w łóżeczku, czasem na naszym łóżku w trakcie obrotu na brzuszek... i jak zaśnie w łóżeczku, to czasem Ją do nas przenosiłam... a jak w naszym łóżku,, to po prostu śię przy Niej kładłam. Ogólnie odpuściłam Jej usypianie tylko w łóżeczku, bo obie się przy tym dość mocno męczyłyśmy... a teraz Hanka śpi, gdzie padnie - a że pada w mniej więcej tym samym czasie codziennie, to zdążę Ją przynajmniej do nas do sypialni zanieść. NO i nie ukrywam, że czasem zasypia przy piersi ale to coraz rzadziej
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na kontrolę idziemy dopiero w poniedziałek |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podobaja te siedziska hehe bo to ze dziecko tak wysoko to tylko na poczatku wygodne dla matki (nie trzeba sie tak schylac
) a pozniej to moim zdaniem wrecz niebezpieczne... widzialam u nas moze 1-2 takie wozki na ulicy a tak to kroluja wielkie landary hehe
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ok, one w sumie ( te gwiazdy) to wiadomo,że tym to jeżdżą na zakupy i po gładkich ulicach, pewnie na spacery do parku na asfalt też to się nada, a może i mają po trzy wózki a z drugiej strony ile tych gwiazd tak na serio spędza całe dnie z dziećmi ? to już się trzeba spytać nian czy te wózki wygodne
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Konia jak zumba???
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
to się jednak na wieczór nadaje,teraz mam za dużo takich dorywczych zajęc w domu, przed chwilą włączyłam,żeby obejrzeć, ale ja tych kroków nie znam wcale, muszę poćwiczyć, póki co strażaka sama nie trzeba wzywac,żeby mnie wyciągał spod gruzów
![]() oooo a gdzieś jest jakiś taki kurs podstawowy np . do obejrzenia ? Cziqua ? jest gdzieś ?
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-04 o 13:31 |
|
|
|
#1994 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Ani super że lot się udał. Przyjemnego pobytu Dla Viki Cytat:
wiem ze to jest tylko film ale tak mnie wkurzało wczoraj jej zachowanie że prawie przełączyłam telewizor Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Konia fakt kroki jak na początek to trudne .. ja czasem nadążyć nie umiem
![]() Tu są te naklejki co kupiłam wczoraj |
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój tz jest wrogiem przyklejania czegokolwiek na ścianach można przybijać ale nie przyklejać
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
Rozeznanie
|
Z Piotrusiem wszystko ok
osłuchowo i gardełko ładne, a nosek mam zakraplać solą fizjologiczną i czyścić. Mam mu też podawać witaminkę c. Główka urosła o 1 cm w ciągu miesiąca, wiec mamy się nie martwić bo sobie rośnie swoim tempem i jest ok. A u mnie tsh 0,005 przy normie 0,27-4,20 czyli możliwe że mam nadczynność tarczycy. Pewnie dostanę skierowanie do endokrynologa i będziemy badać czemu. Ale to by wyjaśniało chudnięcie i wypadanie włosów... reszta wyników w normie ![]() Cytat:
tż też czasem chce cyca, a nawet oba jak się przebudzi
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tylko z samba nie daj rady kolka mnie łapie ale fakt faktem daje w kość no i jak Beto się rusza
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na wynikach tarczycy kompletnie się nie znam ale życzę żeby wszystko było dobrze |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po szczepieniu. Ewelinka waży 8 kg. i cały czas trzyma swoje wymiary w 75 centylu. Pani doktor obejrzała Ewelinkę wzdłuż i w szerz, wysypką kazała się nie przejmować, powiedziała, że mogą to być zmiany potówkowe ale równie dobrze od zębów. Obejrzała dziąsła, powiedziała, że idzie 6 górnych od razu. Dostałam zamiennie na nurofen i paracetamol czopki homeopatyczne Viburcol. Zobaczymy czy dadzą radę. Grzecznością moje dziecko się nie popisało Teraz gotuję dla niuni rosołek z ryżem.
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja waży 7600 no to do następnego szczepienia dużo czasu Smacznego
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
ja też robię rosołek dzisiaj tyle że dla nas znowu 7L gar rosołu będzie
chyba bym mogła w jakieś stołówce pracować a rosołek ze swojskiej kury
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() w koncu mam chwilke dla siebie (chyba) o ile nie nastapi cudowne przebudzenie nie wiew czy wasze dzieci tez was tak robia w konia, ale Mateuszek jest mega spiący , ryczy ,ziewa, trze oczy, usypiam go, spi jak zabity na rekach, po jamiks czasie odkladam do lozeczka, on nagle sie budzi i smieje mi sie w twarz i juz spiacy nie jest rece mi czasem opadajapospalismy standardowo do 6-30, pozniej spania oczywiscie juz nie ma, Lezakujemy troche wlozku naszym i zabawa, Mateuszek nie chce spac w loeczku, za to w wozku spi 3 godziny na spacerze, tak wiec jak widze ze go spioch bierze to wrzucam w wozek, biore ksiazke i ruszamy w droge. znalazlam sprzedawce na all ,ktory sprzedaje tanie zabawki http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7720525 rozne pileczki, bączki, kosiarki, zelazko itd stwierdzilam ze kupie Mateuszkowi troche takich tanszych i ze dwie ,trzy jakies drozsze ten garnuszek i pieska z fp albo gąsienice, albo krzeselko uczydelko, zawrotu glowy mozna dostac![]() tak sobie mysle, ze ja nie mialam zabawek fp i nie sadze zebym byla cofnieta edukacyjnie czy cos mój ból głowy codzienny juz nie jest bez przyczyny, mam chore zatoki i zarabane gardlo. Nikki w czarnych wloskach na pierwszym zdjeciu super , sexi ![]() Ja uwielbiam czytac bajki , ale Mateuszek narazie ksiazeczki pozera i nie moze skupic sie, moze za jakis czas, juz nie moge sie doczekac ,az w skupieniu bedzie sluchał, o ile taki czas w ogole nastapi ![]() Karolca ostatnio w realu byla taka promocja, ja kupilam dwie paki, w sumie babcia kupila 4 i 5 i powiem wam ,ze te 5 wcale nie sa duze ![]() 4 bylo 132 szt 5 111 szt. Ja kupilam kombinezony dwa w rozm 86, kurteczki nie chce , bo jakbym wyjmowala Mateuszka z wózka to by mu sie podwijala albo co ![]() szkoda ,ze u mnie nie ma Pepco.. podałam dzis w koncu to żółtko, rozgniotlam ugotowane i dodalam do zupki sloiczkowej, troche gruudek bylo, ale jak widzialam ,ze Mateuszek cos kombinuje to dawalam mu szybko popic i jakos poszlo ![]() Roksape my piloty musimy chowac, bo jak Mateuszek zobaczy to chce gryzc , a jak mu zabieramy to placze jakbym go bila. Ja kupilam kaszke nestle wielozbozowa glutenowa i taka daje.
