|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
przyszly grzechotki na raczki
czyli smoczki moze jutro.. ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdyby jeszcze moje Dziecię ją chciało pić![]() phdwao dzięki
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-10-04 o 11:18 |
|
|
|
|
#3574 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Marcinek jest nachał ![]() Cytat:
Biedny Fabiś, trzymam kciuki zeby ten 31 był ostatnim Cytat:
Rajstopek nie mamy ani jednej pary, bo sądziłam, że to dla dziewczynek do sukieneczek się zakłada ![]() Fajnie by było ![]() Witam w klubie ![]() Cytat:
Mój wcześniej robił prawidłowe a teraz to zdecydowanie zbyt wodniste ![]() Cytat:
Jak najbardziej wystawiaj, jak się nie buntuje Mój nie chce leżeć na tarasie niestety i ryczy ![]() Jadłam pierogi z mięsem z Biedry i było ok Cytat:
ale się musiałaś najeść strachu jak się dusiło biedactwo... Właśnie Twój post mi uświadomił, że nie mam niczego p/gorączkowego w domu w razie W, muszę kupić To nieprawda co napisałaś na szaro
|
|||||||
|
|
|
#3575 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Uczę moje dziecię pić z butelki i zasypiać bez mojego cyca w buzi, no z wyjątkiem wieczorów
I teraz picie z butli zajmuje 15min, potem mały chwilę się pobawił i dałam smoczka, przytuliłam i zasnął wszystkiego najlepszego tak, no chyba, że pada, to wtedy nie. I w zeszłym tygodniu jak mały był chory, to ze trzy dni nie wychodziłam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i oczywiście na głowie czapa
|
|||||||
|
|
|
#3576 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od kiedy można nurofen podawać? I co to za czopki?mój też tak miał, a najgorzej było z rana i wieczorami..Skoro bobotic nie pomaga, to musisz spróbować czegoś innego. A od kiedy mu podajesz? Bo to nie działa od razu... Ja dawałam Delicol - nie pomógł, potem Infacol - pomagał
|
||
|
|
|
#3577 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli dobrze zrozumiałam (a niemieckiego uczyłam się w liceum, lata świetlne temu ) Mój też nie chciał pić pomogła zmiana butelki Polecam metodę na zmianę butelki, warto spróbować![]() Cytat:
A poważnie to trzymam żeby Ci się te płacze jak najszybciej skończyły Cytat:
dla Ciebie i Juniora Oby nauka się udała
|
|||
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm wiecie co, ja małej czapkę do tej pory ubrałam dosłownie kilka razy, i właściwie teraz nie zakładam, jedynie jak jest chłodniej i bardziej wiele to tylko kaptur od bluzy. Czapkę mam zamiar ubierać dopiero jak temp będą spadać poniżej 12 stopni lub będzie wiał zimny przenikliwy wiatr
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wiesz co lekarzy to opini.
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
U Kuby aż tak źle nei było ale rano od ok 5 do 9-10 było prężenie i płacz i problemy z gazami i kupą. W końcu nie wytrzymałam tego i po chyba 4 dniach takich poszłam do lekarza. Pani doktor obadała małego i przepisała Debridat. Młody dostaję go od tygodnia i może spektakularnych zmian nie ma ale od 2 dni już nie ma marudzenia porannego (żebym nie wykrakała). Co prawda kupy robi różnie (np. wczoraj nie robił, a dzień wcześniej 2) ale go to już tak nie męczy. Dziś ran stękał ale przy okazji się chichrał co chwilę i nie było płaczu. Ja skończę buteleczkę debridatu (otwarta jest ważna 4 tygodnie czyli 25 października przestaję podawać) i poobserwuję kilka dni czy się unormowało, jak nie to znowu idę do lekarza.
Tak jak pisałam - spektakularnych zmian nie ma ale i skończyły się na razie poranne płacze z powodu nie puszczony gazów. No i jeszcze jedno - w nocy po jedzeniu ustawiam juniora do odbicia nawet na śpiąco - zawsze coś tam odbije i może rano dlatego też problemy mniejsze ![]() Życzę dużo siły i ja bym poszła do lekarza |
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3582 |
|
Rozeznanie
|
