Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 12:30   #1981
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a no właśnie, już kiedyś był w jakimś odcinku, to ten sam , którym jeździ Mucha , jak dla mnie obrzydlistwo, ciekawe ile im placą za promowanie np. takiego wózka? wygląda trochę jak wózek sklepowy

tak samo dziwny , jak mega dziwak stokke , http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/inne/...zek-xplory.jpg
i o ile dobrze pamiętam, to ten sam wózek, który wywrócił siemamie z komórką...
Stary 2012-10-04, 12:34   #1982
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
i o ile dobrze pamiętam, to ten sam wózek, który wywrócił siemamie z komórką...
jakoś się nie dziwie , no ale wiadomo każdy tam sobie sam wybiera co chcę, z tym,że nie sądzę,żeby coś takiego jak stokke w wersji spacerowej, gdzie na mega wysokiej nodze jest umieszczone dziecko było stabilne, przecież to jest jak wysokie krzesło obrotowe
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:40   #1983
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dziendoberek z polskiej ziemi

Ale ja mam kochana coreczke, podroz z nia to sama przyejmnosc :P
Spala caly lot, potem jeszcze w drodze z lotniska. Na miejscu juz rozgadala sie i cala rodzine w sobie rozkochuje od 1 dnia
Przyjemnego pobytu kochana
dla kochanej Ani.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Oskar dzisiaj mnie zadziwia obracanie z plecków na brzuszek już od dłuższego czasu robi a dziś obrócił się 1 raz z brzuszka na plecy
Super!
Stary 2012-10-04, 12:54   #1984
gkatarzynka
Zadomowienie

Ehh... te wózki są conajmniej dziwne, nie mówiąc już o tym, że po prostu wyglądają jakby się miały zaraz przewrócić...
Ale cóż... o gustach się nie dyskutuje...

A my wróciłyśmy z przychodni - zapisaliśmy się do innej a przy okazji zaliczyliśmy kontrolę, bo akurat pani doktor nie miała pacjentów i stwierdziła, że zaprasza Obejrzała Hankę, pozachwycała się Nią, że silna, uśmiechnięta i kontaktowa. Stwierdziła, że ząbki idą jak nic i powiedziała, że ten paracetamol to spokojnie możemy dawać nawet codziennie wieczór - bo jedna dawka na dobę napewno nie zaszkodzi. Kazała też dawać gryzaki i jeśli już wprowadzałam gluten, to możemy spróbować skórkę z chleba.... zastanawiam się czy to dobry pomysł.... ale Ona stwierdziła, że to stary sposób naszym mam i babć i sami tak właśnie memlaliśmy te skórki (czyli też mieliśmy wprowadzany gluten w ten sposób) i jakoś nic nam nie jest. Kazała tylko mocno kontrolować a najlepiej trzymać tą skórkę. Ja sobie tak myślę, że jeszcze chwilkę ze skórką poczekam.
Aaaa.... i jeszcze dopytywałam o te kupki śluzowate, ale powiedziała, że skoro pod wpływem pokarmów stałych ten śluz zniknął, to jak najbardziej wprowadzać różne różności (z mięskiem się jeszcze wstrzymać do dwóch-trzech tygodni) a potem od łyżeczki zacząć...
Lekarka wywarła na mnie dość pozytywne wrażenie i odpowiadała na pytania a nie mruczała jak poprzednia...

A Hance się właśnie jakaś mała wysypka pojawiła koło ust... ząbkowanie??

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Nikii, brawa dla Oskaraza nową umiejętność. A co do drzemek, to ja przez pewien czas, żeby Hani wydłużyć te półgodzinne drzemki, jak się przebudzała, to szłam do Niej, kładłam się z Nią i spałyśmy razem tą drugą część drzemki - może z tydzień tak Jej pilnowałam (nie zawsze się udało, ale w większości jescze dosypiałyśmy) i potem już nie musiałam a drzemki się Jej wydłużyły. Teraz też mi się czasem zdarza, że po godzinie Jej drzemki idę się położyć koło Niej (mimo, że się nie budzi) - poprostu lubię tak leżeć i patrzeć na moje Słonko

Wszystkiego najlepszego dla Madzi i Viki na 7 miesięcy

Zia, dobrze, że podróż udana.