|
#2004 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie,ze zabawki FP niczego nie gwarantuja.Moze jedynie to jest dobre,ze tych znanych marek nie wychodza raczej buble,sa wytrzymale.Ja kupuje raczej drozsze zabawki,ale tez chcialabym,zeby te zabawki byly dla drugiego dzidziusia.Eryk wyrosnie z tych zabawek dosc szybko,pozniej pojda w ruch jakies auta,kolejki,klocki,pilki ,a te zabawki sa wytrzymale i schowam dla nastepnego bobaska.A pozniej moze sprzedam na car boot,albo wydam komus.
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
dopiero co pisalam, ze sie zabków nie spodziewam, a przed chwila wymacałam dwie dolne dwojeczki
![]()
|
#2006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dużo tych ząbków Wam idzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Czyli jak z tym glutenem , mogę zacząć od podawania kaszki z glutenem czy to za dużo? czy powinnam od jakiś mniejszych rzeczy?? No Oskar mnie dziś naprawdę zadziwia ... Kąpiel ok.19 potem mleczko, odbicie ja go odkładam do łóżeczka zaczyna płakać daję smoka on odwraca główkę na drugą stronę i śpi jakaś cisza tu :P śpicie czy siedzicie na FB ? |
||||
|
|
|
#2007 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super!Powinno sie zaczynac po troszku,chyba z pol lyzeczki dodac do obiadku czy jakos tak.
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
bry ,wie
c zór+.60,2 03,3+ 3,m+ a3,ly do3 dorwał się sdo komp a,też c hc0e,popisać. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Ok,odczepił się od laptopa.Bry wieczór. Dawno mnie nie było,ze dwa 3 dni,eh mniejsza bo chyba nie umiem pisać na 2 wątkach jednoczesnie.EEEe tam mało waźne,za to pochwale się że dziś kupiliśmy dynie i rampersy na halloween http://direct.asda.com/george/baby-s...efault,pd.html
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Hania zasnęła o 18.30
Dziś był trochę cięższy dzień, bo przez ząbki miała tylko dwie półgodzinne drzemki... Na noc dałam Jej paracetamol, ale i tak popłakuje przez sen. Szkoda mi Jej, ale mam nadzieję, że te zęby w końcu wyjdą....i będziemy mieć spokój |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

, no ale wiadomo każdy tam sobie sam wybiera co chcę, z tym,że nie sądzę,żeby coś takiego jak stokke w wersji spacerowej, gdzie na mega wysokiej nodze jest umieszczone dziecko było stabilne, przecież to jest jak wysokie krzesło obrotowe 
dla kochanej Ani.
obracanie z plecków na brzuszek już od dłuższego czasu robi a dziś obrócił się 1 raz z brzuszka na plecy
Obejrzała Hankę, pozachwycała się Nią, że silna, uśmiechnięta i kontaktowa. Stwierdziła, że ząbki idą jak nic i powiedziała, że ten paracetamol to spokojnie możemy dawać nawet codziennie wieczór - bo jedna dawka na dobę napewno nie zaszkodzi. Kazała też dawać gryzaki i jeśli już wprowadzałam gluten, to możemy spróbować skórkę z chleba.... zastanawiam się czy to dobry pomysł.... ale Ona stwierdziła, że to stary sposób naszym mam i babć i sami tak właśnie memlaliśmy te skórki (czyli też mieliśmy wprowadzany gluten w ten sposób) i jakoś nic nam nie jest. Kazała tylko mocno kontrolować a najlepiej trzymać tą skórkę. Ja sobie tak myślę, że jeszcze chwilkę ze skórką poczekam. 
ale chociaż Was nadrobię

?
wczoraj była masakra, katar spływa mi do gardła i strasznie swędzi i dusi. Przez to nocke miałam fatalnie, nie dość że spałam na prawie siedząco to jeszcze do tego mało było snu, co chwilę chciało mi się kaszleć przez to swędzenie, a żeby Madzi nie obudzić to latałam do łazienki.
chyba bym mogła w jakieś stołówce pracować