mnie lekarz powiedział, że te leki to tylko pomagają przy kolkach, ale nie wykluczają ich zupełnie. Tak więc Adaś stękał tak czy tak, no ale trzeba to przetrwać. Jak nie pomaga to kup coś innego i masuj często brzuszek, ruszaj nóżkami. Nabiał możesz odstawić na trochę i zobaczyć czy to coś da. U mnie pomogło. Teraz od tygodnia nie podaję mu już nic, nabiał jem normalnie i nic mu nie jest, więc chyba mu przeszło
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co by powiedziala na to ta co wyleczyla malą.ja zawsze sie lekarki pytam czy nie za cieplo ubralam czy to czy tantio. Zawsze mowi z ejest dobrze raz by zwrocila mi uwage to bym wiedziala. ale zawsze jest dobrze wg niej---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- dzewczyny czy Wy maty macie nowe czy moze ktos kupil od kogos uzywana?? bo tak patrze na allegro one sa drogie te fajne. I sie zastanawiam bo uzywane są tez w super stanie..... tylko niewiem bo wkoncu dziecko na tym lezy, ale z drugiej strony to przeciez sie pierze. Niewiem jaka zamowic. CO myslice?
|
|
#3585 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: nie załadowało
|
|||||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
ooo no to super ze jestescie zdania ze to nie problem
bo aj sie lubie Was radzic wiec tez wole zamowic uzywana a jakas lepsza niz jakas tansza nowa
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety już próbowałam zmiany butelki również....moja po prostu jak poczuje herbatę/wodę wypluwa smoczek i się śmieje....i robi minki obrzydzenia....niekiedy jak ma czkawkę to weźmie dosłownie 3 łyki i nieraz na głodniaka trochę się napije, ale chyba to nie jest dobry pomysł herbata przed mlekiem ![]() dziewczyny z butelkami MAM-czy Wy przy każdym myciu rozkręcacie to dno????
|
|
#3588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka cienka ale jednak. z tym, ze nie zakladam kaptura i jak wchodze gdzies (np. sklep) to sciagam ![]() mozesz kupic uzywana mate. ja jeszcze nie kupowalam ale Maciejka chyba kupila uzywke to ja zapytaj
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z chęcią kupiłabym używaną matę lamaze ale małż się nie zgadza... bo mówi, że jedna mata nam starczy
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
no troche ale ujdzie nie jest zle :P
ale tylko myje pod bierzaca woda, nie wyparzam nie sterylizuje ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakaś niecierpliwa jestem...
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
patrzyłam na te z leżaczkiem obrotowym, za coś koło 50zł były używane.
Albo ta: http://allegro.pl/lamaze-mata-edukac...687148973.html za 100zł chyba używaną widziałam
|
#3595 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja podaję jednocześnie Delicol i Bobotic, lekarka potwierdziła, że tak można. Może spróbuj tak. U nas bardzo rozluźnia małego wieczorna kąpiel i po niej masaż brzuszka, taki
https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie...9.html?print=1 Po tym jest ze 3-4 godziny snu Cytat:
Mąż by się ucieszył Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ratowania. Miałam nadzieję, że takie problemy miną, jak maluszki trochę podrosną, a najwyraźniej się myliłam. Głowa może Cię boleć po takiej nocy, a może Idę też pokąsał komar? Albo musiała zwymiotować i stąd ta gorączka, a nurofnem jej pomogłaś.
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolina sliczna tez na taka patrzylam
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położyłam na chwilę dziś malego (dosłownie 2min) jak mu podgrzewałam mleczko i się przez chwilę uśmiechał ale nie wiem czy to nie przypadek ![]() ao tej macie już Wam pisałam - pamiętacie jak nie wiedziałam co to takie zielone wibrujące (okazało się że do maty) i któraś wtedy podesłałą tego linka - http://girlsalright.blogspot.de/2010...e-playmat.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

gdyby jeszcze moje Dziecię ją chciało pić

ech pewnie koncertuje bo go brzucsiu świdruje, dziś jaś pocil się aż kapało jak rano brzuszek go bolał

Tak było często, a z zagęszczaczem jest tylko czasami. U Ciebie też w końcu będzie lepiej.
Od kiedy można nurofen podawać? I co to za czopki?
dla Ciebie i Juniora 

jakaś niecierpliwa jestem...