Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 13:04   #4261
123spinka
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

tak w skrócie to

@ niestety przyszedł
ale nie załamujemy się bo to dopiero począteczki nasze więc bierzemy się do działania, wierzymy że już niedługo się uda
Stary 2012-10-04, 13:06   #4262
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
tak w skrócie to

@ niestety przyszedł
ale nie załamujemy się bo to dopiero począteczki nasze więc bierzemy się do działania, wierzymy że już niedługo się uda
miwalam slub niecaly miesiac po t6obie;d;d widze, że tez o razu o dzidziulce myślicie
Stary 2012-10-04, 13:08   #4263
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Walcze z bólami od momentu rozpoczęcia miesiączkowania, czyli od ukoczenia 14r.ż. i nikt nie dopatrzył się u mnie endometriozy a troszke łazilam z mamą po lekarzach juz nawet jako dziewczynka. Pare razy nawet sama bezczelnie zapytałam czy nie mam endometriozy u lekarza w sumie wymuszając na nim te odpowiedz i uważa ze nie , ze mam po prostu mocne bóle miesiączkowe i to wszystko. Występują zawsze tylko 1szy dzien @ tak mocne ze sie zwijam i na tym sie kończy. ostatnim czasy mam dużo mniejsze bo endokrynolog właśnie poleciłą mi metodę któą opisałam wyżej ( wyjaśniała mi ze bóle w tym i w tym dniu oznaczają duża aktywność biologiczną proglandyn i jedyny związek który dezaktywuje to jest ibupforem podany kilka dni przed@ w dawce 1 tab dziennie + duża dawka magnezu ). Słuchajcie faktycznie działa..a pamietam kilka miesiecy temu leżałam pod scianą w domu i mialam bóle takie ze regularnie co kilka minut wbijałam sobie paznkocie w skórę aż do krwi i myślałam ze rodzę..

Wiesz, ale żaden lekarz nie może na podstawie usg czy wywiadu stwierdzić czy masz endometriozę, może podejrzewać i robi wtedy laparoskopię. Wtedy już raczej wiadomo czy jest czy też nie. Tyle, że daje się wycinki do laboratorium i oni odsyłają rozpoznanie.
Tak więc śmieszą mnie Ci lekarze... bo skąd mają wiedzieć co dzieje się w środku jak tam nie zajrzeli. A na usg tego nie widać.
Ja gdyby nie to, że w pewnym momencie miałąm torbiel, to nigdy może bym się nie dowiedziała. A po otworzeniu mnie lekarz był w szoku. III stopień endo, jajniki oplecione jak siecią pajęczą i ta torbiel 10 cm.
A miałam takie bóle przy tej torbieli... bo uciskała na macicę. Mdlałam z bólu.
Ale ja mam wysoką wytrzymałość na ból. Można mi rękę nastawiać po złamaniu, bez znieczulenia i ja nie zemdleję z bólu ( a miałam to robione, więc wiem) Miałam wygalaną głowę jak byłam dzieckiem po złym zszyciu (ropa z włosami i te szwy) i nie zemdlałam, a na żywca mi to robili...

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 13:09   #4264
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ja jak teraz byłam u gina na usg 14 dc- to od rana bolał mnie tak brzuch, że aż dosłownie posrałam się z bólu. I okazało się, że jest pęcherzyk i że właśnie pęka! Dlatego tak bolało. I powiedziałam, że wcześniej mnie tak bolało już dawno temu i stwierdził, że mógł pęcherzy się nie uwalniać.!