Roksape, współczuję przeżyć... to ja już wiem, gdzie wczoraj rano taka burza była... bo w Lublinie to tylko trochę pogrzmiało nad ranem ale ogólnie było spokojnie.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:56   #1985
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
jakoś się nie dziwie , no ale wiadomo każdy tam sobie sam wybiera co chcę, z tym,że nie sądzę,żeby coś takiego jak stokke w wersji spacerowej, gdzie na mega wysokiej nodze jest umieszczone dziecko było stabilne, przecież to jest jak wysokie krzesło obrotowe
no cóż, tak się kończy, kiedy wybiera się wózek śliczny a nie funkcjonalny. Laret wiele razy miał nieoczkeiwane wpady w dziury, zjazdy z chodnika, ba-offroad po lesie po korzeniach i nawet go nie zachwiało.

a mnie się ten stokke kojarzy z ręczną drezyną
http://www.gkw.pl/images/rudy022.jpg
Stary 2012-10-04, 13:04   #1986
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

my po wizycie dzieciaki zdrowe jestem tak skonana tym wyjazdem do tego Poznania że nie mam siły nic robić ale chociaż Was nadrobię

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 13:04   #1987
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
mi się kompletnie te wózki nie podobają ....

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ehh... te wózki są conajmniej dziwne, nie mówiąc już o tym, że po prostu wyglądają jakby się miały zaraz przewrócić...
Ale cóż... o gustach się nie dyskutuje...

A my wróciłyśmy z przychodni - zapisaliśmy się do innej a przy okazji zaliczyliśmy kontrolę, bo akurat pani doktor nie miała pacjentów i stwierdziła, że zaprasza Obejrzała Hankę, pozachwycała się Nią, że silna, uśmiechnięta i kontaktowa. Stwierdziła, że ząbki idą jak nic i powiedziała, że ten paracetamol to spokojnie możemy dawać nawet codziennie wieczór - bo jedna dawka na dobę napewno nie zaszkodzi. Kazała też dawać gryzaki i jeśli już wprowadzałam gluten, to możemy spróbować skórkę z chleba.... zastanawiam się czy to dobry pomysł.... ale Ona stwierdziła, że to stary sposób naszym mam i babć i sami tak właśnie memlaliśmy te skórki (czyli też mieliśmy wprowadzany gluten w ten sposób) i jakoś nic nam nie jest. Kazała tylko mocno kontrolować a najlepiej trzymać tą skórkę. Ja sobie tak myślę, że jeszcze chwilkę ze skórką poczekam.
Aaaa.... i jeszcze dopytywałam o te kupki śluzowate, ale powiedziała, że skoro pod wpływem pokarmów stałych ten śluz zniknął, to jak najbardziej wprowadzać różne różności (z mięskiem się jeszcze wstrzymać do dwóch-trzech tygodni) a potem od łyżeczki zacząć...
Lekarka wywarła na mnie dość pozytywne wrażenie i odpowiadała na pytania a nie mruczała jak poprzednia...

A Hance się właśnie jakaś mała wysypka pojawiła koło ust... ząbkowanie??

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Nikii, brawa dla Oskaraza nową umiejętność. A co do drzemek, to ja przez pewien czas, żeby Hani wydłużyć te półgodzinne drzemki, jak się przebudzała, to szłam do Niej, kładłam się z Nią i spałyśmy razem tą drugą część drzemki - może z tydzień tak Jej pilnowałam (nie zawsze się udało, ale w większości jescze dosypiałyśmy) i potem już nie musiałam a drzemki się Jej wydłużyły. Teraz też mi się czasem zdarza, że po godzinie Jej drzemki idę się położyć koło Niej (mimo, że się nie budzi) - poprostu lubię tak leżeć i patrzeć na moje Słonko

Wszystkiego najlepszego dla Madzi i Viki na 7 miesięcy

Zia, dobrze, że podróż udana.

Roksape, współczuję przeżyć... to ja już wiem, gdzie wczoraj rano taka burza była... bo w Lublinie to tylko trochę pogrzmiało nad ranem ale ogólnie było spokojnie.
to fajnie że udało Wam się zaliczyć również kontrolę u pani doktor

A to Hania jak robi drzemki to śpi u Was w łóżku czy w łóżeczku i potem ją przenosisz do łóżka i dosypiacie??

Właśnie odnośnie glutenu - kiedy się go wprowadza i jak?? wiem że było już kilka razy pisane ale szczerze to nie zainteresowałam się tym wtedy bo jeszcze był czas...

Oskara drzemka 2 .... U Nas Oskar śpi w dzień w wózku bo tak mi lepiej go usypiać niż bujać na rękach.
Stary 2012-10-04, 13:15   #1988
gkatarzynka
Zadomowienie

Nikii, Hania czasem zaśnie w łóżeczku, czasem na naszym łóżku w trakcie obrotu na brzuszek... i jak zaśnie w łóżeczku, to czasem Ją do nas przenosiłam... a jak w naszym łóżku,, to po prostu śię przy Niej kładłam. Ogólnie odpuściłam Jej usypianie tylko w łóżeczku, bo obie się przy tym dość mocno męczyłyśmy... a teraz Hanka śpi, gdzie padnie - a że pada w mniej więcej tym samym czasie codziennie, to zdążę Ją przynajmniej do nas do sypialni zanieść. NO i nie ukrywam, że czasem zasypia przy piersi ale to coraz rzadziej
Stary 2012-10-04, 13:17   #1989
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej

my po wizycie dzieciaki zdrowe jestem tak skonana tym wyjazdem do tego Poznania że nie mam siły nic robić ale chociaż Was nadrobię
super że dzieciaki zdrowe

My na kontrolę idziemy dopiero w poniedziałek
Stary 2012-10-04, 13:21   #1990
emigra
Zakorzenienie

Mi sie podobaja te siedziska hehe bo to ze dziecko tak wysoko to tylko na poczatku wygodne dla matki (nie trzeba sie tak schylac) a pozniej to moim zdaniem wrecz niebezpieczne... widzialam u nas moze 1-2 takie wozki na ulicy a tak to kroluja wielkie landary hehe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 13:26   #1991
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mi sie podobaja te siedziska hehe bo to ze dziecko tak wysoko to tylko na poczatku wygodne dla matki (nie trzeba sie tak schylac) a pozniej to moim zdaniem wrecz niebezpieczne... widzialam u nas moze 1-2 takie wozki na ulicy a tak to kroluja wielkie landary hehe
Mi jakoś schylanie na spacerach nie doskwierało no ale ok, one w sumie ( te gwiazdy) to wiadomo,że tym to jeżdżą na zakupy i po gładkich ulicach, pewnie na spacery do parku na asfalt też to się nada, a może i mają po trzy wózki a z drugiej strony ile tych gwiazd tak na serio spędza całe dnie z dziećmi ? to już się trzeba spytać nian czy te wózki wygodne
Stary 2012-10-04, 13:28   #1992
Nikii89
Zakorzenienie

Konia jak zumba???
Stary 2012-10-04, 13:30   #1993
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Konia jak zumba???
to się jednak na wieczór nadaje,teraz mam za dużo takich dorywczych zajęc w domu, przed chwilą włączyłam,żeby obejrzeć, ale ja tych kroków nie znam wcale, muszę poćwiczyć, póki co strażaka sama nie trzeba wzywac,żeby mnie wyciągał spod gruzów

oooo a gdzieś jest jakiś taki kurs podstawowy np . do obejrzenia ? Cziqua ? jest gdzieś ?

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-10-04 o 13:31
Stary 2012-10-04, 13:41   #1994
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek
U nas nocka jak na katar spoko nawet

Powiedzcie mi bo się waham. Mała od niedzieli ma katar. Teraz już trochę lepiej ale wydzielina jest. Pokaszluje ale niezbyt często. Nie wiem sama czy iść z nią do lekarza??
Nie chciałabym żeby przeszło w coś poważniejszego
Ja bym poszła nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Nocka już była trochę lepsza. Tzn zasnął o 19.30, godzinę później się obudził i musiałam dać cyca ale potem pierwszy raz jadł o 3 w międzyczasie musiałam ze trzy razy dać mu smoczka. Potem jedzenie o 5.30 i o 8 wstaliśmy.

Teraz sobie drzemie, a jak wstanie to idziemy do lekarza. Choć już dziś praktycznie nie cieknie mu z nosa, to i tak się chcę upewnić, że nic tam do płucek nie spłynęło
Poza tym dziś odbieram moje wyniki badań, mam nadzieję że wyjdą ok

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

U nas to samo i ja mimo to, że już jest lepiej wole iść do lekarza i się upewnić Przy okazji mam jeszcze parę spraw do omówienia z lekarzem, więc co mi szkodzi
a ja przeczytałam Tz zasnął o 19.30, godzinę później się obudził i musiałam dać cyca i aż się zaciekawiłam

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Witajcie!
Wybaczcie że się mało udzielam, ale nim mi przeszło tamto z gardłem to 2 dni temu sie zgrzałam na spacerze i mnie przewiało wczoraj była masakra, katar spływa mi do gardła i strasznie swędzi i dusi. Przez to nocke miałam fatalnie, nie dość że spałam na prawie siedząco to jeszcze do tego mało było snu, co chwilę chciało mi się kaszleć przez to swędzenie, a żeby Madzi nie obudzić to latałam do łazienki.
Madzia wieczorem też budziła się co trochę z płaczem, najpierw przytulenie się do cyca pomagało, a potem już nie, ok 23 daliśmy jej czopek przeciwbólowy i pospała do 5, potem jeszcze do 7. Ja w sumie ciągiem spałam 00:30-3 a potem to tylko drzemki jestem masakrycznie nie wyspana. Dziś też męczy mnie katar oby tylko Madzi nie zarazić.
Ona tylko marudna z powodu ząbków, górne idą i wyjść nie mogą ale dziąsło boli, dentinox pomaga na chwilę. Jadę dzis do apteki po inny żel który poleciła padiatra który można stosować częściej niż dentinox no i muszę kupić czopki bo się skończyły.
Odparzenia chyba powoli sie goją, nie ma nowych, stare zasuszam fioletem-pupa Madzi jest cała w fioletowe kropki, mąż stwierdził że wygląda jak Milka
No to się opisałam
Dziś przyjeżdżam moja mam na kilka dni więc nie będzie za bardzo czasu na net.

Zapomniałabym

Madzia kończy dziś 7 miesięcy
dla Madzi i dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dziendoberek z polskiej ziemi

Ale ja mam kochana coreczke, podroz z nia to sama przyejmnosc :P
Spala caly lot, potem jeszcze w drodze z lotniska. Na miejscu juz rozgadala sie i cala rodzine w sobie rozkochuje od 1 dnia
Spala nawet dobrze, tlyko skubana strsznie juz sie po lozku przewala, ja ja na prawym boczku klade a ta zanim zasnie to jeszcze zmigruje w nogi i zasypia na lewym. W nocy ogolnie widze ze lubi sobie na brzuchu spac, pewnie dlatego ze na brzuchu latwiej jej smokersa zlokalizowac jak zgubi
Od rana polecialam do sklepu po jedzonko dla malej, o jaaa jakie to w Polsce drogie! Niby 3,5 zl to tyle co 79c ale jednak to duzo jak na polskie warunki

O ja tez chce zeby Ania sie tak przytulala

O my tez mowimy psiworek, TZ wymyslil

Nikki, a ja sie wylamie i zaglosuje na te naturalne wlosy u Ciebie. Sama sie blondzilam i pewnie jeszcze bede ale teraz mam odchyl na naturalne kolory, a twoj jest baaaardzo ladny!

Roksape, ale macie zniszczenia po burzy! Moze pomyslicie zrobic priorunochron na domu?
Odnosnie dgajacych zabawek to Anka ma na razie tlyko dwie - karuzelke i pchacz. Pchacz kupilam bo byl przeceniony i znajomi zachwalali, ten panel grajacy sie zdejmuje. Tylko moj spiewa po ang, sie matka uczy slownictwa jak kogut, pisklak i odglosy zwierzakow
http://www.toys.ie/Vtech-First-Steps...2-f2478d58045a

O to ladnie spi Eryk!
No dla Ani super że lot się udał. Przyjemnego pobytu

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Madzi
Viki też dziś 7 kończy
Dla Viki

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wzielismy ostatnio od meza znajomych kolejna ture (ostatnia!!!:/) i jest sporo ubranek schodzonych lub takich co mi sie nie podobaja i je wystawiam no i buty tez bo mi sie pewnie inne beda podobac za te 3-4 latka

Gratuluje skonczonych miesiecy juz nie nadazam ktore dzieciatko kiedy konczy hihi ale pewnie wiecie ze kazdemu gratuluje bylysmy z mloda na zakupach, dobrze ze wzielam tesciowke bo nie dosc ze mala marudkowala to jeszcze mojej karty nie chcialo przy kasie odczytac - co za wstyd meza karta tez ostatnio cos swirowala ale moja jeszcze nigdy ... tesciowa musiala mi fundnac zakupy Julcia zasnela jak kamien zaraz jak wsiadlysmy do auta i spi do teraz (od 10) tylko ze na balkonie a ze chlodno i deszcz leje to jej sie dobrze spi hihi (balkon mamy caly zadaszony )

dziewczyny ogladacie ''na dobre i na zle''???? nagralam sobie i wlasnie ogladam - co to za wozek ma Lena????? Zaczepisty!
Nie wiem mi się ten wózek nie podobał wiem ze to jest tylko film ale tak mnie wkurzało wczoraj jej zachowanie że prawie przełączyłam telewizor

Cytat:
super że dzieciaki zdrowe

My na kontrolę idziemy dopiero w poniedziałek
No to trzymam kciuki za kontrolę w poniedziałek

Stary 2012-10-04, 13:42   #1995
Nikii89
Zakorzenienie

Konia fakt kroki jak na początek to trudne .. ja czasem nadążyć nie umiem

Tu są te naklejki co kupiłam wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 050.jpg (67,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 051.jpg (64,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 052.jpg (68,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-10-04, 13:48   #1996
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Fajne te naklejki ale mój tz jest wrogiem przyklejania czegokolwiek na ścianach można przybijać ale nie przyklejać

Stary 2012-10-04, 14:13   #1997
karo_z
Rozeznanie

Z Piotrusiem wszystko ok
osłuchowo i gardełko ładne, a nosek mam zakraplać solą fizjologiczną i czyścić. Mam mu też podawać witaminkę c. Główka urosła o 1 cm w ciągu miesiąca, wiec mamy się nie martwić bo sobie rośnie swoim tempem i jest ok.

A u mnie tsh 0,005 przy normie 0,27-4,20
czyli możliwe że mam nadczynność tarczycy.

Pewnie dostanę skierowanie do endokrynologa i będziemy badać czemu. Ale to by wyjaśniało chudnięcie i wypadanie włosów...
reszta wyników w normie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja bym poszła nie zaszkodzi

a ja przeczytałam Tz zasnął o 19.30, godzinę później się obudził i musiałam dać cyca i aż się zaciekawiłam

dla Madzi i dużo zdrówka

No dla Ani super że lot się udał. Przyjemnego pobytu

Dla Viki

Nie wiem mi się ten wózek nie podobał wiem ze to jest tylko film ale tak mnie wkurzało wczoraj jej zachowanie że prawie przełączyłam telewizor

No to trzymam kciuki za kontrolę w poniedziałek

tż też czasem chce cyca, a nawet oba jak się przebudzi
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:35   #1998
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

owszem przez pierwsze dwa trzy razy potem pikuś ja tylko z samba nie daj rady kolka mnie łapie ale fakt faktem daje w kość no i jak Beto się rusza

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:38   #1999
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Z Piotrusiem wszystko ok
osłuchowo i gardełko ładne, a nosek mam zakraplać solą fizjologiczną i czyścić. Mam mu też podawać witaminkę c. Główka urosła o 1 cm w ciągu miesiąca, wiec mamy się nie martwić bo sobie rośnie swoim tempem i jest ok.

A u mnie tsh 0,005 przy normie 0,27-4,20
czyli możliwe że mam nadczynność tarczycy.

Pewnie dostanę skierowanie do endokrynologa i będziemy badać czemu. Ale to by wyjaśniało chudnięcie i wypadanie włosów...
reszta wyników w normie

tż też czasem chce cyca, a nawet oba jak się przebudzi
No to dobrze że z Piotrusiem wszystko dobrze a na wynikach tarczycy kompletnie się nie znam ale życzę żeby wszystko było dobrze

Stary 2012-10-04, 15:01   #2000
karolca
Zakorzenienie

Hej
My po szczepieniu. Ewelinka waży 8 kg. i cały czas trzyma swoje wymiary w 75 centylu.
Pani doktor obejrzała Ewelinkę wzdłuż i w szerz, wysypką kazała się nie przejmować, powiedziała, że mogą to być zmiany potówkowe ale równie dobrze od zębów. Obejrzała dziąsła, powiedziała, że idzie 6 górnych od razu. Dostałam zamiennie na nurofen i paracetamol czopki homeopatyczne Viburcol. Zobaczymy czy dadzą radę.
Grzecznością moje dziecko się nie popisało Wlepiła się we mnie i nie dała się rozebrać, nie dała się położyć na wadze, nie dała też się ubrać. Kosmos. Następne szczepienie w kwietniu
Teraz gotuję dla niuni rosołek z ryżem.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:17   #2001
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
My po szczepieniu. Ewelinka waży 8 kg. i cały czas trzyma swoje wymiary w 75 centylu.
Pani doktor obejrzała Ewelinkę wzdłuż i w szerz, wysypką kazała się nie przejmować, powiedziała, że mogą to być zmiany potówkowe ale równie dobrze od zębów. Obejrzała dziąsła, powiedziała, że idzie 6 górnych od razu. Dostałam zamiennie na nurofen i paracetamol czopki homeopatyczne Viburcol. Zobaczymy czy dadzą radę.
Grzecznością moje dziecko się nie popisało Wlepiła się we mnie i nie dała się rozebrać, nie dała się położyć na wadze, nie dała też się ubrać. Kosmos. Następne szczepienie w kwietniu
Pięknie waży Ewelinka moja waży 7600 no to do następnego szczepienia dużo czasu Smacznego

Stary 2012-10-04, 15:35   #2002
cziqua
Zadomowienie

ja też robię rosołek dzisiaj tyle że dla nas znowu 7L gar rosołu będzie ja nie potrafię mało zupy ugotować zresztą ja w ogóle nie potrafię mało gotować gołąbków prawie 50 jak robie krokiety to tez poniżej 40 nie schodzę rosołu 7 L chyba bym mogła w jakieś stołówce pracować a rosołek ze swojskiej kury

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 16:08   #2003
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

w koncu mam chwilke dla siebie (chyba) o ile nie nastapi cudowne przebudzenie nie wiew czy wasze dzieci tez was tak robia w konia, ale Mateuszek jest mega spiący , ryczy ,ziewa, trze oczy, usypiam go, spi jak zabity na rekach, po jamiks czasie odkladam do lozeczka, on nagle sie budzi i smieje mi sie w twarz i juz spiacy nie jest rece mi czasem opadaja

pospalismy standardowo do 6-30, pozniej spania oczywiscie juz nie ma, Lezakujemy troche wlozku naszym i zabawa, Mateuszek nie chce spac w loeczku, za to w wozku spi 3 godziny na spacerze, tak wiec jak widze ze go spioch bierze to wrzucam w wozek, biore ksiazke i ruszamy w droge.

znalazlam sprzedawce na all ,ktory sprzedaje tanie zabawki http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7720525 rozne pileczki, bączki, kosiarki, zelazko itd stwierdzilam ze kupie Mateuszkowi troche takich tanszych i ze dwie ,trzy jakies drozsze ten garnuszek i pieska z fp albo gąsienice, albo krzeselko uczydelko, zawrotu glowy mozna dostac
tak sobie mysle, ze ja nie mialam zabawek fp i nie sadze zebym byla cofnieta edukacyjnie czy cos

mój ból głowy codzienny juz nie jest bez przyczyny, mam chore zatoki i zarabane gardlo.

Nikki w czarnych wloskach na pierwszym zdjeciu super , sexi

Ja uwielbiam czytac bajki , ale Mateuszek narazie ksiazeczki pozera i nie moze skupic sie, moze za jakis czas, juz nie moge sie doczekac ,az w skupieniu bedzie sluchał, o ile taki czas w ogole nastapi

Karolca ostatnio w realu byla taka promocja, ja kupilam dwie paki, w sumie babcia kupila 4 i 5 i powiem wam ,ze te 5 wcale nie sa duze
4 bylo 132 szt 5 111 szt.

Ja kupilam kombinezony dwa w rozm 86, kurteczki nie chce , bo jakbym wyjmowala Mateuszka z wózka to by mu sie podwijala albo co
szkoda ,ze u mnie nie ma Pepco..

podałam dzis w koncu to żółtko, rozgniotlam ugotowane i dodalam do zupki sloiczkowej, troche gruudek bylo, ale jak widzialam ,ze Mateuszek cos kombinuje to dawalam mu szybko popic i jakos poszlo

Roksape my piloty musimy chowac, bo jak Mateuszek zobaczy to chce gryzc , a jak mu zabieramy to placze jakbym go bila.

Ja kupilam kaszke nestle wielozbozowa glutenowa i taka daje.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:49   #2004
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
jeśli już wprowadzałam gluten, to możemy spróbować skórkę z chleba.... zastanawiam się czy to dobry pomysł.... ale Ona stwierdziła, że to stary sposób naszym mam i babć i sami tak właśnie memlaliśmy te skórki (czyli też mieliśmy wprowadzany gluten w ten sposób) i jakoś nic nam nie jest.
Ja Erykowi dwa razy dalam skorke od chleba,byl zachwycony,ze moze sa pomemlac.

Cytat:

Właśnie odnośnie glutenu - kiedy się go wprowadza i jak?? wiem że było już kilka razy pisane ale szczerze to nie zainteresowałam się tym wtedy bo jeszcze był czas...
Jak karmisz mm to chyba po 6 miesiacu,tak mi sie zdaje.Ja juz powinnam dawac,ale my nie dajemy codziennie obiadkow czy cos,zebym dawala kaszke do tego.Czasem Eryk dostanie deserek lub jablko mu utre,czasem obiadek,albo brokula duszonego widelcem.Z glutenowych dwa razy dostal biszkopcik do memlania,makaron probowal i skorke od chleba,a i bulki troche tez raz dostal.

Cytat:
Hej
Super

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
tak sobie mysle, ze ja nie mialam zabawek fp i nie sadze zebym byla cofnieta edukacyjnie czy cos
Pewnie,ze zabawki FP niczego nie gwarantuja.Moze jedynie to jest dobre,ze tych znanych marek nie wychodza raczej buble,sa wytrzymale.Ja kupuje raczej drozsze zabawki,ale tez chcialabym,zeby te zabawki byly dla drugiego dzidziusia.Eryk wyrosnie z tych zabawek dosc szybko,pozniej pojda w ruch jakies auta,kolejki,klocki,pilki ,a te zabawki sa wytrzymale i schowam dla nastepnego bobaska.A pozniej moze sprzedam na car boot,albo wydam komus.
Stary 2012-10-04, 19:57   #2005
tynka88
Zadomowienie

dopiero co pisalam, ze sie zabków nie spodziewam, a przed chwila wymacałam dwie dolne dwojeczki takze mamy kolejne ząbeczki

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:07   #2006
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
ładnie waży
No i dużo tych ząbków Wam idzie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja też robię rosołek dzisiaj tyle że dla nas znowu 7L gar rosołu będzie ja nie potrafię mało zupy ugotować zresztą ja w ogóle nie potrafię mało gotować gołąbków prawie 50 jak robie krokiety to tez poniżej 40 nie schodzę rosołu 7 L chyba bym mogła w jakieś stołówce pracować a rosołek ze swojskiej kury
jak dla pułku żołnierzy

Cytat:
dzien dobry

w koncu mam chwilke dla siebie (chyba) o ile nie nastapi cudowne przebudzenie nie wiew czy wasze dzieci tez was tak robia w konia, ale Mateuszek jest mega spiący , ryczy ,ziewa, trze oczy, usypiam go, spi jak zabity na rekach, po jamiks czasie odkladam do lozeczka, on nagle sie budzi i smieje mi sie w twarz i juz spiacy nie jest rece mi czasem opadaja

pospalismy standardowo do 6-30, pozniej spania oczywiscie juz nie ma, Lezakujemy troche wlozku naszym i zabawa, Mateuszek nie chce spac w loeczku, za to w wozku spi 3 godziny na spacerze, tak wiec jak widze ze go spioch bierze to wrzucam w wozek, biore ksiazke i ruszamy w droge.

znalazlam sprzedawce na all ,ktory sprzedaje tanie zabawki http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7720525 rozne pileczki, bączki, kosiarki, zelazko itd stwierdzilam ze kupie Mateuszkowi troche takich tanszych i ze dwie ,trzy jakies drozsze ten garnuszek i pieska z fp albo gąsienice, albo krzeselko uczydelko, zawrotu glowy mozna dostac

mój ból głowy codzienny juz nie jest bez przyczyny, mam chore zatoki i zarabane gardlo.

Nikki w czarnych wloskach na pierwszym zdjeciu super , sexi

Ja uwielbiam czytac bajki , ale Mateuszek narazie ksiazeczki pozera i nie moze skupic sie, moze za jakis czas, juz nie moge sie doczekac ,az w skupieniu bedzie sluchał, o ile taki czas w ogole nastapi

Karolca ostatnio w realu byla taka promocja, ja kupilam dwie paki, w sumie babcia kupila 4 i 5 i powiem wam ,ze te 5 wcale nie sa duze
4 bylo 132 szt 5 111 szt.

Ja kupilam kombinezony dwa w rozm 86, kurteczki nie chce , bo jakbym wyjmowala Mateuszka z wózka to by mu sie podwijala albo co
szkoda ,ze u mnie nie ma Pepco..

podałam dzis w koncu to żółtko, rozgniotlam ugotowane i dodalam do zupki sloiczkowej, troche gruudek bylo, ale jak widzialam ,ze Mateuszek cos kombinuje to dawalam mu szybko popic i jakos poszlo

Roksape my piloty musimy chowac, bo jak Mateuszek zobaczy to chce gryzc , a jak mu zabieramy to placze jakbym go bila.

Ja kupilam kaszke nestle wielozbozowa glutenowa i taka daje.
Też tak czasem Oskar "oszukuje" z tym spaniem

Dużo zdrówka dla Ciebie

Cytat:
dopiero co pisalam, ze sie zabków nie spodziewam, a przed chwila wymacałam dwie dolne dwojeczki takze mamy kolejne ząbeczki
no to gratuluję ząbków

Czyli jak z tym glutenem , mogę zacząć od podawania kaszki z glutenem czy to za dużo? czy powinnam od jakiś mniejszych rzeczy??

No Oskar mnie dziś naprawdę zadziwia ...
Kąpiel ok.19 potem mleczko, odbicie ja go odkładam do łóżeczka zaczyna płakać daję smoka on odwraca główkę na drugą stronę i śpi

jakaś cisza tu :P śpicie czy siedzicie na FB ?
Stary 2012-10-04, 20:12   #2007
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Super!

Cytat:
Czyli jak z tym glutenem , mogę zacząć od podawania kaszki z glutenem czy to za dużo? czy powinnam od jakiś mniejszych rzeczy??
Powinno sie zaczynac po troszku,chyba z pol lyzeczki dodac do obiadku czy jakos tak.
Stary 2012-10-04, 20:15   #2008
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Powinno sie zaczynac po troszku,chyba z pol lyzeczki dodac do obiadku czy jakos tak.
dzięki
Stary 2012-10-04, 20:22   #2009
Karinio
Zakorzenienie

bry ,wie
c
zór+.60,2
03,3+
3,m+
a3,ly do3
dorwał się sdo komp
a,też c
hc0e,popisać.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Ok,odczepił się od laptopa.Bry wieczór.
Dawno mnie nie było,ze dwa 3 dni,eh mniejsza bo chyba nie umiem pisać
na 2 wątkach jednoczesnie.EEEe tam mało waźne,za to pochwale się że dziś kupiliśmy dynie i rampersy na halloween http://direct.asda.com/george/baby-s...efault,pd.html
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:25   #2010
gkatarzynka
Zadomowienie

Hania zasnęła o 18.30 nie wiem dlaczego, ale była strasznie marudna więc o 18 Ją wykąpałam (dziś byłam sama, bo Mąż miał wyjazd a tak, to On się kąpielą zajmuje) i o dziwo nie zasnęła przy piersi - a tego się spodziewałam - ale odłożona do łóżeczka...popatrzyła chwilę na mnie, uśmiechnęła się i zamknęła oczka
Dziś był trochę cięższy dzień, bo przez ząbki miała tylko dwie półgodzinne drzemki... Na noc dałam Jej paracetamol, ale i tak popłakuje przez sen. Szkoda mi Jej, ale mam nadzieję, że te zęby w końcu wyjdą....i będziemy mieć spokój
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości