|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Delicol podawaj trochę dłużej, niż dwa dni. Delicol i Bobotic mają inne działanie, więc spróbuj podawać oba.
Być może powinnaś zrobić mu masaż brzuszka, ale jak kiedyś zrobiłam taki dłuższy po zwykłych krótkich, to w trakcie przy masowaniu jednego miejsca (pod żebrami po lewej) się napinała, a wieczorem się prężyła i darła. Gdybym taki robiła codziennie, to pewnie nie byłoby problemu. |
|
|
|
#3602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tak biegiem bo Fabi mnie woła
![]() Dzwoniła do mnie pani w sprawie łóżeczka. Być może je sprzedam (jupi), więc proszę o kciuki Kasę na nowe już mam odłożoną, więc Fabi miałby nowe łóżeczko ![]() KarolinaPW i ogromne kciuki, oby to był właśnie TEN dzień Ty tam wiesz o co chodzi
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, nurofen od 3mc a czopki paracetamol farmina od 1mc chyba...
Przepraszam że tak napisałam... Ale chyba powoli popadam w depresję... Już takie rzeczy mi przychodzą do głowy... Czasem mam ochotę je.b.nąć tż w pysk, rzucić dzieckiem aby w końcu ucichło a na koniec rzucić się z okna... Już mnie to zaczyna przerastać. Jak zajmuję się małą to jestem zła że tż się nią nie zajmie, jak on się nią zajmie to zaś mam wyrzuty że nie ja. Mam syf w domu bo nie mam kiedy posprzątać, a jak mam czas to mi się nie chce. Tż tylko siedzi i co wyłączy jedną grę to włącza drugą. Na spacer jak bym chciała iść to nie pójdę bo już drugi tydzień koło pompuje. Łeb mi pęka, o 8 prosiłam go żeby poszedł po tabletki i co, siedzi i gra. Jak się pytam czy idzie do tego sklepu czy nie to mówi że on nie ma potrzeby iść. Wszystko jest do du.py
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, ja bym z takim leniem śmierdzącym nie wytrzymała, a swoją drogą, to wygląda na to, że on jest faktycznie od gier mocno uzależniony i potrzebuje pomocy. Ale dopóki sam się nie obudzi, że ma problem i nie zechce nic z tym zrobić, to obawiam się, że Twoje ględzenie nic nie da. Tu by jakaś terapia szokowa się przydała.I tylko Ciebie i dziecka w tym wszystkim szkoda, bardzo Ci współczuje, że musisz przez to przechodzić Może powinnaś udać się do jakiegoś specjalisty, który by podpowiedział co możesz zrobić, jeśli cokolwiek, żeby zmienić zachowanie męża
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a walnac tz w pysk to i ja mam ochote i twojemu i mojemu![]() dziewczyny mam wrazenie z emała nie lubi juz tej butelki lovi bo musi sie neizle nagimnastykwoac by leciało mleko a ona cierpliwa nie ejst juz. Znaim wypije w polowie robi sie juz zimne. I zimnego nie chce. Mysle ze na za słaby przeplyw smoczek. Bo z aventa pije normalnie :confu sed: teraz wypila tylko 70 ml bo zrobilo sie zimne i njuz nie chciala
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Lu się zaczęła śmiać w głos
i to nie jest taki pojedynczy okrzyk radości, ale długa seria prawdziwego, radosnego śmiechu
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja wlasnie tarmosi pieluszke
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Te leki mogą pomóc od razu, a mogą dopiero po kilku dniach.
Nabiału (a właściwie mleka i jego przetworów) nie jem wcale. Śmietankę do kawy zastąpiłam Cremoną, zwykłe masło Ramą bez masła, a zamiast ulubionych jogurtów, twarożków i serów jem wędiny, czasem ogórka, pomidora, czy konfitury. |
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam aż mój tak zacznie ![]() Nadalko, po raz kolejny napiszę jak bardzo mi przykro. Mój kiedyś robił podobnie, może nie takich słów używał, ale o to samo chodziło. Też miał problem z pójściem do apteki. U nas na szczęście wszystko się odmieniło. Jeszcze będąc w ciąży przeprowadziłam z nim rozmowę, na spokojnie. Teraz też niby siedzi przed kompem ale niewiele w porównaniu do tego co było. We mnie wpatrzony - to też miła odmiana. Może właśnie zamiast nerwami wziąć go na inny sposób? Agresja zawsze rodzi agresję i efekt jest odwrotny.
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi sie to kojarzy super to musi byc slodko moja dzis tak piszczy ze sama nei wiem o co jej chodzi :P i strasznie wyzywa oj jak ona dzis wyzywa... |
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pilne pytanie
jak myślicie ile dziecko 2 i pół miesięczne zjada mililitrów mleka z piersi na dobę? nadrobię wieczorem, teraz nie dam rady
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
jak Wam sie pdooba ta mata???
http://www.aukcjoner.pl/gallery/010765852-10.html#I10
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
miałam pocytowane od wczoraj - specjalnie na noc nie wyłączyłam lapka - i du.a bo mi sie przeglądarka zamknęła mam od wczoraj jakiś kryzys laktacyjny, piersi miękkie, mało pokarmu, muszę karmić na '4 piersi' nie wiem co jest grane, mam nadzieje że to szybko minie ![]() nadalko przytulam cie mocno, przykro mi ze musisz przez to przechodzić, proszę cie nie złość się na Igunie, wiem ze czasem płacze i opadasz z bezsilności ale to nie jej wina ze ma takiego tate, ogladam z nia filmiki i wiem ze jest przekochana słodziutka dziewczynka, przypomina mi mojego synka, na pewno kochasz mała nad życie, podrośnie to podejmiesz decyzje co dalej z Twoim małżeństwem a narazie ciesz się że mas taką wspaniałą córkę, pamiętaj że Iga kocha Cie najbardziej na świecie i równie mocno potrzebuje |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, ale fajnie
u nas śmiech w głos jest na etapie "eeeee" Prince ja dostałam nową, ale jakbym miała kupować sama to kupiłabym używaną. Nela, ja z nim gadałam nie raz. Tylko że on nie widzi żadnego problemu w tym. Często to on że mnie robi ofiarę, bo jak mała dużo płacze a ja już nie mogę wytrzymać to ją ode mnie bierze, udaje mu się ją uspać i mówi do mnie "ja ją umiem uspać, co z ciebie za matka że ty nie umiesz". Najczęściej jego usypianie wygląda tak że bierze małą do komputera, wsadza w fotelik, gra i buja nogą. Dałam mu pompke żeby napompował te koło, ale że on uzdolniony nie jest to zadzwoniłam po tatę żeby przyszedł je napompować bo on przecież nie umie. A jak wręczyłam mu listę zakupów teraz jak gra. To mówi do mnie "a ty nie możesz iść?" ![]() jedyna przyjemność jaka mnie ostatnio spotkała to to że kupiłam kojec dla małej
|
|
|
|
#3617 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedyś to liczyłam na podstawie jednego karmienia z butelki i wyszło mi około 8oo -1000 ml ale ja mam dziecko duże które wydaje mi się sporo zjada
|
|
|
|
#3619 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
moja na dobe zjada jakies 700-800
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalko
jesteś wspaniałą mamą! Podziwiam, że mimo męża dajesz sobie radę z tym wszystkim, tym bardziej, że Iga do aniołów nie należy...Co do Tż - powinien sobie baranka w łeb strzelić. Ja bym miała takiego chłopa gdzieś, prania mu nie nastawiła i nie wyprasowała, a obiad zrobiła tylko dla siebie ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Jedz śmiało tylko bez skóry Ja nawet cebulę i ogórka kiszonego już spróbowałam
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
No i należy mu się
rączki do dupy mu nie przyrosły
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam pytanie co myslici o tej macie?http://www.aukcjoner.pl/gallery/010765852-10.html#I10
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie podchodzę bezkrytycznie ani do słowa pisanego, ani mówionego. Przecież w różnych poradnikach znajdziemy wiele sprzecznych ze sobą informcji. Trzeba czytać, słuchać, ale przede wszystkim obserwować własne dziecko i zawierzyć swojej intuicji. Jak małej z zimna siniały rączki, to zakładałam jej bluzę nawet w ciepły dzień i było mi obojętne, co o tym piszą w poradnikach i co pomyśli o mnie inna mama z dzieckiem ubranym zpełnie inaczej. Pomagało i tylko to się liczy. ZAWSZE chronię jej uszka opaską lub czapką, bo kaptury są luźne i chronią karczek, ale uszu już nie. |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do butelki sprobuj kupic wiekszy soczek moja amelia ma to amo musi miec cieple mleko inaczej nie wypije :/ ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- aaa swietny ja tez na cos takiego poluje
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówi najgłupsze rzeczy jakie można na pewno jesteś super mamą tylko przez niesuper tż nerwy Ci puszczają co jest oczywiste i zrozumiałe. A malutka przecież wyczuwa Twoje emocje i dlatego ciężko Ci idzie jej uspokajanie. I niech sobie już ten Twój tż nie przypisuje tego że niby jest taki super ![]() Cierpliwości Ci życzę i oby do Twojego męża coś dotarło w końcu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Kasę na nowe już mam odłożoną, więc Fabi miałby nowe łóżeczko
Ty tam wiesz o co chodzi
Serio, ja bym z takim leniem śmierdzącym nie wytrzymała, a swoją drogą, to wygląda na to, że on jest faktycznie od gier mocno uzależniony i potrzebuje pomocy. Ale dopóki sam się nie obudzi, że ma problem i nie zechce nic z tym zrobić, to obawiam się, że Twoje ględzenie nic nie da. Tu by jakaś terapia szokowa się przydała.
Może powinnaś udać się do jakiegoś specjalisty, który by podpowiedział co możesz zrobić, jeśli cokolwiek, żeby zmienić zachowanie męża
:confu sed: teraz wypila tylko 70 ml bo zrobilo sie zimne i njuz nie chciala

miałam pocytowane od wczoraj - specjalnie na noc nie wyłączyłam lapka - i du.a bo mi sie przeglądarka zamknęła 
pochowały się jej żyły jak nabrała tłuszczyku i panie próbowały z ręki, ale nie dały rady się wbić, więc jej pobierały z paluszka po kropelce
rączki do dupy mu nie przyrosły
mówi najgłupsze rzeczy jakie można