Szejda a ten grudkowy śluz to zaraz po pęknięciu pęcherzyka występuje, czy może np po paru dniach. I mało go jest czy raczej dużo??
Tego nie wiemPowiedział mi, że oznaką pękającego pęcherzyka jest własnie zmiana śluzu z przejrzystego na grudkowaty. Jesli chodzi o ilość to pewnie sprawa indywidualna.
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 13:19   #4265
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
miwalam slub niecaly miesiac po t6obie;d;d widze, że tez o razu o dzidziulce myślicie
oczywiście !! póki jesteśmy piękni i młodzi
(ja 26 tż 28)
Stary 2012-10-04, 13:22   #4266
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście !! póki jesteśmy piękni i młodzi
(ja 26 tż 28)
ja 22 TŻ 27
Stary 2012-10-04, 13:29   #4267
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Moja historia wyglądała dokładnie tak samo, jak Twoja. Tylko ja nie uwierzyłam tym nastu lekarzom i drążyłam dalej.
Endometrioza to taka choroba, która niekoniecznie musi być widoczna, nawet na USG (u mnie nic) czy w badaniach krwi (robi się np marker CA-125, bo on może, ale nie musi być podwyższony przy endo - i u mnie nie był!)
Jedynymi moimi objawami endo był ból. I tyle.
Ból podczas @ przede wszystkim - tak jak u Ciebie w 1 dzień, potem szło wytrzymać.
Ale jak endo się u mnie rozlazło to zaczęło mnie boleć w kibelku ... tylko podczas @.
Poza tym, bóle przy współżyciu.
To wszystko ciągle nie dawało mi spokoju aż polazłam do lekarza prywatnie, który pracuje w szpitalu i który ma dobre opinie itepe, i przygotowałam się do tej wizyty w ten sposób, że mówiłam TYLKO I WYŁĄCZNIE o objawach, które są na liście endo (czyli wszystkie bóle po kolei). Nie musiałam mu nawet sugerować, sam stwierdził, że to może być endo. I dał skierowanie na laparo.

Co do Twojej metody - czy Twoja lekarka badała te proglandyny?
Jeśli nie, to też stosuje trochę jasnowidztwo.
Leżałam tydzien w szpitalu na ginekologii i robiono mi badania w kierunku endo miedzy innymi , a moim prowadzącym był moj prywatny ginekolog który słynie z leczenia endo i inny jakiś stary dziad co niby tez ma opinie dobrego lekarza aczkolwiek gburowaty . Ufam im . I chyba wole nie drążyć temat który drązony jest od jakiś 14 lat , ostatnio jak mi dziewczyny wkręciły na forum fazę z hormonami tarczycy i ich poziomami to latalam po 3 endokrynologach jak opętana i 'g' z tego wyszło bo nikt nie podważył zdania mojej Pani dr Dalam się pokłuć w 4 miejscach,przeszłam 3 usg i wszystko jest w idealnej normie także zostawiam już temat bo chyba bez sensu jest udawadnianie lekarzom ze mam słuszne podejrzenia a oni nie umieją anatomii i fizjologii skoro oni otwierając mnie widzą ze jest wszysto w porządu ?

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2012-10-04 o 13:31
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 13:34   #4268
123spinka
Zadomowienie

czytam i czytam
GRATULUJE nowym zafasolkowanym :jupi :
Stary 2012-10-04, 13:49   #4269
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ja jak teraz byłam u gina na usg 14 dc- to od rana bolał mnie tak brzuch, że aż dosłownie posrałam się z bólu. I okazało się, że jest pęcherzyk i że właśnie pęka! Dlatego tak bolało. I powiedziałam, że wcześniej mnie tak bolało już dawno temu i stwierdził, że mógł pęcherzy się nie uwalniać.!
Kurczę. To mi daje do myślenia.
Być może nie pękały mi pęcherzyki tylko się luteinizowały (bo tempka niby rosła).
No nic, może jednak wezmę Clo w tym cyklu jeszcze. Tylko coś na endometrium muszę pomyśleć, bo małe bardzo po Clo mi rośnie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
to wg tego to dokładnie się wstrzeliliśmy.......... no to się już w ogóle załamałam.............
Dziewczyny, spokojnie. Dopiero zaczynacie starania, zdrowe pary mogą nawet kilka miesięcy się starać i nie jest to nic dziwnego.
Poczytajcie trochę na temat obserwacji cyklu, bo takie kalendarzyki można sobie wsadzić w d...
Trzeba poznać trochę swój organizm, choćby po to, by szybko wyłapać jakiekolwiek nieprawidłowości, jeśli są oczywiście,

Cytat:
Leżałam tydzien w szpitalu na ginekologii i robiono mi badania w kierunku endo miedzy innymi , a moim prowadzącym był moj prywatny ginekolog który słynie z leczenia endo i inny jakiś stary dziad co niby tez ma opinie dobrego lekarza aczkolwiek gburowaty . Ufam im . I chyba wole nie drążyć temat który drązony jest od jakiś 14 lat , ostatnio jak mi dziewczyny wkręciły na forum fazę z hormonami tarczycy i ich poziomami to latalam po 3 endokrynologach jak opętana i 'g' z tego wyszło bo nikt nie podważył zdania mojej Pani dr Dalam się pokłuć w 4 miejscach,przeszłam 3 usg i wszystko jest w idealnej normie także zostawiam już temat bo chyba bez sensu jest udawadnianie lekarzom ze mam słuszne podejrzenia a oni nie umieją anatomii i fizjologii skoro oni otwierając mnie widzą ze jest wszysto w porządu ?
Znaczy się miałaś robioną laparoskopię?
Na dzień dzisiejszy to JEDYNA metoda na potwierdzenie/wykluczenie endometriozy.

A i jeszcze co mi przyszlo do głowy ...
Endometriozie bardzo często towarzyszy podwyższona prolaktyna, problemy z pękaniem pęcherzyków, albo nawet ich rośnięciem. Na Twoim miejscu nie byłabym taka bezkrytyczna wobec lekarzy. Są jacy są niestety i ja i Lady jesteśmy tego najlepszym przykładem. Trzeba albo samemu działać albo doczekać się czegoś niedobrego (jak torbiel u Lady) żeby w końcu coś zrobili.

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-10-04 o 13:51
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 13:53   #4270
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy się miałaś robioną laparoskopię?
Na dzień dzisiejszy to JEDYNA metoda na potwierdzenie/wykluczenie endometriozy.

Miałam usuwaną torbiel na jajniku i mięśniaka macicy , to było gdy szukali endo , przypadkowo wyszło zupełnie 2 lata temu
Stary 2012-10-04, 13:56   #4271
lady_malgo
Rozeznanie

Linka- zgadzam się z Maru. Zresztą jak już pisałam wcześniej.
Napisałaś, że robili ci badania pod kontem endo.. ale takich badań nie ma! Tylko otworzenie brzucha i badanie histopatologiczne po !

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

To może ta torbiel była endometrialna? Masz wynik tego badania o którym pisałam? Bo może ją masz a przeoczyłaś? Bo mi gdyby lekarz nie przetłumaczył z łaciny na polski to nic bym nie wiedziała

26.06.2010-
Stary 2012-10-04, 14:00   #4272
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Miałam usuwaną torbiel na jajniku i mięśniaka macicy , to było gdy szukali endo , przypadkowo wyszło zupełnie 2 lata temu
aa to skoro tak to zmienia postać rzeczy aczkolwiek poszukałabym na Twoim miejscu jakiegoś innego sposobu i ograniczyła ibuprofen, bo on nie sprzyja zaciążeniu.

Czepiłam się tej laparo, bo przywykłam do uświadamiania dziewczyn, które cytują swoich lekarzy, wmawiających im, że nie ma potrzeby robić laparo i endo na pewno nie ma, albo jest maluteńka torbiel to nie trzeba zaglądać tylko lekami faszerować ... one w to wierzą a potem czytam o przypadkach, gdzie po otwarciu takiego brzucha z niby jedną torbielką okazuje się mega kaszana (zresztą Lady o tym wie).
Skoro miałaś laparo to wszystko jasne
Wychodzi na to, że jesteś przebadana od stop do głów, bo o czym nie zaczynamy rozmawiać to okazuje się, że badałaś tak trzymaj.
Stary 2012-10-04, 14:06   #4273
Linka1984
Zakorzenienie

Torbiel na jajniku była zdiagnozowana na postawie usg i była pod obserwacją ponad poł roku , jakoś takoś.Juz wtedy lekarz powiedział ze moze to być endometrioza stad badania i szpital. Potem doszedł mięśniak nieduzy i wiele torbieli na piersiach ( one nękają mnie od zawsze akurat i sa do dziś ale wiele razy zanikają same po kilku miesiąsach). Za jednym zamachem pozbylam sie jednego i dugiego. Skoro lekarz otworzył powłoki w poszukiwaniu endo i nie widział endo chcecie mi teraz wmówić ze moj lekarz sie nie zna na swojej robocie?bo nie rozumiem?? ehm..dziewczyny ja wiem ze duzo wiecie ale może bez przesady co?

sorry ale zirytowalam się teraz , przepraszam bo wyszło na to ze niepotrzebnie chodze do jednego z najlepszych lekarzy w szczecinie bo Wy macie swoje teorie.
Nie jestem hipochondrykiem ale problemy ginekologiczne mam od zawsze , od momentu dojrzewania i jestem średnio u lekarza 2-3 razy w miesiącu,nie bylejakiego lekarza a teraz ktoś podważa jego dezycje i diagnozy..i sie obruszylam najnormalniej w swiecie. Troche wiedzy mam , studiowałam nauki medyczne więc nie jestem w ciemie bita

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2012-10-04 o 14:09
Stary 2012-10-04, 14:07   #4274
Goyya
Raczkowanie

wiem,że każda by chciała od razu.... a to się rzadko zdarza chyba
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:09   #4275
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Skoro lekarz otworzył powłoki w poszukiwaniu endo i nie widział endo chcecie mi teraz wmówić ze moj lekarz sie nie zna na swojej robocie?bo nie rozumiem?? ehm..dziewczyny ja wiem ze duzo wiecie ale może bez przesady co?
No toż Ci przecież napisałam, że skoro tak to w porządku.
Po prostu nie wiedziałam, że miałaś laparo.
Stary 2012-10-04, 14:17   #4276
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
No toż Ci przecież napisałam, że skoro tak to w porządku.
Po prostu nie wiedziałam, że miałaś laparo.

sorry mam PMS ...

Twoją wypowiedz zobaczylam dopiero jak wysłałam swoją
Stary 2012-10-04, 14:23   #4277
lady_malgo
Rozeznanie

a ja tylko spytałam jakiego typu była ta torbiel...
Może jestem przewrażliwona, bo miałam koleżankę, która była pewna swojego lekarza i ufała mu, a niestety nie rozpoznał on u niej rzucawki w ciąży... No i niestety nie przeżyła porodu

Mam nadzieję, że wiesz, że nie napisałam tego wcześniej po to, żeby Cię zirytować, a z troski...

26.06.2010-
Stary 2012-10-04, 14:32   #4278
Linka1984
Zakorzenienie

ja wybaczam Wam a Wy wybaczcie mi
Stary 2012-10-04, 14:36   #4279
magbes
Zadomowienie

Dziewczynki, przepraszam, ze od tematu./...ale moze pomozecie, mam problem z zatokami,,,, chodizlam do laryngologa, oczyszczal, dawal leki ...juz bylam 2 razy. nawraca mi sie to tak do 2 razy w roku,,,, i teraz znowu... musze zapisac sie do laryngologa ale znajac zycie trzeba bedzie czekac..a mnie non stop boli glowa,,,nie znacie jakiegos sposobu dobrego zeby sobie pomóc? jakis lek w aptece? albo inny sposob...sorki za offtop.
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:42   #4280
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Dziewczynki, przepraszam, ze od tematu./...ale moze pomozecie, mam problem z zatokami,,,, chodizlam do laryngologa, oczyszczal, dawal leki ...juz bylam 2 razy. nawraca mi sie to tak do 2 razy w roku,,,, i teraz znowu... musze zapisac sie do laryngologa ale znajac zycie trzeba bedzie czekac..a mnie non stop boli glowa,,,nie znacie jakiegos sposobu dobrego zeby sobie pomóc? jakis lek w aptece? albo inny sposob...sorki za offtop.
Magbes, też mam częste problemy z zatokami. Mi pomaga homeopatyczny lek do ssania Sinuspax i nagrzewanie zatok lampą kwarcową. Warto też mieć w domu inhalator.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:43   #4281
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Magbes, też mam częste problemy z zatokami. Mi pomaga homeopatyczny lek do ssania Sinuspax i nagrzewanie zatok lampą kwarcową. Warto też mieć w domu inhalator.
spisuje nazwe i zapytam w aptece...
a to w aptece czy zielarskim?
Stary 2012-10-04, 14:45   #4282
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ja używam leku o nazwie Sinupret , w kroplach albo w tabletkach
Stary 2012-10-04, 14:46   #4283
Sophia_1
Zadomowienie

Dziewczyny 30 min nadrabiałam, a i tak niezbyt dokładnie...
Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Sophia Moniś kochane nasze wszystkiego naj z okazji urodzinek sto latek i spełnienia tych najskrytszych marzeń
dziękuje

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Najlepszego Monis i Shopia !
dziękuję

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Mooonis i Sophia wszystkiego najlepszego za okazji urodzin! Dużo zdrowia, szczęścia i upragnionych II kresek
dziękuję

Cytat:
co to jest to clo??

ja odczuwałam ból owulacyjny w środe a na kalendarzu niby mi wypada, że owulka na piatek....

w kazdym badz razie codziennie bylko lugubugu to powinno coś trafić...
to lugubugu może da efekty

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witam Laseczki!!!

Najlepszego Monis i Shopia, zdrowia, spełnienia marzeń i II kresek oczywiście a potem dużego brzucha i słodkiego malucha.:roza :
Też tak lubię, posprzątać a potem w ciszy i ładzie pozwolić sobie na celebrację mojej harówki. Cudne uczucie, zadowolenie i błogość.
Córcia mi zachorowała, byłam z nią u lekarza, dobrze, że szybko zareagowałam to ma tylko przeziębienie. Do szkoły nie poszła, jutro też nie pójdzie. Ale chyba mnie zaraziła, bo mnie gardło boli i mam kaszel. Też idę do lekarza na 14.
Na razie zmykam. Pa
zdrówka dla Ciebie i córci

Cytat:
Ponoć po porodzie przechodzi
roczaruję Was, moja mama urodziłą 5-ro dzieci i @ zawsze miała bardzo bolesną. I przed porodami i po. Zreszta, ja też mam bardzo bolesną.

Cytat:
licze na ciąze:P:P
za tydzien sie dowiem:P
Trzymam kciuki.

Cytat:
@ niby nie ma.... ale jest juz plamienie,więc nie mam wątpliwości..... kurczę,najgorsze że mój TŻ przybywa tylko w weekendy i będzie cholernie ciężko nam wpisać się w termin............teraz byliśmy na wakacjach,więc była duża szansa..ale przepadła................ ......... boję się,że nam się nie uda...płakać mi się chce...naprawdę liczyłam na te wakacje...
Cytat:
mam depresję teraz...........smutek i w ogóle.... echno ale cóż,nie zmienię wyniku

Matko, ale skrobiecie.

Co do bóli to ja mam bardzo bolesną miesiączkę, a lekarz powiedział, że na nast. wizycie czyli 17.10 ustalimy termin laparo.... Jak tak pisałyście o tej endometriozie to zaczęłam się bać

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:49   #4284
magbes
Zadomowienie

oo i zapomnialam zlozyc zyczenia urodzinowym dziewczynkom! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Stary 2012-10-04, 14:50   #4285
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem w domu, śluz biały więc nie zawracam ginowi głowy bo i tak mi nic nie poradzi tak jak ostatnio Gdybym plamiła cały dzień to prędzej, a luteine tak czy tak jem
no nic ide lezec z pysznymi lodami czekoladowo orzechowo tofii i bitą smietaną która dziś zakupiłam. A i przy zmaierzchu bo lubie ten film to sobie oglądne wszystkie części

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:51   #4286
Kejthx
Zadomowienie

Hejka Kochane, ja witam z L4... Dorobiłam się
Ja mi przejdzie, nadrabiam i wtapiam się w wątek
Tymczasam zapadam w sen chorobowy, zmasakrowana jestem

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Tak, tak wszystkiego dobrego dziewczynki!
Stary 2012-10-04, 14:54   #4287
monini2507
Zakorzenienie

Szalejecie aż się boje powrotu w niedzielę wieczorem a nadmienię że jadę już jutro z ranka a co

Cytat:
nic nie pomogło wczorajsze unikanie toalety.... zrobiłam drugi test,1 kreska-ja myślę,że on mógł być zepsuty na pewno nie miał drugiej kreski.....
Nie ma @ nie trać nadzei

Cytat:
O! O tym nie wiedziałam, a to jest bardzo ciekawe. Taki grudkowaty mi się właśnie robił zawsze w drugiej fazie cyklu.
O ja o tm też nie wiedziałam a taki zawsze mam po owu

Cytat:
@ niby nie ma.... ale jest juz plamienie,więc nie mam wątpliwości..... kurczę,najgorsze że mój TŻ przybywa tylko w weekendy i będzie cholernie ciężko nam wpisać się w termin............teraz byliśmy na wakacjach,więc była duża szansa..ale przepadła................ ......... boję się,że nam się nie uda...płakać mi się chce...naprawdę liczyłam na te wakacje...
Kochana nie łam się i nie poddawaj jak nie teraz to w następnym cyklu i tyle

Cytat:
uff pojadlam pierogow przypikanych z keczupkiem teraz trza pomyć bajzer, pozbierać pranie za godzine może pojedziemy do miasta.
Kocham przypiekane pierogi i poprosze tu do Kielc kilka sztuk

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja godzine temu zobaczyłam bladoróżowy śluz na papierze
poleciałam do gina ale nie ma go w domu.. a teraz juz nic nie widac..
myslicie ze to cos powaznego?? Bardzo sie boje ale juz mi przeszla panika i dociera do mnie ze takie plamienia się zdarzają...
a i od rana mam tak jakbym popuszczała mocz.. ale to chyba nie mogą być wody tym bardziej ze w miejscu sikania a nie pochwy

No i to dokłądnie tak jak ja ale odrzuciło mnie od takiej zz melczkiem pysznej i od inki też.. nawet od ukochanego piwka.. nie moge zniesc jego zapachu..
Ale to dopiero w 3 miesiącu
Lunka nie denerwuj się kochana to na pewno nic groźnego postaraj się jakoś dodzwonić do gina a teraz leż grzecznie i wypoczywaj

Cytat:
witam dziewczynki
biorę się z nadrabianie zaległości bo trochę mnie nie było
Witaj

Cytat:
tak w skrócie to

@ niestety przyszedł
Nie dobrze ale nowy cykl nowa nadzieja

[QUOTE=lady_malgo;36904690]Wiesz, ale żaden lekarz nie może na podstawie usg czy wywiadu stwierdzić czy masz endometriozę, może podejrzewać i robi wtedy laparoskopię. Wtedy już raczej wiadomo czy jest czy też nie. Tyle, że daje się wycinki do laboratorium i oni odsyłają rozpoznanie.
Tak więc śmieszą mnie Ci lekarze... bo skąd mają wiedzieć co dzieje się w środku jak tam nie zajrzeli. A na usg tego nie widać.
Ja gdyby nie to, że w pewnym momencie miałąm torbiel, to nigdy może bym się nie dowiedziała. A po otworzeniu mnie lekarz był w szoku. III stopień endo, jajniki oplecione jak siecią pajęczą i ta torbiel 10 cm.
A miałam takie bóle przy tej torbieli... bo uciskała na macicę. Mdlałam z bólu.
Ale ja mam wysoką wytrzymałość na ból. Można mi rękę nastawiać po złamaniu, bez znieczulenia i ja nie zemdleję z bólu ( a miałam to robione, więc wiem) Miałam wygalaną głowę jak byłam dzieckiem po złym zszyciu (ropa z włosami i te szwy) i nie zemdlałam, a na żywca mi to robili...[/QUOTE]

Lady_Malgo toś Ty silna kobieta na prwdę

Cytat:
Torbiel na jajniku była zdiagnozowana na postawie usg i była pod obserwacją ponad poł roku , jakoś takoś.Juz wtedy lekarz powiedział ze moze to być endometrioza stad badania i szpital. Potem doszedł mięśniak nieduzy i wiele torbieli na piersiach ( one nękają mnie od zawsze akurat i sa do dziś ale wiele razy zanikają same po kilku miesiąsach). Za jednym zamachem pozbylam sie jednego i dugiego. Skoro lekarz otworzył powłoki w poszukiwaniu endo i nie widział endo chcecie mi teraz wmówić ze moj lekarz sie nie zna na swojej robocie?bo nie rozumiem?? ehm..dziewczyny ja wiem ze duzo wiecie ale może bez przesady co?

sorry ale zirytowalam się teraz , przepraszam bo wyszło na to ze niepotrzebnie chodze do jednego z najlepszych lekarzy w szczecinie bo Wy macie swoje teorie.
Nie jestem hipochondrykiem ale problemy ginekologiczne mam od zawsze , od momentu dojrzewania i jestem średnio u lekarza 2-3 razy w miesiącu,nie bylejakiego lekarza a teraz ktoś podważa jego dezycje i diagnozy..i sie obruszylam najnormalniej w swiecie. Troche wiedzy mam , studiowałam nauki medyczne więc nie jestem w ciemie bita
Eh nie denerwuj się złość piękności szkodzi

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Dziewczyny jestem w domu, śluz biały więc nie zawracam ginowi głowy bo i tak mi nic nie poradzi tak jak ostatnio Gdybym plamiła cały dzień to prędzej, a luteine tak czy tak jem
no nic ide lezec z pysznymi lodami czekoladowo orzechowo tofii i bitą smietaną która dziś zakupiłam. A i przy zmaierzchu bo lubie ten film to sobie oglądne wszystkie części
No i super że jest ok

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

No to się dorobilas ładnie Kejthx ładnie leżeć teraz i wypoczywac i zdrowieć mi tu szybko
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:55   #4288
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
spisuje nazwe i zapytam w aptece...
a to w aptece czy zielarskim?
W aptece.

Cytat:
Dobrze Lunka, że śluz już biały. Myślę, że nie masz się co matwić, w końcu krwi nie było.
Mam do Ciebie pytanie. Za pierwszym razem jak zaciążyłaś i miałaś @ wtedy nie? Jak ona wyglądała?
Lody.... Mniam

Cytat:

Kejthx, kuruj się kochana. Widzę, że dookoła same przeziębienia.

AAAAA!!! No właśnie!!!
Mooonis i Sofia wszystkiego co najlepsze!!!
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:00   #4289
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny 30 min nadrabiałam, a i tak niezbyt dokładnie...

dziękuje

dziękuję

dziękuję

to lugubugu może da efekty

zdrówka dla Ciebie i córci

roczaruję Was, moja mama urodziłą 5-ro dzieci i @ zawsze miała bardzo bolesną. I przed porodami i po. Zreszta, ja też mam bardzo bolesną.

Trzymam kciuki.

Matko, ale skrobiecie.

Co do bóli to ja mam bardzo bolesną miesiączkę, a lekarz powiedział, że na nast. wizycie czyli 17.10 ustalimy termin laparo.... Jak tak pisałyście o tej endometriozie to zaczęłam się bać
Nooo pięknie a moim wielgachnych życzeń urodzinowych to już nie zauważyła A byłam pierwsza

Cytat:
No to super,że się uspokoiło Żadnych przytulanek z tżcikiem nie było dzień prędzej?? sorki za niedyskretne pytanie a wiesz szyjka jest bardzo ukrwiona i można łatwo podrażnić i później mogą być takie plamienia.
Dawajjjjj teeeeeee looooooodyyyyyyyyyyy:love :

Cytat:

No to pięknie:/
Buziale dla Ciebie. Nadrób wątek bo akurat masz czas no i przede wszystkim wracaj do zdrówka!!!

Ja sobie leżę pod kocem i delektuje sie spokojem
Lubie tak leżeć ze świadomością ,że wszystko mam zrobione Obiadek na gazówce czeka na męża,naczynia pomyte,ciuchy poskładane i pochowane do szafek,pranie wisi,kurze pościerane,podłogi pomyte
Starszy syn u siebie też się leni na łóżku z bajkami, a młodszy u mnie w pokoju ogląda nowe Smerfy na kompie.

Achhh uwielbiam tak

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:01   #4290
Goyya
Raczkowanie

Przyłączam się do życzeń dziewczynki:r oza:
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości